The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aguero20
Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2011, 10:40
Już wole Biton na Litex od pierwszych minut w meczu z Widzewem udowodnił że Maaskant słusznie na niego postawił pod koniec meczu Był ruchliwy napewno od Genkova i jeszcze strzelił trudna bramke zważcie na to, Genkov by już odpuścił w takiej sytuacji , nie biegł by już dalej i nogi by nie wsadził
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.07.2011, 11:25
Litex ma paru takich kreatorow gry ja Melikson - na pierwszym miejscu Tom, potem Christo Janew i ten młody Aleksandyr Cwetkow - bylo widac w pierwszym meczu, ze Ci goscie robia roznice. Do tego wraca jeszcze kolejna nadzieja czyli Thiago Miracema wiec strata jakiegokolwiek Naszego podstawowego gracza bedzie widoczna w kazdym miejscu na boisku. Jezeli nie poprawimy gry to jedyna nadzieja w historii, ktora mowi ze Wisła w euopejskich pucharach mecze rewanzowe na własnym stadionie nie raczy przegrywac
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.07.2011, 11:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No i proszę: wystarczyły dwa mecze bez Patryka i już we wszystkich proponowanych jedenastkach. Co jest - nie podoba się gra z klepy?

Zamiana Genkova na Bitona może mieć sens, zwłaszcza, że Bułgarzy nie znają go tak dobrze jak Cwetana. W obronie jedyną zmianą w stosunku do poprzedniego meczu może być Pajlić za Juniora. Oby tylko Bunoza został nam oszczędzony, bo nas Bułgarzy rzutami wolnym spod pola karnego nakryją, a i karny przy tym drwalu jest niewykluczony.
Ale Genkov jest silniejszy od Bitona, lepszy chyba w grze głową, także dla mnie wcale nie jest takim oczywistym gra Genkova za Bitona i odwrotnie. Jeśliby się potwierdziło, że Melikson ma kontuzję, to zdecydowałbym się na taki skład:

Pareiko(oby tylko zagrał, bo Jovanic jest tragiczny)
Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz
Małecki, Wilk, Sobolewski, Nunez
Biton, Genkov(bardziej cofnięty)
Czyli klasyczne 4-4-2. Wczoraj pchaliśmy się srodkiem pola i zbyt wiele z tego nie wynikało. A bez Meliksona, to boję się, że gra opierająca się na wymianie podań środkiem spali na panewce.
Dlatego zasadnym wydaje się sprowadzenie zmiennika Meliksona, bo długo na samym Maorze nie pojedziemy. A jesli będziemy grać z Maorem, to skład podobny do zeszłego sezonu, końcówki - zdecydowałbym się na takie samo ustawienie, tylko z Diazem i Lameyem.

Wolfy, mówisz, że Paljic za Juniora - ja się z tym nie zgadzam. Zauważ, że Bułgarzy operują owszem, skrzydłami, ale też stosują częste wrzutki w pole karne, a gra z Diazem zapewnia lepszą organizację chociażby przy stałych fragmentach gry, bo Junior jednak lepiej gra głową. Paljic zresztą jest niski.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 31.07.2011, 12:22
Jovanic nie jest zły, ale należy przyznać że Pareiko w bramce podnosi dyscyplinę w obronie, steruje nią, jak trzeba to i o.p.e.r.d.o.l.i.
Jovanic jest dobry na lini, na przedpolu jest nieco gorzej i pokazał to w Bułgarii.Bramkarz powinien pokrzykiwać tak, że ciary po plecach obrońcy przechodzą.
Z drugiej strony należą mu się brawa bo jest to zawodnik (zmiennik) na czarną godzinę.Nie występuje regularnie w takich meczach.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 31.07.2011 o godz. 12:27.
Odpowiedz cytując
wis997
Member

Od: 07.2010

Stary 31.07.2011, 12:31
Tommy zgadzam się w 100% Pareiko to nieraz słychać nawet jak krzyczy to słynne : JA
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 31.07.2011, 12:42
skeba napisał(a):Wyświetl post
Wskaż mi momenty, w których ewidentnie zawinił i skończyło się to bramką dla drużyny przeciwnej ?
Czy Wy naprawdę nie widzicie tego, że Pareiko dyryguje całą obroną w trakcie meczu? Dzięki temu unika się groźnych sytuacji i sam bramkarz jest bezpieczniejszy. Jeden z najlepszych bramkarzy na świecie, Edvin van der Sar powiedział kiedyś, że bramkarz jest wtedy dobry, gdy jak najmniej strzałów ma do obrony, bo dobrze ustawi obrońców, a nie kiedy wybroni nie wiadomo ile setek czy będzie miał niezły refleks. To drugie też jest ważne, ale najważniejsza jest dobra komunikacja bramkarza z obrońcami, a w tym Pareiko nie ma równych w Wiśle.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.07.2011, 12:48
Cytat:
- mecze swoje wtopiły: Wisła, Zurich, Slovan, Plzen, Rosenborg, Haifa, Lovech, Vaslui, Sturm, Kazan, Odense, Liege, Kiev.
Wisłę chyba można doliczyć do zwycięstw wymęczonych, c'nie?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.07.2011, 13:18
Gramy jedno wielkie nic. Dlatego bardzo ważne jest, żeby dali z siebie wszystko. Nie człapanie tylko maksior, albo śmierć. 4 ta runda nawet jesli na tym koniec będzie oznaczała, że sezon nie stracony. Odpadnięcie teraz, dramat, trafimy kota w kwalifikacjach do LE i dobranoc.
..
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 31.07.2011, 13:42
silver03 napisał(a):Wyświetl post
W końcu coś ciekawego, zamiast paplania internetowych ekspertów od wszystkiego. Choć i tak najbardziej mnie rozbawiły wpisy na głównej, żeby ktoś z klubu przeglądał forum bo znajduje się na nim wiele dobrych rad dla Maaskanta

O...
reymonta22 napisał(a):
Proponuje zeby trener i pan cupiał zagladali czasem na forum pisza tu osoby ktore nie sa trenerami itd a widza wiecej niz maaskant
Mocne niektóre dzieci pograły trochę w różne gierki i już uważają siebie za nie wiadomo jakich menedżerów piłkarskich i chcą pouczać tych którzy się na tym naprawdę znają . Oczywiście przed ekranem telewizora każdy jest mądry ,wszystko widzi najlepiej i rozwiązanie problemu wydaje się być proste ale w rzeczywistości wcale tak nie jest ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 31.07.2011 o godz. 13:50.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 31.07.2011, 14:52
Ciekawiło mnie kogo Wisła zgłosiła do pucharów jako wychowanków i się okazuje, że Kowalskiego, Bruda, Chrapka, Czekaja i Małeckiego. Podobno w Śląsku mieli większy problem z tym (gdzieś tak czytałem, chyba Skarb Kibica PS)

To mnie zaciekawiło http://www.uefa.com/uefachampionslea...474/index.html . Nasza tajna broń ofensywna? ; )
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.07.2011, 17:16
Tak, najbardziej ofensywnie usposobiony bramkarz w tej edycji LM...
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.07.2011, 17:38
Co jest z Meliksonem? Co Wy piszecie o jakiejś kontuzji? Nie oglądałem meczu i nie miałem dostępu do Internetu wczoraj więc nie wiem o co chodzi. Oficjalna milczy...napisali o Wilku tylko.
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 31.07.2011, 18:18
Melikson cały i zdrowy jakiś pokemon się wydurniał tylko
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2011, 18:34
Czy ktos kumaty i zorientowany w przygotowaniu fizycznym moze napisac ile moze potrwac odzyskanie swiezosci przyjmujac ze okres przygotowawczy nie zostal okraszony bledami?
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.07.2011, 18:42
jcts napisał(a):Wyświetl post
Co jest z Meliksonem? Co Wy piszecie o jakiejś kontuzji? Nie oglądałem meczu i nie miałem dostępu do Internetu wczoraj więc nie wiem o co chodzi. Oficjalna milczy...napisali o Wilku tylko.
Absolutnie nie jest kontuzjowany. Kłamliwe plotki i tyle.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 31.07.2011, 18:50
Co do formy fizycznej to drużyna tu ma właśnie aktualnie problem. Żaden nasz piłkarz nie gra jak w tamtej rundzie. Nawet Melikson, widać, że nie jest w formie. Wszystkim brakuje świeżości. Mam nadzieję, że to oznacza, że forma przyjdzie wkrótce. Tak wyglądały mecze z Levadią za Skorży wtedy kiedy drużyne przygotował na sierpniowe mecze. Potem Wisła grała dobrze.
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.07.2011, 20:01
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._Mistrzow.html

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.07.2011, 20:08
Jak nas Litex puknie to w Lidze Europy już nie jestesmy rozstawieni więc stawką jest albo 8 meczy w Europie albo 2.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
MiroPL
Member

Od: 09.2010

Stary 31.07.2011, 20:28
W meczu z Widzewem nie wyglądało to za ciekawie ale wydaję mi się że to zmęczenie...w meczu z Litexem Wisła musi dać z siebie wszystko i bardzo w to wieże...
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.07.2011, 20:32
Sezon się zaczyna a Ty tu o zmęczeniu piszesz, lekka przesada
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 31.07.2011, 20:38
mirex napisał(a):Wyświetl post
W meczu z Widzewem nie wyglądało to za ciekawie ale wydaję mi się że to zmęczenie...w meczu z Litexem Wisła musi dać z siebie wszystko i bardzo w to wieże...
Jezeli faktycznie byloby to zmeczenie to bojmy sie pucharow i odpadnijmy z nich jak najszybciej. Przeciez po ewentualnym przejsciu Litexa kolejne mecze w pucharach beda juz tylko ciezsze i trudniejsze a co za tym idzie beda wymagaly wiekszego wysilku. I jesli to mialoby sie przekladac na lige to w lidze lezymy.

Obawiam sie, ze mozemy popelnic blad kuchenek i grajac w pucharach mecze ligowe traktowac jako przykra koniecznosc. Osobiscie dla mnie byloby to nie do pomyslenia, zwlaszcza, ze niby dysponujemy szersza i bardziej wyrownana kadra niz "koledzy" z Wielkopolski.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 31.07.2011, 20:45
Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
Sezon się zaczyna a Ty tu o zmęczeniu piszesz, lekka przesada
Zmęczeniu ale przygotowaniami a nie sezonem oby syndrom " ciężkich nóg " jak najszybciej opuścił Naszych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.07.2011, 21:19
Miom zdaniem obronimy w środę awans do 4 rundy, ale tam... trzeba zagrać dużo, dużo lepiej.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 31.07.2011, 21:22
River napisał(a):Wyświetl post
Jezeli faktycznie byloby to zmeczenie to bojmy sie pucharow i odpadnijmy z nich jak najszybciej. Przeciez po ewentualnym przejsciu Litexa kolejne mecze w pucharach beda juz tylko ciezsze i trudniejsze a co za tym idzie beda wymagaly wiekszego wysilku. I jesli to mialoby sie przekladac na lige to w lidze lezymy.

Obawiam sie, ze mozemy popelnic blad kuchenek i grajac w pucharach mecze ligowe traktowac jako przykra koniecznosc. Osobiscie dla mnie byloby to nie do pomyslenia, zwlaszcza, ze niby dysponujemy szersza i bardziej wyrownana kadra niz "koledzy" z Wielkopolski.
Bzdura! Europejskie puchary są priorytetem. Jeśli ktoś nie rozumie, że Wisła może się stać lepsza dzięki występom w europejskich pucharach, to uważam go za kompletnego laika. Wisła musi grać najlepiej w eliminacjach do LM - mecz z Litexem jest najważniejszy, bo generuje przyszłe przychody Wisły. Osobiście nie mam żadnego żalu do drużyny, że odpuściła mecz z Widzewem, bo przejście Litexu to teraz sprawa "życia i śmierci".
Odpowiedz cytując
ManiekTS
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.07.2011, 22:12
Nie panikujcie tak,rewanz z Litexem bedzie powtorka z Beitarem tylko w tym przypadku mamy zaliczke z Lowecza

Wygramy bez problemu z nimi na R22,atmosfera i doping zrobi swoje a wygrana z Bulgarami doda nam wiatru w zagle ,wiec spoko maroko.
Kiedy z ziomeczkami pod blokiem siedziałeś , codzienne dobre akcje razem z nimi wspominałeś
gdy trafiłeś na komende raz po mordzie dostałeś , wszedłeś w układ z psami wszystkich posprzedawałeś
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 31.07.2011, 23:12
Kiedy jest losowanie IV rundy eliminacji LM ?
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.07.2011, 23:13
5 sierpnia............................
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.07.2011, 23:13
wojti11795 napisał(a):Wyświetl post
Kiedy jest losowanie IV rundy eliminacji LM ?
5 sierpnia w Nyonie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.07.2011, 23:33
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Jak nas Litex puknie to w Lidze Europy już nie jestesmy rozstawieni więc stawką jest albo 8 meczy w Europie albo 2.

Własnie dlatego ten mecz mozna śmiało nazwać najwaznjszym meczem od czasow pokonanania PAO 3;1 i wyjazdu tam na rewanz.Stawka mniejsza niz wtedy ,ale jednak dla nas na dzis baardzo wysoka.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.08.2011, 01:06
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Własnie dlatego ten mecz mozna śmiało nazwać najwaznjszym meczem od czasow pokonanania PAO 3;1 i wyjazdu tam na rewanz.Stawka mniejsza niz wtedy ,ale jednak dla nas na dzis baardzo wysoka.
Dokładnie! Nawet nie chce myśleć o tym, że coś może pójść nie tak! A poważnie boję się Liteksu i środowego meczu. Jeśli awansujemy dalej, właściciel dostanie pozytywnego kopa i pewność, że układanka holendrów idzie w dobrą stronę. Inną bajką jest to, że na razie mamy więcej farta niż umiejętności, a kto wie jak ta drużyna będzie grała za miesiąc, (mecze IV rundy odbędą się 18/19 i 25/26 sierpnia). Sporo czasu żeby się przygotować. Być może ta układanka się zazębi, a wtedy szkoda będzie oglądać LM czy LE z boku. Nie mówiąc już o ogromnych cięciach w klubie, trzęsieniu ziemi w drużynie i być może zmianie trenera. Dlatego dla przyszłości naszego klubu lepiej awansujmy.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 01.08.2011 o godz. 01:19.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów