The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2010, 08:50
Titto napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie, to co zrobił Skorża to duży błąd, myślę że jako trener powinien umieć ocenić potencjał zawodnika i powinien wiedzieć, że Niedzielan nawet wtedy byłby bardziej przydatny dla zespołu, aniżeli Beto.

Ja uważam, że Guła powinien dostać szansę gry w meczach, w których jakiś czas temu wystąpił spisywał się przyzwoicie.
Tylko żeby wcześniej przestał mieć naciągnięcia, zapalenia, katar itd.
Kadra szeroka jak nigdy - może jeszcze się powiększy, niedługo dwoma autokarami będą jeździć i tylko wyniki jakby nie takie...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.09.2010, 08:53
arti napisał(a):Wyświetl post
Tylko żeby wcześniej przestał mieć naciągnięcia, zapalenia, katar itd.
Kadra szeroka jak nigdy - może jeszcze się powiększy, niedługo dwoma autokarami będą jeździć i tylko wyniki jakby nie takie...
Garguła? jest u nas taki piłkarz w ogóle? jakoś nie pamiętam....
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.09.2010, 08:58
Już tylu było takich co pisało że nasz niemiecki-serb się do niczego nie nadaje i nigdy nie przebije do składu a już pokazuje że naszym zawodnikom z zeszłego sezonu na samym starcie ligi dużo do niego brakuje i żadnym szrotem nie można go nazwać... a co było z Bunozą? hahaha

A Garguły to nie będę w ogóle komentował bo jeszcze u nas nic nie pokazał totalne nic. A tu liczy się że jak wróci to od razu będzie top forma. To ostatni zawodnik na którego bym obecnie liczył no może przed ostatni bo tym ostatnim jest Łobo.
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 14.09.2010 o godz. 09:00.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.09.2010, 09:00
Branco jeszcze nic nie pokazał,a już chce zostać

http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...c-w-wisle.html
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.09.2010, 09:32
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
A Ty czasem widzisz co się w klubie dzieje? U nas leży wszystko, sprzedaż biletów, transfery, sponsor i powiedz mi co się poprawiło od przyjścia Basałaja? Jest gorzej niż było, zatrudnił Holendrów i to jedyny plus. Przegrywamy mecze z Ruchem, Jagiellonią co jeszcze 2 lata temu było nie do pomyślenia. Zobaczymy co Stan z Robertem zrobią w zimie. Więc nie pisz mi tu bo ja w przeciwieństwie np. do naszego trenera Branco w akcji widziałem wiele razy. Jak go zobaczyłem na zdjęciu teraz to go nie poznałem, nadwaga niesamowita. Już grając w MSV wyglądał jak byczek, potem się go pozbyli. Jego atutami była szybkość i przebojowość, bramkę jaką zasadził w Eintrachcie palce lizać. Gdyby miał 3 lata mniej brać w ciemno na skrzydło ale nie na obronę, on tu przychodzi bo wie że w Anglii takiego "miśka" nie zatrudnią. Tyle dobrze że na testy. Mogę się mylić ale nie tędy droga
A jak przychodził Basałaj nie krzyczałeś razem z innymi, żeby dać mu czas na przebudowę? Po 2,5 miesiącach narzekasz?
Przypominam, że głównym celem jest zbudowanie klubu od podstaw. Widocznie ktoś pomyślał, że z takimi piłkarzami i tak będziemy łapać się do pierwszej 3, więc jakoś przetrwamy ten sezon. 6mln euro nie zginie, poczekaj z transferami do klubu, przynajmniej do lata. Myślę, że w zimie postarają się sprzedać tych, którzy są niepotrzebni i znowu zarobić, a ewentualnie ogrywać juniorów. Ale to tylko moje zdanie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.09.2010, 09:41
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
A jak przychodził Basałaj nie krzyczałeś razem z innymi, żeby dać mu czas na przebudowę? Po 2,5 miesiącach narzekasz?
Przypominam, że głównym celem jest zbudowanie klubu od podstaw. Widocznie ktoś pomyślał, że z takimi piłkarzami i tak będziemy łapać się do pierwszej 3, więc jakoś przetrwamy ten sezon. 6mln euro nie zginie, poczekaj z transferami do klubu, przynajmniej do lata. Myślę, że w zimie postarają się sprzedać tych, którzy są niepotrzebni i znowu zarobić, a ewentualnie ogrywać juniorów. Ale to tylko moje zdanie.
Do lata... którego roku?
Piszesz - 6 mln nie zginie... jak do tego doszedłeś? Marcelo - 3,5? 3,8? Jeszcze inaczej? Głowa - 1?1,2?1,5? Diaz - 750 tys; 1,5mln czy coś pomiędzy?
Nie zginie... czy Rios, Jovanic, Bunoza, Wilk, Cikos przyszli za czapkę gruszek nie mówiąc o koszcie kontraktów indywidualnych dla nich? Już dobrze ponad 1mln euro poszedł na w/w plus kontrakty dla nich i innych.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 14.09.2010, 09:54
Do lata 2011. Holendrzy, jeżeli chcą coś zrobić, to mają rok, maksymalnie półtora. Potem kończy im się kontrakt.
Za Riosa w sumie 1,5mln (o ile wykupią). Jovanić 0,4. Bunoza 0,4. Wilk 0,3. Cikos 0,2. Załóżmy, że jest to 3mln. Zostaje na zimę/lato 3mln + to co uda się sprzedać.
Pieniądze na kontrakty dla nich były, bo poprzedni zawodnicy odeszli.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 14.09.2010, 09:57
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Jovanić 0,4. Wilk 0,3.
Jovanić 0,2 - 0,25, Wilk 0,15 (600 tys. zł).
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.09.2010, 09:59
Branco jest wolnym piłkarzem, bo właśnie rozwiązał kontrakt z greckim Levadiakosem. - Klub spadł do drugiej ligi, więc poprosiłem prezesa o rozwiązanie mojej umowy. Przez ostatnie dni przebywałem na testach w angielskim klubie Derby County. Chcieli mnie, ale wtedy dostałem telefon z Wisły. Oferta z Krakowa bardziej mnie interesuje, bo nie mam ochoty grać w drugiej lidze, nawet angielskiej - mówi Kameruńczyk.

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23936

Szczerze nie chce mi się w to wierzyć. Championship to o wiele większe pieniądze, zainteresowanie kibiców i mediów. Ze wszystkich "drugich lig" w Europie akurat ta jest najbardziej prestiżowa.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.09.2010, 10:05
Nie wiem czy znowu tam defensywni zawodnicy zarabiają tak dużo? Dobrze tam płacą napastnikom i zawodnikom ofensywnym a reszta myślę że rozpieszczana nie jest mimo wszystko różnica między Premier L a Chmp jest kolosalna tak finansowo jak i klasowo.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.09.2010, 10:09
Championship to 4 pod względem oglądalności liga na świecie. Może nie oferowali mu takich warunków jakich oczekiwał?
Poza tym tam byłby jednym z wielu a u nas pewnie wie,że jak się sprawdzi to ma szansę na dużo gry,bo zwyczajnie wakat jest na jego pozycji. Jeśli facetowi naprawdę zależy na grze to u nas ma to zagwarantowane. Poza tym czy w Anglii aż tak dużo by mu płacili?Zresztą to są nasze dewagacje,ważne aby facet okazał się realnym wzmocnieniem. Przy okazji zobaczymy jakich to grajków Holender potrafi z karta na ręku ściągnąć.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.09.2010, 10:16
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy znowu tam defensywni zawodnicy zarabiają tak dużo?
Zarabiają, zarabiają. 2 liga angielska to 4 liga europy pod względem frekwencji. Transmitowana na pół europy (nawet u nas zdaje się polsat sport ją pokazuje) a kluby grające w niej dokonują wielomilionowych transferów o jakich większość zespołów występujących w 'czołowych' ligach europy może tylko pomarzyć. Dlatego jakoś nie wierzę żeby ten Kameruńczyk na serio zrezygnował z oferty Derby na rzecz testów w Wiśle.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.09.2010, 11:10
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Uważam, że sprzedaż Łoba jest niemożliwa, bo wymaga ona, oprócz zaangażowania Valcxsa, także dobrej woli po stronie Wojtka.
Nie sądze, żę jakikolwiek klub będzie mu chciał zaproponować nawet połowę wysokości kontraktu, który ma obecnie. Zatem czy nasz skrzydłowy zgodzi się na tak drastyczne obcięcie pensji? Nie sądze.
Chyba nikt z nas nie ma złudzeń, że masz rację.

Zawsze darzyłem zaufaniem Łobo bo w przeciwieństwie do wielu kibiców widziałem w nim mocno przyzwoitego grajka, ale, że na możliwościach piłkarskich się nie znam, większość głosów jest mu jednak przeciwnych i nawet trenerzy nie stawiają na niego tak często jakbym myślał to uważam, że powinien odejść.

Kwestia gotówki to inna sprawa i trudno się facetowi dziwić, że nie chce zarabiać mniej, niemal nikt by nie chciał. Trzeba więc zakładać, że Wojtek zostanie w Wiśle aż do końca swojego kontraktu i nie ma co liczyć na gotówkę, która mogłaby wpłynąć z tytułu oszczędności na nim.

Sytuacja jest podobna z Gułą. Akurat tutaj nikt nie wmówi mi, że nie było to jak na polskie realia piłkarz BARDZO (przez duże litery!) dobry. Te kontuzje jednak sprawiły, że klub piłkarsko i finansowo traci ogromnie dużo i jeśli sytuacja nie ustatkuje się w ciągu 6 miesięcy - powinno się natychmiast pomyśleć o sprzedaży go bądź rozwiązaniu umowy, z czym też będzie cóż... ciężko.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 14.09.2010, 11:26
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
Jovanić 0,2 - 0,25, Wilk 0,15 (600 tys. zł).
No to jeszcze lepiej i jeszcze więcej pieniążków na lato zostanie.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.09.2010, 11:53
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Zarabiają, zarabiają. 2 liga angielska to 4 liga europy pod względem frekwencji. Transmitowana na pół europy (nawet u nas zdaje się polsat sport ją pokazuje) a kluby grające w niej dokonują wielomilionowych transferów o jakich większość zespołów występujących w 'czołowych' ligach europy może tylko pomarzyć. Dlatego jakoś nie wierzę żeby ten Kameruńczyk na serio zrezygnował z oferty Derby na rzecz testów w Wiśle.
Też jakoś mi sie nie chce wierzyć, że zrezygnował z poważnej oferty z Derby... Rozumiem, żeby odrzucił Doncaster, czy jakieś inne Scunthorpe. Ale w Derby grałby przy 30tysiącach (mam nadzieję, że i u nas tak będzie niedługo), ale co ważniejsze za 2 razy większe pieniądze. Jednymy możliwym wytłumaczeniem jest to, że w Derby grzałby pewnie ławę (właśnie kupili młodego obrońcę za 0,5 mln funtów z trzeciej ligi)
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.09.2010, 12:14
Może z Branco w Derby było jak z pewnym Polskim napastnikiem w Szkocji:

Polski napastnik pojechał kilka lat temu na testy do Szkocji. Po pierwszym dniu dzwoni do kolegi:
- Słuchaj, to jest szok. Zostaję tu na bank. Lada chwila podpisuję kontrakt!

Mija kolejny dzień, zawodnik znowu dzwoni:
- Wszyscy mi mówią, że jestem zajebisty. Po całej Szkocji rozeszła się już wieść, że taki napadzior z Polski przyjechał. Trener i menedżer ciągle za mną chodzą, mówią - jesteś najlepszy, jesteś najlepszy! Aż się nieswojo czuję, ale to jednak miłe.

W końcu ten przyjaciel pyta:
- A co dokładnie ci mówią?
- All the best! ("Powodzenia" - w znaczeniu, wszystkiego najlepszego w poszukiwania pracodawcy, my cię nie weźmiemy)

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.09.2010, 12:15
A może Branco chce raz w życiu powalczyć w Europie o mistrzostwo kraju ? Grał w 2 Bundeslidze, średniaku w Rosji, słabiaku w Grecji. Człowiek się nudzi ciągłą walką o przeciętność. Jednak wizja mistrzostwa i startu w pucharach - w podstawowym składzie - to inne emocje.
No i u nas za słabą grę nie dostanie racą po łbie, tylko usłyszy " Nic się nie stało"
..
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.09.2010, 12:18
Byłem dziś na treningu. Branco wcale nie odstawał, a nawet powiedziałbym że się wyróżniał. Spokojna gra, dobre przerzuty na drugą stronę. Duża ruchliwość i wystarczająca technika.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.09.2010, 12:46
Faktycznie zadziwiające jest to że dla nas rzucił Derby, ale z drugiej strony gdyby były jakiekolwiek wątpliwości co do takiego biegu wydarzeń to chyba główna nie zatytułowałaby artykułu "Branco odrzucił ofertę "Derby County"...
Poza tym przy takich dywagacjach na forum często zapominamy o aspektach czysto pozasportowych. Derby to kompletna dziura, a Kraków..no sami wiece ile ma do zaoferowania Może gość wyszedł z założenia: piękne miasto,dobre knajpy, przyzwoite pieniądze, tanie (z punktu widzenia kogoś kto ma rodzinę w Niemczech) życie. A że do tego klub z tradycjami, walczący o najwyższe cele na krajowym podwórku - pięknie. No to przyjechał.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.09.2010, 15:45
Nie chce mi się wierzyć w to, że ten facet rzeczywiście wolał Wisłę od Derby. Po prostu nie. Lepsza liga, pieniądze, obiekty. Wyższe wymagania.

Natomiast kwestia wyboru pracodawcy przez piłkarza zawsze mnie pasjonowała. Lepiej grać i być bożyszczem Newcastle, czy siedzieć na ławie w ManU? Lepiej zarabiać krocie na emeryturze w Madrycie, czy pokusić się o aktywny udział w walce o mistrzostwo Holandii lub Polski? Ławka w Arsenalu czy występy w Bundeslidze?

Kwestia psychiki, atmosfery i warunków finansowo-sportowych. Prawdopodobnie lepiej być w trzecim planie Incepcji niż głównym bohaterem w Fenomenie. Ale czy mając do wyboru rolę statysty w Batmanie i wiodącą w Kick-Ass, nie wolelibyście tego drugiego? Ja na pewno.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 14.09.2010, 16:04
W angielskich mediach oraz na stronie Derby nie ma żadnej wzmianki nawet o tym że Branco był tam na testach, nie mówiąc już o otrzymaniu oferty. Wygląda to na bajeczkę, chyba że były to jakieś testy konspiracyjne.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.09.2010, 16:42
Co do Łobo, to powinno z nim porozmawiać kierownictwo, powiedzieć mu, żeby sobie szukał klubu i negocjował kontrakt, a Wisła uzupełni jego zarobki do pensji jaką ma zagwarantowaną u nas. Nie mówię, że powinno to być robione w ciemno, ale w przypadku w którym trafiłby się klub, który by odciążył nasz budżet o jakieś 40% zarobków Łobodzińskiego - powinniśmy optować za takim posunięciem. Myślę, że mimo wszystko byłoby to dobre rozwiązanie, a Łobodzińskiego za darmo z mniejszą pensją niż u nas widziałoby u siebie wiele klubów ekstraklasy.

Chyba, że nasz treneiro pokłada jeszcze jakieś nadzieję w Łobodzińskim, bo jeśli nie to takie rozwiązanie byłoby rozsądne. Myślę, że na nim i tak już nie zarobimy, a możemy przynajmniej stracić mniej. Z Gargułą powinno być podobnie, tyle, że jeszcze nie teraz - jeśli się nie odbuduje i nie wywalczy sobie u nas miejsca do następnych wakacji (chociażby jako regularny zmiennik) powinno się podjąć podobne kroki.

Normalna sprzedaż któregoś z tych piłkarzy wydaje się niemożliwa i jeśliby się udała, byłby to majstersztyk w wykonaniu klubu.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.09.2010 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.09.2010, 17:39
Oszaleliście z tym Łobem, nie rozumiem w ogóle stwierdzenia, że jeżeli koleś zarabia u nas 300 klocków, to w następnym swoim klubie musi dostać tyle samo. Bzdura. Wtedy był reprezentantem Polski (niech będzie, że wyróżniającą się postacią w lidze) to dostał taki kontrakt, teraz prezentuje dno, więc tyle samo nie dostanie. Proste. Lazio sobie dało radę z Makinwą, Staszek ma wyp* Łoba. Koniec kropka.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.09.2010, 19:26
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Oszaleliście z tym Łobem, nie rozumiem w ogóle stwierdzenia, że jeżeli koleś zarabia u nas 300 klocków, to w następnym swoim klubie musi dostać tyle samo. Bzdura.
Chyba nie zrozumiałeś mojego tekstu, zatem wytłumaczę łopatologicznie - Łobodziński jako pierwszy decyduje o swojej przyszłości. Jeśli nie będzie chciał odejść to tego nie zrobi i kaskę i tak pobierał będzie. Jeśli myślisz, że Łobo jest na tyle ambitny, że odejdzie, gdzieś indziej byle żeby grać to myślę, że jesteś w błędzie.

Ale jeśli mógłby grać w pierwszym składzie i zarabiać te same pieniądze to myślę, że z miłą chęcią zgodzi się na zmianę klubu. Jeżeli Wisła liczy na to, żeby w jakikolwiek sposób zaoszczędzić na operacji "Łobodziński" to nie ma, że boli - to jedyne wyjście. I nie ma znaczenia czy Łobo zasługuje na te pieniądze czy nie, to chyba oczywiste dla każdego, kto ma choć trochę oleju w głowie.

Chyba, że sam Łobo uderzy się w pierś i zgodzi się na obniżenie zarobków byle grać - w co szczerze powątpiewam.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.09.2010, 20:02
A może mili kibice, Branco się Wysp boi, bo jeśli prześledzicie jego karierę, to próbował już grać na Wyspach i suche statystyki mówią, że w takim Leeds U zagrał 0 meczów Nie zagrzał miejsca także w Queens PR, gdzie zagrał zaledwie w 7 meczach. W ogóle Wyspy są w jego statystykach najgorsze ze wszystkich innych . Może były jakieś zdrowotne powody, ale trudno teraz to rozstrzygnąć. Należy zaufać Holendrom, że wiedzą co robią
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Spec z Jugosławii
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 14.09.2010, 21:24
Witam Wszystkich ,

Jestem Kibicem Wisełki od jakiś 20 lat , przeżywałem chwile radości, klęski , I ligę , II ligę.

Martwi mnie , w jakim stanie jest scouting w Naszym Klubie.

Mam przyjemność obserwować ( z racji mojego pobytu w Krajach Bałkańskich ) najpierw ligę Chorwacką , obecnie lige Czarnogórską. To co widziałem na tle naszych grajków, tylko potwierdza mnie w przekonaniu że po prostu nie umiemy szukać dobrych i tanich zawodników a takich na Bałkanach Mnóstwo.

Cecha Jugoli, która jest moim zdaniem najważniejsza to Zawziętość i Duma. Tego my , Polacy niestety nie posiadamy.
Prosty przykład z Podwórka to Nikola.

Przyjdzie czas, że rozwinę trochę wątek...

Pozdro dla Wiślackiej Braci z Podgoricy
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.09.2010, 23:33
K4millo napisał(a):Wyświetl post
W angielskich mediach oraz na stronie Derby nie ma żadnej wzmianki nawet o tym że Branco był tam na testach, nie mówiąc już o otrzymaniu oferty. Wygląda to na bajeczkę, chyba że były to jakieś testy konspiracyjne.

Tez mi sie wydaje ze ten Branco to jakis lawirant ktory wypatrzyl sobie dobre miejsce do zarobienia troche ale najpierw musi troche wody polac zeby u nas zakotwiczyc.

Ale moze cos tam potrafi wiec jesli Holendrzy uznaja ze moze byc przydatny to go wziasc czemu nie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.09.2010, 07:52
Jakakolwiek jest Wasza opinia o Łobo zachowajcie jakiś poziom w Jego krytyce. Mimo ogólnie słabej jak dotąd postawy to jest nasz gracz. Ktoś Go tu sprowadził i zaproponował te nieadekwatne do klasy sportowej zarobki-to może do tej osoby żale. Poza tym nie on (Łobo) jeden zawodzi.
Ostatnio edytowane przez arti : 15.09.2010 o godz. 08:02.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 15.09.2010, 09:28
Od dawna na forum jest wyjaśnione, że to nie Wojtka wina, że ma wysoki kontrakt. Gra tak jak umie, a duży kontrakt jest zasługą kogoś innego.
Ale do jasnej cholery, błędy trzeba naprawiać i jak będzie jakakolwiek możliwość oszczędzenia pieniędzy to trzeba ją wykorzystać. Jeżeli chłop nie gra, bo jest za słaby, a w dodatku koszty utrzymania są duże to trzeba coś z tym zrobić. Dobrze ktoś na forum kiedyś napisał, że przez te lata co grał Wojtek to można by dać szansę jakiemuś młodemu i zrobiłby tyle samo.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.09.2010, 09:36
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Nie chce mi się wierzyć w to, że ten facet rzeczywiście wolał Wisłę od Derby. Po prostu nie. Lepsza liga, pieniądze, obiekty. Wyższe wymagania.

Natomiast kwestia wyboru pracodawcy przez piłkarza zawsze mnie pasjonowała. Lepiej grać i być bożyszczem Newcastle, czy siedzieć na ławie w ManU? Lepiej zarabiać krocie na emeryturze w Madrycie, czy pokusić się o aktywny udział w walce o mistrzostwo Holandii lub Polski? Ławka w Arsenalu czy występy w Bundeslidze?

Kwestia psychiki, atmosfery i warunków finansowo-sportowych. Prawdopodobnie lepiej być w trzecim planie Incepcji niż głównym bohaterem w Fenomenie. Ale czy mając do wyboru rolę statysty w Batmanie i wiodącą w Kick-Ass, nie wolelibyście tego drugiego? Ja na pewno.
Pomijając kwestie czy rzeczywiście miał tam być na testach to jednak za bardzo się przyzwyczailiśmy do podejścia polskich grajków. Idzie na zachód grzać ławe i przestaje się rozwijać, bo ilu tak na prawdę w ciągu ostatnich 20 lat zrobiło kariere na zachodzie? Myślę, że liczba 10 to max. Facet mógł przecież zostać w 2 lidze greckiej za większe miedziaki, a jednak wybrał naszą buraczaną. Może w wieku 30 lat ma jeszcze ambicje aby coś osiągnąć? Zobaczymy zresztą co przyniesie czas i czy w ogóle znajdzie u nas angaż.

palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Z Łobodzińskich zdecydowanie wole Filipa

Żeby nie był OT, to radem że dotarł certyfikat z kebabowa.
Czyżby w końcu posłaniec na rowerze dotarł? Ja myślałem, że to u nas jest burdel, ale widać ktoś nas jeszcze przebija
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów