The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2011, 22:12
PANDEM0NIUM

To samo mi się ciśnie na usta.. Gienek na początku był równany z błotem, przyrównywany do Christova i to samo nawet wróżyli mu co poniektórzy.. Rios się pewnie przełamie jak strzeli bramkę..

Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.04.2011, 22:15
tatar87 napisał(a):Wyświetl post
co myślicie o postawie Garguły ( przybita piątka z wróblem po kartce i Łukasz w koszulce gieksy pod naszym sektorem ) ? Dla mnie to zwykły najemnik w żaden sposób nie identyfikujący się z Naszym Klubem !
Siostro! Kaftan!

Czyli wg Ciebie nie można przybic piątki z kumplem z boiska? Dla Ciebie to oznaka nieprofesjonalizmu? Braku lojalności? A może Łukasz w imie wierności do barw klubowych powinien zignorowac byłego kolege z zespołu? A może powinien go wyzwac albo dac mu w zęby?
Łukasz jak gra tak gra a gra słabiutko ale nie popadajmy w paranoje!
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.04.2011, 22:16
Cytat:
Trzeba powiedzieć jasno... Mistrzostwo kosztowało nas 700 tys. euro, (czytaj transfer MELIKSONA )
Powiem więcej, transfery dokonane przed rundą wiosenną są naprawdę rewelacyjnie. Melikson i Pareiko klasa sama dla siebie, Genkov coraz bardziej się rozwija. Jaliens może ciut slabiej niż bym się po nim spodziewał, ale też mam wrażenie że z meczu na mecz lepiej. No i Sivakov chyba jedyny niewypał.

To bardzo dobrze rokuje na przyszłość. Jeśli letnie okienko transferowe będzie równie udane, to jest naprawdę duża szansa na pogranie nieco dłużej w pucharach niż zazwyczaj.

Blok defensywny najgorzej, ale (sic!) boki obrony coraz lepiej, Chavez z Jaliensem też. Popracować trochę nad tymi stałymi fragmentami i będzie dobrze, bo nie oszukujmy się, jakieś okazje przeciwnika zawsze, w każdym meczu się trafią. Natomiast nasza gra i ilość stwarzanych sytuacji z przodu napawa szczególnym optymizmem, bo jeśli poprawimy skuteczność (kolejny mecz gdzie powinno być z 5 dla nas) to będziemy wszystkich rozjeżdżać.

I kolejna kwestia - nie było małego, sobola, a drużyna zagrała dobry mecz, wchodzą zmienniki i tych "dziur" tak nie widać. Tak mocnej Wisły to ja dawno nie pamiętam. Naprawdę, jest dobrze.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.04.2011, 22:16
tatar87 napisał(a):Wyświetl post
co myślicie o postawie Garguły ( przybita piątka z wróblem po kartce i Łukasz w koszulce gieksy pod naszym sektorem ) ? Dla mnie to zwykły najemnik w żaden sposób nie identyfikujący się z Naszym Klubem !
Myślę , że klub powinien natychmiast zwołać konferencję prasową i poinformować o rozwiązaniu kontraktu z Łukaszem Garguła .
Kibice natomiast powinni w swoim zakresie zorganizować pikietę na Rynku Głównym i spalić kukłę Garguły .
Pasuje?

Ludzie litości ! Jak można takie bzdury w ogóle wypisywać ? Co gorsza przed pierwszym gwizdkiem cała drużyna Wisły przybiła pieczątki z drużyną GKSu i to na własnym obiekcie .Zawsze wydawało mi się , że przybicie piątki przez zawodników przeciwnych drużyn przed , w trakcie meczu i po meczu jest wyrazem szacunku i gestem czysto piłkarskim ?
Odpowiedz cytując
maciu
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 15.04.2011, 22:17
Mecz świetny. Chyba najlepszy jak do tej pory na wiosnę. Widać jakiś pomysł na grę. Bardzo podoba mi się sposób rozgrywania akcji od obrony. Nie ma już niepotrzebnych górnych piłek choć paradoksalnie teraz mamy napastnika, który jest w stanie je zgrywać. Wg. mnie Maor, Jirsak, Genkow i Wilk najlepsi na boisku. No i jeszcze Cikos włączał się do akcji z przodu o wiele częściej niż zazwyczaj gdy na prawej pomocy gra Małecki. Pytanie dlaczego nie potrafią tak współpracować z Małym?
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.04.2011, 22:21
maciu napisał(a):Wyświetl post
Widać jakiś pomysł na grę. Bardzo podoba mi się sposób rozgrywania akcji od obrony. Nie ma już niepotrzebnych górnych piłek (...)
Mnie się wydaje, że w tym duża rola Jaliensa. On odpowiada najczęściej za wyprowadzenie piłki z obrony do przodu, a robi to bardzo inteligentnie i nie ma głupich strat, złych decyzji, niedokładnych podań. Rozpoczyna akcje, to wbrew pozorom nie jest łatwe - patrz w kadrze, jakie problemy ma z tym Glik i Głowacki, na czym cierpi cała drużyna. Jaliens to skarb.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Stary 15.04.2011, 22:28
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Mnie się wydaje, że w tym duża rola Jaliensa. On odpowiada najczęściej za wyprowadzenie piłki z obrony do przodu, a robi to bardzo inteligentnie i nie ma głupich strat, złych decyzji, niedokładnych podań. Rozpoczyna akcje, to wbrew pozorom nie jest łatwe - patrz w kadrze, jakie problemy ma z tym Glik i Głowacki, na czym cierpi cała drużyna. Jaliens to skarb.

Ciekawa sprawa, jeszcze tydzień temu Jaliens był 'beeee'. A teraz? Każdy go będzie chwalić bo rozegrał dobre zawody i nagle jest jak to ty nazwałeś 'skarbem'? Pokory troche.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 15.04.2011, 22:29
1. Najlepszy mecz to Wisła zagrała tydzień temu (pomimo remisu), dzisiaj co najwyżej na 4 z minusem
2. Ja chciałbym wspomniec o graczach drugoplanowych którzy zrobili dobrą pracę czyli Cikos!, Jaliens (w końcu!), Jirsak, to właśnie Ci zawodnicy pokazali że na poziomie ekstraklasy mogą zagrac dobre zawody. Szacunek dla nich a w szczególności dla Tomka Jirsaka który konsekwencją i pracą zdobył miejsce w podstawowej 11. Dzięki Tomek!
3.Chciałbym zwrócic uwagę na jeden fakt. W podsumowaniu C+ pokazał plansze z graczami z ich średnią ilością kontaktów z piłką, nasi obaj boczni obrońcy byli na wysokości środka boiska! Fajnie podłączali się do akcji ofensywnych pełniąc rolę fałszywych skrzydłowych. Brawo!
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.04.2011, 22:30
Oglądam teraz powtórkę na OrangeSport. I podniety Rosłonia nt. Bełchatowa, niezgadzanie się z czerwoną kartką i w ogóle najazdy na Wisłę są już nudne. Cała ta C+'owa ekipa zaczyna się psuć.
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 15.04.2011, 22:32
RecordAble napisał(a):Wyświetl post
Oglądam teraz powtórkę na OrangeSport. I podniety Rosłonia nt. Bełchatowa, niezgadzanie się z czerwoną kartką i w ogóle najazdy na Wisłę są już nudne. Cała ta C+'owa ekipa zaczyna się psuć.

Zejdź na ziemię.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.04.2011, 22:33
Moim zdaniem zagraliśmy zdecydowanie najlepszy mecz tej rundy.

Po pierwsze - Bełchatów zawiesił dość wysoko poprzeczkę. Nie grali nic zaskakującego - zawężenie formacji i gra z kontry - ale robili to całkiem nieźle. Grali konsekwentnie - nawet po stracie 1, 2 bramki i grając w 10. Jedyne, co można im zarzucić to polowanie na nogi naszych - ale tu zawinił sędzia, który powinien chronić zawodników chcących grać w piłkę. A nie drwali.

Nasza obrona w tym meczu wyglądała naprawdę nieźle. Współpraca Chaveza z Jaliensem układała się poprawnie, w zasadzie ustrzegli się poważniejszych błędów. Oczywiście zawaliliśmy przy stałym fragmencie gry - tego można było się spodziewać. No i BOT miał jeszcze jedną setkę. I tak nieźle w porównaniu z Kielcami.

Środek pola - wystawienie trójcy Siwakow-Wilk-Jirsak dało nam całkowitą dominację w środku pola. Nasi nie bali się pograć piłką - usypiając przeciwnika, wybijając go z rytmu i zwyczajnie go męcząc. Tak właśnie trzeba grać - nie szukać od razu po 2-3 piłkach prostopadłego podania. Przeciwko dobrze ustawionemu taktycznie Bełchatowowi stworzyliśmy masę świetnych sytuacji bramkowych, wykorzystując zaledwie 3. Ale ważne, że są te sytuacje.

Sędziowanie po raz kolejny skandaliczne. Mecz wygraliśmy, ale co by było gdyby mecz się ułożył inaczej? Nie podyktowanie dwóch tak ewidentnych karnych - to już nie może być przypadek. Albo sędzia nie nadaje się do ekstraklasy, albo nadaje się do celi.

Moje oceny piłkarzy:

Pareiko - 10. Znowu bezbłędnie, coś niesamowitego. Oby tak dalej.
Cikosz - 6. Solidny występ, dziś mało wykorzystywany w ofensywie mimo że ładnie się pokazywał.
Chavez - 7. Solidnie, pewnie - szczególnie podobała mi się udane interwencja w sytuacji, która mogła się skończyć sam na sam dla BOT - świetnie zablokował przeciwnika.
Jaliens - 8. Jednak obrońca umiejący dobrze wyprowadzać piłkę to skarb. Wreszcie bardzo dobry mecz Kewa - mam nadzieję, że aklimatyzacja u nas dobiegła końca.
Pajlić - 6. Solidnie, walecznie - głównie w obronie. Często zbiegał do środka i szukał gry - może mało stwarzał zagrożenia na skrzydle, ale pomagał w rozgrywaniu piłki w ataku pozycyjnym.
Wilk - 8. Bardzo dobry występ naszego kapitana, okraszony bramką. Czarek musi jednak poprawić przyjęcie piłki - to wbrew pozorom można jednak wytrenować. Za często mu odskakuje. Na plus umiejętność gry na 1-2 kontakty - powinien to robić częściej.
Jirsak - 7. Zadziwiające, ale Czech gra coraz lepiej. Może po prostu potrzebował zaufania za strony trenera?
Sziwakow - 5. Zdecydowanie najsłabszy z Wiślaków. Owszem, ładnie się pokazywał, łatał dziury. Ale był za wolny, spowalniał szczególnie kontry. W drugiej połowie było trochę lepiej, niż w pierwszej.
Kirm - 6. Dziś słabszy występ, ale nie zszedł poniżej solidnego poziomu. Wyraźnie próbował strzałów na bramkę ale mu nie wychodziło. Paradoksalnie gdy grał na prawym skrzydle, udało mu się wreszcie parę razy wygrać pojedynek 1 na 1 i groźnie dośrodkować.
Melikson - 10. Gracz meczu. Boję się tylko, by go ktoś nie załatwił brutalnym wślizgiem. Wyrasta na gwiazdę Wisły i całej ligi.
Genkow - 8. Owszem, zmarnował dziś mnóstwo sytuacji. Ale z drugiej strony - on do nich dochodzi. Wyraźnie złapał dobrą formę i mamy z niego coraz większą pociechę. Wreszcie pokazał, jak dużym jego atutem jest gra głową.

Maaskant - dobrze dobrana taktyka, dobrze dobrani wykonawcy - czego chcieć więcej?

Zmiennicy:

Rios - on nie chce sam sobie dać szansy. Miał idealną okazję w tym meczu, żeby się wykazać. Przeciwnik zmęczony, drużyna na fali. Miał setkę i ją koszmarnie zmarnował, jak junior. Ten chłopak może i ma technikę, ale nie ma za grosz instynktu strzeleckiego. Może na ME wystarcza jego technika, ale na naszą ligę to za mało.
Garguła - ten z kolei dostał mniej czasu, ale lepiej go wykorzystał. Biegał jak szalony, widząc wyraźnie szanse w zawieszeniu Wojtka Ł. Będzie dostawał więcej szans i doskonale o tym wie. Było z niego sporo pożytku - wywalczył parę wolnych, brał grę na siebie. Sporo jak na niecałe 10 minut.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Stary 15.04.2011, 22:33
Moje oceny (wybiórcze):
Pareiko - wiadomo, mamy klasowego bramkarza, jak trzeba to uratuje dupsko
Czikosz- czegos mu brakuje, chyba trochę wyobraźni żeby z wyrobnika przekształcić się w niezłego prawego obrońcę, generalnie dzisiaj na plus
Jaliens- z każdym meczem będzie lepiej wyobraźnia plus doświadczenie, technika, słaby punkt to warunki fizyczne ale dla mnie wartość dodana
Chavez- poza wyprowadzeniem piłki w porządku, (Marcelo i Jaliens to byłaby poezja)
Paljić- nie ma o czym gadać nie mamy lepszego ale trzeba szukać
Wilk- Sobol to autorytet, piłkarsko Wilk jest lepszy
Siwakow- ma wszystko żeby być ważną postacią tej drużyny i resztę rundy żeby zostać, mało pewności ale potencjał jest
Jirsak- im więcej będzie grał tym lepiej chłodna głowa i wyobraźnia, nieźle broni nie nadaje się na ławkę więc albo gra albo wypad
MAOR- mamy perełkę, widzi na boisku to co my z trybun, szybkość, technika, fantazja UŻYTKOWA, generalnie gość który najprostszymi środkami ZMIERZA DO BRAMKI. Jednym ruchem jest w stanie zrobic przewagę i różnicę. SKARB.
Kirm- najsłabszy na boisku, brak wyobraźni i szybkości, przewidywalny do bólu, znak zapytania?
Gienek- z meczu na mecz lepiej, mam skojarzenia z Kuźbą, czuje grę, problem z wykończeniem ale w porównaniu z Riosem...
Garguła- niestety zawodnik nie na ławkę, żegnamy, szkoda, cień samego siebie
Rios- typ gwiazdora, dla mnie się nie sprawdzi (wystarczy MAŁY)
MAŁY- to może być SYMBOL NASZEJ WISŁY, ZNAK, IKONA. SZACUNEK za DOPING .
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 15.04.2011, 22:34
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawa sprawa, jeszcze tydzień temu Jaliens był 'beeee'. A teraz? Każdy go będzie chwalić bo rozegrał dobre zawody i nagle jest jak to ty nazwałeś 'skarbem'? Pokory troche.

Czy ja gdzieś mówiłem, że Jaliens był "be"? Nie odpowiadam za to, co ktoś tam kiedyś tam coś tam powiedział, mówię w swoim imieniu. Ogarniaj.
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Stary 15.04.2011, 22:36
Wizard napisał(a):Wyświetl post

Zejdź na ziemię.
Porównaj sobie komentarz Rosłonia w sytuacji, gdy Wisła strzela bramkę a gdy Pareiko był faulowany w 'piątce', to wyskoczył z krzesła z okrzykiem "karny".
Albo jesteś głuchy albo rzeczywiście z Ciebie taki czarodziej.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.04.2011, 22:43
Porównaj sobie komentarz Rosłonia w sytuacji, gdy Wisła strzela bramkę a gdy Pareiko był faulowany w 'piątce', to wyskoczył z krzesła z okrzykiem "karny".
Bo oni zawsze w takiej sytuacji widza karnego dla naszego przeciwnika - akurat byłoby im to na reke
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 15.04.2011, 22:44
Mecz z cyklu veni, vidi, vici. Piłkarze pokazali, że cierpliwością i spokojnym rozegraniem można wygrać spotkanie. Kontrolowanie przebiegu gry było kluczem do zwycięstwa w dzisiejszym spotkaniu.

Tak na marginesie, może ktoś jest bardziej biegły w przepisach. Czy sędzia nie powinien być ubrany w taki sposób, by go można było odróżnić od reszty uczestników spotkania? Bo mógł się mylić z Sapelą.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 15.04.2011, 22:45
Ja za to stawiam, że jesteś przewrażliwiony. Jak już chcemy się bawić w takie śmieszne wytykanie sytuacji, to sobie porównaj bramkę Genkova a bramkę Bełchatowa. Albo jesteś głuchy, albo nieczarodziej . Ciekawe jakie natężenie w decybelach było...
Już poważnie mówiąc - sytuacja z domniemanym karnym - Szymek bodajże (piszę z pamięci, ale wydaje mi się, że tak było) też krzyczał, ja również byłem zmartwiony, że mogła być 11 - na szczeście powtórki wykazały, że jednak był faul bramkarzu. I co, z tego powodu my z Szymkiem to antywiślaki? O czerwonej kartce również nie powinno być moim zdaniem mowy, ewidentne żółtko i nic więcej. Więcej obiektywizmu, nie ślepego fanatyzmu.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 15.04.2011, 22:47
Mam nadzieje że Maaskant zwróci uwagę drużynie na grę przy stanie 2:0. Oddaliśmy pole przeciwnikom, efektem bramka na 1:2 i nerwówka potem. I to już któryś mecz z kolei. Podbeskidzie, Jagielonia, Korona...
Dlatego dziwie się co po niektórym piszącym o najlepszym meczu Wisły w tej rundzie...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 15.04.2011, 22:49
A nie prościej przełączyć na C+ ? Właśnie idzie retransmisja którą sobie oglądam celem weryfikacji z powtórkami bo na stadionie wiadomo - nie wszystko widać plus adrenalina. Cóż - nikt w C+ nie ma wątpliwości że dwa karne powinny być!
Nasza gra wygląda bardzo fajnie. Ogólnie jest nieźle!

Ps - Orange Sport.... proszę Was - niszowa stacja z adekwatnymi do oglądalności pracownikami.
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Stary 15.04.2011, 22:50
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Ja za to stawiam, że jesteś przewrażliwiony. Jak już chcemy się bawić w takie śmieszne wytykanie sytuacji, bo sobie porównaj bramkę Genkova a bramkę Bełchatowa. Albo jesteś głuchy, albo nieczarodziej .
Już poważnie mówiąc - sytuacja z domniemanym karnym - Szymek bodajże (piszę z pamięci, ale wydaje mi się, że tak było) też krzyczał, ja również byłem zmartwiony, że mogła być 11 - na szczeście powtórki wykazały, że jednak był faul bramkarzu. I co, z tego powodu my z Szymkiem to antywiślaki? O czerwonej kartce również nie powinno być moim zdaniem mowy, ewidentne żółtko i nic więcej. Więcej obiektywizmu, nie ślepego fanatyzmu.
Przyglądam się komentarzowi każdego dziennikarza C+. Szukam w ich głosach obiektywności i nie mówię tu tylko o Wiśle. Chodzi mi o ogóle podejście do swojego zawodu.

rafkur napisał(a):Wyświetl post
Ps - Orange Sport.... proszę Was - niszowa stacja z adekwatnymi do oglądalności pracownikami.
Tylko, że na OS idzie powtórka meczu z C+
Ostatnio edytowane przez RecordAble : 15.04.2011 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.04.2011, 22:51
Dla mnie zdecydowanie najlepszy mecz w tej rundzie. Efektownie, szybko, z polotem, akcje z 1 pily, na dwa kontakty.. Praca RM zaczyna przynosic efekty, chcialbym zeby ten trener zostal z Wisla jak najdluzej.
Odpowiedz cytując
maciu
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 15.04.2011, 22:51
Z trybun wydawało mi się, że Siwakow był zdecydowanie najgorszy na boisku. Teraz widzę, że nie dość, że miał dużo strat w pierwszej połowie, a w drugiej kilka razy spowalniał grę w sytuacjach w których aż prosiło się ruszyć do przodu na wolne pole to jeszcze chyba on odpuścił krycie przy straconej bramce. Generalnie słabiutko choć widać, że Białorusin ma potencjał. Jeśli będzie to realne finansowo to powinien zostać u nas na dłużej.

Za to Tomek Jirsak rozegrał super zawody. Chyba tylko on i Maor potrafią dokładnie podać do zawodnika, który znajduje się dalej niż 10 m od niego. Kilka fajnych przerzutów, bardzo umiejętnie regulował tempro gry. No i najważniejsze - większość piłek rozgrywa po ziemi, co znacznie ułatwia grę kolegom.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.04.2011, 22:55
Mecz dobry.

Druzyna coraz bardziej "trybi" .Widzą sie na boisku,zaczyna sie gra z pierwszej pilki,duzo biegają.

Podsumuje formacje

Bramka
-Od Siergeja az bije spokojem i opanowaniem.Czyli tu juz jest duzyyy plus.Do tego refleks-wrecz kapitalny,szybkie wyjscia ,czytanie gry.Skarb

Obrona
O dziwo dzis naprawde dobrze.Jaliens mam nadzieje juz sie zgrał i bedzie coraz lepszy.Reszta dobrze,Cikos pare razy fajnie sie właczyl.

Pomoc
Tutaj perełka jest jedna.Melex jednym ruchem mija rywala a potem nic i nikt go nie powstrzyma,no chyba ze faul.Szybszy niz Speedy Gonzales.
Jakim cudem ktos go wczesniej z tego Ber-Shevy nie wyciagnał ,albo nie namierzyl-nie kapuje ..Wilk godnie zastapi nam Sobola.

Atak
Genkov gra coraz lepiej.Przy gol zamykał drugi slupek ,co sie u nas zadko zdarza.Licze ze on bedzie jeszcze lepszy,bo widac ze czuje sie u nas coraz pewniej.

Generalnie ciesza 3 pkt -bo teraz rywale niech sobie nas gonią,i cieszy tez styl,bo druzyna widac jest zżyta z soba a to podstawa do dobrej atmosfery.Jest coraz lepiej.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 15.04.2011 o godz. 22:58.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.04.2011, 22:57
murray napisał(a):Wyświetl post
Czy sędzia nie powinien być ubrany w taki sposób, by go można było odróżnić od reszty uczestników spotkania? Bo mógł się mylić z Sapelą.
Sędzia się mógł mylić z zawodnikami z Bałchatowa z innych powodów..
Genialny Maor, bramka i 2 asysty z niecodziennej pozycji, brawo. Siwakov chyba nie chce zostac w Wiśle, bo dzisiaj przespal wieksza czesc meczu.. Co do zmiennikow, to nie wydaje mi sie zeby Gargula zdazyl sie spocic. Ten młody Brud, to wszedł na minute, na wygrany juz mecz i robil wszystko zeby kilka razy byc przy piłce, gwiazdor jest gwiazdorem, wiec nie mial po co walczyc w tym meczu. W ogóle co to on za koszulke ubrał po meczu?
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.04.2011, 23:03
Może akurat jakaś kibicka przeczyta

Znaleziono damskie rękawiczki na G3:
1. http://i56.tinypic.com/2lktq2v.jpg
2. http://i54.tinypic.com/2hckoll.jpg
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.04.2011, 23:03
Co do Jirsaka zgodzę się. Nawet w jego słabszych meczach staram się wyłapywać te dobre zagrania. Dziś miał ich sporo. Podobało mi się jak rozdzielał piłki. Nie ukrywam lubię go i liczę, że będzie jeszcze solidniej pracował i częściej gościł w pierwszej 11-stce
What's new?

Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.04.2011, 23:04
MElikson pokazal to co mial do pokazania ...serucho w dloniach.. oprucz siwakova i Łobo wszyscy w tej druzynie walcza o mistrza.. mecz byl dobry a nawet lepszy zeby tak bylo do konca sezonu.. niech Was chlopcy z Reymonta nauczy wiary w naszych grajqw.. 1906%poparcia dla pana
Maaskata. Jak to MAłecki nadmienil niech ten trener zostanie jak najdluzej...
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 15.04.2011, 23:07
Wisełko kocham Cie! 3 pkt zdobyte. Mission accomplished. Ide spac. Nara!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.04.2011, 23:20
Nad grą Meliksona nie ma się co rozpisywać bo nie trudno jest wskazac bohatera tego spotkania.
Chciałem podkreślić natomiast grę Kew Jaliensa, tak jak powiedział w jednym z wywiadów Robert: on gra top level w wyprowadzaniu piłki i to było dzisiaj widać. Tak wyprowadzającego piłkę obrońcy to my nie mieliśmy. On jest lepszy w tym nawet od Clebera. W defensywie również bardzo dobrze. Od smaego początku rozwalali mnie ludzie którzy widząc, że Kew się gdzieś tam poślizgnął, pisali że jest słabszy od Kowalskiego.

Jeszcze słówko co do Tomasa, wielu wieszało na nim psy, według mnie jemu bardzo dobrze zrobiło przyjście Meliksona i w każdym meczu gra bardzo dobrze. Jestem za tym aby został w naszym klubie na dłużej. I nie zgodzę się z tym że grał 2 mecze dobre na rundę bo te proporcje rozkładały się na pewno inaczej.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.04.2011 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.04.2011, 23:21
To już drugie z rzędu spotkanie, gdzie mocno widoczna zaczyna być "ręka" Maaskanta w grze zespołu. Po pięciu dniach piłkarze niemal nie czują zmęczenia biegając przez 90 minut jakby przed momentem weszli z ławki rezerwowych... Okres przygotowawczy, którego efekty są widoczne już teraz, został dobrze wykorzystany. Ta drużyna ma potencjał, pozostaje tylko czekać, aż zespół zgra się ze sobą na większą skalę niż dotychczas.

Magiczną postacią dzisiejszego meczu był bez wątpienia Maor Melikson. Pokłony w stronę Stana Valckxa za przeprowadzenie transferu tak utalentowanego piłkarza, za tak śmieszne pieniądze do naszej - bądź co bądź - słabej ligi. To właśnie Maor nadawał kolorytu dzisiejszej grze zespołu. Na chwilę obecną, to on wyrasta na gwiazdę Wisły i lidera zarazem. Oby grał dla nas jak najdłużej.

Niesamowita jest również postawa Sergieja Pareiki. Wreszcie mamy Bramkarza przez duże B. To również (a może i głównie) dzięki niemu mamy tak dużą przewagę punktową w tabeli. Dwa obronione rzuty karne świadczą tylko o jego klasie i doświadczeniu. On ma przecież 34 lata, a jak na bramkarza jest to wiek idealny. Przez kolejne 3-4 sezony może stanowić mocny punkt w naszej bramce.

Genkov... TSWetana trzeba pochwalić za gola na 2-0 (kolejny ukłon w stronę Meliksona, który zaliczył asystę) i nie oceniać poprzez pryzmat niewykorzystanych sytuacji. Nie da się, po prostu nie ma takiej możliwości, by być perfekcyjnym w każdej akcji. Na ma ideałów, a przecież nawet Messi, czy C. Ronaldo popełniają głupie błędy. Zresztą - po co daleko szukać? Wystarczy przypomnieć Pawła Brożka i wiele zmarnowanych "setek". Najważniejszym jest, że Genkov potrafi błyszczeć inteligencją na boisku. Wykonuje swoje zadanie we właściwy sposób, a kiedy się rozkręci na dobre, będziemy mieli kolejnego króla strzelców w drużynie.

Kirm i Jirsak - moim zdaniem dwójka cichych bohaterów tego spotkania. Pomimo, że nie zawsze byli widoczni, to wykonywali w dobry sposób swoje obowiązki. Podania, walka o piłkę i nieodstawianie nóg mówią same za siebie. Ta dwójka to pewne punkty drużyny (choć inni uważają ich za bezbarwnych).

Czarek Wilk - przyszły następca "Sobola". Wydaje mi się, że z każdą minutą na boisku zbliża się do momentu wygryzienia Radka ze składu. To wyłącznie kwestia czasu. Dzisiaj rehabilitacja za samobója w postaci strzelonej bramki, tym razem do właściwej siatki. Będą z niego ludzie.

Jeśli chodzi o obronę - Kew Jaliens powoli zaczyna przypominać gościa grającego niegdyś w kadrze narodowej "Oranje". Większość piłek, które posyłał do przodu były zapoczątkowaniem groźnej sytuacji (przykład: rozklepanie obrony serią podań w ostatnim kwadransie I połowy). Doświadczenie jest jego atutem, a z czasem będzie stawał się ostoją naszej defensywy, jak niegdyś Arek Głowacki. To samo tyczy się Chaveza, który bezbłędnie zastawia się w pojedynkach sam na sam z atakującymi. Podoba mi się jego sposób gry - również na plus. Warto też wspomnieć o bokach - i Cikos i Paljić pokazali się dzisiaj z dobrej strony niejednokrotnie włączając się w akcje ofensywne. To także ich zasługa, że mecz zakończył się wynikiem 3-1. Dobrze spisywali się również na ich nominalnych pozycjach.

Ale żeby nie było zbyt słodko...

Nie mogę się jedynie przekonać do Sivakova. Widać, że facet ma talent do gry, ale nie potrafi tego sprzedać na boisku. Dziś był widoczny tylko w kilku momentach na boisku, a posiadanie piłki w jego wypadku nie trwało zbyt długo, bo rozczarowywał stratami lub niecelnością podań. Mimo wszystko Maaskant stawia na niego w kolejnym spotkaniu. Dajmy mu jeszcze szansę, a na oceny przyjdzie moment.

To samo tyczy się Riosa. Jedyną różnicą jest jednak brak wiary Maaskanta w tego gościa. Strzela hattricki w ME, ale nie ma zbyt wiele czasu na zaprezentowanie się w pełnym wymiarze 90 minut na boisku Ekstraklasy. Jednak widać pewien postęp - z meczu na mecz gra coraz dłużej i jest nadzieja, że w końcu się odblokuje, a co za tym idzie stanie się godnym konkurentem dla Gienka i jednocześnie zyska poparcie w oczach trenera. Ja wciąż w niego wierzę

Garguła - pamiętamy wszyscy jego fantastyczne zagrania z meczów w kadrze, czy popisowe strzały z rzutów wolnych za czasów gry w GKSie Bełchatów. Niestety - kontuzje mają to do siebie, że potrafią zrujnować niejedną karierę. Ale Łukasz wciąż walczy i po serii zabiegów zamknął w swoim życiu etap, którego na pewno do udanych zaliczyć nie może. Dzisiaj pokazał chęć gry, choć czasu na to nie miał zbyt wiele. Mam nadzieję, że Maaskant da mu szansę, bo choćby samymi ambicjami nadrabia za brak optymalnej formy.

Jak na razie zespół się zgrywa, a drużyna to plac budowy. Fundamenty już mamy, a gra nabiera kolorytu. Miejmy nadzieję, że dotrzemy do mistrzostwa, a później powalczymy w pucharach, tym razem jednak z lepszym skutkiem niż w latach poprzednich. Cieszy świadomość Maaskanta, że ta drużyna potrzebuje wzmocnień jeśli pragnie zagrać w Champions League. Trener na szczęście wie co robi, o czym świadczą wyniki: 26 punktów na 30 możliwych w ostatnich 10 spotkaniach - to robi wrażenie!

Choć polska liga nie odstaje zbytnio od europejskich średniaków (choć to i tak nobilitacja dla Ekstraklasy uważać ją za takową), to właśnie dla takich drużyn jak Wisła warto ją oglądać. To właśnie "Biała Gwiazda" mieni się na tle pozostałych zespołów i mam nadzieję, że pozostanie tak przez długi czas!

Się rozpisałem...
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 15.04.2011 o godz. 23:32.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów