The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2024, 08:27
Nie mam wglądu w finanse oczywiście ale z tego co piszecie o trzecim sezonie
W teorii pewnie to wszystko prawda
Ale myślę że pucharem Polski i eliminacjami europejskimi kupiliśmy sobie rok względnego spokoju
Inna sprawa że strach spoglądać dalej w przyszłość bo w awans w tym sezonie już po prostu nie wierzę, nie przy tej (byle) jakości skladu
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 10.08.2024, 09:35
Moskal pier***li coś w wywiadach o jakichś proporcjach i parytetach Polaków w kadrze. Teraz rozumiem dlaczego odrzuciliśmy Satrusteguiego a za gotówkę wzięliśmy Biedrzyckiego, którzy od tego słabego Hiszpana jest i tak o kilka klas gorszy.

Czyli ten chłop chce mieć bezwzględnie 6-7 drewniaków w składzie tylko dlatego, że są Polakami. Dla mnie to jest dyskwalifikujące, my niczego nie osiągniemy z takim chorym podejściem. Już wiemy skąd Biedrzycki i Mikulec. Teraz pracujemy nad kolejnym drewnem z Kotwicy. Dramat.

Sobczak też się Moskalowi nie podobał więc mamy wrak Zwolińskiego. Zadowoleni?
Ostatnio edytowane przez Książę Palownik : 10.08.2024 o godz. 09:41.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.08.2024, 10:15
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Moskal pier***li coś w wywiadach o jakichś proporcjach i parytetach Polaków w kadrze. Teraz rozumiem dlaczego odrzuciliśmy Satrusteguiego a za gotówkę wzięliśmy Biedrzyckiego, którzy od tego słabego Hiszpana jest i tak o kilka klas gorszy.

Czyli ten chłop chce mieć bezwzględnie 6-7 drewniaków w składzie tylko dlatego, że są Polakami. Dla mnie to jest dyskwalifikujące, my niczego nie osiągniemy z takim chorym podejściem. Już wiemy skąd Biedrzycki i Mikulec. Teraz pracujemy nad kolejnym drewnem z Kotwicy. Dramat.

chyba cię misiu puszysty ominęło dlaczego ten kretyn sobczak wyleciał
i żadne parytety nic tu nie miały do rzeczy
ani Moskal

Eneko były równie żałosny jak Biedrzycki obecnie
Między Mikulcem a kulawym Junco też nie ma wielkiej różnicy

problem jest w tym, że jesteśmy bankrutem lub prawie bankrutem
i w związku z tym przebieramy w odpadach z odpadów

ps. taki Kiakos póki co poza bramką z Kosowem też zbyt dużo nie pokazał, a paszport ma jakby nieco inny niż Duda czy inny Zwoliński
Ostatnio edytowane przez emjot : 10.08.2024 o godz. 10:18.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 10.08.2024, 12:29
W tej lidze można zrobić różnice jakością szybko, ale to trzeba zawodników jakich miała Lechia, a na to kasy nie ma. Poniżej tego wszyscy zainteresowani awansem mają podobnej klasy zawodników, w podobnych pieniądzach więc w sumie to jest wszystko mniejsza lub większa loteria. Trener też bez większego znaczenia, bo i tak musi grać tym co ma, a wiadomo, że niczego nie zbuduje w 2-3 miesiące jeszcze mogąc jedynie przebierać w 10-tym sorcie piłkarzy. Więc w sumie bez większych oczekiwań na ten sezon. Od pewnego czasu to jest poczucie prowizorki, łatania dziur na przeciekającym statku czy zarządzania kryzysem nic z tego nie będzie bez większych zmian.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.08.2024, 17:09

A czy zdajesz sobie sprawe że czystki zrobili przed wyborem Moskala
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 10.08.2024, 17:41
Moskal pier***li coś w wywiadach o jakichś proporcjach i parytetach Polaków w kadrze.
Poważnie gdzieś coś takiego powiedział? Gdzie?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 10.08.2024, 19:03
Markus napisał(a):Wyświetl post
Poważnie gdzieś coś takiego powiedział? Gdzie?
https://weszlo.com/2024/06/08/kazimi...krakow-wywiad/

Potem jeszcze to powtarzał parę razy i twierdził, że chce mieć 6-7 Polaków. Ostatnio po kontuzji Colleya to powtarzał. Chyba dlatego walczył o ściągnięcie tego drewniaka z ŁKSu.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.08.2024, 19:16
https://weszlo.com/2024/06/08/kazimi...krakow-wywiad/

Potem jeszcze to powtarzał parę razy i twierdził, że chce mieć 6-7 Polaków. Ostatnio po kontuzji Colleya to powtarzał. Chyba dlatego walczył o ściągnięcie tego drewniaka z ŁKSu.
Dogadałby się z Nowakiem, który pie*dolił o zrobieniu tu kopii Athletic Bilbao.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 10.08.2024, 19:21
Athletic świetny przykład. Klub z potencjałem, żeby być na poziomie Realu czy Barcelony, a jest 2-3 poziomy niżej i w każdym oknie transferowym bawi się w szukanie po całym świecie zawodników, którzy mają cokolwiek wspólnego z Krajem Basków.

Wywiad Moskala jest z czerwca i te jego wypowiedzi to bardziej gdybanie i spekulowanie niż jakieś twarde deklaracje ("chciałbym", "trudno konkretnie stwierdzić". "nie wiem co się działo", "jeśli" itd.).
Ostatnio edytowane przez Arked : 10.08.2024 o godz. 19:24.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 10.08.2024, 19:50
A skąd myśl, że Moskal miał wpływ na budowę składu?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.08.2024, 19:56
A skąd pomysł, że nie miał?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.08.2024, 02:19
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Jezeli mógłbyś wyjaśnić skąd to wiadomo?
Wypowiedzi obu panów(mam nadzieję, że je śledzisz) i mowa ciała, jeśli są to wystąpienia publiczne oraz wiedza przekazywana przez dobrze poinformowanych(rzeczywiście, a nie jakieś Migi, Karcze, itp.). Są takie osoby w Polsce. Niedługo się przekonamy, jak jest rzeczywiście , bo ja obstawiam najpóźniej zwolnienie Moskala w listopadzie. Jak doczeka przerwy zimowej to będę w szoku .
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.08.2024, 02:22
więc mamy wrak Zwolińskiego.
Chłop nigdy nie powinien wychodzić w pierwszym składzie, a najpierw przejść normalny, indywidualny okres przygotowawczy. Ktoś go tutaj ładnie spalił i tą osobą jest trener(żeby pokazać Panu od AI, że to jakieś nieporozumienie?). Facet został ściągnięty z leżaka, bo nie trenował z Rakowem i był odsunięty od drużyny. Podpisał i od razu do grania... to jakaś parodia. Po 3-4 tygodniach absolutnie tak.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.08.2024, 04:57
Malowania trawy na zielono w Wiśle ciąg dalszy, zakłamywania rzeczywistości ciąg dalszy. Drozd i spółka myślą że jak napiszą że jest w Wiśle fajnie to jest fajnie.

A historie powtarzają się na okrągło. W klubie chaos, bieda, dezorganizacja i zmierzamy sumiennie ku spadkowi/upadkowi. Zdobycie PP było cudem, z tego cudu sypnęło mocno kasa na załatanie dziur w budżecie chociaż dzięki transparentności Zaskrońca tak na prawdę nikt nie wie na czym stoimy z kasą i okaże się znowu w marcu przy procesie licencyjnym ile trzeba dosypać.
Kasa z PP pozwoliła na obecne biedne ruchy na rynku transferowym. W efekcie tego powstała jeszcze gorsza drużyna niż rok temu.

Chemii między Moskalem a Zaskroncem nie ma. Ba, pal licho chemię, tu widać podjazdy pod siebie czy swoje wizje prowadzenia/budowy zespołu jak na dwumiesięczna współpracę świadczy to tragicznie na przyszłość dla tejże współpracy i losów Wisły - ale tu znowu, wystarczy że drozd i ekipa poczaruja i można pisać że wszystko jest ok.

Wyniki też już raczej pokazują że z tej mąki chleba nie będzie. Jest to co zawsze czyli zerowe morale, w tej drużynie nie ma przede wszystkim ducha walki a to w maratonie jakim jest liga jest kluczowe. Tutaj trzeba na dobrym poziomie zagrać 70 procent rundy. Z podejściem naszych kopaczy jest to niewykonalne.

Także znowu mamy historię gdzie x naiwniaków na forum udaje że nic się nie dzieje i jest fajnie. Udają dopóki jeszcze są "matematyczne" szansę na oszukiwanie siebie. Bo dopóki jeszcze strata do lidera to 3 czy 7 pkt to jest fajnie ale jak się okaże po 5 czy 10 kolejce że strata to już 15 pkt to zaczną węszyć że coś tu jest nie tak. A tymczasem jest tak jak zawsze, Wisła zamiast od początku wejść dobrze w sezon, z nowym trenerem wejść dobrze, to powolutku albo i szybko buduje stratę do miejsc 1-6.

Kolejny sezon będzie w dupę, pytanie tylko jak bardzo i co za rok się z tego wysmaży. Jeden sezon w I lidze to żaden problem, drugi był już cięższy, trzeci udźwigniemy dzięki kasie z PP a i tak jest coraz biedniej, co za rok? Granie juniorami?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.08.2024, 08:34
A co nas obchodzi strata do lidera. W zeszłym sezonie było 10 miejsce i jakie było darcie szat, że najgorzej w historii. Teraz mamy Moskala, który potrafi zbudować drużynę na awans, żeby w maju mieć na to szanse wystarczy 6 miejsce, a 3 to już bardzo dobre okoliczności. Dlatego trzeba cierpliwości, a nie biadolenia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.08.2024, 09:18
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Malowania trawy na zielono w Wiśle ciąg dalszy, zakłamywania rzeczywistości ciąg dalszy. Drozd i spółka myślą że jak napiszą że jest w Wiśle fajnie to jest fajnie.

A historie powtarzają się na okrągło. W klubie chaos, bieda, dezorganizacja i zmierzamy sumiennie ku spadkowi/upadkowi. Zdobycie PP było cudem, z tego cudu sypnęło mocno kasa na załatanie dziur w budżecie chociaż dzięki transparentności Zaskrońca tak na prawdę nikt nie wie na czym stoimy z kasą i okaże się znowu w marcu przy procesie licencyjnym ile trzeba dosypać.
Kasa z PP pozwoliła na obecne biedne ruchy na rynku transferowym. W efekcie tego powstała jeszcze gorsza drużyna niż rok temu.

Chemii między Moskalem a Zaskroncem nie ma. Ba, pal licho chemię, tu widać podjazdy pod siebie czy swoje wizje prowadzenia/budowy zespołu jak na dwumiesięczna współpracę świadczy to tragicznie na przyszłość dla tejże współpracy i losów Wisły - ale tu znowu, wystarczy że drozd i ekipa poczaruja i można pisać że wszystko jest ok.

Wyniki też już raczej pokazują że z tej mąki chleba nie będzie. Jest to co zawsze czyli zerowe morale, w tej drużynie nie ma przede wszystkim ducha walki a to w maratonie jakim jest liga jest kluczowe. Tutaj trzeba na dobrym poziomie zagrać 70 procent rundy. Z podejściem naszych kopaczy jest to niewykonalne.

Także znowu mamy historię gdzie x naiwniaków na forum udaje że nic się nie dzieje i jest fajnie. Udają dopóki jeszcze są "matematyczne" szansę na oszukiwanie siebie. Bo dopóki jeszcze strata do lidera to 3 czy 7 pkt to jest fajnie ale jak się okaże po 5 czy 10 kolejce że strata to już 15 pkt to zaczną węszyć że coś tu jest nie tak. A tymczasem jest tak jak zawsze, Wisła zamiast od początku wejść dobrze w sezon, z nowym trenerem wejść dobrze, to powolutku albo i szybko buduje stratę do miejsc 1-6.

Kolejny sezon będzie w dupę, pytanie tylko jak bardzo i co za rok się z tego wysmaży. Jeden sezon w I lidze to żaden problem, drugi był już cięższy, trzeci udźwigniemy dzięki kasie z PP a i tak jest coraz biedniej, co za rok? Granie juniorami?
Zbyt daleko idące wnioski wyciągasz jak po dwóch kolejkach i ostrym laniu w Wiedniu + Trnavie.

Kluczem to jest odpaść z pucharów i wtedy chłopakom zostanie tylko liga.
Skończy się wybieranie meczy do zapierdalnia i jeszcze dużo kolejek przed nami by Moskal "specjalista od awansu" miał czas na wdrożenie tego co chce. Zważywszy na to, że będzie mógł normalnie prowadzić jednostki treningowe niż jak obecnie 2 dni + podróż + trening pokazowy + podróż

Zaznacze jeszcze, że nie wygląda to źle oprócz naszej obrony która jest w .... paniczna i prze słaba. Muszą ją wzmonić
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.08.2024, 10:19
Jak się zatrudnia geniusza polskiej myśli szkoleniowej to jaka ma być strata punktowa? Będzie gorzej niż rok temu, ale oczywiscie wszyscy będą usprawiedliwiać Moskalusia ch...m składem. To po co chcieliscie pogonienia hiszpanów. Miało być więcej polaków to jest.
Jeśli ktoś wierzy, że bedziemy mieć szanse na awans, to jest jak naiwne dziecko.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 11.08.2024, 10:27
Książę Palownik napisał(a):

Biedrzycki dostał opinię kołka na forum i wygląda na to, że jest zawodnikiem mało zwrotnym. Niemniej żeby wyżej cenić Eneko i jeszcze winić za zakontraktowanie Biedrzyckiego Moskala, bo powiedział coś o proporcjach, to odlot. Moskal nie powiedział, że chce dowolnych Polaków, nawet drewniaków, powiedział, że chce przywrócić proporcje. Zapewne podbicie w składzie liczby Polaków wynika z tego, że gramy w polskiej lidze i jesteśmy polską drużyną, nowy trener jest Polakiem i nie zna hiszpańskich okręgówek. Ponieważ Moskal nie powiedział, że chce choćby i drewniaków albo wprost, że chce drewniaków, można uprzejmie zakładać, że chce dobrych na I ligę Polaków.

Tu np. mówi tak:
Cytat:
– Jakich zawodników potrzebuje Wisła Kraków? Muszą być to piłkarze z dużym potencjałem czysto piłkarskim. Muszą być w stanie wypełniać zadania, chcę żeby to byli zawodnicy inteligentni – skrzydłowy dajmy na to nie może biegać tylko po linii; chciałbym żeby zespół miał charakter, chciał się poświęcić. Musimy mieć świadomych zawodników, stworzyć kolektyw. Jak to nam się uda, to jestem przekonany, że wyniki przyjdą. Nie mówię, że „jużâ€, bo jesteśmy w trudnym momencie, ale tak sobie wyobrażam idealne środowisko do pracy.
https://weszlo.com/2024/06/05/kazimi...-wisla-krakow/

Drozd napisał(a):
A skąd pomysł, że nie miał?

Ponieważ przez cały okres przygotowawczy Moskal dzwonił dzwonkiem, że trzeba wzmocnień, a Królewski to wprost zbył. Ponieważ przy pierwszej okazji drużyna dostała od Królewskiego publiczną zjebkę, a nie wsparcie. Ponieważ przedłużenia obrońców miały miejsce przed przyjściem Moskala.

"Nie miałem wpływu"
https://www.wislaportal.pl/News.html...mierza_Moskala
"Ruchy transferowe, które wykonaliśmy do tej pory nas nie zadowalają"+"Ja przede wszystkim jestem trenerem i nie mam czasu żeby wyłącznie oglądać zawodników":
https://www.goal.pl/1-liga/moskal-mu...c-i-sztukowac/

"Kogo miałem wystawić":
https://transfery.info/aktualnosci/k...pozycje/215783

"Potrzeba wzmocnień":

https://transfery.info/aktualnosci/k...pozycje/219043
"Gdybym miał listę zawodników do ściągnięcia" (ale nie mam):
https://weszlo.com/2024/07/22/wisla-...zymon-sobczak/

"Wyobrażam sobie"
ttps://www.wislaportal.pl/News.html,44293,Wisla_Krakow_zaprezentowala_trener a_Kazimierza_Moskala
Ostatnio edytowane przez Witalis : 11.08.2024 o godz. 10:29.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 11.08.2024, 10:27
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Jak się zatrudnia geniusza polskiej myśli szkoleniowej to jaka ma być strata punktowa? Będzie gorzej niż rok temu, ale oczywiscie wszyscy będą usprawiedliwiać Moskalusia ch...m składem. To po co chcieliscie pogonienia hiszpanów. Miało być więcej polaków to jest.
Jeśli ktoś wierzy, że bedziemy mieć szanse na awans, to jest jak naiwne dziecko.
specjalista z Kostaryki pokazał jak można przepalić i awans i kasę

z bandą III ligowych hiszpańskich najemników na boisku
skleroza? już tego nie pamiętasz?
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 11.08.2024, 10:29
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Biedrzycki dostał opinię kołka na forum i wygląda na to, że jest zawodnikiem mało zwrotnym. Niemniej żeby wyżej cenić Eneko i jeszcze winić za zakontraktowanie Biedrzyckiego Moskala, bo powiedział coś o proporcjach, to odlot. Moskal nie powiedział, że chce dowolnych Polaków, nawet drewniaków, powiedział, że chce przywrócić proporcje. Zapewne podbicie w składzie liczby Polaków wynika z tego, że gramy w polskiej lidze i jesteśmy polską drużyną, nowy trener jest Polakiem i nie zna hiszpańskich okręgówek. Ponieważ Moskal nie powiedział, że chce choćby i drewniaków albo wprost, że chce drewniaków, można uprzejmie zakładać, że chce dobrych na I ligę Polaków.

Tu np. mówi tak:

Ponieważ przez cały okres przygotowawczy Moskal dzwonił dzwonkiem, że trzeba wzmocnień, a Królewski to wprost zbył. Ponieważ przy pierwszej okazji drużyna dostała od Królewskiego publiczną zjebkę, a nie wsparcie. Ponieważ przedłużenia obrońców miały miejsce przed przyjściem Moskala.

"Nie miałem wpływu"
"Ruchy transferowe, które wykonaliśmy do tej pory nas nie zadowalają"+"Ja przede wszystkim jestem trenerem i nie mam czasu żeby wyłącznie oglądać zawodników":

"Kogo miałem wystawić":

"Potrzeba wzmocnień":

Żeby być uczciwym trzeba przyznać, że mogę się mylić i było inaczej (niemniej wciąż mogę mieć rację i miało być inaczej, ale Moskal został zignorowany bądź dostał do zaopiniowania tego albo żadnego zawodnika):

Jednak w cytowanym wyżej wywiadzie na wislaportal o ww. koncepcji Moskal mówi: "Wyobrażam sobie"
"Nie miałem wpływu"

+1
i tych tam 10 znaków
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.08.2024, 10:46

Tu np. mówi tak:

"Nie miałem wpływu"

"Kogo miałem wystawić":

"Potrzeba wzmocnień":

"Wyobrażam sobie"
ttps://www.wislaportal.pl/News.html,44293,Wisla_Krakow_zaprezentowala_trener a_Kazimierza_Moskala
O Biedrzyckim Moskal wspominał, że pamięta go z meczu kiedy prowadził ŁKS i zrobił na nim dobre wrażenie. Więc raczej nie sprowadzono go wbrew Moskalowi. To, że złapał głupie czerwo i płaczki wzięli go na celownik wcale nie znaczy że jest słabym transferem.

Co do reszty. To że Moskal mówi że potrzeba wzmocnień i na drugi dzień nie ma 10 nowych zawodników to chyba oczywiste.

Mikulec, Sukiennicki, Kiakos, Biedrzycki, Zwoliński, Kiss, Duarte. Są wzmocnienia? Jak trochę potrenują to wszyscy do pierwszego składu się nadają. Więc przestań tworzyć...

Natomiast co do zjebki od Królewskiego. Ten sezon różni się tym "że każdy mecz to osobny projekt" i postawa w każdym meczu będzie oceniana. Uważasz, że postawa w meczu z Polonią nie zasłużyła na zjebkę? Moim zdaniem zasłużyła i bardzo dobrze, że prezes ich zjebał. Natomiast niezrozumiałe dla mnie jest odbieranie tej zjebki jako atak na trenera. Czy Królewski odnosił się do Moskala? Nie. To tylko kolejna próba antagonizowania trenera i prezesa żeby popsuć atmosferę już na początku.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 11.08.2024, 12:02
Problem jest taki, że ta spirala w dół, leżące morale, spadek zaufania czy klimatu przy drużynie, które przeważnie obserwowaliśmy dopiero w okolicy jesieni, teraz nastąpiło już na samym początku sezonu. Trudne zadanie przez Moskalem, bo zamiast budować to będzie musiał na wstępie już ratować i wyciągać pikującą w dół drużynę.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.08.2024, 12:17
emjot napisał(a):Wyświetl post
specjalista z Kostaryki pokazał jak można przepalić i awans i kasę

z bandą III ligowych hiszpańskich najemników na boisku
skleroza? już tego nie pamiętasz?
Zobaczymy co pokaze specjalista z Polski. Tylko sie nie tlumacz slabą kadrą. Obrona taka sama, ba, doszedl Kiakos i Biedrzycki. "Wzmocnienia" polakami jak chcieliście są. Czekamy na efekty.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 11.08.2024, 12:24
Drozd napisał(a):
O Biedrzyckim Moskal wspominał, że pamięta go z meczu kiedy prowadził ŁKS i zrobił na nim dobre wrażenie. Więc raczej nie sprowadzono go wbrew Moskalowi. To, że złapał głupie czerwo i płaczki wzięli go na celownik wcale nie znaczy że jest słabym transferem.

Co do reszty. To że Moskal mówi że potrzeba wzmocnień i na drugi dzień nie ma 10 nowych zawodników to chyba oczywiste.

Mikulec, Sukiennicki, Kiakos, Biedrzycki, Zwoliński, Kiss, Duarte. Są wzmocnienia? Jak trochę potrenują to wszyscy do pierwszego składu się nadają. Więc przestań tworzyć...

Natomiast co do zjebki od Królewskiego. Ten sezon różni się tym "że każdy mecz to osobny projekt" i postawa w każdym meczu będzie oceniana. Uważasz, że postawa w meczu z Polonią nie zasłużyła na zjebkę? Moim zdaniem zasłużyła i bardzo dobrze, że prezes ich zjebał. Natomiast niezrozumiałe dla mnie jest odbieranie tej zjebki jako atak na trenera. Czy Królewski odnosił się do Moskala? Nie. To tylko kolejna próba antagonizowania trenera i prezesa żeby popsuć atmosferę już na początku.

Może być tak, że Biedrzyckiego po prostu chwalił, a może być tak, że zaaprobował, mając do wyboru kogoś innego/nikogo. Oczywiście mogła być to też jego inicjatywa, zdziwiłbym się, gdyby sytuacja była całkiem czarno-biała i Moskal byłby całkowicie wyłączony z procesu. Niemniej uważam, że to nie do niego w pierwszym czy drugim rzędzie należy kierować pretensje za transfery.

Ja zjebkę odbieram jako wyraz braku zaufania dla trenera. Nie ma w tym próby antagonizowania kogokolwiek, bo nie uważam, żeby posty na tym forum miały wpływ na cokolwiek.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.08.2024, 12:25
Kadra jest słabsza.
Odpadł Colley, odpadł Duda, odpadł Villar, nawet Goku, który i tak był dość słaby mimo początkowych liczb.
Nie ma Alfaro.
Z silnych punktów poprzedniej kadry zostali tylko Carbo i Rodado otoczeni nowymi piłkarzami, którzy nie powalają na kolana.
Moskal ma przed sobą kupę roboty, żeby to poukładać
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 11.08.2024, 12:29
I żeby mu tylko słodzić nie będzie miał łatwo tego dokonać przez swój upór/swoje ograniczenia: na środku obrony mamy dwa czołgi, a gramy wysoko; trzeba jakoś wkomponować w drużynę Zwolińskiego, żeby nie przeszkadzał sobie z Rodado.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 11.08.2024, 12:41
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy co pokaze specjalista z Polski. Tylko sie nie tlumacz slabą kadrą. Obrona taka sama, ba, doszedl Kiakos i Biedrzycki. "Wzmocnienia" polakami jak chcieliście są. Czekamy na efekty.
kadra jest słabsza
odpadł w zasadzie do końca sezonu Colley
nie wiadomo kiedy wróci Duda i Alfaro
brak II napastnika, bo Zwoliński obecnie to się nawet na ławkę nie nadaje
Duarte bez przygotowania do sezonu
czy Kiss jest wzmocnieniem to się dopiero okaże, póki co błysnął inteligencją stułbi

de facto za Goku nie ma nikogo tak że kadra jest słabsza
bo chyba Młyńskiego i Starzyńskiego nie uznajesz za wzmocnienia...

a Polaków pisze się tak jak Hiszpanów z dużej litery
Ostatnio edytowane przez emjot : 11.08.2024 o godz. 12:45.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.08.2024, 12:45
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Kadra jest słabsza.
Odpadł Colley, odpadł Duda, odpadł Villar, nawet Goku, który i tak był dość słaby mimo początkowych liczb.
Nie ma Alfaro.
Z silnych punktów poprzedniej kadry zostali tylko Carbo i Rodado otoczeni nowymi piłkarzami, którzy nie powalają na kolana.
Moskal ma przed sobą kupę roboty, żeby to poukładać
Przepraszam bardzo - było pyskowanie że za dużo Hiszpanów - to macie Polaków. Że słabsi? To chyba oczywiste.
Mam przypominać co pisaliście o Młyńskim i Starzyńskim w Łęcznej? Jaki był polew bo bramkę akurat strzelili? No to teraz możecie podziwiać ich talent na żywo.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.08.2024 o godz. 14:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.08.2024, 13:37
Jasne, że na dzisiaj kadra jest słabsza, ale jak wrócą Alfaro i Duda, Zwoliński Kiss i Duarte złapią lepszą formę, przyjdzie jakiś środkowy obrońca bo przy kontuzji Józka to konieczność, to kadrowo nie będzie tak źle. Teraz jest słabo bo na grę co trzy dni nałożyła się plaga kontuzji. Ale nie bardzo było jak temu zaradzić, wiadomo że w naszej sytuacji finansowej nie było szans na uzupełnienie składu już w lipcu. Okienko trwa do końca sierpnia i często najlepsze okazje zdarzają się właśnie na końcu. Nie ma co biadolić tylko czekać cierpliwie na efekty pracy Moskala, a pierwsze było już widać w pierwszej połowie w Trnawie.

Ja zjebkę odbieram jako wyraz braku zaufania dla trenera. Nie ma w tym próby antagonizowania kogokolwiek, bo nie uważam, żeby posty na tym forum miały wpływ na cokolwiek.
To, że tak to odbierasz nie znaczy że tak jest. Zjebka to sygnał że po leseriadzie, a tak wyglądała gra z Polonią nie będzie więcej "rodzinnej atmosfery". Ja to odbieram jako wsparcie trenera, bo nie sądzę, że Moskal nie miał do drużyny podobnych uwag jak Królewski.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.08.2024 o godz. 13:49.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.08.2024, 14:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam bardzo - było pyskowanie że za dużo Hiszpanów - to macie Polaków. Że słabsi? To chyba oczywiste.
Mam przypominać co pisaliście o Młyńskim i Starzyńskim w Łęcznej? Jaki był polew bo bramkę akurat strzelili? No to teraz możecie podziwiać ich talent na żywo.
To niby do mnie?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów