The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2015, 11:02
https://www.youtube.com/watch?v=0jblMTKciZI

Ziemkiewicz w formie. PO zmasakrowana. Ludzie Okrągłego Stołu rządzą od 1989 roku. Musimy ich zmieść. Afery i taśmy z Sowy dowodzą, że rządziła nami jakaś sitwa. Czego jeszcze nie rozumiecie? Nie rozumiecie słów Kiszczaka z 1989 roku TAK z 1989 roku? Tych słów nie rozumiecie? To przeczytajcie 100 razy.

"Służba Bezpieczeństwa może i powinna kreować rożne stowarzyszenia, kluby czy nawet partie polityczne. Ma za zadanie głęboko infiltrować istniejące gremia kierownicze tych organizacji na szczeblu centralnym i wojewódzkim, a także na szczeblach podstawowych, musza być one przez nas operacyjnie opanowane. Musimy zapewnić operacyjne możliwości oddziaływania na te organizacje, kreowania ich działalności i kierowania ich polityka." -
Czesław Kiszczak, luty 1989 rok na posiedzeniu kierownictwa MSW do wyższej kadry Służby Bezpieczeństwa w PRL.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 13.12.2015, 11:39
Dzisiaj rocznica 13.12. tez niedziela.Niech ten obrazek będzie komentarzem https://pbs.twimg.com/media/CWC5cqAWsAEdLtK.jpg

Jeszcze niedawno szmatława urbanoplatfusiarnia urządzała mordercy pochówek z honorami a komoruski na mszy w kościele mówił do sowieckiego namiestnika "śpij żołnierzu niech ci się Polska przyśni"tfu na pohybel
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 13.12.2015 o godz. 11:43.
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.12.2015, 11:55
Powyższa wypowiedź idealnie obrazuje wyborców PiS. Dziękuję za ten obrazek Mirku
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.12.2015, 12:07
Ktoś musi mieć smutne życie koło 50-stki, aby wpaść w środku nocy po wielu dniach przerwy i zaspamować tak polityczny

Teraz już można odliczać kiedy nastąpi kolejne zwiastowanie. Pewnie gdzieś w okolicach Bożego Narodzenia.

PS. Teraz już wiemy na 100%, że jesteś pisowcem, bo sam się do tego przyznałeś, więc proponuję zmianę forum na to partyjne, no chyba, że moderacja toleruje płatnych subskrybentów
Ostatnio edytowane przez emj10 : 13.12.2015 o godz. 12:10.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.12.2015, 12:12
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Powyższa wypowiedź idealnie obrazuje wyborców PiS. Dziękuję za ten obrazek Mirku
A konkretniej? Coś nie tak w obrazku?
kerim1906
Banita

Stary 13.12.2015, 12:41
szechter i mordercy wron-y to twoi idole,wczoraj skakałeś z Gertychem i krzyczałeś "ktz za pisem ten...", dupek
siemstein
Senior Member

Stary 13.12.2015, 12:59
Ahhh, miód na moje serce
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.12.2015, 13:00
Ok, napisz mi tylko co w obrazku nie tak jeśli możesz?
kerim1906
Banita

Stary 13.12.2015, 13:11
Ahhh, miód na moje serce
wiem i nie dziwię się , jest tu was więcej
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.12.2015, 13:32
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ok, napisz mi tylko co w obrazku nie tak jeśli możesz?

https://www.youtube.com/watch?v=AWrk80LRONE
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.12.2015, 19:54
Dziś w telewizji pokazywano wyłącznie małe grupki ludzi i nie było ani jednego ujęcia całego rozciągniętego marszu. Wczoraj za to pokazywano kilkanaście razy marsz "z lotu ptaka" (pokazano nawet mapkę ulicy i zaznaczono na niej jak bardzo rozciągnięty jest tłum ludzi).
Przypomina mi to pewne ujecie z kampanii "Nowoczesnej".
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.12.2015, 20:29
Hiszpan , nieprawda, ogladałem marsz w 'reżimowym' tvn24 i bez najmniejszego problemu po pokazywanych ujęciach można było stwierdzić, że ludzi jest więcej niż wczoraj. generalnie sposob relacji bardzo podobny do wczorajszego(nie mówie o komentarzach tylko sposobie kręcenia). ale mogę sie mylić bo jestem z najgorszego sortu.

A tak poza tym to staram się nie zwracać tu osobiście bo każdy sobie rzepke skrobie i poglądy ma własne, ale poziom wypowiedzi Kerima to jest dno dna proszę Pana. Nie potrafisz sformułować wypowiedzi nie obrażającej innych. Czytam ten temat dość długo i na palcach jednej ręki można policzyć Twoje nieagresywne posty. Śmiać mi się chciało jak likwidowałes avatar z Dudą, po tym jak poleciał w kwestie kibicowania. Interesuje mnie trochę co wiedziałeś o tym cżłowieku 3-4 lata temu...Szacun jeżeli więcej niż przeciętny jego wyborca czyli nic. Starajcie się mniej piany toczyć, wiadomo że PiS ma tu większość, ale odrobina szacunku dla tych co mają inne zdanie. Można się kłócić nie wyzywając nikogo od razu od komuchów lemingów itd...Co do zaistniałej na arenie politycznej sytuacji to przytaczam po raz kolejny https://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68

A z mojej strony jako nie głosującego na PiS, rozbawiła mnie ostatnio sytuacja gdzie jedynym argumentem dla którego dobrze znany lubiany wykształcony i szanowany przeze mnie znajomy argumentował oddanie głosu na PiS "bo to jedyna partia która głosi wartości chrześcijańskie'. Ratunku, Grzegorz Braun to nie startował?!

Jedni straszą brakiem demokracji, drudzy widzą Polskę w ruinie, trzeci cos od rzeczy bełkoczą, a jakby się każdy wziął do roboty, to od razu by się polepszyło. Ja nie widzę ani braku demokracji, ani Polski w ruinie. Widzę obrzydliwą i wszystkim znaną walkę o władzę. Oby nie zaszła za daleko
Ostatnio edytowane przez adas123 : 13.12.2015 o godz. 20:50.
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.12.2015, 20:56
http://fakty.interia.pl/raporty/rapo...mmentsZoneList
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 13.12.2015, 20:56

Dokładnie Z TEGO POWODU, uważam że urzędy, służby itp. nie powinny podawać szacunków!

https://twitter.com/skorzynski/statu...23987823484928

O dziwo obrazek pochodzi z Faktów TVN
heoij
Senior Member

Stary 13.12.2015, 21:04
adas123 napisał(a):Wyświetl post
Hiszpan , nieprawda, ogladałem marsz w 'reżimowym' tvn24 i bez najmniejszego problemu po pokazywanych ujęciach można było stwierdzić, że ludzi jest więcej niż wczoraj. generalnie sposob relacji bardzo podobny do wczorajszego(nie mówie o komentarzach tylko sposobie kręcenia). ale mogę sie mylić bo jestem z najgorszego sortu.
Hiszpanowi chodziło o TVP Info. Wczoraj i dziś specjalnie obejrzałem oba marsze, żeby mieć porównanie i wczoraj TVP miała kamerę z góry a dzisiaj wszystko było transmitowane z dołu tak w ramach wyjaśnienia. Dziwne, że wczoraj była taka możliwość a dzisiaj już nie.
Ostatnio edytowane przez heoij : 13.12.2015 o godz. 21:06.
adas123
Senior Member

Stary 13.12.2015, 21:06
No to warto doprecyzowywac wypowiedzi w takim razie
heoij
Senior Member

Stary 13.12.2015, 21:11
A z mojej strony jako nie głosującego na PiS, rozbawiła mnie ostatnio sytuacja gdzie jedynym argumentem dla którego dobrze znany lubiany wykształcony i szanowany przeze mnie znajomy argumentował oddanie głosu na PiS "bo to jedyna partia która głosi wartości chrześcijańskie'. Ratunku, Grzegorz Braun to nie startował?!
Trochę miał racji ten twój znajomy. Grzegorz Braun nie zarejestrował list wyborczych nawet w połowie okręgów, także tak jakby go nie było.

Sam na niego glosowałem w I turze w wyborach prezydenckich, ale w samorządowych nie zarejestrował list w moim regionie także głosowałem jak twój znajomy
Ostatnio edytowane przez heoij : 13.12.2015 o godz. 21:22.
adas123
Senior Member

Stary 13.12.2015, 21:13
Akurat w Krakowie z tego co mi wiadomo zarejestrował. W okręgu tarnowskim też bo Wieliczka pod niego podlega więc widziałem kartę. Więc mój znajomy miał szansę. A chyba warto głosować wedle przekonań a nie mniejszego zła,hm?
heoij
Senior Member

Stary 13.12.2015, 21:15
12 - Chrzanów - część województwa małopolskiego obejmująca obszary powiatów: chrzanowski, myślenicki, oświęcimski, suski, wadowicki.

Tu go nie było.

Niestety nie miałem wyboru i wybrałem mniejsze zło
Ostatnio edytowane przez heoij : 13.12.2015 o godz. 21:17.
siemstein
Senior Member

Stary 13.12.2015, 21:17
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post

Dokładnie Z TEGO POWODU, uważam że urzędy, służby itp. nie powinny podawać szacunków!

https://twitter.com/skorzynski/statu...23987823484928

O dziwo obrazek pochodzi z Faktów TVN
Ale, że co? Jedni są lepsi od drugich, bo ich było więcej? Żenada
heoij
Senior Member

Stary 13.12.2015, 21:19
Wczoraj wybiórcza, tvny, onet i natemat spuszczały się ilu to ich nie było, to dzisiaj już siedzą cicho.
Ostatnio edytowane przez heoij : 13.12.2015 o godz. 21:29.
adas123
Senior Member

Stary 13.12.2015, 21:23
Nie no jasne, nie było to nie było. W tej sytuacji którą przytoczyłem chodzi o to, że dużo ludzi dla których 'wartości chrześcijańskie' są głównym powodem głosowania na daną partię/kandydata(czego ja osobiście nie ogarniam ale akceptuje bo czemu nie) nie dostrzega, że są kandydaci dla których to jest dużo ważniejsze niż dla Kaczyńskiego i spółki, no ale na nich nikt nie zagłosuje bo w cieniu są i pewnie zawsze będą.
heoij
Senior Member

Stary 13.12.2015, 21:26
adas123- wiesz co, jak spytałem się rodzinę czy znajomych (starsze pokolenie niż ja) czy wiedzą kto to jest Grzegorz Braun, to nikt nie wiedział o kogo chodzi. Jedna osoba skojarzyła go tylko z prezesem TVP, druga, że to jakiś żyd i na tym się skończyło

Teraz sobie pomyśl jaką moc mają media, szczególnie telewizja, żeby kogoś wypromować- dobrym przykładem jest ostatnio Petru i jego "Nowoczesna" a jak innych można zamilczeć żeby się nikt nie dowiedział o ich istnieniu.

Sam Internet to jeszcze na dzisiaj za mało żeby zaistnieć w polityce. Telewizja wciąż ma dużo do powiedzenia (jeżeli nie najwięcej) i przez najbliższe lata nic się nie zmieni w tej kwestii.

Dlatego tak ważne jest dla mnie np. pokazywanie wydarzeń obiektywnie- patrz oba marsze transmitowane przez TVP Info.
Ostatnio edytowane przez heoij : 13.12.2015 o godz. 21:39.
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.12.2015, 21:26
P. KuKiz tłumaczy Petru jaki z niego zlodziej z PO:

https://www.youtube.com/watch?v=rLOocCpRG_A
adas123
Senior Member

Stary 13.12.2015, 21:39
Hubert oczywiście. Ale Ty jakoś go znasz, bo pewnie masz sprecyzowany pogląd i znalazłeś gościa, z którym się zgadzasz. Świadomy wybór, tak powinno być.
Media siłe mają ogromną, najlepszy przykłąd to Razem tuż przed wyborami, inna sprawa, że ten cały Zandberg brzmiał spokojnie, rozsądnie co dla wielu ludzi wystarczyło żeby oddać na niego głos, bo mieli dość darcia japy od 10lat, a jak ktoś głosuje nie z przekonania tylko po to żeby oddać głos(a takich ludzi pewnie jest bardzo dużo) to trafił do nich w sam raz. Tu też mam przykład z grona znajomych, koleżanka wahała się między Korwinem a Razem, trochę różne krańce poglądów na świat.
Co do Petru, to ja mam mieszane uczucia, uważam że przejmie on elektorat platformy, ale wątpie żeby miał kiedykolwiek większość jak PiS teraz, żeby móc spokojnie pomysły realizować. Osobiście jako klasa średnia trochę żałuję, bo uważam go za inteligentego człowieka. Chciałbym się nie mylić, jakby co odszczekam wszystko.
Co do Kukiza którego leszekm przytacza to mam wrażenie, że za dużo alkoholu i narkotyków przyswoił w swoim życiu. Na jego miejscu absolutnie powinien być Korwin, który wniósłby nieporównywalnie większa wartość swoimi wypowiedziami.
Wiadro pomyj teraz po mnie pójdzie za tego Petru, no ale trudno. Każdy się może mylić
heoij
Senior Member

Stary 13.12.2015, 21:46
Hubert oczywiście. Ale Ty jakoś go znasz, bo pewnie masz sprecyzowany pogląd i znalazłeś gościa, z którym się zgadzasz. Świadomy wybór, tak powinno być.
Tylko ja go znalazłem, ponieważ korzystam z Internetu, różnych stron itp. itd. A jak ma go znaleźć moja babcia która nie korzysta z Internetu w ogóle, tylko jak coś posłucha radia i obejrzy telewizję. Tak samo moi rodzice, nie mają za bardzo czasu żeby korzystać z Internetu, bo przez większość swojego życia obchodzili się bez niego i dla nich wystarczy obejrzeć wieczorem same Wiadomości. Oni nie dowiedzą się o takim Braunie, bo nie usłyszą o nim w telewizji. A takich osób są miliony w naszym kraju ...

PS: Co do Petru poczytaj kto go finansuje/ sponsoruje i jakim ludźmi się otacza a zrozumiesz, że na dłuższą metę to okażą się Ci sami ludzi którzy stali za PO a szczególnie za Prezydentem Komorowskim

Sam mogę Ci polecić do przeczytania książkę Wojciech Sumlińskiego- Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego

Co ciekawe ani w czasie kampanii prezydenckiej ani po niej Komorowski nie podał Sumlińskiego do Sądu, ponieważ sam wie, że to co napisał jest prawdą a Sumliński ma na to jeszcze dowody.
Ostatnio edytowane przez heoij : 13.12.2015 o godz. 22:01.
adas123
Senior Member

Stary 13.12.2015, 21:53
Ciężko się nie zgodzić z tym co napisałeś chociaż dalej twierdzę, że zbyt wielu ludzi wybiera swoje 'mniejsze zło' bo nie chce im się szukać dla siebie odpowiedniego kandydata, bliższego ich poglądom, albo głosują ' bo matka ciotka ojciec też tak głosują'. Co nie zmienia faktu, że przytoczony przez Ciebie przykład jest bardzo trafny, ale daje też nadzieje, że już niedługo kolejne pokolenia będą bardziej świadome swoich wyborów.

Co do Petru to wiem, czytałem, ale mam nadzieję, że w odpowiednim momencie będzie umiał podjąć słuszne decyjze. Niewątpliwie umie on liczyć, a że nie podejrzewam go o złą wolę w działaniu, to ta umiejętność może wiele zmienić. Chciałbym się nie mylić
Ostatnio edytowane przez adas123 : 13.12.2015 o godz. 22:00.
heoij
Senior Member

Stary 13.12.2015, 22:05
Co do Petru to wiem, czytałem, ale mam nadzieję, że w odpowiednim momencie będzie umiał podjąć słuszne decyjze. Niewątpliwie umie on liczyć, a że nie podejrzewam go o złą wolę w działaniu, to ta umiejętność może wiele zmienić. Chciałbym się nie mylić
Ja też chciałbym się mylić, ale jeżeli ktoś Cię finansuje/ sponsoruje to wcześniej czy później będzie coś od Ciebie chciał/ żądał w zamian i upomni się o swoje bez względu jakie Ty masz na to zdanie i będziesz zmuszony się z tego wywiązać.

Bo nic za darmo się w życiu nie dostaje, nawet czasu antenowego w telewizji, pamiętaj Petru też pewnie o tym doskonale wie i zdaje sobie z tego sprawę.
Ostatnio edytowane przez heoij : 13.12.2015 o godz. 22:10.
heoij
Senior Member

Stary 13.12.2015, 22:21
adas123
Senior Member

Stary 13.12.2015, 22:21
Pytanie brzmi czy to 'jego' będzie miało bezpośredni wpływ na życie zwykłego człowieka. Pożyjemy, zobaczymy, póki co szykuje się burzliwy czas, przekrzykiwanie, nagonki medialne i licytacja kto komu bardziej i w imię czego. PiS ma niepowtarzalną szansę pokazania, że wszyscy dookoła się mylą, powinni ją wykorzystać, bo drugiej mieć nie będą.
Początek nieciekawy, trochę na własne życzenie

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów