The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 17 kolejki
Zwycięstwo Wisły 249 98,81%
Remis 3 1,19%
Zwycięstwo Ruchu 0 0%
Głosujących: 252. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2011, 00:28
Pareiko: ja na przekór wszystkim się jednak czepię. Widać po nim wiek. Gra oczywiście bardzo pewnie, widać doświadczenie, wyłapuje bardzo dobrze dośrodkowania, ma klej w rękach przy strzałach z dystansu, robi kawał solidnej bramkarskiej roboty. Ale, ale.

Po erze Pawełka, który nawet jak grał dobrze, tak jak w poprzedniej rundzie, pamięć o tym co potrafił czasem odwalić każda właściwie interwencja powodowała szybsze bicie serca, Pareiko daje na pewno wytchnienie i duży spokój. Ale, wydaje mi się, cudów i jakichś niesamowitych parad (które jednak pomiędzy tymi błędami się Mariuszowi zdarzały) się po Pareice nie spodziewajmy. Co ma wpaść to po prostu wpadnie, nie ta gibkość już, to widać gołym okiem.To będzie bardzo solidny, ale przeciętny bramkarz i nic ponad to.. ;p

Ps. Bańka z Meliksonem była napompowana do granic możliwości, a on naprawdę daje radę i nie zawodzi nawet na milimetr. Wygląda na razie naprawdę na świetny transfer.

Ech, z Pawłem z przodu mielibyśmy, uważam, MP w kieszeni, no ale to takie głupie gadanie. Może Genkow zaskoczy, miejmy nadzieję. Na zmiany dałbym szanse jeszcze Riosowi, Maciek już nam na pewno niestety nie pomoże.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 05.03.2011, 00:32
masada napisał(a):Wyświetl post
Pareiko: ja na przekór wszystkim się jednak czepię. Widać po nim wiek. Gra oczywiście bardzo pewnie, widać doświadczenie, wyłapuje bardzo dobrze dośrodkowania, ma klej w rękach przy strzałach z dystansu, robi kawał solidnej bramkarskiej roboty. Ale, ale.

Po erze Pawełka, który nawet jak grał dobrze, tak jak w poprzedniej rundzie, pamięć o tym co potrafił czasem odwalić każda właściwie interwencja powodowała szybsze bicie serca, Pareiko daje na pewno wytchnienie i duży spokój. Ale, wydaje mi się, cudów i jakichś niesamowitych parad (które jednak pomiędzy tymi błędami się Mariuszowi zdarzały) się po Pareice nie spodziewajmy. Co ma wpaść to po prostu wpadnie, nie ta gibkość już, to widać gołym okiem.To będzie bardzo solidny, ale przeciętny bramkarz i nic ponad to.. ;p

Ps. Bańka z Meliksonem była napompowana do granic możliwości, a on naprawdę daje radę i nie zawodzi nawet na milimetr. Wygląda na razie naprawdę na świetny transfer.

Ech, z Pawłem z przodu mielibyśmy, uważam, MP w kieszeni, no ale to takie głupie gadanie. Może Genkow zaskoczy, miejmy nadzieję. Na zmiany dałbym szanse jeszcze Riosowi, Maciek już nam na pewno niestety nie pomoże.
golkiper klase wyzej niz Pawelek
.....
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.03.2011, 00:41
Niektórzy narzekają na rajdy Małeckiego, a to dzięki nim wygraliśmy dzisiejszy mecz (pierwsza i trzecia bramka). Gdyby na miejscu "wariata" Małeckiego był ktoś grający bardziej zachowawczo to prawdopodobnie nie byłoby w ogóle tych sytuacji. Mały ma robić rajdy, ma się kiwać, ma próbować mijać trzech zawodników przeciwnika bo w tym jest najlepszy i dzięki temu wygrywamy mecze. A, że czasem straci piłkę? Co z tego? Bilans zysków i strat jest zdecydowanie na plus. Nie ma sensu zabijać ułańskiej fantazji Małeckiego bo tacy zawodnicy to rzadkość, a korzyści płynące z ich gry są wymierne.

PS: fajnie że teraz mamy dwóch takich zawodników (Melikson).
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.03.2011, 00:42
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
Tyle bez takich - nie ma lepszego bramkarza na świecie od Pawełka
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.03.2011, 00:44
Ja myśle że dla Jaliensa problemem jest... poziom ligi i wyszkolenia zawodników
On jest po prostu przyzwyczajony do wyższej kultury gry, bardziej przewidywalnych zachowań
A u nas w akcjach chaos, tu sie komuś piłka od piszczeli odbije i nie w ta strone leci, schemat akcji to czesto dzida do przodu i wyscig kto szybszy
kilka meczów ogrania i sie połapie o co w naszej rodziemej wersji piłki nożnej chodzi
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.03.2011, 00:46
Pareiko 8- Wszyscy widzieli jakie cuda wyprawiał, kuleje jedynie wybicie piłki ala Moretto
Cikosz 6- Aktywny w ofensywie, pokazuje się do gry choć nie zawsze jest we właściwym miejscu, waleczny, w defensywie dziś pewny poza 2 wpadkami gdzie był źle ustawiony i dostał piłkę za plecy
Jaliens 3- wg mnie najgorszy dziś zawodnik, gdy Bunoza dał się kiwnąć w polu karnym był to zawodnik do krycia przez Jaliensa ale nie wiedzieć dlaczego uciekł od niego, bardzo dużo niedokładnych podań przy wprowadzaniu piłki do gry
Bunoza 7- prawda że popełnił kilka błędów jednak wygrywał wszystkie główki i był twardy w obronie, ale grał czysto, po błędzie potrafił go naprawić dobrze się zastawiając, duży minus za kilkukrotne nie trzymanie lini spalonego, dobre wejścia do ofensywy
Palić 5- często źle ustawiony i spóźniony, dobrze że nadrabiał to prędkością i walecznością dziś mniej widoczny w ofensywie
Sobolewski 5- niby kilka piłek zebrał, ale nie był aktywny, nie cisnął zawodników przetrzymujących piłkę, nie zawsze wracał, w ofensywie nie istniał
Melikson 7- wiemy czym imponuje, jednak nieraz za długo przetrzymuje piłkę, 2 sytuacje w 1 połowie gdy po dał do nie odpowiedniego zawodnika wychodzącego na czystą pozycję, lub za długo przetrzymał, świetne dośrodkowania
Sivakow 6- dobrze poruszał się po boisku, uzupełniając luki w defensywie i w pomocy, zbyt mało kreatywny, za mało gry bierze na siebie, choć dobrze reguluje tempo gry
Małecki 8- ogromna waleczność, świetne akcje indywidualne, dobrze pokazywał się dziś na pozycji, słaby przegląd pola, o dziwo gdy został przesunięty do ataku zgasł, zbyt dużo strat przy jego rajdach, ale co gdyby nie jego indywidualna akcja
Kirm 6- najważniejsze że strzelił co u niego nie jest regułą, dużo wracał do obrony, nie wychodził do podań jak Małecki czy Melikson
Genkow 6- świetnie rozpoczął, dobrze pokazywał się i brał udział w każdej akcji do strzelenia bramki, jednak swoje zrobiły ostre wejścia, co sędzie powinien wcześniej ukrócić, mówicie że nie dostawał podań a 2 piłki na przecięcie z głowy były pięknie wyłożone tylko że do nich się spóźnił
Jirsak 8- to jest zawodnik grający do przodu i takie zadania taktyczne odpowiadają mu, dziś miał swój dzień, choć powinien jeszcze strzelić bramkę sam na sam prosto w bramkarza
Wilk - waleczny w odbiorze
Łobo - powinien szybciej podać jak miał dużo miejsca pod koniec
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.03.2011, 00:46
Albo Jaliens przyjechał do Polski odcinać kupny i zgarniać kasę .
Odpowiedz cytując
jumson
Member

Od: 03.2008

Stary 05.03.2011, 00:47
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
Mało powiedziane. To co leciało w krótki po strzale Grzyba Pawełek wyciągałby z siatki..tyle co on puszczał po krótkim. Masada myślę, że jednak zmienisz zdanie co do Pareiko po całym sezonie.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tyle bez takich - nie ma lepszego bramkarza na świecie od Pawełka
no wlasnie teraz to wszyscy by go na piedestal posadzili a jak gral u nas to rowno ....ami lecieli po nim
Melikson motor gry ,nawet jak straci to walczy o pile ,dobra robota Małego dobre ,pewne rajdy
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 05.03.2011 o godz. 00:52.
.....
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

koniak napisał(a):Wyświetl post
chyba każdy widzi, żę Chavez jest aktualnie najlepszym środkowym obrońcą, nie wiem co tu wyjaśniać
Maaskant trochę niepotrzebnie kombinuje
A dlatego wystawia Bunozę bo ten zawodnik jest przyszłością Wisły. On jest nasz, niech gra i się rozwija. Chavez prawdopodobnie po sezonie odejdzie, więc lepiej jeśli tym drugim stoperem który będzie grał z Jaliensem będzie zgrany Bunoza niż niezgrany Bunoza.

Maaskant do tego więcej razy oglądał Jaliensa on nas. On wie na co go stać. Gdyby był słaby to by go nie wystawiał.
Odpowiedz cytując
Arek1906
Member

Od: 11.2010

Stary 05.03.2011, 00:48
ja mam pytanie do kogoś kto oglądał mecz w tv ...chodzi o sędziego. z trybun wydawało mi sie że przy stanie 2-1 robił wszystko żeby przeszkodzić Wiśle, jak to wyglądało w tv?
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.03.2011, 01:01
Maor Melikson napisał(a):
Co jest takiego szczególnego w atmosferze na stadionie Wisły?
To, że kibice cały czas dopingują. Cały czas krzyczą i wspierają, nawet gdy drużynie nie idzie.

Może kilka słów o Twojej bramce? Podobno ktoś bardzo chciał, żebyś w dzisiejszy meczu trafił do siatki?
Tak. Boukhari życzył mi tej bramki i podobno nawet zaprzągł voodoo, żeby mi w tym pomóc (śmiech)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cos_szalonego/

Nordin to jest niezły wariat
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.03.2011, 01:10
Ogólnie to trzeba dzisiaj pochwalić cały zespól bo wygrał wysoko po dobrej grze. Jak twierdzi , Maaskant ,drużyna może grać o wiele lepiej. Oby!!! W tej chwili nie jest wcale źle. Pomyślmy jak będzie wyglądała gra jak holenderski szkoleniowiec doprowadzi do poziomu ,który sobie zamierzył ;-) Osobiście dzisiaj najbardziej podobała mi się gra Jirsaka, Meliksona i nade wszystko Łoba - silny sprawny jeden strzał ,jedna wrzutka, kilka minut na boisku, widać ,że Wojciech może być jokerem w tej talii. Dobra żartowałem.

Co do Jaliensa. Wydaje mi się ,że jest to piłkarz na pewno solidny, ale sprawia wrażenie wyeksploatowanego. Może to też jest kwestia zgrania całej formacji defensywnej.

A Guła najlepszy . Trzydziecha stuknęła. Myślał ,że będzie miał pewne miejsce w składzie a tu trybuny po pasywnej postawie w meczu z Podbeskidziem. Bardzo dobrze, jest rywalizacja o miejsce w składzie ? Jest. Celnie spuentował to Smokowski - oj ciężko będzie się Gargule przebić do składu.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.03.2011, 01:25
Cytat:
Wisła nie była bezczynna w tym okresie, jej kontry siały spory zamęt. Jirsak przegrał jednak pojedynek z Perdjiciem (79. min), ale za moment zamarkował strzał, po czym wyłożył futbolówkę Maorowi Meliksonowi, który posyłając piłkę do pustej bramki zdobył swego pierwszego gola dla "Białej Gwiazdy". W tym momencie mecz był już rozstrzygnięty.
Oj ci pisamki....

Co do meczu. Jirsakowi ławka dobrze służy Piekna Asysta i Gol
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 05.03.2011, 02:28
W meczu z Ruchem negatywnie zaskoczyły mnie dwie osoby. O ile Genkova można jeszcze rozgrzeszyć za nieskuteczność, bo walczył, przepychał się i ogólnie robił dobrą robotę w przodzie, to nie rozumiem co na boisku robił Jaliens ? Facet się kiepsko ustawia, ślizga po murawie i notorycznie ogląda plecy przeciwników !! Chavez wróć !! Tyle dobrze, że w miarę poprawnie zagrał Bunoza. Sivakov coraz lepszy, napewno lepszy od Sobola. Maor zagrał bardzo dobrze, podobnie jak Mały ale szczególne ukłony dla skromnego bohatera ... Tomek Nie Zwalniaj Tempa !! Dziś zwycięstwo dał Jirsak .

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.03.2011, 03:51
Konfliktowy napisał(a):Wyświetl post
Ja osobiście czekam, aż ktoś mu pokaże miejsce w szeregu.
No, jasne. Najlepszy zawodnik ofensywny w drużynie, wygrywa nam drugi mecz ( nie licząc sparingów ), ale niech mu ktoś pokaże miejsce w szeregu

Ofensywa jakoś działa, defensywa dalej nie. Za wcześnie na hurraoptymizm, ale jest paru piłkarzy którzy mogą ciągnąć ten wózek.

Cieszy mnie Garguła na trybunach, skoro mu brakuje serca do gry.

Bunoza daje się kiwać Jankowskiemu (?) jeden na jeden, ale w akcji winien Jaliens, bo nie zaasekurował (mimo, że z boku miał drugiego zawodnika Ruchu).
Bunoza nie zamyka spalonego, ale jest OK bo Zieńczuk nie trafił sama na sam.
Obrońca meczu.
Kabaret

EDIT: A Maaskant jak dostał kilku PIŁKARZY, to nagle drużyna zaczęła coś tam grać. Niesamowite...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.03.2011 o godz. 04:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.03.2011, 04:30
Arek1906 napisał(a):Wyświetl post
ja mam pytanie do kogoś kto oglądał mecz w tv ...chodzi o sędziego. z trybun wydawało mi sie że przy stanie 2-1 robił wszystko żeby przeszkodzić Wiśle, jak to wyglądało w tv?
Po pierwsze razi w oczy pustawy stadion ;/ ale jak zostanie w całości oddany to powinno to lepiej wyglądać
co do samego meczu to kilka uwag
Cikos zdecydowanie najsłabszy na boisku ... a najlepszy to Jirsak i Melikson oraz mały pokazali klasę
a co do sędziego - kabaret... niesłusznie uznał róg dla Ruchu po strzele kogoś od nich po czy dał Sobolowi kartkę ... i chyba zrozumiał swój błąd bo później gwizdnął raz czy tam dwa dla Wisły niesłusznie.
jak komentator powiedział " najgorzej jak sędzia próbuje naprawić swoje błędy błędami widać było że grajki byli wkur*ieni :d
a co do dopingu ... dawno mnie w Polsce nie było i jedna na bank nowa przyśpiewka wypada tragicznie w TV ... czułem się jak na pogrzebie albo w kościele hehe ... ale to już kwestia gustu :d ogólnie doping na plus :d good job !
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 05.03.2011, 06:54
Jak to mówią: "po meczu do domu nie chodzę" więc dopiero teraz wróciłem Niestety kobieta już/jeszcze nie śpi;/ ale meczyk spooooko. 3 punkty,lider no i Maor. Podoba mi się ten chłopak, szybki, świetnie się zastawia. Bedzemy mieli z niego pociechę
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 05.03.2011, 07:21
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Bunoza daje się kiwać Jankowskiemu (?) jeden na jeden, ale w akcji winien Jaliens, bo nie zaasekurował (mimo, że z boku miał drugiego zawodnika Ruchu).
Bunoza nie zamyka spalonego, ale jest OK bo Zieńczuk nie trafił sama na sam.
Obrońca meczu.
Kabaret
Ja skłaniam się ku opinii, że Bunzoa poza paroma nieprzemyślanymi wykopami i jednym nietrzymaniem linii spalonego dużo lepiej niż Jaliens.

W sytuacji z Jankowskim Jaliens nie wiadomo dlaczego uciekał od zawodnika którego Bunzoa próbował przechwycić, ale nie zdążył - ALE przecież akcja była prawą stroną, a Bunoza leciał z lewej na prawą żeby zamknąć dziurę po Jaliensie.

Przy golu to Jaliens odpuścił krycie wchodzącego w pole karne Grzyba.

Polecam oglądnięcie powtórek

Poza tym zgadzam sie co do Małeckiego - motor napędowy drużyny, lodołamacz, buldożer niszczący przeciwników. Gra fantastycznie, i to się o nim słyszy jest fantastyczne - praca nad mięśniami ud itp - generalnie widać, że mu się chce. Facet ma jaja i robi różnice. Jak mu się coś z głową nie porobi, to wejdzie do panteonu wiślackich gwiazd.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.03.2011, 07:53
Jaliens jeszcze nie zagrał 2 meczów z tym samym partnerem na środku obrony a już wymagacie od niego, żeby wszystko było pięknie.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 05.03.2011, 08:04
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Jaliens jeszcze nie zagrał 2 meczów z tym samym partnerem na środku obrony a już wymagacie od niego, żeby wszystko było pięknie.
Oczywiście należy mu dać trochę czasu.
Ale z drugiej strony są gracze którzy od razu grają tak jak sie od nich oczekuje - np. Melikson, i chyba po 32 letnim stoperze reprezentacji Holandii i graczu czołowej holenderskiej drużyny należałoby sie spodziewać nieco więcej.

Co innego wynikające z niezgrania błędy w asekuracji czy ustawieniu, a co innego dawać się ogrywać jak dziecko przez graczy I-ligowca.

Oczywiście Jailiens ma potencjał i może jeszcze będzie dobrze grać, ale na razie nie ma co ukrywać, że prezentuje się absolutnie najsłabiej z nowych nabytków, i najsłabiej z trójki środkowych obrońców którzy są do dyspozycji w Wisle (poza Kowalskim)
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.03.2011, 08:23
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
J
Zauważyliście jak Kirm strzelił focha? Chodzi o sytuację gdy Melikson był faulowany w pierwszej połowie, była dogodna sytuacja na rzut wolny, widać było, że Kirm ma ochotę uderzać, a Małecki mu sie wpieprzył..Później Kirm dwukrotnie nie podał do Małeckiego w dogodnej sytuacji. Przy drugiej akcji pretensje Małeckiego skwitował splunięciem w jego kierunku. I dobrze. Widać, że nie da sobie wejść na głowe, choć nie wiem jakie są kompetencje jeśli chodzi o wykonywanie rzutów wolnych..
No faktycznie dobrze - jakby było 0-0 i przez foszastego Kirma stracilibyśmy punkty też byś takie bzdury pisał? On nie jest od strzelania fochów tylko od gry zespołowej. Sytuacja z 81 minuty - Kirm zamiast podać Małemu który byłby sam na sam z bramkarzem woli strzelić w boczną siatkę - no faktycznie pokazał jaki z niego "zespołowy" kopacz! Rozumiem że przy bramce na 1-0 gdyby sytuacja była odwrotna to Kirm w przeciwieństwie do Małego strzeliłby sobie na bramkę zamiast podawać i ciebie by to cieszyło? Kirm na ten moment gra dużo bardziej egoistycznie od Małeckiego. Taka prawda.

Moje oceny po wczorajszym zwycięskim meczu

Pareiko - 7 - to co miał wybronić wybronił. Pewny punkt zespołu.
Paljić - 4 - słabo, w obronie słabo, owszem biegał do przodu ale z tyłu słabo
Jaliens - 5 - średnio
Bunoza - 5 - średnio - gubił spalonego, na szczęście bez konsekwencji,
Cikos - 6 - o dziwo najlepszy z obrońców
Sobolewski 6 - poprawnie
Melikson - 7 - ruchliwy, szybki, strzelił gola, na razie bez asysty a tych oczekuje od nie najbardziej a nie sztuczek technicznych. Dobry mecz.
Sivakov - 4 - słaby mecz
Małecki - 8 - najaktywniejszy piłkarz meczu, asysta przy pierwszej bramce i udział przy 3 bramce (wyłożył piłkę Jirsakowi) wg mnie najlepszy na boisku
Kirm - 5 - strzelił gola i potem strzelił focha - tzn nie widział kolegów. A na poważnie - średni mecz - nie wygrywał pojedynków 1 na 1 - nie podawał kolegom (81 minuta)....
Genkov - 5 - walczył w powietrzu i odgrywał piłki - nic więcej, ale też i nie dostał żadnej piłki od kolegów żeby mógł coś zrobić

Jirsak - 7 - dobry mecz Czecha - bardzo ważny gol i dobre podanie do Meliksona
Wilk - 6 - walczył w środku pola
Łobodziński 5 - gorszy od Kirma na pewno nie był

Najlepsi na boisku
Małecki, Jirsak, Melikson, Pareiko (kolejność nie przypadkowa)
A graczem meczu oczywiście Mały
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.03.2011, 08:33
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Melikson - 7 - ruchliwy, szybki, strzelił gola, na razie bez asysty a tych oczekuje od nie najbardziej a nie sztuczek technicznych. Dobry mecz.
nie przeceniajmy znaczenia tych "asyst"..jeżeli np Melikson wyloży w meczu 10 "setek" Malemu (Genkovowi,Kirmowi.....) a ten 10 razy nie trafi do pustej bramki to Melikoson asyst będzie mial zero,ale to nie znaczy że będzie słabym pilkarzem.o ile strzelone bramki mówia coś o klasie napastnika,to statystyki asyst niekoniecznie pozwalaja ocenić obiektywnie np pomocników.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.03.2011, 08:41
picasso napisał(a):Wyświetl post
nie przeceniajmy znaczenia tych "asyst"..jeżeli np Melikson wyloży w meczu 10 "setek" Malemu (Genkovowi,Kirmowi.....) a ten 10 razy nie trafi do pustej bramki to Melikoson asyst będzie mial zero,ale to nie znaczy że będzie słabym pilkarzem.o ile strzelone bramki mówia coś o klasie napastnika,to statystyki asyst niekoniecznie pozwalaja ocenić obiektywnie np pomocników.
Owszem zgoda, asysta zależy również od wykańczającego akcję. Ale można zamiast asysta wstawić - otwierające podanie

No to ile miał tych otwierających podań, dośrodkowań - ja pamiętam 1. Zagrał dobry mecz, jeśli dołoży do tego więcej otwierających podań to będzie to wtedy dopiero dla mnie bardzo dobry mecz

Zwycięstwo cieszy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 05.03.2011, 08:42
Mimo wielkiej sympatii do Tomasa Jirsaka, myślę, że w następnym spotkaniu będzie się od niego wymagać nie wiadomo co i się kolejny raz spali. A tak dzisiaj wszedł z ławki, nikt nie pokładał wielkich nadziei w nim, nie naciskał, na luzie zagrał i przyniosło to efekty. No ale zobaczymy, obym się mylił, bo swego czasu uważałem go nie tyle za najlepszego piłkarza w Wiśle, ale za posiadającego największy potencjał.
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.03.2011, 08:55
Panie i Panowie o tym co myślę, na temat naszej gry, napisałem krótko na portalu w komentarzu. Przecież tego nie da się oglądać!!! ZERO GRY, dzidy do przodu i heja. Takim sposobem gry możemy liczyć co najwyżej na mistrzostwo Polski. I NIC poza tym. Przyjdzie zagrać z kimś lepszym i umiejętności indywidualne nie wystarczą. W ogóle nie rozgrywamy piłki!!! Sobol i Sivakov podają do tyłu, a obrońcy tak jak wspomniałem - długa piła na Małego, Kirma. I co? I strata za każdym razem. A przecież wystarczy dosłownie kilka podań do przodu w środkowej części boiska. Nie oczekuję posiadania piłki 75%, ale z tymi umiejętnościami indywidualnymi do Ruch powinien dostać czwóreczkę do zera. Środek pola powinien wyglądać tak: jeden albo dwóch defensywnych pomocników, w tym koniecznie Wilk i rozgrywający - póki co Jirsak (docelowo Garguła).
Ostatnio edytowane przez Gradzik : 05.03.2011 o godz. 08:58.
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.03.2011, 08:57
Może ktoś wrzucić cały mecz do pobrania bo niestety pierwszej połowy nie mogłem obejrzeć.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.03.2011, 09:13
Gradzik napisał(a):Wyświetl post
Panie i Panowie o tym co myślę, na temat naszej gry, napisałem krótko na portalu w komentarzu. Przecież tego nie da się oglądać!!! ZERO GRY, dzidy do przodu i heja. Takim sposobem gry możemy liczyć co najwyżej na mistrzostwo Polski. I NIC poza tym. Przyjdzie zagrać z kimś lepszym i umiejętności indywidualne nie wystarczą. W ogóle nie rozgrywamy piłki!!! Sobol i Sivakov podają do tyłu, a obrońcy tak jak wspomniałem - długa piła na Małego, Kirma. I co? I strata za każdym razem. A przecież wystarczy dosłownie kilka podań do przodu w środkowej części boiska. Nie oczekuję posiadania piłki 75%, ale z tymi umiejętnościami indywidualnymi do Ruch powinien dostać czwóreczkę do zera. Środek pola powinien wyglądać tak: jeden albo dwóch defensywnych pomocników, w tym koniecznie Wilk i rozgrywający - póki co Jirsak (docelowo Garguła).
niechciałbym Ci wchodzic w słowo ale w takim razie naszej gry nie da się oglądać od 7 lat z przerwą półroczną na przyjście Kosowskiego. Nasza gra nie jest porywająca ale w dwóch ostatnich ligowych meczach pokazujemy i tak lepszą grę niż w 3/4 spotkań rundy jesiennej . Jest progress , a jak mówił Maaskant drużyna w takim kształcie pracuje z sobą 3-4 tygodnie w pełnym rytmie więc wkońcu i super gra przyjdzie .

Co do tej dzidy to moim zdaniem jest jeden główny winowajca - Bunoza . Niewiem co ma ten chłopak w głowie , ale nawet partnerzy już mają do niego pretensje za te wykopy na afere . I wcale nie chodzi o to że mu się nie wystawiają , tylko Bunoza czasami zachowuje się jak koń z klapką na oczach . Raz mu wyszło z Cracovią i teraz musi w każdym meczu wykonać takich prób 10 . Takie zagrania mają sens w ostatnich 5 minutach , ale nie czasie normalnej gry , gdzie z przodu stoi osamotniony Genkov .

Zdecydowanie wolę gre Chaveza niż Bunozy .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.03.2011 o godz. 09:16.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2011, 09:23
Nie czepiajcie się Kirma bo Małecki mógł dograć w jeszcze czystszej sytuacji koło 20 minuty pierwszej połowy. Na piątce stał zupełnie nie kryty chyba Kirm i się nie doczekał. A pierwszą bramkę z takiej wrzutki po rykoszecie, wślizgiem nie każdy by strzelił. Mały jest chamski w stosunku do kolegów, drze się, macha rękami, spokojni jak Irsak to olewają, ale nie każdy tak potrafi. W tej sytuacji z końcówki w momencie strzału po krótkim Kirma, Małecki był za plecami dwóch obrońców, więc podanie by na bank nie doszło może któryś z Ruchu strzeliłby sobie swojaka.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.03.2011, 09:36
To co powtarzał Mielcarski przez cały mecz. Genkow ma swoje zalety, ale za cholerę nie pasuje do taktyki. Gramy pięcioma pomocnikami, a jeden napastnik musi się umieć znaleźć w polu karnym i wykorzystywać ich zagrania. Genkow natomiast jest innym typem piłkarza, woli się cofnąć, rozpychać, pomagać pomocnikom w środku i asystować drugiemu napastnikowi. U nas jednak drugiego napastnika nie ma i nie będzie.

Genkow nawet jeszcze porządnego strzału na bramkę nie oddał, a grał chyba już w pięciu meczach.

Walczy, ok, ale nie przynosi to kompletnie żadnych efektów.

Jirsak. Na dzień dzisiejszy znacznie lepszy od Sivakow. Ale czy w następnym meczu też mógłby tak zagrać czy znowu zgaśnie? Jednak postawiłbym właśnie na Jirsaka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów