The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2010, 12:09
Jak czytam te "polskie " propopzycje trenerskie to az mi ciary przechodza po plecach...

Wtedy dochodze tez do wniosku ze co niektorzy maja zdecydowanie inna wizje i futbolu niz ta grupa "normalnych"
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.08.2010, 12:10
0 kandydatur związanych z "polską myślą szkoleniową" Jak widać o dziwo są osoby które jeszcze tego nie rozumieją.
Przeczytałem dzisiaj, że Iwan proponuje "polskiego Mourinho" i Jasia Urbana.O mało nie dostałem zawału...
Eppur si muove!
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.08.2010, 12:12
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ale dlaczego? Zaszedł dość wysoko w Pucharze UEFA, właściwie tak daleko jak Wisła. Czemu nie dać mu szansy w Krakowie?
Mam pomysł - zatrudnijmy Kasperczaka!
Doszedł kiedyś do 1/8 Pucharu UEFA, powinien być chętny. Czemu nie dać mu szansy?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.08.2010, 12:12
Ja jestem zdania, że jeżeli chodzi o polskich trenerów - przetestowaliśmy wszystkie sensowne rozwiązania. Smuda, Skorża, Engel, Kasperczak - wszyscy, którzy w polskiej piłce coś znaczyli w ostatniej dekadzie u nas byli. I jesteśmy w tym miejscu, gdzie jesteśmy. Potrzebujemy kogoś konkretnego, najlepiej obcokrajowca do którego piłkarze będą mieli szacunek i respekt.

"Myślę, że będziemy szukać za granicą, tak, żeby nowy szkoleniowiec mógł przenieść do nas wartości z dobrej ligi zachodniej".

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ukamy_od_dzis/

I bardzo dobrze.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.08.2010, 12:13
Ojej ojej - po prostu szukam kogoś, kto jako polski szkoleniowiec mógłby trenować Wisłę. Więc znalazłem Kaczmarka, który Groclinem zaszedł daleko w europejskich pucharach, a tutaj wielka bura...

Rozumiem, że może i nie ma na horyzoncie jakiegokolwiek dobrego polskiego trenera, który mógłby potrenować Wisłę, ale warto mimo wszystko się zastanawiać. Zresztą decyzja i tak nie jest w naszych rękach, więc dyskutować możemy.
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 07.08.2010, 12:23
Ksperczak podal sie do dymisji, bo wszyscy tego od niego oczekiwali.
Wszyscy tez oczekuja wyciagniecia konsekwencji z pilkarzy, ktorzy byli sprawcami tego blamazu.
Miejcie honor i usuncie sie z druzyny. Panowie Boguski, Lobodzinski, Kowalski, Piotr Brozek, Jirsak - nie zaslugujecie aby ubierac koszulke Wisly.
Rzadam od sterujacych klubem ukarania pilkarzy za katasrofalna postawe w meczach pucharowych. Potraficie tylko gnoic trenerow, pozstawiajac pilkarskie miernoty w przeswiadczeniu ze sa nietykalni, nawet jak s*******a sezon jeszcze przed startem. Nie interesuja mnie kary finansowe po 10tys zlotych, chce i rzadam usuniecia z klubu winnych.
Nie chce ogladac pilkarzy ktrorzy swoimi wystepami hanbia ta druzyne.
Mam dosc zmanierowanego gwaizdroa Brozka, co do ktorego mam mocne podejrzenia o dywersje i sabotowanie klubu.
Mam dosc beznadziejnosci i bylejakosci Lobodzinskiego, mam dosc tchorzostwa i miekkosci Boguskiego i Jirsaka.
Wynocha z Wisly.

Wasza obecnosc w klubie to policzek w twarz legend Wisly.

Jestescie zalosne pierdoły.

PS. Kula - miej jaja i odsun chociaz na ten mecz od zespolu te miernoty bez honoru.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 07.08.2010 o godz. 12:26.
Boia chi molla !
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.08.2010, 12:24
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ojej ojej - po prostu szukam kogoś, kto jako polski szkoleniowiec mógłby trenować Wisłę. Więc znalazłem Kaczmarka, który Groclinem zaszedł daleko w europejskich pucharach, a tutaj wielka bura...
Kaczmarek?
A nie przypadkiem Dusan Radolsky?

Poza tym kiedy Bobo prowadzil jakiś poważny klub z sukcesami? Bo mi się zdaje, że to było 7-8 lat temu.
nesta
Senior Member

Stary 07.08.2010, 12:34
Czlowieku jaki Kaczmarek... Smieszny gosc bez charyzmy, wymachujacy copka z pomponem jak jego druzyna strzeli bramke.

Ja bym chcial mlodego, utalentowanego trenera z zagranicy. Taki jest obecnie trend, ze stawia sie na glodnych sukcesu, ambitnych szkoleniowcow na dorobku, ktorzy jednoczesnie dzieki bogatej karierze pilkarskiej, charyzmie, sa zdolni prowadzic samodzielnie druzyne. Oczywiscie nie chcemy kogos, dla ktorego Wisla bylaby 1 praca w karierze, ale taki Simeone wydaje sie modelowym kandydatem.
Lysy
Senior Member

Stary 07.08.2010, 12:36
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
To bardzo Ci współczuję...Skorża (...) Życzę mu żeby takie niepowodzenia jak u nas miał na Łazienkowskiej....
To nie nazywaj się kibicem Wisły, skoro Legii życzysz dwóch mistrzostw z rzędu. Wierz mi jeszcze kibice zapłaczą za Skorżą i mistrzostwem.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.08.2010, 12:47
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1aa95

Nie wiem czy bylo. Powiem krotko, "PS" to jest dramat jaki poziom osiagnal. Znalezli na naszym forum informacje i sami przekopiowali na swoje...
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.08.2010, 12:54
Ciekawa osoba jest Piotr Nowak z Philadelphia Union. W Stanach wyrobił juz sobie renome, jest tam uznawany za jednego z lepszych trenerow - ostatnio wystepowal w tej roli podczas meczu Gwiazdy MLS z Manchesterem United. Juz w pierwszym sezonie prowadzac DC United zdobyl mistrzostwo USA. Ciekawe, czy bylby zainteresowany powrotem do polski - chociaz u nas na pewno nie zarabialby tyle ile w Stanach.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 07.08.2010 o godz. 12:59.
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.08.2010, 12:55
Simeone byłby znakomity i ze sportowego i z marketingowego punktu widzenia. Ciekawe tylko czy jest to realne. Na pewno żadna z gwiazdek by się go nie zapytała "Kim ty jesteś śmieciu?".
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.08.2010, 12:57
Bogdan Basałaj:
Cytat:
Zawodnicy, tak jak i pracownicy w Europie, są bardzo dobrze chronieni i doskonale o tym wiemy, że zawodnik podpisujący kontrakt może być pewien swoich pieniędzy. Aczkolwiek uważam, że części piłkarzy wydaje się, że mogą obojętnie jak grać i zawsze otrzymają swoje pieniądze i wszystko będzie OK. Cóż, chciałbym powiedzieć, że tak nie będzie. Bo może też dostawać pieniądze, a grać w zespole Młodej Ekstraklasy. Z tym, że ja tutaj nie mam większych pretensji, jeśli chodzi o ambicje. Bo o to można mieć pretensje. Walczyli, robili co umieli. A jeśli ktoś nie walczył, to w przyszłości może być bardzo ciężko.
Boże doczekałem tej chwili
http://wislaportal.pl/news.php?id=18265
mb_1906
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 07.08.2010, 13:02
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Miejcie honor i usuncie sie z druzyny. Panowie Boguski, Lobodzinski, Kowalski, Piotr Brozek, Jirsak - nie zaslugujecie aby ubierac koszulke Wisly.
.
To jest bardzo dobry zawodnik, tylko że on jest lewym pomocnikiem/napastnikiem. Ja to widzę, panowie Borek i Kowalczyk to zauważyli przed meczem z Karabachem, ale kolejni trenerzy już tego nie widzą i wrzucają go na obronę. Równie dobrze Guardiola mógłby wrzucić Messiego na lewą obronę w Barcelonie i narzekać, że nie gra jak Roberto Carlos.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 07.08.2010, 13:09
Bez przesady. Brozkowi jakos nie przeszkadzala gra na lewej obronie przez 2 sezony, i to gra taka, ze wszyscy sie zastanawiali jakim cudem od Brozka sie nie zaczyna ustalanie skladu reprezentacji.
Brozek ma grac tam, gdzie go trener wystawia, a nie tam gdzie chce.

Co innego gdyby byl zawsze beznadziejny na nowej pozycji, ale on byl SWIETNY.
Jesli jakims cudem Brozek zagra jutro z Arka, i zagra dobrze, to bedzie to oznaczalo jedno - przeszedl specjalnie kolo meczu z Karabachem, zeby zaakacentowac swoje niezadowolenie z pozycji na ktorej musi grac. A to jest sabotowanie klubu, i naplucie na kolegow z druzyny.
Boia chi molla !
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.08.2010, 13:23
Jesli jakims cudem Brozek zagra jutro z Arka, i zagra dobrze, to bedzie to oznaczalo jedno - przeszedl specjalnie kolo meczu z Karabachem, zeby zaakacentowac swoje niezadowolenie z pozycji na ktorej musi grac. A to jest sabotowanie klubu, i naplucie na kolegow z druzyny.
Wątpliwe że ma aż tak w głowie narąbane . Sory może ty u siebie na podwórku robisz takie akcje .
Bo ja osobiście bym nie wpadł na taki pomysł .
---
Co do trenera to widać zarząd podąża dobrym torem , teraz tylko trzymac kciuki ...
Ostatnio edytowane przez jachting : 07.08.2010 o godz. 13:27.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.08.2010, 13:26
Bez przesady. Brozkowi jakos nie przeszkadzala gra na lewej obronie przez 2 sezony, i to gra taka, ze wszyscy sie zastanawiali jakim cudem od Brozka sie nie zaczyna ustalanie skladu reprezentacji.
Brozek ma grac tam, gdzie go trener wystawia, a nie tam gdzie chce.

Co innego gdyby byl zawsze beznadziejny na nowej pozycji, ale on byl SWIETNY.

Tylko w połowie dobre myślenia.

1. Tak. Brożek potrafi grać na lewej obronie i to udowadniał przez dwa sezony.
2. Nie. Brożek nie przeszedł specjalnie koło meczu żeby zaakcentować swoja niezadowolenie z pozycji.

Dlaczego nie akcentował tak swojego niezadowolenia dwa lata temu kiedy zaczynał grać na lewej obronie ?

Po prostu był inny trener. Drużyny Kasperczaka potrafiły grać ładnie w ataku, ale nigdy obrona nie była jego mocną stroną. W Azerbejdżanie to nie tylko brak Marcelo i Głowackiego, ale ogólnie cała gra obronna była do kitu, łącznie z defensywnymi pomocnikami. A Pi Brożek nie dostając jasnych wytycznych jak ma grać, co ma grać gubił się, Był najjaskrawszym przykładem fatalnej gry obronnej całego zespołu. Ot cała filozofia.
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.08.2010, 13:27
Cytat:
Jeśli jakimś cudem Brożek zagra dobrze z Arką, to będzie oznaczało jedno - polska liga to poziom kreta na Żuławach Wiślanych. Niestety mecz z Arką nie jest żadnym punktem odniesienia, bo nawet Łobo potrafi zagrać dobry mecz w tej lidze.

Pomysł z Kaczmarkiem zacny... + za akcje. Bobo ratuj. Bobo prowadź.
Ostatnio edytowane przez fox mulder : 07.08.2010 o godz. 13:29.
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.08.2010, 13:46
sorry ale Brozek z Diazem i Kowalskim to byl dopiero sabotaz... Kowalski wypad.... i Paljic wypad
Jovanovic Cikos Chavez Bunoza/Cleber Diaz/Pi.Brozek Malecki Sobol Gargula Kirm Brozek/Boguski Zurawski/Rios

Bardzo licze ze nowy trener bedzie widzial takie zestawienie... wypieprzy te 2 pilkarzy kompletnie nie na progi Wisly.
Bardzo licze ze odbuduje Kirma, ktory moim zdaniem jest jednym z lepszych pilkarzy Wisly (wiem ze macie inne zdanie).
Jirsak chyba nie ma jakiegos wielkiego kontraktu wiec jako zapchajdziura niech siedzi na lawie i wlazi na koncowki i w razie plagi kontuzji...
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 07.08.2010, 13:53
tak na prawdę to 1/2 składu jest do wymiany i to od zaraz !
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.08.2010, 13:58
Byli też na forum tacy, którzy domagali się wychowanków w składzie.Narzekali, że nie dostają w ogóle szans.
No to macie wychowanka Kowalskiego...
A teraz czytam: "Kowalski wypad"
Jesteście niekonsekwentni.Nie mówie też, że chodzi o Ciebie konkretnie @Acapelo, żeby nie było że się czepiam
Probos
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 07.08.2010, 14:15
http://ekstraklasa.net/news,32715,pr...c-nastepcy.htm

Tutaj cały wywiad, jakby ktoś wcześniej nie wrzucił.
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.08.2010, 14:20
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Byli też na forum tacy, którzy domagali się wychowanków w składzie.Narzekali, że nie dostają w ogóle szans.
No to macie wychowanka Kowalskiego...
A teraz czytam: "Kowalski wypad"
Jesteście niekonsekwentni.Nie mówie też, że chodzi o Ciebie konkretnie @Acapelo, żeby nie było że się czepiam
Dokładnie najpierw krzyczą Małecki na ławkę po meczu z Szawlami, po meczu z Karabachem dlaczego nie zagrał Małecki od początku? Albo powinien zagrać Diaz zamiast Bunozy, był świetny z Barceloną. To zagrał tydzień później i pokazał...
Wisła Kraków
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.08.2010, 14:26
Ksperczak podal sie do dymisji, bo wszyscy tego od niego oczekiwali.
Wszyscy tez oczekuja wyciagniecia konsekwencji z pilkarzy, ktorzy byli sprawcami tego blamazu.
Rzadam od sterujacych klubem ukarania pilkarzy za katasrofalna postawe w meczach pucharowych. Potraficie tylko gnoic trenerow, pozstawiajac pilkarskie miernoty w przeswiadczeniu ze sa nietykalni, nawet jak s*******a sezon jeszcze przed startem. Nie interesuja mnie kary finansowe po 10tys zlotych, chce i rzadam usuniecia z klubu winnych.
Nie chce ogladac pilkarzy ktrorzy swoimi wystepami hanbia ta druzyne.
Mam dosc zmanierowanego gwaizdroa Brozka, co do ktorego mam mocne podejrzenia o dywersje i sabotowanie klubu.
Mam dosc beznadziejnosci i bylejakosci Lobodzinskiego, mam dosc tchorzostwa i miekkosci Boguskiego i Jirsaka.
Wynocha z Wisly.

Wasza obecnosc w klubie to policzek w twarz legend Wisly.

Jestescie zalosne pierdoły.

PS. Kula - miej jaja i odsun chociaz na ten mecz od zespolu te miernoty bez honoru.

Brawo 7 kotów. Popieram w całości. Dość tego kiczu boiskowego.

Stawiam dodatkowo od siebie test-warunek Basałajowi i Cupiałowi na sprawdzenie ich kompetencji, co do stworzenia lepszej przyszłosci Wisły.

Najłatwiej jest rzucić hasła o restrukturyzacji klubu i tym pdobnych pierdołach. Tak było po Tibilisi. I co się stało ? Basałaje z Cupiałem wymiękli i szybciutko się rozmienili na drobne. Zmieniali trenerów, jak chorągiewki, bo tak najłatwiej i najtaniej. A gdy znaleźli z Mielcarskim Dana Petrescu a ten domagał się wymiany polskich panienek i darmowego szrotu zagranicznego, na piłkarzy z jajem i sensem, to szybciutko w zmowie z panienkami boiskowymi, usunęli Petrescu także, żeby wszystkim żyło się łatwiej Niestety dla Wisły i Cupiała także, owszem, żyło się łatwiej, ale brak jakości boiskowej, w*******ił pieniądze Cupiała jeszcze bardziej, nie tylko nadmierną iloscią szrotu zastępczego, ale i brakiem jakiejkolwiek wizji przyszłości..

Jeśli klub nie zamierza zrobić porządku ze szrotem i panienkami piłkarskimi, to niech lepiej da sobie spokój z kolejnym trenerem a`la Petrescu, gdyż znowu Basałaj z Cupiałem wymiękną przed nim i wspólnie z przepłacanymi panienkami boiskowymi, usuną go z klubu, gdy tylko upomni się o obiecywane transfery z jajem.

Dość tych pozorów i obiecanek bez pokrycia pod nazwą "restrukturyzacja" albo przebudowa czy rekultywacja spalonej murawy. Bowiem na tak ogromny, nowy stadion, już tylko czyny mogą przyciągnąć kibiców sukcesu, a prawdziwi kibice, raczej ręki, przełacanym panienkom podawać dalej nie powinni, choćby z powodu zasad ludzi honornych, za jakich się uważają. Nie wyobrażam sobie na nowym stadionie, dalszego ciągu, stada nierozgarniętych panienek, mieniących się facetami, tylko z powodu, pomyłkowych klejnotów w kroku, danych im ze strony Boga oraz nieuzasadnionego majątku, becalowanego im ze strony Cupiała. Albo ostatecznie, Cupiała stać na fachowców, albo tani kowboje obeżrą go z kasy i honoru, do gołej dupy. Niech piłkarscy kowboje nie straszą, że jak im Wisła znowu podskoczy, to mistrza już nie zobaczy, bo Wisła to taki klub, który w/g samego Cupiała, ligę powinien wygrywać seryjnie, ale musi wreszcie grać coś w pucharach, żeby Wisła mogła się rozwijać i sama na siebie zarabiać.

Na drzwiach szatni nowego stadionu piłkarzy Wisły, powinien wisieć znak zakazu wstępu kowbojom piłkarskim i śmierdzącym leniom.

Ps. Jeśli nie kolejni trenerzy, to kto w Wiśle od kilku lat odpowiada, za kondycję i przygotowanie fizyczne do pucharów i sezonu, a także za zdrowie piłkarzy Bahr i kto jeszcze Kto toleruje obciążenia fizyczne, zamiast piłkarskie, to a`la fitnes dla kobiet
Pamiętam także, że dawno temu zwolniono lekarza klubowego i o nowym nic nie słyszałem. Natomiast ostatnio słyszałem o kucharzu dla naszych damskich gwiazdeczek, nawet w Azerbejdżanie.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.08.2010 o godz. 15:28.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
eliot
Senior Member

Stary 07.08.2010, 14:34
Ale jaki Larsson jaki Simeone, to są trenerzy ? Wisła to nie królik doświadczalny .
K4millo
Senior Member

Stary 07.08.2010, 14:35
kot napisał(a):Wyświetl post
Natomiast ostatnio słyszałem o kucharzu dla naszych damskich gwiazdeczek, nawet w Azerbejdżanie.
A co w tym dziwnego, że wzięli kucharza do Baku? W Azerbejdżanie trzeba uważać na zatrucie.
Wisła Kraków
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.08.2010, 14:35
eliot napisał(a):Wyświetl post
Ale jaki Larsson jaki Simeone, to są trenerzy ? Wisła to nie królik doświadczalny .
Nie. Larsson jest fizjoterapeutą, a Simeone sprzedawał bilety, jak Estudiantes i River Plate zdobywało mistrzostwo Argentyny.
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.08.2010, 14:39
K4millo napisał(a):Wyświetl post
A co w tym dziwnego, że wzięli kucharza do Baku? W Azerbejdżanie trzeba uważać na zatrucie.
Może ten pomysł z trenerem Pawłem Janasem nie jest taki zły, moglibyćmy liczyć na obecność kucharza na konferencjach prasowych przed ważnymi meczami

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Markus
Senior Member

Stary 07.08.2010, 14:48
Prawda jest jeszcze bardziej brutalna Planktonie - Piotr Brożek nigdy nie był ani świetnym lewym obrońcą, ani pomocnikiem, po prostu na tle naszej koszmarnej ligi radził sobie w tych rolach, gdy egzaminowali go tacy prawoskrzydłowi jak Radović, Pawlusiński, Madej, etc. Na ich tle wypadał dobrze. Ale gdy tylko egzaminuje go ktoś w pucharach, jego jakość wychodzi na jaw.

Zgadzam się, że myśląc poważnie o nowej lepszej Wiśle paru zawodników należy koniecznie pożegnać, bo są za słabi na porządną grę. To jest bezsprzeczne. Na razie do tej grupy na pewno należą Jirsak, Kowalski, Piotr Brożek, Pawełek, Łobo (ileż można czekać, aż się obudzi?), a także obawiam sie Boguski, który ma po prostu za duże braki techniczne, by kiedykolwiek stać się naprawdę klasowym graczem. Nie można też już polegać tam samo mocno jak kiedyś na Sobolewskim, Żurawskim. Nie wiadomo co z Garguła, Kirmem oraz nowymi Palicem i Bunozą, którzy na razie zaprezentowali się koszmarnie.

Do dziś nie mogę pojąć, jak można było dopuścić do sytuacji, że startowało się w europejskie puchary z takim stoperem jak Kowalski w podstawowym składzie, który nadaje się najwyżej na grę w Piaście Gliwice...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.08.2010, 14:49
Hehehe, jak przeczytałem pierwszy post, że do Wisły potrzeba kogoś z twardą ręką to od razu mi przyszedł do głowy Janusz Wójcik Gdyby z jakiegoś powodu Pawełek wrócił do bramki, przynajmniej potrafiłby to dobitnie skomentować

Myślę, że zarówno Larsson jak i Simeone to dobre pomysły, naszym gwiazdkom przyda się ktoś na ławie kto by np. Brożkowi powiedział - "słuchaj ja w tej sytuacji co właśnie zmarnowałeś to bym się najpierw spytał bramkarza, gdzie mam mu to wsadzić, a potem bym to zrobił" - i w takiej sytuacji taki Brożek powinien czuć, że trener mówi poważnie

Żarty na bok, przyda się ktoś kto będzie dla piłkarzy autorytetem, ktoś kto w karierze piłkarskiej osiągnął bardzo dużo, ale jednocześnie trzeba uważać, bo nie każdy dobry piłkarz z automatu staje się dobrym trenerem. Ja bym bardzo chciał zobaczyć na ławce Wisły Larssona, ale pod warunkiem, że ma on jakąś wizję i ma ambicje, aby stać się świetnym trenerem i stale poprawiać swój warsztat.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.08.2010 o godz. 14:52.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów