|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dobra nie kłóćcie się czy to aż takie ważne czy wykop będzie miał 6, 8 czy 12 metrów? Dla nas najważniejszą informacją jest na pewno, że znikną te bezsensowne "hokejowe" bandy!
![]()
pbciderek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ku**a wszyscy się spinacie ile metrów będzie miał wykop i po co on w ogóle... co nas to obchodzi? Ważne żeby trybuna stanęła i wszystko było dobrze. Kilka osób zgrywa fachowców gówno o tym wiedząc. Bez sensu, tyle z mojej strony, pozdro
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
A czy można prosić aktualny link do kamerki (nie do zdjęć robionych co 5 minut) z budowy C ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trybuna wschodnia C:
(częstotliwość robienia zdjęć: co 5 minut) umiesz czytać ? Chodziło mi o kamerkę a nie zdjęcia co 5 minut ;p Jeżeli oczywiście taka jest |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Naprawde super ze pleksy znikną nastapi koniec podzialow na d3 ,d2 itd ,koniec podzialow na sektory=cala tryybuna staje sie mlynem ,ludzie z sektorow beda sie widziec,i bedzie tez latwiej dostrzec kto nie spiewa nawet z gory sektora itd to znaczaco wplynie na popraw dopingu i ulatwi go Guliemu Super wiesc !! je***** pleksy![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mam nie odparte wrażenie że drugi poziom trybuny C będzie wyglądał tak:
![]() ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
22 rzędy na takim kawałku nie możliwe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drugi poziom będzie w takim razie znacznie bardziej stromy.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to dobrze myślę
będzie tak jak naszkicowałem ...![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
tak faktycznie..sorki
|
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Mam takie pytanie, nie wiem, czy była o tym mowa, mianowicie, dlaczego ten ostatni 'stopień' pierwszego poziomu jest tak wysoki, ma się tam coś znajdować? Na drugim poziomie jest on raczej normalny, więc o co kaman?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tam będą 2 rzędy dla vipów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Odgrodzenie SkyBoxów od motłochu
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
I dlatego jest ciut wyżej, żeby mogli siedzieć, jak reszta niżej będzie stać... :-o
![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie dla vipów tylko dla niepełnosprawnych!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
No właśnie ktoś ma pewne informacje czy dla vipów czy dla niepełnosprawnych?
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Na 100% na tym podwyższeniu bedą miejsca dla VIPów, tak wynika z planów które zostaly umieszczone w projekcie stadionu. Będą to 2 rzędy przed Skyboxami. Tak sie robi na całym świecie, żeby widoczność była lepsza i nikt stojący im nie zasłaniał. Gdyby były to miejsca dla niepełnosprawnych to po pierwsze nie byłoby jednego stopnia w dół tylko jedna wysokość. Zresztą podwyższenie będzie na całej długości trybuny a miejsc dla niepełnosprawnych jest zdecydowanie mniej.
Tu macie rendery projektu, który tworze. Trybuna jest co do 1cm taka jak będzie w rzeczywistości, więc juz nie musicie rysować szkiców 2 poziomu w paincie. Narazie jest ona w stanie surowym, ale z biegiem czasu będe wrzucał kolejne rendery. ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez radekogi : 09.07.2009 o godz. 19:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
i dla tych i dla tych - 9 VIP boxów w środkowej strefie trybuny i dwa sektory po bokach dla niepełnosprawnych na wózkach po 25miejsc (+25opiekunów)
![]()
Ostatnio edytowane przez dannato : 09.07.2009 o godz. 20:04.
![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Myślę, że w przypadku, gdy szerokie trybuny północna i południowa zawierają w sobie już narożniki, a zewnętrzna elewacja trybun E i W leżałaby na wysokości końca trybun północnej i południowej, paradoksem byłby brak skośnego ustawienia siedzeń w kornerach. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jasne, masz rację - te trybuny nie są najlepsze delikatnie mówiąc i myslę, że przy większym wysiłku pan projektant mógł przy nowym projekcie jakoś to lepiej rozwiązać...ale nie chcę już do tego wracać.
Tego akurat już nie da się zmienić. ![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A można prosić o kamerkę z budowy C ? Chodzi mi o kamerkę a nie o zdjęcia z oficjalnej robione co 5 minut
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
dannato napisał(a): ![]() Było to już milion razy...(i absolutnie nie bronię architekta...ale trzeba być czasem obiektywnym): - trybuny są takie szerokie bo pierwotnie miało nie być narożników - basen przeciekał - a może to wina słabego wykonawstwa a nie projektanta? - i sztania - wg. pierwotnego projektu wyjście piłkarzy miało się znajdować w narożniku - pawilonie medialnym, druga szatnia (gości) miała znajdować się w trybunie głównej (symetrycznie oddalona od wejścia) - zgodzę się jednak, że błędem jest (było) umieszczenie basenu i szatni na pierwszym piętrze... Pierwotnie miało nie być narożników ale krótko po rozpoczęciu prac przy pierwszej trybunie okazało sie ze będą i był czas na przeprojektowanie , szczególnie ze i tak były opóźnienia Budimexu.Poza tym zmiany w projektach na etapie wykonawstwa są powszechną praktyką. O drugiej trybunie nie wspominam bo zawalili pierwszą i drugą stwierdzili że zrobią taką samą żeby nie było różnic. Są różne opinie na temat basenu.Ja obstaję przy tej że konstruktor który byl w zespole O. nie uwzglednił tego że trybuna będzie poddana w czasie meczów znacznie wiekszym obciążeniom dynamicznym niż bywa to w innych budynkach uzyteczność publicznej.Dlatego wystąpiły pękniecia i później grzyb. Szatnie od początku miały być w jednej trybunie bo takie są przepisy UEFA nie wiem kto puścił plotkę że miały być w dwóch trybunach.Może mówisz o jakiejś wstępnej koncepcji bo jej nie znam. Wiem że w projekcie wykonawczym miały być a się nie znalazły Ktoś tam napisal jeszcze że mamy odsłonięte elewację w angielskim stylu i że tak jest na Stamford Bridge . Tylko ze ja nie pisałem o elewacjach bo to kwestia gustu tylko o centralach wentylacyjnych obscenicznie wiszących na trybunach.Byłem na stadionie Chelsea i jakoś takich nie widziałem ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Arapaho: nie wiem jak Ty, ale ja rozróżniam między rzeczami drugorzędnymi a pierwszorzędnymi. Chyba, że jeśli wiesz, że samochód jest kiepskiej marki i ma wiele niedoróbek wymawiasz się przed wsiadnięciem do niego obawą, że na drodze rozleci się na części?
A nasz stadion może i będzie miał wiele felerów, ale jakoś nie wpadło mi do głowy spoglądać co parę minut na dach czy nie zleci mi na głowę. A mniej więcej tak wygląda jęczenie Bronowianina (typowe dla niego w wielu postach). |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zaczęli wielkoluda demontować, to znaczy że będą go przenosić bliżej "E"
![]() ![]() NA ZAWSZE OD ZAWSZE |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
A czemu pod starym A cisza? Ktoś coś wie na ten temat?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|