|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
no i bardzo dobrze. Mam nadzieję, że nastrzela sporo bramek na przekór wszystkim wyśmiewcom. Oczywiście strzelanie powinien zacząć po meczu z nami
![]() ![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Będę mu gorąco kibicował, bo pamiętam jak swego czasu był to najbardziej wyśmiewany polski piłkarz. Nie załamał się na szczęście po tym wszystkim i w Anglii dużo strzelał przez co zaskarbił sobie u mnie szacunek. Nie jest on jakimś mistrzem dryblingu (wzrost robi swoje), ale osiągną zagranicą więcej od nie jednego piłkarza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Też uważam, że to dobry ruch Jagi. Jeden z najbardziej niedocenianych polskich piłkarzy ostatnich lat. Jeśli nie stracił nosa w ciągu ostatnich miesięcy, to będzie z niego pożytek w Białymstoku.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Sam jestem ciekawy jak będzie wyglądać współpraca ataku Rasiak Frankowski, ale może być ciekawie - pamiętam duet NIedzielan - Rasiak i była to jakaś sensowna opcja przynajmniej na ligę, a i w pucharach z tym atakiem Groclin trochę poszalał....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dzieci Onetu i wp.pl zrobiły z niego ofiarę wszystkich niepowodzeń polskiej piłki.
A jest(był?) to piłkarz solidny. Jak na naszą ligę bardzo dobry. Pamiętam jeden mecz z Groclinem w krk, w którym Rasiak zdecydowanie się na boisku wyróżniał. Zrobił wtedy na mnie duże wrażenie... A potem co przyjechał na kadrę, to go psychicznie zajeżdżały grubasy z przed monitora. Bardzo jestem ciekaw jego gry w Jadze. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Po drugie jakby był taki drewniany, to by tyle lat w Anglii nie pograł. Ile wytrzymał tam Franek ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jeżeli Grzesio Rasiak jest zdrowy, to może być wielkim wzmocnieniem ataku Jagi. Może zgrywać górne piłki do pomocników/Franka, a nawet strzelić bramkę z przewrotki. Taki to skarb z tego Rasiaka. Mam nadzieję, że Wiśle nie strzeli bramki głową z rożnego w stylu Branko Radovanovica po dośrodkowaniu Jaśka Paulisty... z Koroną.
Oby ten transfer wyszedł Jagiellonii rzeczywiście na plus. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Manu odchodzi z Legii.
Od 1 stycznia Manu zostanie zawodnikiem chińskiego Guoan Pekin Dzięki jego odejściu budżet płacowy Legii będzie lżejszy o jakieś 250 tysięcy euro. http://legionisci.com/news/45913_Man...i_z_Legii.html Co do Nakoulmy, to jest to specyficzny piłkarz. Jak grał w ekstraklasie w Widzewie to sobie nie poradził.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 07.12.2011 o godz. 21:11.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
A co do Pączka mój typ to Lubin. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najprawdopodobniej odejdzie za darmo. Jak przychodził to kosztował 100 tys euro.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Okazało się jednak, Legia zarobi na Manu 200 tys euro.
Jóźwiak się wyrabia jako dyrektor sportowy Co do Pączka to obstawiam cyrk JW ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wojciech Ł. piłkarzem ŁKS , linka nie podam bo to nielubiane g**wno
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Jak "wrzucacze" będą się dobrze spisywać to może być fajnie.
No i Franek się pewnie ucieszy - zawsze kilka piłek więcej w meczu powinno Mu spaść pod nogi w polu karnym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
No jest tylko jedno ale - Frankowski i Rasiak to zawodnicy, że tak powiem w podeszłym piłkarsko wieku, mistrzami wydolności i powrotów na własną połowę za przeciwnikiem nigdy nie byli. Wątpię, żeby Michniewicz wstawiał ich obu do składu.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy podobne zdanie na temat Rasiaka. Denerwowały mnie te śmiechy z Rasiaka, że drewno, że łamaga itd. Tak na prawdą jako napastnik wywiązał się ze swojego zadania. Bo w Polskiej lidze strzelał, w Anglii strzelał i w reperezentacji pare bramek zdobył. Sądzę, że będzie dużym wzmocnieniem
![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Łakomy kąsek do wzięcia - za darmo i od zaraz:
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...094,1,379.html gdzie trafi Pączuś? Ja obstawiam Starozakonnych. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
kojarzysz gościa o wdzięcznym nazwisku Tshibamba... też robił "furorę" w Arce tak jak teraz ten Nakoulma w Górniku i jak skończył w Lechu każdy wie... tak samo Ubiparip... raz na 10 transferów uda się Lechowi coś nawet ściągnąć... Wisła i Stan wiedzą kogo kupić ![]() ![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Na takim poziomie nie wolno być tak rażąco nieskutecznym. Facet jest przebojowy, silny i ma niezłą technikę użytkową, ale jest koszmarnie nieskuteczny. Nie umie też grać kombinacyjnie, co w przypadku Amiki jest pożądane. Moim zdaniem Amika ma już piłkarza o podobnej charakterystyce - Bartka Ślusarskiego. Nakoluma jest młodszy i lepszy, ale to ten sam typ piłkarza. Do Amiki przymierzano też ponoć Saidiego. Ten zawodnik prędzej pasuje do wronieckiej ekipy. Jako skrzydłowy w lepszym niż Pasy zespole może wnieść do naszej szarej ligi sporo kolorytu. Ale nie jako partner do napadu dla Rudniewa, bo żaden z niego napastnik. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
A jak Manu przychodził do Legii to na zasadzie wolnego transferu tak? Wiadomo za ile go Legia opchnęła?
![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Wazne ze place sie troche zmniejsza, no i wiatr i tylko wiatr ktos inny bedzie robic
![]() Jak to na naszym forum stwierdzilo "Klątwa Banerowa" trwa, pozostał tylko IV ![]() Co do Ajwena, nie wiem czy cyrk JW przygarnie go, w koncu maja swoich lepszych zawodnikow PS: Cabaj uciekl z Izraela bo bal sie o wlasne zycie nie tylko on, kilku obcokrajowcow rowniez... co tam sie dzieje...![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Transferowe szaleństwo czas zacząć. Na wstępie informacja z lechpoznan.net na temat aktualnej sytuacji Stilica.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 13.12.2011 o godz. 17:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Józef Wojciechowski: chcemy kupić Ireneusza Jelenia
Cytat:
![]() On nigdy nic nie osiągnie z taki mocarnymi planami .A może miszcza do tego? ![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Możemy się śmiać z Wojciechowskiego, ale wypożyczenie np. Pawła Brożka przez Polonię jestem sobie w stanie wyobrazić. Paweł musi grać, jeśli chce być na EURO, a Wojciechowski ma kasy jak lodu.
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jeleń raczej nie ma zamiaru wracać do polskiej Ekstraklasy, przynajmniej jeszcze nie teraz - i wcale mu się nie dziwię.
Podbeskidzie już się zbroi - nowym zawodnikiem Górali został niejaki Łukasz M. http://ts.podbeskidzie.pl/a2162/mier...-nowym-goralem |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Baruchyan pierwszym wzmocnieniem Polonii
wp.pl napisał(a):
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
![]() Styczność z nie normalnym właścicielem Gajdamkiem już miał także przyjedzie z niezbędnym doświadczeniem, które pomoże mu odnaleźć się w realiach Wojciechowskiego.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.01.2012 o godz. 11:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nasz na szczęście niedoszły piłkarz, Jakub Świerczok oficjalnie jest już grajkiem Kaiserslautern, podpisał kontrakt do czerwca 2015 roku. Podobno Polonia opchnęła go za pół miliona euro.
|
|
|