The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2011, 18:14
Muszę powiedzieć, że sporo się wyjaśniło - i to na plus dla Maaskanta.

Wisła z i bez Genkowa to zupełnie dwie różne drużyny. Owszem, to Melikson jest kluczowy ale drugim zawodnikiem absolutnie niezbędnym do skutecznej gry w ataku jest Cwetan.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.05.2011, 18:21
Komentarz Kafarskiego po meczu żałosny... aż przypomniał mi się Jego komentarz z tamtego sezonu, gdy zapewnili sobie utrzymanie: " udało się, Lechia się utrzyma i Arka też!"
Groundhopper
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.05.2011, 18:52
Mecz z Lechią pokazał jak niezwykle ważnym dla Wisły piłkarzem jest Genkow. Nie wiem czy macie takie samo jak ja wrażenie ale w każdym meczu gdy on gra Maor gra o klasę lepiej niż w tych spotkaniach gdy Bułgara nie ma. To jest zaskakujące. Pewnie dzieje się tak dlatego że nie tylko jego muszą pilnować rywale ale i Cwetana. W każdym razie jak dla mnie Cwetan = Man of the match. I nie dlatego że był najlepszy na boisku, a dlatego że dzięki temu że on grał reszta grała lepiej.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.05.2011, 18:56
Melikson kolejny raz pokazuje, że każde Euro wydane na jego transfer było świetnie zainwestowanym pieniądzem.
Ma wszystko to miał Szymek, przegląd pola, ostatnie podanie, a oprócz tego gratisowo szybkość, genialne depnięcie i drybling. Taki Szymek ver. 2.0 ;D Oby tylko udało się go w Wiśle zatrzymać przynajmniej tak długo jak Mirka, spodziewam się długiej kolejki po niego już w tym okienku.

Ps. dajcie spokój z tym Tsvetanem. Mamy w Polsce taką zgłoskę jak "C" i nie ma się co wygłupiać ;p
Odpowiedz cytując
Kamil17ABG
Member

Od: 01.2011

Stary 08.05.2011, 19:36
Nie wiedziałem ,że Chavez ma na imię Hugo. Panowie z Ligi+ zawsze umieją mnie rozweselić na koniec tygodnia ; ) Tak samo dowiedziałem się ,że Siwakow jest bułgarem... I ,że wygraliśmy 3:1. Osoba , która mówiła w tym reportażu chyba trochę podchmielona byla
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.05.2011, 19:39
Stępniewski w kontrowersjach jasno stwierdził, że o karnym nie było mowy :]
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 08.05.2011, 19:59
W 1 połowie Lechia była groźna i mecz był emocjonujący, w drugiej poziom gry obu zespołów opadł i Lechia jakby odpuściła. Amika, Craxa i Legia na pewno będą gryzły trawę przez 90 minut i to będą dużo cięższe mecze.

Niemniej wywalczone 3 punkty i trzy brameczki mnie strasznie cieszą, zrobiliśmy duży krok do odzyskania mistrzostwa.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.05.2011, 20:38
Jak wyglada powrot Wisly? Samolotem? Czy pociagiem?
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.05.2011, 20:45
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Mecz z Lechią pokazał jak niezwykle ważnym dla Wisły piłkarzem jest Genkow. Nie wiem czy macie takie samo jak ja wrażenie ale w każdym meczu gdy on gra Maor gra o klasę lepiej niż w tych spotkaniach gdy Bułgara nie ma. To jest zaskakujące. Pewnie dzieje się tak dlatego że nie tylko jego muszą pilnować rywale ale i Cwetana. W każdym razie jak dla mnie Cwetan = Man of the match. I nie dlatego że był najlepszy na boisku, a dlatego że dzięki temu że on grał reszta grała lepiej.
Dziwne , że nie zauważyłeś innej prawidłowości. Mianowicie chodzi o to z kim Melikson grał w środku pola podczas swoich najlepszych występów? Podpowiem: Arka, Bełchatów, Lechia. Dalej nie wiesz? W.... tak !! Wilk. W spotkaniach w których Czarek grał od 1 minuty zwyczajnie dominowaliśmy środek pola. Mnóstwo odbiorów i zainicjowanych kontr to właśnie dzieło niedocenianego tu Wilka.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.05.2011, 20:46
RAF napisał(a):Wyświetl post
Zwykle samolotem znad morza wracają.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 08.05.2011, 20:50
Chciałem zwrócić uwagę na jeszcze inną rzecz...
O Melex i Gienku i ich wpływie na grę drużyny już zostało wszystko powiedziane, ale czy ktoś zwrócił uwagę na świetne przygotowanie fizyczne Wisły!?
83 minuta dopiero pierwsza zmiana spowodowana jakimiś bólami czy tam skurczami Melexa, ale do tego momentu wyglądaliśmy lepiej pod względem fizycznym od Lechii, która w tym momencie była po 3 zmianach. Widać rękę Maaskanta.
Dobrze, że przed Lechem nie wypadł z kadry Cikos, i oby obyło się bez urazów na treningach i możemy śmiało ruszać na podbój AGD.
Ciekawa rzecz, że niby gramy u siebie, a mamy mniej dni na odpoczynek i dwukrotnie większą liczbę kilometrów do przebycia przed tym spotkaniem
Odpowiedz cytując
wordbatata
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.05.2011, 20:54
RAF napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamietam mieli wrocic dzisiaj poznym wieczorem wyczarterowanym samolotem.Tym samym który wczoraj o 16:00 wyleciał z nimi do Gdańska.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 08.05.2011, 21:08
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Dziwne , że nie zauważyłeś innej prawidłowości. Mianowicie chodzi o to z kim Melikson grał w środku pola podczas swoich najlepszych występów? Podpowiem: Arka, Bełchatów, Lechia. Dalej nie wiesz? W.... tak !! Wilk. W spotkaniach w których Czarek grał od 1 minuty zwyczajnie dominowaliśmy środek pola. Mnóstwo odbiorów i zainicjowanych kontr to właśnie dzieło niedocenianego tu Wilka.
Masz rację. Wniosek jest jeden prawdopodobieństwo że Melex i Gienek będą grali lepiej i tym samym Wisła wygra zależy od tego czy Czarek zacznie od początku. W każdym z meczów w których Wilk wychodził w podstawowej 11 Wisła wygrywała i co ważne grałą ładną piłkę. Mam nadzieje że te ostatnie 5 kolejek Maaskant postawi na Czarka, który dzisiaj przycmił Sobolewskiego.
Chciałbym jeszcze zwrócic uwage na grę Eryka Cikosa. Pamiętam jego początki w Wiśle. Z braku zmienników wybiegał w pierwszym składzie i jego postawa wołała o pomstę do nieba. Surowy technicznie, źle się ustawiający, bez podania, bez of wejśc, bez agresywności. Jego jedynym plusem były warunki fizyczne, wydolnośc i szybkosc. Typowy jeździec bez głowy. Jednak od meczu z Legią w którym zagrał bardzo dobrze możemy obserwowac stopniowy progres tego zawodnika. Eryk rozwija się z każdym kolejnym meczem. To już nie jest ten sam zagubiony we mgle obrońca. Z wszystkich wypożyczonych zawodników on najbardziej zasłużył na pozostanie. To też duża zasługa Maaskanta. Brawo Eryk.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.05.2011, 21:11
Ja chciałbym zwrócić uwagę na znakomitą dyspozycję Osmana Chaveza. Jak dla mnie to on był najlepszym zawodnikiem dziś jak i w meczu z Górnikiem. Cały mecz pewny w swoich interwencjach, nikt go nie przepcha, i do tego znacznie poprawił swoją szybkość na plus w porównaniu z tym co prezentował na początku sezonu. Moim zdaniem tego zawodnika trzeba koniecznie wykupić z macierzystego klubu.
Jedynym mankamentem w jego grze zdaje się być gra w powietrzu.. ale walecznością nadrabia.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.05.2011, 21:18
masada napisał(a):Wyświetl post
Melikson kolejny raz pokazuje, że każde Euro wydane na jego transfer było świetnie zainwestowanym pieniądzem.
Ma wszystko to miał Szymek, przegląd pola, ostatnie podanie, a oprócz tego gratisowo szybkość, genialne depnięcie i drybling. Taki Szymek ver. 2.0 ;D Oby tylko udało się go w Wiśle zatrzymać przynajmniej tak długo jak Mirka, spodziewam się długiej kolejki po niego już w tym okienku.

Ps. dajcie spokój z tym Tsvetanem. Mamy w Polsce taką zgłoskę jak "C" i nie ma się co wygłupiać ;p
Melikson nie siada na pupcie co rusz jak Szymkowiak, poza tym ma niesamowity przegląd pola. Do tego może się pochwalić jedną z ciekawych rzeczy,niespotykanych w naszej lidze,od dawien dawna o ile w ogóle kiedykolwiek takie coś występowało. Przy przyjęciu zawsze gubi krycie, czym robi niesamowitą przewagę. Nie rozumiem porównania z Szymkowiakiem. Izraelczykowi nie odskakuje piłka przy podaniach i przyjęciach. Jest to inny,lepszy typ rozgrywającego. Szymkowiak sobie a Melikson sobie, nie widzę,poza pozycją na której grają, żadnej cechy porównawczej.

Genkov pokazał ile jest wart dla drużyny. Nie chodzi o jego bramkę ale o to ile daje w czasie meczu. Walczy,zastawia się i wygrywa w sumie każdą główkę. Brawo. Jeden z lepszych napastników w lidze.

Lechia nic nie pokazała. Kompletnie nic,zero. Nie wiem na ile to zasługa Wisły a nie ile były to ich rzeczywiste umiejętności. Nie stworzyli sobie ani jednej sytuacji bramkowej. Nie widziałem nic z czego ich znałem. Nawet podań składnych nie potrafili wymienić. Grali tak jakby nie mieli trenera. Coś tam niby próbowali, ale sensu w tym żadnego nie było. Typowe granie polskiego ligowca. Szczerze mówiąc spodziewałem się więcej. Jedynie kibice Lechii pokazali klasę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Flow
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 08.05.2011, 21:23
Jeszcze słowo o komentarzu Wieszczyckiego.
Mi się wydaję, że to niestety było odpowiedzią na pytanie Szymka
-bramka?
-nie, niestety
Był pewny, że piłka nie wpadnie, a strzał piękny, więc szkoda by było.
''Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.05.2011, 21:31
Flow napisał(a):Wyświetl post
-bramka?
-nie, niestety
To sporego laga miał, bo piłka już była w bramce, gdy to wypowiadał. I jakby tak było jak piszesz, to by się poprawił (a jednak jest, czy coś w tym stylu), a trochę czasu mu zajęło dojście do siebie po tej bramce.
Ale już nie ma co ciągnąć tego tematu. Mnie osobiście g...o obchodzi co tam sobie Wieszczycki gada.
Najważniejsze, że Wisła wygrała
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.05.2011, 21:37
zdecydowanie lepiej wygląda gra z defensywnym Wilkiem niż z unikającym gry Jirsakiem.Melex i Gienek najlepsi na placu, najsłabsze ogniwa :niepewny Jaliens i często tracący piłke Kirm.

Tym golem wierze że Siwakow przypomni sobie jak grywał w BATE w LM !!!
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.05.2011 o godz. 22:05.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.05.2011, 21:53
Off topic. Pan Wieszczycki w 99% swego gadania prawi oczywiste oczywistości. Nie ma co się nim przejmować ani brać serio co tam wygaduje. Jaki sens jest w zapraszaniu go do komentowania spotkań nie wiem, ale to już problem C+ i proponuje nabrać dystansu i nie brać do siebie co facet wygaduje. Gdzie on był, co grał?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 08.05.2011, 21:54
brawo dla chłopaków! - ale ja mam nadzieje, ze bramka Shivakova nie utwierdzi Maskanta w tym, ze ten piłkarz potrafi grac w piłkę - a juz cos pierniczy o tym, ze to bedzie wielki piłkarz...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 08.05.2011, 21:59
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Off topic. Pan Wieszczycki w 99% swego gadania prawi oczywiste oczywistości. Nie ma co się nim przejmować ani brać serio co tam wygaduje. Jaki sens jest w zapraszaniu go do komentowania spotkań nie wiem, ale to już problem C+ i proponuje nabrać dystansu i nie brać do siebie co facet wygaduje. Gdzie on był, co grał?
Obyśmy po każdym meczu przez dwie strony roztrząsali sprawę Tomasza Wieszczyckiego i braku zachwytu nad bramką na 3-0
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.05.2011, 22:00
Flow napisał(a):Wyświetl post
-bramka?
-nie, niestety
mniej wiecej tak było

oczywiście tuż przed bramką na 2-0 Wieszczycki krzczał "fantastycznie " ale tego już żaden kibic nie raczył zauważyć

troche sie dziwie takiej nagonce na dziennikarzy canal + , starają się być obiektywni , a że w trakcie spotkania kibicują słabszej drużynie to akurat tylko w ich interesie , aby spotkanie było ciekawsze , bardziej emocjonujące .
Przeciez nikomu w kraju poza kibicami Wisły , nie zależy aby rozstrzygnięcia w lidze skończły się 3-4 kolejki przed końcem . Tak jeszcze poza tym , od Wisły wymaga się więcej od większości drużyn w kraju , ma nie tylko wygrywać , ale grać przy tym ładnie dla oka .

Taki Mirek Szymkowiak już kiedys powiedział że zawsze ma dylemat jak komentować w meczu Wisły , bo ma do niej zbyt duży sentyment i nie chce być posądzony o stronniczość .

Wracając do meczu a raczej otoczki :

pozwoliłem sobie przeglądnąć jakie emocje panowały odpowiednio na forum Lecha i Legi przed naszym mecze . Legioniści chociaz są wyżej w tabeli od Lecha totalnie się nie emocjonowali . Jak już chwaląc gre Wisły i raczej trzeźwo podchodzili do tematu , wiedząc że walczą tylko o wicemostrzostwo . W Poznaniu zaś wietrzono stratę punktów przez Wisłę i planowano scenariusze o mistrzostwie dla Lecha . Totalnie odcięcie od rzeczywistości .
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.05.2011, 22:00
Heh i co to znaczy wyjść z napastnikiem w składzie? Problem w tym, że mamy tylko jednego więc trzeba trzymać kciuki za jego zdrowie i za Stana, coby nam kolejnego grajka na tym poziomie sprowadził.

Fajnie, że akurat Siwakow taką bramkę zasadził, udowodnił niektórym forumowym "ekspertom", że drewniakiem nie jest. A, że zawodnicy tacy jak Sobol, Melikson czy Wilk są na dzień dzisiejszy dużo lepsi to żaden wstyd.

Bardzo mnie cieszy również postawa Chaveza, świetny zawodnik zarówno sportowo jak i mentalnie, a jak sobie przypomnę jego debiut z Bełchatowem to nie ukrywam, że strach wtedy zajrzał mi w oczy. Kolejny przykład, że niektórym trzeba po prostu dać trochę czasu.

Mam nadzieje, że w środę i później w derbach zobaczę równie wyrafinowaną i bezlitosną Wisłę
The Apostasy

Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.05.2011, 22:20
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Miałem już się nie wypowiadać na ten temat, ale to już ostatni off top na temat Wieszczyckiego.

Co do tych oczywistych oczywistości pana cpt. Obvious.
Od wyniku 2-0 co najmniej trzy razy powtarzał, że przydałaby się bramka dla Lechii, dzięki czemu mielibyśmy emocje w końcówce. Nie wiem, czy to tak po browarach miałem, ale wprost nie mogłem przestać się śmiać z tego w jaki sposób to wypowiadał heh
Toż to już nie ekspert, a prawdziwy Sherlock Holmes
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 08.05.2011, 22:31
raindog napisał(a):Wyświetl post
Gdyby myślał inaczej, to by go tak często nie wystawiał. Wszystko okaże się po sezonie, gdy skończy się Sivemu wypożyczenie. Jeśli klub będzie chciał z nim przedłużyć kontrakt, to znaczy, że Maaskant w niego wierzy. Ja natomiast wierzę w wiedzę Maaskanta.
Maskant wiele razy pokazał jak się myli, ja bym tak bardzo nie ufał w Jego wiedzę. Potrafi oczywiście się wycofywać z błędnych decyzji, ale jakim kosztem punktowym.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 08.05.2011, 23:03
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Miałem już się nie wypowiadać na ten temat, ale to już ostatni off top na temat Wieszczyckiego.

Co do tych oczywistych oczywistości pana cpt. Obvious.
Od wyniku 2-0 co najmniej trzy razy powtarzał, że przydałaby się bramka dla Lechii, dzięki czemu mielibyśmy emocje w końcówce. Nie wiem, czy to tak po browarach miałem, ale wprost nie mogłem przestać się śmiać z tego w jaki sposób to wypowiadał heh
Toż to już nie ekspert, a prawdziwy Sherlock Holmes
Ludzie napierdzielacie na Wieszczyckiego, a o tym, że przydała by sie bramka aby mecz był ciekawszy to zawsze mówi. Wiec już nie wymyslajcie jak to Wieszczycki Wisle źle życzy.
Akurat On wiele razy chwalił Wisłe.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.05.2011, 23:35
Nergal napisał(a):Wyświetl post
Bardzo mnie cieszy również postawa Chaveza, świetny zawodnik zarówno sportowo jak i mentalnie, a jak sobie przypomnę jego debiut z Bełchatowem to nie ukrywam, że strach wtedy zajrzał mi w oczy. Kolejny przykład, że niektórym trzeba po prostu dać trochę czasu.

)

Chavez mial dluzszy okres aklimatyzacii i to w zasadzie bylo normalne.
To tylko potwierdza fakt ,iz pilkarze z innych kontynentów przybywajacy do Europy napotykaja na duzy "przeskok" i musza jakby na nowo uczyc sie pilki i zasad taktycznych.
Dzis Chavez jak atakuje ,to zal mi tych ktorzy musza z nm walczyc,bo w wiekszosci odbijaja sie od niego jak od sciany

Teraz widzielem jeszcze skroty-Melikson i Genkov to klucze do dobrej gry +Pareiko-wszytscy to nabytki Stana.Jesli chcemy cos ugrac w Pucharach to znajdzmy jescze 3-4 takich ,2 obroncow ,pomocnika i napastnika
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.05.2011, 05:05
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Komentarz Kafarskiego po meczu żałosny... aż przypomniał mi się Jego komentarz z tamtego sezonu, gdy zapewnili sobie utrzymanie: " udało się, Lechia się utrzyma i Arka też!"
Pewnie mówisz o tym:

Tomasz Kafarski (trener Lechii Gdańsk): "Wisła grała bardzo mądrze, nastawiając się na grę z kontry. Pierwsza bramka to zasługa indywidualnych umiejętności Meliksona. Szkoda, że także drugi gol nie przebudził 10 tysięcy kibiców. Nie wiem, czy na pewno przyszli w tym spotkaniu dopingować nasz zespół. Nasi zawodnicy włożyli w ten mecz mnóstwo zdrowia i moim zdaniem schodzących na zmianę chłopaków powinny żegnać nawet pojedyncze oklaski, ale nie gwizdy. Tymczasem zmianom Wisły towarzyszył aplauz kibiców. Wydaje mi się, że graliśmy w Krakowie, a nie w Gdańsku. Przyjaźń między klubami zasługuje na szacunek, ale szacunek należy się również naszym piłkarzom".

Nie zauważył biedak, że trwa protest w naszym kraju przeciwko kibicowi Lechii nr 1- Rudemu Zamykaczowi Trybun ;-)
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.05.2011, 05:10
Mnie natomiast u Chaveza martwi jego indolencja w wyprowadzaniu piłki do przodu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 09.05.2011, 06:38
Genkov ma to do siebie ze skupia uwage przeciwnikow co mozna bylo zauwazyc przy rajdzie Meliksona przed bramką Kirma. Wszyscy polecieli za Gienkiem w rog bramki wiec Melikson mial wiecej mozliwosci rozegrania tej akcji. To moze byc kluczowe w nastepnym spotkaniu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów