The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2017, 23:06
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Wazne jednak jest, zeby ktos z czystym sumieniem, probujac przynajmniej temu zapobiec, oddal kontrole nad rzadzacymi suwerenowi i umozliwil mu(nam) pogonienie walkarzy w przyslowiowe ....u czy wsadzenie ich za kraty.
Cytat:
Polityk siedząc w restauracji zauważył za innym stolikiem samotnie siedzącą, atrakcyjną, młodą kobietę więc zdecydował podejść do niej:
- Cześć. Mam na imię Marcin, mam czterdzieści lat, zajmuję się polityką i jestem uczciwym człowiekiem.
- Cześć skarbie. Mam na imię Sara, mam trzydzieści pięć lat, zajmuję się prostytucją i nadal jestem dziewicą.
Jak spotkam 35 letnia prostytutkę dziewicę, to uwierzę ze jakikolwiek (35 lteni) polityk dązy do uzyskania władzy totalnej dlatego że chce coś 'grubego' zrobic w interesie suwerena a nie swoim.

Wladza totalna jest tylko w interesie rzadzacych, nigdy w interesie suwerena.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.07.2017 o godz. 23:11.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.07.2017, 08:24
widzę wysyp obywateli RP na tym forum.

A nie... to tylko 3 czy 4, stale te same osoby formują antydemonstrację
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.07.2017, 10:47
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dramat.

W szybkich krokach zmierzamy to państwa totalitarnego w ktorym o tym kto ma rację bedzie decydował układ pisowsko-wołomiński.

Ośmiorniczki przy tym to pikuś.
Rozjebał mnie ten komentarz

PiS rozwala "niezależne" sądownictwo, państwo totalitarne, Kaczor dyktator!
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 14.07.2017, 11:58
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):
Nie ma u nas w kraju dobrej opcji politycznej. Ale to nie oznacza zarazem, że aktualna opcja jest najlepsza. Im prędzej skończy się ten koszmar tym lepiej.
W czas się obudziłeś, ten "koszmar" trwa w najlepsze, zaczęty długo wcześniej przed słynnym miękkim lądowaniem dla komunistów i ich kumpli zwanym Okrągłym Stołem.

Lukasz napisał(a):
Wladza totalna jest tylko w interesie rzadzacych, nigdy w interesie suwerena.
Ty chyba jesteś przekonany, że teraz pójdziesz do więzienia za nieobecność na niedzielnej mszy? Oni są zbyt cwani na to. Spójrz na poprzednie rządy - afera za aferą. W większości ktoś dymisjonowany, ale czy słyszałeś, żeby któryś z polityków skończył w więzieniu?
Lukasz
Senior Member

Stary 16.07.2017, 08:45
frank napisał(a):Wyświetl post
Ty chyba jesteś przekonany, że teraz pójdziesz do więzienia za nieobecność na niedzielnej mszy? Oni są zbyt cwani na to. Spójrz na poprzednie rządy - afera za aferą. W większości ktoś dymisjonowany, ale czy słyszałeś, żeby któryś z polityków skończył w więzieniu?
Nie wiem ale mamy trochę skrajnie różne informacje. Słyszałem o państwowej firmie na pomorzu w której pewne osoby za olanie miesiecznic/mszy swiętej zwyczajnie straciły prace. Nowy zarząd był z PiS, nakazał uczestnictwo i odwywalał tych którzy najgłośniej zbojkotowali takie 'polecenia'.

Co do afer - jestem pewny ze teraz nie będzie żadnej szansy na skazanie kogokolwiek z PiS przed sądem. Co więcej, jestem pewny że wsadzony 'kompetentny' i młody sędzia z nadania PiS jak wywącha że osoba sądzona ma kontakty z partia rządzącą wyda sam z siebie korzystny dla tej osoby wyrok. Potem nie omieszka poinformować przełożonych o własnej nieprzymuszonej inicjatywie - w końcu wazelina do awansu jest niezbędna. Nie słyszałeś o policjantach tnących konfetti na spotkanie z ministrem? Co potem się stało z inicjatorem 'spontanicznej akcji'? Czyż nie awansował? W sądach będziesz miał to samo.

I na koniec - myślę że jest całkowicie odwrotnie jak piszesz. Szansa na jakąkolwiek obronę obywatela w procesach politycznych czy dochodzenie własnych racji przed urzędnikiem państwowym obecnie spadła do zera. W Twojej nomenklaturze - wracamy do modelu państwa sprzed okrągłego stołu. Chciałbym powiedzieć 'tylko gęby są inne' ale jak patrzę na Piotrowicza....
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 16.07.2017 o godz. 09:23.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.07.2017, 16:13
Chciałbym powiedzieć 'tylko gęby są inne' ale jak patrzę na Piotrowicza....
Nie to, co czysty jak łza bohater Rzepliński
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2017, 17:04
Michnikowi puszczają nerwy...https://www.youtube.com/watch?v=y8mQiss0vJ8
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 16.07.2017, 18:35
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Michnikowi puszczają nerwy...https://www.youtube.com/watch?v=y8mQiss0vJ8
I dobrze mu odpowiedział Jego brat za swoje czyny chyba sam odpowiada?
DysoN
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.07.2017, 20:57
Jeden braciszek z drugim tak samo udany.

A swoją drogą braciszek Szechtera za swoje wyroki z PRL powinien resztę życia w pierdlu spędzić.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 17.07.2017, 12:57
Lukasz napisał(a):
Nie wiem ale mamy trochę skrajnie różne informacje. Słyszałem o państwowej firmie na pomorzu w której pewne osoby za olanie miesiecznic/mszy swiętej zwyczajnie straciły prace. Nowy zarząd był z PiS, nakazał uczestnictwo i odwywalał tych którzy najgłośniej zbojkotowali takie 'polecenia'.
Argumenty typu "słyszałem o pewnej firmie na pomorzu..." możemy sobie darować, nie odniosę się do nich bez konkretów. Co nie znaczy, że uważam to za niemożliwe. Nie musisz mi tłumaczyć jak wygląda partyjniactwo.

Lukasz napisał(a):
Co do afer - jestem pewny ze teraz nie będzie żadnej szansy na skazanie kogokolwiek z PiS przed sądem. Co więcej, jestem pewny że wsadzony 'kompetentny' i młody sędzia z nadania PiS jak wywącha że osoba sądzona ma kontakty z partia rządzącą wyda sam z siebie korzystny dla tej osoby wyrok. Potem nie omieszka poinformować przełożonych o własnej nieprzymuszonej inicjatywie - w końcu wazelina do awansu jest niezbędna. Nie słyszałeś o policjantach tnących konfetti na spotkanie z ministrem? Co potem się stało z inicjatorem 'spontanicznej akcji'? Czyż nie awansował? W sądach będziesz miał to samo.

I na koniec - myślę że jest całkowicie odwrotnie jak piszesz. Szansa na jakąkolwiek obronę obywatela w procesach politycznych czy dochodzenie własnych racji przed urzędnikiem państwowym obecnie spadła do zera. W Twojej nomenklaturze - wracamy do modelu państwa sprzed okrągłego stołu. Chciałbym powiedzieć 'tylko gęby są inne' ale jak patrzę na Piotrowicza....
Czyli wcześniej nie było szansy na skazanie kogolwiek winnego, teraz ciągle nie będzie. PiS zamiast zblatować się jak "normalna" partia z władzą sądowniczą wymienia ich na swoich Biernych Miernych ale Wiernych.

A jakie obywatel miał dotychczas szanse w straciu z urzędnikiem? Sprawa Kluski, czy choćby Cupiała, w przypadku którego prawo zadziałało wstecz? Proces polityczny? Proszę bardzo - sprawa Starucha (swoją drogą do czego to doszło żeby Legionistę tu przywoływać ).

Ogólnie rzecz biorąc nie bronię PiSu (co chyba widać), ale drażni mnie ten kwik dookoła - olaboga olaboga, demokracje niszczo! Świnki oderwarne od koryta tracą kolejne szańce i robią aferę. A ludzie się nagle obudzili i mają pretensje, że partyjniactwo jest partyjniactwem. Tak jak by cokolwiek się zmieniło. Chociaż po "dobrej zmianie" teoretycznie można by się więcej spodziewać...
Lukasz
Senior Member

Stary 17.07.2017, 14:19
frank napisał(a):Wyświetl post
Tak jak by cokolwiek się zmieniło.
Zmieniło się i to dużo. Choćby to, używając Twojej nomenklatury, że zamiast dwóch obozów gdzie uprawiano 'partyjniactwo' jest jeden. To nie to samo. Jeden dodać jeden równe jest dwa, ale firma dodać firma nie równa się dwie firmy. To jeden monopolista i co za tym idzie ogromny wzrost kosztów przerzucony na przeciętnego obywatela.

Inny przykład:
Tak jakby zarząd Legii mógł dowolnie powołać i odwołać prezesa PZPN, wymienić skład kolegium sędziowskiego i zmienić formułę rozgrywek. Argumentacja za takim krokiem jest prosta: jeśli widziałeś ile wałów było robione pod ten klub ostatnimi czasy to dobrze wiesz że różnicy żadnej nie będzie. A przynajmniej leśnie dziadki stracą koryto.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.07.2017, 15:42
Kolejne agresywne zachowanie twórcy 3 Rp czyli Michnika https://www.youtube.com/watch?v=bKSVp3BOx2w
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.07.2017 o godz. 15:45.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 17.07.2017, 17:50
Nie będzie nowej opłaty paliwowej. Przeważył rozsądek. I dobrze.

Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.07.2017, 18:38
Cytat:
Zmieniło się i to dużo. Choćby to, używając Twojej nomenklatury, że zamiast dwóch obozów gdzie uprawiano 'partyjniactwo' jest jeden
I dobrze, bo teraz chociaż oficjalnie wiadomo, że PiS bierze wszystko i jak będą jakieś afery i problemy to wszystko będzie jasne, że PiSowski sędzia czy inny pies broni swoich. Także to się zmienia na plus. A przez ostatnie ćwierć wieku Wam wmawiali (mówię Wam bo daliście się nabierać), że jest trójpodział władzy, sralalala, że wszystko jest pięknie a tymczasem jak trzeba było to do sędziego ktoś zadzwonił, to Tuski udawały, że amber gold cacy, to Polskę rozkradali, okradali i sprzedawali, to sędziów do TK też sobie wybrali po swojemu, niezgodnie z prawem, a prezesem TK oczywiście POwiec.

Skoro teraz jest gorzej to znaczy, ze wtedy było lepiej. Jeśli to (czyli to co wymieniłem wyżej) jest to lepiej, to trochę chce mi się śmiać i płakać.

PiS jaki jest każdy widzi. Socjaliści, ze swoim pomysłem na państwo, też z koryta chcą pojeść. Ale... ale jeśli ktoś tu myśli, że to kurestwo pookrągłostołowe w postaci Tusków, Komorów i Bolków jest lepsze bądź tak samo złe... Pokażcie mi papiery na PiSowców takie jak każdy zna na Bolka, WSIoka Bronka czy innego frajera. 5 Piotrowiczów w PiSie i afera a tam po drugiej stronie frajer na frajerze siedzi. Także ja jednak wolę ten PiS skoro nic lepszego nie ma na ten moment, w sensie, że nic lepszego się nie wybije.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.07.2017, 18:59
Cytat:

Bo się już nie mogę powstrzymać - NAPRAWDĘ nikt nie widzi dziwnej zbieżności w czasie pomysłu z paliwem i przepychania sądów?
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 17.07.2017, 19:34
Nie mozna wykluczyc takiej sytuacji. O rozsadek, tak jak Hubert, raczej bym PISu nie podejrzewal.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 17.07.2017 o godz. 19:36.
DysoN
Senior Member

Stary 17.07.2017, 20:40
[QUOTE=heoij;1475543]Nie będzie nowej opłaty paliwowej. Przeważył rozsądek. I dobrze.

Raczej strach przed spadkiem poparcia.
DysoN
azor
Senior Member

Stary 17.07.2017, 21:42
Za Jarkiem nie przepadam, żeby to delikatnie ująć - ale rozgrywającym to on jest niczym Pirlo

Nikt mnie nie przekona, że dopłata do paliwa było chociaż przez chwile brana pod uwagę na poważnie - przecież to nawet najtwardszy elektorat głupków kupionych za 500 by go za-je-bał.

A tak to dobroduszny Jarek, po wsłuchaniu się w głos ludzi, zadecydował że paliwo będzie po tyle, po ile było, .... tam jakieś sądy, ważne że za 100 dalej zaleje się tyle samo, co wcześniej.
Lukasz
Senior Member

Stary 17.07.2017, 21:45
heoij napisał(a):Wyświetl post
Akurat moim zdaniem ta ustawa miała byc tylko tematem zastepczym. Absurdalny pomysł wrzucony dokładnie w momecie jak PiS przejmował sądy. I to wystąpienie młodego nieopierzonego PiSowca na dorobku przeciw partii.... Kto w takie cos wierzy? Ktoś tam doskonale to wszystko rozgrywa - tylko ruskie (niewiele) lepiej propagandę uprawiaja.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Także ja jednak wolę ten PiS skoro nic lepszego nie ma na ten moment, w sensie, że nic lepszego się nie wybije.
Nie będzie innego momentu, nie będzie innej opcji politycznej przez długie lata. Jeśli opcja się pojawi, PiS unieważni wybory albo zmieni ordynację, albo zmieni okręgi wyborcze tak jak chcieli przyłączyć wszystko naokoło do Warszawy.

Będzie za to polowanie na czarownice z PRL, skazywanie ludzi z PO, szukanie na nich haków, pozbawianie/przejmowanie majątków, dokładnie tak samo tak jak SB latała za wrogami ludu i kapitalistami. Nagonka będzie trwała latami i nie będzie miała końca tak jak latami udowadnia się zamach w Smoleńsku którego nie sposób udowodnić bo go nie było. Ale za to można na wszystkim wokół zamachu dorobić się politycznie (i przy okazji finansowo w ramach wdzięczności ze strony partii).
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.07.2017, 22:13
Cytat:
Nie będzie innego momentu, nie będzie innej opcji politycznej przez długie lata. Jeśli opcja się pojawi, PiS unieważni wybory albo zmieni ordynację, albo zmieni okręgi wyborcze tak jak chcieli przyłączyć wszystko naokoło do Warszawy.
Tak i jeszcze wojna z Rosjo, za granico wstyd za Polskie i Smoleńsk, wszędzie Smoleńsk.
Fajna panika, tylko nie wiem o co i po co. Jak rządził układ namaszczony przez Jaruzelskiego i Kiszczaka to było fajnie a jak się inna opcja do władzy dorwała to nagle jest tylko źle.
To co robi PiS i jakie są haki na PiS (np uniewinnienie Kamińskiego, wybór sędziów do TK czy kilku Piotrowiczów i Misiewiczów) to jest pikuś w porównaniu do tego co się w tym kraju działo przez ostatnie ćwierć wieku.
Dlatego zawsze mnie dziwi lament "teraz" a brak reakcji na to co było. Bo kraj konfidentów, autorytetów pokroju Bolka, pogrzebów z honorami dla czerwonych ku.rew, ludzi PZPRu wszędzie, w policji, sądach itd no i w końcu kraj złodziei, aferzystów, którzy za plecami śmiali się z Polaczków, rozsprzedawali majątek narodowy i dążyli do bankructwa przemysłu, prezydenta alkoholika, WSIoka czy czekoladowego orła, to był schyłek naszego Państwa.

Jeśli ktoś teraz wychodzi na ulicę a wtedy nie wychodził to jest zwykłą ....ą do bicia, a nie Polakiem. Jeśli ktoś teraz wielce lamentuje, a wtedy siedział cicho to jest ciotą i tyle.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
DysoN
Senior Member

Stary 17.07.2017, 22:14
azor napisał(a):Wyświetl post

Nikt mnie nie przekona, że dopłata do paliwa było chociaż przez chwile brana pod uwagę na poważnie
To jak w tym kawale o Stalinie co skarcił dzieciaka a mógł przeciez zabić...

Socjalistom z PiS podatków nigdy dość nie będzie. Taka jest natura socjalistów, choćby i 100% było i tak by im ciągle brakowało.
DysoN
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 17.07.2017, 22:37
W szybkich krokach zmierzamy to państwa totalitarnego .
Jeśli opcja się pojawi, PiS unieważni wybory albo zmieni ordynację, albo zmieni okręgi wyborcze
...
Będzie za to polowanie na czarownice z PRL, skazywanie ludzi z PO, szukanie na nich haków, pozbawianie/przejmowanie majątków, dokładnie tak samo tak jak SB latała za wrogami ludu i kapitalistami.
Czytam twoje wpisy i widzę, że masz jakieś dziwne wizje zagłady naszego kraju pod rządami Prawa i Sprawiedliwości. Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi.

Nie chciałbym Cię obrazić, ale twoje porównania są identyczne gdybym rozmawiał z jakimś otumanionym KODowcem

Jedyne czego mi zabrakło to zakończenia: Precz z Kaczorem, dyktatorem! Wtedy byłoby już dla mnie wszystko jasne
Ostatnio edytowane przez heoij : 17.07.2017 o godz. 22:53.
Lukasz
Senior Member

Stary 17.07.2017, 23:46
heoij napisał(a):Wyświetl post
Czytam twoje wpisy i widzę, że masz jakieś dziwne wizje zagłady naszego kraju pod rządami Prawa i Sprawiedliwości. Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi.
Kradnę cytat i poczekam na to co życie przyniesie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 17.07.2017 o godz. 23:48.
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.07.2017, 09:47
A co ma przynieść? PiS rządzi 2 lata. Świat się nie zawalił. Wojny z Rosją nie ma. Ze Smoleńskiem nie ma cyrku, o jakimś zamachu wiele nie mówią, po prostu próbują przynieść godność i walczyć o prawdę np w sprawie ekshumacji zwłok i haniebnego potraktowania ciął ofiar. Jak się można było spodziewać jesteśmy pieskiem USA ale za to stawiamy się ....om z UE. Polska jak się rozwijała tak się rozwija, jest socjal i jest dług publiczny ale rośnie tak samo jak przez ostatnie rządy (chociaż w tym roku słyszałem, że niby na zero ma się zamknąć jak na ten moment roku). Nie wpuszczamy brudasów do Polski. Na razie żadne afery na wierzch nie wychodzą, zobaczymy co dalej.
Wy macie zajebisty tupet żeby po 8 latach rządów szwabów z PO lub jeszcze wczesniej lewych szmat czy wcześniejszych prezydenturach alkoholików, agentów i konfidentów teraz robić tragedię bo PiS Polskę zniszczy.
Wiadomo, że nie są idealni ale nagle teraz płacz, że Polska się zawali to jest szczyt chujstwa.

Jak wam się podobało pałowanie patriotów w wolnej Polsce na MN a teraz mamy powrót do komuny i jakiejś szmaty KODowskie robią co chcą na ulicach, i to jest ta komuna to ja już nie wiem kim Wy (np Ty Łukasz) jesteście. Jesteś Polakiem czy obcym? Może zdrajcą, że taki lament podnosisz.

PS I beka z tego jak lewaki chciały rozliczać PiS i Dudę z obietnic przed wyborami a jak się okazało, że wiek emerytalny przywrócili do poprzedniego, dali 500+ itp to zamknęli ....y. Oczywiście pamiętam, że z kwotą wolną od podatku nie dotrzymali słowa ale najbardziej lewaki myślały, że się wybiją na tym 500+ i 67 latach i się szybko przejechali.
drozd:
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2017, 11:23
Tak i jeszcze wojna z Rosjo, za granico wstyd za Polskie i Smoleńsk, wszędzie Smoleńsk.
Fajna panika, tylko nie wiem o co i po co. Jak rządził układ namaszczony przez Jaruzelskiego i Kiszczaka to było fajnie a jak się inna opcja do władzy dorwała to nagle jest tylko źle.
To co robi PiS i jakie są haki na PiS (np uniewinnienie Kamińskiego, wybór sędziów do TK czy kilku Piotrowiczów i Misiewiczów) to jest pikuś w porównaniu do tego co się w tym kraju działo przez ostatnie ćwierć wieku.
Dlatego zawsze mnie dziwi lament "teraz" a brak reakcji na to co było. Bo kraj konfidentów, autorytetów pokroju Bolka, pogrzebów z honorami dla czerwonych ku.rew, ludzi PZPRu wszędzie, w policji, sądach itd no i w końcu kraj złodziei, aferzystów, którzy za plecami śmiali się z Polaczków, rozsprzedawali majątek narodowy i dążyli do bankructwa przemysłu, prezydenta alkoholika, WSIoka czy czekoladowego orła, to był schyłek naszego Państwa.

Jeśli ktoś teraz wychodzi na ulicę a wtedy nie wychodził to jest zwykłą ....ą do bicia, a nie Polakiem. Jeśli ktoś teraz wielce lamentuje, a wtedy siedział cicho to jest ciotą i tyle.
ehhh ... lubię to
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Lukasz
Senior Member

Stary 18.07.2017, 16:44
.... i to jest ta komuna to ja już nie wiem kim Wy (np Ty Łukasz) jesteście. Jesteś Polakiem czy obcym? Może zdrajcą, że taki lament podnosisz.
Wypisz wymaluj słowa tow. politycznego z epoki PRL'u Ale na luzie, im dalej w las tym bardziej jestem pewny że jestem kosmitą Tfu, wrogiem ludu i rzeczpospolitej ludowej.

Mam tylko nadzieje że wiesz co mówisz bo chociaż chwile pożyłeś w komuniźmie naszym lub tym za zachodnią lub wschodnią granicą a nie znasz go tylko z książek o żołnierzach wyklętych. Pożyjemy zobaczymy, innej opcji nie ma EOT.
azor
Senior Member

Stary 18.07.2017, 19:01
Cytat:
naprawdę, ze względu na poglądy polityczne? to jeżeli ktoś jest antypis, czytaj kodowcem i lewakiem, to nie może być ok człowiekiem?
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.07.2017, 19:18
Ciekawy zamet wprowadzil prezydent dzisiejszym wystapieniem. Zastanawiam sie tylko, czy to polityczna zagrywka Kaczynskiego - PIS mial zamiar wprowadzic od samego poczatku ustawe proponowana przez Dude, doprowadzili do kolejnego cyrku opozycji, teraz upieka dwie pieczenie na jednym ogniu - Duda wyjdzie na prezydenta majacego wlasne zdanie, niezalezne od partii, PIS nie bedzie mial takiego sprzeciwu realizujac wczesniejsze ustalenia Biorac pod uwage jak Kaczynski kompromituje i "rozgrywa" opozycje za kazdym razem, sklanialbym sie nawet ku takiemu przebiegowi zdarzen
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 18.07.2017 o godz. 19:18.
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.07.2017, 21:36
Cytat:
naprawdę, ze względu na poglądy polityczne? to jeżeli ktoś jest antypis, czytaj kodowcem i lewakiem, to nie może być ok człowiekiem?
Nie, jeśli ktoś jest antypis to nie znaczy, że nie jest ok ale jeśli ktoś pajacuje i walczy na ulicy o demokrację to jest pajacem. \Wiesz dlaczego? Bo skoro nie podnosił lamentu wtedy gdy na zlecenie polityczne ludzi do aresztu zamykano (Staruch), bo jeżeli mu nie przeszkadzało jak ludzie dostawali w....... za to, że wyszli świętować dzień niepodległości swojej ojczyzny to co taki pajac robi na ulicy teraz? Walczy o prawo do krzyczenia, że Kaczyński to ....a i nie ma prawa isc na grób brata albo zrobić miesięcznicy smoleńskiej, czy walczą o prawo żeby jakiś pajac Diduszko mógł udawać na ulicy pobitego przez psy?
Banda debili, meneli i zdrajców. Tyle.

Cytat:
Mam tylko nadzieje że wiesz co mówisz bo chociaż chwile pożyłeś w komuniźmie naszym lub tym za zachodnią lub wschodnią granicą a nie znasz go tylko z książek o żołnierzach wyklętych. Pożyjemy zobaczymy, innej opcji nie ma EOT.
Nie żyłem w komunizmie i co z tego? Ty żyłeś w latach 30-50 tych żeby się wypowiadać na temat tamtych czasów? Więc co Ty w ogóle za komunę przeżyłeś skoro jesteś po 56 roku urodzony?
Ja mogę Ci powiedzieć, że żyłem w jebanej poskomunie gdzie Twoje media jak mniemam, nazywały każdego kto ma Polskę w sercu nazistą lub faszystą, gdzie temat ŻW był wyciszany przez 20 lat, gdzie układ dalej bronił swoich tzn Bolka, Kiszczaka i Jaruzela, gdzie najszlachetniejsi ludzie walczący za Polskę przed 90 rokiem zostali w tej twojej niekomunistycznej Polsce śmieciami ze śmieciową rentą/emeryturą a ich oprawcy mieli emerytury po 10 tys zł. Gdzie smieci komunistycznych i psów moskiewskich się chowało z honorami.
I tak bym mógł wymieniać setki przykładów ale ty i tak na koniec napiszesz, że świat się kończy bo rządzi jakiś śmieszny PiS, który jeśli chodzi o bycie złym to jest jak dziecko przy tych ludziach i partiach, które rządziły po 89 roku.
Wiadomo, że każdy ma inne oczekiwania i poglądy i jednym odpowiadają takie a innym owakie rządy. Dlatego dla mnie prosta kwestia, nie wyjeżdżaj mi tutaj z towarzyszami tylko podaj te haki na PiSiorów, jakie to ....y komusze są itd wtedy mnie przekonasz do swoich racji. Bo inaczej to wpisujesz się w ten bełkot świń oderwanych od koryta gdzie co drugi to konfident, SBek a najgłośniej krzyczy, że PiS komunę przywraca.
Na prawdę trzeba mieć tupet żeby dziś stać po drugiej stronie z tamtym motłochem.
drozd:
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 18.07.2017, 22:34
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy zamet wprowadzil prezydent dzisiejszym wystapieniem. Zastanawiam sie tylko, czy to polityczna zagrywka Kaczynskiego - PIS mial zamiar wprowadzic od samego poczatku ustawe proponowana przez Dude, doprowadzili do kolejnego cyrku opozycji, teraz upieka dwie pieczenie na jednym ogniu - Duda wyjdzie na prezydenta majacego wlasne zdanie, niezalezne od partii, PIS nie bedzie mial takiego sprzeciwu realizujac wczesniejsze ustalenia Biorac pod uwage jak Kaczynski kompromituje i "rozgrywa" opozycje za kazdym razem, sklanialbym sie nawet ku takiemu przebiegowi zdarzen
Ta ustawa dudy jest autorstwa Kukiza. Myślę że po prostu robi krok w jego stronę, wtedy argument ze maja w dupie społeczeństwo odpada. No i zyskuje +10 do charakteru w oczach "prawdziwych Polaków".

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów