|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Z tego co jest mi wiadomo kupując bilet nie trzeba podać adresu zamieszkania. Na kartach (przynajmniej mojej) faktycznie jest podane miejsce zamieszkania (dane w profilu elektronicznym).
Sklepiki pamiątkami. W dobie sklepów internetowych, zakupu przez internet, możliwość zakupienia na stadionie nie wróżę lokalnym punktom sprzedaży sukcesu (dotyczy to zarówno pamiątek klubowych czy biletów). Zdecydowanie lepszym pomysłem jest rozgrywanie meczów sparingowych takich jak ostatnio w Jaworznie (byłem więc wiem). Na samym stadionie stoisko z pamiątkami Wisły (nie wiem jak szła sprzedaż więc się nie wypowiem), rodziny z dziećmi, miejscowi kibice Wisły. To akurat może być skuteczny sposób na promocję poza Krakowem. Dodatkowo można byłoby przewidzieć możliwość zrobienia sobie zdjęcia z piłkarzami, zdobycia autografu. To samo w sumie można zrobić organizując "wyjazdowe treningi pokazowe" (tak jak powyżej kolega pisał). Dobrym pomysłem jest wsparcie przez klub osób, które organizowałyby wyjazdy autokarowe. Kwestia wypracowania jakiejś formuły jak to mogłoby wyglądać. Nawet osoby z fan clubów mogłyby być takimi "animatorami" wyjazdów dla "pikników". Jeśli nie z fan clubów to zawsze znajdzie się jakiś "Socios", któremu będzie się chciało i będzie czuł satysfakcję z integrowania lokalnej społeczności.
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 18.09.2018 o godz. 15:37.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
te sklepiki mogły by działać na zasadzie dodatkowego stoiska przy okazji jakiejś innej sprzedaży jako wyspa ( patrz akcesoria kibicowskie przy okazji mistrzostw) a przy okazji bilety ( zauważ że starsi kibice mają problem z obsługą internetu)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wyliczenia miałem dobre, mamy drugą średnią frekwencję po 8 kolejce w ekstraklasie
![]() Przy czym Legia sobie podciągnęła sporo teraz meczem z Amiką, my jeszcze takiego samograja nie mieliśmy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No z Lechią mieliśmy!
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi mi o mecz, na którym frekwencja jest zawsze znaczaco wyższa, niezależnie od aktualnych wyników. Mamy takie trzy: derby, Legia, Amika
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dla mnie mecz z liderem o 1. miejsce w tabeli to też samograj, ale nie będę się kłócił. To nie ma znaczenia. Ważne, aby to podtrzymać.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
To się Ekstraklasa zdziwi, jak utrzymamy frekwencję 20k+ w kilku kolejnych meczach...
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co prawda wciąż nie bardzo wierzę w to, że utrzymamy to tempo, które chłopaki że Stolarem zaproponowali na początku sezonu, ale zwrocilbym tylko uwagę na fakt, że od bardzo dawna po tym jak pompował się balonik przed jakimś meczem (poza ubiegłorocznymi derbami) i przychodziło wielu ludzi, to potem on z hukiem pękał.
Teraz były dwa kolejne mecze, gdzie przyszło sporo nowych ludzi i dostali świetny produkt, może to zaprocentuje |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
afera jadczakowa napewno odbije sie na frekwencji , jesli nawet na forum czyli teoretycznie w gronie dość fanatycznym sa osoby ktorym te odgrzewane kotlety obrzydziły Wisłe, to co dopiero wśród januszy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeszcze mamy mecze z Legią,Amicą i Craxą u siebie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wśród fanatyków nie obrzydziły. Ja tego tak nie odczuwam. Na dobrą piłkę i dla Wisły nie mają znaczenia takie afery - bo co obrażenie się może zmienić. W przypadku nowych kibiców i takich "piknikowych" zapewne wpłynie na frekwencję (i tak z Koroną będzie niższa niż z Lechią ze względu na klasę rywala oraz stawkę meczu).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nazywaj mnie Ekstraklasa.
Dlatego coś muszą dostać. Im szybciej zarząd to zrozumie tym lepiej dla Wisły.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 19.09.2018 o godz. 20:28.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Lech w tym roku, to będzie frekwencja na poziomie 10-12 tys, kolejka przed świętami i izima... także odpadnie nam jeden dobry mecz...
|
|
|
|
Guest
|
|
![]() co do terażniejszości - przegraliśmy wczoraj marzenia o fajnej (18?20?) frekwencji na meczu z koroną. jak jeszcze przegramy pp to 12 tysięcy będzie sukcesem. Mam nadzieję, że kopacze i osoby w klubie zdają sobie sprawę, że takie popisy i wynik jak wczoraj tj. parę tysięcy ludzi w plecy na kolejnym meczu. Eurosport2 jest dużo bardziej dostępny niż canal i dużo więcej niż zwykle potencjalnych widzów na k miało szansę to zobaczyć. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
W temacie frekwencji u sąsiadki.
Cytat:
Przestrzeliłem. Było dokładnie 4121. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
W sumie u nas jak na potencjał nie wiele lepiej. Piątek godzina 7:30 a sprzedanych zostało 6873 karnety/bilety.
Wystarczyło słabo zagrać w Szczecinie, poprawić porażką w PP a na dodatek trafić na Koronę i mamy efekt gwałtownego spadku frekwencji. Podsumowanie. Można wymyślać różnego rodzaju działania promocyjne i marketingowe ale i tak wszystko sprowadza się do wyników, jakości gry oraz atrakcyjności rywala. Kropka. ps. Macie może feedback od znajomych że zadziałał u nich efekt afery medialnej ? Powód: w Szczecinie a nie we Wrocławiu oczywiście.
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 28.09.2018 o godz. 12:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na Lechii 2 tygodnie temu byliśmy we 4.
W tym tygodniu na Koronę idziemy 3. Nie widziałem zniechęcenia aferą - miała być nas 4 na Koronie, ale jeden wypadł ze względów zdrowotnych, a nie medialnych. Mimo to - jeśli zbierze się 15k ludzi na Koronie, to uznam to za cud. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mnie ostatnio na Lechii nie było, ale teraz będę
pewnie koło 11 tys. będzie, tak realnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mnie na Lechii nie było ale bilet miałem oczywiście zakupiony - zarówno na mecz ligowy jak i pucharowy.
na Koronie też bilet zakupiłem ale nie wiem czy na 100 % dojadę. Może to taka z tego sezonu prawidłowość - z Pogonią w zeszłym sezonie wygraliśmy 2x teraz w plecy. Z Koroną w zeszłym sezonie remis i porażka (plus wygrana w "dogrywce") więc siłą rzecz wychodzi zwycięstwo ;-) ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
twierdzić że "klimat" wokół Wisły nie ma żadnego wpływu na ich obecność na stadionie , to tak jakby napisać że wpływu nie ma pogoda ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To prawda - ale z naszej czwórki tylko ja jestem na forum, jeden kumpel to "stała ekipa" (i ten - małpa - się wysypał ), a pozostałych dwóch zajawiło się po Górniku i zostali
![]() Więc jeszcze cały czas zaliczają się randomów. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja nie dam rady byc jutro na meczu, ale tylko z powodow zawodowych. Mam wyjebane na rewelacjie Jadczaka
![]() ,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Żeby nasi sponsorzy mieli tak samo wyjebane.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja mam sposób. Namówic liczacych bilety do liczenia biletów przed każdym meczem, bo wszak kiedy liczą bilety wtedy frekwencja jest bardzo dobra
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
no to licz
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Na FB jest, że 8018 wczoraj o 17
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ma ktoś kontakt z kimś z klubu kto odpowiada za stronę internetową? Przydałoby się może np. w layout'cie albo na każdej podstronie pojedynczej umieść jakiś banner o sprzedaży karnetów i bonów, żeby nikogo ta informacja nie ominęła. Mogłyby to podchwycić inne Wiślackie portale oraz fanpage'e.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|