The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2011, 17:01
Rosjanie nas pięknie rozgrywają.
Tak mniej więcej jak mówił cytowany przeze mnie Łukasz Warzecha, Polacy (zapewne nie wszyscy) którzy dostają "wściku" na słowo PiS mogą nawet łyknąć i przyswoić raport MAK-u byle nie myśleć tak lub podobnie, jak do sprawy tej Katastrofy podchodzi PiS ...
Ostatnio edytowane przez yarow : 13.01.2011 o godz. 17:04.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.01.2011, 17:06
Tusk będzie sie zwracał o pomoc do instyucji międzynarodowych o pomoc.Wątpie że ktoś nam pomoże, nikt nie chce wkładac głowy w paszcze lwa
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ynarodowa.html
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.01.2011, 17:19
mam pytanie - co wlasciwie zalatwil Macierewicz w USA? to samo co w parlamencie Europejskim?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.01.2011, 17:27
Coglin napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie - co wlasciwie zalatwil Macierewicz w USA? to samo co w parlamencie Europejskim?
A co załatwil Tusk w .... o cholera on nic nie załatwiał ale mówił że w Indiach i w Dolomitach jest ładnie
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.01.2011, 17:35
A kim jest Macierewicz żeby miał cokolwiek załatwiać? Czy my nie mamy specjalistów, prawników, prokuratorów, ekspertów, MSZ? Macierewicz powołał sobie jakąś grupę(to nie jest komisja) która nie posiada ŻADNYCH uprawnień równie dobrze my tu na forum byśmy mogli się zwołać i założyć coś podobnego. Ta grupa nie ma żadnych podstaw prawnych.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 13.01.2011, 17:41
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
A co załatwil Tusk w .... o cholera on nic nie załatwiał ale mówił że w Indiach i w Dolomitach jest ładnie
to nie mogles napisac po prostu, ze nic?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
tentrak
Member

Od: 11.2005

Stary 13.01.2011, 18:34
Nie czytałem tematu od początku ale Dla mnie to tak wygląda obecnie liżemy dupe rosji jak się tylko da jakieś chore umowy na gaz , porozumienia co do całego postepowania w sprawie katastrofy wszystko jest pod ich dyktando , teraz rocznice na Litwie prezydent wysyła delegacje zamiast jechac sam , wszystko ale to wszystko co sie obecnie u nas dzieje i w ostatnim czasie działo jest dla mnie nieporozumieniem , KOMUNA nas znów ogarnia i to przy przyzwoleniu społeczeństwa ! Szacunek ogromny mam Do św. Pamieci Kaczyńskiego za jego polityke w sprawach z rosją , on jedyny potrafił gdy cały świat milczy mówic o Gruzji i Czeczenii i dlatego był nie na ręke putinowi,obecnie najlepszemu koledze tuska ," Wielki H...j w d.... wielkiej rosji ! " taki transparent chciałbym zobaczyĆ na otwarciu stadionu i żałuje tylko ze nie zobacze , bo kiedys gdy Państwo , niepodległość , czy wolnośc potrzebowały wsparcia znajdowały go na stadionach , dziś niestety Wisły na to nie stać a szkoda , nie mówię teraz ze rosjanie z tuskiem napewno maczali rece w tej sprawie , ale to ze mieli w tym zysk i to jak teraz ignorowana i traktowana jest ta sprawa zaczyna mnie w tym utwierdzac ,Pozdro Bracia i obysmy sie nie stali czerwoni za niedługo
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 13.01.2011, 18:52
Art.44 Konwencji Chicagowskiej mówiący o tym , że wypadek lotniczy , który wydarzył się na terytorium obcego państwa jest sprawą tego państwa , a państwo do którego należał samolot jest tylko odbiorcą postanowień wydanych przez odpowiednie komisje i specjalistów, To na tyle z prawa międzynarodowego. A to , że liżemy dupę Rosji , a właściwie to Putinowi nie jest tajemnicą lecz priorytetem polskich władz czyli Donia , Bronka i ich przydupasów.
Ostatnio edytowane przez szczebel : 13.01.2011 o godz. 18:57.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 13.01.2011, 19:36
legol napisał(a):Wyświetl post
Heh jak TVN wyrywa z kontekstu to jest zło szatan i diabeł, a jak Ty wyrywasz z kontekstu to jest OK i cacy.
Wiesz jaka jest różnica między brakiem obiektywizmu TVN i mediów pokroju TVTrwam i Radio Maryja? Ano taka, że do TVN może przyjść każdy i powiedzieć swoje zdanie, a do tych drugich może przyjść tylko Jareczek i przez 3 godziny opowiadać swoje wersje wydarzeń.

Wczoraj oglądałem TVN24 wieczorem i jakoś nie zauważyłem narzucania komukolwiek czegokolwiek. Normalna relacja z wydarzeń dnia. Podane tylko i wyłącznie fakty. Goście z różnych stron konfliktu. Reportarze przedstawiające opinie obydwu stron. Nikt nikomu nie wmawiał że to wina pilotów i pijanego Błasiaka. Ale jak ktoś jest chory z nienawiści to zobaczy swoje...

Zresztą odkąd napisałeś w temacie o WOŚP, że przeciwnicy Owsiaka podają argumenty merytoryczne, a zwolennicy nie (mimo dziesiątek postów o uratowanych dzieciach itp itd) ośmieszyłeś się totalnie i Twoje wypowiedzi zupełnie pomijam w dyskusjach.
Zaczne od konca. Widze ze jestes z gatunku tych co napisza przeciwnikowi cos o opsmieszeniu sie i juz myslisz ze jest cacy i ty masz racje. Odpowiadam nie dlatego ze chce mi sie z toba rozmawiac bo chyba jednak nie mamy o czym sadzac po pierwszym zdaniu gdzie na cytaty calych postow wymyslasz cos o "wyrywaniu z kontekstu" Odpowiadam bo klamiesz i obrazasz mnie.

Posty z tego roku z tematu WOSP zwolennikow tej imprezy domomentu mojego wpisu:

michu-k napisał(a):Wyświetl post
Kto napisał że kosztem dzieci? Czy dzieci coś tracą? Nie tracą nic a zyskują niesamowicie wiele.

Niech sobie ubije Owsiak tysiące, dziesiątki, setki. W dupie to mam. Ważne że pomaga. Wielki człowiek.
pysio napisał(a):Wyświetl post
Drożdżu płacą Ci za sianie zamętu w każdym temacie? Kto Cię opłaca? Jarosław? Poluźnij gumę w slipkach bo Cię czytać się nie da.. marny prowokator!
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Stuknijcie się co niektórzy w łeb a potem uważajcie żeby echo nie zabiło.
W Polsce, kraju, gdzie obłuda i obojętność jest na porządku dziennym, pojawia się gośc z wizją - pomagać ludziom.
A co robią niektórzy - udupić, przypieprzyć się do reklam, czasu antenowego itp. Śmiech na sali.
Polecam:
http://www.wosp.org.pl/medycyna/sprz...rzez_orkiestre
a byłeś już dziś w kościele? odpaliłeś coś Rydzykowi w tym miesiącu? to jest obłuda! a nie wspieranie WOŚP! Pamiętajcie ograniczone jednostki, że WOŚP to nie tylko OWSIAK, a cała masa ludzi dobrej woli! Owsiak daje impuls - na szczęście ciągle mu się chce!

Fanatycy Naszego Dziennika i telewizji TRWAM za przeproszeniem.. wyjdźcie z tego tematu! macie swój Smoleńsk, tam się realizujcie haha
nie możesz!

Sprawdź sobie ile Twój ukochany Caritas ma pracowników pracujących na pełnych etatach, co roku organizuje wyjazdy do Ziemi Świętej swoim działaczom.. myślisz, że z czyich pieniędzy? Tak, twoich i tobie fanatykom religijnym podobnych. Wracając jeszcze do WOŚP'a, docenisz tą inicjatywę jak Twoje dziecko trafi do szpitala i się okażę, że każdy sprzęt pod który będzie Twój syn/córka podpięty jest z nakleją WOŚP!

WOŚP bee, a Caritas cool - standardowe myślenie katotaliba, który poza TV Trwam i Radio Maryja świata nie widzi ehh, a Woodstock zna tylko z opowiadań Radiosłuchaczy.

Nie byłeś na Woodstocku to zamilcz na jego temat - bo również ja mógłbym powiedzieć, że na pielgrzymki na Jasną Górą jeżdżą tylko debile.. na youtubie jest masa filmów, głównie reportaże TVN'u, które dobitnie pokazują kulturę ów pielgrzymów.. Widzisz podobieństwo?
Kandzior napisał(a):Wyświetl post
Macie takie prostackie, specyficzne dla Naszego narodu myślenie - po co mam im wrzucić, jak i tak 100% nie idzie na potrzebujących. Tylko że im więcej wrzucisz, tym więcej dostaną potrzebujący. Ale racja, lepiej w ogóle nie wrzucać, ktoś inny wrzuci.
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
No cóż ja tylko powiem,że w takim Olsztynie około 80% sprzętu na oddziałach dla noworodków/dzieci itp. pochodzi od WOŚP-u.
Wiem,ze oznacza to degrengoladę polskiego systemu ochrony zdrowia,ale mimo wszystko dobrze,że ten Owsiak jest.
"Dziesiatki" postow merytorycznych. Z konkretnymi historiami tak jak napisales o uratowanych dzieciach. Szkoda tylko ze jakos zmienily sie w stukanie po glowach, prostackie myslenie, oblude i katotaliby. Jak cos piszesz misiu kolorowy to najpierw sprawdz bo wychodzisz na blazna.

Jeszcze slowko o obiektywizmie tvn. Dzisiejszy reportaz o kontrolerach lotow w Faktach zreazliwoany w tonie "kontroler moze sobie gadac co chce, pilot ma myslec i zawsze bedzie jego wina gdy podejmie zla decyzje". Taki obiektywny reportazyk o kolesiach ktorzy informowali samolot blednie, prawdopodobnie nieswiadomie, o jego polozeniu mowiac "na scieszce i kursie". Ah, dziekuje za obiektywizm! O reszcie mi sie nie chce pisac, np o zapraszaniu do studia 4 osob, z czego trzy mysla tak samo lacznie z dwojka prowadzacych a czwarty jest w formie maskotki ktorej trzeba dowalic. Szkoda gadac ze istnieje ktos kto w ogole wierzy w obiektywizm w dziennikarstwie telewizyjnym w Polsce.
A jesli ktos przy tym wierzy w obiektywizm komisji, ktora wydaje licencje na te same samoloty ktore sie potem rozbijaja to mam dla niego jeden komentarz ->
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.01.2011, 19:37
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
A kim jest Macierewicz żeby miał cokolwiek załatwiać? Czy my nie mamy specjalistów, prawników, prokuratorów, ekspertów, MSZ? Macierewicz powołał sobie jakąś grupę(to nie jest komisja) która nie posiada ŻADNYCH uprawnień równie dobrze my tu na forum byśmy mogli się zwołać i założyć coś podobnego. Ta grupa nie ma żadnych podstaw prawnych.
Grupa jak najbardziej ma podstawy prawne. Jest to zespół parlamentarny i NIE, my nie moglibyśmy takiego sobie założyć. Macierewicz próbował zainteresować sprawą opinię międzynarodową, a nie coś załatwiać. Czy mu się to udało? Chyba średnio, ale jakiś oddźwięk, przynajmniej w USA wzbudził.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.01.2011, 20:04
Właśnie się mylisz NIE ma żadnych specjalnych uprawnień ani przywilejów to nie jest komisja sejmowa. my oczywiście nie moglibyśmy się nazywać zespół parlamentarny ale np. zespół kibiców BG do badania katastrofy Smoleńskiej. Wymyślił sobie coś takiego żeby zaistnieć zresztą sam zauważyłeś że zrobił sobie wycieczkę do Stanów i wszyscy go olali bo nie mam bladego pojęcia o jakim oddźwięku mówisz?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.01.2011, 20:10
Z jednego z bloga "Rzepy".

Przed chwilą Donald Tusk, z miną pokerowego gracza, przekonywał przez kilkanaście minut dziennikarzy, że postąpił słusznie, decydując się na konwencję chicagowską w sprawie badania katastrofy smoleńskiej, bo daje ona Polsce możliwość odwołania się do arbitrażu. Po czym został zapytany przez Andrzeja Stankiewicza z „Newsweeka”, gdzie jest dokument, w którym strona polska taką decyzję podejmuje i kto ten dokument podpisał. Premier odpowiedział, już z miną nieco mniej pewną, że takiego dokumentu nie ma. Przyznał też, po kolejnym pytaniu Stankiewicza, że decyzja została podjęta samodzielnie przez Rosjan i polskiemu rządowi po prostu narzucona, a my tylko byliśmy „świadomi, że tak się stanie”.Okazuje się, że Tusk nie miał w sprawie konwencji chicagowskiej nic do gadania. Premier został przyłapany na bezczelnym kłamstwie, bo wreszcie nadział się na kompetentnego dziennikarza, który zadał mu trudne pytanie. W tym kontekście jego zapewnienia, że cała prawda o katastrofie smoleńskiej zostanie ujawniona, brzmią cynicznie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
RAPH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.01.2011, 20:14
Naprawdę ciężki z Ciebie przypadek. Przeczytałem ostatnie kilka stron tamtego forum. Wszędzie odnoszą się do raportu MAK i informacji tam zawartych.
Jeżeli wierzysz MAK i ich raportowi ( jeśli oni wierzą) i jest on prawdziwy to pewnie mają rację. Ja ci podałem kontr raport zrobiony przez Polaków,lotnikow spoza kół rządowych
Równie dobrze można by wierzyć Stalinowi ,później Chruszczowowi że Katyń to dzieło Niemców - zresztą wielu Polaków w to wierzyło.
przeczytaj sobie cytowane forum od początku - nasi polscy piloci juz rok temu pisali o tym jak i co się stało i dlaczego wina naszych, ale widze że chyba nie podyskutujemy bo widzisz prawde jedynie słusznie objawioną...
cięzko jest lekko żyć.........
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 13.01.2011, 20:39
Wszystkich pokroju panów wyżej i innych kaczożerców

wytłumaczcie mi choć żyjącemu w większym mieści i wykształconemu

- co to znaczy NA KURSIE I NA ŚCIEŻCE?!

Słucham - tzn. czytam.

Mozna podpierać sie na tysiącach autorytetów, można twierdzić że piloci byli pijani, kaczyński i cała reszta ekipy. Można nawet powiedzieć że ten samolot był w połowie przerdzewiały a piloci nie znali ruskiego

ale słowa NA KURSIE NA ŚCIEŻCE - powodują że te 1000 autorytetów te tysiące słów można wsadzić sobie w dupe.

I tyko wasza nienawiść i otumanienie intelektu powoduje, że bylibyscie w stanie przyklasnąć komisji Burdenki jeśliby przenieść obecne spory 65 lat wstecz i Kaczyński oskarżał rusków o mord na oficerach polskich w Katyniu - jesteście tacy płytcy że aż nawet waasza głupota nie śmieszy- ona po prstu powoduje zażenowanie i wstyd, że tacy ludzie są moimi rodakami.

Może jadę teraz ad personam ale jest poziom debilizmu, który w duzej części tego społeczeństwa dawno zosał przekroczony i to z niezłym zapasem

Ruscy upokorzyli każdego z was - upokorzyli kraj w którym żyjecie. Kogoś w USA czy Australii gówno obchodzi, że Kaczyński to chodzące zło i każdy moment żeby mu dopieprzyc jest dobry. Ci ludzie wiedzą teraz, że Polska to kraj wariatów i to pijanych. Jestem z reszta ciekaw ile na zachodzie wczoraj opowiedziano kawałów o Polakach i ile wśród nich było o pijanych Polakach

A wy jeszcze sie cieszycie z tego, że sie z was śmieją - tylko dlatego, że w waszych chorych umysłach dopieprzyli pisiorom
Ostatnio edytowane przez sambo : 13.01.2011 o godz. 21:05.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
tentrak
Member

Od: 11.2005

Stary 13.01.2011, 23:27
Pięknie napisane "sambo" ,szkoda Tylko ze odbiorców nie jest tylu ilu naprawde powinno przeczytać ten post !
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 14.01.2011, 00:23
Jestem tzw. Pisiorem studiuję politologię i nie mogę uwierzyć , że to co robi PO , a właściwie czego nie zrobiła i nigdy nie zrobi , wystarczy przeczytać ich program wyborczy podatek liniowy nie był ich pomysłem tylko w UE minimalny podatek liniowy to 15% i nakazany państwom członkowskim. Oczywiście nie podniesiemy podatków , a po dwóch latach go podnieśli dobrze , że tylko o 1% , ale jak to raz zrobili mogą znowu za rok . A wyborcy będą się cieszyć , że ich rząd daje dupy Ruskom tu i tam . Właśnie oglądałem Punkt Widzenia i zobaczyłem Niesiołowskiego , który jak zwykle obarczył winą opozycję , a jej prezesa nazwał frustratem politycznym i o czym to świadczy . Mam przypomnieć co mówili jak PiS był przy władzy i to czasami przekraczało granicę dobrego smaku . Dlaczego Tuska nazywam Łowcą Jeleni 2 , bo większych rogaczy niż wyborcy PO po prostu już nie ma. Dobranoc.
Odpowiedz cytując
lopez80
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 14.01.2011, 00:35
swieta prawda szczebel!!! zgadzam sie z Toba w 100%,pozdr
Ostatnio edytowane przez lopez80 : 14.01.2011 o godz. 00:38.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 14.01.2011, 03:26
... I to czego się obawiałem. Zaczyna się cyrk i dalsze poniżanie zmarłych:

http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...ili-wstyd.html

Gdzieś w tle, ruskie twarze się śmieją i zacierają łapki, że nas świetnie znowu rozgrywają ...

-------------------
O tym jak Rosja wdeptała polskich pilotów w błoto. Niestety Rosjanie plują Polakom w twarz a nasi "reprezentanci" mówią, że to deszcz pada. Nie wiem jak niektórzy ale ja czuję te plwociny na sobie:

http://smolensk-2010.pl/2011-01-13-m...w-w-bloto.html

I niestety "[...] Z raportu MAK nie dowiemy się, dlaczego rosyjscy kontrolerzy przekazywali fałszywe dane pogodowe na pokład polskiej maszyny, do końca potwierdzali, że jest na kursie i ścieżce i dlaczego nie zamknęli lotniska, tak jak zrobili to w marcu, kiedy na Siewiernym nie mogła wylądować polska delegacja przygotowująca wizyty premiera i prezydenta. [...]
Role w tym spektaklu od dawna były rozpisane. Nie trzeba było dziewięciu miesięcy pracy sztabu "niezależnych specjalistów" Międzypaństwowego Komitetu Lotniczego, żeby w formie quasi-raportu powtórzyć tezy kolportowane przez stronę rosyjską już w pierwszych chwilach po katastrofie. Zamiast merytorycznego przekazu na temat technicznych przyczyn tragedii usłyszeliśmy więc pseudopsychologiczny bełkot o NATO-wskim generale furiacie, który pod wpływem alkoholu wtargnął do kokpitu i zmusił załogę rządowego Tu-154M do lądowania poniżej meteorologicznych minimów. [...] W narracji MAK znajdziemy również "techniczne" ustalenie pod tytułem "rola najważniejszego pasażera na ścieżce podejścia". Chodzi o prezydenta Lecha Kaczyńskiego, w przypadku którego Rosjanom nie udało się jednak wykazać obecności alkoholu we krwi, choć - jak pamiętamy - były takie sugestie. [...]"
---------------------

Tu nawet o pluciu coś znalazłem a propos, nawet jeśli ktokolwiek przypisywałby mi miłość do jednej z gazet czy PiSu:

http://gazetapolska.pl/artykuly/kate...li-nam-w-twarz
Ostatnio edytowane przez yarow : 14.01.2011 o godz. 04:22.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.01.2011, 09:54
Jakie zamieszanie w temacie

Jak dla mnie kluczem do zrozumienia z czym mamy do czynienia, była jedna z wieczornych audycji w TVN24.Bojowo nastawieni mejnstrimowi dziennikarze, którzy dali się ponieść hasłu 'brońmy Polski' i kolejny ekspert, tym razem Tomasz Hypki.
Na pytanie czy raport jest rzetelny,Hypki odpowiada że tak, czym wzbudza niesmak u dziennikarzy i jeden wypala - bo jest pan kolejnym ekspertem który tak uważa, ale.....i tu dalsza jazda.

No właśnie - raport jest właściwie potwierdzeniem tego co wiemy od dawna i co mówiło przynajmniej kilkudziesięciu ekspertów, podpisujących się z imienia i nazwiska.Kontrowersje są jedynie(niewielkie) co do presji, bo wszyscy twierdzą że była ona ale różnią się co do jej wielkości, oraz co większość podkreśla że Rosja nie rozliczyła się z pracy kontrolerów, co jest faktem.

A propos faktów.
Jeśli miałbym do czegoś ten lot porównać to było by to śledztwo w sprawie Olewnika z tą różnicą że tutaj nikogo bym nie podejrzewał o świadome działania a jedynie o totalną głupotę.

Zacznijmy od początku(same fakty których nikt nie neguje)

1.Samolot w ogóle nie powinien wylecieć ale kto by się tym przejmował.
2.Piloci dostają informacje od kontrolera że warunki są takie iż nie da się lądować.
3.Przekazują to Mariuszowi Kazanie - 'no to mamy problem'
4.Po czasie pojawia się Generał i piloci zmieniają zdanie - będą próbować oczywiście łamiąc prawo lotnicze.
5.Dostają jedynie warunkowe zezwolenie na zejście do wysokości decyzyjnej 100 m.
i teraz najlepsze.
6.Włączają autopilota co jest niedopuszczalne(jeden z byłych pilotów stwierdził - chyba nie czytali instrukcji TU154)
7.Nie ustawiają ciśnienia lotniska na jednym z wysokościomierzy, ciśnienia które podał im kontroler, co powoduje że dane są inne niż w rzeczywistości.
8.Zmieniają wysokość decyzyjną ze 100 na 60
9.i jedzie ten gang olsena..Za szybko pod za dużym kontem.Za późno reagują na komunikaty i mamy bum.

10.Co ciekawsze - załoga jest z tzw łapanki - nie doświadczeni, szczególnie w lądowaniu bez ILS, oprócz dowódcy nikt nie gada po Rosyjsku, co powoduje że sam dowódca musi nawijać.Dowódca też jest dobry, raz jest drugim pilotem , raz pierwszym - co jest kolejnym naruszeniem.Kompletnie nie znają procedur panujących w Rosji ,nie kwitują, kompletnie nie interesuje ich to co kontroler mówi i nie stosują się do jego zaleceń czy nakazów.Zresztą to samo było 7go - samolot wylądował mimo iż miał zezwolenie tylko na podejście na wysokość decyzyjną.

Taki to był lot i takie są niestety fakty, których nie zakrzyczycie.Kontrolerzy kontrolerami ale jak to ktoś powiedział - to nasi mieli stery w dłoni i na dany moment mieli wszystkie informacje, które były prawdziwe i które powinny pozwolić bezpiecznie odlecieć(bo wylądować się nie dało).

I proszę nie dyskutować ze mną - to co napisałem to jest zdanie wszystkich ekspertów którzy się wypowiadali ,jak i najpewniej kolejnej trzydziestki która tą sprawę bada.Pretensje do nich, możecie ich wszystkich wrzucić do wora ze zdrajcami narodu i posilać się 'ekspertem' Antonim vel przepiłowane drzewo , ekspertem Jarkiem aka .... wi kto leży w trumnie tudzież Beatą Gosiewską z rodu 'wierzę w zamach'.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 14.01.2011, 09:57
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jakie zamieszanie w temacie

[...]
Taki to był lot i takie są niestety fakty, których nie zakrzyczycie.Kontrolerzy kontrolerami ale jak to ktoś powiedział - to nasi mieli stery w dłoni i na dany moment mieli wszystkie informacje, które były prawdziwe i które powinny pozwolić bezpiecznie odlecieć(bo wylądować się nie dało).

I proszę nie dyskutować ze mną - to co napisałem to jest zdanie wszystkich ekspertów [...].
Nikt tu na nikogo nie che krzyczeć. "Wszystkich ekspertów"? NAPRAWDĘ WSZYSTKICH? JESTEŚ PEWNY?

Kiedy "oficjalnym czynnikom" polskim zabrakło jaj, nadal merytorycznie punktują rosyjskie kłamstwa specjaliści niezależni. Kto był w Brukseli, mógł dowiedzieć się o imię i nazwisko. Zresztą próba wyjaśnienia jest ważna a nie nazwiska:

"Ekspert z wysłuchania w Brukseli komentuje dla Blogpress.pl "na gorąco" raport MAK [wstępne podsumowanie - 14.01.2010]"

http://www.blogpress.pl/node/7164

Bardzo ciekawa polemika ad hoc, choć mogą nużyć liczby, liczby, liczby - ale one są po prostu potrzebne.
Dla zachęty taki fragment:

"[...] PRZEMILCZANE I USUNIĘTE ZDANIA Z STENOGRAMÓW Z CZERWCA 2010 ROKU.

Zarówno raport komisji MAK, polskie poprawki jak i multimedialna prezentacja Audio zapisu z czarnych skrzynek wskazuje, że usunięto (przemilczano) następujące zdania.

Zrzut i znizanie na wschód. Początek dziwnych głosów w eterze…

10:27:58-10:27:58,4 Anonim (niezrozumiale)

10:27:58,8- 10:28:01,5 Bort (niezr) zakończyłem zrzut, zniżanie na wschód

10:28:02,5-10:28:04,6 Anonim (niezrozumiale)

10:28:04- 10:28:04,9 Bort Pozwolili

Kto jest na linii?

10:29:46,3-10:29:46,9 II pilot Słyszałeś?

10:29:46,7-10:29:47,4 Kapitan Fajnie

10:29:47,9-10:29:48,7 Mjr.Protasiuk Kto tam jest?

10:29:51- 10:29:51,9 II pilot U ciebie też?

10:29:53,5-10:29:57,6 Anonim (niezrozumiałe) "
Ostatnio edytowane przez yarow : 14.01.2011 o godz. 10:02.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 14.01.2011, 10:24
1q2 napisał(a):Wyświetl post
..posilać się 'ekspertem' Antonim vel przepiłowane drzewo , ekspertem Jarkiem aka .... wi kto leży w trumnie tudzież Beatą Gosiewską z rodu 'wierzę w zamach'.
A jakimi ekspertami podpierają się Czesi ?

Cytat:
Mało kto uwierzy wnioskom z raportu MAK na temat katastrofy polskiego samolotu prezydenckiego pod Smoleńskiem, gdyż Rosjanom od dawna towarzyszy zła opinia - pisze w czwartek prestiżowy czeski dziennik "Lidove noviny".

"Po przeczytaniu raportu wydaje się, że Rosjanie nie dopuścili się najmniejszego uchybienia, że lotniska mają we wzorowym porządku, ich kontrolerzy są zawsze trzeźwi, pasy startowe czyste, samoloty w dobrym stanie, podróżni zadowoleni, a pogoda posłuszna" - komentuje gazeta. I zauważa, że "w takim razie Rosjan musi prześladować pech".

Dziennik przypomina przy tym wnioski MAK z katastrofy samolotu armeńskich linii lotniczych Armavia z 2006 roku, który rozbił się w Soczi ze 113 osobami na pokładzie. Wówczas Międzypaństwowy Komitet Lotniczy winą za wypadek obarczył pilotów. Niezależni eksperci twierdzili tymczasem, że lotnisko nie było odpowiednio przygotowane. "Ale przedtem dostało od MAK certyfikat, więc nie można było uznać, iż ma jakieś braki. Prawdopodobnie nie był to przypadek odosobniony" - podkreśla dziennik.
"Lidove noviny" przyznają, że najprawdopodobniej polscy piloci mogli być niespokojni w towarzystwie wysokich funkcjonariuszy państwowych i wojskowych. Ale - konkludują - "nawet jeśli tym razem wina leżałaby całkowicie po polskiej stronie, mało kto temu uwierzy. Poprawa opinii może trwać całe dziesięciolecia".
http://fakty.interia.pl/raport/lech-...rzezwi,1582587
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.01.2011, 11:55
Cytat:
Złamaliśmy podstawowe zasady. Była błędna decyzja o starcie tego samolotu i błędna decyzja o lądowaniu - mówił w RMF FM płk Robert Latkowski.
Tutaj reszta:
http://fakty.interia.pl/raport/lech-...0-proc,1582973
Trudno się z nim nie zgodzic. Dokłanie mam takie same odczucia po analizie tego co sie stało.
Po kiego czorta lądowali jak nie musieli i nic nie widzieli, po co ryzykowali z takim "ładunkiem" na pokładzie?
Ostatnio edytowane przez Kaan : 14.01.2011 o godz. 11:58.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Stary 14.01.2011, 12:19
Kaan
Popatrz – idziesz ulicą i widzisz grupkę chuliganów. Podejmujesz decyzje, że jednak idziesz dalej. Dostajesz wpierdziel.
Co w powyższym stanie faktycznym stało się przyczyną pobicia?
Twoja decyzja, czy decyzja chuliganów?
Jeśli patrzysz na ciąg przyczynowo – skutkowy – to równie dobrze możesz obwinić szkołę lotnictwa, że dała dyplom pilotom a ich ojcu, że ich spłodził.

Owszem - można po ludzku powiedzieć, że nie powinni lądować. Ale my mówimy o przyczynach katastrofy a nie zdarzeniach mających miejsce przed momentem wchodzenia w katastrofę. Nie od tego są specjaliści i autorytety.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 14.01.2011, 12:33
sambo napisał(a):Wyświetl post
Kaan
Popatrz – idziesz ulicą i widzisz grupkę chuliganów. Podejmujesz decyzje, że jednak idziesz dalej. Dostajesz wpierdziel.
Co w powyższym stanie faktycznym stało się przyczyną pobicia?
Twoja decyzja, czy decyzja chuliganów?
Jeśli patrzysz na ciąg przyczynowo – skutkowy – to równie dobrze możesz obwinić szkołę lotnictwa, że dała dyplom pilotom a ich ojcu, że ich spłodził.
Miałem taką historię, u siebie na Oświecenia idę do sklepu, tam kilku miejscowych, wyciągam sweter a tam zamiast niego szalik Wisły (po meczu). Udało mi się, choc widzieli co wyciągam, jakbym dostał wp...l to czyja wina? Przede wszystkim mojej głupoty.

Gdyby piloci podjeli jedyna słuszna w tym momencie decyzję, że w związku z bardzo trudnymi warunkami atmosferycznymi i tego ze nie widzą lotniska nie ma mowy o lądowaniu to nie byłoby całej sprawy a ruscy mogliby się zesrac żeby spowodowac wypadek.

Ale wszystko to jakby to, jakby tamto... Po całej sprawie oceniam wine naszą i ruskich na 50/50. Bez doszukiwania się drugiego dna.

Nie popadajmy w skrajnosci. Ale pewnie do szkolenia pilotów mozna by się przyczepic...

Owszem - można po ludzku powiedzieć, że nie powinni lądować. Ale my mówimy o przyczynach katastrofy a nie zdarzeniach mających miejsce przed momentem wchodzenia w katastrofę. Nie od tego są specjaliści i autorytety.
No to bezpośrednia przyczyna katastrofy było nie trafienie w pas startowy, a dlaczego? No własnie, to wynika, według mnie, z tego co napisałem.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 14.01.2011 o godz. 12:41.

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Stary 14.01.2011, 13:11
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Miałem taką historię, u siebie na Oświecenia idę do sklepu, tam kilku miejscowych, wyciągam sweter a tam zamiast niego szalik Wisły (po meczu). Udało mi się, choc widzieli co wyciągam, jakbym dostał wp...l to czyja wina? Przede wszystkim mojej głupoty.
no to proponuję zgłosić sie na policję i zaproponować karę dla siebie za głupotę.

Ja rozumiem Twój tok i ruscy doskonale wiedzą, że na chłopski rozum to tak moża ludziom oczy mydlić.

A że pijany = zawsze winny to i pijanego Błasika wsadzono w to wszystko.

Fakt, że pijany kierowca wsiadł do samochodu któremu urwało się koło i się przez to wpierdzielił w inny pojazd nie oznacza, że jest winny dlatego że jest pijany.

Niemniej jednak ogólne myślenie ędzie - po g*** wsiadł do samochodu - winny.Błasik pijany- winny. NIestety jesteś ofiarą zręcznej manipulacji rusich i ich agentury w Polsce
Ostatnio edytowane przez sambo : 14.01.2011 o godz. 13:13.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.01.2011, 13:13
Kaan. Kto ci powiedział że lądowali? MAK? Może dopuści do siebie, że nie lądowali tylko schodzili do wysokości decyzji nie wiedząc na jakiej są wysokości. Masz czarne skrzynki że jesteś pewien co się tam działo? Czy wierzysz na słowo tym którzy przez 70 lat kłamali w żywe oczy. Dlaczego MAK wyciął część głosów z kabiny? I puścił w eter tylko to co im pasuje.

Piszesz coś o ekspertach. Takich "ekspertów" szkolonych w Moskwie jest bardzo wielu. A jak był jeszcze nie dawno ekspert w Moskwie nie szkolony to własny syn pociął go na kawałki piłą mechaniczną i wrzucił do jeziora. Taka jest rzeczywistość. Czy ktoś sie zapytał jak to możliwe? Nie, bo tydzień później były donosiciel poderżnął gardło przypadkowemu facetowi w biurze PiS i pojawił sie nowy temat Taka jest rzeczywistość.

Więc nie pytaj po co lądowali bo nie wiesz czy lądowali. Wejdź sobie na stenogramy
http://i.wp.pl/a/i/wiadomosci/pdf/Tr...u_Tu-154_M.pdf
10.24.22 - 10.24.30 i sprawdź z kim rozmawia wieża.

http://mmariola.salon24.pl/245518,dwa-plany-lotu-tu154

Takich dziwnych nieścisłości jest bez liku.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.01.2011 o godz. 13:23.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 14.01.2011, 13:58
RAPH napisał(a):Wyświetl post
przeczytaj sobie cytowane forum od początku - nasi polscy piloci juz rok temu pisali o tym jak i co się stało i dlaczego wina naszych, ale widze że chyba nie podyskutujemy bo widzisz prawde jedynie słusznie objawioną...
K....wa spisek- nasi piloci z forum lotniczego juz rok temu czyli 3 miesiące przed wypadkiem wiedzieli że do niego dojdzie. Są lepsi od ruskich bo ci wiedzieli że wina pilotów juz 10.04.2010 - godzinę po katastrofie
Chłopie skończ -wstydu oszczędź.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 14.01.2011, 15:04
sambo ok. Co wg Ciebie spowodowało katastrofe w Smoleńsku? Ale napisz konkretnie co podejrzewasz: ptak, np. II pilot był ruskim agentem, awaria samolotu, sam nie wiem co jeszcze. Bo wg mnie mgła, błędne decyzje pilotów oraz brak jednoznacznego zakazu ladowania ze strony wieży.
Ja nie ujmuje ruskim winy, wprost przeciwnie. Tylko ze widze winę również z naszej strony. Po prostu.

Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.01.2011, 15:22
K....wa spisek- nasi piloci z forum lotniczego juz rok temu czyli 3 miesiące przed wypadkiem wiedzieli że do niego dojdzie. Są lepsi od ruskich bo ci wiedzieli że wina pilotów juz 10.04.2010 - godzinę po katastrofie
Chłopie skończ -wstydu oszczędź.
Ale dlaczego ma skończyć? Bo powołuje się na niewygodne dla przyjętej tezy opinie?
Jak dla mnie, to wypowiedzi z tego zalinkowanego forum są znacznie bardzie godne analizy i poświęcenia uwagi, niż cały ten obecny medialny bełkot różnej maści mędrków i pseudoekspertów.

A doszukiwanie się spisku w ostrzeżeniach pilotów-PRAKTYKÓW dotyczących systemu szkolenia, czy zupełnego braku wniosków po katastrofie CESNY to lekka przesada.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów