|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ja akurat Piszczka z sezonów 2005/2006 i 2006/2007 zapamiętałem jako jeden z większych talentów w ekstraklasie, któremu wróżono wielką karierę i potwierdzają to komentarze kibiców z Lubina, gdy odchodził do Herthy:
http://www.zaglebie.org/pelne.php?id=2825 http://zaglebie.org/pelne.php?id=2803 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Przepraszam Cie Marszalku bardzo ale Ja nie moge znalesc tej informacji ze Nas nie stac bylo na jakiegos zawodnika. Doszukalem sie w tekscie tylko tego ze z Naszego krajowego rynku inne kluby nie chca Nam sprzedawac swoich zawodnikow (bezposrednia konkurencja, czyli rozumiemmLech,Legia itd.irp.). Nie znalazlem tez nic o ograniczonych srodkach (choc pewnie duze One nie sa). ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,89...rampolina.html Wisła jak PSV
Beuhehehhehe! 1. Nie te barwy 2.Nie te sukcesy( nie gramy nawet w pucharach jak oni!) 3.Nie ci piłkarze się przewijali-nawet zatrzymując róźnicę skali! 4. PSV sprzedaj-a i owszem-tyle że zaraz m dla nich następców. Bo ich szkoli! 5.Jak nie ma w klubie godnego następce to sie go KUPUJE. A u nas: 1. Szkolenia brak 2.Następców się nabywa z przypadku! Z łapanki! 3.Nawet nie gramy w fazie eliminacyjnej pucharów. Odpadamy w preeliminacjach! Także panie Vlacx jak sie tak podsumuje to my mamy tyle wspólnegoz PSV, co TVN z prawdą. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._trabzonsporu/ bracia już na 100% odchodzą... a my czekamy na transfery do Klubu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Użyłem Twoich słów o ligowych zawodnikach w kontekście Piszczka by uwypuklić pewną niekonsekwencję. Z jednej strony uważasz, że ligowych piłkarzy "żal oceniać", że to "przeciętność bijąca po oczach",że w ogóle nie warto rozważać transferów ligowych zawodników ("dajcie spokój z Polakami"), a z drugiej strony jako przykład wartościowego zawodnika wymieniasz Piszczka, który raptem 3 sezony temu był jednym z tych niewyróżniających się średniaków. Moim zdaniem w lidze można znaleźć materiał na klasowych (jak na nasze warunki) piłkarzy. To nie znaczy, że jest ich wielu. Natomiast Ty najwyraźniej uważasz, że tego materiału nie ma i następnie podajesz przykłady zawodników, którzy ligowymi średniaczkami całkiem niedawno byli (Mierzejewski i Piszczek), czym moim zdaniem sam udowadniasz, że się mylisz co do braku materiału. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ten Collins John to wygląda raczej na desperacką próbę reklamowania się zawodnika. Statystyki ma żenujące -
2010 - Chicago Fire (USA) - 3 gole 09/10 - Roeselare (Belgia) - 0 goli 08/09 - NEC (Holandia) - 0 goli 07/08 - Leicester/Watford (Championship) - 2 gole 06/07 - Fulham (Premiership) - 1 gol 05/06 - Fulham (Premiership) - 11 goli Czyli napastnikiem byl pięc lat temu, a potem dramatyczny zjazd w dół. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Na mój gust to w naszym klubie podejście jest w stylu,,Jakoś to będzie" tzn skoro drużynie z słabo zgranym zespołem udało się zająć drugie miejsce w lidze to może jak się zgrają to uda im się zająć pierwsze. Oczywiście pasuje zrobić jakieś transfery i jeśli szczęście dopisze to któryś z tych zawodników odpali na plus. Boli mnie że Wisła jak do tej pory jest w stanie tak mało wyłożyć na transfer. Stan w PSV miał ogromne możliwości finansowe a tu nie może wydać nawet 500 tyś z wolnej ręki. Mam nadzieję że jego renoma to nie tylko puste słowa i że będzie w stanie wnieść coś nowego mimo że sytuacja kadrowa jest beznadziejna na tyle że w tym okienku musimy mieć przynajmniej dwóch nowych piłkarzy którzy będą lepsi od obecnych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Wszystko co napisales to racja. Tyle ze Stan ma na mysli to ze na dzisiaj najlepsza formula dla Nas jest kupic tanio, wypromowac i jak najdrozej sprzedac (to ma byc ten magnes dla nowych graczy, aby chetnie z Nami podpisywali umowy) a docelowo pewnie (jak Bozia da) stworzyc szkolke dla mlodego narybku i wzorowac sie na systemie z Holandi, Niemiec czy Francji. Pytanie tylko czy w Polsce jest to mozliwe? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ja mówię o wywiadzie z oficjalnej strony. Poniższy fragment. (..) Poza tym musimy też myśleć o pieniądzach, bo na niektórych zawodników nie jesteśmy sobie w stanie pozwolić(..) Po takiej kasie jaką otrzymaliśmy z transferów, nie jesteśmy w stanie pozwolić sobie na pewnych piłkarzy. Kogo nie kupimy?Lamparda,Torresa czy Rooneya? Nasza półka to nie jest,podobnie piłkarze typu Hulk czy Irek Jeleń nawet nie spojrzą w naszą stronę. I nikt na to się nie obraża oraz nikt nie oczekuje takich transferów. Zawsze kupowaliśmy gości do 700 tysięcy euro, nigdy więcej, więc skoro teraz pewnie też coś w tych rejonach ma być podpisane, to jak może nas być nie stać?Nie możemy sobie pozwolić?Minimum przyzwoitości,....a,po takiej wyprzedaży byłoby kupno solidnego grajka. Taki kosztuje,fakt. 1 mln 1,5 a pewnie bierze z 500 tysięcy do ręki. Na takich gości też nas nie stać? To na kogo nas stać? jova. Piszczek rozwinął się dopiero pod okiem zachodnich szkoleniowców. Przyznasz.Oni coś w nim widzieli i swego czasu podpisali. A w Polsce piłkarze dobrzy są,ba wybitni nawet. Tylko nie odkryci,nie zauważeni. W lidzie ich nie ma. Składa się na to kilka rzeczy. Mnie jedynie się rozchodzi o to,że w lidze nie ma żadnego gościa, który by nas wzmocnić i wniósł coś do tej drużyny. Poza Mierzejewskim. Tu i teraz. Nie ma takich.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.01.2011 o godz. 15:03.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Akurat w Małeckiego nie wierzę, a jeśli by tak się stało to byłaby to pierwsza kompromitacja zarządu. To bardzo młodziutki i perspektywiczny chłopak. Nawet sobie nie wobrażam żeby sprzedali go choćby za 2 mln euro. Będzie zdecydowanie więcej za kilka lat, ale wierzę że zostanie na dłużej. Marcelo tez młody ale on miał inne aspiracje, a przede wszystkim parcie na wyjazd. W Wiśle grać już nie chciał. Mały jednak jest dużo bardziej przywiązany do klubu. Brożki swoje lata mają, wyjechali za pieniędzmi, podobnie jak Głowa, który otwarcie prosił o wyjazd. Tia.. fakt rozmawiał z Collinsem Johnem, jasne. Ileż to razy dziennikarzyna udawał że z kimś rozmawiał a potem się okazywało że żadnej rozmowy nie było, a jedynie wcielił się w rolę piłkarza. Każdego dnia widzimy co się dzieje - po 15 nowych piłkarzy niby się Wisła interesuje. Media się się interesują, a nie Wisła. Nie ma nad czym przeżywać
Ostatnio edytowane przez aNouc : 05.01.2011 o godz. 15:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zawsze kupowaliśmy gości do 700 tysięcy euro, nigdy więcej, więc skoro teraz pewnie też coś w tych rejonach ma być podpisane, to jak może nas być nie stać?Nie możemy sobie pozwolić?Minimum przyzwoitości,....a,po takiej wyprzedaży byłoby kupno solidnego grajka. Taki kosztuje,fakt. 1 mln 1,5 a pewnie bierze z 500 tysięcy do ręki. Na takich gości też nas nie stać? To na kogo nas stać?[/QUOTE]
i mądrze i politycznie ot co ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/6071
Bardzo ciekawy artykuł o pieniądzach w polskiej piłce. Wklejam tutaj bo jest wzmianka o Grzegorzu Boninie, którym wg niektórych mediów się interesujemy. Wiecie ile ten średniej klasy piłkarz zażyczył sobie pieniędzy od Górnika? Grube miliony, przeczytajcie. Ciężko w to uwierzyć, ale skoro ktoś taki jak Bonin ma takie wymagania to ciekawe jakie mają zawodnicy, którzy coś konkretnego w tej lidze pokazali. Nie ma co się dziwić, że szukamy graczy za granicą skoro w polskiej lidze tak wygląda sytuacja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Dajcie spokój z tym pisaniem cały czas nowych piłkarzy, którzy do nas mają przyjść. Piszecie, piszecie, a za dwa dni info pan XYZ nie dla Wisły. Jaki to ma sens. Szkoda czas tracić. Będzie pewne, że kogoś kupimy to można podyskutować
![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tym Juszczykiem to chyba żartujesz
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() 10 minut temu pojawiło się na FB. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może tak żartobliwie ale w małym stopniu ta piosenka kojarzy mi się z naszym właścicielem i Wisłą.
http://www.clipy24.com/teledysk/bohd...ales-szalales/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
||
Uważasz również że nasi dwaj cudowni bramkarze: Jovanic, oraz młody Kurto posadziliby na ławie takie nazwiska jak Dudek, Kuszczak, Fabiański, Szczęsny, Baruc, Załuska... Glik zdaje się sam wzbudził zainteresowanie klubów zagranicznych swoimi występami w kadrze... Tytoń owszem był wysyłany na testy do kilku klubów, ale tez musiał sie jakoś na nich zaprezentować skoro podpisali z nim kontrakt. Skąd wiesz że Kieszek by się nie sprawdził w PL ekstraklasie
Owszem, zgadzam się... ceny za naszych piłkarzy są wręcz kosmiczne... dlatego lepiej wydać taką sama kwotę a mieć piłkarza 3 razy lepszego któremu chce się grać... tylko ból taki, że z zagranicy. |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dokładnie mam takie same odczucia, patrząc na to zdjęcie Brożków ;D Ale i tak uważam, że może to była odpowiednia chwila aby ich sprzedać, pomimo tego, że nie widzę jakoś ich w innym klubie niż Wisła. Zobaczymy, może i im, i Wiśle tem transfer wyjdzie na lepsze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
to niech przeczyta ten artykuł. raz, drugi, dziesiąty Jak Bonin ma dostawać 200 tys E rocznie to ja dziekuje i zrozumiem jeśli w Wiśle w następnej rundzie wybiegnie w składzie 9 obcokrajowców ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Sorki, ale skąd wiesz na jakich piłkarzy nas nie stać? Czym się sugerujesz twierdząc że nie stać nas na piłkarzy do 700 tysięcy? Skąd wiesz jakich piłkarzy miał na mysli Stan mówiąc że nas na nich nie stać?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
czyli z wypowiedzi Valckxa wynik, ze wzmocnien nie bedzie tylko uzupelnienia dziur po pilkarzach, ktorzy odeszli
z perspektywy czasu mozna zalowac, ze runda skonczyla sie momencie jak awansowalismy na 2 miejsce - niektorzy chyba uwierzyli, ze taka jest nasza sila ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak zawsze powtarza się pewien schemat:
Wisła się osłabia, Cupiał ewidentnie nie planuje wydawać milionów Euro na nowych niezbędnych zawodników, zarząd jak zawsze mimo upływu czasu dopiero „szuka, rozmawia, negocjuje” , pojawiają się uspokajające wywiady, zapewnienia, obietnice - ktoś tam jest lub będzie jedną nogą w Wiśle, potem okaże się, że niekoniecznie - wiec forum przeżywa inwazję „marketingowców polityki Cupiała” przekonujących, że wszystko jest ok, pod kontrolą i skończy się wzmocnieniem zespołu oraz lepszymi wynikami w przyszłości. Zaczynają się wmawiania Konrada, Palikota i spółki (Panowie, a gdzie zgubiliście Bogdana Krzyżanowskiego?) że wszelkie obawy i krytyczne oceny są nieuzasadnione, a wyprzedaż zawodników to tylko zapewne tradycyjny i konieczny wstęp do ofensywy transferowej jakiej jeszcze nigdy w historii nie było. Że Cupiał nie tylko systematycznie się nie wycofuje z inwestowania w klub, ale planuje wręcz nowe otwarcie! Potem zamiast oczekiwanych ze względu na siłę drużyny, a nie własne widzimisię dużych transferów, pojawia się paru no-namenów o wątpliwej wartości, jakiś prawie emeryt i okno się kończy. Ale „marketingowcy polityki Cupiała” nie przepraszają nigdy za wprowadzanie w błąd, złe oceny, wmawianie absurdów, nie przyznają się do błędów tylko cichutko czekają do kolejnego by odstawiać swój chocholi taniec na nowo. I znów przekonują, że racji nie mają Ci, którzy widzą nieprofesjonalizm i szkodliwość obecnej polityki Cupiała, w trakcie okna nazywanych pogardliwie malkontentami.. Potem znów się do błędów nie przyznają, jak po Lewadii, Karabachu i wcześniej. Taki Konrad np.: nawet w obliczu pucharowych kompromitacji bez zająknięcia potrafi bronić dosłownie każdego posunięcia zarządu i Cupiała , co czyni go i jego osądy kompletnie niewiarygodnymi. Ale dalej ciągnie swoją grę. Po co? Każdy sam może zastanowić się nad jego uporem i intencjami. Widząc nową mocną aktywność „marketingowców TF” na forum, nauczony doświadczeniami poprzednich lat naprawdę zaczynam coraz mocniej bać się o przyszłość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Ciężko w to uwierzyć? To jak Ciebie nie stać, to podpisujesz gracza, na którego Cię stać. Jeśli nikogo nie będzie stać na Bonina, to albo Bonin będzie musiał poszukać sobie miejsca w Realu Madryt, albo zmienić zawód, albo obniżyć wymagania. To chyba proste. Tak działa wolny rynek. Co do dzisiejszego wywiadu pana dyrektora Holendra Stana, to mi się nie chce nawet narzekać, Marszałek ma sto procent racji. Nas nie stać teraz na transfery? To na co nas stać? I co z pieniędzmi, które otrzymaliśmy ze sprzedaży będziemy robić? Inwestować w bazę? W szkółkę? |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Mam pytanie do wszystkich zwolenników sprowadzania polskich piłkarzy . Napiszcie jakich zawodników z naszej ligi Wisełka mogłaby ściągnąć i byliby oni WZMOCNIENIEM naszej drużyny! Nie piszcie o zawodnikach Lecha , Legii czy Polonii bo takie transfery są niemożliwe. Czekam na propozycje
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiadomo, że wzmianka o "sztywnych cenach" w tym artykule to czyste science fiction, wkleiłem ten link raczej po to żeby zwrócić uwagę na prosty fakt - średni ligowi zawodnicy zarabiają za dużo, przez co psują rynek i w Polsce gra coraz więcej obcokrajowców. |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na zdjeciu Brozkowie stoja z kolesiem z Lost - Richardem.
Mysmy ich na pewno borciuchom sprzedali ? ![]()
Boia chi molla !
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|