|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie gralibyśmy cały mecz w jednego mniej. Ale to przecież bez znaczenia...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To bez znaczenia.
Od początku było widać, że nie ma takiego szarpnięcia jakie było z Piastem. Nie spodziewałem się w tym meczu zwycięstwa, co pokazałem obstawiając na SB remis. Byłem optymistą. Ta drużyna, jak na razie, wygrywa swoje mecze gdy gra na pełnej... To oznacza, że albo piłkarze są słabi, albo trener nie potrafi ich ustawić przeciwko siłowo i szybko grającym rywalom w I lidze. Albo jedno i drugie. Albo trzecie (tu się łudzę) - celem jest wyszarpanie miejsca barażowego i zagranie na pełnej w barażach, jak w pucharach. Na ten okres być może szykujemy szczyt formy. Oby nie za późno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Przecież my nie umiemy wygrywać z MOCNYMI rywalami. W tym roku w lidze wygraliśmy tylko z drużynami, które punktują na wiosnę na miejscach 9-18. Z Arką remis. Ze wszystkimi innymi, dobrymi, porażki.
Także to jest drużyna na miarę Sobola z 1 sezonu. Cieniasów poogrywał a jak ktoś grał lepiej to w czapę i zero pomysłu. Dzisiaj wiadomo, po czerwonej kartce to ciężko się spodziewać, ze się w 10 wygra. Tylko, ze nasz bilans to 3-1-3 a nie np 4-2-1. Także dramat i tyle. Za Sobola głupio pkt potraconych, teraz to samo i sytuacja w lidze się robi dramatyczna. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To gwarantuje uczciwą rywalizację, którą można oceniać. Przy grze w 10 od 4 minuty, ocena jest zawsze zafałszowana.
Chociaż niektórym to zupełnie nie przeszkadza w tworzeniu swoich fantazji. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Gieksa SZÓSTE zwycięstwo z rzędu. Gieksa grająca w 10 przeciwko wiceliderowi - to tak apropo czerwieni Jarocha...
Widzicie kogoś z GKS w naszym składzie? A z Motoru? Łęczna też już przed nami. Widzicie u nas w składzie Młyńskiego albo Fazlagica? Jesteśmy chorym klubem, chorym ....a klubem do zaorania. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gwoli ścisłości GKS to grał w 10 bodajże od 74 minuty. Niemniej z trudniejszym rywalem. A po drugie niemniej to idą jak burza, o czym my możemy pomarzyć, bilans bramkowy 20-3 w tym roku i bilans meczów 7-0-1. Rywali mieli słabych wczesniej ale tak czy siak to myślę, że przebili własne tamtą super serię Sobola sprzed roku (nie sprawdzam z kim my wtedy graliśmy i jaki bilans bramkowy), a o wyczynach paczki Rude to nawet nie ma tutaj co mówić.
Cygany miały 7 pkt straty do nas, mają 4 pkt przewagi. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Miedź Motor Lechia to nie są slabi przeciwnicy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Kartka czy nie, problemy widać te same. Wolne klepanie piłki, które przy dobrze ustawionych drużynach ma zerową skuteczność. W meczach z ESA to wygląda trochę lepiej, bo jest więcej miejsca.
Od dwóch lat to widać, od dwóch lat jest brnięcie w to samo w imię nie mam pojęcia czego. Przecież nie chodzi o to, aby wydawać więcej, bo wiadomo, że kasa pusta, ale wydawać inaczej, na innych zawodników. Królewski prowadzi ten klub w niebyt. Jak tyle czasu się nie udaje to nagle nie zacznie żreć, po prostu, cudów nie ma. Decyzje podejmują wciąż te same osoby i wciąż efekt jest ten sam. Mam wrażenie, że nie zdajemy sobie sprawy z powagi sytuacji, ciągłe szukanie winy na zewnątrz, zero wyciągniętych wniosków, rok po roku drużyna się stacza coraz niżej.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 07.04.2024 o godz. 20:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Nie ma dobrych porównań, zawsze sie na czymś trzeba oprzeć ale dla mnie taka forma z powiedzmy ostatnich 10 kolejek, utworzenie z tego tabeli pokazuje z jak silną drużyną na danym etapie się ściera. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
Wręcz przeciwnie, przyślą jeszcze większego debila. A dodatkowo jak Królewski będzie dalej fikał zaraz dostaniemy karę za oprawę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Podpisaliscie panowie klauzule poufnosci, ze nikt nic nie pisze o spotkaniu z krolewskim?
Znaczy wniosek, ze spotkanie zeby uciszyc hejterow odnioslo skutek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kto tu jest hejterem? Przecież tu tylko czystą prawdę się pisze.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Trzeba było q..a wygrać z Chrobrym, to ta porażka tak by nie bolała, a w tym meczu tak naprawdę można było walczyć chociaż o remis, tylko trzeba było to zrobić, a my w II połowie patrzyliśmy jak Motor gra. Z takim graniem nie zasługujemy na grę, jak na narodowym w dostaniemy dupę, to w przyszłym sezonie nie wiem co z nami będzie.
Uważam, że jednak bez Królewskiego będzie lepiej, bo może zna się na AI, ale chyba dużo mniej na zarządzaniu klubem i rozumiem, ze błędy sie popełnia, ale On to robi od kilku ładnych lat Ps. Kto jest odpowiedzialny za te hitowe transfery bramkarza i napastnika.... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawy jestem czy ktoś odpowie za ten transfer Omraniego? Bo mocno zaczyna śmierdzieć...
Gość niegotowy do gry, z nadwagą, turysta. Gdzie tymczasem ta runda pokazuje, że drużyna ma duże problemy na innych pozycjach. Mam wrażenie, że jak trzeba było stabilizacji to narobili transferów, jak trzeba było mądrych wzmocnień w tej rundzie, to sprowadzili turystę czy klasyczny szrot, który coś tam raz na ruski rok zagra, czyli Bregu. Mam wrażenie, że nikt w tym klubie nad niczym nie panuje, transfery bez pomyślunku, drużyna zbudowana na kolanie, pionu sportowego nie ma. Czarno to widzę.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie obrażaj szrotu. Szrot to jest Bregu, który nie może zagrać 90 minut ale ogólnie potrafi grać ponad 45 minut i się nie przewraca biegnąc z piłką, także szacun. Omrani to nawet nie stał koło szrotu. Białorusin nie mógł stać bo nie może grać, a Dziedzic chyba przyszedł po to żeby wywierać presję na reszcie młodych, że kolejny kocur czai się za ich plecami.
1 transferowy szrot, 3 transfery to kryminał. Okienko w sytuacji gdy walczymy o awans. Podejrzewam, że ten ghański Igbekeme przebijał by ich wszystkich razem wziętych gdyby go podpisali. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Generalnie ktoś za transfery Omraniego i Cziczkana powinien odpowiedzieć głową, ale wszyscy wiemy, że się tak nie stanie. Akcja z pozwoleniem na pracę dla Cziczkana to jest kuriozum, zachodzę w głowę jak mogli przeoczyć coś takiego.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Może i lepiej,że on tego pozwolenia na pracę nie ma.Jak dostanie to może się okazać że nie dość że proceduralnie to transferowa pomyłka to jeszcze dojdzie do tego że sportowa również.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2021
Offline |
|
|
Nie bardzo rozumiem o co masz pretensje. Na spotkanie mógł przyjść KAŻDY, mogłeś na nim zadać KAŻDE pytanie. Nikt nikomu nie bronił przyjść. Nie skorzystałeś to nie miej pretensji do innych, że poszli i kulturalnie sobie trzy godziny o Wiśle pogadali.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można gadać nawet 5h, nie zagada się oczywistych błędów i problemów, które popełniono i są popełniane.
Jesteśmy w d..., bo kasa pusta i szykuje się nowy sezon w 1 lidze, który przyniesie cięcia kosztów. Skoro nie udało się awansować mając hajs na zawodników, tym bardziej nie uda się teraz. Jedyna szansa jest taka, że ktoś się zlituje nad tym klubem i tu włoży hajs, ale szanse na to są mizerne zapewne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie,nie mogłem. Weekend to u mnie czas święty dla dzieci. Mecz mieli obiecany na długo przed propozycja spotkania, a ja w przeciwieństwie do królewskiego słowa dotrzymuję
![]() BTW, jak spotkanie służyło "pogadaniu sobie o Wisle" to dobrze ze nie mogłem bo byłby ro zmarnowany czas ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
No, no. Napisz na PW do Krolewskiwgo to pewnie sam chetnie sie ustawi na takie spotkanie.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2021
Offline |
|
|
Termin był znany trzy tygodnie wcześniej, trudno o większą elastyczność. Prezes mówił, że jest otwarty na następne spotkania, myślę, że znajdzie dla Ciebie czas skoro "ludzi z ulicy" przyjął w swoim biurze. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko to nie ja mam potrzebę rozmowy z nim tylko on z nami.
Jak jest to nawet ślepy widzi i kolejne piękne slowa i zaciemnianie rzeczywistości jest zbędne. Lepiej niech prezes ten czas spozytkuje na realizację obietnic, które publicznie skladal- umorzenie pozyczek, dokładne rozliczenie dnia meczowego, info jak wyglądają "koszty" cateringu etc. To będzie znacznie lepiej spożytkowane 3h a mysle, że tak sprawnemu managerowi () więcej czasu na realizację powyższego nie potrzeba ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mała poprawka - okazuje się, że Cziczkan ma pozwolenie na pracę, przeciągają się za to sprawy związane z wizą. Jak pech to pech :(
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Niech go ziemniaczany król zatrudni jak tutaj ma takie problemy..
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio mam nawal w pracy i srednio czas na sledzenie Wisly i zapewne mi umknelo, ale koledzy mi dadza info: ile tych pozyczek jaro juz umorzyl?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę na twiterze, że Lechia ogarnia sponsorów i rozmawia z Orlenem, a przecież Jaro się zarzekał, że jak przyjdą do Wisły to wszyscy sponsorzy uciekną, w tym Orlen właśnie... Czyżby się ktoś minął z prawdą?
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Krysztal, rozumiem, z Twojego posta, ze jeszcze nic nie umorzono i czekamy na koniec sezonu... na koniec sezonu to ja to odczytuje tak: czy awansujemy. Jak nie awansujemy to zadnych umorzen nie bedzie. Bo po co? Aaa, no jeszcze ewentualnie na final czekamy, bo jak przegramy to tez zbedne umorzenia beda ;D |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|