The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.10.2009, 17:49
Podoba mi się gra tych chłopaków. Zostawiają sporo zdrowia i serca na boisku, biegają, starają się a nie tak jak te gwiazdki co dostaną po dupie ze Słowacją jutro.Szkoda że Małecki zawalił tą pierwszą połowę bo nie ma co sie oszukiwać graliśmy dobrze dostajemy rzut karny i tu powinna być bramka.Bylibyśmy wtedy w komfortowej sytuacji a tak to jest z dupy 0:2 szkoda liczę chociaż że jeszcze powalczymy.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.10.2009, 17:56
No i po meczu...Mały dałeś ciała z tym karnym...bylebyś za bardzo nie gwiazdorzył

zaraz bedzie czwarta, ale młyn...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.10.2009 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.10.2009, 17:59
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Podoba mi się gra tych chłopaków. Zostawiają sporo zdrowia i serca na boisku, biegają, starają się a nie tak jak te gwiazdki co dostaną po dupie ze Słowacją jutro.Szkoda że Małecki zawalił tą pierwszą połowę bo nie ma co sie oszukiwać graliśmy dobrze dostajemy rzut karny i tu powinna być bramka.Bylibyśmy wtedy w komfortowej sytuacji a tak to jest z dupy 0:2 szkoda liczę chociaż że jeszcze powalczymy.
Reprezentacje młodzieżowe są po to aby chłopcy ogrywali się, podpatrywali lepszych. Wyniki są nie istotne absolutnie. Zdobywaliśmy kiedyś hurtowo MEi MS w kategoriach młodzieżowych. Gdzie są teraz ci chłopcy? Mają grać ale nie na wynik ale dla samej gry. Holandia rzadko kiedy MS i ME zdobywa w reprezentacjach młodzieżowych, ale c dostarczaniem nowego narybku kadrze jakoś problemów nie ma. I ot jeszcze jakiej klasy są to nie jednokrotnie kopcze? No ale u nas nie ma czegoś takiego jak system szkolenia. Cała nadzieja w tym,że penetrujący nasz rynek skauci zespołów z Anglii itd wyłowią kilku gości i np. w szkołach brytyjskich będą zdobywać szlify piłkarskie. Ważne aby przed amatorami z polskich szkółek piłkarskich ich zabrać. Bo w nich poza "laga i do przodu" nic się nie nauczą.No może jeszze to,że nie koniecznie najlepszy musi grać na boisku. O co chodzi chyba każdy wie. A,że tych skautów po III,IV ligach jeździ trochę to pewna nadzieja jest.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 13.10.2009, 18:00
No i schodzi Mały, słaby mecz w jego wykonaniu, oby w Poznaniu było lepiej....

0-4...to pokazuje gdzie jest PZPN...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.10.2009 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 13.10.2009, 18:15
tak, a widziałeś kiedyś jak Mały strzela karnego?...strzelił tak jakby w życiu tego nie robił...poza tym niestrzelenie karnego nie świadczy o gwiazdorzeniu tylko pchanie się do strzelania gdy się uderza jak patałach
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 13.10.2009 o godz. 18:17.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.10.2009, 18:17
Chłopaki bojkotują mecz
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.10.2009, 18:19
Mar, weź się chłopie zainteresuj lekcjami, bo jutro do szkoły trzeba iść. Ludzie, skąd się tacy biorą? Przypomnij sobie jak Brożek strzelał na Legii jakoś 2 lata temu. Zdarza się, po prostu. Może trema go zjadła? Generalnie nie idą mu te karne, ale pewnie nikt inny się nie kwapił z jego wykonaniem, albo wskazał go trener.

Wynik przerażający. :/
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 13.10.2009, 18:21
dobra młody jest mogło mu nie wyjść...pisze tylko żeby mu sodówa nie uderzyła do głowy bo taki strzał to zlekcewarzenie przeciwnika i nonszalancja...no Brożek tak strzelał i co z tego wyszło, przegraliśmy z Legią...a co by było gdyby Mały strzelił karnego?...pewnie 1-4
Szkoda że źle odbieracie moje słowa...ale widać dla was Małecki już jest Bogiem....powodzenia
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 13.10.2009 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.10.2009, 18:34
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
dobra młody jest mogło mu nie wyjść...pisze tylko żeby mu sodówa nie uderzyła do głowy bo taki strzał to zlekcewarzenie przeciwnika i nonszalancja...no Brożek tak strzelał i co z tego wyszło, przegraliśmy z Legią...a co by było gdyby Mały strzelił karnego?...pewnie 1-4
Szkoda że źle odbieracie moje słowa...ale widać dla was Małecki już jest Bogiem....powodzenia
Nie jest Bogiem, ale jak widać są tu osoby, które nie uważają, że Patryk gwiazdorzy tylko dlatego,że nie strzelił karnego...Każdemu się zdarza i to pewnie nie jego pierwszy niewykorzystany karny. To Paweł wg Ciebie w meczu z Legią też gwiazdorzył?
Poza tym przypomnij sobie mecz z Lechią 2 sezony temu...
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 13.10.2009, 18:36
To Paweł wg Ciebie w meczu z Legią też gwiazdorzył?....pamiętasz ten strzał?...kto tak strzela karne?...karnego można nie strzelić ale w sposób jaki próbował wtedy uderzyć to nie było gwiazdorzenie...chyba ze sie poślizgnął
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.10.2009, 18:52
I zobacz, wystarczy słowo, moim zdaniem, rozsądne i zupełnie nienacechowane albo miłością, albo nienawiścią nt. Małeckiego (ale nie po Twojej myśli), a Ty już piszesz, że jest on dla nas Bogiem. Spójrz trzeźwo na całą sytuację, bo poprzedniego posta zacząłeś dobrze, ale zakończyłeś fatalnie. No i tak na przyszłość "jest już Bogiem"? Dla mnie nigdy żaden piłkarz nie będzie Bogiem, bo Bogiem jest Wisła i... Bóg.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.10.2009, 19:29
Ja tam uważam, że nawet jeśli Małecki gwiazdorzy, to taki niewykorzystany karny jest kubłem zimnej wody i dzięki temu spokornieje.

Cieszmy się, że zmarnował karnego w meczu reprezentacji, do tego przegranym 0-4, a nie Wisły.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Stary 13.10.2009, 19:54
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Cieszmy się, że zmarnował karnego w meczu reprezentacji, do tego przegranym 0-4, a nie Wisły.
to miała być bramka na 1-0, i do tego czasu nasza drużyna radziła sobie całkiem przyzwoicie..więc nie bagatelizowałbym nie strzelenia karnego właśnie w tym meczu..bo cieszyć się nie ma z czego.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.10.2009, 20:13
Znając życie pewnie Sobiechy, Grosickie i inne Rybusy wystraszyły się podejść w ogóle do piłki. Mały podszedł jak w zeszłym sezonie z Lechią Gdańsk w Krakowie... ale tym razem nie trafił. To nie gwiazdorstwo a brak umiejętności/doświadczenia/braku koncentracji/pecha i szczęście bramkarza

Zejdzie już z Małeckiego co poniektórzy!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.10.2009, 20:36
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Znając życie pewnie Sobiechy, Grosickie i inne Rybusy wystraszyły się podejść w ogóle do piłki. Mały podszedł jak w zeszłym sezonie z Lechią Gdańsk w Krakowie... ale tym razem nie trafił. To nie gwiazdorstwo a brak umiejętności/doświadczenia/braku koncentracji/pecha i szczęście bramkarza

Zejdzie już z Małeckiego co poniektórzy!
znając życie Ty wiesz, że Sobiechy, Grosickie i inne Rybusy bały sie podejść do wykonywania rzutu karnego. Jak na moje, to zazwyczaj trener przed meczem ustala, kto będzie strzelał karnego.
W Realu rzuty karne wykonuje Kaka, bo Cristiano Ronaldo się pewnie boi (raz wykonywał Portugalczyk, a tak to póki co robi to Brazylijczyk)
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 13.10.2009, 20:58
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
proszę Cię. Ma gość znajomości- może Listkiewicz ich nie miał? Nigdy nie przepadałem za rudym. Myślisz, że jest on czysty jak łza? Nie wiedział o korupcji w swoim ukochanym Widzewie? To co był z niego za współudziałowiec, skoro inni robili mu koło dupy a on nic o tym nie wiedział. To w PZPNie też będą mu robić i co powie? Ja nie wiedziałem?
A ta wypowiedz o Engelu i Majewskim utwierdziła mnie tylko w opinii, jaką mam o Bońku.
znając życie, Ty wiesz, że Boniek nie jest czysty jak łza i że byłby taki jak obecni działacze,

zresztą co może pisać legionista o widzewiaku, który ma lke tam gdzie słońce nie dociera

to co może byś wskrzesił Deyne, albo na stołek prezesa Brychczego posadził

ehhh jednak warszawiak to warszawiak...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 13.10.2009, 21:26
bondTSW napisał(a):Wyświetl post
to miała być bramka na 1-0, i do tego czasu nasza drużyna radziła sobie całkiem przyzwoicie..więc nie bagatelizowałbym nie strzelenia karnego właśnie w tym meczu..bo cieszyć się nie ma z czego.
Po pierwsze, nie cieszę się że Polska przegrała. Inna sprawa, że losy młodzieżowej kadry i jej wyniki w ogóle mnie nie interesują. Ew. mogą interesować występy Wiślaków i ich doświadczenie, zdobyte w meczach międzypaństwowych.

Po drugie - skoro nie interesują mnie wyniki kadry, więc nie martwi mnie przestrzelony karny. Wolę, by Małecki pudłował w młodzieżówce niż w lidze.

I wreszcie po trzecie - gdyby babcia miała wąsy... Nie wiemy, jaki byłby mecz gdyby Mały gola strzelił. Z tego co wyczytałem z relacji prowadzonej przez gazeta.pl, przewaga Holendrów nie podlegała dyskusji.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 13.10.2009, 21:28
lucekj ale podałem dwie wersje co do Bońka:
pierwsza to taka, że wiedział o korupcji w Widzewie, a druga to taka, że nie wiedział. I w obu przypadkach wg Ciebie był dobrze zarządzającym współudziałowcem? Pierwsza opcja-wszystko jasne. Druga opcja- inni robili mu koło dupy, a on o tym nie wiedział. Więc jak taki człowiek poradzi sobie z PZPN-em? Też będą mu robić koło tyłka i on nie będzie o tym wiedział?
Kolejna sprawa- przez to forum(i nie tylko to) przewija się fala krytyki, że Lato i jego ziomki wsadzili na trenera kadry Majewskiego. A co powiedział Boniek? Że dla niego Majewski to po Engelu najlepszy kandydat na selekcjonera. Czyli jak widać ten Boniek wcale nie chce pozbyć się tego betonu (bo dla mnie ten Engel to beton, nie wiem jak dla Ciebie).
I dlaczego sugerujesz w moim kierunku takie rzeczy, jak 'usadzanie' Deyny czy Brychczego na stanowisku prezesa? Wciskasz marne argumenty na siłę. Wg mnie najlepiej było by mieć prezesa, który nie sympatyzuje z żadnym klubem. No ale to będzie ciężkie do spełnienia. Szczerze mówiąc, tak jak nie widzę aktualnie dobrego kandydata na Prezydenta RP, tak samo nie widzę odpowiedniej osby na stanowisko prezesa PZPNu.

Ogryzek nie opierał się na żadnych racjonalnych argumentach, ja zaś je przedstawiłem. Nie wiem czy Boniek jest czysty czy nie, ale wiem, że w czasie korupcji był w Widzewie.

i na zakończenie, możesz rozwinąć myśl 'ehhh jednak warszawiak to warszawiak...'? W sumie to samo mógłbym napisać o Tobie, tylko po co
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 13.10.2009 o godz. 21:32.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.10.2009, 21:32
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek nie opierał się na żadnych racjonalnych argumentach, ja zaś je przedstawiłem. Nie wiem czy Boniek jest czysty czy nie, ale wiem, że w czasie korupcji był w Widzewie.

ehhh jednak krakus to krakus.
Możesz przybliżyć?

Bo nie łapie tych twoich "racjonalnych" argumentów? Może pomyliłeś mnie z kimś innym?
(Ja nie pisałem nic o Bońku... no może kiedyś dawno temu)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 13.10.2009, 21:45
Ogryzek nie chodzi o Twój pogląd na temat Bonka, tylko wcześniejszy post, w którym stwierdziłeś, że Sobiechy, Grosickie i inne Rybusy pewnie się bały podejść do wykonywania rzutu karnego. Tego nie wiesz, czy Ci zawodnicy się bali. Moim zdaniem to trener wskazuje przed spotkaniem, kto ma strzelać i pewnie wyznaczył Małego.

W ogóle to nie rozumiem, o co to cale halo? Małecki nie pierwszy i nie ostatni który nie strzelił karnego (to nie zarzut do Ciebie Ogryzek).
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Stary 13.10.2009, 22:21
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wyczytałem z relacji prowadzonej przez gazeta.pl, przewaga Holendrów nie podlegała dyskusji.
II połowa, którą oglądałem owszem, dominacja holendrów... w pierwszej do 41 min. z relacji, którą ja śledziłem (onet) chłopaki radzili sobie co najmniej dobrze, a nawet lepiej i ta bramka by im mogła tylko pomóc..i Małemu.

I nie chce mi się wierzyć, że wolisz żeby Patryk strzelił bramkę z karnego np. takiej Odrze W. niż w meczu Reprezentacji, niż w meczu El. MME tak dla przypomnienia gdzie PL była liderem grupy ...do dziś.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
kONwalia
Member

Od: 03.2009

Stary 13.10.2009, 23:02
W kwestii bojkotu, czy to prawda że PZPN aby załatac trochę Śląski rozdaje bilety w szkołach?
a jeśli przyjedzie paść, to paść na szczycie...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.10.2009, 01:28
Ja nie przecenialbym znaczenia tego "bojkotu"...ludzie nie ida na ten mecz z roznych powodow: jedni protestuja przeciwko PZPN'owi, inni przeciwko pilkarzom ktorzy olewaja swoje obowiazki, jeszcze inni dlatego ze mecz jest o nic, nastepni z powodu warunkow pogodowych...mozna wymieniac i wymieniac.
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.10.2009, 03:11
Serwis Stawiam.com dotarł do nagrania z rozmowy z Mariuszem Lewandowskim. Jasno wynika z niego, że powiedział to, co zostało napisane w mediach. Okazuje się więc, że okłamał wszystkich kibiców, a także swoich przełożonych: trenera Majewskiego oraz prezesa Grzegorza Lato. Tymi słowami: "Dziennikarz sam sobie zadał to pytanie i sam na nie odpowiedział. Mieliśmy z tego sporo śmiechu."

http://stawiam.com/beta/czytaj/newsr...owiedzial.html

I ten gościu ma dziś ubrać koszulkę z Orłem na piersi ?

Jeszcze niech FIFA się lepiej za to weźmie

http://mundial.wp.pl/kat,1728,title,...wiadomosc.html

to może i protest kibicowski w połączeniu z tymi haniebnymi postępkami ludzi spod znaku PZPN da jakieś efekty.
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.10.2009, 10:09
A to głąb, przecież wiadomo, że dziennikarze nagrywają wywiady, z pamięci ich potem nie spisują.
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 14.10.2009 o godz. 10:12.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.10.2009, 10:37
http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,...wiadomosc.html

A ja tylko protestowałem przeciw PZPNowi .....;-)
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 14.10.2009, 10:45
bondTSW napisał(a):Wyświetl post
I nie chce mi się wierzyć, że wolisz żeby Patryk strzelił bramkę z karnego np. takiej Odrze W. niż w meczu Reprezentacji, niż w meczu El. MME tak dla przypomnienia gdzie PL była liderem grupy ...do dziś.
To uwierz. Eliminacje MME nie obchodzą mnie wcale.

A co do Lewandowskiego - ja wiedziałem, że tak będzie! Ja wiedziałem, że dziennikarz nagrał naszego kapitana

I co teraz, Panie Lato, Panie Majewski?

A do Lewandowskiego mam jedno przesłanie - cytując klasyka:

Cytat:
Pan jest zerem, Panie Lewandowski
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.10.2009, 11:45
Rozkminił ktoś, co idzie dzisiaj na TVN7 o 20:05 ?
Przypadek, czy celowa prowokacja ?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 14.10.2009, 12:55
Do Cycusia nigdy nic nie mialem, bo pilkarz drewniany, ale grac chce i lubi to robic. Pracowity, gra w naprawde dobrym klubie, utytulowany, w reprezentacji pierwszy plac.. i mogl sobie spokojnie dociagnac do ME2012 ale spod tych jego rumiencow wylazla pospolita ****a i mu popsula PR.
Cycus niech spierdala.
Ma szczescie ze dzis bojkot meczu, bo by go pewnie 40tys wygwizdalo i wyslalo w przyslowiowy ****ziec.

majewski moglby sobie dzis poprawic wizerunek wywalajac tego lysego zloba z kadry, ale jak sie jest natural born pussy i natural born idiot to sie takich darow od losu nie dostrzega.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
timmdorf
Banita

Od: 10.2009

Stary 14.10.2009, 14:55
Lewy jaki jest taki jest, ale kadrze potrzebny
Ostatnio edytowane przez timmdorf : 03.12.2009 o godz. 19:47.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów