|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
2 kolejki 1 pkt. zdobyty. Teraz wyjazd do Bełchatowa. O co gramy w tym sezonie ? Po takim chłamie jak dzisiaj frekwencja będzie raczej topnieć. Do czołówki po następnych kolejkach będziemy mieć już dużo punktów straty. Zeby utrzymać sie na takim stadionie trzeba bardzo dobrej druzyny czyli tego czego obecnie nie ma.
P.S Basałaj do roboty, a nie do wywiadów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Trzeba nabrać trochę pokory. Bo widać, że pewnego poziomu w tej rundzie niestety nie przeskoczymy. I jest to poziom nie na pierwsze 3 pozycje. Liczyłem, że wygramy 1 bramką, ale się przeliczyłem. Wszystkiemu winny jest brak gry obronnej. Nie bronimy jako zespół. Gdy tracimy piłkę to tylko jedyny Wilk ma pojęcie jak ją odebrać. Przeciwnicy bez problemu przedostają się pod nasze pole karne i raz po raz nękają niepewną obronę i bramkarza.
Sobolewski, Żurawski, Cikos. Obecnie najsłabsze postacie w naszym zespole. A szkoda, bo pierwsi dwaj to dobre charaktery w drużynie. I teraz jest spory dylemat, czy posadzić ich na ławie. A druga sprawa kim ich zastąpić. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Z każdym meczem utwierdzam się w przekonaniu, że w składzie Wisły nie ma miejsca dla Żurawskiego i Boguskiego. Z każdym.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tam, pierdzielicie. Super atmosfera, jak przyjdzie te 33 tys. i wszyscy rykną to będzie niesamowite. Ja tam nie narzekam, wróciłem teraz z meczu i jestem nastawiony na plus. W zimie jakieś transfery Maaskant będzie dłużej z drużyną pokaże im jak grać w piłę i takich ogórków będziemy golić w pierwszych 15 minutach. Jedynie jestem smutny bo Niedzielan strzelił, kurdę !
P.S. Co sądzicie o pracy sędziów ? Dla mnie skandaliczna. Wszystko gwizdał przeciw. Powód: literówa.
Ostatnio edytowane przez johny96 : 17.09.2010 o godz. 22:18.
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cikos traci zbyt prosto piłkę, chcę się kiwać choć mu to nie wychodzi ani raz, nie przykłada się do podań czasami..
Żurawski na siłę chce walnąć bramkę, strzela i strzela, cały czas w obrońców, już od kilku meczy... zaczyna to być lekko denerwujące. Bardzo, bardzo pozytywnie wyglądał dzisiaj Rios. Strasznie podoba mi się chłopak z tym co prezentuje, nie boli się wejść pomiędzy zawodników, przytrzymać piłki <ok> |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Panowie , zaczynam swoją analizę po meczu od słów gdzie się podziała ta obrona z tamtych lat? Jovanić jak ma grać pewnie z obrońcami jak siedzi na ławce , przykład '' Kotora'' jest idealny. Paljić gdzie był jak padała druga bramka , bo szczerze nie mogłem się go tam dopatrzyć (tzn.po lewej stronie boiska). Reszta obrony to tak poprawnie . Sobol dalej stoi na środku boiska , no chyba ,że rywal z piłką podbiegnie to zareaguje . Wilk to jak dla mnie poziom reprezentacyjnego powołania. Rios znowu świetne panowanie nad piłką i gra bez piłki , Boukhari (ładny płaski strzał) podobnie , ale do 55min. Żurawski to chyba jednak ława w tej chwili , denerwują mnie te jego strzały do niczego . Pa Brożek miał swój udział przy obu bramkach . Boguski to nie to co było potrzebne , ta jego sytuacja po jakiego szukał podania nie mógł strzelać lub przelobować bramkarza.. Małecki co można pokazać przez 2 minuty. Kirm mógł zmienić Boukhariego lub Żurawia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szlag ! Dajcie spokój ! Co Wy macie z tymi Naszymi bramkarzami ?! Czy Jovanic grał dziś źle ? Wg mnie nie.
Cała drużyna wygrywa, całą remisuje i przegrywa, a wraz z nią najlepsi kibice ! ![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ogólnie mecz fajnie się oglądało, dużo goli, super atmosfera i fantastyczny doping. Szkoda że nie udało się wygrać, ale nie można też narzekać bo jak Korona w drugiej połówce przycisnęła to mogła strzelić nawet ze dwa gole i pozamiatane. Ja jestem zadowolony z tego meczu, błędy w obronie to żadna nowość. Pozytywnie wyróżnił się Boukhari ale tylko w pierwszej połowie bo w drugiej chyba zabrakło sił. Dosyć niepewnie Jovanic. Potrafi wybronić kilka mocnych strzałów pod rząd, a chwilę potem skakać bezradnie w polu karnym za piłką. Moim zdaniem chyba trochę byli stremowani tą atmosferą i oczekiwaniami kibiców na zwycięstwo. W następnym meczu musi być lepiej i liczę w końcu na wygraną.
Ogromne uznanie dla kibiców na stadionie za świetną oprawę i doping.
Ostatnio edytowane przez kolarz90 : 17.09.2010 o godz. 22:30.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie ironizuj bo to nie jest takie proste.Jak się nie ma obrony to się uszczelnia pomoc.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
I jeszcze jedna sprawa. Moze pan Boguski, zamiast odgrywac pietka na rozgrzewce, wzialby sie za jaja i probowal zwyczajnie przyjac pilke, bo nie potrafi, a robi z siebie Ronaldinho. Najpierw podstawy, potem fajerwerki. To samo tyczy sie strzalow
Ostatnio edytowane przez mic : 17.09.2010 o godz. 22:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Żurawski niby taki słaby, a przy prawie każdej bramce ma jak nie asystę to udział. Małecki może i serca dużo ma, ale co chce coś zrobić to źle, kiedy on podał dokładnie? Przy asyście chyba w jednym z poprzednich meczów. Kirm totalnie niewidoczny, za to bardzo dobrze Wilk
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak liczę na to, bo uważam, że prawdziwi kibice będą zawsze, a na nawet 11 Legię w tabeli mariany przyjdą i będzie komplet. Tak to bywa, nawet na 1 Arkę nie przyjdzie nigdy komplet.
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Na mecz nawet 13 Wisły z 16 Legią przyjdzie tyle ludzi bo to zawsze Legia..
Chociaż dziwne że ludzie przychodzą na Legie, a nie na Wisłe ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mic . . . proszę Cię. Czy masz pojęcie po piłce ? Każdy może mieć zły dzień, prawda ? Czy to na boisku, czy w szkole, a może Pawełek i Jovanic są dobrymi łapaczami, a tylko mają złego trenera ?
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jedyną widoczną zmianą na plus jest to, że potrafimy utrzymywać się przy piłce i w miarę wymieniać te podania. Szkoda tylko, że gdy akcja dochodzi do pola karnego przeciwnika wszystko szlak trafia. Niestety zgodzę się z przedmówcą, Cikos ma niesamowicie dużą ilość strat i niecelnych zagrań, jedynym atutem Żurawia jest jak się ida w miarę dobre zgranie piłki. Patrząc na tych naszych grajków zastanawiam się czy potrzebują jeszcze trochę czasu na zgranie czy faktycznie spora część wyjściowej jedenastki jest za słaba na Wisłę do której przyzwyczailiśmy się przez ostatnie lata....
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co do spotkania to chyba nie tylko mi się rzuciło w oczy to że Korona w drugiej połowie miała więcej sił od naszych. Drugą połowę praktycznie człapaliśmy po boisku a bramka była jedną składną akcją w drugiej połowie. Znów głupio tracone bramki, drugi mecz z rzędu najniższy w polu karnym zdobywa bramkę głową. Faktem jest że dośrodkowanie bardzo dobre jednak Niedzielan zupełnie nie kryty.
Niestety w naszym wypadku tylko czas pomoże a tego wiadomo że jest mało, w tygodniu PP a później kolejne mecze ligowe. |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
(i mozna to napisac do wiekszosci naszych pilkarzyn) --------------- Ed: Jasiu miazdzysz
Ostatnio edytowane przez mic : 17.09.2010 o godz. 22:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wielka szkoda, tylko remis, mysle ze potrzebujemy a classic "10" in midfield. To control and manage the times of the mecz. Moze Gargula can be that player we need in the midfield.
Mamy najbardziej kibice i stadiony na swiecie, tylko Wisla Nasz TS !!! ![]() ![]() Aguante Wisła Kraków!!! Tylko Nasz TS !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dla mnie Żuraw miał przebłyski, dobre podania, wrzutki w polu karnym. Jeszcze niech mu w końcu strzały idą w bramkę a nie w przeciwników czy obok i będzie super
Rios jest wart dużych pieniędzy i mam nadzieję, że ktoś postanowi wydać na niego kasę. Wilk dobry mecz. Jovanić niepewnie bronił, ale nie trenował jakiś czas i wszedł jakby z marszu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mic, nie kwestionuje Twojej wiedzy, tylko próbuje Ci uświadomić, że każdemu może coś nie pójść. Osobiście ja Jovanica obarczał bym ostatniego za utratę ( przynajmniej drugiej) bramek.
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Generalnie to szkoda sytuacji Boguskiego, sam się zastanawiałem, czy Rafał strzelał, czy podawał, jednak w końcowym wywiadzie powiedział, że jednak to było przyjęcie i że mu trochę skięzło
No cóż, szkoda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
widać braki kondycyjne naszych w 2 połowie :/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyjęcie ?! Kuźwa, obiecałem jak wchodził, że jak przyjmie piłkę na 2 metry to osobiście wymierzę karę. Jak tak można przyjąć piłkę. Precz ! Skończ waść, wstydu oszczędź !
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mialem napisac co mysle o tym meczu, ale uprzedzil mnie trener. Cieszy mnie ze widzi co bylo przyczyna takiego a nie innego wyniku. Poki obrona nie zacznie grac poty pomoc i atak bedzie grac niepewnie wiedzac ze musi non stop asekurowac defensywe.
Co do personaliow, to Zuraw chyba musi odpoczac bo wolny i traci duzo pilek. Dziwi mnie tez wychwalanie Wilka. Chyba Wam jego gol zaslonil prawdziwy obraz jego gry. Duzo strat, dymali go pilkarze korony jak chcieli (postura Boguskiego na DM to niestety nie najlepsze perspektywa) nie mowiac juz o 1 bramce dla Korony ktora padla z wolnego ktorego w duzej mierze sprokurowal Wilk dajac pilkarzowi Korony miejsca tyle ze chlop mogl sobie biec przez 30 metrow bez problemow. Sobol niestety nie te lata. Boguski... brak slow (na rozgrzewce triki, a w meczu w pilke trafic nie umie). Cleber najlepiej zeby tez odpoczal ale nie ma kogo puscic chyba (swoja droga Chavez to musi byc niezle drewno). Pozytywy to Boukhari u ktorego widac spokoj i opanowanie. Poprawne przyjecie (wiem ze to smieszne ze sie o tym wspomina u pilkarzy ekstraklasy ale inni maja z tym problemy. Nizle podania i widac ze generalnie mysli na boisku a przy tym ciezko pilka mu odebrac. Brozek widac ze sie odblokowal i bedzie chyba juz tylko lepiej. Rios poprawnie, podanie na 1:0 cud malinka, nikt by takiego nie poslal. Szkoda ze maaskant go sciagnal zamiast zurawia. Doping bardzo fajny i fajnie E sie dolaczalo... |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Jeszcze jedno, jak z perspektywy TV wygladalo:
1) Faul (?) w polu karnym na Riosie w I polowie 2) Faul po ktorym padl gol na 1:1 3) Spalone 4) Przerwanie gry przez Piaseckiego (II polowa) jak Kirm zabieral sie za dosrodkowanie I jeszcze jedno, sfochowanym gwiazdeczkom nie chcialo sie podejsc pod sektor ? Zbyt zmeczone czy co ?!
Ostatnio edytowane przez mic : 17.09.2010 o godz. 22:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może się obawiały gwizdów ? A tak na serio, może głupio im było, że mecz otwarcia a oni remisują.
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
To ja się pytam czemu jak graliśmy z Legią w Sosnowcu nie było kompletu? ![]()
,,Polscy piłkarze powinni przestać myśleć o Lidze Mistrzów, a zacząć grać"- Kamil Kosowski
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|