|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
dokładnie kolego nawet jak przyjdzie gość za 2 mlnE nikt nie da gwarancji że będzie ładował bramy.Robiąc transfery wszystko zależy od szczęścia.Część osób na tym forum zesikał by się za to żeby Wisełka wydała miliony na transfery ale czy one dadzą gwarancjie ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Co do transferów zagranicznych to ja szukałbym w Ameryce Południowa i środkowej. Odpuściłbym sobie Argentynę czy Brazylię (pomijam jakieś okazje) a skupiłbym się na krajach takich jak Peru, Kolumbia, Honduras, Kostaryka, Panama itd Jest tam sporo utalentowanych piłkarzy a mimo wszystko piłkarze z stamtąd są sporo tansi niż Brazylijczycy czy Argentyńczycy. Zresztą już paru dobrych kopaczy za darmo lub pół darmo stamtąd pojawiło się w Polsce. Jak choćby Arboleda, Rengifo, Junior Diaz, Sergio Reina. Tam bym szukał. Również odpuściłbym sobie Bałkany na rzecz Białorusi, Słowacji czy Litwy.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 08.01.2011 o godz. 16:58.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
||
Zresztą, ten "artykuł" to szczyt debilzmu, a osoby które to łykają to naprawdę są nainwe jak dzieci. Można zaoszczędzić 720 tys zł . Jezu, a jakby tak rozwiązać kontrakt z Łobodzińskim to można by zaoszczędzić parę milionów!Rozwiązać kontrakt można na dwa sposoby: 1 - za porozumieniem stron. Czyli piłkarz się zgadza, że w zamian za taką a taką kasę, klub z nim rozwiązuje umowę. Czyli trzeba coś zapłacić i przekonać piłkarza. A na to, ani Branco ani Łobodziński raczej się nie zgodzą. 2 - zerwać kontrakt. Czyli zrywamy umowę, zawodnik z miejsca staję się wolny, ale musimy mu zapłacić CAŁĄ kasę jaką dostał by od nas do końca kontraktu. Czyli zero oszczędności. Fakt pisze że "kombinują". Pewnie takie info dostali od Stana, ciekawe jak po angielsku jest kombinować...
Ja wiem, że chcielibyście najpierw awansować do LM i odpaść, potem regularnie awansować do grupy uefa, potem awansować regularnie du grupy LM, potem zacząć wychodzić z grupy, potem stać się czołową drużyną europejską, a na końcu zdominować świat. Niestety nie zawsze taka droga jest możliwa. Tak jak PSV pogodził się z tym, że w najbliższych 10 latach nie sa w stanie rywalizować z Manchsterem, Realem, czy Barcą, tak może i pora na nas? Zrozumcie nie będziemy nikim więcej (w najbliższej przyszłości), jak czołową polską ekipą co roku walczącą o tytuł - z różnym skutkiem. Występującą w europejskich pucharach, ale bez sukcesów (miejmy nadzieje, że obejdzie się i bez kompromitacji jak ostatnio).
Ostatnio edytowane przez GajowyDrwal : 08.01.2011 o godz. 16:59.
|
||
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Nie chodziło o to w moim poście czy się uda rozwiązać umowę z darmozjadem Branco teraz czy nie. Zwłaszcza że zostało na szczęście tylko pół roku kontraktu. Chodziło o chory układ - gość w typie totalnego szrota dostaje tyle kasy ile Paweł Brożek. Więcej od Małeckiego czy Kirma a gra żenadę. To czy ty wierzysz w jego zarobki mało mnie interesuje. Bo ja śmiało mogę w to uwierzyć skoro Łobo dostał jeszcze większą kasę. Chodziło o sam błąd już przy jego kontraktowaniu.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 08.01.2011 o godz. 17:13.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dajmy mu szansę na wiosnę.
![]() Przyszedł dopiero po zamknięciu okna i bez okresu przygotowawczego. Wg mnie nie prezentował się tak źle. Z Bełchatowem wszedł na połówkę i prezentował się pewniej od Cikosa. A ze Śląskiem co zawalił ? No faktycznie jego wrzutki były niecelne, ale to chyba nie jakaś wielka zbrodnia. O mecz z Górnikiem też nie mam do niego żalu, bo cały zespół nie pokazał nic. W żadnym przypadku nie jest to szrot. ![]()
.
. |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Porównujesz naszą politykę transferową z klubem, w której jest ona na najwyższym poziomie. Gdzie Rzym, gdzie Krym? Ja rozumiem żarty, ale nie w tym wątku. Science-fiction jest poniżej. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Panowie to gdzie jest Wisla dzis to efekt wieloletniej degrengolady (nie tylko naszej ale rowniez i calej polskiej pilki), tak przyczynili sie do tego kolejni dyrektorzy, prezesi czy trenerzy ale powiedzmy sobie prawde ze jest to glownie wina pilkarzy ktorzy przegrali mecze ktorych przegrac nie mogli. Ja sie napawde dziwie jak niektorzy z kibicow w swoich postach ciagle pisza o LM... pytanie do tych osob kiedy ostatnio nasz klub gral z napawde z klasowym przeciwnikiem mecz o jakakolwiek stawke? Moze Hotspur bo jakos pozniej to ciezko cokolwiek wskazac. Na dzis Wisla rywalizuje z Odra Wodzislaw, Polonia Bytom, Legia Warszawa czy Lechem Poznan te druzyny trzeba pokonac aby zrobic krok naprzod. Czy naprawde potrzebne sa transfery po 2 miliony Euro zeby wygrwyac w Bialymstoku, Lubinie czy Kielcach? Prosze nie odbierajcie tego jako obrony zarzadu czy czegos w tym stylu bo naprawde jest mi do tego niezwykle daleko, jednak nie moge patrzec jak niektorzy zaklinaja rzeczywistosc czy mitologizuja niektorych z naszych obecnych/bylych zawodnikow. Co dzis ma Wisla i co uwazam za jej najwiekszy potencjal to: - stadion (NARESZCIE), - utalentowany trener (CO UDOWODNIL W MINIONEJ RUNDZIE), - doswiadczony manager (JEGO CV) Nie chce wierzyc i nie akceptuje ze to sa oznaki cofania sie. Jestesmy dzis w pilkarskim 3 swiecie i z obecna ekonomia nie liczylbym na dobrego wujka ktorzy przyjdzie rzuci czek z 6 zerami i powie "bawcie sie, allah akbar" Krok po kroku (czasem moze nawet jeden w tyl aby zrobic 2) do przodu i mysle ze to jest dewiza Wisly na wczoraj, dzis, jutro i prawdopodobnie na najblizszy rok. Do zobaczenia przed pierwszym zgrupowaniem.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 08.01.2011 o godz. 19:42.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Moim skromnym zdaniem lepiej kupić/zakontraktować mniej niż potem narzekać na jakośc piłkarzy oraz ich zarobków, które będą wpływać na następne zakupy i kontrakty. Klub powinien być stabilny, nawet kosztem gorszych wyników niż "kupować,kupować kasy nie żałować" i w obecnych realiach niestety przepłacać <głównie za Polaków>. Na naszym krajowym rynku Polonia,Legia + Lech i już stawki i zarobki są podbijane do niebotycznych rozmiarów.
Niższe Ligi - w porządku. Ale młodzi, perspektywiczni którzy muszą miec szanse zostać stabilnie dotrenowani na potrzeby drużyny w dobrych warunkach pod okiem expertów. Tacy, którzy będą mentalnie gotowi cięzko pracować a nie dostaną pensje i hop na imprezke lub zakupy. Przykład Korony Kielce- kupiono tam paru zawodników z 1 Ligi (m.in Tataj,Kaczmarek,Maliszewski). Szału nie zrobili. A polecił ich Sasal który ma rozeznanie na rynku pierwszoligowym. Talentów trzeba szukać niżej, jeździc po wioskach,miastach dosłownie wszędzie, sprawiedliwie oceniac ich potencjał a potem dać szanse na być albo nie być. Nie będzie postępów - żegnamy. Będą - sprzedać,wypożyczyć albo po prostu grać. Ale trzeba zainwestować i infrastrukture a to nie kibiców decyzja. A przede wszystkim - Stabilizacja! Wtedy można próbować coś zbudować. Czasem krócej, czasem długimi latami ale można do czegoś dojść. A przede wszystkim nie marnować pieniędzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Moim zdaniem to żal jest raczej patrzeć na wypowiedzi wszystkich pseudo Managerów na tym forum... Kontrakty na szczęście podpisuje V i B...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Kontrakty to się podpisuje z piłkarzem, jak się sprzedaje to się podpisuje umowę kupna sprzedaży z innym klubem i zostawia autograf w miejscu SPRZEDAJĄCY.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeszcze taka krótka refleksja odnośnie pracy naszej siatki skautingu i planowania transferów na podstawie wywiadu Valckxa dla "GW". Szanowny Pan Dyrektor mówi tak :
"Mamy kilku ciekawych kandydatów. W ciągu ostatnich dziesięciu dni obejrzałem ok. 40-45 DVD z zawodnikami. Teraz oglądamy ich - razem ze skautami - na żywo." TERAZ? To ja naiwny myślałem że ten etap prac został wykonany podczas rundy jesiennej.. a TERAZ miały być konkretne rozmowy z wybranymi piłkarzami. Nie trzeba być wielkim specem by wiedzieć że na negocjacje i badania wydolnościowe przed podpisaniem kontraktu trzeba poświęcić sporo czasu. Tymczasem na niecałe dwa tygodnie przed rozpoczęciem przygotowań do rundy wiosennej nasz dyrektor sportowy dopiero ogląda sobie dvd... Deja vu? Ciężko zachować chociażby cień optymizmu. Naprawdę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Doba DVD/Youtube minęła bezpowrotnie,przynajmniej tak mi się wydaję. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Witam.
Chciałbym zwróćić uwagę na wypowiedzi naszego dyrektora sportowego Stan Valckx odnośnie transferów do Wisły: 1. przed sprzedażą Pawła Brożka mówiono nam, że Wisła chce kupic jeszcze jednego napastnika który by byl tak dobry jak Brożek i zeby mial on poważna konkurencję w ataku. 2. po odejściu Pawła Brożka dalej nam sie mówi ze potrzebujemy napastnika ktory bedzie zastępstwem Pawła Brożka. TO JA SIE PYTAM _ TO MAJA BYĆ WZMOCNIENIA CZY LATANIE DZIUR PO ZAWODNIKACH KTORZY ODESZLI?JESLI TAK TO NIE MOŻNA MÓWIĆ O WZOCNIENIACH. kolejna sprawa - Stan Valckx twierdził ze szuka godnego następcy również dla Piotra Brożka. A w ostatnim wystąpieniu - PRIORYTETY WISŁY TO - 1 NAPASTNIK, SRODKOWY OBROŃCA i BRAMKARZ. TO JA SIE PYTAM< KTÓRY Z TYCH ZAWODNIKÓW MA BYĆ NASTĘPCĄ PIOTRA BROŻKA Zarobiliśmy 9 mln Euro na transferach z Klubu, wydając 30 % tej kwoty - mamy takie transfery ze mistrzostwo było by juz nasze, ale nie Stan Valckx twierdzi - nie wydamy na zawodnika 1 mln euro - wiec JAK CHCĄ KUPIĆ KUPIC PORZĄDNEGO NAPASTNIKA NIE WYDAJĄC ODPOWIEDNIEJ KASY? UWAŻAM ZE JEŚLI DO ZADNEGO TRANSFERU NIE DOJDZIE - TO BĘDZIEMY MIELI PEŁNE PRAWO DOMAGAĆ SIE OD PREZESA BASAŁAJA WIJAŚNIEŃ GDZIE SIE PODZIAŁO 9 MLN EURO... GDYŻ JAK SAM MÓWIŁ ABYŚMY GO OCENIALI DOPIERO PO TYM OKNIE TRANSFEROWYM A MY NAPEWNO TO ZROBIMY... |
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wszyscy sobie mozecie pytac gdzie sie podzialy pieniadze z transferow sw. Mikolaja ![]() Wisla jest prywatnym klubem w prywatnych rekach i rownie dobrze Wlasciciel moze sobie pieniadze z transferow przekazac na wlasne prywatne cele, wiec ludzie przestancie czasem pisac, ze wy wymagacie i bedziecie rozliczac kogokolwiek. Basalaj wyraznie powiedzial, ze mozna go oceniac a nie wymagac wyjasnien bo tlumaczyc to sie on moze ale przed osobami nad nim. Powód: bo niedziela
Ostatnio edytowane przez arbuz : 09.01.2011 o godz. 12:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
||||
Gdzie się podziało? Poszło na spłatę 'długu' albo do kieszeni Bogusia Natomiast myślę, że Pan Basałaj już trzepie portami przed Twoją oceną po okienku transferowym ![]() |
||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Chce przypomnieĆ ze to basaŁaj mÓwiŁ zeby po oknie zimowym dopiero rozliczyĆ z transferÓw... To sĄ jego sŁowa. A jesli chodzi o ta kasĘ, to kazdy dziennikarz moŻe nawet zadaĆ dlaczego takie pieniedze sĄ marnowane w klubie>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A Ty nie umiesz pisac normalnie
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cleber
Paweł Brożek Piotrek Brożek Mariusz Pawełek Rafał Boguski (zniszczyły go te kontuzje) Dopiero gdy znajdziemy ludzi na ich pozycję to dopiero o kolejnych będzie można mówić jako o wzmocnieniach. Na razie jest etap pokrywania strat. Potem będzie można mówić o transferach które się nie sprawdziły jak Branco itd... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
||||
|
Kibic Wisły napisał(a):
Wreszcie, czy przypadek Petrescu, niczego Was nie nauczył Tak, ja pragnę, aby Holendrzy zostali z Wisłą jak najdłużej, bo wierzę póki co, że to będzie oznaczać sukcesy dla Wisły. Tak, ja namiawiam ich, aby obstawili się w pracy swoimi fachowcami także, dla wsparcia szybszego dostępu do tego sukcesu, przy tak niecierpliwych i rozhisteryzowanych kibicach, co tylko przyspieszy naukę i przeszkolenie dla Wiślackich pracowników, związanych z klubem od lat. Tak, ja pragnę aby póki co Holendrzy kierowali się przydatnością piłkarzy wobec stawianych celów, a nie narodowością czy korzeniami wiślackimi. Rozumiem ich obecną decyzję o sprowadzeniu piłkarzy gotowych na te cele od razu, bo świadczy to o wyczuciu danego im czasu w klubie lub raczej, braku tego czasu, na zrealizowanie wszystkiego w jeden rok, tego, czego Cupiał i Wisła nie mogli dokonać w 12 lat, a u progu rozgrywek i nowego stadionu, niektórzy kibice deklarują wobec Holendrów, nawet strajk karnetowy, z czego to Holendrzy już się tłumaczą, a nie prawdziwi winni przeszłości, którą owi kibice emanują aż do stopnia strajku, tak, że trudno tu nawet wspominać o budowie czegoś takiego, jak szkólka treningowa, zorganizowana w wydaniu holenderskim, czyli najlepszym z możliwych. Dlatego, radzę Małeckiemu i innym urodzonym w naszej skopanej, aby zabrali się do ciężkiej harówy na rzecz Wisły i przestali rzucać dąsami na lewo i prawo, tak jak i kibice, bo życie na świecie jest proste jak drut, albo rybki, albo pipki czyli praca, praca i jeszcze raz praca a nie dyskusja o niej. Ps. możecie na mnie liczyć, gdy nadejdzie czas rozliczeń i podsumowań i gdy nie daj Bóg, będzie za późno, powstrzymać powrót polskiej mysli piłkarskiej do Wisły i to w najbliższym czasie zwłaszcza, gdzie takowa myśl jeszcze się nie narodzi od nowa. Sam, często używałem potęgi słowa czyli tzw. czwartej władzy, ale nigdy at hoc i nigdy bez zastanowienia czy braku wyczucia miejsca i czasu oraz adresata, czyli pożądanych skutków mojej krytyki i presji, którą teraz kieruje wobec nierozważnych niecierpliwością kibiców. Dajmy szansę i czas Holendrom i Basałajowi, proszę ![]() Edit Odpowiadając wszystkim ze mną polemizującym, zacytuje intersujący dla myślących kibiców, fragment z wypowiedzi Valckxa ze strony głównej TWSD, jako powód do rozważań, kto to jest Wisła, decydująca o swoich losach Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...we_priorytety/ Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez kot : 09.01.2011 o godz. 23:52.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
jako że nie ma przycisku "lubię" napiszę tylko
dobrze prawisz kocie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kot dobrze prawisz ale cóż z tego jak Polacy to naród narzekaczy. Choćby się działo coś dobrego to zawsze polak widzi dziurę w całym. OT... Ja nie krytykuje holendrów, nie daje im ultimatum. Niech spokojnie popracuje sobie te dwa lata ( no chyba, że byśmy zaliczyli serię porażek powyżej 5 ) , niech Staszek pokaże swoją wizję rozwijania klubu i tak naprawdę dopiero za rok można poznać rzeczywiste efekty pracy skauta. Więc panowie, starajmy się racjonalnie wspierać klub a nie jechać po nim, jakbyśmy się aktualnie znajdowali w strefie spadkowej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jak to gdzie się podziało? Kto ci powiedział że cała kasa z transferów ma isc tylko na transfery? A dziurę budżetową spowodowaną brakiem stadionu, odejściem sponsora czy blamażami w pucharach to pewnie ten "złodziej" Cupiał z Basałajem z własnej kieszeni powinni załatać, tak?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Kocie masz stuprocentową rację.
Dziękuję, dobranoc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Apeluję do administratorów TWSD aby wkleili post kota jako komentarz dnia. Niech sobie płaczki wbijają to do głowy codziennie, a nie jakieś tam Vojo Ubiparip fuck yeah.. Może i będzie długi ale dajcie go tam, ja was błagam nawet..
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|