|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dobra, ale w porównaniu do tego do czego nas przyzwyczaił (przede wszystkim strzelanie bramek) to kiszka...
Brakowało mu takiego przyspieszenia no i podejmowania decyzji np. pod koniec I połowy... ale fakt faktem walczył i za to brawa, bo coś się w Wiśle ostatnio zmieniło i nie przechodzimy "obok meczów" już ![]() Powód: Paweł Brożek oczywiście ;)
Ostatnio edytowane przez DarekK_11 : 24.04.2010 o godz. 21:07.
![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Najbardziej podobalo mi sie bicie piany przez Lecha przez cale 2tygodnie, a to co pokazali w NH to kompletna zenada i minimalizm. Nie musielismy tego meczu wygrywac, powoli wychodzimy z kryzysu, rosniemy w sile i byc moze to byla ostatnia szansa Lecha na podjecie walki. Nie podjeli, liczyli na przypadek, a jak oznajmil Zielinski po meczu "liczymy na porazki Wisly" - wlasnie taka byla dzisiaj taktyka Lecha "liczenie, ze W NASTEPNYCH meczach Wisla przegra"... Dzisiaj GWIAZDORZY z Bulgarskiej okazali sie cieniasami, brylowac potrafia tylko ze slabymi
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest troszke niedosyt można było wygrac....
Ale cóż Mistrz i tak bedzie....hmm ale pozytywnie bylo tez po meczu te maszynki Wilkinsona zaskoczyly mnie haaa |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przed meczem remis brałbym w ciemno, ale po meczu jest troszkę niedosyt...
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=Xpv6x18KOqk
skrot meczu ![]() ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Zagrali jak umieli-jedni i drudzy.dziękuję za remis bo utrzymuje on dogodną sytuację do mp.tylko ze ew.mp i co dalej?bez inwestycji w drużynę wątpie czy coś zwojujemy w pucharach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Chciał bym pochwalić naszych chłopaków za dzisiejszą walk do samego końca. Tak można było przewidywać , że w tym meczu raczej nie narzucimy własnego tempa gry , tylko będziemy grać asekuracyjnie. Remis przed meczem brałem w ciemno i fajnie po mimo , że nie udało nam się wygrać , że go nasi chłopcy osiągneli. Meczów coraz mniej a dalej dośc bezpieczna nasza przewaga. Także brawa dla piłkarzy , że zrealizowali plan minimum na dziś.Już nie oglądamy się na nikogo tylko walczymy o swoje , o miejsce gdzie zawsze powinniśmy być !
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
"jak widzę trenera ci 10 minut pred końcem osłabia swoja drużynę to ręce mi opadają (niestety mogłem obejrzeć tylko ostatnie 15 minut). Jest jeden plus tego meczu - Rutkowski wywali na zbity pysk tą ciotę Zielińskiego
K.....wa przecież my graliśmy o majstra a nie o następny kontrakt trenera, co lubi ciepłą posadkę w zamian za miejsce w "czołówce". My nie jesteśmy Amica, Groclin czy inne ..........nas nie interesuje drugie trzy trzecie miejsce. Dla nas sukcesem jest tylko pierwsze miejsce........reszta to porażka" wypowiedz kibica z Poznania , heheh teraz to się kompletnie pogubiłem zresztą z tym pierwszym miejscem w tabeli to brzmi jakby od 5 lat rok w rok wygrywali MP |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Za sytuacje w 60 minucie sędzia powinien dać Gancarczykowi drugą żółtą kartę, za niesportowe zachowanie po otrzymaniu pierwszej żółtej kartki. Poza tym po żółtym kartoniku dla Bandrowskiego, Arboledy i Krivetsa za dyskusje z sędzią.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Patrzac na skrót można powiedzieć że było nas ładnie słychać, faul na Łobo wybitnie na czerwień a komentatorzy Lecha faworyzowali
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że Lech ma najlepszy skład od lat... "Wielka Czwórka" Stilic-Peszko-Kriwiec-Lewandowski jest w gazie, gra efoktownie i efektywnie aż......nie trafiła na defensywę Wisły Kraków
"Wielka czwórka" zmienia się w wielkie zero. Co ten Lewandowski chce zdziałać np. we Włoszech, skoro całkowicie pacyfikuje go Mariusz Jop? Pisałem już dawno...Pyry mają skład na mistrza, a mistrzem i tak bedzie Wisła.... nawet bez ataku (Brożek i Boguski to cienie zawodników) i bez playmakera. A za rok? Lech bez Lewandowskiego, bez Peszki, po kolejnej przegranej batalii o "majstra" z przylepioną łatką "wiecznego przegranego" a Wisła z Gargułą i powracającymi do formy napastnikami, z stadionem na 33 tys. Będzie dobrze, tylko dowieźć te 4 pkt przewagi do końca. P.S Mecz mi się podobał. Jak się nie ma ataku, to czasem cieszy perfekcyjna defensywa. Tym bardziej, że nie graliśmy przeciw ogórkom. Powód: ps
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 24.04.2010 o godz. 22:25.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mecz naprawdę mnie pozytywnie zaskoczył w wykonaniu naszych graczy. Jak tutaj większość ludzi pisze, że remis przed meczem braliby w ciemno, ja tez bym bardzo chętnie taki wynik wział. Jednak po spotkaniu czuję lekki niedosyt, ale to nie my musimy sie martwic tylko Lech i jego kibice, którzy dziisaj pokazali się ze świetnej strony !buahaha... brawa dla nich.
Nie będę dziisaj na nikogo narzekał, bo fajnie zagraliśmy. Skarcę tylko jedną rzecz. Ktoś musi naszych chłopaków nauczyc centrować, bo to u nas na prawde kuleje. Nie widziałem dobrego dośrodkowania z rzutu roznego czy wolnego. Piłki posyłane przez Małeckiego ileś tam metrów nad ziemią to serio o dupe rozbic. Cóż remis nie jest zły. Co do dopingu to zmiażdziliśmy dziisaj - tak uwazam. FORZA WISŁA ![]()
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. -------------- Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
dokładnie tak...Wisła gra z zawodnikami bez formy... Paweł Brożek bez formy... Boguski też szuka dobre dyspozycji... nadal be kontuzjowanego Graguły... itp.. poczekajmy aż będzie stadion , do formy dojdą ( albo sie do końca wyleczą ) zawodnicy i dopiero wtedy bedzie grać super piłke ;] Ps sorka za możliwe błędy ale wróciłem niedawno z grila
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obyśmy za rok nie powtarzali tego samego co napisałeś wyżej. Przynajmniej stadion będzie - reszta jest wielką niewiadomą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() btw szkoda że Gancarczyk nie wyleciał za faul i pyskówki ![]()
Ostatnio edytowane przez DarekK_11 : 24.04.2010 o godz. 22:48.
![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Faul Gancarczyka - czerwień jak nic.... Małek się pogubił. A liniowy to już w ogóle, zamiast pokazywać dla kogo aut, to "ilustrował" chorągiewkami decyzję głównego...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Lewandowski sponiewierany
Peszko - 2-3 było go widać Sztilić poturbowany przez Sobola i innych Kriwiec - nie było go widać poza starciem z Pawełkiem Czerwień dla Gancarczyka za faul i pózniejsze gesty do sędziego. Wielkie brawo za walke i ambicje, musze przyznać że Łobodziński nie był dziś sobą. Wszystko w naszych rękach i nogach, jeśli MP powędruje gdziekolwiek indziej jak na Reymonta będzie to tylko i wyłącznie nasz dar dla innej drużyny, nic więcej. Osobne brawa dla Mariusza Jopa. Wyjątkowo ciężką rolę miał dziś do spełnienia i zagrał bardzo dobrze, brawo! ![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jop poza 2 momentami to zagrał dobre spotkanie porównując to co pokazywał jak miał okazję grania.
![]()
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. -------------- Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ech, żeby w każdym spotkaniu tak zasuwali za piłką i gryźli trawę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Widac bylo ze nasi pilkarze byli mega zmotywowani i walczyli o kazda pilke.
Cala ta "wielka czworka" z Amiki jest mocno przerysowana .. Stilicia jak duch pokrywal Sobol,Jop nieustannie byl przy Lewandowskim a Peszke nasi poobijali. Kriwets niby cos tam gral ale tez jakis taki niemrawy. generalnie wystraczylo ich naciskac ,faulowac ,grac ostro i nic nie mogli zobic. U nas podobal mi sie Jop ,Marcelo staly poziom(ponad tą lige....),oj Lewandowski sobie nie pogral ,Lobo .Alvarez to poprostu skarb ,jego szybkosc i jakas taka umiejtnosc ustawnienia sie sa i byly dla nas bezcenne.Trzeba zrobic wszytsko zeby go zatrzymac. Maly i Boguś jakby troche slabiej ale tez wystep poprawny ,generalnie nie mozna sie do nikogo przyczepic. Arboleda machal tym rekami jakby duchy wywoływał,nerwowy chłopak Mecz ktory moglismy spokojnie wygrac,i miec juz sporo przewage. jest remis i jedziemy dalej.,przed nami jeszcze miin.Legia i Derby.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 24.04.2010 o godz. 23:33.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A ja cały czas jestem pod wrażeniem waleczności Sobola. Chłop jest niesamowity. Mam już swoje lata, a gania jak opętany. Widok charakterystycznej pochylonej sylwetki wchodzącego na kur** Radka jest bezcenny
Facet od dawien dawna mi imponuje. Gdybym miał kupić sobie koszulkę Wisły z nazwiskiem obecnie grającego w niej zawodnika byłaby to koszulka z numerem 7 i nazwiskiem Sobolewski!![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze chciałbym poruszyć temat Marcelo, który po meczu oczywiście jak cała drużyna podszedł pod trybune i po odśpiewaniu "Lidera mamy.." zaczęliśmy skandować jego imię, a Brazylijczyk poklepał po herbie Wisły. Tym małym gestem zdobył sobie szacunek chyba u wszystkich. Widać jak bardzo przywiązał się do barw "Białej Gwiazdy". Szkoda tylko, że pewnie latem będziemy musieli go pożegnać... ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Typowy mecz walki, jak zawsze krytykowałem Mariusza Pawełka, ale dzisiaj muszę go pochwalić, chłop pokazał się na prawdę z dobrej strony. Kuchenkorz grał o całą pulę, nam wystarczał remis, podział punktów i to my dalej mamy lidera, a Amica musi się martwić.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mecz walki meczem walki, ale poziom.... ehh potwierdziła się teza że te wszystkie hity rundy, sezonu z reguły tracą na jakości przez szachy i strach przed przegraną. Fajne o tym powiedział Zieliński na konferencji prasowej po meczu: http://kiks.tv/2010/04/zielinski-z-d...y-maly-deszcz/.
A no i jeszcze relacja z meczu z tej samej strony: http://kiks.tv/2010/04/jaka-liga-taki-hit/ hehe złapali Głowackiego z Bojarską, to się Głowa poopalał ![]() ![]()
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Frustracja Arboledy sięgnęła już chyba zenitu.
Mam nadzieje, że komisja ligi zajmie się tymi pyskówkami Gancarczyka, bo za sam faul powinien polecieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale widać że Henio trochę obudził wolę walki w tych piłkarzach, wreszcie mieliśmy walczącą o każdą piłkę drużynę a nie zlepek piłkarzy. Ofensywa jeszcze kuleje, choć w pierwszej połowie były ze 2-3 fajne próby prostopadłych zagrań, ale widać że Brożek jest bez formy. Choć może jeszcze w tym sezonie zobaczymy, starego dobrego (i skutecznego) Brożka
Lidera mamy... ! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|