The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim, Twoim zdaniem, wynikiem zakończy się mecz Legia - Wisła?
Wysoka wygrana Wisły 83 23,25%
Skromna wygrana Wisły 161 45,10%
Remis 53 14,85%
Skromna wygrana Legii 41 11,48%
Wysoka wygrana Legii 19 5,32%
Głosujących: 357. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Banitaz
Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2011, 16:05
A to co? Cenzura na TVP2?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.05.2011, 16:06
Faulu Pareiki nie było. Dziękuję do widzenia.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 21.05.2011, 16:06
kulawy joe napisał(a):Wyświetl post
Undertaker idz na swoje forum. Faul był ale na bramkarzu, nie ma znaczenia to że Radović był pierwszy przy piłce. Był puscił ją w prawo a potem wpadł na bramkarza. W przepisach gry w piłkę nożną nie ma nigdzie mowy o tym że mając piłkę moge taranować rywali.. Wole przegrywać po uczciwej walce a takie sędziowskie indywidua jak ten półprzytomny pan psuja mi tylko przyjemność z oglądania meczów
Co ty gadasz mistrzu? A gdzie miał Radovic przebiec jak mu się Pareiko podstawił. Zastawił drogę, a szybciej był Radovic, więc faul się należał. Kartka już nie. Proste?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.05.2011, 16:07
Radovic - jaki .......ony symulant
Sam się kopnął
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.05.2011, 16:07
rw88 to czemu w takich sytuacjach nie ma tylu czerwonych kartek trochę tych meczy widziałem i NIGDY w takiej sytuacji nie widziałem czerwonej kartki.

I co to za przepis że Pareiko ostatni był?!! TEN przepis dotyczy tego że jak zawodnik wychodzi SAM NA SAM Z BRAMKARZEM i go sfaulują to jest automatyczna czerwień..

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.05.2011, 16:08
Decyzje sa zawsze na korzysc atakujacego i z tym trzeba sie pogodzic. Jestesmy Mistrzem Polski, gramy jak gramy - chlopaki za dlugo swietowali i sa tego efekty. A Pareiko ma teraz dłuzszy urlop, trzeba dac pograc innym
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Ale przeżywacie mecz sparingowy
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
SpongeBob
Senior Member

Od: 01.2007

ah te juwenalia.pomylka
Ostatnio edytowane przez SpongeBob : 21.05.2011 o godz. 16:11.
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

rw88 napisał(a):Wyświetl post
Pareiko tak samo szedł na piłkę na szybkości, jak Radovic. Nie złapał piłki, złapał biegnącego Radovicia, a czy zamierzony, czy niezamierzony to sędziego g... obchodzi, nie ma obowiązku czytać w myślach zawodnika faulującego.

Fakty są takie, że gdyby Pareiko nie zatrzymał Radovicia, to ten miałby przed sobą pustą bramkę i tylko to się liczy w ocenie tego, czy należała się czerwona, czy nie, a w takiej sytuacji ZAWSZE się należy faulującemu czerwona kartka.
To powiedz mi tylko skoro zawsze się należy czemu Mielcarz bodajże dostał zamiast czerwonej kartki 2 żółtą faulując Meliksona w niemal identycznej sytuacji, skoro sędzia miał obowiązek dać natychmiastową czerwień. Jak żyję w takich sytuacjach daje się zółtą, tak samo kiedyś mecz z Koroną i faul na Kosowskim, fakt że z boku byli jeszcze obrońcy ale jednak Kosa był przed nimi i 1 na 1 sytuacja była i też tylko żółta.
Odpowiedz cytując
prorok
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 21.05.2011, 16:09
Kosecki pasowałby do nsportuTego się nie da słuchać
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 21.05.2011, 16:10
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
rw88 to czemu w takich sytuacjach nie ma tylu czerwonych kartek trochę tych meczy widziałem i NIGDY w takiej sytuacji nie widziałem czerwonej kartki.

I co to za przepis że Pareiko ostatni był?!! TEN przepis dotyczy tego że jak zawodnik wychodzi SAM NA SAM Z BRAMKARZEM i go sfaulują to jest automatyczna czerwień..
Czyli wyszedł sam na sam z bramkarzem i go sfaulował więc o co chodzi? A przepisy mówią, że za nieprawidłowy atak/zatrzymywanie cialem przeciwnika należy się faul. Sprawdź, ot choćby w wikipedii.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.05.2011, 16:11
http://www.youtube.com/watch?v=OzZX_qZl9gk

Czyli uważacie że tutaj też nie było karnego i to Melikson faulował? I jeżeli powinien to dlaczego.

PS. To pytanie do osób które twierdzą że nie było karnego dla Legii.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2011, 16:11
Ja mam pomysl - sciagnac Siwakowa/Jirsaka, wprowadzic 2 napastnika, zmienic taktyke i postawic wszystko na jedną karte
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.05.2011, 16:12
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ja mam pomysl - sciagnac Siwakowa/Jirsaka, wprowadzic 2 napastnika, zmienic taktyke i postawic wszystko na jedną karte
Którego napastnika?
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 21.05.2011, 16:13
Strasznie nudny sparing, nic dziwnego ze tylu skautów odwolalo przyjazd, spodziewali sie beach party a nie gry.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 21.05.2011, 16:14
Zapewne dlatego, że były to sytuacje, w których była szansa, aby któryś z obrońców naprawił błąd bramkarza. Ta sytuacja była ewidentna, za Pareiką była tylko pusta bramka.

No to szedł sam na sam z bramkarzem, różnica jest taka, że zaczepił go bramkarz, a nie obrońca.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

RZEŹNICZAK POWIEDZIAŁ >>....A<< DO JIRSAKA. Gdzie są Ci eksperci?!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post

Czyli uważacie że tutaj też nie było karnego i to Melikson faulował? I jeżeli powinien to dlaczego.

Melikson gonił piłkę. Radovic był zainteresowany tylko wpadnięciem w Pareikę, zobacz sobie - wpada na niego w całym impetem, nie próbuje go minąć, nie szuka piłki, tylko wpada w niego z całej siły centralnie a potem teatralnie się składa
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.05.2011, 16:15
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post

W mojej ocenie roznica jest taka ze Mielcarz wpadl na Meliksona probojac wybic pilke. Nie trafil, machnal sie i wpadl na Meliksona ktory to atakowal pilke. Tutaj, Radovic wpadl na Pareike ktory czekal (nie atakowal) na pilke aby ja zlapac. Nie bylo ruchu naszego bramkarza.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
ENDRJU 82
Senior Member

Od: 07.2003

straszna pyta, taki piach z naszej strony, że aż wstyd..
Odpowiedz cytując
TynWisla
Member

Od: 10.2005

Wyluzujcie, chłopaki zrobili swoje, teraz muszą doczłapać do końca sezonu a najlepiej zacząć się już regenerować przed następnym sezonem. Anal+ to widzi i non stop o tym klepią, że "może teraz mecz będzie ciekawszy", "mało zaangażowania wśród piłkarzy Wisły", "ciekawe jak pobalowali" i temu podobne.
Mnie ten mecz kompletnie nie rusza, zero emocji. Patrze sobie i popijam piwko. Hej . Ciekawi mnie tylko jaką bajkę wymyślą w L+Extra aby uzasadnić czerwień dla Pareiki. "Ober-Sendzia" Stępniewski będzie musiał się nieźle nagimnastykować
Powód: byk
Ostatnio edytowane przez TynWisla : 21.05.2011 o godz. 16:17.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 21.05.2011, 16:16
GJ1906 napisał(a):Wyświetl post
fakt że z boku byli jeszcze obrońcy
Sam sobie odpowiedziałeś na oba przypadki. Druga sprawa to to, że sędziowie się "czasem" mylą i nie mają jaj, żeby przepisowo dawać w takiej sytuacji czerwień.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2011, 16:16
Ej Panowie Mielcarz wyleciał za nietrafienie pilki ale dostał druga zołta kartke a nie od razu czerwoną. Ciekawe co specjalista od sedziowania powie jutro w Lidze+Extra. Jakiego napastnika? Riosa miałem na mysli
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.05.2011, 16:20
ale chłopaki mają poczucie na trybunach
był małysz jest i kubica
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2011, 16:22
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Sam sobie odpowiedziałeś na oba przypadki. Druga sprawa to to, że sędziowie się "czasem" mylą i nie mają jaj, żeby przepisowo dawać w takiej sytuacji czerwień.
Byli ale za linią Kosowskiego, czyli sytuacja 1 na 1, jeśli sędziowie mylą się w takiej sytuacji dając żółtą zamiast czerwonej to w takim razie 80% takich przypadków to pomyłki sędziów według Ciebie. Druga sprawa to interpretacja przepisów, jeśli można nie dyktować stykowego spalonego postępując zgodnie "z duchem gry" to jak można dać czerwoną zawodnikowi który przy próbie (nieudanej) wybiegnięcia do piłki nie robi celowego ruchu w celu uniemożliwienia dobiegnięcia do piłki rywalowi, co innego gdyby go zastawił plecami, ale on wyszedł do piłki i niemalże stanął w miejscu, a Radovic władował się w niego nie mając najmniejszego zamiaru biegnięcia po piłkę.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.05.2011, 16:22
E tam, pastwić na jedna kartę. Przy tym poziomie zaangażowania raczej trzeba bronić 1:0, całkiem niezły wynik przy tej grze i zawodniku mniej.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.05.2011, 16:23
Ale wnerwia pieprzenie Romka, że trzeba przeanalizować w Legii czy zostawić Skorżę...

Jeśli będzie osiągał takie wyniki jak w tym sezonie, a następny sezon nie będzie tak wyrównany to ja nie mam nic przeciwko
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Czy jest jakiś zawodnik Legii oprócz Skaby, który by dzisiaj nie wkręcił w ziemię Paljica?

"Robert Mateja to polskich skoków nadzieja!"
Odpowiedz cytując
RAPH
Senior Member

Od: 08.2003

W sumie to można wpuścić ME Ja jestem za tym żeby doczłapać spokojnie bez głupich kontuzji do konca sezonu. A sędzia zapanował nad sytuacją - pomógł jak mógł , dał karnego chociaż nie musiał, więc zwycięstwo z duzym niesmakiem.A Jovanic niech sobie pobroni, poza tym Pareiko i tak miał jechać na reprę...
cięzko jest lekko żyć.........
Odpowiedz cytując
klusek89
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 21.05.2011, 16:24
i disco polo na trybunach niech zyje wolnosc....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów