The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2018, 07:50
Też mi się zdarzało pisać na forum po pijaku
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.09.2018, 17:42
Kato-komuchy jak za PRL chcą wprowadzać cenzurę:

https://wiadomosci.wp.pl/poslanka-pi...7018718255233a
Kocur
semper fi

Stary 20.09.2018, 09:07
Wkleiłbym odpowiedniego mema ale zostało to zakazane głosami PO-komuchów w Ojro-Parlamencie
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.09.2018, 09:42
To bardzo ciekawe co piszesz.. możesz przytoczyć przepis?
Kocur
semper fi

Stary 20.09.2018, 10:11
https://www.spidersweb.pl/2018/09/ac...utorskich.html
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.09.2018, 21:39
Cytat:
Wkleiłbym odpowiedniego mema ale zostało to zakazane głosami PO-komuchów w Ojro-Parlamencie
najlepsze jest to, że takie ASy czy ciacha będą rżnąć do końca swojego żywota głupa, że PiS wprowadza zamordyzm a PO jest/było spoko. Będą udawać, że te jebane szmaty np z PO czy Nowoczesnej namaszczone przez komuchów na swoich następców to patrioci i prawi Polacy, a tylko ten PiS i Kaczor to czuby.
To jest dosłownie jak za PRLu, pluto Polakom w twarz, a takie ASy i jego koledzy mówili, że deszcz pada, ze przecież nic się nie stało, skazywano największych Polaków na karę śmierci za udział w państwie podziemnym a takie pały mówiły, że to bandyci więc się im należy.
Juz 3 lata rządzi PiS i i zgadzam się, że ustawia państwo w pewnych aspektach pod siebie, zgadzam się, że jest kolesiostwo i nepotyzm, że jest socjalizm bez sensu ale z drugiej strony jakby tak przyłożyć to do tego co ludzie pokroju ASa i ciacho mówili przez te 3 lata to można powiedzieć, że ten PiS to idealna partia... mianowicie miała być wojna z Rosją, miał być Smoleńsk tematem nr 1 w Polsce, Macierewicz miał wyskakiwać Polakom codziennie z lodówki, budżet miał się zawalić, na 500+ miało nie byc nas stać, wiek emerytalny niemożliwe było aby było od 60-65 lat itd itd. Co by nie zrobił PiS to takie pały zawsze będą szczekać, bo ich boli, że ich komuchy i postkomuchy straciły stołki i powoli powoli tracą władze w Polsce a przejmują ją ludzie bardziej na prawo. Tymczasem deficyt wcale nie jest jakiś szalony, 500+ to socjal z jednej strony bez sensu ale z drugiej wiem po znajomych, ze na prawdę to im pomogło złapać w życiu oddech i dało trochę spokoju, no i jakoś się okazało, że moga firmy płacić podatki i nie oszukiwać na podatku VAT? No kurcze mogą, a za POwców waszych nie mogli cholerka.
Także jebać tych waszych postkomuchów a was niech dupa dalej boli.
Oczywiście jakimś zwolennikiem PiSu nie jestem ale patrząc na tą bylejakość i zero możliwości na przyszłosć jeśli chodzi o narodowców czy Kukizów itp to pozostaje w całym tym komuszym szambie jedynie PiS.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.09.2018, 08:12
Zapomniałeś jeszcze napisać o moich rodzicach - komunistycznych aparatczykach oderwanych przez PiS od koryta i o mnie - resortowym dziecku. Jaki w ogóle trzeba mieć tupet żeby popierając dzisiejszą władzę pisać z takim zacietrzewieniem o komuchach i ludziach skazujących największych Polaków w PRLu, kiedy twarzą zmian w sądownictwie jest odznaczany za przykładną służbę prokurator stanu wojennego, a za przykładnego sędziego obecna władza uważa człowieka skazującego opozycjonistów w PRL, którego Ziobro zrobił Prokuratorem Prokuratury Krajowej, a którego ojciec skazał na śmierć Pileckiego. I ty śmiesz twierdzić, że to ja udaję, że deszcz pada? Przecież to jest jakaś groteska.
Stać nas na 500+ i 60 letni wiek emerytalny? Mamy niespotykaną chyba do tej pory koniunkturę gospodarczą, a i tak się zadłużamy. Czy ktoś z tych socjalistów u władzy zastanowił się co będzie potem? Oczywiście, że nie bo g.. ich to obchodzi. Niech się martwią inni. Głosy mamy, za ch... ich nie oddamy.
PS. Cieszę się, że moje pieniądze pomagają twoim znajomym.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 21.09.2018 o godz. 08:23.
Kocur
semper fi

Stary 21.09.2018, 08:42
Pytałeś o ACTA 2.0 - jakiś komentarz co do głosowania przez swoich ulubieńców i obrońców demokracji ?
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 28.09.2018, 19:48
https://www.youtube.com/watch?v=HFXtxW06Eo8 Polecam! Filmik trwa siedem minut, a jest bardzo wartościowy
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 28.09.2018, 20:03
Spoko gość, bardzo dobre przesłanie. Szkoda tylko, że weganin.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 23.10.2018, 14:05
https://www.money.pl/gospodarka/wiad...0,2419358.html

To tak wrzucam jakby ktoś miał wątpliwości czy PiS i PO czymś się różnią jeśli chodzi o podejście do tych najbardziej gospodarnych Polaków
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.10.2018, 16:29
A ja dalej swoje, PiS jest zły ale są malusieńkim złem w porównaniu do tych postkomunistycznych śmieci z PO,N czy innych SLD. PiS jest zły ale dlatego, ze ma zły pijar, jest duża nagonka na nich więc często z igły robi się widły jeśli chodzi o ludzi związanych z PiSem. Jest nepotyzm, sa na pewno układy, kolesiostwo, buractwo itd jest bekowa propaganda w TVP dla PiSu aż czasami się chce rzygać i śmiać jednoczesnie z tego co ci ludzie potrafią wyczyniać ale wolę tych głupków PiSowskich i tę partię bo oni chcą chociaż dobrze choć nie zawsze im wychodzi, niż te watahę śmieci z lewej strony, z tej postkomuny, watahę tych zakłamanych i zmanipulowanych ludzi, ludzi, którzy już dosłownie zamiast mózgu mają gówno i jeszcze się tym chwalą. I 2 przykłady dla Was:
1. https://www.fakt.pl/wydarzenia/polit...2vh48y#slajd-1

Tak, to ten sam gościu, któremu mamusia w Sejmie zakrywała morde jak chciał coś powiedzieć. To ci pajace z tego APOLITYCZNEGO protestu opiekunów osób niepełnosprawnych. Beka z tych ludzi. Nic więcej tu nie trzeba dodawać. Oczywiście gościu został radnym i startował z list PO/N.
I co mnie tu jeszcze boli? Że gdyby odwrócić sytuację i gościu by startował z listy PiSu to wiele szmat by tu pianę w mordzie miało z tego powodu... ale jak ich ziomeczki takie coś robią to cisza. Tak samo jak cisza, gdy na protesty niepełnosprawnych, KODu, pielęgniarek czy innej aborcji chodza zawsze te same mordy albo cisza jak chodzą na te protesty przebrzydłe komunistyczne mordy.

I druga sprawa. http://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmi...nstytucja.html

tu już sam fakt jak wygląda to szmacisko dla niepoznaki nazywane Lechem Wałęsą, a tak na prawde jego prawdziwe nazwisko to TW Bolek. Z PiSu się śmieją, z Kaczyńskiego, ze pedał/kawaler (SINGIEL!) (ale tolerancja), że śmieszny czy coś a jednocześnie za bohatera i męża stanu uważają ćwierćinteligenta, głupka, który nie umie się wysłowić i jak widać, który nie umie się ubrać jak biały czlowiek, nawet w dzień wyborów - już pomijam fakt, że to zdrajca i konfident.

Straszne brzemię ten komunizm pozostawił po sobie. Nie dość, że Polak między Polakiem będzie się różnił co do istoty rządzenia państwem, spojrzeniem na gospodarkę, to jeszcze musimy się użerać z ludźmi, których jest w Polsce 30-50%, którym komuniści zrobili gówno z mózgu i którzy są po tej stronie co kiedyś "Polacy" myślący jak Sowieci. Tragedia.
Jeszcze jedna konkluzja, afer będa szukać w PiSie, złodziei a sami głosują na POwców, którzy mają wyroki albo nic sobie nie robią ze zlodziejskiej reprywatyzacji w Warszawie i dalej wybierają na prezydentów miast POwców - Zdanowska, Trzaskowski.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Kocur
semper fi

Stary 08.11.2018, 12:46
Cytat:
wojskowy sąd garnizonowy wydał europejski nakaz aresztowania wobec byłego sędziego wojskowego sądu rejonowego stefana michnika - podał pion śledczy ipn. S. Michnik podejrzany jest o popełnienie 30 przestępstw, w tym wydawanie bezprawnych wyroków śmierci wobec żołnierzy polskiego podziemia.
Nareszcie !!!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.11.2018, 13:04
Pff... zaraz będzie odroczenie ze względu na stan zdrowia i tyle z tego będzie.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2018, 13:18
coś czuję, że i tak nikt do niego nawet nie pojedzie
AS82
Banita

Stary 09.11.2018, 20:55
https://vader.joemonster.org/upload/...1516141917.jpg

nic dodać nic ująć...
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 13.11.2018, 15:10
Marek Chrzanowski w rozmowie z PAP powiedział, że podaje się do dymisji. Jest to efekt wybuchu dzisiejszej afery związanej z KNF. Dziś "Gazeta Wyborcza" opublikowała artykuł, w którym miliarder Leszek Czarnecki zarzuca przewodniczącemu KNF Markowi Chrzanowskiemu "przychylność w zamian za ok. 40 milionów złotych".
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 13.11.2018, 18:17
Zarzuca przychylnosc Jak to brzmi w ogóle.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 13.11.2018, 19:16
Bardzo delikatnie ujęte
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.11.2018, 06:42
Cytat:
PiS jest zły ale dlatego, ze ma zły pijar, jest duża nagonka na nich więc często z igły robi się widły jeśli chodzi o ludzi związanych z PiSem.

Dalej twierdzisz, że to tylko zły "pijar" i tak naprawdę chcą dobrze?

Tak wiem, PO to nakradło, PO to były afery...
Jaroo1
Senior Member

Stary 16.11.2018, 09:26
Parówy sa wszedzie. Jeśli ktos myśli ze w PO u Korwina czy w innym Ruchu Narodowym sa sami prawilni ludzie to zycze powodzenia. Grunt to zeby linia partii nie byla zlodziejska - a takie byly rzady PO-PSL (Tusk umoczony,HGW umoczona itd. Same najwazniejsze persony) i wazny jest sposob co partia robi z takim zlodziejen oszustem (PO nie robilo nic. Tylko zamiata pod dywan wszystko). Mam nadzieje ze pisiory zrobia inaczej.
I tak. Uwazam ze PIS ma po prostu zły pijar. Przykładowo gdyby Kaczyński podpisal niekorzystna umowe z Rosja na gaz jak Pawlak,gdyby jaki robil waly jak HGW gdyby Duda byl takim cwokiem zyciowym jak Komorowski albo gdyby ktos z PiSu udawal debila w sorawie amber gold i pll lot i jego syn byl w to jeszcze umoczony to by sie lewactwo zesralo na to wszystko. Tym sie charakteryzuje lewa strona. Oczywiscie media typu gazeta Polska czy obecna tvp nie sa lepsze aczkolwiek skale ich pajacowania mozna zniesc bo bronia pisu który az taki zły nie jest. Ale jak gw czy inne gowno opluwa patriotyzm, Polske a broni zlodziei z PO czy komunistycznych katów no to to juz jest nie do zniesienia.
drozd:
AS82
Banita

Stary 11.12.2018, 23:10
Powoli pada mit wspaniałego Kościoła , co chwile nowe skandale , teraz sprawa domniemanej pedofilii Jankowskiego. Ciekawe co na to PIS? Dalej im popłaca podlizywanie się klerowi i Rydzykowi ?
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.12.2018, 16:40
popłaca, bo przeważająca część ich elektoratu to zatwardziali katolicy, którym racjonalne myślenie jest obce
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.12.2018, 17:37
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Powoli pada mit wspaniałego Kościoła , co chwile nowe skandale , teraz sprawa domniemanej pedofilii Jankowskiego. Ciekawe co na to PIS? Dalej im popłaca podlizywanie się klerowi i Rydzykowi ?
"Powoli pada mit wspaniałego Kościoła" hahha

Pada bo jakimś starym babom po 50 latach się przypomniało, że jednak ks. Jankowski ich molestował, dajże spokój...
Gdzie były jak żył? Jakieś dowody?
Ja też nagle sobie przypomniałem, że mnie też dotykał, może dostanę jakąś kasę od Kościoła za zadośćuczynienie?
Chyba się zgłoszę z tym do Gazety Wyborczej i TVNu

Kościół był, jest i będzie, przetrwał 2 tysiące lat i dalej przetrwa. To są miliony ludzi, tysiące dobrych kapłanów. Trafiają się złe osoby, ale są to jednostki, które znajdują się w każdym zawodzie, taka jest statystyka. Na 10000 dobrych osób, może być 1 zła, ale to nie znaczy, że wszyscy tacy są, a tak starają się to przedstawić media, jednak niektórzy dają się nabrać na tą propagandę i powtarzają głupoty...

Bóg, honor, ojczyzna!
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.12.2018 o godz. 18:24.
AS82
Banita

Stary 12.12.2018, 18:37
heoij napisał(a):Wyświetl post
"Powoli pada mit wspaniałego Kościoła" hahha

Pada bo jakimś starym babom po 50 latach się przypomniało, że jednak ks. Jankowski ich molestował, dajże spokój...
Gdzie były jak żył? Jakieś dowody?
Ja też nagle sobie przypomniałem, że mnie też dotykał, może dostanę jakąś kasę od Kościoła za zadośćuczynienie?
Chyba się zgłoszę z tym do Gazety Wyborczej i TVNu

Kościół był, jest i będzie, przetrwał 2 tysiące lat i dalej przetrwa. To są miliony ludzi, tysiące dobrych kapłanów. Trafiają się złe osoby, ale są to jednostki, które znajdują się w każdym zawodzie, taka jest statystyka. Na 10000 dobrych osób, może być 1 zła, ale to nie znaczy, że wszyscy tacy są, a tak starają się to przedstawić media, jednak niektórzy dają się nabrać na tą propagandę i powtarzają głupoty...

Bóg, honor, ojczyzna!
Nie było by ci do śmiechu jakby ciebie ten problem dotyczył lub twojej rodziny.
Kościół tak przetrwa jak w Irlandii. Na 10000 jedna osoba zła ? Chyba kpisz, są statystyki że na na 1 z 10 księży przypada zboczeniec
heoij
Senior Member

Stary 12.12.2018, 18:50
Gdyby mnie to dotyczyło to nie czekałbym 50 lat na nie wiadomo co tylko od razu załatwił sprawę.

Tak na szybko masz portal Lisa dotyczący statystyk:

https://mobile.natemat.pl/85477,kim-...-nauczycielami

Najciekawsze dane dotyczą jednak tego, kim są skazani pedofile. Aż 900 osób z 1468 osadzonych nie ma żadnego wyuczonego zawodu. Prawie 70 z nich było murarzami, 40 pracowało dorywczo, 30 wykonywało zawód ślusarza, 30 to rolnicy, a 25 mechanicy samochodowi. Jedynie "pojedyncze osoby" wykonywały zawody takie jak inżynier, lekarz, nauczyciel, pedagog, wychowawca czy duchowny kościoła katolickiego.

To są dane statystyczne z 2013 roku, jak znajdziesz nowsze to możesz wkleić

Także twoje statystyki można włożyć między bajki....
AS82
Banita

Stary 12.12.2018, 18:58
Gdyby mnie to dotyczyło to nie czekałbym 50 lat na nie wiadomo co tylko od razu załatwił sprawę.

Tak na szybko masz portal Lisa dotyczący statystyk:

https://mobile.natemat.pl/85477,kim-...-nauczycielami

Najciekawsze dane dotyczą jednak tego, kim są skazani pedofile. Aż 900 osób z 1468 osadzonych nie ma żadnego wyuczonego zawodu. Prawie 70 z nich było murarzami, 40 pracowało dorywczo, 30 wykonywało zawód ślusarza, 30 to rolnicy, a 25 mechanicy samochodowi. Jedynie "pojedyncze osoby" wykonywały zawody takie jak inżynier, lekarz, nauczyciel, pedagog, wychowawca czy duchowny kościoła katolickiego.

To są dane statystyczne z 2013 roku, jak znajdziesz nowsze to możesz wkleić

Także twoje statystyki można włożyć między bajki....
W Australii i USA problem dotyczy 7% księży czyli 7 na 100 ,a nie jak piszesz 1 na 10000
Skazani pedofile...księża nie są skazani bo zawsze dostawali wyroki w zawieszeniu, teraz się to może będzie powoli zmieniać. Murarze i robotnicy nie są ukrywani przez swoich przełożonych na innych plebaniach.
Widzisz coś się jednak zmienia ,bo z 10 lat temu nikt by nie śmiał nawet coś wspomnieć złego o Kościele bo by został zaszczuty jak ofiary pedofilów w sutannach.
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 12.12.2018, 19:01
Oczywiście, że kościół padnie. Ale nie przez instytucję, tylko przez to, że chrześcijaństwo nie ma szans jako racjonalna teoria. Sam kiedyś wierzyłem, ale zauważyłem jak duże luki sa w tej religii i zresztą w każdej z którą ludzie mają do czynienia. Nieistnienie chrześcijańskiego Boga można akurat wykazać szeregiem dowodów.
heoij
Senior Member

Stary 12.12.2018, 19:09
AS82 napisał(a):Wyświetl post
W Australii i USA problem dotyczy 7% księży czyli 7 na 100 ,a nie jak piszesz 1 na 10000
Ale czy my mieszkamy w USA czy w Australii? Myślałem, że w Polsce... Ale ok, pod udowodnienie swojej tezy musiałeś poszukać czegoś ze świata jak w Polsce nie ma...

Co do sądów to widocznie nie ma wystarczających dowodów żeby skazać ich bez zawieszenia.

@JudasPriest- tak już dwa tysiące lat tak mówią... Powiedz to też żydom i muzułmanom
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.12.2018 o godz. 19:13.
AS82
Banita

Stary 12.12.2018, 19:13
Ale czy my mieszkamy w USA czy w Australii? Myślałem, że w Polsce... Ale ok, pod udowodnienie swojej tezy musiałeś poszukać czegoś ze świata jak w Polsce nie ma...

Widocznie nie ma wystarczających dowodów żeby skazać ich bez zawieszenia.

@JudasPriest- tak już dwa tysiące lat tak mówią... Powiedz to też żydom i muzułmanom
Dane są z USA i Australii ,bo w Polsce był to temat tabu i dopiero teraz wychodzą na wierzch takie kwiatki jak z Jankowskim.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów