|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Nie brat, w Sandomierzu jest klub sportowy SKS ''Wisła'' Sandomierz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jechałem dziś koło forum, woda zalała cały dolny parking. Jak dla mnie ktoś powinien beknąć za to wszystko,bo prawda jest taka,że Kraków w ogóle nie był i nie jest na takie zdarzenie przygotowany.
Nie znam się na tym ale budowa zbiorników podobnych jak ten w Dobczycach chyba powinien być koniecznością już n lat temu. W sumie kilka dni mocnego deszczu i miasto stoi na krawędzi zalania. Paranoja.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.05.2010 o godz. 15:51.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Byłem o 17 na Przewozie (Bugaj). Woda opada, jest różnica trochę mniej niż metra w odniesieniu do wczoraj. Mieszkańcy jednak obawiają się, że dotrze do nich woda z przerwanego wału na Zakolu
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Mieszkam na Turka. Relacja z dzisiejszego dnia.
Około 1:30 ustały wiadomości co do przeciekającego wału kolo Elektrociepłowni, więc poszliśmy spać. 3:30 - po dwóch godzinach snu obudziła nas policja, która wjechała na osiedle i przez megafon mówiła "uwaga mieszkańcy osiedla, wisła przedarła się przez wał powodziowy i zmierza w kierunku osiedla" Szybko ubieranie, zbieganie z 1 piętra do auta, przeparkowanie auta w okolice tandety. Powrót zahaczony o Nowohucką, lekko mokra droga. Około 4, po 4 powrót na osiedle. Policji, straży miejskiej i straży pożarnej od cholery i ciut ciut. Włączenie komputera, żeby sprawdzić co i jak - zero info. Zaraz po sprawdzeniu - wyłaczenie prądu. Służby zaczęły informować, że podjedzie autokar żeby ewakuować, chłopak poszedł sprawdzić sytuację, na Nowohuckiej wody po kostki. Spakowanie na szybko najpotrzebniejszych rzeczy, powrót po auto. Komunikaty na osiedlu, żeby wyjeżdżać póki jest otwarty przejazd. Informacja o prawdopodobnie długotrwałym braku prądu, możliwości braku gazu i wody. Ogólnie decyzja wg 'tajniaków' należała do nas,ale raczej mamy się ulotnić z tego miejsca. Pakowanie rzeczy do auta i przedostanie się na drugą stronę Wisły. Oczywiście policja poinformowała, żeby jechać gdzieś, gdzie będzie dach nad głową bo na osiedle nie ma już wjazdu. Powrót do 'domu rodzinnego' - w Krakowie póki co nic po nas. Oglądam zdjęcia z nowohuckiej i saskiej i jestem przerażona. Podobno osiedle obok Turka zalane,a na Turka jeszcze spokojnie. Oby to się jakoś ustabilizowało. Nikomu nie życzę takiego przeżycia... Masakra. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
ewakuja ludzi w klokoczynie i rusocicach, jest tam w ****u policji i wojskowi bo wal niewytrzymuje
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Orientuje sie ktoś jak sytuacja wygląda w Lanckoronie i Brodach?
![]() Forza Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dysponuje ktoś zdjęciami spod klasztoru w Tyńcu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś jak jest z dojazdem do ul. Koszykarskiej? Da się tam jakoś dostać lub dojechać?
![]()
...Tylko Wisełka Tylko Krakowska Nasza Drużyna Zawsze Mistrzowska...
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Może przeczytała .....
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Koszykarska jest nie przejezdna jak i Nowohucka od skrzyżowania z ulicą Saską do skrzyżowania przy Selgrosie... dopiero jutro powinna być przejezdna gdy odpompują wodę bo już załatali wał przy Nowohuckiej. Jeśli Ci chodzi np. o MORD to jest zamknięty do odwołania..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A co z samochodami z MORDu? Czy samochody zostały podtopione?
Jeśli tak, to na czym ewentualnie bedziemy zdawac na prawko? ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Heh..chyba nie sądzisz ze ktoś Ci teraz odpowie na drugą część pytania? Przecież jeśli zalało im samochody to pewnie nawet sami nie wiedzą co będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spoko, czyli rozumiem ze osoby uczace sie na Yariskach nie moga miec teraz 100% pewności, ze nie beda zdawac na pozyczonych np. z innego miasta Fiatach Punto albo Corsie? Akurat mnie ten temat dotyczy wiec pytam
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Nigdy mnie nie dotkneła żadna powodź, oby wam sie nic nie stało.
Ale nie rozumiem jak taka rzeka może sprawiać że ludzie z 1 piętra muszą sie ewakuować. Czy to aż tak niszczy? Miejmy nadzieje że to koniec deszczy. Trzymajcie się.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 19.05.2010 o godz. 20:28.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
MORD ,,ewakuował" swoje auta.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
K... ludzie tracą dobytek całego życia ,nieraz całe domy im niszczy a tu pytania czy będzie egzamin na Yarisie czy Corsie ....Jak masz egzamin w najbliższym czasie to na amfibii będziesz zdawał.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Zastanówcie sie co ludzie przeżywają, a nie samochodami z mordoru sie przejmujecie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja wiem ze powodz i w ogole, smutna sprawa. U mnie tez podlalo troche pod blok...
Ale pytam z ciekawości o te auta, bo to mnie akurat zainteresowało, bo za niedlugo zdaje ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Jest ktoś z okolic Jeziorzan ? Jak wygląda sytuacja?
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Zdjęcie MORD'u... jeśli masz egzamin w najbliższym czasie to napewno przesuną.. bo zanim tam posprzątają to trochę minie.. chyba, że na Balickiej tam skończyli ten drugi oddział.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
uratowali, widziałem zdj mordu i koszykarskiej, tyczki wystają spod wody, samochodów brak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Na Lipskiej woda wlewała się na drogę osiedlową, żadne służby nie kwapiły się do pomocy i sami mieszkańcy osiedla "ogarnęli" zbliżającą się wodę kierując ją na działki. Koło godziny 18 przyjechali panowie policjanci i stwierdzili, że trzeba zburzyć "mury" zbudowane z worków, co spowodawało by zalanie osiedla
Na szczęście spotkali się z dość mocnym odzewem i odpuścili. Wisła opadła o jakieś 0,5-1m, również woda na osiedlu i okolicach przestała przybierać i troche opadła. uff, wreszcie prąd wrócił.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 19.05.2010 o godz. 21:27.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wiadomo może jak ma się sytuacja na wale przy ul. Wioślarskiej?
Czy to, że w Kłokoczynie pękł wał to również potwierdzona wiadomość? ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.czernichow.pl/str/
tutaj macie inforamcje dotyczace Kłokoczyna, Rusocic. Jak narazie wał nie został przewany a ciegłe zostaje zmacniany. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zastanówcie się zanim naciśniecie "wyślij". Ludzie dobytek życia tracą, inny walczą od 3 dni bez snu z żywiołem a szefu się obudził co z jego egzaminem na prawko.
Sprawdź w słowniku słowo EMPATIA W niektórych wiadomościach podają, że deszcz tylko na chwilę się oddalił i w najbliższych dniach (pt-ndz) ma znowu nadejść. Na szczęście z tego co mówią to mają to być burze więc nie ulewy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Wydaje mi się, że jest to temat, w którym każdy może spytać o coś związane z powodzią. a To że dla kogoś ważne jest czy będzie zdawał na prawo jazdy jutro czy może nie, to jego sprawa. |
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wydaje mi się że nie jest na miejscu to pytanie w kontekście osoby która siedzi na wyższej kondygnacji i przed domem ma 2metry wody i jest ciekawy czy przypłynie straż i da chleb bądź wodę, a srać i lać za przeproszeniem musi do wiaderka bo kanalizacja wychodzi z powrotem.
Do wczoraj temat bardzo fajnie informował co gdzie zalane jakie ulice nie przejezdne bądź gdzie najgorsza sytuacja, i nikt nie rozwodził się na tematy nawet nie drugorzędne tylko piątorzędne czy będzie zdawał egzamin na prawo jazdy. Trochę wyczucia. ![]()
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur . . ."
|
|
|