The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2012, 13:03
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Bądźmy szczerzy, widząc transfery polonii widać że oni mają większe ambicje na mistrza niż my. Ten gruzin który jest świetnym snajperem, jak nie lepszym od Bitona i ten izraelczyk. Boje się o miejsce w pierwszej trójce na koniec sezonu
Skad wiesz jak go jeszcze na oczy nie widziałes? Biton sie sprawdzil a z gruzinem moze byc odwrotnie. Jeden powiedział, ze jest pod kazdym wzgledem lepszy od Dudu a Ty juz uwierzyłes.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.01.2012, 15:25
Ja tam się ciesze że Wojciechowski wydaje na transfery i przedewszystkim na pensje. Mam nadzieje że 600tys rocznie dla Gruzina to prawda i że Wojciechowski ma taką chęć osiągnięcia czegoś że będzie dalej tyle płacił. Może to pobudzi inne kluby do działania w tym Wisłe by Polonia nie odjechała reszcie stawce, bo narazie to niepoważne ile te klub (Wisła,Legia,Lech) wydają na piłkę biorąc pod uwagę ich potencjał.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.01.2012, 15:29
Baala napisał(a):Wyświetl post
narazie to niepoważne ile te klub (Wisła,Legia,Lech) wydają na piłkę biorąc pod uwagę ich potencjał.
Wydają więcej niż zarabiają. To rzeczywiście niepoważne. Choć Legia 2011 zamknęła na plusie, ale corocznie powinna powtarzać dobre występy w pucharach, żeby się nie zadłużać. Nie wiem jak Wisła, Lech podobno ma sporą dziurę w budżecie. Te 3 zespoły jednak, po odcięciu od finansowania przez właścicieli sobie radzą, są w czołówce. Jak Wojciechowskiemu się znudzi to Groclin znajdzie się w A klasie.
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 12.01.2012 o godz. 15:33.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.01.2012, 15:39
To ja jestem ciekaw czy czołowe drużyny z takich lig jak Grecka, Belgijska, Szwajcarska, Austriacka mają budżety plusowe czy minusowe. Ba ile na świecie jest drużyn które mają budżety na plusie (z 20?). Na piłce się nie zarabia finansowo, ale marketingowo.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 12.01.2012, 15:56
Śląsk też się wzmacnia... a Wiśle cisza...
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.01.2012, 16:18
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
...i po mistrzostwie...

PS...
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.01.2012, 16:28
Wolisz żeby trąblili kto ma nie grać w Wiśle a potem Legie albo inne Polonie podkupują nam piłkarzy ?
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 12.01.2012, 16:31
http://www.90minut.pl/news/178/news1...em-Slaska.html

Latem był podobno do Nas przymierzany. Boisk ukraińskiej ekstraklasy to on nie podbił
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 12.01.2012, 16:45
Ludzie... ja tylko stwierdziłem że cisza w sprawie transferów... a reszty nie powiedziałem nt mistrzostwa... prawda ? To Wy już mówicie że nie będzie mistrza, a najlepiej to naskoczyć na człowieka... pff... cóż, życie.
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.01.2012, 16:51
Jeśli pijesz do mnie... to ja nie pije. A poważnie, to ja napisałem tylko że może w Wiśle coś dzieje ( wszyscy byśmy chcieli ) ale może nasza "góra" pracuje cicho i stara sie dogadac zawodników na 100% a potem przedstawiać..
Edit: A tak wogóle to trzeba sie cieszyć że Śląsk sie wzmacnia
Powód: bo Bracia
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 12.01.2012 o godz. 17:01.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 12.01.2012, 17:40
Baala napisał(a):Wyświetl post
To ja jestem ciekaw czy czołowe drużyny z takich lig jak Grecka, Belgijska, Szwajcarska, Austriacka mają budżety plusowe czy minusowe. Ba ile na świecie jest drużyn które mają budżety na plusie (z 20?). Na piłce się nie zarabia finansowo, ale marketingowo.

Wykres z 2008 roku. Grecka liga - zadłużonych klubów 4, 1 - na ponad 20% w stosunku do wartości, reszta na plusie, liga ogólnie na plusie. Belgijska - zadłużonych klubów 7 - 2 kluby na ponad 20% w stosunku do wartości, reszta na plusie. Szwajcaria - zadłuzonych klubów 2 - poniżej 10%, liga na plusie. Austria - zadłużonych klubów 3, 1 - na ponad 20% w stosunku do wartości, reszta na plusie, liga ogólnie na plusie. Polskie kluby pod względem zadłużenia wyprzedzają tylko Ukraina, Izrael, Bułgaria, Azerbejdżan i Mołdawia.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.01.2012, 17:42
o Jezus maria tragedia co to będzie Wisła się nie wzmacnia Co roku to samo
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.01.2012, 17:42
Stevanović to zawodnik o takiej charakterystyce jakiego brakuje w Wiśle. Przydałby się właściwie w każdym klubie w Polsce.*

Środkowy pomocnik dobrze rozgrywający, mający mało strat piłki, potrafiący zagrać prostopadłe podanie czy podłączyć się do akcji ofensywnej wejściem w pole karne. W Polsce praktycznie tacy nie istnieją, albo są to drewna przecinaki, albo totalnie ofrensywni zawodnicy bez umiejętności odbioru piłki. Każdy klub powinien szukać zawodnika tego typu, by gra coraz bardziej odchodziła od kopaniny bez ładu i składu a co raz bardziej przypominała sport który widzimy na C+ w transmisjach z zachodu.

*(Oczywiście mam na myśli styl gry. Nie wiem w jakiej jest obecnie formie ,wygląda na to, że mocno obniżył loty. )
Ostatnio edytowane przez tofik : 12.01.2012 o godz. 17:45.
..
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 12.01.2012, 18:20
tofik napisał(a):Wyświetl post
Stevanović to zawodnik o takiej charakterystyce jakiego brakuje w Wiśle. Przydałby się właściwie w każdym klubie w Polsce.*

Środkowy pomocnik dobrze rozgrywający, mający mało strat piłki, potrafiący zagrać prostopadłe podanie czy podłączyć się do akcji ofensywnej wejściem w pole karne)
Nigdy Słoweńca w akcji nie widziałem ale do Twojej charakterystyki jak ulał pasuje chociazby Każmierczak. Są tam jeszcze Elsner i Dudek. Nie wiem po co on Śląskowi... Gość był za słaby na ligę ukraińską (5 meczów w pierwszym składzie, 2 z ławki), liderem Śląska też raczej nie będzie. W kadrze bardziej ceniony jest Komac (ten pogoniony z Ruchu). A to, że kiedyś grał w Sociedad? Dajcie spokój
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.01.2012, 18:32
Owszem Kaźmierczak mi też odrobinę pasuje do tej charakterystyki. Choć wielu go uważa za kołka od defensywy z czym się nie zgadzam. Jednak te wszystkie problemy ze zdrowiem spowodowaly, że nie wiadomo czy można na niego liczyć. Jego forma to jednak zagadka.
Na pewno sztab trenerski ma lepiej ogarnięte potrzeby kadry niż forumowicze i najwyraźniej potrzebowali takiego zawodnika.

Zresztą pamiętam jak kupowaliśmy Meliksona się wielu zastanawiało po co nam kolejny środkowy pomocnik skoro nie mamy tego, tamtego i jeszcze tamtego. A ktoś sobie teraz wyobraża jakie kalectwo by było gdybyśmy tego Meliksona nie mieli w środku pomocy
Ostatnio edytowane przez tofik : 12.01.2012 o godz. 18:34.
..
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.01.2012, 20:14
Nasz cudny zarzad scianac na testy niejakiego Dawida Kubowicza. Moze mi ktos go przybliży, z tych co go znaja?
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
brs88
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 12.01.2012, 20:55
Zagrał w 7 meczach na Ukrainie,bo kontrakt podpisał dopiero 15 października.Ot cała tajemnica.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 12.01.2012, 21:09
ale jak pilkarsko?
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 12.01.2012, 23:53
Nie 20, nie 10, nawet nie 7. Cena za Rudniewa wynosi (podobno) jedynie 5 mln €.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 13.01.2012, 07:45
"Nowy Melikson" odchodzi z Cracovii bo sie nie sprawdził - to widac, ze rzeczywiscie był nowym Meliksonem Ciekawe co bedzie z "Nowym Bitonem" z Polonii
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 13.01.2012, 07:46
Za 2 tygodnie będzie:" Nie 5, nie 4 a jedynie 3 mln. euro".
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 13.01.2012, 08:41
To jest możliwe. Nawet nie chodzi o to, czy Rudniew jest rzeczywiście warty tych pieniędzy. Bo 5 mln € nie wydaje się aż tak wygórowaną kwotą.

Problem w tym, że najwyraźniej Amika musi sprzedać. Na Stilicu wiele nie zarobią, jeśli w ogóle. Obciąża ich kontrakt Arboledy. Frekwencja spadła a wpływów z LE nie było. Mają problemy finansowe i zagraniczne kluby zechcą to wykorzystać. One mogą kupić, Amika musi sprzedać. Jest argument, by zbijać z ceny.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.01.2012, 09:12
flamengista napisał(a):Wyświetl post
To jest możliwe. Nawet nie chodzi o to, czy Rudniew jest rzeczywiście warty tych pieniędzy. Bo 5 mln € nie wydaje się aż tak wygórowaną kwotą.

Problem w tym, że najwyraźniej Amika musi sprzedać. Na Stilicu wiele nie zarobią, jeśli w ogóle. Obciąża ich kontrakt Arboledy. Frekwencja spadła a wpływów z LE nie było. Mają problemy finansowe i zagraniczne kluby zechcą to wykorzystać. One mogą kupić, Amika musi sprzedać. Jest argument, by zbijać z ceny.
A Mierzejewski ile był wart? 1/3 wyciagnietej ceny to max.

Nie zapominajmy że amica ma asa w rękawie...
KOTOROWSKIEGO
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 13.01.2012, 11:02
Przyjdzie Turek czy Rusek i spokojnie da za niego 5mln euro. Tego jestem niemal pewny i zdziwiłbym się gdyby było inaczej. Ciekawy jestem jak będzie wyglądal ten Gruzin w Polonii, myślalem że on stary jest a tu tylko 25 lat. Ciekawe.

Co do plakatu z 2012 jak dla mnie nietrafiony pomysł. Że niby zdemolujemy Warszawę? Wolałbym już coś w tym stylu ale zamiast płnących budynków płonące race. A tak kojarzy mi się to tylko z katastrofą. Nie wiem po co się reklamować w ten sposób...
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.01.2012, 11:44
Amica też obniżyła ceny biletów na wiosnę zaczyna im się palić grunt pod nogami
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 13.01.2012, 12:38
Tak, tylko nie czytacie artykułu. Rudniew nie chce do Turcji ani do Rosji. Chce do dobrej ligi: Włochy, Anglia, Hiszpania, Niemcy. Te kierunki wchodzą w grę.

Wiadomo, że Turcy i Rosjanie płacą więcej, w dodatku Wojciechowski nie musiał sprzedawać Mierzejewskiego. Turcy się na niego napalili, dali super ofertę więc grzech było nie skorzystać.

Zupełnie inaczej wygląda sytuacja klubu, który musi sprzedawać. Pozycja negocjacyjna Amiki nie jest najlepsza. Wszystko zależy od liczby ofert. Jeśli będzie kilku zainteresowanych, zacznie się licytacja. Ale na razie szału nie ma.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 13.01.2012, 12:59
Wierzysz w to, że zgłosi się np Dynamo Moskwa da mu zajebisty kontrakt i on ich oleje? Rudniew to rusek, czemu miałby tam nie iść? Takie gadanie, że nie chce. Pismaki piszą, że nie chce a jak mu dobrze zapłaca to wszystko zechce.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.01.2012, 13:11
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak, tylko nie czytacie artykułu. Rudniew nie chce do Turcji ani do Rosji. Chce do dobrej ligi: Włochy, Anglia, Hiszpania, Niemcy. Te kierunki wchodzą w grę.

Wiadomo, że Turcy i Rosjanie płacą więcej, w dodatku Wojciechowski nie musiał sprzedawać Mierzejewskiego. Turcy się na niego napalili, dali super ofertę więc grzech było nie skorzystać.

Zupełnie inaczej wygląda sytuacja klubu, który musi sprzedawać. Pozycja negocjacyjna Amiki nie jest najlepsza. Wszystko zależy od liczby ofert. Jeśli będzie kilku zainteresowanych, zacznie się licytacja. Ale na razie szału nie ma.
Nie musiałby - wtedy pewnie dokładałby do interesu. Polonia pewnie na kontrakty wydaje więcej niż my, na transfery podobnie, a nie ma tylu źródeł zysków co my - mniejsza kasa z Ekstraklasy, mniejsza kasa z biletów, brak kasy z pucharów. Jak to będzie wyglądać w świetle reform UEFA?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 13.01.2012, 13:14
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Wierzysz w to, że zgłosi się np Dynamo Moskwa da mu zajebisty kontrakt i on ich oleje? Rudniew to rusek, czemu miałby tam nie iść? Takie gadanie, że nie chce. Pismaki piszą, że nie chce a jak mu dobrze zapłaca to wszystko zechce.
A widziałes jego wypowiedz, ze nie licza sie tylko pieniadze? On chce grac w jednej z najlepszych lig a nie w takiej w ktorej tylko kase zarobi. To jest chłop z ambicjami

"Nie skuszą mnie tylko pieniądze, ale przede wszystkim perspektywa gry w danym klubie i lidze. Zastanowię się kilka razy, czy zmiana wyjdzie mi na dobre. Jedną złą decyzją bardzo łatwo zmarnować wszystko to, na co się pracowało wcześniej. Nie chciałbym popełnić błędu."

I jeszcze jedno - najwazniejsze

"Pewne jest natomiast w tym momencie, że na biurku szefów klubu nie leży żadna oferta. I wiele wskazuje, że zimą nie znajdzie się chętny, by wyłożyć takie pieniądze. – Od ręki pięć milionów za zawodnika z polskiej ligi są w stanie położyć na stół tylko Rosjanie, ewentualnie Turcy. To jednak kierunek, który Artioma nie interesuje – powiedział „PS” jeden z menedżerów."
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 13.01.2012 o godz. 13:18.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 13.01.2012, 13:23
Mitmichael, ja w swoim życiu widziałem wypowiedzi Torresa, że nei rusza się z Liverpoolu a kolejnego dnia był w Chelsea. Widziałem rozmowę z Meliksonem, który mowi, że będzie grał dla Izraela po czym po paru miesiącach zachciał grać dla Polski. Widziałem transfer czołowego piłkarza świata Eto'o, który za kasą poleciał na totalne zadupie. Tak więc, to że ktoś coś powiedział w dzisiejszych czasach nic dla mnie nie znaczy. Będzie 5 baniek od rusków i bańka dla Rudniewa, będzie inaczej gadał.
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 13.01.2012 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów