|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jedna rzecz jest dla mnie przerażająca.
Nawet nie mając wiele pieniędzy można było wzmocnić (albo właściwie uzupełnić skład). Rozumiem że nie mamy kontaktów menadżerskich w Ameryce Południowej żeby pozyskać np. Diaza ze Śląska. Również nie będę robił z siebie błazna i pisał o jakichś wynalazkach z 1. FM 2. Z ligi Serbskiej czy Chorwackiej (po prostu ich nie oglądam!) 3. Polecam piłkarzy za darmo albo za nieduże pieniądze tych których widziałem wiele razy Tak wyśmiewani przez niektórych na forum Pietrasiak i Tosik z Polonii Warszawa. Obaj przyszli za darmo i od razu wywalczyli miejsce w pierwszej 11. Nie są to oczywiście piłkarze moich marzeń ale lepsi od Bunozy czy Cikosa. Ileż bym dał żeby to Pietrasiak i Tosik (gra na lewej i prawej obronie) grali zamiast wynalazków Kapki! A ile było chichów śmichów niektórych pseudo znawców na forum jak pisałem jakiś czas temu że obaj są za darmo i do wzięcia. Jak cie nie stać na nowego Mercedesa czy BMW to lepiej kupić kilkuletniego Golfa czy Corolle niż kombinować jak koń pod górę. Kolejny to Bruno - kwota odstępnego trochę ponad 200 tysięcy euro. Niewielkie pieniądze a świetny pomocnik. Może grać zarówno jako defensywny jak i ofensywny pomocnik Sporo temu pisałem tez że Mierzejewski czy Peszko byli do wzięcia za darmo. Też były śmichy chichy kto to jest! Widać jacy znawcy są na naszym forum. Bo moglibyśmy zapomnieć o sprowadzaniu piłkarzy z naszej ligi (w większości Polaków) tylko wtedy jak będziemy kupować obcokrajowców za kwoty powyżej 1-2 miliony euro albo mieć świetny skauting. Inaczej to ruletka. Jak widać w tej rundzie coś średnio potrafialiśmy (Bunoza, Cikos) No ale nie ma co płakać tylko trzeba przyjąć to po męsku. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że nowy trener zrobi umiejętną selekcję w tym zespole i wykrzesa z nich to co trzeba. Uczciwie bez emocji trzeba powiedzieć, że ten zespół ma potencjał, ale jak patrze na ich twarze to oni nie maja morale. NIe ma drużyny, krzyczą na siebie, machają rękami.Ich wiara jest totalnie rozwalona. Wodzą oczami jak zagubione dzieci. Tu nie ma wojowników, może im codziennie przed treningiem film "300" puszczać?
Ale tak na poważnie to na samym początku trzeba zająć się ich "głowami" bo słabo to wszystko wygląda. I błagam niech zniknie z linii obrony Kowalski, z całym szacunkiem dla tego chłopaka ale on jest słabym zawodnikiem. Niech, że stoi u boku Clebera Bunoza bo Kwolaski to może byc trzonem obrony najwyżej ale 2,3 ligowego zespołu. NIc, trzeba sie uzbroić w cierpliwość poczekać na efekty pracy nowego trenera, bo jeśli będzie to ktoś z europejskim doświadczeniem to te efekty będzie widać już po kilku meczach na tle naszej wspaniałej myśli szkoleniowej polskich trenerów. A co do Pana Kulawika to niestety jeszcze dużo wody upłynie w Wiśle zanim on zostanie (jeśli w ogóle tak się stanie) dobrym trenerem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Tak to od dawna kręci się w Polsce. A z Jopem to nie przesadzaj . Wystarczy juz jedno MP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
po Kowalczyka z GKSu któremu kończył się kontrakt, nikt się nie zgłosił, za pół roku kupiła go Wisła (sic!)![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
też pisałem o tych piłkarzach w Gdybym był... nie są to wybitni gracze, ale zapewniają pewny ligowy poziom. A Tosik jest młodym zawodnikiem i dla mnie już lepszym na lewej obronie od Brożka. Szkoda że zwłaszcza jego nie wyciągneliśmy. Peszko, Mierzejewski, Lewandowski teraz Sobota... powinien być jakiś gości odpwoiedzialny tylko za I i II ligę polską. Bo tam czasam zdarzają się naprawdę solidni piłkarze. I nie trzeba jeździć po Bałkanach, Litwach, czy Argentynach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Słuchajcie, ale po co Cupiałowi było te 5 baniek. Co on zbiednieje, jak nie sprzeda jednego, czy drugiego. Przecież mógł zablokować wszystkie transfery. Skoro ma miękkie serce i pozwala każdemu odejść, to znaczy, że godził się na osłabienie drużyny. Nie wierzę, że Basałaj o tym decydował.
A gadanie, że ten, czy inny chciał odejść i odstawiałby później na boisku szopkę, to ja mam w dupie. Co mnie to obchodzi ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
mam nadzieje że te 5 mln € ze sprzedaży Głowy i Marcelo zostaną teraz przeznaczone na kupno wyróżniających sie zawodników z naszej ligi a nie na 3-4 rzędnych obcokrajowców.To jedyna droga wyjścia z obecnego kryzysu.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nawet jeśli faktycznie było tego aż 5 mln to sporej części z tych pieniędzy już nie ma. Przecież brygada naszych nowych gwiazd nie przyszła za darmo (+wysokość kontraktów).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Basałaj powinien sie nie chrzanic i wyłozyc pieniadze na Sobiecha do ataku i Sadloka do obrony, ktorzy juz sie w lidze sprawdzali a nie wyszukal Bunoze, ktory nie wykazuje sie w ogole lub Kowalskiego, ktory do ekstraklasy nie pasuje. Jest tez tylu młodych talentow w nizszych ligach o ktorych kluby z Ekstraklasy nie maja nawet zielonego pojecia to wola sciagac kogos, kto sie potem nie wykazuje. Slask wyczaił Sobote i juz wszedzie zgodnosc, ze ten chłopak ma potencial i moze byc gwiazda ligi co juz pokazał. Po co szukac gdzie daleko jak bliej mozna znalezc kogos lepszego. Jak sie oddaje swietnych zawodnikow to takich samych trzeba na ich miejsce sciagac.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.08.2010 o godz. 09:25.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
O tym Sobocie to tu pisano nie raz, mniej więcej każdy orientujący się wiedział, że to talent i kandydat na gwiazdę ligi przy minimalnych kosztach wyjęcia go z Kluczborka. Tylko kto miałby go doglądać i ewentualnie zakupić skoro prezesa to my mamy od lipca?
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
W chwili obecnej Wisła nawet gdyby chciała walczyć o jakiegos zawodnika z Polski z innym polskim klubem(Lech, Polonia) to stoi na straconej pozycji. Może zaproponować kontrakt na poziomie max. 250-300 tys E, brak drużyny, trenera i właściwie wszystkiego co jest potrzebne do prawidłowego funkcjonowania klubu. W takiej sytuacji zawodnik X wybierze ofertę Polonii, która daje mu niemal dwa razy wyższy kontrakt, mocną, zgraną drużynę i ambitnego prezesa, który w razie wygrania ligi wzmocni, a nie osłabi drużynę przed El. LM. Wisła w chwili obecnej może szpanować hemogonią w naszej lidze, która niestety już się skończyła, a większość polskich zawodników o tym wie i nie będzie pchała się w to bagno... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Piłkarze którzy od razu by nas wzmocnili to Grosicki, Grzyb, Noruambarena, Sernas, Robak, Costa, Wołąkiewicz, Mila, Cetnarski itd wszyscy już ograni w lidze. My nie mamy tak dobrych piłkarze żeby wzmocnienia z tych klubów nie były znaczące taka prawda. Dawno już nie mamy przewagi nad konkurentami (Legia, Lech) a teraz po sprzedaniu Marcelo, Głowy i odejściu Alvareza jesteśmy na poziomie niewiele lepszym od Jagielloni (jeśli lepszym!). Zejdźmy na ziemię a nie bujajmy w obłokach Polonia poszła drogą skupowania (pozyskiwania za darmo) wyróżniających się piłkarzy z naszej ligi. Tak jak kiedyś Wisła. A na każdego z wymienionych nas stać a ani Lech ani Polonia ich nie wzięła.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 16.08.2010 o godz. 09:51.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
moze Golański to jest mysl, nie trzeba nic placic zadnemu klubowi, tylko sam kontrakt pilkarzowi, a trenuje w tej chwili z ŁKS-em... tylko czy ktos z 'gory' czyta to forum
wiem wiem zaraz powiecie, ze po co ktos skoro jest nowy Cikos, fakt, ale czy my mamy kogokolwiek na prawa obrone za Cikosa |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
ciiągle tylko narzekacie na Cikosa i nowych normalnie nowe Kulawiki na forum
bez urazy dla tego pana ;D toz to cala ta druzyna grala jak w lidze podworkowej Cikos wychodzi do przodu i co ? gowno bo do kogo ma zagrac ? sami sobie odpowiedzcie widzialem moze pare ladnych skladnych akcji ale wszystko to konczylo sie na obronach ruchu ... i nie ma co obwiniac poszczegolnych grajkow teraz cala druzyna gra albo daje dupy i jedyna nadzieje w nowym trenerze ale zanim on pozna na co ich stac to tez potrwa wiec narazie super wynikow raczej nie bedzie.. |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
wystarczy zajrzeć na głupie 90minut.pl, zobaczyć strzelców z niższych lig i pojechać na 1-2 mecze.
takich Sobót tam jest wiele, a naprawdę nie trzeba aż tak wiele wysiłku, żeby ich zaobserwować. pamiętam jak z rok-półtora temu sprawdzałem właśnie te niższe ligi i zawodnicy tacy jak Sobota się odrazu wydawali ciekawi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Druga sprawa to boiska treningowe gdzie tacy chłopcy by mogli trenować .. sam mógłbym podsunąć jednego chłopaka, ma 17 lat, talent większy od Gola i Piecha ( ten sam klub ), gra w III lidze, w 1 kolejce ograli wielkiego faworyta Chrobrego Głogów .. jest naprawdę bardzo dobry, byłby tani, myślę, że max 30 tys zł może ma ktoś maila do Basałaja ? ( swoją drogą dwa lata temu pisalem o Piechu, który poradziłby sobie w ekstraklasie nawet i co ? i wylądował w ruchu .. ) ale co z tego skoro ten klub dysponuje dużo lepszą bazą treningową niż Wisła ? parę boisk treningowych, korty itp .. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kilka tygodni temu banda dzieciaczków dostawała orgazmu, gdy podpisywano kontrakty z Jovaniciem, Cikosem, Paljiciem, czy z Bunozą. Nie mogli pojąć (na tym forum i na wisla-online), że Cikos spadł do drugiej ligi Słowackiej, Pajić był za słaby na Kaiserslautern (2,5 roku też na tym forum, kilkunastu ,,znawców" twierdziło, że z Łobodzińskim - miał godnie zastąpić Kosowskiego i z Matusiakiem awansujemy do Ligi Mistrzów). Dodatkowo, zbymak twierdził, że były to przemyślane transfery. Mamił nas plotkami transferowymi, że przyjdą zawodnicy, którzy od razu staną się gwiazdami Naszego klubu. Niedługo potem, Basałaj przyznał w wywiadzie, że nie jest zadowolony z metody szukania zawodników. Widać, że Cikos to najgorszy prawy obrońca za czasów Cupiała. Jovanić jest słabszy od Pawełka, a Bunoza od ... Kowalskiego (jeśli to bzdury, to czemu oni wczoraj nie grali? Kulawik nie jest samobójcą). Basałaj przyznał, że za rok ma być Liga Mistrzów. Jeżeli włączy grę komputerową, to będzie widział Wisłę w tych rozgrywkach. Sprzedano dwóch najlepszych piłkarzy, a potencjalnego następcę, czyli Chaveza nie zatwierdzono do pucharów. Jeśli było wiadomo, że Marcelo ma zamiar odejść, to było kilka miesięcy czasu, aby znaleźć godnego następcę. Zamiast tego, była propaganda o diametralnej zmianie na plus w zarządzaniu klubem. Poziom kilku klubów rośnie w górę (Polonia W., Jagiellonia, Śląsk), więc za darmo nikt nam nie przyzna miejsca na podium.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Basałaj planował kontynuowanie polityki skubania zespołu ze wszystkich kopiących w miarę prosto piłkę zawodników, ściągając w zamian szrot. Problem w tym, że nawet wyprzedaż trzeba robić umiejętnie, inaczej można popłynąć.
Pewne osoby chrzaniły na tym forum jak potłuczone o tym, ze potrzebujemy pieniędzy na "wizje Basałaja". Straty marketingowe poniesione przez żenującą postawę w lidze i pucharach, straty z powodu braku transmisji w C+ - to są realne pieniądze. Basałaj to dyletant. Tak zwyczajnie - człowiek nie mający know-how chce budować nową jakość. Jasne. Gdyby Cupiałowi zależało na przebudowie klubu, zatrudniłby na stanowisku prezesa zachodniego fachowca z jakimś doświadczeniem. Uprzedzając pokemony - nie, nie z Realu albo Barcelony, tylko z jakiegoś średniego klubu drugiej Bundesligi lub ligi hiszpańskiej. Kogoś, kto wie jak wygląda siatka scoutingu, marketing i pion sportowy w profesjonalnym klubie. U nas nie ma takich ludzi, więc naturalnym wydaje się ściąganie fachowców z zagranicy. Ale nie, u nas najpierw musi się przewinąć plejada szamanów, my zawsze musimy iść "swoją drogą". Mam w głębokim poważaniu "wizję Basałaja", tak jak mam wszystkich pozostałych piłkarskich samouków.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.08.2010 o godz. 11:20.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Sam zamilcz. Jak mamy za każdym razem zdobywać tytuł,a później odpadać z jakimiś Azerami, to już lepiej sobie darować. Drużyna musi być zgrana i nieosłabiana przed każdym sezonem.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie mam złudzeń - gdyby Cupiał chciał profesjonalnego klubu, to już by go miał. Powrót Basałaja i Kapki nie jest przypadkowy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Guest
|
|
Co nam Basałaj obiecał ? że będzie udoskonalać politykę historyczną ? Nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.08.2010 o godz. 11:34.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|