|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Już wole Biton na Litex od pierwszych minut
w meczu z Widzewem udowodnił że Maaskant słusznie na niego postawił pod koniec meczu Był ruchliwy napewno od Genkova i jeszcze strzelił trudna bramke zważcie na to, Genkov by już odpuścił w takiej sytuacji , nie biegł by już dalej i nogi by nie wsadził ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Litex ma paru takich kreatorow gry ja Melikson - na pierwszym miejscu Tom, potem Christo Janew i ten młody Aleksandyr Cwetkow - bylo widac w pierwszym meczu, ze Ci goscie robia roznice. Do tego wraca jeszcze kolejna nadzieja czyli Thiago Miracema wiec strata jakiegokolwiek Naszego podstawowego gracza bedzie widoczna w kazdym miejscu na boisku. Jezeli nie poprawimy gry to jedyna nadzieja w historii, ktora mowi ze Wisła w euopejskich pucharach mecze rewanzowe na własnym stadionie nie raczy przegrywac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Pareiko(oby tylko zagrał, bo Jovanic jest tragiczny) Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz Małecki, Wilk, Sobolewski, Nunez Biton, Genkov(bardziej cofnięty) Czyli klasyczne 4-4-2. Wczoraj pchaliśmy się srodkiem pola i zbyt wiele z tego nie wynikało. A bez Meliksona, to boję się, że gra opierająca się na wymianie podań środkiem spali na panewce. Dlatego zasadnym wydaje się sprowadzenie zmiennika Meliksona, bo długo na samym Maorze nie pojedziemy. A jesli będziemy grać z Maorem, to skład podobny do zeszłego sezonu, końcówki - zdecydowałbym się na takie samo ustawienie, tylko z Diazem i Lameyem. Wolfy, mówisz, że Paljic za Juniora - ja się z tym nie zgadzam. Zauważ, że Bułgarzy operują owszem, skrzydłami, ale też stosują częste wrzutki w pole karne, a gra z Diazem zapewnia lepszą organizację chociażby przy stałych fragmentach gry, bo Junior jednak lepiej gra głową. Paljic zresztą jest niski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jovanic nie jest zły, ale należy przyznać że Pareiko w bramce podnosi dyscyplinę w obronie, steruje nią, jak trzeba to i o.p.e.r.d.o.l.i.
Jovanic jest dobry na lini, na przedpolu jest nieco gorzej i pokazał to w Bułgarii.Bramkarz powinien pokrzykiwać tak, że ciary po plecach obrońcy przechodzą. Z drugiej strony należą mu się brawa bo jest to zawodnik (zmiennik) na czarną godzinę.Nie występuje regularnie w takich meczach.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 31.07.2011 o godz. 12:27.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tommy zgadzam się w 100% Pareiko to nieraz słychać nawet jak krzyczy to słynne : JA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy Wy naprawdę nie widzicie tego, że Pareiko dyryguje całą obroną w trakcie meczu? Dzięki temu unika się groźnych sytuacji i sam bramkarz jest bezpieczniejszy. Jeden z najlepszych bramkarzy na świecie, Edvin van der Sar powiedział kiedyś, że bramkarz jest wtedy dobry, gdy jak najmniej strzałów ma do obrony, bo dobrze ustawi obrońców, a nie kiedy wybroni nie wiadomo ile setek czy będzie miał niezły refleks. To drugie też jest ważne, ale najważniejsza jest dobra komunikacja bramkarza z obrońcami, a w tym Pareiko nie ma równych w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gramy jedno wielkie nic. Dlatego bardzo ważne jest, żeby dali z siebie wszystko. Nie człapanie tylko maksior, albo śmierć. 4 ta runda nawet jesli na tym koniec będzie oznaczała, że sezon nie stracony. Odpadnięcie teraz, dramat, trafimy kota w kwalifikacjach do LE i dobranoc.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
niektóre dzieci pograły trochę w różne gierki i już uważają siebie za nie wiadomo jakich menedżerów piłkarskich i chcą pouczać tych którzy się na tym naprawdę znają . Oczywiście przed ekranem telewizora każdy jest mądry ,wszystko widzi najlepiej i rozwiązanie problemu wydaje się być proste ale w rzeczywistości wcale tak nie jest ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 31.07.2011 o godz. 13:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawiło mnie kogo Wisła zgłosiła do pucharów jako wychowanków i się okazuje, że Kowalskiego, Bruda, Chrapka, Czekaja i Małeckiego. Podobno w Śląsku mieli większy problem z tym (gdzieś tak czytałem, chyba Skarb Kibica PS)
To mnie zaciekawiło http://www.uefa.com/uefachampionslea...474/index.html . Nasza tajna broń ofensywna? ; ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Tak, najbardziej ofensywnie usposobiony bramkarz w tej edycji LM...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Co jest z Meliksonem? Co Wy piszecie o jakiejś kontuzji? Nie oglądałem meczu i nie miałem dostępu do Internetu wczoraj więc nie wiem o co chodzi. Oficjalna milczy...napisali o Wilku tylko.
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Melikson cały i zdrowy jakiś pokemon się wydurniał tylko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy ktos kumaty i zorientowany w przygotowaniu fizycznym moze napisac ile moze potrwac odzyskanie swiezosci przyjmujac ze okres przygotowawczy nie zostal okraszony bledami?
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do formy fizycznej to drużyna tu ma właśnie aktualnie problem. Żaden nasz piłkarz nie gra jak w tamtej rundzie. Nawet Melikson, widać, że nie jest w formie. Wszystkim brakuje świeżości. Mam nadzieję, że to oznacza, że forma przyjdzie wkrótce. Tak wyglądały mecze z Levadią za Skorży wtedy kiedy drużyne przygotował na sierpniowe mecze. Potem Wisła grała dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak nas Litex puknie to w Lidze Europy już nie jestesmy rozstawieni więc stawką jest albo 8 meczy w Europie albo 2.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
W meczu z Widzewem nie wyglądało to za ciekawie ale wydaję mi się że to zmęczenie...w meczu z Litexem Wisła musi dać z siebie wszystko i bardzo w to wieże...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Sezon się zaczyna a Ty tu o zmęczeniu piszesz, lekka przesada
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Obawiam sie, ze mozemy popelnic blad kuchenek i grajac w pucharach mecze ligowe traktowac jako przykra koniecznosc. Osobiscie dla mnie byloby to nie do pomyslenia, zwlaszcza, ze niby dysponujemy szersza i bardziej wyrownana kadra niz "koledzy" z Wielkopolski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Miom zdaniem obronimy w środę awans do 4 rundy, ale tam... trzeba zagrać dużo, dużo lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie panikujcie tak,rewanz z Litexem bedzie powtorka z Beitarem tylko w tym przypadku mamy zaliczke z Lowecza
![]() Wygramy bez problemu z nimi na R22,atmosfera i doping zrobi swoje a wygrana z Bulgarami doda nam wiatru w zagle ,wiec spoko maroko. ![]()
Kiedy z ziomeczkami pod blokiem siedziałeś , codzienne dobre akcje razem z nimi wspominałeś
gdy trafiłeś na komende raz po mordzie dostałeś , wszedłeś w układ z psami wszystkich posprzedawałeś |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Kiedy jest losowanie IV rundy eliminacji LM ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
5 sierpnia............................
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Własnie dlatego ten mecz mozna śmiało nazwać najwaznjszym meczem od czasow pokonanania PAO 3;1 i wyjazdu tam na rewanz.Stawka mniejsza niz wtedy ,ale jednak dla nas na dzis baardzo wysoka. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dokładnie! Nawet nie chce myśleć o tym, że coś może pójść nie tak! A poważnie boję się Liteksu i środowego meczu. Jeśli awansujemy dalej, właściciel dostanie pozytywnego kopa i pewność, że układanka holendrów idzie w dobrą stronę. Inną bajką jest to, że na razie mamy więcej farta niż umiejętności, a kto wie jak ta drużyna będzie grała za miesiąc, (mecze IV rundy odbędą się 18/19 i 25/26 sierpnia). Sporo czasu żeby się przygotować. Być może ta układanka się zazębi, a wtedy szkoda będzie oglądać LM czy LE z boku. Nie mówiąc już o ogromnych cięciach w klubie, trzęsieniu ziemi w drużynie i być może zmianie trenera. Dlatego dla przyszłości naszego klubu lepiej awansujmy.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 01.08.2011 o godz. 01:19.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|