The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
it
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2011, 15:23
Dobry, szybki, otwarty mecz.
Świetnie się takie ogląda.

Kapitalny mecz Małeckiego.
Mam nadzieję, że w meczu z GKS da tyle samo drużynie, co w ostatnim spotkaniu z tą drużyną przy Reymonta.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 10.09.2011, 15:50
Widzę, że z Kirma przerzucili się niektórzy na Małego. Szkoda, że nie chodzi o wsparcie tylko "jazdę" po Patryku.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.09.2011, 16:20
A dlaczego mamy go niby wspierać? Co taki biedny jest, bo go zarząd zawiesił i zabronił wypowiadać się w mediach?
Kibice jadą po nim, bo mają powód - KIBICÓW SWOJEGO KLUBU wysłał na drugą stronę błoń...
Ja już zadufanego w sobie Małeckiego nie chcę oglądąć w Wiśle - gość myśli, że jest piłkarskim bogiem i może mówić i robić co chce. Utożsamia się z naszym klubem tak samo jak utożsamiał się m.in Błaszczykowski tyle, że mentalnie i piłkarsko Mały Kubie do pięt nie dorasta...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 10.09.2011, 16:33
Chciałbym zwrócić uwagę na jeden mały szczegół, być może już to ktoś zauważył - mianowicie wczoraj podobało mi się jak operowaliśmy piłką, widać że był pomysł na grę. Szybka wymiana podań w środkowej strefie boiska, jeden góra dwa kontakty i podanie do partnera.

Plus za wczoraj na pewno dla Ivicy Ilieva zagrał bardzo dobre spotkanie, często szarpał na bokach pomoc, stwarzał zagrożenie pod bramką rywala, podobnie jak Kirm - co było dla mnie pozytywnym zaskoczeniem. Pochwały także dla Jovanovicia oraz Nuneza.

Minus dla Łukasza Garguły - wczoraj jego gra mnie nie przekonała, za dużo start, niedokładnych podań jak na środkowego pomocnika.

Stałe fragmenty gry w szczególności rzuty rożne, mam nadzieję że w końcu wrócimy do wykonywania tego elementu w sposób właściwy - wystarczy podać przykład z pierwszej połowy, gdzie normalnie wykonany rzut rożny sprawił duże kłopoty obronie Lecha, strzelał bodaj Biton.

Nasza obrona to jeszcze nie tragedia ale jest z nią źle, popełniamy zbyt proste błędy w pierwszych 15 minutach Lech miał parę 100 procentowych sytuacji i tylko dzięki szczęściu i intuicji naszego bramkarza (kolejny dobry mecz Sergieja) nie przegrywaliśmy.

Kolejna uwaga to nasza kiepska skuteczność, co może martwić ( wczoraj za pewne trochę mniej niż zwykle, bo w końcu wygraliśmy) znowu stwarzamy sobie multum sytuacji podbramkowych i w decydującej fazie nie ma komu tego zakończyć bramką, to element nad którym trzeba popracować, bo w meczach w europejskich pucharach nie będziemy mieli znając życie tyle sytuacji co wczoraj, a chcąc walczyć o zwycięstwo trzeba wykorzystywać każdą nadarzająca się okazję do zdobycia bramki.

Taką grę przyjemnie się ogląda, jednak nie popadam w huraoptymizm, bo zastanawia mnie jedno czy Wisła była wczoraj tak dobra i wróciła na właściwe tory, czy może Lech był taki słaby, bo oprócz pierwszego kwadransa, jakoś specjalnie nam nie zagroził i nie przeszkadzał zbytnio w rozegraniu akcji ( duża dziura pomiędzy pomocą a obroną, dała nam możliwość zdominowania środka i dochodzenia do sytuacji strzeleckich)
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 10.09.2011, 16:35
Titto napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego mamy go niby wspierać? Co taki biedny jest, bo go zarząd zawiesił i zabronił wypowiadać się w mediach?
Kibice jadą po nim, bo mają powód - KIBICÓW SWOJEGO KLUBU wysłał na drugą stronę błoń...
Ja już zadufanego w sobie Małeckiego nie chcę oglądąć w Wiśle - gość myśli, że jest piłkarskim bogiem i może mówić i robić co chce. Utożsamia się z naszym klubem tak samo jak utożsamiał się m.in Błaszczykowski tyle, że mentalnie i piłkarsko Mały Kubie do pięt nie dorasta...
Przeprosił za swoje zachowanie. Widzę, że to za mało dla niektórych. Gość przegrał najważniejszy mecz jak do tej pory w swojej karierze i mu puściły nerwy. Niektórzy po przegranych awansach do LM wypinali się na klub, a i tak znajdą się na tym forum zwolennicy tego delikwenta. To jest dopiero skur*ysyństwo, odwrócić się od klubu kiedy ten go naprawdę potrzebuje.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.09.2011, 16:43
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Przeprosił za swoje zachowanie. Widzę, że to za mało dla niektórych. Gość przegrał najważniejszy mecz jak do tej pory w swojej karierze i mu puściły nerwy. Niektórzy po przegranych awansach do LM wypinali się na klub, a i tak znajdą się na tym forum zwolennicy tego delikwenta. To jest dopiero skur*ysyństwo, odwrócić się od klubu kiedy ten go naprawdę potrzebuje.
No to nie jesteś w temacie. Przeprosił by za chwilę znów obrazić. Przesadził.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 10.09.2011, 16:48
Panowie koniec!

To nie jest temat z Patrykiem Małeckim w roli głównej!
Ile można o nim czytać jeden temat już o tym był, później rozwalony temat z piłkarzami bo Patryk Małecki jest na każdej stronie, długo jeszcze tak w każdym temacie będziemy się kłócić ?

STOP!

To jest temat meczowy Lech Poznań - Wisła Kraków [ 6 kolejka ] a nie temat Patryk Małecki tu i tam, czyli gdzie nie wejdziesz na forum to co drugie zdanie Patryk to, Patryk tamto.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.09.2011, 16:54
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym zwrócić uwagę na jeden mały szczegół, być może już to ktoś zauważył - mianowicie wczoraj podobało mi się jak operowaliśmy piłką, widać że był pomysł na grę. Szybka wymiana podań w środkowej strefie boiska, jeden góra dwa kontakty i podanie do partnera.
Nie chcę umniejszać naszej wiktorii, ale, żaden zespół w tym sezonie nie zostawił nam tyle wolnego miejsca, co Lech. Poznaniacy bardzo dużo tracą, jeśli to nie oni posiadają piłkę...

Zwracam na to uwagę nie po to, żeby szukać dziury w całym, ale, żeby troszkę ostudzić emocje, bo nie chcę znowu przeżywać fazy zwalniania Roberta, narzekań na Wisłę, która nie jest w stanie spełnić wyśrubowanych oczekiwań itp. Wyznacznikiem jakości naszej gry ofensywnej będą starcia z murarzami, a nie mecze takie, jak wczorajsze, choć oczywiście to zwycięstwo trzeba docenić.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 10.09.2011, 16:58
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę umniejszać naszej wiktorii, ale, żaden zespół w tym sezonie nie zostawił nam tyle wolnego miejsca, co Lech. Poznaniacy bardzo dużo tracą, jeśli to nie oni posiadają piłkę...

Zwracam na to uwagę nie po to, żeby szukać dziury w całym, ale, żeby troszkę ostudzić emocje, bo nie chcę znowu przeżywać fazy zwalniania Roberta, narzekań na Wisłę, która nie jest w stanie spełnić wyśrubowanych oczekiwań itp. Wyznacznikiem jakości naszej gry ofensywnej będą starcia z murarzami, a nie mecze takie, jak wczorajsze, choć oczywiście to zwycięstwo trzeba docenić.

Dlatego właśnie napisałem w ostatnim akapicie o tym, że również nie popadam w huraoptymizm, oraz zwróciłem uwagę na to, że Lech zbytnio nam wczoraj nie przeszkadzał w konstruowaniu akcji

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Dr.Z
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 10.09.2011, 17:40
Fotogaleria Lech - Wisła z 12stego

http://www.12zawodnik.pl/galeria/lec...:4e6b8f96cf10c
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.09.2011, 17:55
Kurz napisał(a):Wyświetl post

Masz rację, trzeba poczekać aby zobaczyć jak Wisła będzie grała na przestrzeni 1-2 miesięcy a nie jednego spotkania.
Ale co zwróciło moją uwagę, jak prześledzimy wiele spotkań na przestrzeni roku to nawet w momencie kiedy wychodziliśmy na prowadzenie mieliśmy problemy aby zdominować przeciwnika. Nie raz brakowało takiego parcia na bramkę chęci strzelenia kolejnej bramki. Prowadzimy a więc przede wszystkim spokojnie z tyłu i atak 3-4 zawodnikami. Wczoraj było inaczej, widać było że mają wielką ochotę na kolejne bramki i pomysł jak przeprowadzić atak. Wiadomo że Lech dał sporo miejsca ale nasi chcieli to wykorzystać a trzeba wziąć pod uwagę że graliśmy na wyjeździe. Więc można było zakładać że po objęciu prowadzenia cofniemy się i zaczniemy grać z kontry a było odwrotnie.
Odpowiedz cytując
Jacko_1
Member

Od: 07.2003

Stary 10.09.2011, 19:35
Wczorajszy występ, to krok w ta stronę o jaka na m chodzi od dłuższego czasu, to Wisła atakuje, to Wisła straszy, to Wisły się boją, a nie na odwrót.
Nie wiem, na dziś nie jestem przekonany czy przegrana z APOELem, polegała na naszej gorszej drużynie czy taktyce, raczej skłaniam się do tej drugiej tezy.
Nie wiem czy 1-2 miesiące to wystarczający okres do wystawiania ocen.
Już pisałem kiedyś, że ja podsumuje cała rundę i wtedy po meczach w naszej lidze i LE, przyjdzie pora na ocene całości pracy, tak trenera jak i zawodników.
Brawo za mecz, brawo za zmianę taktyki (w każdym razie przez większą część meczu), brawo za 3 pkt.
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.09.2011, 19:39
Brawo wreszcie można być zadowolonym z postawy drużyny.
Mam nadzieję że Maaskant będzie nakazywał grać wysoko i nie oddamy już nigdy pola przeciwnikowi dobrowolnie by ten bił w nas jak w bęben jak to było w pucharach na wyjazdach.

PS.Nie wiem czy też ktoś zauważył również ten problem mentalny u nas że po golu zazynamy grać dużo lepiej jakby ciśnienie z nich schodziło i zdenerwowanie.
..
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.09.2011, 19:47
tofik napisał(a):Wyświetl post

PS.Nie wiem czy też ktoś zauważył również ten problem mentalny u nas że po golu zazynamy grać dużo lepiej jakby ciśnienie z nich schodziło i zdenerwowanie.
Jest jeszcze jeden problem , pierwsze 20 min Wisła śpi ! Obrona się gubi , zaczyna sie wybijanie piłki na pałę , strasznie mnie to irytuje.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 10.09.2011, 21:32
Kilka uwag.
1. Wisła grała nieskutecznie i pechowo. Wygrać taki mecz - to sztuka.
2. Dragan! Czy ktoś pamięta Jego lepszy mecz w Wisle? Z radością napiszę, że tak prawdziwy mężczyzna powinien zareagować na posadzenie na ławce.
3. Nunez. Powiedzcie mi, skąd Staszek wiedział?
4. Kirm. Mam nadzieję, że na dłużej w wyjściowym składzie.
5. Biton. Nie zgadzam się z ocenami większości. Owszem, strzelił 4 bramki w lidze. Ale piłkarsko jest surowy i prędzej czy później boleśnie to odczujemy. Niezmiennie wolę Genkowa.
6. Jaliens mnie irytuje. Zachowuje się jak szef defensywy, a błędy popełnia gruuuube.
Poza tym Iliew świetnie, Melikson bardzo dobrze, Jovanović bardzo dobrze, Sobol lepiej niż zwykle. Pareiko spokój i klasa,
Man of the match - Robert Maaskant.
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 10.09.2011, 21:36
crux.a napisał(a):Wyświetl post
5. Biton. Nie zgadzam się z ocenami większości. Owszem, strzelił 4 bramki w lidze. Ale piłkarsko jest surowy i prędzej czy później boleśnie to odczujemy. Niezmiennie wolę Genkowa.
Co do Bitona to się zgodzę , jakoś ten pan mnie nie przekonuję. Strzela to co ma strzelić i tyle. Popisał się tylko w meczu z Widzewem takto miał piłki wyłożone na głowę/nogę.
Genkov może nie strzela , ale jakoś hmm... ma to coś co mnie przekonuję. Oczywiście nie mi to oceniać lecz trenerowi.
Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member

Stary 10.09.2011, 22:50
Ale z drugiej strony rozliczajmy napastnika za bramki bo od tego on jest. Czy Frankowski jakoś Bóg wie jak walczy itp? Po prostu piłka go szuka i już, więc dla ,mnie Biton puki strzela bramy nie widzę problemu. Sorry Genkov od początku pobytu w Wiśle czyli od lutego 2011 strzelił 6 bramek a Biton ma już ich 4.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.09.2011, 23:09
Kilka uwag.
1. Wisła grała nieskutecznie i pechowo. Wygrać taki mecz - to sztuka.
2. Dragan! Czy ktoś pamięta Jego lepszy mecz w Wisle? Z radością napiszę, że tak prawdziwy mężczyzna powinien zareagować na posadzenie na ławce.
4. Kirm. Mam nadzieję, że na dłużej w wyjściowym składzie.
6. Jaliens mnie irytuje. Zachowuje się jak szef defensywy, a błędy popełnia gruuuube.
Poza tym Iliew świetnie, Melikson bardzo dobrze, Jovanović bardzo dobrze, Sobol lepiej niż zwykle. Pareiko spokój i klasa,
Man of the match - Robert Maaskant.
ad1-4 . podpisuje się obiema rękoma
ad 5 Biton w swojej surowości pokazuje że jest naszym najlepszym.. i zarazem jedynym napastnikiem . Nie zgodze się z tym że nie walczy w defensywie jak Genkov , bo to co było widać wczoraj , był pierwszym zawodnikiem który wymuszał nerwowe zagrania na rywalach . Robił pressing na połowie boiska czyli to czego od niego oczekujemy . Nie cofał się co prawda do obrony jak Genkov, ale nie tego wymaga się od napastnika . Robi co ma robic - strzela bramki . Jeśli od Genkova nie wymagamy strzelania bramek to od kogo mamy wymagać ? od Pareiki ? Poza tym oceniajmy Bitona po całej rundzie , a nie po kilku spotkaniach . Na dziś jest dla mnie zdecydowanie do wykupienia po sezonie , zaznaczam NA DZIŚ .

ad 6 . Dzięki temu że bierze ciężar na swoje barki , odciąża tym Chaveza, nie musi się koncentrować na trzymaniu defensywy w ryzach ( mówił o tym sam Osman na weszlo) . Poza tym poza fatalnymi 15 minutami , później grał jak profesor . Od Jaliensa się wymaga 3 razy więcej niż od innych obrońców , ze wzgledu na jego CV. Fakt że popełnia błedy .. każdy je popełnia!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.09.2011, 23:20
Biton daje radę i nie chodzi tu tylko o gole.Trza też wziąć pod uwagę że on tu jest od niedawna.Nie wiem czy będzie grał tak dobrze, byśmy go wykupili ale już wiem że to dobre wypożyczenie - szczególnie że Genkov cierpi na dokładnie ten sam wirus co Kirm czyli totalna psychiczna blokada jeśli chodzi o strzelanie goli
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.09.2011, 09:02
Kilka uwag.
O ile wywiad z Weszło jest prawdziwy:

Cytat:
Stan Valckx sam cię wypatrzył, czy ktoś mu ciebie polecił?
Nie jestem pewien, ale chyba znał się wcześniej z moim menedżerem. A gdzie Stan pracował przed Wisłą?

W Chinach, a wcześniej w PSV Eindhoven.
Wiem, że obserwował mnie już wcześniej, jak grałem w Rosario Central. Dostał moje dvd, a później obejrzał kilka meczów na żywo. Prawdę mówiąc, nie grałem wtedy na najwyższym poziomie. Ale Stan został na tydzień i obserwował moje treningi. Widocznie coś we mnie zauważył.
Piszę, "o ile wywiad jest prawdziwy" bo taki sposób wyboru to nieprawdopodobny kosmos profesjonalizmu na tle naszych wcześniejszych doświadczeń.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.09.2011, 09:42
Doby, otwarty mecz. Gdyby więcej było takich w lidze, drużyny z Azerbejdżanu nie były by problemem. Pierwsze 15 minut to fura szczęścia i spokój Pareiki. Gdyby pyry wcisnęły wtedy bramkę mogłoby być ciężko. Na szczęście Rudnev to gwiazda tylko w naszych mediach. Bo w Lechu musi grać gwiazda. Później zaczęliśmy grać prostą grę, ale był ruch do piłki, jeszcze nie tak dobry jak mógłby być, ale wystarczyło. Jedyny minus to brak drugiej bramki między 60 a 75 minutą. Która uspokoiłaby końcówkę. Były okazje a Lech totalnie rozbity, graliśmy z nimi w dziada na ich polu karnym. Miałem wrażenie że bardziej gramy na utrzymanie piłki niż na strzelanie goli. Moim zdaniem najlepszy Iliev.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.09.2011, 11:46
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Biton daje radę i nie chodzi tu tylko o gole.Trza też wziąć pod uwagę że on tu jest od niedawna.Nie wiem czy będzie grał tak dobrze, byśmy go wykupili ale już wiem że to dobre wypożyczenie - szczególnie że Genkov cierpi na dokładnie ten sam wirus co Kirm czyli totalna psychiczna blokada jeśli chodzi o strzelanie goli
Tak czy inaczej nie był typem napastnika, jakiego szukaliśmy. Myślę, że pozyskanie niższego, szybkiego, zwrotnego, świetnie sprawdzającego się w grze kombinacyjnej zawodnika, ciągle jest naszym priorytetem.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.09.2011, 12:33
Napastnik ma strzelać a to robi Biton. Co się go czepiacie?A co do Kirma,jak już mu zacznie siedzieć to Wam mówie,co na nodze to w bramce będzie.

Słaby ten Poznań i tyle, no ale jak się wystawia Slusarskiego? Mecz bez historii. Gdybyśmy wykorzystali wszystko co było to mogło być bardzo ale to bardzo wysoko. Jalliens chyba nie daje rady.

I taka uwage. Zauważcie,że jak jest 1 na 1, napastnicy uderzają po ziemi.A zwróccie uwagę,że zazwyczaj baramkarze siadają na dupie. Wystarczy lekko piłkę podnieść Tam mógł zrobić Kirm w swojej sytuacji i Melikson. Szkoda tych sytuacji.

No i u nas piłla chodzi,to ważne.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.09.2011, 12:38
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Napastnik ma strzelać a to robi Biton.
I to argumentacja nie do podważenia. Biton strzela bramki i może być kompletnie kulawy, drewniany i obrzezany. Najważniejsze, że trafia do siatki w przeciwieństwie do drugiego napastnika o imieniu Cwetan.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.09.2011, 13:07
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Napastnik ma strzelać a to robi Biton. Co się go czepiacie?A co do Kirma,jak już mu zacznie siedzieć to Wam mówie,co na nodze to w bramce będzie.
Na razie strzelił poza karnym 3 bramki. Przy czym w meczu z Polonią Iliev pier.... go w czoło, więc nie miał innego wyjścia, a w meczu z Lechem znalazł się we właściwym czasie we właściwym miejscu, co oczywiście też jest ważne. Na razie, jednak Biton nie zrobił nic, czego nie mógłby wykonać przeciętny napastnik w ekstraklasie. Przypuszczam, że wszyscy czekamy na sytuacje, które w jakimś stopniu sam sobie wykreuje, albo bramki, gdzie będzie musiał wykazać się ponadprzeciętnym kunsztem, przynajmniej w skali ekstraklasy. Wisła ma ogromne aspiracje i tak naprawdę potrzebuje kogoś na poziomie przynajmniej Lewandowskiego lub Liuboi, którzy nie tylko są skuteczni, ale dają swoją grą wiele drużynie. O ile udało się nam znaleźć świetnego ofensywnego pomocnika, który robi różnice, to moim zdaniem ani Genkov, ani Biton na razie takimi zawodnikami nie są, dlatego ciągle powinniśmy szukać odpowiedniego kandydata.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.09.2011, 13:09
Heh może faktycznie gra Bitona nie powala ale w przeciwieństwie do pomocników on nie musi szaleć dryblingami czy być efektowny by go doceniać. (oczywiście gdyby umiał to proszę bardzo) załóżmy że przede wszystkim ma kończyć i być gdzie trzeba.
Jeśli nie zachwyca a strzela sporo to co będzie jak zacznie ? No
..
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.09.2011, 13:30
tofik napisał(a):Wyświetl post
Heh może faktycznie gra Bitona nie powala ale w przeciwieństwie do pomocników on nie musi szaleć dryblingami czy być efektowny by go doceniać. (oczywiście gdyby umiał to proszę bardzo) załóżmy że przede wszystkim ma kończyć i być gdzie trzeba.
Jeśli nie zachwyca a strzela sporo to co będzie jak zacznie ? No
Na razie doczekajmy do końca rundy. Zobaczymy, jak to będzie wyglądało po kolejnych 11 spotkaniach. Wtedy okaże się czy był to fuks czy umiejętności. Według mnie Biton nie zawojuje ekstraklasy, choć może rzeczywiście powinienem poczekać z osądami do momentu, kiedy będzie w superformie. Mam wrażenie również, że w sytuacji, gdy Wisła osiąga swój optymalny poziom, to takie bramki jak teraz Biton strzelałby u nas nawet Princewill Okachi . Moje zdanie jest tu jednak najmniej istotne, najważniejsze jest to, że nie za bardzo w pierwszym składzie widzi go trener Maaskant i to mimo indolencji strzeleckiej Genkova, nie bez powodu zresztą.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 11.09.2011, 17:00
http://www.taktycznie.net/2011/09/le...mobilnosc.html

Analiza meczu Lech - Wisła.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.09.2011, 19:05
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Dlatego właśnie napisałem w ostatnim akapicie o tym, że również nie popadam w huraoptymizm, oraz zwróciłem uwagę na to, że Lech zbytnio nam wczoraj nie przeszkadzał w konstruowaniu akcji
Jak będziemy grali dobrze z drużynami, które murują dostęp do pola karnego czekając na kontry - wtedy faktycznie będzie można powiedzieć, że coś się zmieniło na lepsze. Paradoksalnie - lepiej nam się gra z Legią czy Amicą (nie pisze, że wygrywa), bo wiadomo, że oni nie postawią autobusu.

A tak - była wymiana ciosów, jakby oni nas w pierwszym kwadransie ukąsili, to też różnie mogłoby się zakończyć. Myślę, że uratowała nas kontuzja Genkova. Czemu Biton nie jest pierwszym napastnikiem, mimo że strzelił w lidze pięć z pięciu () naszych bramek pozostanie słodką tajemnicą Maaskanta. Chłopak już się spłacił, bo bez niego bylibyśmy pewnie w tabeli obok ŁKS-u.

To był BARDZO ważny mecz, zwycięstwo uspokoi na razie atmosferę wokół trenera i pozwoli zachować bliski kontakt z czołówką. Tyle, że mistrzostwo będziemy zdobywać meczami z ŁKS-em, Podbeskidziem etc. Już teraz widać, że pod koniec sezonu tabela może być równie płaska jak w poprzednim. Musimy zdobywać punkty ze słabeuszami, bo akurat z ligowymi potentatami mamy jak na razie świetny bilans (cztery punkty w dwóch meczach wyjazdowych).

Meczu nie oglądałem w piątek, bo nie mogłem. Szkoda, ale liczę, ze to nie ostatni powód do radości w tym sezonie
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.09.2011 o godz. 19:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.09.2011, 19:37
Biton , Melikson i Iliev w 11 kolejki C+ . Iliev wybrany najlepszym zawodnikiem całej kolejki .

spodziewałem się takich nominacji (poza wyborem Bitonem) , z tym że liczyłem również na wyróżnienie Jovanovicia ( na zachętę ;p) .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów