|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie mam wglądu w finanse oczywiście ale z tego co piszecie o trzecim sezonie
W teorii pewnie to wszystko prawda Ale myślę że pucharem Polski i eliminacjami europejskimi kupiliśmy sobie rok względnego spokoju Inna sprawa że strach spoglądać dalej w przyszłość bo w awans w tym sezonie już po prostu nie wierzę, nie przy tej (byle) jakości skladu ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Moskal pier***li coś w wywiadach o jakichś proporcjach i parytetach Polaków w kadrze. Teraz rozumiem dlaczego odrzuciliśmy Satrusteguiego a za gotówkę wzięliśmy Biedrzyckiego, którzy od tego słabego Hiszpana jest i tak o kilka klas gorszy.
Czyli ten chłop chce mieć bezwzględnie 6-7 drewniaków w składzie tylko dlatego, że są Polakami. Dla mnie to jest dyskwalifikujące, my niczego nie osiągniemy z takim chorym podejściem. Już wiemy skąd Biedrzycki i Mikulec. Teraz pracujemy nad kolejnym drewnem z Kotwicy. Dramat. Sobczak też się Moskalowi nie podobał więc mamy wrak Zwolińskiego. Zadowoleni?
Ostatnio edytowane przez Książę Palownik : 10.08.2024 o godz. 09:41.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
i żadne parytety nic tu nie miały do rzeczy ani Moskal Eneko były równie żałosny jak Biedrzycki obecnie Między Mikulcem a kulawym Junco też nie ma wielkiej różnicy problem jest w tym, że jesteśmy bankrutem lub prawie bankrutem i w związku z tym przebieramy w odpadach z odpadów ps. taki Kiakos póki co poza bramką z Kosowem też zbyt dużo nie pokazał, a paszport ma jakby nieco inny niż Duda czy inny Zwoliński
Ostatnio edytowane przez emjot : 10.08.2024 o godz. 10:18.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
W tej lidze można zrobić różnice jakością szybko, ale to trzeba zawodników jakich miała Lechia, a na to kasy nie ma. Poniżej tego wszyscy zainteresowani awansem mają podobnej klasy zawodników, w podobnych pieniądzach więc w sumie to jest wszystko mniejsza lub większa loteria. Trener też bez większego znaczenia, bo i tak musi grać tym co ma, a wiadomo, że niczego nie zbuduje w 2-3 miesiące jeszcze mogąc jedynie przebierać w 10-tym sorcie piłkarzy. Więc w sumie bez większych oczekiwań na ten sezon. Od pewnego czasu to jest poczucie prowizorki, łatania dziur na przeciekającym statku czy zarządzania kryzysem nic z tego nie będzie bez większych zmian.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poważnie gdzieś coś takiego powiedział? Gdzie?
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
https://weszlo.com/2024/06/08/kazimi...krakow-wywiad/
Potem jeszcze to powtarzał parę razy i twierdził, że chce mieć 6-7 Polaków. Ostatnio po kontuzji Colleya to powtarzał. Chyba dlatego walczył o ściągnięcie tego drewniaka z ŁKSu. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Athletic świetny przykład. Klub z potencjałem, żeby być na poziomie Realu czy Barcelony, a jest 2-3 poziomy niżej i w każdym oknie transferowym bawi się w szukanie po całym świecie zawodników, którzy mają cokolwiek wspólnego z Krajem Basków.
Wywiad Moskala jest z czerwca i te jego wypowiedzi to bardziej gdybanie i spekulowanie niż jakieś twarde deklaracje ("chciałbym", "trudno konkretnie stwierdzić". "nie wiem co się działo", "jeśli" itd.).
Ostatnio edytowane przez Arked : 10.08.2024 o godz. 19:24.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
A skąd myśl, że Moskal miał wpływ na budowę składu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
A skąd pomysł, że nie miał?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wypowiedzi obu panów(mam nadzieję, że je śledzisz) i mowa ciała, jeśli są to wystąpienia publiczne oraz wiedza przekazywana przez dobrze poinformowanych(rzeczywiście, a nie jakieś Migi, Karcze, itp.). Są takie osoby w Polsce. Niedługo się przekonamy, jak jest rzeczywiście
, bo ja obstawiam najpóźniej zwolnienie Moskala w listopadzie. Jak doczeka przerwy zimowej to będę w szoku . |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Chłop nigdy nie powinien wychodzić w pierwszym składzie, a najpierw przejść normalny, indywidualny okres przygotowawczy. Ktoś go tutaj ładnie spalił i tą osobą jest trener(żeby pokazać Panu od AI, że to jakieś nieporozumienie?). Facet został ściągnięty z leżaka, bo nie trenował z Rakowem i był odsunięty od drużyny. Podpisał i od razu do grania... to jakaś parodia. Po 3-4 tygodniach absolutnie tak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Malowania trawy na zielono w Wiśle ciąg dalszy, zakłamywania rzeczywistości ciąg dalszy. Drozd i spółka myślą że jak napiszą że jest w Wiśle fajnie to jest fajnie.
A historie powtarzają się na okrągło. W klubie chaos, bieda, dezorganizacja i zmierzamy sumiennie ku spadkowi/upadkowi. Zdobycie PP było cudem, z tego cudu sypnęło mocno kasa na załatanie dziur w budżecie chociaż dzięki transparentności Zaskrońca tak na prawdę nikt nie wie na czym stoimy z kasą i okaże się znowu w marcu przy procesie licencyjnym ile trzeba dosypać. Kasa z PP pozwoliła na obecne biedne ruchy na rynku transferowym. W efekcie tego powstała jeszcze gorsza drużyna niż rok temu. Chemii między Moskalem a Zaskroncem nie ma. Ba, pal licho chemię, tu widać podjazdy pod siebie czy swoje wizje prowadzenia/budowy zespołu jak na dwumiesięczna współpracę świadczy to tragicznie na przyszłość dla tejże współpracy i losów Wisły - ale tu znowu, wystarczy że drozd i ekipa poczaruja i można pisać że wszystko jest ok. Wyniki też już raczej pokazują że z tej mąki chleba nie będzie. Jest to co zawsze czyli zerowe morale, w tej drużynie nie ma przede wszystkim ducha walki a to w maratonie jakim jest liga jest kluczowe. Tutaj trzeba na dobrym poziomie zagrać 70 procent rundy. Z podejściem naszych kopaczy jest to niewykonalne. Także znowu mamy historię gdzie x naiwniaków na forum udaje że nic się nie dzieje i jest fajnie. Udają dopóki jeszcze są "matematyczne" szansę na oszukiwanie siebie. Bo dopóki jeszcze strata do lidera to 3 czy 7 pkt to jest fajnie ale jak się okaże po 5 czy 10 kolejce że strata to już 15 pkt to zaczną węszyć że coś tu jest nie tak. A tymczasem jest tak jak zawsze, Wisła zamiast od początku wejść dobrze w sezon, z nowym trenerem wejść dobrze, to powolutku albo i szybko buduje stratę do miejsc 1-6. Kolejny sezon będzie w dupę, pytanie tylko jak bardzo i co za rok się z tego wysmaży. Jeden sezon w I lidze to żaden problem, drugi był już cięższy, trzeci udźwigniemy dzięki kasie z PP a i tak jest coraz biedniej, co za rok? Granie juniorami? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
A co nas obchodzi strata do lidera. W zeszłym sezonie było 10 miejsce i jakie było darcie szat, że najgorzej w historii. Teraz mamy Moskala, który potrafi zbudować drużynę na awans, żeby w maju mieć na to szanse wystarczy 6 miejsce, a 3 to już bardzo dobre okoliczności. Dlatego trzeba cierpliwości, a nie biadolenia.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Kluczem to jest odpaść z pucharów i wtedy chłopakom zostanie tylko liga. Skończy się wybieranie meczy do zapierdalnia i jeszcze dużo kolejek przed nami by Moskal "specjalista od awansu" miał czas na wdrożenie tego co chce. Zważywszy na to, że będzie mógł normalnie prowadzić jednostki treningowe niż jak obecnie 2 dni + podróż + trening pokazowy + podróż Zaznacze jeszcze, że nie wygląda to źle oprócz naszej obrony która jest w .... paniczna i prze słaba. Muszą ją wzmonić |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jak się zatrudnia geniusza polskiej myśli szkoleniowej to jaka ma być strata punktowa? Będzie gorzej niż rok temu, ale oczywiscie wszyscy będą usprawiedliwiać Moskalusia ch...m składem. To po co chcieliscie pogonienia hiszpanów. Miało być więcej polaków to jest.
Jeśli ktoś wierzy, że bedziemy mieć szanse na awans, to jest jak naiwne dziecko. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Książę Palownik napisał(a):
Biedrzycki dostał opinię kołka na forum i wygląda na to, że jest zawodnikiem mało zwrotnym. Niemniej żeby wyżej cenić Eneko i jeszcze winić za zakontraktowanie Biedrzyckiego Moskala, bo powiedział coś o proporcjach, to odlot. Moskal nie powiedział, że chce dowolnych Polaków, nawet drewniaków, powiedział, że chce przywrócić proporcje. Zapewne podbicie w składzie liczby Polaków wynika z tego, że gramy w polskiej lidze i jesteśmy polską drużyną, nowy trener jest Polakiem i nie zna hiszpańskich okręgówek. Ponieważ Moskal nie powiedział, że chce choćby i drewniaków albo wprost, że chce drewniaków, można uprzejmie zakładać, że chce dobrych na I ligę Polaków. Tu np. mówi tak: Cytat:
Drozd napisał(a):
Ponieważ przez cały okres przygotowawczy Moskal dzwonił dzwonkiem, że trzeba wzmocnień, a Królewski to wprost zbył. Ponieważ przy pierwszej okazji drużyna dostała od Królewskiego publiczną zjebkę, a nie wsparcie. Ponieważ przedłużenia obrońców miały miejsce przed przyjściem Moskala. "Nie miałem wpływu" https://www.wislaportal.pl/News.html...mierza_Moskala "Ruchy transferowe, które wykonaliśmy do tej pory nas nie zadowalają"+"Ja przede wszystkim jestem trenerem i nie mam czasu żeby wyłącznie oglądać zawodników": https://www.goal.pl/1-liga/moskal-mu...c-i-sztukowac/ "Kogo miałem wystawić": https://transfery.info/aktualnosci/k...pozycje/215783 "Potrzeba wzmocnień": https://transfery.info/aktualnosci/k...pozycje/219043 "Gdybym miał listę zawodników do ściągnięcia" (ale nie mam): https://weszlo.com/2024/07/22/wisla-...zymon-sobczak/ "Wyobrażam sobie" ttps://www.wislaportal.pl/News.html,44293,Wisla_Krakow_zaprezentowala_trener a_Kazimierza_Moskala
Ostatnio edytowane przez Witalis : 11.08.2024 o godz. 10:29.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
z bandą III ligowych hiszpańskich najemników na boisku skleroza? już tego nie pamiętasz? ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
+1 i tych tam 10 znaków ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Co do reszty. To że Moskal mówi że potrzeba wzmocnień i na drugi dzień nie ma 10 nowych zawodników to chyba oczywiste. Mikulec, Sukiennicki, Kiakos, Biedrzycki, Zwoliński, Kiss, Duarte. Są wzmocnienia? Jak trochę potrenują to wszyscy do pierwszego składu się nadają. Więc przestań tworzyć... Natomiast co do zjebki od Królewskiego. Ten sezon różni się tym "że każdy mecz to osobny projekt" i postawa w każdym meczu będzie oceniana. Uważasz, że postawa w meczu z Polonią nie zasłużyła na zjebkę? Moim zdaniem zasłużyła i bardzo dobrze, że prezes ich zjebał. Natomiast niezrozumiałe dla mnie jest odbieranie tej zjebki jako atak na trenera. Czy Królewski odnosił się do Moskala? Nie. To tylko kolejna próba antagonizowania trenera i prezesa żeby popsuć atmosferę już na początku. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Problem jest taki, że ta spirala w dół, leżące morale, spadek zaufania czy klimatu przy drużynie, które przeważnie obserwowaliśmy dopiero w okolicy jesieni, teraz nastąpiło już na samym początku sezonu. Trudne zadanie przez Moskalem, bo zamiast budować to będzie musiał na wstępie już ratować i wyciągać pikującą w dół drużynę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Zobaczymy co pokaze specjalista z Polski. Tylko sie nie tlumacz slabą kadrą. Obrona taka sama, ba, doszedl Kiakos i Biedrzycki. "Wzmocnienia" polakami jak chcieliście są. Czekamy na efekty.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd napisał(a):
Może być tak, że Biedrzyckiego po prostu chwalił, a może być tak, że zaaprobował, mając do wyboru kogoś innego/nikogo. Oczywiście mogła być to też jego inicjatywa, zdziwiłbym się, gdyby sytuacja była całkiem czarno-biała i Moskal byłby całkowicie wyłączony z procesu. Niemniej uważam, że to nie do niego w pierwszym czy drugim rzędzie należy kierować pretensje za transfery. Ja zjebkę odbieram jako wyraz braku zaufania dla trenera. Nie ma w tym próby antagonizowania kogokolwiek, bo nie uważam, żeby posty na tym forum miały wpływ na cokolwiek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kadra jest słabsza.
Odpadł Colley, odpadł Duda, odpadł Villar, nawet Goku, który i tak był dość słaby mimo początkowych liczb. Nie ma Alfaro. Z silnych punktów poprzedniej kadry zostali tylko Carbo i Rodado otoczeni nowymi piłkarzami, którzy nie powalają na kolana. Moskal ma przed sobą kupę roboty, żeby to poukładać |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I żeby mu tylko słodzić nie będzie miał łatwo tego dokonać przez swój upór/swoje ograniczenia: na środku obrony mamy dwa czołgi, a gramy wysoko; trzeba jakoś wkomponować w drużynę Zwolińskiego, żeby nie przeszkadzał sobie z Rodado.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
odpadł w zasadzie do końca sezonu Colley nie wiadomo kiedy wróci Duda i Alfaro brak II napastnika, bo Zwoliński obecnie to się nawet na ławkę nie nadaje Duarte bez przygotowania do sezonu czy Kiss jest wzmocnieniem to się dopiero okaże, póki co błysnął inteligencją stułbi de facto za Goku nie ma nikogo tak że kadra jest słabsza bo chyba Młyńskiego i Starzyńskiego nie uznajesz za wzmocnienia... a Polaków pisze się tak jak Hiszpanów z dużej litery
Ostatnio edytowane przez emjot : 11.08.2024 o godz. 12:45.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mam przypominać co pisaliście o Młyńskim i Starzyńskim w Łęcznej? Jaki był polew bo bramkę akurat strzelili? No to teraz możecie podziwiać ich talent na żywo.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.08.2024 o godz. 14:09.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jasne, że na dzisiaj kadra jest słabsza, ale jak wrócą Alfaro i Duda, Zwoliński Kiss i Duarte złapią lepszą formę, przyjdzie jakiś środkowy obrońca bo przy kontuzji Józka to konieczność, to kadrowo nie będzie tak źle. Teraz jest słabo bo na grę co trzy dni nałożyła się plaga kontuzji. Ale nie bardzo było jak temu zaradzić, wiadomo że w naszej sytuacji finansowej nie było szans na uzupełnienie składu już w lipcu. Okienko trwa do końca sierpnia i często najlepsze okazje zdarzają się właśnie na końcu. Nie ma co biadolić tylko czekać cierpliwie na efekty pracy Moskala, a pierwsze było już widać w pierwszej połowie w Trnawie.
To, że tak to odbierasz nie znaczy że tak jest. Zjebka to sygnał że po leseriadzie, a tak wyglądała gra z Polonią nie będzie więcej "rodzinnej atmosfery". Ja to odbieram jako wsparcie trenera, bo nie sądzę, że Moskal nie miał do drużyny podobnych uwag jak Królewski.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.08.2024 o godz. 13:49.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To niby do mnie?