The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2018, 17:49
Kibice Pogoni o Stolarczyku na swoim odpowiedniku naszego forum:

Cytat:
Panowie,gdzie mu bedzie indziej tak dobrze jak przy Mroczku w Pogoni ? Tu moze robic gafy itd ale posade nigdy nie straci...Ten ktos w Wisle ktory wytypowal Stolarczyka na trenera Wisly musi miec niezle zryty beret,to pewnie ta sama osoba co zwolnila juz dwoch hiszpanow i nie umiala zatrzymac u siebie najlepszego strzelca Ligi Carlitosa...Idz Idz Stolarczyk do Wisly pokaz wszystkim ze Twoj niewypal jako trener Pogoni byl tylko pechem...

Cytat:
Dzisas to było by piękne okno transferowe: Zwołak out, Kort out, Stolarz out .. pięknie, aaa i jeszcze bierz ze sobą tego speca, fachowca od bramkarzy !

Cytat:
Gdyby to się udało to by było na miarę zdobycia mistrzostwa przez Pogoń . Czyli w zasadzie cud . Tylko że jeśli to nawet nie jest fejk to Maciejo nie ma na tyle odwagi by wziąć sprawy wreszcie w swoje ręce . Już widzę te konferencje prasowe po porażkach jak by udowadniał że strata trzech bramek na własnym stadionie i porażka spełniła swoją role .

Cytat:
Ha,ha,ha....to dopiero hit !! To byłby transfer sezonu.Upchnąć taki antytalent to większa bomba niż upchnięcie Zwolaka.Co za zmiany nam się szykują w klubie,jeszcze tylko Peskovicia komuś wcisnąć.Dyrektorze...trzymam za Pana kciuki jak nigdy.

Cytat:
Rano gdy czytałem o pomyśle zatrudnienia Stolara w Wiśle byłem w autentycznym szoku i mimo że minęło już kilkanaście godzin nie mogę się z niego otrząsnąć . Do zwykłego przekonania że ten co to wymyślił to szaleniec dotarło do mnie jeszcze to w jakim stanie jest nasza piłka . Kolesiostwo jest u nas tak rozrośnięte że człowiek który może się kompromitować setki nawet razy a ma "przyjaciół" , znajomości to zawsze znajdzie się dla takowego jakieś stanowisko dość eksponowane . Tak u nas zatrudniono Moskala . Teraz Wisła chce Stolarczyka . Niech idzie . Na szczęście dla nas ....dla Polskiej piłki to jednak nic dobrego .

Cytat:
Tak, jak bardzo cieszę się z tej wiadomości choć czekam jeszcze na nazwisko następcy, tak podobnie jak Zwolińskiemu, na którego nie mogłem już patrzeć, życzę powodzenia

Cytat:
No to rzeczywiście mamy duże zmiany w klubie! Jeszcze poproszę wiadomość, że Peskovic odchodzi i będzie wspaniale

Cytat:
O to jest dzień !!! O to jest dzień !!!

Czuje jakbym miał urodziny drugie w tym roku

Cytat:
Miałem dzisiaj nie spożywać, ale w związku z tą jakże radosną informacją pobiegłem po 4-paka

Cytat:
No cieszy mi się gęba niesamowicie . Jeszcze chciałbym zobaczyć te miny wiślaków jak już Maciejo tam swoją filozofię przedstawiać . Kibice też się zdziwią .
Maćku nic się nie powstrzymuj . Pokaż tam się w pełnej krasie . Będę z zaciekawieniem twoje konferencje po tych paru meczach oglądał . Będzie mega ciekawie .

Cytat:
Ten, co nam najczarniejszy okres Pogoni zafundowal..... wreszcie sie od nas i od klubu odkleil na dobre. Uffffffff, jednak marzenia czasami sie spelniaja.

Ech, będzie "ciekawie"...
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.06.2018, 17:51
Stolarczyk - jaki zarzad taki trener.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2018, 17:56
a Hiszpan - wg Migi - podał Wisłę do sądu - to co rozwiązali kontrakt czy jednak nie i będziemy płacić kolejnemu do końca ?
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.06.2018, 18:01
Serce się kraje, jak człowiek widzi , co się dzieje z jego ukochanym klubem.

Quo vadis Wisło...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.06.2018, 18:04
tomaso napisał(a):Wyświetl post
a Hiszpan - wg Migi - podał Wisłę do sądu - to co rozwiązali kontrakt czy jednak nie i będziemy płacić kolejnemu do końca ?
widac ze Nasz Zarząd zna tylko jedno forme zakonczenia wspolpracy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.06.2018, 18:06
A ja sie ku.rwa wczoraj ucieszylem jak sie okazalo, ze Moskal objal LKS i nam nie grozi jego powrót
Przy tym co teraz sie dzieje to zatrudnienie Okuki bylo genianym pomyslem, powrót Henia dobrym, ba nawet Teddy Pawlowski sie broni
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.06.2018, 18:10
prawde mowiac jakbym sie hibernował w hmm w 2007 i obudzil teraz,
kadra pt Stolar trener Sobol Jop - asystenci Głowa - dyrektor, była by dla mnie miazgą i w sumie na coś.takiego liczyłem, czyli na wiślacki kręgoslup pełen pracownikow pelnych pasji i umiejetnosci, pracujacych dla Wisły, dla idei, nie dla pieniędzy
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.06.2018 o godz. 18:22.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.06.2018, 18:11
Umiejętności? Serio?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.06.2018, 18:12
szprotson napisał(a):Wyświetl post
prawde mowiac jakbys sie hibernował w hmm w 2007 i obudzil teraz,
kadra pt Stolar trener Sobol Jop - asystenci Głowa - dyrektor, była by dla mnie miazgą i w sumie na coś.takiego liczyłem, czyli na wiślacki kręgoslup pełen pracownikow pelnych pasji i umiejetnosci, pracujacych dla Wisły, dla idei, nie dla pieniędzy
Myslisz, ze tak od razu, na dzien dobry powiedzieli Stolarowi, ze poki co na wyplaty nie ma co liczyc bo trzeba najpierw splacic Kiko, Carrillo i zapewne Sprzedawczyka?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Od: 05.2018

Stary 14.06.2018, 18:37
Taki będzie sztab
Stolarczyk trenerem Wisły w sztabie Soblewski i Jop i derektorem Głowacki, Sobol nie podjął się bo chce najpierw skończyc kurs UEFA pro a to może powodem absencji w niektóre dni
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 14.06.2018, 18:42
Stolarczyk?

Boże, czy my jesteśmy już tak biedni?

To chyba jakiś żart.

Szacunek dla niego bo godnie reprezentował barwy Wisły, ale... ręce opadają.

Po wielu latach czas sie zastanowić czy jest sens przedłużać karnet i wydawać pieniądze na kolejne odprawy trenerów.

Głowacki dyrektorem? Ma jakieś kontakty, wejścia itp..

Z wielkiej Wisły moich marzeń pozostała tylko nazwa, i historia.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.06.2018, 18:46
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Stolarczyk?

To chyba jakiś żart.

Po wielu latach czas sie zastanowić czy jest sens przedłużać karnet i wydawać pieniądze na kolejne odprawy trenerów.

Przecież tak jest od 7 lat. Wiec skąd to nagłe dzisiejsze odkrycie?

Nie wiem czy będzie Stolarczyk, czy ktoś tam inny ale czy przystoi kibicowi Wisły pisać " czas sie zastanowić czy jest sens przedłużać karnet ". Jakbyśmy grali w IV lidze na co się zanosiło za czasów Meresińskiego to przestałbyś chodzić na mecze?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 14.06.2018, 18:54
Nie chodzi o brak wyników stricte sportowych, ale seryjne marnotrawienie pieniędzy.

Miało być skromnie, ale schludnie.

A jest to samo co za Cupiała w ostatnim okresie.
Syf.

Karnet... i tak kupię. Wisła jak nałóg.

Orientuje się ktoś jaki "styl" preferuje Stolarczyk?

Defensywny, równowaga, ofensywny?

Pewnie naopowiadał jakichś bajek o krakowskiej piłce i zarząd już jest w nim zakochany.

Tak jak to miało miejsce półtora roku temu gdy Carillo rozmawiał z Sarapatą.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.06.2018, 19:11
tomaso napisał(a):Wyświetl post
Kto bogatemu zabroni widać,że kontrola klubu wymknęła się z pod kontroli....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.06.2018, 19:21
Stolarczyk ma w ogóle jakiekolwiek doświadczenie w trenerce seniorskiego zespołu, czy tylko 14 meczy w Pogoni?

Dlaczego wyciągamy ogóra, który pracuje jako dyrektor sportowy, a na Wiśle Kraków ma się uczyć trenerki w seniorskiej piłce ?
To może chce zacząć trzecie stanowisko w karierze, po byciu trenerem i dyr. sportowym. Np. skauta na bałkanach?

Komuś sufit na łeb spadł.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 14.06.2018 o godz. 19:37.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 14.06.2018, 19:27
Dlatego, że nikt inny nie chce trenować Wisły.

Co możemy zaoferować trenerowi oprócz charytatywnej pracy?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.06.2018, 19:31
Wczesniej tez niby nie chcial a przyszedl Carrillo ktory prowadzil Videoton i Hajduk Split

Kazdy tylko czeka na telefon od Wisly ale widocznie postawiono na nowy projekt, bo Stolarczyka zaklepal tez Glowacki wiec idzie nowe : Glowacki , Sobolewski , Stolarczyk, Jop, wislacki projekt

Zobaczymy co z tego wyjdzie
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 14.06.2018, 19:32
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Stolarski ma w ogóle jakiekolwiek doświadczenie w trenerce seniorskiego zespołu, czy tylko 14 meczy w Pogoni?

Dlaczego wyciągamy ogóra, który pracuje jako dyrektor sportowy, a na Wiśle Kraków ma się uczyć trenerki w seniorskiej piłce ?
To może chce zacząć trzecie stanowisko w karierze, po byciu trenerem i dyr. sportowym. Np. skauta na bałkanach?

Komuś sufit na łeb spadł.
ten pan nazywa się STO LAR CZYK

Maciej w dodatku
proponuję się douczyć a nie wygłupiać takimi tekstami
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.06.2018, 19:33
Oby ten projekt trwał dłużej niż projekt hiszpański.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 14.06.2018, 19:33
Jedyne co mnie trzymie przy życiu to to, że co się mówi o Wisełce, że będzie fatalnie itd. to okazuje się, że wcale tak źle nie jest

Przykłady: przychodził Kiko - wielki lament a nie było tak źle jak miało być.

Odchodził Brlek i Mąka - zaraz spadniemy...

Przychodził Carlitos - co to za odpad...

Więc jakoś to będzie
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.06.2018, 19:36
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Oby ten projekt trwał dłużej niż projekt hiszpański.
W zimie kolejna zmiana
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 14.06.2018, 19:39
Był holenderski, hiszpański, teraz jest wiślacki. Jaki kraj następny? Przypominam, że przepisy ograniczają nas do UE. Może dla odmiany projekt grecki lub brytyjski?
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 14.06.2018, 19:41
Rzygać się chce od tego malkontenctwa. Grupa ludzi z tego forum wyspecjalizowała się w jechaniu po swoich. Przyjęliście z radością jakiegoś Kiko z dupy świata, a ludziom, którzy Wiśle oddali najlepsze lata kariery i NIGDY nie zawiedli (Głowa, Sobol) odmawiacie nawet kredytu zaufania. Co bardziej jebnięci nawet na Wisłę nie chcą chodzić, bo nie taki trener będzie.

Z całego serca życzę powodzenia nowemu sztabowi i na pewno będę Ich wspierał z trybun. To jest minimum na co zasłużyli swoją wieloletnią grą dla Wisły.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.06.2018, 19:43
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Stolarczyk?

To chyba jakiś żart.

Wychodzi właśnie w takich momentach

Kibic sukcesu...

A z nazwy nicka pozostało puste hasło...
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.06.2018, 19:48
w sumie wygląda to tak koszmarnie źle, że - jak to w ekstraklasie bywa - może się okazać, że jest całkiem nieźle.

A w każdym razie, jak będzie faktycznie źle, jak każdy prorokuje, to przynajmniej nikt się nie rozczaruje...
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 14.06.2018, 20:01
Regan, kolego.

Ten kibic sukcesu opuścił w ostatniej dekadzie tyle meczów na R22, że na palcach jednej ręki można by je zliczyć.

A Ty?
Powtórzę, brak stabilizacji, kolejne odprawy na trenerów zniechęcają do wydawania ciężko zarobionych pieniędzy. Nie brak sukcesu sam w sobie.

Ja wydam, ale szczerze nie dziwie się ludziom.

To trzeba być chyba fanatykiem.

W sumie... ten projekt "Wislacki" jak go nazywacie... lepszy taki na szczeblu ekstraklasy niż w IV lidze, która była o krok.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.06.2018, 20:11
Moskal brzmi z perspektywy jak marzenie.

Trzymam kciuki mimo znacznej odległości.

Pozostaje nam tylko WIARA i NADZIEJA

MIŁOŚĆ jest jedna i niezmienna.

AVE.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 14.06.2018, 20:18
Najbardziej jestem zdziwiony zachowaniem Sobola...
Mógł chłop być pierwszym trenerem, pokazać się... wybić, nakręcić swoją trenerską karierę,... tymczasem wybrał wykonywanie poleceń faceta zza biurka z drugiej części Polski którego doświadczenie w trenerce jest znikome tak samo jak jego, wybrał bycie w cieniu faceta który o jego drużynie ma pojęcie znikome, który nie zna tych zawodników który nie będzie potrafił pogadać z nimi po hiszpańsku. Strasznie dziwna decyzja Radka bo facet startujący z niższego pułapu niż on chwyta jego szanse.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 14.06.2018, 20:20
Cytat:
Jego asystentami mają zostać Radosław Sobolewski i Mariusz Jop. I tutaj ważna uwaga. Zanim Wisła rozpoczęła rozmowy ze Stolarczykiem, zaproponowała przejęcie zespołu na stałe Sobolewskiemu. Ten jednak odmówił. Jako główny powód podał fakt, że jest na kursie UEFA Pro, co powodować będzie kilkudniowe absencje w Krakowie, gdy odbywać się będą zjazdy w Szkole Trenerów PZPN. Sobolewski uznał, że nie może sobie pozwolić na wzięcie pełnej odpowiedzialności za zespół w takiej sytuacji. I wtedy zrodził się pomysł z zatrudnieniem Macieja Stolarczyka, któremu „Sobol” miałby asystować. Jeśli chodzi o Mariusza Jopa, to opuści on zespół juniorów i na dobre przejmie obowiązki w pierwszej drużynie. Do ekipy, która będzie grała w Centralnej Lidze Juniorów, zatrudniony ma być nowy szkoleniowiec, choć w Wiśle chcieliby, żeby był to trener również mocno związany z klubem.

/
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ztabu,13259877
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.06.2018, 20:36
Przy Stolarczyku takie nazwiska jak Wdowczyk,Bartoszek nawet Kiko Ramirez brzmią dumnie.

Quo vadis Wisło? czy jest tak zle ze bierzemy woźnego z Pogoni? Panie jakich to czasów dożyłem...
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 14.06.2018 o godz. 20:39.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów