|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
I co nas to obchodzi na jaka skale dziala WOSP? Pieniadze nie są tam dla niego. Pewnie gdyby policzyc okazało, by się, ze za przywłaszczone pieniadze mozna by bylo kupic jedno , dwa urzadzenia ratujace zycie dzieciakom więcej.. Niech do roboty Owsiak idzie jesli hobby niesienia pomocy tak wiele nas kosztuje. Może chociaz zadal byś sobie mały trud w poznaniu kosciała i i instytucji wiary jesli juz tak bardzo chcesz stawiac w szeregu z Owsiakiem? Akurat Rydzik jest zakonnikiem a nie ksiedzem. I z racji tego, nie moze posiadac majatku. Wszystko co moglo by byc jego, jest tak naprawdę własnościa Zakonu Redemptorystów Mozesz być pewien, ze wszystkie otrzymywane przez Zakon datki są od ludzi wysylane swiadomie i dobrowolne. Oni doskonale wiedzia na co i dla kogo trafiaja ich pieniazki. Watpie, zeby było tak jak twierdzisz, ze Oni żerują na ludziach mylacych wiare z kosciolem. Dlaczego? Z bardzo prostego wniosku. Mianowicie kosciół jest częscią tej włąsnie wiary. To świtę miejsce, i dom Boży - -miejsce gdzie On przebywa(taka czerwona lampka). A Księża to jego apostołowie...i zgoda, nie wszyscy są doskonali i nie wszyscy powinni wybrac to powołanie. Ale nawet Jezus, tez się co do jednego apostoła pomylił. Sluchacze RM włąśnie w to wierzą. Sluchanie tego Radia jest jedyna rzecza, ktora sprawia im pewnie radosć.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 07.01.2017 o godz. 10:46.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Gdybym miał pisać tak jak Ty to bym napisał, że nieważne, że są księża pedofile, złodzieje, że Rydzyk się dorabia na moherach bo skoro organizacja kościelna Caritas zbiera 300 mln złotych rocznie to niech sobie kręcą lody na boku bo tyle dobrego robią dla ludzi. Chora logika i tyle. Ty jesteś przesiąknięty tym lewackim jadem w stylu - Owsiak dobry więc niech sobie na boku dorabia - a kościół zły - i tu już w ogóle nie wspominasz o Caritas a mógłbyś napisać tak jak ja wyżej, że Caritas dobry, lepszy od Owsiaka kilkakrotnie więc niech na boku się dorabiają. Nienawiść i nic więcej, jak o kościele to tylko źle. O Rydzyku tak samo, tylko źle ale w ogóle nie myślisz o tym, że skoro gościu prowadzi radio, telewizję i uczelnię to samo utrzymanie tego pochłania trochę środków. Tak więc skądś musi tę kase brać i na pewno nie jest tak, że kasa od babć idzie tylko do kabzy Rydzyka bo na utrzymanie tych instytucji, które on ma potrzeba niemały grosz. I tu też sprawa jaki ten Rydzyk pasożytniczy. No właśnie jednak trochę dobrego robi bo dla wielu ludzi Radio Maryja, TV Trwam to coś wspaniałego, dla wielu na pewno również ta jego Wyższa Szkoła jest czymś pomocnym. I trudno żeby gościu, który posiada TV i Radio na skalę całego kraju, posiada szkołę wyższą jeździł maluchem albo zył w biedzie. Biznesman jak każdy inny więc dziwne jakby na jakimś poziomie nie żył. Także dlaczego Ty piszesz o kościele i Rydzyku tylko źle i wcale nie wspominasz o tym co oni dobrego robią? Bo tak jak Ci kiedyś napisałem, masz ból dupy względem kościoła. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
nieeee, gównoburza rozpętuje się tylko w momencie, kiedy negujesz "mojszą rację" - stajesz się wtedy lewakiem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tym bardziej jest lewakiem, gdyż ma lewicowe podejście zarówno do gospodarki, jak i do kwestii światopoglądowych
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dalej nie rozumiem. Mój stosunek do wiary i kościoła kształtował się przez lata - na bazie doświadczeń, przemyśleń i historii. Racjonalnego myślenia - choć rozumiem, że dla osób wierzących może to być trudne. Mojego myślenia, nikt nie musiał mnie do tego przekonywać, namawiać, czy prać głowy. Nie wiem dlaczego miałbym być szufladkowany jako lewak, co mi osobiście akurat kojarzy się głównie z tym co było między '45 a '89, może błędnie, ze względu na to, że mam taki a nie innych stosunek do wiary i kościoła.
Natomiast jeżeli każdy niewierzący jest lewakiem, to jak może popierać PiS? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro przez całe życie doszedłeś jedynie do wniosku, ze kościół jest tylko zły i Rydzyk to pała to coś słabo Ci to wyszło. Rozmawialiśmy o tym w kontekście Owsiaka, u którego nie przeszkadza Ci, że wyprowadza kasę z WOŚP podobnie jak Kijowski, i AS wrzucił gadkę o kościele i Rydzyku pod która się podpiąłeś. Tutaj już nie zauważyłeś ile dobrego robi Caritas albo, że Rydzyk tez coś tam dobrego robi (radio, TV, uczelnia).
Dlatego Ci powtarzam, masz ból dupy i posługujesz się typowym lewackim bełkotem. A czy się nazwiesz lewakiem czy nie, czy ja Cię tak nazwę, to jest nieważne. To jest tylko jakieś tam szufladkowanie lub określenie osoby, które generalnie nie ma znaczenia w całej dyskusji. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A jak tego nie rozumiesz, toś trąba. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
||
|
ABGwislakABG napisał(a):
DysoN napisał(a):
Ostatnio edytowane przez frank : 09.01.2017 o godz. 08:56.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
W Polsce lewica i prawica kompletnie się zatarły. Patrząc kanonicznie po poglądach to circa 95% społeczeństwa ma socjalistyczny resentyment, a stricte liberalne poglądy max kilka % wyborców.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Prawicowe poglądy gospodarcze i światopoglądowe to libertarianizm. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Libertarianin ma jeszcze gorzej
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cóż poradzić jeśli zachciało się bycia wyjątkowym
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
4-5%, jak nie mniej
![]() Po-wcy i nowoczerscy określając się jako partie liberalne zrobiły temu środowisku antyreklamę, czarny PR, dowolność w wyborze określeń, mnogość interpretacji. A po wpisach użytkowników azor i frank prawdziwym niestety jest twierdzenie, że ludzie własnych poglądów nie potrafią określić ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj liberalizm został zohydzony jeszcze w dwudziestoleciu międzywojennym. Nawet trudno cytować te nagłówki w prasie jakie pisali czerwoni propagandziści od Piłsudskiego.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
.................
Powód: zduplikowany post
Ostatnio edytowane przez frank : 09.01.2017 o godz. 18:36.
|
|
|
|
Member
Offline |
||
|
ABGwislakABG napisał(a):
ABGwislakABG napisał(a):
A mnie zawsze śmieszyć będą te internetowe mędrki, co "niestety" i "z ubolewaniem" stwierdzają, że na świecie sami idioci oprócz nich samych.Nie pisałem o swoich poglądach, to była abstrakcja. Do libertarianina mam jeszcze kawałek. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawda jest natomiast taka, że PiS z prawicą ma niewiele wspólnego. Ba, nawet jak się wrzuci ich na mapę poglądów to PO jest bliżej do prawicy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Komuszy (P)rezydent podpisał właśnie ustawę o edukacji, która cofa nas do PRL'u. Ciekawe, ile będzie zwolnień... W marcu chyba strajk generalny nauczycieli i oby dali do pieca.
Natomiast kolejny prawdziwek objawił się w osobie Ministra Zdrowia i jego wypowiedziach o smogu. Ci ludzie zatrzymali się w nauce w XIX wieku(przy dobrych wiatrach). |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Tyś widział komucha
![]() Dlaczego cofa nas do PRLu według Ciebie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
A w Wyborczej po wyborach 2015 skończyły się pokazywać takie artykuły popierające likwidacje gimnazjów http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1...Redirects=true Całe KODziarstwo zarzuca Dudzie że to podpisał , że jest notariuszem itd., ale czy do tych łbów nie dociera, że Duda , który wywodzi sie z PiS-u miał taki sam program wyborczy, to samo obiecywał, więc po co ma coś vetować skoro to obiecał? Lemingi to stan umysłu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pobudka! Prezydent Komorowski nie jest już prezydentem od półtora roku.
Mawiają też Panie w kodach, że krowy nauczycielom przestaną mleko dawać, a dzieci będą się musiały uczyć wierszyków o Kim Dzong Kaczym. ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Ty jak mniemam składając tutaj pity i płacąc VAT nie masz wyjebane? ![]() Cytat:
Szkoda, że masz kawałek do libertarianina I nie tylko Ty, większość Narodu. Byłoby znacznie, znacznie lepiej jak ukazują cięcia podatków u innych przedstawicieli grupy Wyszechradzkiej czy np. Rumunii. Szkoda, naprawdę szkoda. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 09.01.2017 o godz. 18:55.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I git z tymi gimnazjami. Jedyny minus jest taki, ze każda taka zmiana to zamieszanie, 15 lat temu mieliśmy zamieszanie, to generuje koszty, teraz cofamy tamto zamieszanie i likwidujemy gimnazja, znowu zamieszanie w papierologii się zrobi, do tego jakieś nowe książki czyli finansowo też każdy po dupie dostanie. Ale cóż, życie.
Nic te gimnazja nie dały. Ja skończyłem gimnazjum i nie uważam, że jestem mądrzejszy lub lepszy od kolegów kilka lat starszych, którzy mieli 8 lat podstawówki. Może nawet gorzej dla mnie (nas) się skończyło bo zmarnowaliśmy 1 rok w gimnazjum, które było przedłużeniem podstawówki, czyli tych wszystkich biologii, geografii itp a można było rok dłużej siedzieć w liceum, zawodówce czy technikum i się uczyć już konkretniejszych rzeczy, uczyć się zawodu, mieć program rozbity na rok dłużej = mniej napięty harmonogram zajęć = może dzięki temu mniej nauki czyli więcej by było chęci ogarnąć wolniej program a nie napierdalać jak głupi w 4 lata w technikum i przedmioty zawodowe i do matury (i te niematuralne też). Także im krócej się uczymy tych podstaw tym lepiej. Najlepiej to by było nauczyć się pisać, czytać, historii, matematyki i od razu na jakiś profil, który nam się przyda w pracy, nawet niech to będzie głupia wiedza teoretyczna, która się przeważnie z praktyką mija ale zawsze lepiej się uczyć czegoś co ma jakiś związek z pracą a nie marnować czas w podstawówce, gimnazjum na historię Mezopotamii czy jakieś pierdoły z biologii albo coś o skałach z geografii. Poza tym oświata to część biurokracji. Im więcej tych nauczycieli tym gorzej. Wiem, że praca fajna, lekka, może jedynie psychicznie trudna ale wakacje 2 miechy są, ferie i inne przerwy są więc fuszka dobra, no ale szkoda kasy państwowej na nadmiar nauczycieli. ![]()
drozd:
|
|