|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zgodze sie z tym co napisałes... Czas Brożków w Wisle dobiega konca... Kiedys to musiało byc... Jezeli te pieniadze co dostanie WIsła zostana dobrze przeznaczone na transfery i kupieni piłkarze którzy beda WZOMOCNIENIEM to jestem na TAK ale jak te pieniadze nie beda przeznaczone na transfery tak jak to było ostatnio to swiadczy o tym ze w Wisle sa darmo zjady od Prezesa do dyrektora sportowego... Albo beda transfery na miano tego klubu albo wypad z Wisły...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Kontuzja Pawla z GKS-em dala mu mimo wszystko w dupe, to juz sa sily wyzsze (czlowiek straci palec to juz nie bedzie w 100% sprawny), nie przeskoczy juz po tej kontuzji pewnego poziomu, ale jak wspomnialem, to jednak dalej solidny gwarantujacy od 10 w gore goli na sezon.. i powtarzam, tez jestem za sprzedaza, biznes i biznes.. nie teraz, to nigdy.. a wtedy za polowe mniej albo za free, czas nie stoi w miejscu i to rozni go od Lewandowskiego, Lewy jest jeszcze mlody, Pawel lata swietlnosci ma za soba, w sensie nie czysto sportowym, chodzi o wiek..
Ostatnio edytowane przez CH. : 30.12.2010 o godz. 20:57.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
I tak jak napisał kolega wyżej kontuzja z GKSem odbijała się na jego formie przez cały następny sezon.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2010 o godz. 21:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
nie wiem co tu sie dzieje.a juz zupelnie zadziwia mnie flemengista, bo zawsze mial wywazone i racjonalne wypowiedzi a sieje teraz panike straszna jakbysmy conajmniej spadli do 2 ligii wraz z Cracovia w tym samym sezonie
i to w ogole juz koniec wszystkiego.strasznie emocjonalnie podchodzisz do tego tematu.jak juz pisalem co Brozki mialy, mogly i byly w stanie Wisle dac to juz daly i z tej cytryny juz nic sie nie wycisnie.ja bylbym sklonny sie zgodzic nawet z Markusem i flemengista, ze rzeczywiscie wszystko sie wali, ale sie jeszcze nie zgodze, bo niby po co mieli by zatrudnic Stana.znaczy, ze co zatrudnili chlopa (tamtych last minute transferow nie zaliczam na jego konto w pelni, bo to last minute) i jeszcze sie nawet okienko nie zaczelo, a wy juz robicie larum takie tutaj, ze normalnie koniec swiata idzie.Po cos Stana zatrudnili i moim zdaniem po tym okienku bedziemy mogli wreszcie jaqkies racjonalne wnioski wyciagnac i zobaczyc, w ktorym kierunku zmierzamy.jeszcze niedawno byly ochy i achy, ze skauting budujemy, ze idziemy w dobrym kierunku itd a teraz bo Brozkow sprzedali to juz koniec wielkiej Wisly.no bez przesady.tak jak napisal Marszalek ostatnia szansa, zeby cos na nich zarobic, jesli to brac pod uwage to kasa adekwatna.Brozkom szacunek sie nalezy za to c o dla Wisly zrobili, ale pewnego progu nie sa w stanie przekroczyc i czas sie z nimi pozegnac, tak samo jak z Pawelkiem.ja czekam do marca i wtedy zobaczymy jaki sklad Wisla bedzie miala, jakie wyniki sparingow itd. i wtedy bede ocenial.pozdawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Wisła się w ostatnim roku nie wyrózniała. Ani w Polsce ani, szczególnie zresztą, w Europie. To, że Brożek ciągnie jej grę zatem o niczym nie świadczy - co najwyżej o słabości potencjału ofensywnego naszego klubu. A już na pewno nie o tym, że ma kosztować grube miliony. On najlepsze grał, jak sam zauważasz, za Skorży. Wtedy jako 25/26 latek mając swoje "5 minut" mógł kosztować sporo więcej. Próbowałem ci już to przetłumaczyć wczoraj, ale widzę, ze dalej co trzeci post to twój lament. Podawałem przykłady piłkarzy, którzy są od Brożka tańsi, a młodsi i lepsi. Zrozum to, będzie ci łatwiej. |
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
dziwi mi też to że Piotr w wywiadzie powiedział że chce odejść i żeby zobaćzyć na jego mecze z Barcą I Bejtarem
ale to było już dawno i nie wiadomo czy wrócą do formy brozio jakoś jest już długo po kontuzji i dalej nie wrócił do 100 % formy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Marszałek To jeśli Brożek jest słaby to który piłkarz Wisły w takim razie nie jest słaby? Zawsze mówiłem, za dużo ligi angielskiej oglądasz a może z 3 mecze ligi polskiej w sezonie i stąd tak często mijasz się z rzeczywistością pisząc o polskiej lidze i piłkarzach w niej grających. Dla mnie przebudowa zespołu to w pierwszej kolejności pozbycie się Łobodzińskiego, Jirsaka itd. Najpierw pozbywamy się najsłabszych elementów a nie sprzedaż najlepszych i zastępowanie ich jeszcze słabszymi a Łobo i wieczny talent Jirsak ciągle są w składzie. Do tej pory Brożek to była nasza kluczowa postać w ofensywie. Ja ocenię okienko 17 stycznia czyli w dniu kiedy ma być już cała kadra skompletowana. Jeśli ma być profesjonalnie to tak powinno być. Teraz nie ma się co emocjonować. Jeśli znowu przeczytam 17 stycznia że ktoś tam nie przyjdzie do Wisły bo o 200 tysięcy euro były rozbieżności i będziemy zatrudniac szrot pokroju Bukhariego i Branco w ostatniej chwili wtedy całkowicie zgodzę się z tym, co pisze Flamengista i westersyl, że to już zwykła wyprzedaż resztek magazynowych..... Bo jak to mówią po owocach ich poznacie i już tylko 2,5 tygodnia i będziemy wiedzieć co planuje Cupiał i Stan. Dla mnie szkoda że Paweł w lidze nie strzelił dla Wisły tych 100 bramek (tak mu niewiele zabrakło), jak i to że nie został samodzielnym liderem w golach strzelonych Legii w lidze (licznik zatrzymał się na 10). BTW Do jednego "nawiedzonego" Ci Turcy to są dopiero "idioci" - zamiast brać takich Białorusinów po 300 tysięcy euro kupili "słabego" Polaka za 2 miliony
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.12.2010 o godz. 21:07.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Ale to było 2-3 lata temu i nie zanosi się teraz na to . mam nadzieję że sprowadzimy w tym okienku jakiegoś dobrego gracza szkoda teraz odejścia Niedzielana |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
2mln za "Brożek brothers", lub po 750tys. za pojedynczego (wg info kibica z Turcji)? Jak dla mnie dobry deal. Rozpiszę się tylko o Pawle, bo za Piotrka to nawet w modlitwach o taką kasę nie prosiłem. Otóż- Paweł jest 2-krotnym królem strzelców, ma worki goli, ale to dalej polska liga. Europejsko mierny poziom. Dobija do trzydziestki- ile ma goli w europucharach? Nie chce mi się sprawdzać statystyk, ale mało. Jak również widzimy, obniżamy swój poziom sportowy, teraz nawet o mistrza ciężko, którego parę lat temu łykaliśmy jako standard. Coraz więcej ten mistrz dla nas znaczy, bo zdobywany większym wysiłkiem. Jeżeli te obiecanki-macanki o PRAWDZIWYCH wzmocnieniach nie były czczym gadaniem, jestem ZA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
a jesli chodzi o Basalaja proponuje wstrzymac sie przynajmniej do konca sezonu z ocenami jego pracy ![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Wiec niech nikt sie nie doszukuje jakiegos planu odbudowy potegi,bo jest tylko plan wycofania sie z Wisly tak , żeby ta sama mogla jako tako finansowo ustac na nogach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Nie ma ludzi niezastąpionych. Paweł ma potencjał ale potrzebuje motywacji, bez tego będzie stał w miejscu. Za niego brał bym Nowaka z Bełchatowa i nie martwił się za bardzo. On charakterystyką moim zdaniem bardziej pasuje do klubu grającego atakiem pozycyjnym niż Brożek. Który woli się urwać, a u nas nie ma gdzie bo zaraz jest bramka.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
proste pytanie: wyobrazacie sobie Wisle bez Pawla?
lool nie wiem jakos nie przychodzi mi to przed oczy.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
w Pucharach dokładnie ma 12 goli co jest przyzwoitym wynikiem, w tej dekadzie lepsi od niego byli tylko Frankowski i Żurawski. Myślę że to dobry moment żeby odszedł dla jego kariery bo dla Wisły to niestety nie, z obecną formą zespołu i z Żurawiem na napadzie wiele nie zdziałamy :( Trzeba kogoś kupić na atak, koniecznie i natychmiastowo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
) potajemnie rozprzedadza druzyne.toz to taki spisek, ze Kaczor takiego by nie wykminil bez przesady umowmy sie moze, ze poczekamy do marca z takimi kontrargumentami i wtedy zobaczymy jaki sa naprawde intencje klubu, bo moim zdaniem robia wlasnie to co powinni czyli wyprzedac stara gwardie : wypalona, bez motywacji, jabky tacy byli dobrzy to by juz grali dawno w bundeslidze, ale jakos nie graja
Ostatnio edytowane przez nh79 : 30.12.2010 o godz. 21:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Prawdopodobnie odejście Pawła związane jest z chęcią sprzedaży przez Wisłę Piotrka. Jak wiadomo bliźniacy nie lubią się rozdzielać. Całkiem możliwe, że Paweł źle znosił prawdopodobne odejście Piotrka i w proteście też postanowił odejść tym razem. Razem z nim. Czyli dla nich nic się nie zmienia. Dalej będą w jednej drużynie. W dodatku Głowa wprowadzi ich do szatni.
Jeszcze niedawno większość wprost sikała ze szczęścia, że wreszcie po latach nędzy w pucharach przyszli ludzie z zagranicy aby przenieść zachodnie wzorce do naszego klubu. Teraz kiedy jeszcze nie otworzyło się okienko transferowe na forum pojawił się wysyp zawodzących i bijących na trwoge. Jeszcze się nic nie zaczeło a już wg. nich skończyło. Już nie ma zaufania ? Czyli co trzeba pogonić Holendrów a zatrudnić np. Jacka Z. o którym znów głośno ? I najlepiej Janasa na dyrektora jeśli uda się go odkupić od Wojciechowskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A więc dziękujemy Brożkom za grę, a Trabzonsporowi za te 2 lub 4 mln €.
Info oficjalne http://www.trabzonspor.org.tr/defaul...ND=6176#Icerik No to taraz szukamy napastnika. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez czesiu : 30.12.2010 o godz. 21:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tak okiem kibica Legii z jednego znanego portalu:
Czy w Wiśle jest jakaś komórka odpowiedzialna za sabotaż własnej drużyny? A może Właściciel stosuje zabieg "redukcja szkód" i po prostu chce zminimalizować straty poniesione na inwestycjach w piłkę nożną zanim zwinie manatki i odfrunie do Krainy Szczęśliwego Kabla? W ciągu jednego sezonu Wisła straciła 80% swoich najbardziej wartościowych piłkarzy i - czy znajdą zastępców, czy nie, czy będzie kasa na dalsze transfery, czy nie - takich rzeczy po prostu się nie robi z poważnym klubem... Wiśla odpowiada; Tak, Właściciel zwija manatki i sprzedaje resztę żywego inwentarza. Myślę, że pora by Legia zlożyła ofertę na Małeckiego. Serio. Mamy właśnie poświąteczną wyprzedaż. Grzech nie skorzystać. ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
W zeszłym okienku klub zrobił mega-deal finansowy, sprzedając trzon zespołu za min. 4 mln €. Tyle wzięto za pakiet Głowa-Marcelo-Diaz. Sprzedanie tych zawodników odbiło się sportową czkawką, a zastępcy potrzebowali czasu na zgranie. Ale przynajmniej pozostało (mylne, jak się okazuje) przekonanie, że już nie musimy nikogo sprzedawać, by łatać kulawe finanse klubowe. Przez całe letnie okienko - tradycyjnie - mamiono nas obietnicami solidnej ofensywy transferowej w zimie. Przyznaję, dałem się na to nabrać (po raz ostatni). Byłem przekonany, że nazwiska Maaskanta i Valcxsa niemal gwarantują, że faktycznie w zimie się wzmocnimy. Nadzieje te wzmacniała perspektywa nowego stadionu - przyciągnięcie na mecze ligowe kompletu widzów bez wzmocnień wydawało się niemożliwością. Z kolei większy stadion dawał większe możliwości - nie tylko w przypadku wpływów z biletów i dni meczowych, ale także pieniędzy od sponsorów. Słowem - wreszcie miało być normalnie - powolna stabilizacja, wzmacnianie kadry z myślą nie tylko o grze w lidze, ale w europejskich pucharach. Tymczasem okienko jeszcze nie zostało otwarte, a co się dzieje? W trybie ekspresowym (zastanawiające, prawda? Wcześniej sprzedaż naszych piłkarzy wiązała się ze żmudnymi negocjacjami - a teraz dogadali się w 2 dni!) sprzedajemy jedynego dobrego napastnika, który się ostał w zespole. I to jeszcze za kwotę, ogólnie rzecz ujmując nie powalającą. Tak na pewno nie buduje się nowej, silnej Wisły. Sprzedajemy Brożka, wcześniej Marcelo, Diaza i Głowę - a w drużynie zostają Kowalski, Jirsak, Łobodziński. Czyli słabi zostają, odchodzą najlepsi. Nie wierzę, by zgodę na transfer Brożka wydał Robert Maaskant. Doskonale wie, że bramkostrzelny napastnik to podstawa, a on w składzie miał tylko jednego takiego piłkarza. Dostał rundę na posklejanie drużyny, którą rozbito w drobny mak. Gdy jakoś zaczęło się to układać w całość, pozbawiono go głównego ogniwa. [Pomijam tutaj kwestię Pawełka - którego jestem zdecydowanym krytykiem - ale też podejrzewam że holenderski trener wolałby, żeby Mario u nas pozostał]. Ergo: Maaskanta, podobnie jak i nas kibiców zrobiono w konia. Jasne, można dalej się łudzić że Valcxs teraz dopiero nakupi takich grajków, że hoho - drżyjcie Barcelony i Reale. Ja tego nikomu nie bronię, podobnie jak nie bronię wiary w UFO, pokój na świecie i to, że Elvis nadal żyje. Ja tylko piszę, że straciłem złudzenia. W mojej ocenie Cupiała obecnie Wisła nie interesuje, próbuje odzyskać resztki zainwestowanych w nią pieniędzy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powodzenia Piotr i Paweł !!!!!!!
Trudno trzeba się pogodzić z tym,ale według mnie Mistrzostwo Polski właśnie jest za nami Kupimy może Beto,Matusiaka? albo weźmy kogoś za darmo przecież tam tylko czekają snajperzy lepsi niż Paweł ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Odejdą - żle.
Jak zostaną też będzie żle. Ot, taki dylemat. Jedynym dobrym rozwiązaniem jest ich sprzedaż i uzupełnienie braków. Tyle tylko, że ja w takie rozwiązanie póki co nie wierzę. Kolejni prezesi czy dyrektorzy sportowi to tylko osoby, które mniej lub bardziej udolnie firmują nie swoją politykę. A na razie nic nie wskazuje, żeby główny rozdający chciał tą politykę zmienić. Przyjdzie nam zatem czekać na "dojrzanie" Małeckiego czy innego nonejma, którego może kupimy. Tak jak po odejściu Żurawskiego czekaliśmy na "dojrzanie" PB. Ja spokojnie podchodzę do tego i innym radzę to samo. Znacznie bardziej nż odejście tego czy tamtego niepokoi mnie np. sprawa operatora stadionu. A z oceną polityki transferowej pod nowymi rządami wstrzymam się jeszcze trzy tygodnie. Może się mile zaskoczę ? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|