|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Żeby Was przekonać mam kumpla 103 wyjazdy. Obecnie 50 lat i zrypane kolana i nie ustoi musi siedzieć. Powiedz, co ma zrobić żeby oglądać swoją ukochaną Wisełkę jak ktoś przed nim stanie i mimo próśb nie usiądzie (oczywiście mowa o E)
Masz bracie wybór albo super miejsce do oglądania meczu na E albo kibicowanie na G. Jeśli tak Ci zależy na kibicowaniu chodź do nas na G a jeśli koniecznie musisz wszystko idealnie widzieć to siedź na E i tru.j dupy
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 01.10.2010 o godz. 10:40.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Poinformować twojego kumpla żeby kupił bilet/karnet dajmy na to na parter trybuny E bo tam wszyscy będą siedzieć i nie będzie najmniejszego problemu z oglądaniem meczu ze swojego krzesełka. Nikt przecież nie mówi że cała trybuna ma być stojąca. Problem w tym, że klub nie zadziałał odpowiednio wcześnie, przemieszali się ludzie o różnych upodobaniach i przyzwyczajeniach a teraz mają problem, którego rozwiązanie było naprawdę proste nawet zanim się pojawił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wierzę, ze odrobina dobrej woli i rozsądku i wszystko dałoby się załatwić. Ale czy Prezio zwrócił się do SKWK? Próbował jakoś z kibicami negocjować? Nie - ogłosił ex cathedra że ma być tak, a nie inaczej. Chyba zapomniał, że jest tu od dwóch miesięcy i pouczanie dorosłych ludzi może dać efekt przeciwny od zamierzonego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.10.2010 o godz. 11:05.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Problem "staczy" na sektorze E dotyczy 100 może 200 osób. Reszta jak sądze woli siedzieć. Stoi bo musi, inni im zasłaniają.
Mamy prosty podział, sektor G i narożnik dla fanatycznych. Są tam gospodarzami. Tam się stoi i śpiewa cały czas. Jak ktoś się tam zapędzi, musi przyjąć zasady gospodarzy. I mamy sektor E, gdzie ludzie większość czasu siedzą, czasami wstaną, czasami zaśpiewają. Jak ktoś tam trafi to powinien uszanować innych kibiców Wisły (i także zwykłych widzów, którzy może z czasem połkną bakcyla). Chcesz stanąć zrób to tak, aby nie przeszkadzać innym. Są górne rzędy, widoczność stamtąd jest doskonała. Odrobina zrozumienia i unikniemy konfliktu, który będzie miał bardzo negatywne skutki dla Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie rozumiem ludzi którzy wyciągają liczby z kapelusza i uznają je za pewnik. |
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myślę, że z czasem się wszystko unormuje, ale na razie warto unikać konfliktu, który tylko i wyłącznie może nam zaszkodzić. |
|
|
|
Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wystarczy odrobina dobrej woli i wszyscy będą zadowoleni, część będzie stać, część będzie siedzieć i nikt nikomu nie będzie przeszkadzać. Nowoczesny klub, któremu zależy na stałym kliencie, a takim jest zdecydowana większość osób które przez lata wyrobiły w sobie nawyk stania na trybunie powinien o nich dbać gdyż są źródłem stałego zysku. A jeśli dodatkowo są gotowi zapłacić taką samą cenę jak zwykli przygodni widzowie to chyba w interesie klubu jest im dogodzić? Oczywiście obowiązkiem klubu jest też zapewnić osobom siedzącym na stadionie takie warunki, żeby przychodzili na stadion regularnie przez lata, ale nie można według mnie wszystkich zmuszać do identycznych zachowań na stadionie, jeśli tylko poszczególne grupy nie łamią przepisów. |
|
|
|
Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście byli też ludzie choćby właśnie na dawnym A/B, którzy też byli regularnymi kibicami i siedzieli. Moja wypowiedź odnosi się do polityki prezesa Basałaja i jego chęci ściągnięcia NOWYCH widzów na stadion poprzez politykę, własnego krzesełka, siedzenia, spokoju, "bezpieczeństwa" i lansowania wizyty na stadionie jako alternatywy dla spędzania czasu w galeriach handlowych. Nie zrozumieliśmy się najwidoczniej, ja swojej logice nie mam nic do zarzucenia.
Ostatnio edytowane przez Greeg : 01.10.2010 o godz. 12:22.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://......../news/show/5628_szanujmy_innych
Apel przed meczem. Serdecznie prosimy wszystkich kibiców o wzajemne poszanowanie dla siebie samych tak w trakcie meczu ze Śląskiem Wrocław, jak i każdym następnym. Sektor G (w przyszłości C) był, jest i będzie miejscem gdzie doping na stojąco będzie trwał przez 90 minut i tego nikt nam nie zabierze. Weźmy natomiast pod uwagę, iż na trybunie wschodniej nierzadko zasiadają dzieci i osoby starsze, które często nawet jeśliby chciały nie byłyby w stanie stać przez cały mecz. Wszyscy jesteśmy jedną wielką wiślacką rodziną. Nasza siła jest w jedności i wzajemnym poszanowaniu. Pamiętajmy o tym! Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków Mam nadzieję, ze to kończy temat stania na trybunie wschodniej i krytykowania decyzji Basałaja PRZED zobaczeniem efektów (tu mowa o tych niby-stewardach)?
Ostatnio edytowane przez damians : 01.10.2010 o godz. 12:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Basałaj trochę za dużo i bez sensu mówi, a za mało sensownego robi. W gruncie rzeczy stąd wziął się problem. Dobrze chociaż, że zgłosił się do SKWK, liczę że jakoś sprawa się dotrze. EDIT: NVM, będziemy mądrzejsi po meczu.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 01.10.2010 o godz. 13:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja się nie dziwie tym apelom, pikniki po meczu nawet w kiblu podczas lania narzekały, nie dość że musieli stać przez cały mecz to jeszcze dziecko trzymać trzeba było na rękach żeby coś było widać. Cóż, tacy kibice też nam są potrzebni.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 01.10.2010 o godz. 13:21.
![]()
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A tak się zastanawiam czy nie można posadzić dupy na te 4 mecze w "geście dobrej woli"?
A jednocześnie popracować z klubem żeby już PRZED sprzedażą karnetów na wiosnę było wiadomo gdzie się siedzi bezwzględnie a gdzie trzeba się liczyć z tym, że trzeba będzie stać. Bo teraz to mleko się rozlało. Mnie rura czy stoję czy siedzę ale szanuję, że ktoś ma inne zdanie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda tylko, że z równie podziwu godną konsekwencją jak napominanie kibiców Basałajowi nie wychodzi strofowanie miasta w sprawie stadionu i kilka innych spraw.
No cóż, zobaczymy jak to będzie wyglądało, rozumiem że klub spodziewa się 12 tysięcy siedzących ludzi szczelnie wypełniających trybunę E w każdym następnym meczu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i Janusz może udzielać już kolejnego wywiadu że 95% trybuny siedzi, że jest europa. Teraz już ma z górki, musi tylko wytłumaczyć panu "ochrona!ochrona! On zasłania" dlaczego to Żuraw nie umie podać piłki celnie i czemu piłeczka w brameczce nie ląduje? Ale liczę na jakiś wywiad w ciągu tygodnia i się wszystkiego dowiemy mam nadzieje.
Były mecze np 2:4 z Bełchatowem po których mimo że było bardzo nie fajnie człowiek czuł się spoko. Po dzisiejszym meczu mam uczucie że mi ręce opadają. Osobiście na razie wiem że czuje się chujowo w tym miejscu na stadionie z tymi ludźmi obok jacy tam wylądowali. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niech mi ktos rzeczowo wyjasni czemu Basalaj specjalnie nam rozwalil druzyne. Gdybym ja pracowal w firmie ktora bym zaczal niszczyc od wenatrz to wywaliliby mnie od razu na zbity pysk, a tutaj Basalaj ma pelne poparcie, dziwne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ale jaki interes w niszczeniu druzyny mialby Cupial? Jesli oslabi zespol to przy sprzedazy klubu zarobi na tym mniej niz gdyby zespol byl mistrzem, walczyl w LM itp. Jedno jest pewne, ktos psuje dla wlasnych interesow i mam zamiar sie dowiedziec kto za tym stoi.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Mecz ze Śląskiem odbył się w piątek, a oficjalna wciąż reklamuje to spotkanie... zabawne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357..._Cracovii.html
Judasze nie śpią, oprócz tej akcji z linku odjebali szmate na kamienicy naprzeciwko galerii Krakowskiej gdzie przechadza się mnóstwo potencjalnych klientów, do tego będąc na siłowni kilka dni temu z głośników leciało radio eska a tam podczas reklam znowu żydy i ich akcja "kup karnet idz na mecz" w....iło mnie to. Nasi ludzie powinni się ogarnąć ....a i przestać sie macać przez 8 godzin dziennie co oni tam do ....y nędzi robią. Ja moge nawet za darmo plakaty rozklejać byle by cos sie działo |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...7622688610.jpg
Ten gościu obok Kusty to jakiś były piłkarz Wisły? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=icj2lR4ya1A
Początek, jeszcze przydałby się taki autokar (od 0:43), wiadomo kto coś wspomniał o tym że są plany na to, oby wypaliło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tak na marginesie zajebisty mają ten autokar Lechiści.
Też chciałbym, aby nasi piłkarze taki dysponowali ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem o co kaman, już niedługo będziemy mieli dwa razy więcej miejsca i jak ktoś będzie chciał stać to pójdzie tam gdzie się stoi, a jak będzie chciał siedzieć to pójdzie tam gdzie się siedzi. Jak cały stadion będzie do oddania to raczej nie będzie problemu. A jak ktoś kupił karnet na E na dole, a chciał żywioło dopingować to przecież jego i tylko jego wina. Przecież od początku się słyszało, że tam będzie loża, a szczególnie te bilety, które stoją po 50zł za sztukę.
Jak jestem na meczu sam albo w męskim towarzystwie to idę na młyn, a jak przychodzę z dziewczyną to idę do loży - proste;>
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.10.2010 o godz. 22:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dla przykładu
http://legionisci.com/muzeum/ Aczkolwiek wierzę że nasze będzie robić lepsze wrażenie, mamy ku temu możliwość, większy obszar i bezsprzecznie więcej trofeów, przede wszystkim tych cenniejszych, fajnie by było połączyć trofea z TS Wisła i wsadzić do jednego wora, co pewnie będzie niemożliwe, a szkoda : http://www.szachy.tswisla.pl/compone...2099504351.jpg , a to przecież mały procent tego co posiadamy - "Wisła jest jedna". Przecież jakby chcieli wstawić wszystkie trofea Wisły (TS-u i SA) to byłoby to najludniej zagęszczone muzeum w Polsce, a wielu zagranicznym gościom odwiedzających stadion zapierałoby dech w piersiach, widok niesamowity. Tylko wszystko do jednego miejsca, a nie że parę pucharów tak jak teraz leży w okrąglaku (rozumiem że to się zmieni z utworzeniem muzeum), w ogóle dziwne że nikt jakiegoś nie ukradł, rózne osoby tam się przewijają a one są na wyciągniecie ręki bez zabezpieczeń (szyby) Jedna prośba, nie s.......cie tego, muzeum to wizytówka klubu!
Ostatnio edytowane przez aNouc : 26.10.2010 o godz. 13:56.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|