|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Tym bardziej, że ktoś mógł tam pojechać i zobaczyć co i jak. Mam nadzieje, że będzie to nauczką i już takich kwiatków nie uświadczymy.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak byl kiko to byli ustaleni inni sparingpartnerzy... Chyba 3 liga hiszpańska więc pewnie byli w bliskiej okolicy. Niema koło = niema sparing partnerów od kiko.... A baza była bukowana pewnie kilka miesięcy temu.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Oczywiście ze tak u wuefisty by sie nie liczyło. ![]() to był stan na 18 stycznia ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Okres przygotowawczy. Kiko zaczął swoją pracę początkiem stycznia, zupełnie jak Carrillo. Wyciągnąłeś temat okresu przygotowawczego i obecnej fantastycznej sytuacji kadrowej. Ja proponuje pominąć ten aspekt, bo nie uważam, żeby obecna ilość kontuzji przemawiała na korzyść Carrillo-wręcz przeciwnie. W rundzie wiosennej Kiko zdobył średnio 1.35pkt/mecz. Zobaczymy, jaka będzie zdobycz obecnego trenera, oczywiście tylko pod warunkiem, że wejdziemy do górnej 8semki- w innym wypadku należy uznać, że zaliczył gorszy start od Kiko. W lecie piłkarze późno dołączyli do zespołu. Z nowych nabytków Kiko stawiał na: Arsenić- 1 lipca Carlitos- 1 lipca Velez- 1 lipca Basha- 9 sierpnia, ale w mojej opinii w każdym meczu gra przynajmniej dobrze, a zazwyczaj lepiej, więc w jego przypadku aklimatyzacja to mit Imaz-31 sierpnia- on rzeczywiście potrzebował czasu, żeby się rozkręcić Ze Manuel-9 sierpnia-ponury żart, ciągłe stawianie na niego to jedna z najbardziej niezrozumiałych decyzji. Psychofani Ramireza apelowali o cierpliwość po 10 miesiącach pracy, bo zespół się musi zgrać, aż do momentu, w którym sam trener powiedział, że okres budowy jest już dawno zakończony. Wypada jednak wykazać się taką samą cierpliwością względem nowego trenera, bo przecież 2/3 nowych zawodników nie w kij dmuchał i z pół roku też się będą zgrywać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ramirez w 10 pierwszych decydujących meczach odniósł 6 zwycięstw 1 remis i trzy porażki w tym w Łecznej wyniki w grupie mistrzowskiej da sie wytłumaczyć także czym innym niz tylko wina Kiko.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 27.01.2018 o godz. 14:42.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A pozniejsze wyniki czym wytlumaczysz ? Wiatr byl za mocny czy cisnienie zbyt niskie?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Które wyniki w grupie mistrzowskiej ?
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dobrą formą Carlitosa i szczęściem
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Raczej chodziło o przeciętne wyniki, a nie dobre i to te w obecnym sezonie.
Rzecz w tym, że w ciągu roku mieliśmy jedną taktykę, tj. gramy na afere. Na początku PMS nie była w stanie ogarnąć, jak się temu przeciwstawić, ale jak już ogarnęła, to Kiko był spalony, bo w zanadrzu nie miał żadnej innej. Aż strach pomyśleć jak wyglądałaby 'laga na Carlitosa' bez Carlitosa. Wydaje mi się, że taktyka jaką preferuje Carrillo oparta na posiadaniu i chęci dominacji jest bardziej wymagająca dla naszych piłkarzy, ale przede wszystkim przeciwników. Mówi się, że piłka nożna to gra błędów, a przecież ciągle atakując najłatwiej jest zmusić przeciwnika do ich popełnienia.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 27.01.2018 o godz. 15:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiko dobrze sprawdził się w roli strażaka, niestety im dalej w las, tym było gorzej. Nie chodzi tutaj tylko o katastrofalny styl gry, bo jak to wyglądało pod koniec to chyba każdy widział. Kopanie się po czole, dzida i zwycięstwa na fuksie, do tego 2 punkty wywalczone z czołówką (na 20+ możliwych), gra uzależniona od przebłysków genialnej gry jednego zawodnika. Była to prosta droga do dolnej ósemki, w dłuższej perspektywie mogło się to naprawdę źle skończyć. Bardzo dobrze, że zarząd zareagował i go pogonił, niech podstaw taktyki uczy się gdzie indziej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Od kilku dni nosiłem się z tym postem i nawet, że jest akurat pod tym postem Patryko :
"Kiko dobrze sprawdził się w roli strażaka" nie wiem , kto i czemu uwierzył że nam nie jest już potrzebny strażak , widać tu ewidentny brak logiki z jednej strony (te same osoby) piszą właśnie że potrzebujemy trenera który zagwarantuje lepszy poziom sportowy (bo juz jest dobrze) z drugiej usprawiedliwiają każdą dziejącą się koło Wisły "ch.jnie" sytuacją finansową (nie jest dobrze) nie chcę wzniecać kolejnych dyskusji który z Hiszpanów jest lepszym trenerem , choć widziałem że nadal sa osoby które uważają że Kiko to będąc skłonnym zgodzić się że Carillo ma lepszy warsztat jak i lepsze wyniki w grupie mistrzowskiej chciałem zauważyć że (aż dziw bierze że tak się stało) nikt w tej całej dyskusji pół roku temu przy zwalnianiu Kiko , nie brał pod uwagę cech pozasportowych obu trenerów czy naprawde NIKT nie przewidział (co w świetle przecież postów o sytuacji finansowej klubu było oczywiste) że będą problemy kadrowe, że nie uda się utrzymać nie tylko gwiazd zespołu , ale nawet zwykłych solidnych piłkarzy ? i że trener z pozycją i ambicjami (i charakterem!) Carillo będzie o to stroił fochy , co może sie skończyć jego prędkim pożegnaniem , lub dalszą pracą ale w atmosfrze nie sprzyjającej dobrym wynikom ? Kiko był jaki był , ale jak mu rozmontowano środek pola rok temu , to zakasał rękawy i rzeźbił z tego co jest skoro takie to oczywiste że długi po Cupiale, nie płacenie pensji na czas, długi wobec miasta, itd itp etc to chyba wiadomo że tak to będzie wyglądało przez wiele najbliższych okienek trzeba było trzymac trenera który jednak COŚ tam minimalnie ogarnia, ale jest zadowolony z pracy , stara sie , nie robi kwasów w szatni, dba o atmosferę itp ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Twój post bazuje na propagandowych ostatnimi czasy wpisach na twiterze redaktora Knury, a także o ostatnim jego artykule pokazującym Carillo w złym świetle. To, że się... zdenerwował Carillo to logiczne, po tym jak zabiera się mu cały środek pola (być może mimo obietnic, że zostanie to podtrzymane - nie wiemy czy zarząd czasem tego nie gwarantował). Czy stroi focha? No nie wiem, zobaczymy jak przygotuje nowy zespół do nowego sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie, bazuje na wielomiesiecznej obserwacji sytuacji w klubie , jesteś na forum nie od wczoraj więc wiesz że to i owo da sie przez te kilka miesięcy wywnioskować
a artykuły nawet jeślil kłamliwie stawiają trenera w złym świetle to fakt że zostały zamówione tzn tarcia zarząd/trener sa jest wystarczającym potwierdzeniem moich obserwacji ponadto przypominam że do takich dywagacji jak Twoja jest temat o aktualnym trenerze https://wislakrakow.com/forum/showth...t=9898&page=48 tutaj chciałem tylko dopisać takie post scriptum do dyskusji z jesieni, bo tego argumentu akurat nikt z obrońców trenera nie użył ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To zależy.
Na pewno dostał określony plan na następne miesiące-może na rok w przód. Mogę się założyć, że nie było tam słowa, o dograniu do końca sezonu, a następnie oddanie całej pomocy i zaczęcia budowy na nowo. O ile można było liczyć się z odejściem jednego.. może dwóch zawodników (choć ja nie jestem zwolennikiem sprzedawania trzonu zespołu po jednym seoznie chcąc coś ugrać), to odejście całej lini pomocy, być może podstawowego bramkarza i gościa który robił robotę z przodu.. na pewno nie jest fajne i o to Carillo zwyczajnie mógł się wkurzyć. ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
Ale mamy takie reali i koniec
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ergo lepszy trener który akceptował taki stan rzeczy
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
Bylo minęło
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A Carillo nie akceptuje? To, że się zdenerwował nie znaczy, że nie akceptuje. A to co piszą w GK czy na lovekraków nie ma co wierzyć.. bo to najpewniej plotki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Przecie był jakiś temat z "koszulkami", które pomiary robią podczas treningu za Kiko
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Chodziło o to, że ten pajac sobie takich koszulek nie życzył.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
@Arkadiusz.Czerepach
na pewno masz rację, że Kiko nie pyszczył na zastaną sytuację. Obawiam się, że na miejscu zarządu też bym podjął podobną decyzję. Joan jest lepszy i była szansa na puchary. Teraz niestety trzeba ogarnąć większy bałagan. Ale za to zarząd bierze kasę. Więc niech się teraz postarają. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiko nie pyszczył bo był trenerem z gimnazjalnego boiska w Hiszpanii i była to dla niego życiowa szansa wyrwania się z piłkarskiego zadupia. Zresztą.... całe to "pyszczenie" Carillo to mogą być mokre sny Knury, który nabija kliki.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Na początku też tak myślałem ale Krakowska dorzuciła podobny artykuł. Więc niestety wygląda, że Knura miał dobre informacje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Przecież dziennikarze plotkjują między sobą i potem to piszą.
To, że wiele serwisów tak pisze, nic nie znaczy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Generalnie zgadzam się z Arkadiusz.Czerepach, ale z tą różnicą, że zamiast w ogóle zatrudniać hiszpańskich magików trzeba było zostawić Sobola. Pytam was wszystkich: czy Sobol by w którymś momencie gardził polityką transferową
No odpowiedzcie mi, fanatycy płacenia kilku hiszpańskim trenerom. Czekam. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Na razie Sobol nie ma w ogole licencji trenerskiej wiec o czym my tu w ogóle dyskutujemy?! Ma być trenerem za ładne oczy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ja naprawde nie wiem skad w ludzaich takie przekonanie ze Sobol bedzie dobrym trenerem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
|
|