The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2011, 23:24
bramki z meczu[
http://www.youtube.com/watch?v=YOk0wy0qOh4
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.04.2011, 23:39
Ja napiszę tylko jedno: To co zrobiła Wisła w 30 minucie z obroną Bełchatowa to była najładniejsza akcja jaką widziałem na żywo na stadionach ligi polskiej (a na paru już byłem). Wielka szkoda że Genkov to zaprzepaścił bo byłaby pokazywana wszędzie a tak to niewielu ją zobaczy.

Generalnie bardzo fajny mecz. Pareiko niesamowity, Meliksona to ja nie wiem jak udało się sprowadzić, chłop jest ponad tą ligę... Reszta solidnie i na plus. Jedyny mankament to rozluźnienie po golach zarówno na 2:0 (efektem gol na 2:1) i na 3:1 (efektem sytuacja sam na sam Bełchatowa)
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.04.2011, 23:50
Ma ktoś możliwość zgrania i wrzucenia na forum tej klepy o której pisze legol? Pech chciał, że akurat przegapiłem ten moment :(

EDIT: już jest skrót m.in. i z tą sytuacją:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html
Ostatnio edytowane przez buczo1985 : 15.04.2011 o godz. 23:54.
What's new?

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.04.2011, 23:56
legol napisał(a):Wyświetl post
Ja napiszę tylko jedno: To co zrobiła Wisła w 30 minucie z obroną Bełchatowa to była najładniejsza akcja jaką widziałem na żywo na stadionach ligi polskiej (a na paru już byłem). Wielka szkoda że Genkov to zaprzepaścił bo byłaby pokazywana wszędzie a tak to niewielu ją zobaczy.

Generalnie bardzo fajny mecz. Pareiko niesamowity, Meliksona to ja nie wiem jak udało się sprowadzić, chłop jest ponad tą ligę... Reszta solidnie i na plus. Jedyny mankament to rozluźnienie po golach zarówno na 2:0 (efektem gol na 2:1) i na 3:1 (efektem sytuacja sam na sam Bełchatowa)

Klepka rzeczywscie cud,miód i orzeszki,dawno takiej nie widzialem .

Jesli teraz moza mowic ze w jakims tam stopniu druzyna zaczyna grac i sie rozumiec,mam nadzieje ze jez juz opracowywany plan "Puchary 2011-bez wtopy" czyli poprostu dobre 2-3 ruchy a la Melikoson sa nam potrzebne.Z Valckxem wierze ze to mozliwe,bo widac ze z tej mąki moze byc dobry chleb.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.04.2011, 23:59
Sivakov może i popełnia sporo błędów, ale to jest zawodnik cały czas znajdujący się pod grą. Stąd wynikała nasza miażdżąca przewaga w środku pola- razem z Czarkiem i Tomkiem, a także podłączającym się do rozegrania Maorem, po prostu rozklepywali podaniami przeciwnika. Jego mankamenty są w całości przykrywane umiejętnością budowania ataku pozycyjnego i smykałką do gry kombinacyjnej. Nie rozumiem czemu tak słabo go oceniacie, skoro wywiązał się z zadań znakomicie i pozostał na placu gry do końca.

Co do meczu: Maaskant zapowiadał zaraz po przyjściu, że lubi gdy jego drużyny posiadają piłkę i prowadzą grę. Dziś to był pierwszy mecz o którym mogę powiedzieć, że styl mi odpowiadał. Pełna dominacja przez 90 minut, bez cienia wątpliwości kto wygra to spotkanie. Nawet gdy GKS miał swoje okazje, byłem pewien, że nasi i tak coś strzelą. Oby teraz było tylko lepiej.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.04.2011, 00:11
http://i52.tinypic.com/2rzf7tg.png

Tutaj dokładnie widać, jakie umiejętności gry w powietrzu ma TSWetan!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.04.2011, 00:43
Zagraliśmy dzisiaj (ups wczoraj) futbol totalny.

Oczywiście w takiej naszej mikrokosmicznej ekstraklasowej skali. Zagraliśmy, bo nam przeciwnik pozwolił.

Zagramy to 1,5 raza szybciej to pokażemy plecy Polsce i nie bedziemy musieli sie na nikogo oglądać. Zagrajmy 2 razy szybciej - można mysleć o nie skompromitowaniu się w Europie (pomijam grę obrony, bo tu jeszcze duzo pracy).

Klepa, klepa, klepa klepa a frajerzy biegają, klepa, klepa, klepa...

Siwakow wcale nie zagrał złych zawodów.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.04.2011, 00:45
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
http://i52.tinypic.com/2rzf7tg.png

Tutaj dokładnie widać, jakie umiejętności gry w powietrzu ma TSWetan!

Co do meczu całkiem niezły, wkurzało jak zawsze to rozluznienie przy prowadzeniu. No i stałe fragmenty gry to dalej bolączka Wisły. Kocioł niesamowity. Jeśli rożny czy wolny mają rywale gwoli jasności.

na + Małecki
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.04.2011, 01:33
Mistrza już mamy, jutro Jaga dostaje w dupe od Urbana, Legia od Bakera i po sezonie...Normalnie przestaje tesknic za Broziem Szkoda ze Genkow jest tak nieskuteczny, juz po 1 polowie powienien miec 2 bramki.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.04.2011, 07:10
Dobry mecz w naszym wykonaniu, nie tylko z przodu ale również w obronie. Zwłaszcza jak porównać popisy naszej obrony w meczu z Koroną do wczorajszej gry.

Już wiem czemu Rios jest tylko zmiennikiem - ten mecz mnie przekonał że z jego mentalnością będzie ciężko aby Maaskant na niego stawiał.
Jak to ujął celnie tofik - powinien grać w piłkę plażową

Ważnie 3 punkty. Dobra gra i to cieszy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.04.2011, 07:23
No co to był za mecz?! Mega przyjemnie się to oglądało, akcja po której Genkov trafił w bramkarza to jakieś czary-mary, zagranie Meliksona - jak to Szymek określił krzyżakiem,tego jeszcze w Ekstraklasa chyba nie było. Wasz doping w TV też robił wrażenie przede wszystkim był głośny i KULTURALNY, wspaniała robota. Teraz troche sie poznęcam. Nie widziałem braku Patryka, że o Sobolu nie wspomnę. Myślicie że w dłuższej perspektywie z lepszymi rywalami wyszłoby to Wiśle na dobre, bardziej myślę o Patryku niż Sobolu(on musi ustąpic miejsce profesorowi Wilkowi)? Mały ma wielkie umiejętności ale on chce miec monopol na grę w przeciwieństwie do reszty która wczoraj tworzyła fenomenalny kolektyw. Żadnemu zawodnikowi który zagrał wczoraj nie można nic zarzucic. Oby tak dalej.

PS. Pytanie jest nie kiedy sprzedamy Meliksona, tylko za ile?!!

PS2. Leśne dziadki w PZPNie to chyba poskręca jak holenderska szkoła pozamiata na ich podwórku.
Ostatnio edytowane przez WIELKI_CZŁOWIEK : 16.04.2011 o godz. 07:26.
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.04.2011, 08:58
Wilk to chyba powinien grać w ataku Byśmy mieli drugiego Franka
Odpowiedz cytując
kossaq
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 16.04.2011, 09:19
Jak dla mnie najlepsze transfery 2010 to oddanie Skorzy i powrot Basalaja... Dzieki temu mielismy wczoraj take delicje - oczywiscie jak na nasze polskie realia....
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.04.2011, 09:22
Co do piłkarskiej strony meczu - dla mnie cichym bohaterem był Cikos. Gość biega od szesnastki do szesnastki, ma niesamowitą motorykę. Walczy, nie odpuszcza. Coraz bardziej mi się podoba. Wprawdzie technicznie trochę surowy, ale i tak skłaniałbym się do tego, żeby wykupić go z Petrzalki, w Polsce takiego drugiego obrońcy na pewno nie znajdziemy.

Wczorajszym meczem Czarek Wilk pokazał, że jest w stanie już w tym momencie zastąpić Sobola. Spokój, opanowanie. Brawo. Nie mamy się czego obawiać w środku pola, nawet jak kontrakt z Sobolem nie zostanie przedłużony.

Świetny mecz - nie boje się tego powiedzieć. Przyjemnie się to oglądało
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Pauwe
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.04.2011, 09:35
bloodraven napisał(a):Wyświetl post
Sivakov może i popełnia sporo błędów, ale to jest zawodnik cały czas znajdujący się pod grą. Stąd wynikała nasza miażdżąca przewaga w środku pola- razem z Czarkiem i Tomkiem, a także podłączającym się do rozegrania Maorem, po prostu rozklepywali podaniami przeciwnika. Jego mankamenty są w całości przykrywane umiejętnością budowania ataku pozycyjnego i smykałką do gry kombinacyjnej. Nie rozumiem czemu tak słabo go oceniacie, skoro wywiązał się z zadań znakomicie i pozostał na placu gry do końca.

.
Mam bardzo podobne odczucia .

Dziś rano jeszcze raz obejrzałem sobie mecz na spokojnie i zauważyłem ,że Sivakov 90% piłek gra na jeden lub góra dwa kontakty.
Jest także zawodnikiem ,który jako pierwszy asekuruje wolną strefą boiska zawodnika wlączającego sie do ataku ( przez co sam rzadko to czyni).
Zawodnik może nie efektowny ,ale bardzo pożyteczny dla drużyny.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.04.2011, 09:39
Jeden z najlepszych meczów Wisły Maskaanta pod względem piłkarskim. Świetna gra po ziemi z pierwszej piłki lub na dwa kontakty.
Cikos bardzo fajnie podłączał się pod akcje ofensywne. Jeżeli tak dalej będzie grał, to oczywiście, że powinien zostać. Paljić może rzadziej się podłączał ale również dobry występ.
Dwójka stoperów też zagrała jak na siebie całkiem nieźle. Widać, że Kew umie wyprowadzić piłkę i naprawdę jest to pomocne zamiast grania świecy na napastnika.
Czarek Wilk godnie zastąpił Sobola. Myślę, że po tym sezonie nastąpi zmiana pokoleniowa na defensywnym pomocniku.
Siwakow i Jirsak cały czas byli pod grą tak jak przystało na środkowych pomocników kreujących grę. Naprawdę fajnie to wyglądało, a ta klepa, po której Genkow nie trafił - palce lizać.
Nasz ofensywny tercet jak zwykle nie zawiódł. Kolejny świetny mecz Meliksona. Kirm też szarpał i nie bał się grać 1 na 1. No i Genkow może jeszcze cały czas nieskuteczny ale już zdobywający bramki.

Ogólnie można zauważyć, że drużyna gra coraz lepiej pod względem motorycznym i piłkarskim czyli trener przygotował drużynę tak jak należy do rundy rewanżowej. I za to mu chwała.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.04.2011, 09:46
Mam wrażenie, że piłkarze i treneiro przeczytali mój zablokowany temat przed meczem... http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=8015

Brawo - widać progres!

Przede wszystkim nie było widać zwalniania akcji oraz długich piłek do przodu wybijanych zwykle przez bramkarza i obrońców.
Narzucanie szybszego tempa męczyło rywal oraz ich gubiło, musieli dużo biegać za piłką bo wisła ją szanowała. Nie było bezsensownych strat.

Uważam że Sobolewski nie powinien więcej grać w pierwszym składzie - Wilk jest zwyczajnie lepszy.
A Małecki często też ma wiele strat, mam nadzieję że weźmie przykład z kolegów którzy rozegrali wczoraj naprawdę dobry mecz.

Melikson - klasa sama w sobie. Obawiam się że tylko ze go ktoś może wykupić...
Odpowiedz cytując
maxurd
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 16.04.2011, 09:48
Chciałbym napisać dwie rzeczy. Po pierwsze kiedy sprowadzaliśmy Pareike to uważałem tą decyzję za duży błąd. Z meczu na mecz przekonuje się, że jest to nie tylko dobry bramkarz, ale istotne wzmocnienie pozycji. Daleko pewniejszy od Pawełka, o którym już dziś nikt nie pamięta. Z pewnością może bronić na dobrym poziomie przez kolejne dwa lata.

Osobna uwaga do Maora - 1 bramka, dwie asysty i po faulu na nim czerwona kartka dla zawodnika GKSu... Jeżeli ten facet tak będzie dalej grał to obawiam się, że nie będziemy mogli cieszyć się zbyt długo naszą nową gwiazdą... Narazie jednak warto cieszyć się wygranym meczem i zbliżającym się mistrzostwem Polski
Nonckiewicz!! Siadej...
Odpowiedz cytując
Brzeszczot
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.04.2011, 10:02
Podczas meczu zwróciłem uwage na dwie rzeczy

1. Chłopaki włozyli w ten mecz 100 % zaangazowania i serca
2. Palic po swoim nieszczesnym "incydencie" z poprzedniego meczy biegal i walczyl za 3 !!! najlepszy jego mecz w barwach Wisły
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.04.2011, 10:08
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że piłkarze i treneiro przeczytali mój zablokowany temat przed meczem... http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=8015
Na pewno tak było. To Tobie zawdzięczamy zwycięstwo, o wielki !

Ty też bądź bohaterem w swoim domu.

Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.04.2011, 10:09
Brzeszczot napisał(a):Wyświetl post
2. Palic po swoim nieszczesnym "incydencie" z poprzedniego meczy biegal i walczyl za 3 !!! najlepszy jego mecz w barwach Wisły
Oprócz tego jako jedyny podszedł pod G i rzucił kibicom koszulkę. Miły gest, widać, że chciał "odkupić" swoje winy za zachowanie w Kielcach i nie było mu to obojętne.

Hanys dzięki za tego posta. Nakreśl jeszcze taktykę do końca sezonu, bo bez Ciebie nie damy rady. Nie zapomnij też zamieścić swoich kluczowych podpowiedzi na mecze pucharowe.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.04.2011, 10:13
Uff.

Powiem tak :
Przyjemnie sie oglądało ten mecz i po ostatnim gwizdku żałowałem ze sie skonczył. Jakby trwał dalej jestem pewien że coś byśmy strzelili.
W ofensywie tak jak przedtem, gramy super z meczu na mecz wyglada to coraz lepiej. Co mi sie najbardziej spodobało :
Garguła podczas wywiadu powiedział ze nie wiedza kto zagra bo trener ustawia taktyke pod przeciwnika - i chwała mu za to.
Zawiodłem sie na Sziwakowie,nie zagrał źle,ale spodziewałem sie wiecej a naprawde miał kilka głupich strat.
Zajebiscie spisuje sie Jirsak.Widac ze konkurencja w zespole robi swoje, albo po prostu w koncu jest gra taka jaka preferuje Tomas. To co na małym terenie robilismy z przeciwnika - Brawo. Bełchatów chciał pare razy szybko zagrać klepką to kończyli na aucie,jedynym ich atakiem jest dzida i wrzutka badz wrzutka ze stałego fragmentu gry.
Tutaj kulejemy.Stałe fragmenty gry w których w ostatnich latach brylowaliśmy w defensywie dziś są naszą pięta achillesową.
Bramkarz rewelacja, panuje w polu karnym kogoś takiego trzeba było.
W ogóle cała drużyna na plus, przy bramce przegrana głowka i spozniony Sziwakow.
Naprawde miło sie wczoraj oglądało
WIELKA WISŁA
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.04.2011, 10:14
fialo napisał(a):Wyświetl post
Na pewno tak było. To Tobie zawdzięczamy zwycięstwo, o wielki !

Ty też bądź bohaterem w swoim domu.

A Ty się lepiej zajmij studiowaniem znaczenia słów: "ironia", lub bardziej, "autoironia".
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.04.2011, 10:24
Cikos zagrał świetny mecz bo nie musiał się męczyć w defensywie co mu nie wychodzi, na skrzydle śmigał aż miło w połączeniu z grą kombinacyjną. Przyglądałem się Sivakowowi i on podaje niedokładnie i ma dużo strat jedyna jego dobra gra to bez piłki. Nie narzekajcie na Kirma, nie strzelił bramki ale na skrzydle grał bradzo dobrze w 1 połowie on rozgrywał większość akcji ofensywnych po pięknych długich podaniach Jirsaka. Szkoda że Genkow nie strzelił tej klepki byłaby bramka sezonu.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
Sliver12
Member

Od: 03.2009

Stary 16.04.2011, 10:31
Ogólnie bardzo dobry mecz w wykonaniu Wisełki. Martwi tylko to, że znów tracimy bramkę po stałym fragmencie gry. Trzeba nad tym popracować.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.04.2011, 10:32
Może trochę sprowokuję ale ilu jeszcze płacze za Pawełkiem i Broziami?
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.04.2011, 11:21
Zajebisty Doping , Zajebisty mecz

Tylko ta obrona , każda akcja lub wrzuta w pole karne wiąże się z bramką.

Pressing na prawdę byłem pod wrażeniem kiedy podczas drugiej połowy nasi wyszli na takiej ....ie że musiało coś wpaść.

Patryk Małecki !
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.04.2011, 11:56
Cytat:
25. Przez grę brutalną rozumie się każdy rozmyślny i gwałtowny atak skierowany na zawodnika drużyny przeciwnej, którego celem nie jest piłka lecz wyłącznie działanie na .szkodę przeciwnika w celu jego unieszkodliwienia. Zawodnik, który dopuszcza się takiego przewinienia musi być wykluczony z gry (czerwona kartka).
To dla tych co dalej uważają że Wróbel wjeżdżając w Meliksona łokciem nie powinien dostać czerwonej.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.04.2011, 12:32
Czerwona kartka była słuszna. Powinna mieć działanie prewencyjne na przyszłość. Może wymusi na innych graczach, że w przypadku jak ktoś jest szybszy nie należy go od razu bezmyślnie i niebezpiecznie zwalać z nóg.
Może apel naszego trenera do sędziów pomógł?
What's new?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów