The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2017, 22:08
Tragedia co się dzieje w tym kraju, debil debila debilem pogania, kur wa kur wę ku rwą pogania a my jesteśmy skazani żeby na to patrzeć i tym żyć. Jak nie Misiewicz to ta jakaś głupia (zresztą wystarczy na nią spojrzeć żeby wiedzieć co sobą reprezentuje), jak nie jakaś Bieńkowska czy Rostowski cwel to ten imbecyl Morawiecki.
Tragedia to jest.
Polityka w Polsce to jest jak koszmar, z którego nie można się obudzić. I sa niby te RNy, Korwiny czy Kukizy ale jak wcześniej było napisane, sami się świetnie w tę politykę wpisują kłócąc się o swoje stołki w swoich niby tych lepszych partiach czy ugrupowaniach. Przecież to wypierdalanie Korwina z jego własnych partii (hehe) to jest cyrk, te gadki Korwina o Hitlerze, gwałceniu kobiet czy paraolimpiadzie to autodestrukcyjne działanie, RN i większość narodowców to tez typowa propaganda tylko na nutę narodową (chociaż tam -wśród narodowców- jest najwięcej ludzi ideowych i im chwała), Kukiz też dobry jajcarz, 50 letni chłop, któremu zaczął Tusk przeszkadzać niecałe 10 lat temu, który nagle sobie przypomniał o magdalence, okrągłym stole i, że jest antybanderowski. Jedyny plus w tym wszystkim to są właśnie młodzi, ogarnięci ludzie od Kukiza i to tyle dobrego w obecnej polskiej polityce.
W nich nadzieje bo reszta to wiadomo, że banda kurew bo albo już się w polityce (nie)sprawdziła albo wiadomo, że jakby do władzy doszli to by był taki sam cyrk jak przez te 28 lat III RP.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 03.03.2017, 23:20
Ale głupia baba Nie wierzę w to co czytam

Wywiad w skrócie...

- Precz z Kaczorem dyktatorem i złym PISem!
- Dlaczego uważa Pani, że Kaczyński jest dyktatorem, a PIS jest zły?
- Bo PIS i Kaczyński są źli, to jest dyktatura i tyle. Mam sto argumentów, ale teraz Panu nie wymienię żadnego, bo nie pamiętam...
Ostatnio edytowane przez heoij : 03.03.2017 o godz. 23:29.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 03.04.2017, 19:58
Cytat:
Członkowie Komitetu Obrony Demokracji przerywają milczenie i ujawniają Onetowi wiele kolejnych nieprawidłowości. Część pieniędzy wpłacanych w czasie publicznych kwest nie trafiło na konto KOD, wciąż brakuje też większości protokołów ze zbiórek. Ponadto zawyżano wysokość faktur, a partie polityczne płaciły spore kwoty za – jak twierdzą członkowie Komitetu – wejście na scenę podczas wieców i manifestacji.

Tylko na samym Mazowszu w okresie od listopada 2016 roku do stycznia 2017 roku przeprowadzono 21 zbiórek na łączną kwotę blisko 230 tysięcy złotych. Z informacji Onetu wynika, że z sejfu KOD znajdującego się w jednym z mieszkań w centrum Warszawy, zginęło aż 19 protokołów kwest publicznych, a na koncie brakuje obecnie ponad 9500 zł. Choć – jak podkreślają członkowie zarządu KOD w rozmowie z Onetem – gdyby nie ich stanowcza interwencja, pieniędzy brakowałoby prawdopodobnie znacznie więcej.

Co ciekawe, z sejfu, do którego klucz miał tylko jeden człowiek – najbliższy współpracownik lidera KOD Piotr Wieczorek – zniknęły protokoły największych zbiórek publicznych, z których pieniądze szły m.in. na organizację głośnego Marszu Niepodległości czy Marszu: Stop Dewastacji Polski. Onet dotarł do pisma pełnomocnika struktur KOD na Mazowszu Marka Skórki, który już 16 stycznia 2017 roku złożył rezygnację ze sprawowanych funkcji, argumentując swoją decyzję brakiem protokołów kwest prowadzonych przez Stowarzyszenie KOD.

Jak się okazuje, nie tylko KOD płacił przy okazji marszu 11 listopada firmie AW Events, która w swoim portfolio ma przede wszystkim realizację lokalnych imprez plenerowych. Za wynajem sprzętu i obsługę techniczną firma ta wystawiła fakturę Platformie Obywatelskiej na kwotę 30 tysięcy złotych, a Sojuszowi Lewicy Demokratycznej w wysokości 15 tysięcy złotych. W sumie razem z fakturami wystawionymi na KOD firma ta zarobiła blisko 65 tysięcy złotych za obsługę techniczną tego samego marszu.

Jednak wielu członków KOD – z którymi rozmawiał Onet – twierdzi, że faktury te to de facto cena, jaką partie opozycyjne musiały zapłacić, by ich liderzy mogli ze sceny przemawiać na marszu KOD. – Nieoficjalnie Piotr Wieczorek przyznawał w rozmowach, że aby politycy mogli wejść na scenę, muszą zapłacić kilkanaście, a nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych w zależności od wielkości imprezy. Myśleliśmy na początku, że to żart, ale gdy zobaczyliśmy te faktury, zrozumieliśmy, że tak właśnie mogło być – mówi Onetowi jeden z prominentnych działaczy KOD.

Widać Kijowski ruchał wszystkich oprócz pani Kijowskiej
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.04.2017, 21:11
Banda meneli. Oddolny ruch na miarę PRLu i jebanych ubeków z KODu
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 04.04.2017, 10:45
Celny felieton Ziemkiewicza odnośnie naszej wojenki polsko-polskiej:

https://dorzeczy.pl/opinie/25990/Wojna-panie-tego.html
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 30.04.2017, 08:06
Tak zwani Misiewicze zawsze byli,są i będą.
Niezależnie kto rządzi.
Kibic Legii Warszawa.
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.05.2017, 19:47
Donald Tusk strzela sobie w łeb katolicko-nacjonalistyczną Konstytucją 3 Maja

http://kontrowersje.net/donald_tusk_...stytucj_3_maja
leszekm
Senior Member

Stary 08.05.2017, 21:08
Szef PO Grzegorz Schetyna zadeklarował w poniedziałek, że po następnych wyborach parlamentarnych przyjdzie czas na poważną rozmowę na temat legalizacji związków partnerskich.

http://fakty.interia.pl/polska/news-...pn,nId,2391308
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.05.2017, 14:47
To on na poważnie myśli, że PO wygra następne wybory? Ma chłop fantazje.
Jaroo1
Senior Member

Stary 09.05.2017, 21:23
Z tymi pedałami i PO chodzi o to, że na ostatnim marszu pedały wyskoczyły do Grześka z transparentem i i żalami, że skoro jest taki otwarty i każdy jest równy dla niego to co ze stosunkiem PO do pedałów. I ochrona zawinęła pedałków z tego marszu. Macie na YT na koncie pyta.pl.
A to co leszek wrzuciłeś to jest typowa populistyczna gadka, PO NASTĘPNYCH WYBORACH, POWAŻNĄ ROZMOWĘ itp takie coś można powiedzieć o każdym i o wszystkim, tylko zagłosujcie na nas a po wyborach pogadamy.

Zwitter a myślisz, że PO nie może wygrać wyborów? Zostały 2 lata do wyborów. Prawa strona z Korwinami, RN itd na czele z niczym raczej nie wyskoczy. Mogą jedynie jak co wybory pogadać, że wystartują razem, albo chca pojednania a później przez kolejne lata lecieć w kulki. Poza tym RN to obecnie kto? Bosak, Winnicki i Tumanowicz, a Korwin to kto? Korwin, już nawet bez Wiplera i reszty tych swoich Żółtków. Także oni razem grają o 2-4% poparcia, nic więcej. Lewaki w defensywie. Razem i SLD nawet 10% nie mają. Nowoczesna nie wypaliła i myślę, że będą powoli wygaszani przez 2 lata aż w końcu przed wyborami albo wystartują razem z Platfusami albo sporo ludzi przejdzie do PO. PSL też już wygaszany.
Scena została tak spolaryzowana, że mamy obecnie PiS, PO jako główny kontrkandydat, później długo nic i Kukiz, później długo nic i resztę peletonu. Przy czym Kukiz przez wielu uważany jest za wydmuszkę PiSu (ha ha ha)
Także sprawa prosta albo PiS się ludziom spodoba albo będzie PO. Dużą rolę na 90% odegra Kukiz, który prawdopodobnie będzie języczkiem uwagi i stworzy koalicję z kimś.
Jeśli PiS nadal będzie leciał w chuja z Misiewiczami, podnoszeniem OC itd to nie jest wykluczone, że wybory przegra.
Ja przypominam tylko, że pycha kroczy przed upadkiem. Chyba każdy pamięta słynne słowa Adasia o zakonnicy, wypadku i czarnym kocie? Albo bełkot Stefanka "...to se wygrajcie wybory".
A jeśli jeszcze w całą grę wejdą służby i pojawią się jakieś nowe nagrania od przykładowego Sowy, to wyniki wyborów bez problemu mogą być 40% PO i 25% PiS. Zakładając, że nie wchodzi PSL, Nowoczesna, SLD, Razem i Korwin/Rn, które razem mogą zgarnąć nawet około 20%, to jeszcze wyjdzie tak, że 40% da po podziale tych 20% przegranych samodzielne rządy. I jeszcze się możemy obudzić w platformianej dupie.
drozd:
Kocur
semper fi

Stary 09.05.2017, 21:35
Schetyna jest politycznym wrakiem - nie tak dawno został zaorany jak gnój na polu:

https://www.youtube.com/watch?v=sPLfoWT4UWc

Nawet zatwardziały platformowiec nie zagłosuje na trzeźwo na gościa, który każdym słowem zaprzecza sam sobie.

A dwa - zaraz dwa lata od wyborów i jedyne co opozycja pokazała to targowickie skargi do brukselki oraz złodziejstwo w KODzie - tym wyborców nie kupi.
Jaroo1
Senior Member

Stary 09.05.2017, 21:45
1. A kto z lewicy i liberalnych stworów nie został na polskiej scenie politycznej zaorany? Przecież to banda kurew, która każdy inteligentny i w temacie człowiek może porozrzucać jak gnój po polu.
2. Wcale nie trzeba czegoś pokazywać. Ludzie to debile w większości. PiS co pokazał przed wyborami? Też nic. A Macron co pokazał? "terrorists welcome"? I 65% zebrał od pajaców.
Mimo wszystko wszystko logika i mądrość w polityce się nie liczy, bardziej jakieś mechanizmy, uczucia, PR itp Rozumem głosuje 5-10% ludzi, reszta jeśli chodzi o orientację w polityce to dno.
drozd:
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.05.2017, 21:52
Schetyna zaorany. Czy ja wiem? Obejrzalem to wystapienie pani posel i jedyne co mi sie rzuca na mysl, to to samo, co Siarkowska powiedziala na koniec, PO nie jest altrenatywa dla PISu. Biorac juz pod uwage poszczegolne zaganienia, o ktorych mowila, to wyszlo na to, ze obie te partie praktycznie niczym sie od siebie nie roznia (podejscie do kwoty wolnej od podatku, 500+, czy stawce VAT ).
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.05.2017 o godz. 21:55.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 10.05.2017, 08:01
Różnica jest taka, że jedni o czyms mowia i z lepszym lub gorszym skutkiem to robią a drudzy teraz mówią a jeszcze niedawno robili wręcz przeciwnie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 10.05.2017 o godz. 08:09.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.05.2017, 08:50
PiS też łądnie leci w chuja. podatki podnoszą, OC wyjebane już chyba do granic możliwości. 500+ nie powiem, że nie poprawia życia wielu rodzin ale to jest wszystko robione na kredyt i czysto populistycznie. To nie ma nic wspólnego z wolnością bo zamiast ludziom nie kraść to ukradli więcej, wzięli kredyt i rozdali po 500 zł na dziecko. Chore, oczywiście jeśli ktoś zarabiał 2 tys a teraz ma na rodzinę 2,5-3 tys to jest to mega kasa. Biurokracja jak była tak jest, chyba jedyne co zrobili i co pomaga zwykłym ludziom to zniesienie zakazu wycinki drzew. Urzędników nawet nie wiem czy przybyło czy nie ale zakładam, że tak skoro mamy 500+ na całą Polskę to dodatkowe ręce muszą się tym zająć a o jakichś ograniczeniach w etatach nie słyszałem.
Także PiS chuja robi. Nadal zero wolności dla ludzi, nadal jesteśmy jebani podatkami, nadal biurokracja, nadal zero pomysłów na służbę zdrowia, dług publiczny itp
Od sfery światopoglądowej to ok, że jebią UE i właściwie te wszystkie komisje i śmiecie typu Schulz mogą sobie tylko pogadać póki co i się pożalić Tuskowi. Fajnie, że temat pedąłów i innych transów znikł z sejmu i nie hańbi godła, które tam wisi.
Smoleńsk, z jednej strony dobrze, że nie jest to główny temat i nie ma jakiejś chorej polityki w tym względzie ale z drugiej? Miało być wyjasnienie tej tragedii, zrobili coś w tym temacie? Miały być wsadzanie szuje z PO do więzienia lub przed trybunał stanu za Smoleńsk ale i inne sprawy i co? I nic, puste słowa. To samo teraz robi PO. Mówią o wolności słowa, o braku demokracji i o tym, że pójdą siedzieć PiSowcy jak oni przejmą władzę. Narazie to wygląda jak ustawiony teatrzyk aby ludzie się kłócili a PO-PiS i reszta mniejszych partii robi za plecami co chce. Dopóki Polska nie stanie się potęgą gospodarczą i ludzie nie zaczną żyć na poziomie to ja nie uwierzę, że jakikolwiek polityk chce dobrze dla tego kraju.
drozd:
frank
Member

Stary 10.05.2017, 08:51
Ja bym tego PO tak nie skreślał od razu; raz, ich twardy elektorat zagłosuje niezależnie od tego co tam palnie jakiś Schetyna. A kto się nie interesuje (i głosuje na PO żeby być fajnym) to i tak się nie dowie. Poza tym będą jeszcze ci, którzy "będą zmęczeni" obecnymi rządami, których głosy mogą odpłynąć z PiS.
Bo ciężko mi uwierzyć w to, że ktoś trzeźwo myślący głosuje na PO. A mimo tego ciągle są drugą siłą polityczną. Przynajmniej w teorii.

A po prawej stronie słabo. Na Korwina nie liczę, on nie chce wygrać wyborów. Wybranie na europosła miał spożytkować na umocnienie i rozwinięcie swojego ugrupowania. A mam wrażenie, że jest gorzej niż było.
O RN mało słychać, organizują swoje marsze, a poza tym niewiele mi wiadomo. Choć dobrze, że rozstali się z ONR.
Wydaje mi się, że Kukiz mógłby namieszać, ma potencjał na zebranie konserwatywno-liberalnych głosów.
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.05.2017, 08:58
Napisałem wyżej, Kukiz jest przez wielu łączny z PiSem także na wejściu jakieś 30% ludzi nie zagłosuje ani an niego, ani PiS, ani Korwina ani na nic co jest po prawej stronie. Jak każdy kraj jesteśmy podzieleni i jest elektorat prawicowy i lewicowy/liberalny. Także te 30% będzie zawsze wybierało między SLD,Razem,PO i N. Ewentualnie dołączy do nich 10-30% w zależności od sytuacji no i reszta też zawsze zostanie przy PiSie, Kukizie, Korwinie itp i nigdy nie zagłosuje z kolei na lewaków i ludzi utożsamianych ze zdrajcami Polski. Tak to wygląda. Nikt się nie bije o 100% głosów bo to nierealne. Dlatego gra toczy się o ten elektorat niezdecydowany a on już jest bardziej wymagający bo nie idzie za własnym światopoglądem chociażby (np ja bym nigdy nie zagłosował na ludzi popierających pedalstwo a im to obojętne) i idzie albo tam gdzie ma lepiej, albo tam gdzie partia ma lepszy pijar itp.
I z tego powodu każdy wynik wyborów jest możliwy.
drozd:
frank
Member

Stary 10.05.2017, 10:17
Logiczne, że lewicowiec nie zagłosuje na Kukiza, ani tym bardziej na Korwina i odwrotnie. Ale gra nie toczy się tylko o ten niezdecydowany elektorat bez poglądów, bo na przykład wolnorynkowcy też nie za bardzo mają gdzie ulokować swoje głosy. A ich będzie pewnie z kilkanaście procent.

Co do 500+, bo do tego też chciałem się odnieść (tylko edycja postu ciągle nie działa). Fakt, niby dzięki temu biednym rodzinom żyje się nieco lepiej. Ale równocześnie jeszcze bardziej ich przekonuje, że bez fruktów od rządu sobie nie poradzą. A spróbuj później cofnąć ten program. Jest też masa rodzin, która tej kasy tak bardzo wcale nie potrzebuje, a mimo tego ją dostają. I to wszystko na kredyt. Kiełbasa wyborcza, która nas sporo kosztuje.
A przecież gdyby priorytem rządu było "rozkręcenie" gospodarki to skorzystali by na tym wszyscy, nie tylko biedni.
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.05.2017, 20:24
My Polacy jesteśmy tak podzieleni, tak jebani przez polityków i tak nieaktywni społecznie, że nie zdziwię się, że jak ktoś 500+ zajebie to wiele osób nawet nie pierdnie z tego powodu... My jesteśmy przyzwyczajeni do biedy i gnojenia, jeszcze w głowie siedzi takie myślenie, że nawet jak mnie rząd będzie jebał to jestem zaradny więc sobie zakombinuje jakoś i przeżyję.
OC idzie od góry - zero reakcji, wiek emerytalny za PO miał być 67 lat - zero reakcji, imigrantów chcieli tu sprowadzać - zero reakcji.
Reagują tylko małe grupki ludzi, to jest bez znaczenia. Typowy Polak popłacze pod nosem i idzie dalej bo on przecież nic nie może itp A najwyżej za karę od jutra będzie jebał PiS i zagłosuje za 2 lata na PO. Albo na odwrót.
drozd:
heoij
Senior Member

Stary 10.05.2017, 21:34
Jedyny sondaż jakiemu ufam to ten robiony przez Polska Press Grupy. Sondaż przeprowadza siedemnaście gazet regionalnych Polska Press Grupy oraz Dobra Opinia. U nas jest to Gazeta Krakowska.
Z tego co pamiętam ich wyniki były najbardziej zbliżone z faktycznym stanem.
Tak prezentuje się sondaż z końca marca/ początek kwietnia.

Ostatnio edytowane przez heoij : 10.05.2017 o godz. 21:53.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.05.2017, 22:00
Wszystkie sondaże to można sobie o kant dupy rozbić. Tymbardziej się dziwię, że ktoś jest jeszcze w stanie napisać "ufam" jakiemukolwiek sondażowi. Sondaże nie są po to aby nam pokazać jak ludzie zechcą głosować, tylko jak mają głosować. Powinien być całkowity zakaz jakichkolwiek sondaży politycznych i ....
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.05.2017, 23:46
Ludzie do ostatniej chwili nie wiedzą na kogo zagłosować, w ogóle nie wiedzą czy na wybory pójdą, a do sondażu wiedzą. Poza tym to jest tak zjebane i niemiarodajne. Nawet ufając sondażom to na ile są wiarygodne badania na 1 tys czy nawet 10 tys ludzi skoro jeden sondaż daje np PiSowi 35% a drugi sondaż na drugi dzień 27%? Co się niby stało, że z dnia na dzień jakaś partia może prawie 10 pkt stracić? Nawet jakim cudem z miesiąca na miesiąc można 10pkt stracić?
Sondaże to głupota, manipulacja i temat zastępczy.
drozd:
Kocur
semper fi

Stary 11.05.2017, 07:12
A propos Grzesia jeszcze

heoij
Senior Member

Stary 11.05.2017, 07:16
Trzeba rozróżnić "sondaże" od sondażów. Jedne są robione na konkretne zamówienie partii politycznej, a drugie są zwykłym badaniem opinii ludzi. W handlu sondaże przeprowadza wiele firm, żeby dowiedzieć się jakie opinie panują w społeczeństwie na temat ich marki czy produktu. Tak samo w polityce, wiadomo, że wszystkich się nie da przepytać, ale daje nam to jakiś przybliżony wynik, wyznacznik trendu oraz określa naszą grupę docelową, także nie umniejszałbym ich roli w polityce.
Ostatnio edytowane przez heoij : 11.05.2017 o godz. 07:46.
AdzikWK
Junior Member

Od: 01.2017

Stary 11.05.2017, 13:40
Porządny sondaż to wynik wyborów, a Grzesiu ostatnimi czasy przebija Ryśka Nowoczesnego
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.05.2017, 14:16
Grzesiu zaorany, bo tak stwierdziła jakaś dziennikarzyna w rządowej tubie propagandowej?

Darujmy sobie. Akurat ostatnia kilkumiesięczna partia szachów w wykonaniu Pana Grzesia można powiedzieć, że momentami otarła się o arcymistrzostwo. W ciągu ostatniego półrocza wyprowadził PO z poziomu 10-15% na poziom 25%-30 wykorzystując Maderę, samodestrukcję Petru oraz probrukselską ofensywę. Większość spraw jemu darował los, ale trzeba przyznać, że umiejętnie je wykorzystał.

Teraz powoli stanął po ścianą. W normalnych warunkach PO nie przekroczy poziomu 25-30%, więc albo trzeba sięgnąć po centrum, albo spróbować podgryzać lewą stronę. W centrum jest gęsto, bo siedzi Kukiz oraz kilka procent Kolibrów. Z kolei lewica rozbita na kilka grupek od Razem po SLD. Po jednej i drugiej stronie do przejęcia po max 10 pp. ale realnie można zgarnąć połowę puli.

Owe rozchwiane przekazy od Grzesia to nic innego jak próba podgryzania lewicowego i centrowego elektoratu. Nowoczesna zostanie zjedzona doszczętnie w przeciągu kilku miesięcy, więc gra się toczy o wyjście z pułapki 30%.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.05.2017, 16:08
AdzikWK napisał(a):Wyświetl post
Porządny sondaż to wynik wyborów, a Grzesiu ostatnimi czasy przebija Ryśka Nowoczesnego
platfusy wszystko obiecają by się dorwać do władzy i do koryta, a gdyby się tak stało, to z miejsca zaczną wykonywać polecenia starej Makreli
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.05.2017 o godz. 16:51.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 11.05.2017, 16:14
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Grzesiu zaorany, bo tak stwierdziła jakaś dziennikarzyna w rządowej tubie propagandowej?

Darujmy sobie. Akurat ostatnia kilkumiesięczna partia szachów w wykonaniu Pana Grzesia można powiedzieć, że momentami otarła się o arcymistrzostwo. W ciągu ostatniego półrocza wyprowadził PO z poziomu 10-15% na poziom 25%-30 wykorzystując Maderę, samodestrukcję Petru oraz probrukselską ofensywę. Większość spraw jemu darował los, ale trzeba przyznać, że umiejętnie je wykorzystał.

Teraz powoli stanął po ścianą. W normalnych warunkach PO nie przekroczy poziomu 25-30%, więc albo trzeba sięgnąć po centrum, albo spróbować podgryzać lewą stronę. W centrum jest gęsto, bo siedzi Kukiz oraz kilka procent Kolibrów. Z kolei lewica rozbita na kilka grupek od Razem po SLD. Po jednej i drugiej stronie do przejęcia po max 10 pp. ale realnie można zgarnąć połowę puli.

Owe rozchwiane przekazy od Grzesia to nic innego jak próba podgryzania lewicowego i centrowego elektoratu. Nowoczesna zostanie zjedzona doszczętnie w przeciągu kilku miesięcy, więc gra się toczy o wyjście z pułapki 30%.
Tia... Grzesiu generał rozgrywa wojnę, wygrywając kolejne bitwy Toś wymyślił
Kocur
semper fi

Stary 11.05.2017, 16:49
Każdy z IQ powyżej ameby chyba umie czytać i słuchać i jeśli gość dosłownie zaprzeczył wszystkim, dosłownie wszystkim swoim poglądom sprzed kilku miesięcy to jak to nazwać inaczej niż samozaoranie się?

Są trzy możliwości - jak widać na załączonym obrazku

AS82
Banita

Stary 11.05.2017, 17:14
Stanowski - nowy mędrzec od spraw politycznych

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów