|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
widzę wysyp obywateli RP na tym forum.
![]() A nie... to tylko 3 czy 4, stale te same osoby formują antydemonstrację ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
||
|
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):
Lukasz napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Co do afer - jestem pewny ze teraz nie będzie żadnej szansy na skazanie kogokolwiek z PiS przed sądem. Co więcej, jestem pewny że wsadzony 'kompetentny' i młody sędzia z nadania PiS jak wywącha że osoba sądzona ma kontakty z partia rządzącą wyda sam z siebie korzystny dla tej osoby wyrok. Potem nie omieszka poinformować przełożonych o własnej nieprzymuszonej inicjatywie - w końcu wazelina do awansu jest niezbędna. Nie słyszałeś o policjantach tnących konfetti na spotkanie z ministrem? Co potem się stało z inicjatorem 'spontanicznej akcji'? Czyż nie awansował? W sądach będziesz miał to samo. I na koniec - myślę że jest całkowicie odwrotnie jak piszesz. Szansa na jakąkolwiek obronę obywatela w procesach politycznych czy dochodzenie własnych racji przed urzędnikiem państwowym obecnie spadła do zera. W Twojej nomenklaturze - wracamy do modelu państwa sprzed okrągłego stołu. Chciałbym powiedzieć 'tylko gęby są inne' ale jak patrzę na Piotrowicza....
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 16.07.2017 o godz. 09:23.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Michnikowi puszczają nerwy...https://www.youtube.com/watch?v=y8mQiss0vJ8
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Jego brat za swoje czyny chyba sam odpowiada?![]()
DysoN
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jeden braciszek z drugim tak samo udany.
A swoją drogą braciszek Szechtera za swoje wyroki z PRL powinien resztę życia w pierdlu spędzić. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
||
|
Lukasz napisał(a):
Lukasz napisał(a):
A jakie obywatel miał dotychczas szanse w straciu z urzędnikiem? Sprawa Kluski, czy choćby Cupiała, w przypadku którego prawo zadziałało wstecz? Proces polityczny? Proszę bardzo - sprawa Starucha (swoją drogą do czego to doszło żeby Legionistę tu przywoływać ).Ogólnie rzecz biorąc nie bronię PiSu (co chyba widać), ale drażni mnie ten kwik dookoła - olaboga olaboga, demokracje niszczo! Świnki oderwarne od koryta tracą kolejne szańce i robią aferę. A ludzie się nagle obudzili i mają pretensje, że partyjniactwo jest partyjniactwem. Tak jak by cokolwiek się zmieniło. Chociaż po "dobrej zmianie" teoretycznie można by się więcej spodziewać... |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zmieniło się i to dużo. Choćby to, używając Twojej nomenklatury, że zamiast dwóch obozów gdzie uprawiano 'partyjniactwo' jest jeden. To nie to samo. Jeden dodać jeden równe jest dwa, ale firma dodać firma nie równa się dwie firmy. To jeden monopolista i co za tym idzie ogromny wzrost kosztów przerzucony na przeciętnego obywatela.
Inny przykład: Tak jakby zarząd Legii mógł dowolnie powołać i odwołać prezesa PZPN, wymienić skład kolegium sędziowskiego i zmienić formułę rozgrywek. Argumentacja za takim krokiem jest prosta: jeśli widziałeś ile wałów było robione pod ten klub ostatnimi czasy to dobrze wiesz że różnicy żadnej nie będzie. A przynajmniej leśnie dziadki stracą koryto. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kolejne agresywne zachowanie twórcy 3 Rp czyli Michnika https://www.youtube.com/watch?v=bKSVp3BOx2w
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.07.2017 o godz. 15:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Nie będzie nowej opłaty paliwowej. Przeważył rozsądek. I dobrze.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Skoro teraz jest gorzej to znaczy, ze wtedy było lepiej. Jeśli to (czyli to co wymieniłem wyżej) jest to lepiej, to trochę chce mi się śmiać i płakać. PiS jaki jest każdy widzi. Socjaliści, ze swoim pomysłem na państwo, też z koryta chcą pojeść. Ale... ale jeśli ktoś tu myśli, że to kurestwo pookrągłostołowe w postaci Tusków, Komorów i Bolków jest lepsze bądź tak samo złe... Pokażcie mi papiery na PiSowców takie jak każdy zna na Bolka, WSIoka Bronka czy innego frajera. 5 Piotrowiczów w PiSie i afera a tam po drugiej stronie frajer na frajerze siedzi. Także ja jednak wolę ten PiS skoro nic lepszego nie ma na ten moment, w sensie, że nic lepszego się nie wybije. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Bo się już nie mogę powstrzymać - NAPRAWDĘ nikt nie widzi dziwnej zbieżności w czasie pomysłu z paliwem i przepychania sądów? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Nie mozna wykluczyc takiej sytuacji. O rozsadek, tak jak Hubert, raczej bym PISu nie podejrzewal.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 17.07.2017 o godz. 19:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=heoij;1475543]Nie będzie nowej opłaty paliwowej. Przeważył rozsądek. I dobrze.
Raczej strach przed spadkiem poparcia. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za Jarkiem nie przepadam, żeby to delikatnie ująć - ale rozgrywającym to on jest niczym Pirlo
![]() Nikt mnie nie przekona, że dopłata do paliwa było chociaż przez chwile brana pod uwagę na poważnie - przecież to nawet najtwardszy elektorat głupków kupionych za 500 by go za-je-bał. A tak to dobroduszny Jarek, po wsłuchaniu się w głos ludzi, zadecydował że paliwo będzie po tyle, po ile było, .... tam jakieś sądy, ważne że za 100 dalej zaleje się tyle samo, co wcześniej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat moim zdaniem ta ustawa miała byc tylko tematem zastepczym. Absurdalny pomysł wrzucony dokładnie w momecie jak PiS przejmował sądy. I to wystąpienie młodego nieopierzonego PiSowca na dorobku przeciw partii.... Kto w takie cos wierzy? Ktoś tam doskonale to wszystko rozgrywa - tylko ruskie (niewiele) lepiej propagandę uprawiaja.
Będzie za to polowanie na czarownice z PRL, skazywanie ludzi z PO, szukanie na nich haków, pozbawianie/przejmowanie majątków, dokładnie tak samo tak jak SB latała za wrogami ludu i kapitalistami. Nagonka będzie trwała latami i nie będzie miała końca tak jak latami udowadnia się zamach w Smoleńsku którego nie sposób udowodnić bo go nie było. Ale za to można na wszystkim wokół zamachu dorobić się politycznie (i przy okazji finansowo w ramach wdzięczności ze strony partii). ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Fajna panika, tylko nie wiem o co i po co. Jak rządził układ namaszczony przez Jaruzelskiego i Kiszczaka to było fajnie a jak się inna opcja do władzy dorwała to nagle jest tylko źle. To co robi PiS i jakie są haki na PiS (np uniewinnienie Kamińskiego, wybór sędziów do TK czy kilku Piotrowiczów i Misiewiczów) to jest pikuś w porównaniu do tego co się w tym kraju działo przez ostatnie ćwierć wieku. Dlatego zawsze mnie dziwi lament "teraz" a brak reakcji na to co było. Bo kraj konfidentów, autorytetów pokroju Bolka, pogrzebów z honorami dla czerwonych ku.rew, ludzi PZPRu wszędzie, w policji, sądach itd no i w końcu kraj złodziei, aferzystów, którzy za plecami śmiali się z Polaczków, rozsprzedawali majątek narodowy i dążyli do bankructwa przemysłu, prezydenta alkoholika, WSIoka czy czekoladowego orła, to był schyłek naszego Państwa. Jeśli ktoś teraz wychodzi na ulicę a wtedy nie wychodził to jest zwykłą ....ą do bicia, a nie Polakiem. Jeśli ktoś teraz wielce lamentuje, a wtedy siedział cicho to jest ciotą i tyle. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Socjalistom z PiS podatków nigdy dość nie będzie. Taka jest natura socjalistów, choćby i 100% było i tak by im ciągle brakowało. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
Nie chciałbym Cię obrazić, ale twoje porównania są identyczne gdybym rozmawiał z jakimś otumanionym KODowcem Jedyne czego mi zabrakło to zakończenia: Precz z Kaczorem, dyktatorem! Wtedy byłoby już dla mnie wszystko jasne ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 17.07.2017 o godz. 22:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 17.07.2017 o godz. 23:48.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co ma przynieść? PiS rządzi 2 lata. Świat się nie zawalił. Wojny z Rosją nie ma. Ze Smoleńskiem nie ma cyrku, o jakimś zamachu wiele nie mówią, po prostu próbują przynieść godność i walczyć o prawdę np w sprawie ekshumacji zwłok i haniebnego potraktowania ciął ofiar. Jak się można było spodziewać jesteśmy pieskiem USA ale za to stawiamy się ....om z UE. Polska jak się rozwijała tak się rozwija, jest socjal i jest dług publiczny ale rośnie tak samo jak przez ostatnie rządy (chociaż w tym roku słyszałem, że niby na zero ma się zamknąć jak na ten moment roku). Nie wpuszczamy brudasów do Polski. Na razie żadne afery na wierzch nie wychodzą, zobaczymy co dalej.
Wy macie zajebisty tupet żeby po 8 latach rządów szwabów z PO lub jeszcze wczesniej lewych szmat czy wcześniejszych prezydenturach alkoholików, agentów i konfidentów teraz robić tragedię bo PiS Polskę zniszczy. Wiadomo, że nie są idealni ale nagle teraz płacz, że Polska się zawali to jest szczyt chujstwa. Jak wam się podobało pałowanie patriotów w wolnej Polsce na MN a teraz mamy powrót do komuny i jakiejś szmaty KODowskie robią co chcą na ulicach, i to jest ta komuna to ja już nie wiem kim Wy (np Ty Łukasz) jesteście. Jesteś Polakiem czy obcym? Może zdrajcą, że taki lament podnosisz. PS I beka z tego jak lewaki chciały rozliczać PiS i Dudę z obietnic przed wyborami a jak się okazało, że wiek emerytalny przywrócili do poprzedniego, dali 500+ itp to zamknęli ....y. Oczywiście pamiętam, że z kwotą wolną od podatku nie dotrzymali słowa ale najbardziej lewaki myślały, że się wybiją na tym 500+ i 67 latach i się szybko przejechali. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tfu, wrogiem ludu i rzeczpospolitej ludowej.Mam tylko nadzieje że wiesz co mówisz bo chociaż chwile pożyłeś w komuniźmie naszym lub tym za zachodnią lub wschodnią granicą a nie znasz go tylko z książek o żołnierzach wyklętych. Pożyjemy zobaczymy, innej opcji nie ma EOT. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ciekawy zamet wprowadzil prezydent dzisiejszym wystapieniem. Zastanawiam sie tylko, czy to polityczna zagrywka Kaczynskiego - PIS mial zamiar wprowadzic od samego poczatku ustawe proponowana przez Dude, doprowadzili do kolejnego cyrku opozycji, teraz upieka dwie pieczenie na jednym ogniu - Duda wyjdzie na prezydenta majacego wlasne zdanie, niezalezne od partii, PIS nie bedzie mial takiego sprzeciwu realizujac wczesniejsze ustalenia
![]() Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 18.07.2017 o godz. 19:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Banda debili, meneli i zdrajców. Tyle. Cytat:
Ja mogę Ci powiedzieć, że żyłem w jebanej poskomunie gdzie Twoje media jak mniemam, nazywały każdego kto ma Polskę w sercu nazistą lub faszystą, gdzie temat ŻW był wyciszany przez 20 lat, gdzie układ dalej bronił swoich tzn Bolka, Kiszczaka i Jaruzela, gdzie najszlachetniejsi ludzie walczący za Polskę przed 90 rokiem zostali w tej twojej niekomunistycznej Polsce śmieciami ze śmieciową rentą/emeryturą a ich oprawcy mieli emerytury po 10 tys zł. Gdzie smieci komunistycznych i psów moskiewskich się chowało z honorami. I tak bym mógł wymieniać setki przykładów ale ty i tak na koniec napiszesz, że świat się kończy bo rządzi jakiś śmieszny PiS, który jeśli chodzi o bycie złym to jest jak dziecko przy tych ludziach i partiach, które rządziły po 89 roku. Wiadomo, że każdy ma inne oczekiwania i poglądy i jednym odpowiadają takie a innym owakie rządy. Dlatego dla mnie prosta kwestia, nie wyjeżdżaj mi tutaj z towarzyszami tylko podaj te haki na PiSiorów, jakie to ....y komusze są itd wtedy mnie przekonasz do swoich racji. Bo inaczej to wpisujesz się w ten bełkot świń oderwanych od koryta gdzie co drugi to konfident, SBek a najgłośniej krzyczy, że PiS komunę przywraca. Na prawdę trzeba mieć tupet żeby dziś stać po drugiej stronie z tamtym motłochem. ![]()
drozd:
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
|
|