The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2011, 18:28
skeba, rozumiem, jak najbardziej. Daj mu czas, a wspomnisz na moje posty.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 19.02.2011, 18:31
Brożek w sparingach przeważnie nie strzelał,a wszyscy wiemy że w lidze było dobrze. Co do Genkova to jest to klasyczna "9" takiego piłkarza szukaliśmy od lat, czy to trener Petrescu, czy Skorża, wszyscy nie mogli się doprosić właśnie o piłkarza o takich parametrach jak Genkov.

To że tracimy piłkę w środku pola ? Zdarza się w Premier Leaque, zdarza się Barcelonie, Realowi stracić piłkę, przecież to jest jak najbardziej normalne, lepiej czasami stracić piłkę niż grać cały czas lagę od stoperów. Nie chodzi o to aby pomocnicy chowali się po boisku, kwestia jest tego aby zminimalizować starty w tej strefie boiska, i w razie wystąpienia takiej sytuacji należy przerwać grę faulem czy w jaki kol wiek inny sposób. Ryzyko starty jest w wkalkulowane w grę tym bardziej jeśli nasza drużna gra 90 minut pozycyjnym, a taktyka przeciwnika ustawiona jest pod przechwyt w środkowej strefie.
Mając na uwadze że wynik był 4:0 i to tylko sparing gdzie w takim momencie można poćwiczyć rozgrywanie akcji od tyłu to nie ma co panikować.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.02.2011 o godz. 18:46.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.02.2011, 18:47
Cytat:
skeba, rozumiem, jak najbardziej. Daj mu czas, a wspomnisz na moje posty.
Jestem wyczulony może za bardzo na tych napastników, bo od wielu lat nie możemy znaleźć bramkostrzelnego napastnika. Asystujących to my będziemy mieli w tym sezonie dużo. Przydałby się typowy egzekutor - ala Franek
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.02.2011, 19:33
Pierwsza sprawa:
Chciałem szczerzę podziękować Marszałkowi za wysłuchanie mojej prośby.Przerwa dobrze na mnie podziałała -przedewszystkim dla mojego zdrowia psychicznego.Jestem uczulony na głupotę i hipokryzję, wiec reagowałem jak reagowałem.Ciesze się tym bardziej, bo moje posty się sprawdziły, a płaczki zamilkły, choć co chwilę wymyślają sobie coraz to nowe problemy.

Druga sprawa:
Albo faktycznie wtórny analfabetyzm jest aż tak rozpowszechniony, albo niektórzy nie za bardzo interesują się tym, co się dzieje z poszczególnymi piłkarzami.
Dla przypomnienia:
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24582
Cytat:
Wiślacy polecą do Turcji bez reprezentantów. Sztabowi szkoleniowemu szczególnie zależy, by do drużyny jak najszybciej dołączył Cwetan Genkow. - Nie jest jeszcze w optymalnej formie fizycznej, miał przerwę w treningach. Zastosowaliśmy wobec niego indywidualny program. Będę również rozmawiał na jego temat z selekcjonerem Lothar Matthaeusem - zdradza nasz trener.
Jeszcze wcześniej Maaskant mówił, że potrzebuje ok 3 tyg by doprowadzić go do optymalnej formy.
Skoro nadrabia zaległości treningowe - głównie przygotowanie motoryczne, to chyba nie dziwota, że nie bryluje.
Nie szukam żadnych usprawidliwień, tylko apeluje, by być uczciwym i dać mu solidnie przepracować okres treningowy.
Gdy zejdą z obciążen treningowych powinno być o wiele lepiej.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.02.2011, 19:34
skeba napisał(a):Wyświetl post
Jestem wyczulony może za bardzo na tych napastników, bo od wielu lat nie możemy znaleźć bramkostrzelnego napastnika. Asystujących to my będziemy mieli w tym sezonie dużo. Przydałby się typowy egzekutor - ala Franek
Skeba spokojnie... Ja wiem ze sie wpatrzyłes w Hubnika ale liga wszystko zweryfikuje... Jeszcze Genkov strzeli bramki o to się nie martwię...
Odpowiedz cytując
Funatyk
Junior Member

Od: 04.2004

Stary 19.02.2011, 19:49
domenica90 napisał(a):Wyświetl post
Genkov zagrał 2 sparingi, a ci go już ochrzczili Christovem. Dwa sparingi, w których zaliczył 2 asysty (albo i 3, zależy jak policzyć przepuszczenie piłki do Małego).
To forum jest lepsze niż kabaret. Chłopcy, macie zachwiania nastrojów częstsze niż baba, a wiem co mówię
Zespol Napiecia Przedmeczowego
A przeciwnik to chyba byl klasy Lewadii, prawda? Co moze rokowac nadzieje ze takiego blamazu juz nie odstawia...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 19.02.2011, 21:49
Cytat:
Skeba spokojnie... Ja wiem ze sie wpatrzyłes w Hubnika ale liga wszystko zweryfikuje... Jeszcze Genkov strzeli bramki o to się nie martwię... Dzisiaj 19:33
Ja nie patrzę na Hubnika jakiegoś. Legia w sparingach 4 bramki Arsenalowi strzelała, by później przegrywać po 0-3 z Polonią, Lechia, czy 0-4 z nami
Odpowiedz cytując
pyskacz
Member

Od: 09.2004

Stary 19.02.2011, 23:36
tak na marginesie, Bate zremisowało z PSG 2 -2, w składzie niemal identycznym jak zagrali z nami.. tym bardziej cieszy więc zwycięstwo w tamtym meczu.
lol
Odpowiedz cytując
KruQ
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.02.2011, 00:10
Ale to był mecz towarzyski.
Beta może nie chciała się przemęczać albo coś tam jeszcze.
Trzeba poczekać do ligi i wtedy po 3 meczach będzie można wnioskować ile dały te obozy.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.02.2011, 00:44
www.wisla.krakow.pl napisał(a):
Skrót sparingowego meczu między Wisłą a Daugavą, który zakończył się wynikiem 4:1 dla Białej Gwiazdy. Bramki dla Wisły strzelali: Garguła dwie oraz Małecki i Jaliens.
http://www.youtube.com/watch?v=MreJ93Puoww
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.02.2011, 01:17
Te bramki Guły jakieś takie se, ale... właśnie takie wpadają w lidze. Wystarczy przywołać obie bramki Wilka w barwach Wisły - gdzieś dobić odbitą piłkę, wykończyć akcję na 5, 6 metrze.
.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 20.02.2011, 01:17
Będziemy mieć pociechę z tego Genkova zobaczycie Ma zagrania naprawdę klasowego zawodnika.
Gole też przyjdą z czasem.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 20.02.2011, 01:20
Z Meliksona również, widać, że chlopak jest bardzo dobrze wyszkolony technicznie, i bardzo szybki.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.02.2011, 01:24
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Te bramki Guły jakieś takie se, ale... właśnie takie wpadają w lidze. Wystarczy przywołać obie bramki Wilka w barwach Wisły - gdzieś dobić odbitą piłkę, wykończyć akcję na 5, 6 metrze.
Garguła oprócz tego że strzelił te dwie bramki to praktycznie jest w 100% odpowiedzialny za stratę bramki na 4:1.

http://www.youtube.com/watch?v=MreJ93Puoww - 6 minuta 45 sekunda nagrania - podanie do przeciwnika, po którym z ławki trenerskiej pada wymowne polskie "jaa pierdziele!" Następnie nieskuteczny odbiór, o ile to można w ogóle nazwać próbą odbioru.

EDIT. Ja wiem że to tylko sparing, ale Cikosz pokazuje w nim jak cienkim jest piłkarzem. To na prawdę piłkarz kilka klas za słaby na Wisłe.

0:59 - błąd Cikosza w kryciu, biegnie sobie beztrosko gdzieś w środku nie pilnując nikogo, a 10-15 metrów za jego plecami hasa sobie nieobstawiony lewy pomocnik przeciwnika
1:06 - dalszy ciąg tej akcji, gapi się na piłkę jak kołek zamiast pokryć gościa który wbiega na wymianę na lewą stronę pola karnego - jakby w akcji 0:59 pokrył tego wcześniej, tej wymiany by nie było.
1:44 - w kolejnej akcji ten sam szkolny błąd, schodzi sobie do środka gdzie jest już 2 wiślaków zostawiając na lewej nie krytego piłkarza przeciwnika (którego krył jeszcze przed chwilą) - umożliwiając tym samym przeciwnikowi zagranie polegające na wycofaniu piłki "na strzał" do wbiegającego z lewej na szybkości. Masakra!
2:45 - gdzie jest Cikosz? oczywiście nie tam gdzie być powinien - nieobstawiony przeciwnik na skraju pola karnego, który powinien być kryty przez prawego obrońce.

To tak z grubsza wręcz gigantyczne i niedopuszczalne na poziomie 5 ligi błędy w ustawieniu i kryciu. Początku 2 połowy kiedy jeszcze grał nie oceniam bo to już przeciwległa strona boiska i nie widać na tym wideo dokładnych pozycji. Generalnie jak patrze na Cikosza to obrońca z niego żaden - biega sobie bez ładu i składu wpatrzony w piłkę, nie zawracając sobie zupełnie głowy tym co robi i jak ustawia sie pomocnik/napastnik rywala. Po jego kilku meczach w Wiśle miałem nadzieje że wróci szybko skąd przyszedł. I nadal taką mam - dobrego prawego obrońce potrzebujemy jeszcze w tym okienku transferowym.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 20.02.2011 o godz. 01:53.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.02.2011, 01:27
Genkow też ładnie. Przy golu Małego zgrał mu piłkę głową, druga bramka Guły po indywidualnej akcji. Dzisiaj przy każdej akcji brali udział nowi gracze, to też cieszy

@Dzimi ale strzelił dwie, więc jest do przodu. też zauważyłem, że przy bramce dla Łotyszy ktoś krzyczy "Gargułaaa!" (PS - nie ktoś tylko Maaskant. Dwa razy.)
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 20.02.2011 o godz. 01:29.
.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.02.2011, 01:48
Taki sparnig na koniec i to jeszcze wysoko wygrany to tak na poprawienie nastroju ,bo ciezko ocenic jak to bedzie w Ekstraklasie.

Z nowych z tych krotkich filmikow ktoe widzialem podoba mi sie Melikoson ,stasznie szybki,juz wiem czemu by w Izraelu nagminnie faulowany

reszte ocenie po paru meczach ,ale wygladaja na takich ktorzy moga byc wzmociem skladu a nie uzupelnieniem.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 20.02.2011, 09:27
Kto w ostatniej minucie meczu dwa razy glupio stracil pilke i poszla kontra zakonczona golem?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.02.2011, 09:40
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Kto w ostatniej minucie meczu dwa razy glupio stracil pilke i poszla kontra zakonczona golem?
Guła 12345...
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.02.2011, 09:41
Mam jakies zle przeczucie ze Gargula sobie posiedzi na lawce w tej rundzie. Katastrofalne zachowanie przy straconej bramce, najpierw podanie do przeciwnika, ktoremu pilka odskakuje i w zasadzie wraca do Lukasza, poczym ten sam ktoremu najpierw podal znow mu ja odbiera. Podobnie chyba mysli Maaskant bo wyjsciowej byl Jirsak, co moze wrozyc ze z forma Guly nie jest najlepiej, mam nadzieje ze sie myle. Co do Genkova, jezeli dla kogos w dwoch meczach 3 asysty to malo zeby chociaz powstrzymac sie od pochopnych ocen to ja radze udac sie do dobrego specjalisty od mozgownicy. Wychwalac nie ma co bo to tylko sparingi byly.
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.02.2011, 10:22
Czy mnie się tylko wydaje czy trener Dugavy notorycznie ich bluzgał przez całe spotkanie aż rozśmieszył kamerzystę ?
..
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.02.2011, 10:24
Okres przygotowawczy za nami. Póki co wyglada to w miarę optymistycznie, ale oczywiscie wszystko zweryfikuje Liga.
Cieszyć się wypada, że omijają nas takie informację:
Cytat:
Plaga kontuzji w Wiśle
2010/02/15 16:30
Aż czterech obrońców zabrakło na poniedziałkowym, porannym treningu Wisły Kraków. Ponadto Piotr Brożek jedynie indywidualnie truchtał wokół boiska.
http://www.pilka.sport24.pl/news/sho...isle-/sportrss

Ze skrótu zwróciłbym uwagę na akcję w 66 min. Myśle, że nie tylko Maaskant mógłby krzyknąć brawo. Kto odgrywa piłkę dom Garguły ? Genkov ?

Oraz 72 min. Dziesięć sekund od bramkarza wyrzutu bramkarza do praktycznie stuprocentowej sytuacji. A kontrataki to nie była raczej nasza mocna strona (ostatnio).
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.02.2011, 10:36
Po tych skrótach to co najbardziej mi się podobało to odbiór piłki. Kilka akcji było po odbiorach na połowie rywala a tego mia w Wisle chyba najbardziej brakuje. Wiadomo rywal to jakiś no name i w lidze może być inaczej. Ale tak trzeba być nastawionym, szybki odbiór i do przodu. Ładnie też Kirm, widać że chłopak szybkościowo jest w czołówce. Jedyny widoczny mankament po tych skrótach to fakt, że nasza strata w środku pola automatycznie kończy się jednym podaniem prostopadłym i rywl już ma sytuacje. To chyba złe ustawianie się. Często rywale puszczają takie piłki co nie świadczy dobrze o grze w obronie. Ale może jak nie będzie na środku Kowalskiego to będzie lepiej. Zobaczymy
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 20.02.2011, 10:39. ;]
a mi się wydaję , że będziemy mistrzem a cały lECH dostanie w Krakowie nie małe baty .. teraz powiem dla czego z skrótów 2 meczów (wiadome 1 jaskółka wiosny nie czyni - jestem optymista) Bardzo ładnie spisuje się gra między Małecki-Melikson-Genkov dołóżmy do tego jeszcze Gargułe i myślę ze będzie dobrze .. :] aa o obronę ogarnie Jaliens takie moje przekonanie !
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 20.02.2011, 10:41
Garguła zawalił w tej 90` ale ogólnie to pozytywnie, mógł 3 bramki strzelić, Kirm siał postrach na skrzydle tak przynajmniej wynika ze skrótu tylko szkoda że nie trafiał albo nie podawał, cieszę się ze Pareiko nie boi się wychodzić do dośrodkowań i je łapie bo Jobanić to miewał problemy z tym że jak już wyszedł to żeby złapać, a w naszej buraczanej lidze gdzie każde dośrodkowanie to taki balon to myśle że Pareiko będzie królem w powietrzu
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 20.02.2011, 10:42
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Garguła oprócz tego że strzelił te dwie bramki to praktycznie jest w 100% odpowiedzialny za stratę bramki na 4:1.

http://www.youtube.com/watch?v=MreJ93Puoww - 6 minuta 45 sekunda nagrania - podanie do przeciwnika, po którym z ławki trenerskiej pada wymowne polskie "jaa pierdziele!" Następnie nieskuteczny odbiór, o ile to można w ogóle nazwać próbą odbioru.

EDIT. Ja wiem że to tylko sparing, ale Cikosz pokazuje w nim jak cienkim jest piłkarzem. To na prawdę piłkarz kilka klas za słaby na Wisłe.

0:59 - błąd Cikosza w kryciu, biegnie sobie beztrosko gdzieś w środku nie pilnując nikogo, a 10-15 metrów za jego plecami hasa sobie nieobstawiony lewy pomocnik przeciwnika
1:06 - dalszy ciąg tej akcji, gapi się na piłkę jak kołek zamiast pokryć gościa który wbiega na wymianę na lewą stronę pola karnego - jakby w akcji 0:59 pokrył tego wcześniej, tej wymiany by nie było.
1:44 - w kolejnej akcji ten sam szkolny błąd, schodzi sobie do środka gdzie jest już 2 wiślaków zostawiając na lewej nie krytego piłkarza przeciwnika (którego krył jeszcze przed chwilą) - umożliwiając tym samym przeciwnikowi zagranie polegające na wycofaniu piłki "na strzał" do wbiegającego z lewej na szybkości. Masakra!
2:45 - gdzie jest Cikosz? oczywiście nie tam gdzie być powinien - nieobstawiony przeciwnik na skraju pola karnego, który powinien być kryty przez prawego obrońce.

To tak z grubsza wręcz gigantyczne i niedopuszczalne na poziomie 5 ligi błędy w ustawieniu i kryciu. Początku 2 połowy kiedy jeszcze grał nie oceniam bo to już przeciwległa strona boiska i nie widać na tym wideo dokładnych pozycji. Generalnie jak patrze na Cikosza to obrońca z niego żaden - biega sobie bez ładu i składu wpatrzony w piłkę, nie zawracając sobie zupełnie głowy tym co robi i jak ustawia sie pomocnik/napastnik rywala. Po jego kilku meczach w Wiśle miałem nadzieje że wróci szybko skąd przyszedł. I nadal taką mam - dobrego prawego obrońce potrzebujemy jeszcze w tym okienku transferowym.
Na siłę starasz się grać guru taktycznego. Przecież wiadomo że obrona ma grać blisko siebie i w takiej sytuacji "zostawia" się takiego zawodnika i gra bliżej stoperów. Przecież zanim piłka przejdzie do tego lewoskrzydłowego to Cikos spokojnie zdązy się przesunąć żeby zaatakować. Skończyły się czasy krycia indywidualnego. Przecież nie może być tak, że lewy obrońca stoi przy linii bocznej, prawy obrońca też przy linii bocznej bo od razu nas prostopadłymi piłkami rozjadą.
Mówie tutaj szczególnie o dwóch pierwszych sytuacjach. W przypadku ostatniej sytuacji to musiał zejść do środka żeby pokryć innego niepokrytego gościa.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 20.02.2011 o godz. 10:45.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.02.2011, 10:47
Jak bedziemy wygrywac wysoko i 1 bramka stracona w koncowce nie bedzie miała odzwierciedlenia w wyniku koncowym to nie ma strachu. Wiadomo jak jest w sparingach, druzyna wygrywa wysoko a w koncowce wkrada sie rozluznienie. Gorzej jak bedzie prowadzenie tylko 1 bramka a nasi zaczna popełniac głupie błedy w koncowce
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 20.02.2011 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.02.2011, 10:50
Dzimi napisał(a):Wyświetl post

Jerzy Engel Jr.?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 20.02.2011, 11:13
z dwóch skrótow z tego zgrupowania wynika, że z Genkova świetny gość jest.
podanie, odegranie, technikę ma na wysokim poziomie, aktywny, przegląd pola ma, ustawić się umię. jak tylko jeszcze zacznie trafiać do bramki to mamy kompletnego napastnika.
BARDZO ciekawie wyglądałby taki duet Genkov + bramkostrzelny napastnik, np. Brożek w formie. uzupełnialiby się chyba znakomicie.

pozatym cały czas imponuje mi Melikson, o ile go tylko siłowo nie zniszczą w meczach ligowych, to ze swoim przeglądem pola, techniką i kreatywnością stworzy nam "kilka" możliwości pod bramką.

ogólnie, kurde, optymistycznie jest.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.02.2011, 12:43
Dobrze, ze zagrali z amatorami w ostatnim meczu. Wysokie zwyciestwo napewno poprawilo nastroje, a z Norwegami czy Dunczykami moglby byc ostry oklep . Liga wszystko zweryfikuje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów