The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2015, 09:40
lazy napisał(a):Wyświetl post
O pierwszym zdaniu można dyskutować. Natomiast co do drugiego sprecyzuję: Kim jest Kempa żeby mieć wątpliwości? Ona jest urzędnikiem i nie ma ŻADNEGO PRAWA do wątpliwości. To nie jest decyzja uznaniowa.
Sprawa jest prosta - jak wydrukuję to znaczy, że wszystko jest w porządku, a jak się okaże, że od porządku jest daleko, to kto winny - urzędnik.
Jeżeli Prezes TK twierdzi, że wyrok został wydany prawidłowo, to niech to oświadczy pisemnie - wtedy odpowiedzialność urzędnika odpada, a wszak Sędziowie TK odpowiedzialni są sami przed sobą (czyli w sumie jak w Konstytucji 1935 Prezydent RP - odpowiedzialny przed Bogiem i historią).
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.12.2015, 09:48
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Było, ale nie chodziło mi o jakieś nadmierne epatowanie historią.

Smutne to, ale trafiłeś w punkt. Dziś włączyłem Wiadomości, chciałem posłuchać o szczycie klimatycznym i budżecie, bo od tego zależy gospodarka a co za tym idzie także poziom mojego życia a zobaczyłem 15 minut rzygowin wylewających się z ekranu.
Dlatego, ja nie oglądam reżimowych nadal stacji tylko przełączam na TV Republika. Kto ma tą stację ten mógł zobaczyć co ustalono na szczycie klimatycznym. Zrozumiałe dlaczego reżimowe media się o tym nie zająknęły albo enigmatycznie przeleciały po temacie, bo wtedy trzeba by było pochwalić polską delegację, ze nie dała sobie wcisnąć lansowanym m.in. przez UE (Niemców) projektów tzw. dekarbonizacji. Delegacja Polska odwołała się m.in. do geotermii (jej pokłady są bardzo duże w Polsce) jako źródłach redukcji zanieczyszczeń czy wykorzystania lasów, których Polska w przeciwieństwie do innych krajów UE ma sporo. A te lasy dają przeliczalną, konkretną ilość redukcji zanieczyszczenia środowiska. Suma sumarum duży sukces Polski. Trzeba by było pochwalić obecny rząd a to dla wścieklizny medialnej rzecz nie do pomyślenia, dlatego trzeba ogladać bajki o tzw. "zamachach stanu".
W TV Republika minister Szałamacha przedstawił z kolei założenia budżetowe, ich wyliczenia, wpływy do budżetu, które tez mają być większe itp.
Tymczasem w reżimówkach leci tak nachalna antyrządowa propaganda, ze naprawdę można się zrzygać po 5 min.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 15.12.2015, 09:48
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Chroni d u p ę przed czym ?
No cóż - urzędnik w randze ministra - ponosi odpowiedzialność przed Trybunałem Stanu. Prezes TK przed nikim
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.12.2015, 10:15
Przed TS to podobno stanie inny senator PiS, a nie Kempa, jeśli sprawy nie ukręcą.
http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/...u-panstwa.html
Ostatnio edytowane przez emj10 : 15.12.2015 o godz. 10:17.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 15.12.2015, 10:21
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Bo masz mózg wyżarty przez mainstream. Jak ci w twoich zjebanych programach tv lub portalach internetowych nie napisali co masz myśleć i wiedzieć to o tym się nie dowiesz. Z kolei jak ci w tym twoim mainstremowym szambie powiedzą, że Kaczyński jest zły, Macierewicz wywoła wojnę z Rosją, że mamy powrót komunizmu, że Polska się rozpada, że jest skłócona to tym żyjesz i o tym wiesz.
Ogarnij się bo razem z 63,5 kg reprezentujecie poziom dna dna. Możną być lemingiem ale są jakieś granice. tym bardziej przykre jest to jak stajecie się lemingami hipokrytami, takie lemingi do kwadratu już z was są.

W dziesiątkę, po obejrzeniu na przykład takiego gówna kilogramowy 63,5 i asik82 co maja pisać i mówić ?

http://wpolityce.pl/media/275085-zob...-dziela-bronil
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.12.2015, 10:25
Ustawa o Trybunale Stanu

Cytat:
Art. 3.
Cytat:
Odpowiedzialność konstytucyjna obejmuje czyny, którymi osoby wymienione w art. 1 ust. 1, w związku z zajmowanym stanowiskiem lub w zakresie swojego urzędowania, chociażby nieumyślnie, naruszyły Konstytucję lub ustawę.
Który przepis Konstytucji lub ustawy nakłada na Kempę obowiązek weryfikacji orzeczeń TK, pod kątem ich zgodności z prawem, przed ich opublikowaniem ? Pytanie z praktyki. Ilu szefów KPRM pociągnięto do odpowiedzialności konstytucyjnej(albo chociaż wyrażano taki zamiar) za opublikowanie ustaw, których przepisy okazywały się w późniejszym czasie niezgodne z Konstytucją ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.12.2015 o godz. 10:32.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.12.2015, 10:54
TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
Rzygam już tą całą aferą wokół TK. Głosowałem za obecną władzą, ale mogliby już odpuścić dla wszystkich bo mądry głupiemu ustępuje a z wiatrakami nie wygrają. Narobili szumu i teraz w razie jakiś dziwnych orzekań TK w sprawie wprowadzanych ustaw będą mieli całkowite poparcie społeczeństwa.

Media głównego ścieku przez całą dobę mówią tylko o TK. Dla nich nic się nie liczy, no chyba że pan schultz(celowo z małych liter), który śmie wtrącać się w politykę naszego kraju!

Nie staram się już oglądać programów informacyjnych za to przerzuciłem się na stacje muzyczne i naprawdę polecam wszystkim odetchnięcie od tego całego wyolbrzymionego zgiełku z TK bo już niedługo święta.
Odpuścić? To tak jakby samemu położyć się do trumny i dać się zasypać ziemią.
Tamci żadnych skrupułów mieć nie będą, bo walczą o wpływy i kasę, którą PiS chce im zabrać.
Wyjątkowo naiwne rozumowanie, że PiS odpuszcza w sprawie TK, a później ludzie PO w Trybunale pod wpływem negatywnej reakcji społeczeństwa nie uwalą prospołecznych ustaw
Ostatnio edytowane przez rozarian : 15.12.2015 o godz. 10:58.
kerim1906
Banita

Stary 15.12.2015, 11:30
rozarian Dokładnie, to są takie same postawy jak tzw dziennikarzy "prawicowych" typu Warzecha czy inni.Jak słyszę że trzeba zachować standardy i inne duperele to krew mi sie gotuje.Odpowiadam Z GANGSTERAMI TYLKO GANGESTERSKIMI METODAMI. Z nimi inaczej się nie da.Wypalić gorącym żelazem , zakopać, odkopać i dla pewności jeszcze raz, a jak której k...e mało to powtórzyć do skutku.

Tutaj jak ktoś ma wątpliwości do jakiego "sortu" należy

Najpierw urbanoplatfusiara mucha https://twitter.com/zaorany/status/676476191499526144

Tutaj odpowiedz Pereira Samuel https://twitter.com/hashtag/najgorsz...lakow?src=hash

Proste i łatwe do wyboru

Stanowski to nie moja bajka ale od pewnego czasu mądrze prawi,kto przeczyta całość a nie tylko tytuł sam oceni

http://weszlo.com/2015/12/15/jak-co-...stanowski-138/
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 15.12.2015 o godz. 12:05.
misieq
Member

Od: 11.2002

Stary 15.12.2015, 11:45
No to teraz dopiero się zacznie. KOD już chyba formuje szyki

http://wpolityce.pl/polityka/275117-...c-wielu-karier
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.12.2015, 11:47
sitwa skrupułów nie miała przez ostatnie 8 lat jak zamykała szpitale,POdnosiła ceny lekarstw,wyganiała młodych na emigracje za godnym życiem...
kerim1906
Banita

Stary 15.12.2015, 11:54
He,he było to kilka dni temu ale wkleję bo jak bym słyszał kilogramowego 63,5 czy Asika82.Halo to wy ?

https://pbs.twimg.com/media/CWQXvDKWoAAvIai.jpg
emj10
Senior Member

Stary 15.12.2015, 12:14
No to mamy kolejny transfer rodem ze Stanu Wojennego
https://www.youtube.com/watch?v=VXIAxg2YMXk

Cytat:
Nowym szefem rady, jak się dowiedzieliśmy, będzie znany amerykanista profesor Zbigniew Lewicki.
http://kulisy24.com/polityka/ministe...i-jacka-krawca

Najpierw prokuratorzy ze SW, później kilku TW, a na deser politolog obecnie chodzący na pasku judeamarykańskim.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 15.12.2015 o godz. 12:17.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 15.12.2015, 12:17
Żadnego odpuszczania, nie cofać się ani na krok. jeszcze pewniej iść do przodu. Tą kwicząca bandę postkomunistycznych świń odsunąć czym prędzej od rządów, mediów publicznych, zacząć czyścić sądownictwo. Ta banda dobrze wie, ze realizacja programu PiS 500+, obniżenia wieku emerytalnego, czy bezpłatne leki dla ludzi od 75 lat to dla nich gwóźdź do trumny.
Nawet ich zwolennicy jak poczują w portfelu pieniądze i nie będą musieli płacić za leki w następnych wyborach nie dadzą sobie tego odebrać. Sitwa o tym dobrze wie i dlatego ujada i kwiczy. Mają strach przed oczami.
kerim1906
Banita

Stary 15.12.2015, 12:38
emj10 Mitomanie, twoja gówn...a propaganda nie działa, zapłacz się za bieleckim i krawcem.Jesteś bezsilny i możesz tylko wyć.Oczywiście możesz liczyć na wsparcie "Wiślaków" którzy zaraz się zbiegną i dadzą mi odpór.Kiedyś mnie to dziwiło, dzisiaj nic a nic.Byłeś , jesteś i pozostaniesz pośmiewiskiem tego forum oczywiście dla myślących i znających twoją mitomańską "twórczość".Wszędzie byłeś, wszystko widziałeś, na wszystkim się znasz,pracowałeś na ziemi i w galaktyce.Jak ktoś cię czyta od początku to nie może sie nadziwić twoim zdolnościom i walorom.Nie wiem czy poniektórzy traktują cię z przymrużeniem oka czy tego nie dostrzegają.Jeżeli to pierwsze to mogę zrozumieć, jeżeli to drugie? cóż .....................
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.12.2015, 13:22
emj10

Jaki procent nominacji, dokonanych (lub proponowanych) przez PiS, jest na teraz wątpliwej jakości (w kontekście negatywnych związków z PRLem), niech zaryzykuje, 0,003, czy 0,001, oto clou postrzegania świata przez manipulatora, to co robisz, to coś więcej niż z igły robienie wideł. A przy PO był jaki procent, "ciut" inny, bo PO jest w jednym szeregu z PSLem, z SLD, oraz z WSI, jednym słowem pełnymi garściami brała co sojusznicy ideowi zaproponowali i nadal proponują.

Dla mnie, w kontekście antykomunistycznej polityki, istotne jest kogo dziś popierają twórcy i założyciele KOR(Macierewicz) i WZZ(Gwiazda, Wyszkowski), ...a to że media "głównego ścieku" i ich naiwni klienci będą szukać igły w stogu siana, to już ich wewnętrzna sprawa, ja mam to szczerze gdzieś... dla mnie liczy się całość, a ta nie wygląda tak jak przekazują to propagandziści o mentalności Twojego idola, A. Michnika, moim zdaniem prezentujesz jego etykę, widać wiele was łączy.

EDIT.
Wszelkie wątpliwe nominacje zawsze należy wyjaśniać, a jak są uzasadnione, merytoryczne lub etyczne powody, to naprawiać, ale nie dam sobie wmówić, że kilka czarnych owieczek skreśla tysiące przyzwoitych ludzi, idących ramię, w ramię z A. Gwiazdą, w ramach tej samej antykomunistycznej etyki. Ostatnie słowo, z poprzedniego zdania użyłem w tym tekście kilka razy, bo o ten kontekst przecież chodzi, a na te drugie, merytoryczne oceny, przyjdzie jeszcze bowiem czas, teraz jest moim zdaniem, na to zbyt wcześnie.
Ostatnio edytowane przez milosz : 15.12.2015 o godz. 15:25.
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.12.2015, 15:56
Dla niektórych zatroskanych rządami PiS-u medycyna podaje pomocną dłoń.
https://www.youtube.com/watch?v=hB_AP_azrxw

Ostatnio edytowane przez hiszpan00 : 15.12.2015 o godz. 15:59.
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.12.2015, 17:01
Wielcy obrońcy demokracji w wydaniu PO i Nowoczesniej... gdzie byliście gdy łamano prawo i konstytucje za czasów rządu PO-PSL?!!! Gdzie byliście gdy wasi idole w sowa i przyjaciele pokazali prawdziwą twarz?!!! Gdzie szef MSW Bartłomiej Sienkiewicz mówi, że "Polskie państwo istnieje tylko teoretycznie" Szef MSW mówi m.in. że "państwo polskie istnieje teoretycznie, praktycznie nie istnieje", funkcjonariusze BOR "mają syndrom sztokholmski", Polskie Inwestycje Rozwojowe - flagowy projekt rządu Tuska - określa mianem "...., dupa i kamieni kupa"!!!! Z kolei Belka wspomina, że kilka miesięcy przed wybuchem afery z Amber Gold ostrzegał o tej sprawie premiera Tuska!!!! Plują narodowi w twarz a wy ich jeszcze bronicie?!!!
To chyba dobrze, że PIS porządkuje państwo, czy może ci wielcy zwolennicy tzw demokracji w wydaniu PO uważacie, że państwo dalej powinno istnieć tylko teoretycznie?!!!
Gdzie byliście gdy PO i PSL wybrało 5 sędziów TK łamiąc konstytucję?
Jak można bronić TK, która orzeka, że moje/nasze pieniądze z OFE to nie moje pieniądze a państwa... szkoda tylko ze to z mojej pensji ściągane...
Gdzie byliście gdy Kopaczowa kłamała w sprawie uchodzców... dzięki, której mamy mieć ich 7 tyś?!!! Polacy uciekają z kraju a w zamian ściągają nam na głowe zagrożenie?!!!
W kogo wierzycie? W Tomasza Lisa, który:

https://www.youtube.com/watch?v=9_f-axbuI9A
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.12.2015, 17:08
Cytat:
Rzygam już tą całą aferą wokół TK. Głosowałem za obecną władzą, ale mogliby już odpuścić dla wszystkich bo mądry głupiemu ustępuje a z wiatrakami nie wygrają.
Nie piję bezpośrednio do Ciebie ale właśnie to jest cel mediów żeby ludziom zohydzić partię lub jakąś sprawę. Tak s....ysyny piętnują byle gówno, tak się czepiają, tyle o tym mówią, że ludzie rzygają PiSem/kibicami/Smoleńskiem, że aż nienawidzą tej partii, kibiców itd.
A tak na prawdę to niby gdzie PiS dużo gada o TK? To media narzucają dyskurs. Jak będa chciały media to będą gadać o bajkach z politykami i będziemy rzygać gadkami o bajkach bo, kórego kanału nie włączysz to tylko o jakichś bajkach .......ą.
To jest straszna polityka mediów i dlatego by się przydało te szwabskie media wyjebać w kosmos i tych volksdojczy Lisów i innych wysłać na emerytury.
Mamy obce media i mamy zdrajców narodu jako dziennikarzy. Wniosek? Jak się chce rzygać Smoleńskiej, PiSem i kibicami to znaczy, że jednak systemowi są te sprawy niewygodne i specjalnie obrzydzają.

To samo jest z tym jak nas widza media za granicą. Chwała Bogu, że mamy internet i wszystko można łatwo sprawdzić, można się bawić w małego detektywa. I co się okazuje? Że te media zachodnie to tak nas widzą bo jakieś .......one śmiecie dziennikarskie wypisują paszkwile na Polskę - już nawet nie mówię o PiSie ale o narodowcach, MN, kibicach na łamach zachodnich gazet, portali, dają wywiady telewizjom.
To jest czyste kurestwo i za takie coś to powinna być szubienica. Nie dość, że tu robią krecią robotę to jeszcze za granica plują na Polskę.
Najpierw sami plują a później mówią "patrzcie jak o nas piszą za granicą". Szczyt bezczelności.
A tak na prawdę zastanówmy się. Co kogo za granica obchodzi Polska? Chuja obchodzimy kogokolwiek tak samo jak nas chuja obchodzi Łotwa, Litwa (no chyba, że chodzi o sprawy naszych Rodaków na Litwie), Szwecja, Dania, Niemcy itp.
Zadajmy sobie pytanie. Jaką my mamy wiedzę na temat choćby naszych sąsiadów? Czy wiemy kto jest prezydentem, premierem Czech, Słowacji? Czy wiemy jakie te Kraje mają stanowiska w wielu ważnych sprawach dla Europy, dla siebie? Czy tam są zadymy narodowców? Jeśli tak to kiedy, gdzie ostatnio były?
Jestem pewien, że wielu z nas, kibiców nie orientuje się nawet w sprawach kibicowskich za granicą. Choć się interesujemy tym, choć się gdzieś przeczyta, obejrzy filmik z zadymy to w natłoku informacji i zgiełku życia to wszystko przemija. Pozostaje tylko w pamięci (albo i nie) fakt, że np w Sztokholmie była zadyma przed derbami ale w sumie ilu się biło, ilu zatrzymano, czy się coś grubego tak an prawdę działo? Kto o tym będzie pamiętał? W ogóle co to kogo obchodzi? Czy ich życie i sprawy mają wpływ na Polskę?
Jedynie może pozostaje taki stereotyp, że w tym kraju to można w mordę dostać, że na zachodzie to rządzi pedalstwo i upadek moralny panuje, że gdzieś tam szaleją narodowcy a gdzieś antifa. Ale kojarzyć fakty? Wątpię. No chyba, że tylko ja jestem głupi a wszyscy, w szczególności lewactwo może wyliczać na palcach argumenty na to, że ty i ówdzie jest straszne kibolstwo lub faszyzm bo wtedy i wtedy to była taka i taka sytuacja.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
emj10
Senior Member

Stary 15.12.2015, 17:19
Całkowita, a dokładnie prawie całkowita (nie licząc OFE) zgoda z Korwinem:
https://www.youtube.com/watch?v=or9d...ature=youtu.be
kerim1906
Banita

Stary 15.12.2015, 17:21
Szydło masakruje urbanoplatfusiarnię , polecam wysłuchanie w całości , warto

http://vod.gazetapolska.pl/11984-cal...5-grudnia-2015
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 15.12.2015, 18:14
Wystarczy porównać kartoniadę trzymaną przez 20 tys. kibiców na Wiśle a kartoniadę grupki posłow PO, żeby zobaczyć, ze to nieudaczna banda:
http://media.wplm.pl/pictures/835x46...1638dd6882.png

serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.12.2015, 18:32
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Całkowita, a dokładnie prawie całkowita (nie licząc OFE) zgoda z Korwinem:
https://www.youtube.com/watch?v=or9d...ature=youtu.be
Nie zgadzam się, wg Korwina nie ma znaczenia czy wygra Wisła czy Cracovia... pojebany
misieq
Member

Od: 11.2002

Stary 15.12.2015, 18:34
Jutro w Sejmie nowa oprawa "Kaczyński przeproś Gestapo".
TSWthedues
Senior Member

Stary 15.12.2015, 19:16
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy porównać kartoniadę trzymaną przez 20 tys. kibiców na Wiśle a kartoniadę grupki posłow PO, żeby zobaczyć, ze to nieudaczna banda:
http://media.wplm.pl/pictures/835x46...1638dd6882.png

Sektorówka w sejmie! dawać zakazy stadionowe (sejmowe)!
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 15.12.2015 o godz. 19:47.
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 15.12.2015, 19:16
Wiedza na dzisiaj:

Jestem gorszego sortu
Jestem komuchem
Jestem złodziejem
Jestem gestapowcem...

I .......
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.12.2015, 19:21
I jesteś na tyle głupi, że łykasz co Ci w TV powiedzą... Obejrzałbyś wywiad z Kaczyńskim, w którym używa określenia "gorszy sort Polaków", to może nie pisałbyś głupot (jak zwykle zresztą).
emj10
Senior Member

Stary 15.12.2015, 19:22
Dla mnie też nie ma zaczenia, czy wygra Wisła, czy Cracovia
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.12.2015, 19:25
O Polkach gorszego sortu czyli słowach Kaczyńskiego jest już napisane tutaj kilka stron.
Moim zdaniem powinieneś jeszcze dopisać, że jesteś debilem. Potwierdzają się tylko moje słowa, że lemingi czerpią wiedzę z mainstreamu i żyją tą wiedzą. Dla nich nic innego nie jest istotne tylko to co media wyskrobią i później się żywią tą wiedzą, robią afery i różne dziwne akcje.
Szkoda takich ludzi. Trzeba pracować nad reformą edukacji bo jak widać te 30 procent Polaków daje się robić w konia jak dzieci. No chyba, że wychowanie seksualne by sie przydało bo może chodzi o to, że te 30% lubi być ruchane w dupę przez polityków. Ale to tak samo złe jak nieumiejętność czytania ze zrozumieniem, myślenia i selekcji informacji.
Nie idźcie tą drogą.

PS No chyba, że donosisz na Polskę za granicę więc jesteś Polakiem gorszego sortu, w takim razie przepraszam.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
TSWthedues
Senior Member

Stary 15.12.2015, 19:57
Cytat:
OJeśli rząd w Polsce chce zdobyć wpływ na wymiar sprawiedliwości i media, to UE ma nie tylko prawo, ale i obowiązek "mieszania się" - uważa szef MSZ Luksemburga Jean Asselborn. Zdaniem Witolda Waszczykowskiego wypowiedź ta łamie zasadę poszanowania suwerenności.

"Praworządność jest w Europie fundamentalnym prawem"

Asselborn, którego kraj przewodzi w tym półroczu UE, był pytany przez niemiecką telewizję ZDF, jak Europa powinna reagować na sukcesy wyborcze "partii prawicowych, skrajnie prawicowych, a po części wręcz antyeuropejskich".

Szef luksemburskiej dyplomacji podkreślił, że praworządność jest w Europie "fundamentalnym prawem", którego trzeba przestrzegać, i którego nie wolno ograniczać. - Uważam, że Bruksela powinna to powiedzieć niektórym krajom - zauważył Asselborn, dodając, że praworządność jest "fundamentem, esencją" Unii.

- Obserwujemy od 2010 roku na Węgrzech rozwój (wydarzeń), którego trzeba się obawiać. Jeżeli teraz w Polsce nowy rząd chce uzyskać wpływ na wymiar sprawiedliwości, na wolność mediów, to jest to bardzo złe, a UE nie tylko ma prawo, ale wręcz obowiązek mieszania się w celu powstrzymania tej tendencji - powiedział Asselborn ZDF.
Widzisz teraz co się dzieje 63,5? Chodzą i pieprzą jakieś głupoty a przy tym robią z nas faszystów! niedługo to Ci banksterzy z Luxemburga nazywać nas będą nowymi nazistami europy a ruscy z drugiej strony będą się tylko uśmiechać:/ Boże... to całe PO i Nowoczesna nie ma za grosz wstydu!
O Polsce za granicą trzeba mówić tylko i wyłącznie dobrze! Ludzie bez honoru, którzy nie potrafią wbić do swojej pustej głowy, że to ludzie wybrali PiS a nie PiS zrobił zamach na Demokrację!

P.S. dojdzie do tego, że niedługo ta cała fala imigrantów będzie bardziej szanowana niż Polacy...
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 15.12.2015 o godz. 20:02.
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.12.2015, 20:12
TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
Ludzie bez honoru, którzy nie potrafią wbić do swojej pustej głowy, że to ludzie wybrali PiS a nie PiS zrobił zamach na Demokrację!
Partia PiS-u nie dała się zdyskredytować jakby to powiedział Niesiołowski to plugawe i obrzydliwe! To przecież czystej postaci zamach na demokrację

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów