|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Oglądałem tylko drugą połowę... i niestety na więcej nie wystarczyłoby mi nerwów. Szkoda tej porażki, zwłaszcza że Peszko zmarnował aż dwie okazje w samej końcówce (przy drugiej akcji, byłem pewny że padnie wyrównanie). Kuszczak też zaprezentował Puszczaka, czego nie omieszkali wykorzystać kibice. W defensywie - Kokoszka chyba woli wysiadywanie toskańskich trybun niż grę na full. Żewłakow - doświadczenie ma, ale wiek już też.
Z pozytywów - Obraniak biegał i podawał (gorzej ze strzałami), Kosowski - jak wino (choć nie najmłodszy, nawet dziś mógłby się przydać Wisełce), Jeleń, Lewandowski - mam nadzieję, że ci goście w ofensywie strzelą jeszcze niejedną ważna bramkę. No i najważniejsze - Smuda przekonał się "w praniu" jak prezentuje się powierzone mu towarzystwo. Oby we właściwy sposób umiał zapędzić ich do pracy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Zagrali jak zwykle.Czyli chujowo. Oglądam własnie Irlandia-Francja i w końcu jest na co popatrzeć.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Oceny w skali 1-6
Kuszczak-3 (jeden błąd; przy bramce bez szans) Kowalczyk-3 (ocene obniża pasywność w pierwszej połowie) Żewłakow-2,5 (brakuje mu szybkość) Kokoszka- 2,5 (brakuje mu ogrania) Brożek- 3 (podobnie jak Kowalczyk-momenttami pasywny w grze) Błaszczykowski-3 (bez błysku) Dudka- 2,5 (notował sporo strat) Obraniak- 3 (starał sie, ale widać że ostatnio nie gra w klubie) Kosowski- 4 (kilka dobrych dośrodkowań) Jeleń- 3,5 (starał sie, pokazywał do gry) Lewandowski- 3 (zawiódł mnie tym występem) Rezerwowych nie oceniam grali za krótko. Smuda-3,5 (za mało Naszych angażowało się w akcje ofensywne; brakowało mi też strzałów z dystansu) |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie ma piłkarzy tylko są kopacze to i wyniki takie a nie inne. Leo w sumie powoływał byle kogo,bo i tak na jedno wychodziło.Technicznie zaawansowania nie ma żadnego, to co Peszko zrobił w drugiej połowie nie wiem jak nazwać. Ale warto zwrócić uwagę jak prezentują się np zawodnicy Francji,Irlandii, jeśli chodzi o muskulaturę, masę, a do tego są szybcy i nieziemsko zwinni. Ale to jeden z elementów, który pokazuje gdzie my jesteśmy. Naprawdę cherlawy w wypiekami na twarzy Peszko nie zagra nigdy lepiej,bo ten poziom jest jego najlepszym. Podobnie reszta kopaczy. Dziwie się tylko,że nie gramy z reprezentacją Azerbejdżanu, Watykanu, wtedy można by mówić o równych szansach,nazwiązaniu walki. Jak będziemy sobie brać reprezentacje lepsze od nas,to tylko będziemy brnąć w rekordy porażekj z rzędu, lub meczy bez strzelenia bramki.
Dziwić się,że nie gramy z silnymi reprezentacjami, jak Francja, Holandia, Angila. No nie gramy,bo jestesmy dla nich za słabi. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Będzie ciekawie z nowym selekcjonerem. Właśnie w Cafe Futbol powiedział, że na puchar króla powała z każdego klubu ekstraklasy + Widzewa jednego piłkarza. Borek się dopytywał, czy to na pewno, czy jest pewien i Smuda potwierdził, że na pewno tak będzie.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Franz się nie popisuje w cafe:
Związek Radziecki MŚ za 2 lata w Brazylii Chłop strasznie nie ogarniety i gra reprezentacji też ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kiedy odbędzie sie ten Puchar Króla i jakie reprezentacje wezmą w nim udział?. A z tymi piłkarzami z każdego klubu po jednym..ciekawy pomysł,ciekawy..i ciekawe jak wtedy będzie wyglądało zgranie naszych grajków.
Choc pewnie takie powołanie ma na celu wyłowienie z tego grona 5,6 którzy potrafią prosto podac i przyjąc piłke jako tako.. ![]() ![]()
SAMO JEDAN KLUB...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cetnik - Puchar Króla chyba w styczniu . Będzie tam Korea , Tajlandia i rezerwy Danii.
Sensej - on cos mówił ,że będzie Euro 2012 a potem za 2 lata MŚ w Brazylii. Nie miał na myśli,że od teraz za 2 lata. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Po jednym najbardziej utalentowanym zawodniku z kazdego klubu ekstraklasy+prawdopowodnie Grzelczak i ten drugi z napadu Widzewa.
Pomysl jest ok tylko tak jak zauwazyl Kowalczyk w studio, kadra Polski jest najwazniejsza i jesli ja bym zauwazyl ze w danym klubie jest np 3-4 utalentowanych zawodnikow to bym sie nie pie**** i powolal ich wszystkich. PS Ciekawe czy z Cracovii bedzie Polczak ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
i ten Puchar Króla i wypowiedz że po jednym zawodniku z kazdego klubu-kabaret! Pytam się po co ten puchar z pseudo reprezentacją? Mam tylko nadzieję że Smudzie lepiej wychodzi dogadywanie sie z zawodnikami na treningach i omawianie taktyki niz jego publiczne wypowiedzi. I ten apel do kibiców żeby kibicowali dobrze i żle...boję sie że ten beton go wchłonie! ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Czyli bedziemy mieli lige pelna kadrowiczow
Gdzie te mecze z Hiszpania, Holandia, Anglia, Niemcami, Francuzami, Wlochami czy Brazylia |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jak już ktoś zauważył..najlepsze reprezentacje wolą sie miedzy z Sobą by coś uzyskiwac z tych meczy towarzyskich, a My jeżeli zechcemy z taką Argentyną sie zmierzyc np. to pewnie będziemy musieli jej zapłacic by raczyła tutaj przyjechac i zagrac z naszymi Orłami.
hm mnie ciekawi kogo wyłowi Franz z takiej Odry np...bo z Zagłębia Lubin to pewnie Traore by wziął najchętniej. A co do elokwencji Franza..przecież on zawsze taki był jeżeli chodzi o wypowiedzi i ich sposób..wiedzieliśmy na co sie piszemy w sumie biorąc go na trenera. ![]() ![]()
SAMO JEDAN KLUB...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Śmieszna jest ta naiwna wiara (też napędzana medialnie) w Smudę. Nie wystarczy tylko chcieć. Wynik i grę można zestawić z jego przedmeczowym wywiadem ze zgrupowania, gdzie stwierdził, ze trenowana właśnie przez niego kadra, już gra lepiej i że wszystko zaskoczyło jak należy. Kibice jeszcze przez wiele miesięcy słuchać tego typu brednie. Tymbardziej, ze przez 2 lata nie czekaja nas prawdziwe mecze elminacyjne, tylko towarzyskie, które jakie mają przełozenie pokazał najlepiej wygrany mecz z Grecją i to co po nim się wydarzyło. Face ma superkomfortową sytuację. Przez 2 lata branie duzej kasy bez możliwości słynnego w pokerze "sprawdzam".
P.S. Wielu tu się dziwiło, ze grano w Warszawie. Bo tak zażyczyli sobie Rumuni, tylko w tym wypadku uzależniając swój przyjazd. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 15.11.2009 o godz. 13:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
jeśli Rumuni sobie naprawdę zażyczyli grania w Warszawie, to tam jest zdaje się drugi stadion, na Konwiktorskiej, bez remontowanych trzech trybun oraz z murawą nie gorszą niż to co zrobiono na Legii.
Coś tu dziwne jest. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Zwiazku Radzieckiego to sie zgodze, ale akurat co do wypowedzi o MŚ w Brazyli do juz nie. Franz powiedzial, ze MŚ beda za dwa lata, przyjmujac ze jestesmy juz po Euro 2012.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Pieniędzy bym na to nie stawiał
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
^^, no, jeśli na Polonii mają gorszą murawę niż to, co widzieliśmy wczoraj to powinszować.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że obecnie żaden trener nie pomoże naszej piłce. Nie tylko reprezentacyjnej, bo poziom ligowej w ostatnich latach spadł drastycznie... W czasach gdy Wisła lub Groclin potrafiły coś ugrać w Europie, nasza piłka całkiem nieźle wyglądała. Można było oprzeć kadrę na zgranych między sobą Wiślakach. A wcześniej za czasów Engela, nasi kopacze liczyli się coś w Bundeslidze, a obecnie tylko Kuba, ma pewne miejsce w składzie, który tez obecnie obniżył loty i to bardzo... Nie chce się bawić w proroka, ale jeżeli nic nie osiągniemy na Euro 2012, to spotka nas to co już kiedyś spotkało, a przewidział to Boniek(16 lat beż MŚ i ME). Teraz na prawdę może być podobnie...
Ostatnio edytowane przez kubawislak : 15.11.2009 o godz. 15:50.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Powinniśmy jechać w najlepszym składzie, aby coś się podbudować, może byśmy z Tajlandią powalczyli,bo Korea poza zasięgiem. A tak to znów będzie wymówka,że dostaliśmy w dupę,bo gralismy rezerwami. A prawda jest taka,że jesteśmy żenująco słabi. Tu nie azjatyckich tournee jest nam potrzebne, ale budowa boisk,zatrudnianie szkoleniowców i nauka u podstaw. Polski futbol w obecnym wymiarze już nie żyje,zmarł. Teraz tylko pudrujemy trupa w trumnie,a to jest zgoła nieprzyjemne,tym bardziej,że oczekujemy czegoś co nie ma prawa się zdarzyć. Bo czegóż można od trupa wymagać?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.11.2009 o godz. 18:08.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na ten cały Puchar Króla powinniśmy jechać wtakim składzie: Pawełek, Przyrowski-Kikut, Rzeźniczak, Głowacki, Wojtkowiak, Glik-Gancarczyk, Piotrek Brożek-Peszko,Pawłowski, Bandrowski, Cezary Wilk, Cetnarski-Małkowski, Maciej Rybus- Grosicki, Małecki, Sobiech
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeszcze a propos meczu.
Ja wiem, że zagraliśmy bardzo słabo i w sumie trudno się dziwić. Ale jednak naiwnie zakładałem, że przy nowej "miotle" zawodnikom będzie się chciało grać. Założenie okazało się słuszne, ale nie w każdym przypadku. Swoją szansę najlepiej wykorzystał Kosowski. Wiadomo, że jak jest w formie i mu się chce, to aż miło popatrzeć co robi na boisku. Rui Kossa zagrał świetne zawody i Smuda nie ma innego wyjścia, jak dalej go powoływać. Swoją szansę wykorzystał również Kowalczyk, który zagrał solidnie a w II połowie odważniej włączał się do gry ofensywnej. Widać było też zawodników, którzy choć mecz im nie wyszedł przynajmniej mieli jakieś ambicje. Obraniak bez formy, ale starał się rozgrywać. Lewandowski miał mało okazji, ale biegał jak szalony i zaliczył kilka przechwytów. Peszko - koszmarna skuteczność, jak na grę na poziomie reprezentacyjnym, ale trzeba przyznać że dopiero jak wszedł to mieliśmy dwie setki. Natomiast ku mojemu zdziwieniu kilku zawodników de facto przeszło obok meczu: - Piotrek Brożek - bojaźliwie, bez wiary w siebie, mnóstwo strat mało walki - Kuba Błaszczykowski - obrażony na złą murawę w zasadzie zniechęcił się po jednej nieudanej akcji w I połowie, gdy nie udało mu się "złamanie" akcji do środka, będąc na 10 metrze przed bramką rumuńską - Darek Dudka - po prostu bezproduktywny, ale bardzo z siebie zadowolony, z przyklejonym uśmiechem do twarzy. A miał pokazać, że potrafi wygryźć Lewandowskiego - Kokos - brak koncentracji, głupie ryzyko - powinien się jeszcze sporo nauczyć, na razie to nie jest materiał na stopera w reprezentacji Największe wyróżnienie in minus dla Kuszczaka i Jelenia. Wpuszczak udowodnił, że brak rytmu meczowego jest groźny, popełnił koszmarny błąd który przy lepszym napastniku musi skończyć się bramką. Mam poważne wątpliwości, czy będzie z niego pożytek. Jedyna szansa to zmiana klubu i regularna gra. Jeleń - jakim cudem ten facet strzelił ponad 10 goli w zeszłym sezonie, grając w solidnej lidze francuskiej!?!?!? W kolejnym meczu Irek prezentuje koszmarną nieskuteczność. Solidny napastnik mając taką zajebistą piłę od Kosy przynajmniej strzela głową po koźle, w sposób trudny do obrony dla bramkarza. Klasowy napastnik (typu Drogby) po prostu pyta bramkarza, w który róg ma wbić piłkę. Jeleń natomiast strzela anemicznie prosto w ręce. Tu nie ma co zwalać na boisko, bo to był strzał głową! W poprzednim meczu zmarnowane 2 setki, teraz kolejna. Żeby chociaż był słupek albo błyskotliwa obrona bramkarza - nie, to są anemiczne strzały w środek bramki. Obawiam się, że Irek Jeleń to materiał na kolejnego Radka Gilewicza czy Gucia Warzychę. Świetny w klubie, beznadziejny w kadrze. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ludzie , z tymi kopaczami i tak nie da sie nic osiagnac
Nie ma sie co oszukiwac,wczoraj Rumuni pokazali ze u nich w kraju przy szkoleniu stawia sie na technike ,a u nas sie stawia na ch*j wie co . Obawiam sie rowniez ze podona sytuacja ma sie z Wisla ,z tymi kopaczami i tak nic nie osiagniemy w pucharach ,jak co rok zreszta...Trzeba zmiany pokoleniowej ,przede wszystkim w PZPNie,tak wiec do zobaczenia za jakies 20 lat ,bo narazie opisujac mecz reprezentacji zastanawiamy sie czy z podstawowej 11 *****wo zagralo 7 czy 8 pilkarzy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
o k***......... w sumie ci co go wybrali mentalnie są jeszce w tych klimatach wiec Smuda sie dopasowywuje.. A co do gry to zaden trener nic na nie pomoze. Tu potrzeba czasu zeby ci mlodzi od Franka,Szymka i innych szkolek gdzie trenuje sie na normalnych zasadach i nie gra syn wujka trenera ,innymi slowy nastepne pokolenie bedzie dopiero "normalne" ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dobrze, że tego nie oglądałem. Z tego co tu sie pisze, było to co zawsze, czyli kopanina.
Osobiście odpuszczam sobie pilkę w polskim wydaniu do euro 2012. Tylko Wisła, ale to też jedynie z przywiązania, bo grają tak, że sie rzygać chce. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
K.Kosowski napisał(a):
Tak, jestem złośliwy. Źródło. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
K.Kosowski napisał(a):
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Z każdym dniem brzydzę się naszą kadrą coraz bardziej
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
przywiązanie do reprezentacji to bardziej patriotyzm, czego w sobie widac nie masz ;p
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|