The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2010, 11:37
Jeśli chodzi o bajeczki w sprawie oferty dla Łobo, to nie chce mi się wierzyć, że znalazłby się ktoś tak naiwny, aby zapłacić jakieś pieniądze za tego kopaczo - biegacza. Na miejscu włodarzy Wisły rozesłałbym po wszystkich menedżerach informację, iż ten kto znajdzie nowy klub dla Wojtka otrzyma prowizję w wysokości 50% kwoty transferowej. Sukcesem byłoby nawet oddanie go gdzieś za darmo, gdyż zaoszczędzono by ok. 800 tys E z tytułu wynagrodzenia, które nasz wspaniały skrzydłowy pobierze wypełniając kontrakt do końca.

Jeśli chodzi o transfer Diaza, to niestety, ale pozbędziemy się jednego z ostatnich piłkarzy naszej drużyny, którzy mają jakąś realną i sensowną wartość rynkową. Pewnie ten Włoch, który jest przymierzany będzie prezentował podobny poziom sportowy do Diaza, więc sportowo nie stracimy. Niestety trzeba wziąć pod uwagę również aspekty mentalne. Pozbywając się Kostarykanina tracimy kolejnego walczaka i nasza drużyna może być jeszcze bardziej ,,bezjajeczna". Boguski, Jirsak, Garguła, Żurawski, Łobo - to są kolesie, którzy nie zaryzykują własnego zdrowia dla Wisły.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.08.2010, 11:52
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o bajeczki w sprawie oferty dla Łobo, to nie chce mi się wierzyć, że znalazłby się ktoś tak naiwny, aby zapłacić jakieś pieniądze za tego kopaczo - biegacza. Na miejscu włodarzy Wisły rozesłałbym po wszystkich menedżerach informację, iż ten kto znajdzie nowy klub dla Wojtka otrzyma prowizję w wysokości 50% kwoty transferowej. Sukcesem byłoby nawet oddanie go gdzieś za darmo, gdyż zaoszczędzono by ok. 800 tys E z tytułu wynagrodzenia, które nasz wspaniały skrzydłowy pobierze wypełniając kontrakt do końca.

Jeśli chodzi o transfer Diaza, to niestety, ale pozbędziemy się jednego z ostatnich piłkarzy naszej drużyny, którzy mają jakąś realną i sensowną wartość rynkową. Pewnie ten Włoch, który jest przymierzany będzie prezentował podobny poziom sportowy do Diaza, więc sportowo nie stracimy. Niestety trzeba wziąć pod uwagę również aspekty mentalne. Pozbywając się Kostarykanina tracimy kolejnego walczaka i nasza drużyna może być jeszcze bardziej ,,bezjajeczna". Boguski, Jirsak, Garguła, Żurawski, Łobo - to są kolesie, którzy nie zaryzykują własnego zdrowia dla Wisły.
dokładnie tak jak piszesz "siadamy"wszyscy na Juniora ale mysle ze to jeden z lepszych kopaczy w naszym klubie 1000 razy wole zeby odszedl Łobo
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 13.08.2010, 12:00
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
dokładnie tak jak piszesz "siadamy"wszyscy na Juniora ale mysle ze to jeden z lepszych kopaczy w naszym klubie 1000 razy wole zeby odszedl Łobo
Przypuszczam, że jakby działacze mogli tak wybierać kogo woleli by puścić to byśmy byli w troche innej sytuacji.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.08.2010, 12:59
Wolę sprawdzonego Diaza niż Włocha wynalazek ;/
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Stary 13.08.2010, 13:08
Nie wiem, jaki poziom on prezentuje, ale wiem to, że w tej chwili nie mamy lewego obrońcy na dobrym poziomie (chyba, że łaskawie Piotr tam zagra, bo jak mu się chce, to nawet nieźle mu to wychodzi). Diaz to taki lewy defensor, jak z Beto był snajper. Osobną kwestią jest fakt, czy osoba tego Włocha będzie gwarantowała odpowiedni poziom, aby przez rok znaleziono odpowiedniego już finalnego lewego obrońcę (bo w jakiej on dyspozycji fizycznej by nie był, to nie byłby to gracz na lata, to jest rzecz oczywista...).
Ostatnio edytowane przez m_staszek : 13.08.2010 o godz. 13:13.
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.08.2010, 13:19
Junior jest jaki jest, ale jeden niezaprzeczalny argument jest po jego stronie, mianowicie to że potrafi grać na większości pozycji. Wiadomo jaki jest efekt, ale dla mnie jest lepszym zapchajdziurą niż Darek Dudka.
Wole stracić Łobo, Jirsaka i innychm, ale Diaza oddałbym dopiero wtedy gdy będzie zapewniona rywalizacja na każdej pozycji, a na obronie takowej nie mamy

E; Własnie gdzie przeczytałem, ze najlepsi polscy obrońcy to pod krzyżem są.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 13.08.2010 o godz. 13:21.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.08.2010, 13:30
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Junior jest jaki jest, ale jeden niezaprzeczalny argument jest po jego stronie, mianowicie to że potrafi grać na większości pozycji. Wiadomo jaki jest efekt, ale dla mnie jest lepszym zapchajdziurą niż Darek Dudka.
Wole stracić Łobo, Jirsaka i innychm, ale Diaza oddałbym dopiero wtedy gdy będzie zapewniona rywalizacja na każdej pozycji, a na obronie takowej nie mamy
Jak zapewne większość, problem w tym, że jeleni do nabrania brakuje...
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.08.2010, 13:49
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Chyba zyskać brak Łobo.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.08.2010, 14:25

Podpisuje się pod tym obiema rękami, nogami, głową i nie wiem czym jeszcze. Myślę, że dla wielu panów, których wymieniłeś, ta runda będzie ostatnią.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.08.2010, 14:28
spokojnie z tym Włochem skończy sie zapewne jak z Makinwą zresztą coś ostatno na Reymonta panuje moda na Włochów z Lazio najpierw Makinwa a skoro nie Makinwa to teraz ten obrońca jedynym dobrym wynalazkiem z Włoch było sprowadzenie Alvareza z Reginny szkoda tylko że jego nie ściągną z powrotem do Wisły zwłaszcza że jest trochu kasy z transferu z Marcelo a Wisła potrzebuje zapełnić luke po Marcelo i Głowackim mam nadzieje że jak zawita na Reymonta nowy trener rodem z Włoch(Simeone)albo Hiszpani(Jimenez)to ściągnie jakiegoś dobrego obrońce a najlepszy obrońca dla Wisły to byłby obrońca któryna boisku charakterem przypominałby Materraziego a umiejętnościami Puyola lub Alvesa
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.08.2010, 14:37
Jezeli Diaz odejdzie to kogos i tak bedzie trzeba sciagnac bo Pietia sie nie sprawdza na tej pozycji. Nie wiem czy akurat Bonetto to dobry wybor ale to juz najlepiej bedzie wiedział Basałaj.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.08.2010, 15:01
Ten Bonetto ma podobne CV jak testowany wcześniej Esposito około 100 meczów w Serie B i 20 w Serie A.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.08.2010, 15:06
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Ten Bonetto ma podobne CV jak testowany wcześniej Esposito około 100 meczów w Serie B i 20 w Serie A.
Więc pewnie w lidze polskiej, która prezentuje poziom Serie C będzie wyróżniającym się zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.08.2010, 15:17
ja też uważam, że Diaz na tle pozostałych nie odstawia nogi i walczy - ma chłopak charakter i trochę ma w sobie boiskowego cwaniaka. Większość naszych piłkarzy kojarzy mi się z taką mleczną papką lub z lizuskami - vide Boguski. Brakuje konkretnych wyjadaczy i charakternych chłopaków. Przydałby się też z jeden taki odlotowiec jak Repka w Sparcie Praga - trochę odjechany, ale twardziel trzymający za mordę pozostałych. Wiem, że czasu na transfery jest co raz mniej, dlatego trzeba wybrać trenera, zatwierdzić dyrektora i dać im możliwość wzięcia 2 piłkarzy. Zimą przystąpić natomiast do sprzątania tego cyrku.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.08.2010, 15:21
Nie każdy "rezerwowy Włoch" z Serie A będzie lepszy od Diaza. Dlatego obawiam się trochę tego transferu, jeśli przychodziłby w jego miejsce. Lepiej byłoby, aby przyszedł jako wzmocnienie konkurencji w słabiutkiej obronie.

Oby nie powtórzyła się historia z Palicem.

Nadal potrzebujemy też stopera, przynajmniej jednego porządnego pomocnika i napastnika. A czas ucieka.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.08.2010, 15:49
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Trabzonspor chce Diaza.
http://www.futbolnews.pl/informacje/...bzonsporu.html

Często Diaz się gubi czy brakuje mu techniki ale walczy i biega tak że aż gwiazdeczkom się głupio robi.
No i biorąc pod uwagę obecny skład to jeden z naszych lepszych zawodników Jak go sprzedać to od zimy a już teraz szukać kogoś na jego miejsce.
Diaz to był moim zdaniem najlpeszy zawodnik ostatniego pół roku w Wiśle.Walczył, potrafi wygrac pojedynek jeden na jeden co niewielu obecnym zawodnikom Wisły sie udaje.To dla mnie jest naturalny następca SOBOLA na pozycji defensywnego pomocnika.

Zamiast niego niech działacze spróbują sprzedac Jirsaka.
Dośc wyprzedawania w tym okienku transferowym podstawowych zawodników, sprzedano Głowe i Marcelo ( 5 mln €) i Karabch nas ośmieszył.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.08.2010 o godz. 16:07.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.08.2010, 15:59
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie każdy "rezerwowy Włoch" z Serie A będzie lepszy od Diaza. Dlatego obawiam się trochę tego transferu, jeśli przychodziłby w jego miejsce. Lepiej byłoby, aby przyszedł jako wzmocnienie konkurencji w słabiutkiej obronie.

Nadal potrzebujemy też stopera, przynajmniej jednego porządnego pomocnika i napastnika. A czas ucieka.
Przebudowa, jasne. Dziwnym trafem wymieniamy akurat te elementy, które sprawują się najlepiej, zostawiając wszystko co się nie sprawdziło. Diaz nie jest wybitnym zawodnikiem, ale pewien poziom trzyma. Dużo biega, walczy, czasem coś strzeli. Daje Wiśle dużo ruchu.

Gdybyśmy mieli go zastąpić porządnym zawodnikiem, to czemu nie. Tyle, że mogę się założyć, że potencjalnych następców nasi oglądali co najwyżej na youtube.
Tu leży problem, bo nikt nie twierdzi, że Diaz jest niezastąpiony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.08.2010 o godz. 16:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.08.2010, 16:06
Gdybysmy mieli więcej 'walczaków' w zespole to spoko.Natomiast dziś został już lekko niedomagający Sobol, Mały który niestety nie zawsze tą waleczność pozytywnie pożytkuje, do tego to gracz ofensywny i właśnie Diaz.Diaz który na żadnej pozycji nie robi szału ale na 3 może z jakim takim powodzeniem zagrać , no i jest to ewenement, bo dla niego nie ma sytuacji że odpuści, do tego mimo iż dużo fauluje to robi to w taki sposób że zazwyczaj uchodzi mu to na sucho.

Przy takich osłabieniach i w zasadzie samych niewiadomych jeśli chodzi o nowych, to dla mnie jest on niezbędny na dziś.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.08.2010, 16:35
ta może niech poszukają lepiej we Włoszech walczaków podobnych stylem i charakterem do Materazziego taki by sie przydał na Reymonta,chociaż był taki kiedyś walczak za kadencji Petrescu tylko mi nazwisko wyleciało Mijalovic czy jakoś tak
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.08.2010, 16:47
Markus napisał(a):Wyświetl post
Czyli niby jaka historia...? Domniemam, że chodzi Ci o rzekomą porażkę transferową...
Człowieku nie wiem na jakich podstawach oceniasz tego zawodnika aż tak surowo, bo w chwili obecnie rozegrał dwa mecze i do tego wyraźnie było widać, że jego atuty nie są wykorzystywane w preferowanej przez trenera taktyce.
Oczywiście rozumiem, że od początku byłeś przeciwnikiem tego transferu, a teraz próbujesz potwierdzać swoje wcześniejsze wyroki na jego temat, aczkolwiek Twoje gnojenie Paljicia jest zupełnie bezpodstawne, a w najlepszym przypadku bardzo grubymi nićmi szyte. Zluzuj i pozwól człowiekowi rozegrać przynajmniej pół sezonu nim zaczniesz go aż tak surowo oceniać, zresztą zalecam to wszystkim malkontentom w stosumku do Paljicia jak i innych pozyskanych przez nas zawodników...
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 13.08.2010, 16:51
Tak się zastanawiam co powinni zrobić Basałaj i nowy dyrektor sportowy. Wydaję się, że jedynym wyjściem jest jednak mała rewolucja. W pierwszej kolejności należy zająć się odchudzeniem kadry ze zbędnych, nic nie wnoszących piłkarzy. Łobo, Jirsak, Kowalski - dla nich nie widzę już szansy w Wiśle. Boguski jeśli nie wróci do dawnej dyspozycji w tej rundzie, powinien zostać wypożyczony. Druga kwestia, to Brożki, Sobolewski, Małecki, Żurawski. Dla mnie to główni, wraz z Basałajem, winowajcy kompromitacji w pucharach. Nie sztuką jest zwalić winę na Kasperczaka, który się postarzał i popełnił parę błędów taktycznych. Łatwo też jest znaleźć winnych wśród Bunozy, Cikosza, Jovanica, Paljica czy Kowalskiego. Prawda jest niestety taka, że są to kolesie, którzy niedawno przyszli do nowej drużyny, nie zdążyli się zaaklimatyzować, zgrać z zespołem lub po prostu nie mają wystarczających umiejętności, aby grać na poziomie europejskich pucharów. To nie od nich powinniśmy wymagać tego, aby umierali na boisku za Wisłę, aby decydowali już w tym momencie o obliczu gry drużyny. Oni mieli zagrać przyzwoicie, nie popełnić błędów, a reszta była w rękach naszych ,,gwiazdorów".

Powiem szczerze, że nie rozumiem niektórych kibiców Wisły, którzy skandują co poniektóre nazwiska na trybunach, przybijają na mieście ,,piąteczki". Dla mnie obecna drużyna, to w przeważającej większości zlepek pseudo piłkarzy, przemądrzałych mięczaków, których poziom intelektualny pozostawiam bez komentarza. Nie chcę widzieć w koszulce Wisły Brożków, Małeckiego czy Boguskiego. Dla mnie Ci piłkarze, to synonim porażki, kompromitacji. To od nich powinno się najwięcej wymagać i to oni najbardziej zawiedli. Skompromitowali naszą drużynę, dlatego powinni odejść. Nowy dyrektor sportowy powinien zacząć myśleć, jak spieniężyć tych zawodników. Żurawski jeśli nie zacznie profesjonalnie podchodzić do swoich obowiązków również straci mój szacunek. Z uśmiechem na twarzy przyjął porażkę. Czy tak powinien postąpić lider drużyny?

Smutne, że doczekaliśmy takich czasów, że w drużynie nie ma ani jednego piłkarza, którego można nazwać ,,prawdziwym Wiślakiem". Jedynym piłkarzem, który zostawia całe serce na boisku jest Junior Diaz. Niestety prawdopodobnie niedługo go pożegnamy. Zostaniemy z samymi popierdułkami w drużynie. Nie chodzi mi o umiejętności piłkarskie, bo niektórzy gracze takowe posiadają. Chodzi o kwestie mentalne. Nie ma w drużynie ambitnych ludzi, nie ma walczaków. Są za to pogodzeni z porażkami, przepłaceni najemnicy, którym się nie chce pracować. Dlatego wolę Wisłę złożoną w 90% z obcokrajowców, którzy poprzez dobrą grę chcą się wypromować (Marcelo, Diaz), aniżeli cwaniaczków, którym dobrze jest w Krakowie i którzy nie mają chęci rozwoju.

Trzeba tę drużynę budować od nowa. Trzeba postawić na szkolenie, aby zawsze w zanadrzu było 2 - 3 dobrych wychowanków, którzy będą oddani klubowi. Resztę można sprowadzić z Ameryki Płd lub z lig zachodnich. Nie widzę innego wyjścia. Poziom szkolenia w Polsce jest dramatyczny, więc talenty na miarę Kuby trafiają się raz na kilka lat, a do tego dochodzi jeszcze chora, polska mentalność i wszechobecny minimalizm.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 13.08.2010 o godz. 16:54.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.08.2010, 16:56
Niektórzy oceniają zawodników tutaj w myśl: jesteś taki dobry, jak twój ostatni mecz.

No i Diaz, który jeszcze wczoraj był człowiekiem chaosem, dzisiaj po 1 meczu jest już największym walczakiem i sercem drużyny.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 13.08.2010, 16:59
Diaz jest średnim piłkarzem, dosyć chaotycznym, który czasem źle się ustawia. Do tego często kryje na radar i jest mało zwrotny jak na bocznego obrońcę, co nie zmienia faktu, że należy docenić, to iż zawsze gra na maxa, nie odstawia nogi i jest największym walczakiem w drużynie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.08.2010, 17:10
Tak się zastanawiam co powinni zrobić Basałaj i nowy dyrektor sportowy. Wydaję się, że jedynym wyjściem jest jednak mała rewolucja. W pierwszej kolejności należy zająć się odchudzeniem kadry ze zbędnych, nic nie wnoszących piłkarzy. Łobo, Jirsak, Kowalski - dla nich nie widzę już szansy w Wiśle. Boguski jeśli nie wróci do dawnej dyspozycji w tej rundzie, powinien zostać wypożyczony. Druga kwestia, to Brożki, Sobolewski, Małecki, Żurawski. Dla mnie to główni, wraz z Basałajem, winowajcy kompromitacji w pucharach. Nie sztuką jest zwalić winę na Kasperczaka, który się postarzał i popełnił parę błędów taktycznych. Łatwo też jest znaleźć winnych wśród Bunozy, Cikosza, Jovanica, Paljica czy Kowalskiego. Prawda jest niestety taka, że są to kolesie, którzy niedawno przyszli do nowej drużyny, nie zdążyli się zaaklimatyzować, zgrać z zespołem lub po prostu nie mają wystarczających umiejętności, aby grać na poziomie europejskich pucharów. To nie od nich powinniśmy wymagać tego, aby umierali na boisku za Wisłę, aby decydowali już w tym momencie o obliczu gry drużyny. Oni mieli zagrać przyzwoicie, nie popełnić błędów, a reszta była w rękach naszych ,,gwiazdorów".

Powiem szczerze, że nie rozumiem niektórych kibiców Wisły, którzy skandują co poniektóre nazwiska na trybunach, przybijają na mieście ,,piąteczki". Dla mnie obecna drużyna, to w przeważającej większości zlepek pseudo piłkarzy, przemądrzałych mięczaków, których poziom intelektualny pozostawiam bez komentarza. Nie chcę widzieć w koszulce Wisły Brożków, Małeckiego czy Boguskiego. Dla mnie Ci piłkarze, to synonim porażki, kompromitacji. To od nich powinno się najwięcej wymagać i to oni najbardziej zawiedli. Skompromitowali naszą drużynę, dlatego powinni odejść. Nowy dyrektor sportowy powinien zacząć myśleć, jak spieniężyć tych zawodników. Żurawski jeśli nie zacznie profesjonalnie podchodzić do swoich obowiązków również straci mój szacunek. Z uśmiechem na twarzy przyjął porażkę. Czy tak powinien postąpić lider drużyny?

Smutne, że doczekaliśmy takich czasów, że w drużynie nie ma ani jednego piłkarza, którego można nazwać ,,prawdziwym Wiślakiem". Jedynym piłkarzem, który zostawia całe serce na boisku jest Junior Diaz. Niestety prawdopodobnie niedługo go pożegnamy. Zostaniemy z samymi popierdułkami w drużynie. Nie chodzi mi o umiejętności piłkarskie, bo niektórzy gracze takowe posiadają. Chodzi o kwestie mentalne. Nie ma w drużynie ambitnych ludzi, nie ma walczaków. Są za to pogodzeni z porażkami, przepłaceni najemnicy, którym się nie chce pracować. Dlatego wolę Wisłę złożoną w 90% z obcokrajowców, którzy poprzez dobrą grę chcą się wypromować (Marcelo, Diaz), aniżeli cwaniaczków, którym dobrze jest w Krakowie i którzy nie mają chęci rozwoju.

Trzeba tę drużynę budować od nowa. Trzeba postawić na szkolenie, aby zawsze w zanadrzu było 2 - 3 dobrych wychowanków, którzy będą oddani klubowi. Resztę można sprowadzić z Ameryki Płd lub z lig zachodnich. Nie widzę innego wyjścia. Poziom szkolenia w Polsce jest dramatyczny, więc talenty na miarę Kuby trafiają się raz na kilka lat, a do tego dochodzi jeszcze chora, polska mentalność i wszechobecny minimalizm.
To znaczy tak - od wszystkich piłkarzy powinno się tyle samo wymagać. Niby dlaczego Jirsak czy Kirm mają mieć taryfę ulgową a Brożki nie? Dlaczego Diaz, Kirm czy Jirsak mniej odpowiadają za porażki niż Małecki?
Bo Kirma lubisz a innych nie lubisz?
Widzę że demagogiem jesteś świetnym, lepszym od czołowych polityków

PS
Dla mnie Kirm jest synonimem porażki - odkąd jest w drużynie zaczęły się Levadie i Karabachy... równia pochyła
(To tak żartem w Twoim stylu argumentacja)

Twoja argumentacja sprowadza się do kocham lubię szanuję znaczy świetny piłkarz, nie kocham nie lubię nienawidzę - znaczy bardzo zły piłkarz.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 13.08.2010, 17:22
Ogryzek. Od wszystkich piłkarzy należy wymagać profesjonalizmu i maksymalnego zaangażowania. Jednakże od zawodników, których niektórzy kibice uważają za wychowanków lub żywe legendy klubu, należy wymagać, że dadzą z siebie jeszcze więcej. Problem leży w definicji słowa prawdziwy Wiślak. Dla mnie ktoś, kogo można byłoby tak nazwać, powinien w meczach takich jak z Levadią czy Karabachem walczyć do upadłego, wręcz mdleć z wysiłku na boisku. Czy widziałeś taką postawę u naszych gwiazdorów? Czy któregoś z naszych piłkarzy w trakcie tych pojedynków łapały skurcze ze zmęczenia? No ale zawsze można zakłamywać rzeczywistość i mówić, że piłkarze byli tak świetnie przygotowani, że byli w stanie walczyć 90 minut na maxa i dlatego nie złapały ich skurcze. Większy szacunek mam do zapłakanego po meczu z Panathinaikosem Majdana, aniżeli do uśmiechniętego po porażce Żurawia. Pomimo, że Radek był najemnikiem, a Żuraw jest legendą.

A co do Kirma, to mam nadzieję, że przy nowym trenerze pokaże klasę. Chciałbym zauważyć, tak jak ktoś inny to zrobił na pewnym forum, że polska myśl szkoleniowa zabija niezłych piłkarzy, którzy trafiają do polskiej ligi. Przykładem jest dyspozycja Kirma, Jirsaka, Krivca, Stlicia, Radovicia, a pewnie znalazłoby się jeszcze paru innych.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 13.08.2010 o godz. 17:25.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.08.2010, 17:28
Ogryzek. Od wszystkich piłkarzy należy wymagać profesjonalizmu i maksymalnego zaangażowania. Jednakże od zawodników, których niektórzy kibice uważają za wychowanków lub żywe legendy klubu, należy wymagać, że dadzą z siebie jeszcze więcej. Problem leży w definicji słowa prawdziwy Wiślak. Dla mnie ktoś, kogo można byłoby tak nazwać powinien w meczach takich jak z Levadią czy Karabachem walczyć do upadłego, mdleć na boisku. Czy widziałeś taką postawę u naszych gwiazdorów? Czy któregoś z naszych piłkarzy w trakcie tych pojedynków łapały skurcze ze zmęczenia? No ale zawsze można zakłamywać rzeczywistość i mówić, że piłkarze byli tak świetnie przygotowani, że byli w stanie walczyć 90 minut na maxa i dlatego nie złapały ich skurcze.

A co do Kirma, to mam nadzieję, że przy nowym trenerze pokaże klasę. Chciałbym zauważyć, tak jak ktoś inny to zrobił na pewnym forum, że polska myśl szkoleniowa zabija niezłych piłkarzy, którzy trafiają do polskiej ligi. Przykładem jest dyspozycja Kirma, Jirsaka, Krivca, Stlicia, Radovicia, a pewnie znalazłoby się jeszcze paru innych.
Nie odwracaj kota ogonem - cytuje "Od wszystkich piłkarzy należy wymagać profesjonalizmu i maksymalnego zaangażowania." Od wszystkich to od wszystkich a nie wybiórczo. I na tym kończę ten wątek.

PS
Co do Kirma - tak samo jak od każdego innego piłkarza Naszej Wisełki oczekuję że pokaże klasę. I Małecki i Kirm mają pokazywać świetną grę jak najczęściej. A nie mieć niektórzy dyspensę i wieczne alibi jak na przykład Jirsak.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.08.2010, 17:40
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Czyli nie wyleci za porażki pucharowe, tylko odejdzie, bo przyszła pierwsza lepsza oferta. Czy są tu jeszcze ci, którzy coś opowiadali o wielkiej Wiśle?
Odchodzi jeden pilkarz z ponad 20 osobowej kadry. Naprawde Wisla sie konczy. Bedzie tylko gorzej...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.08.2010, 17:44
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Odchodzi jeden pilkarz z ponad 20 osobowej kadry. Naprawde Wisla sie konczy. Bedzie tylko gorzej...
Policz sobie, geniuszu, ilu odeszło już w tym okienku. I ilu z nich grało w podstawowym składzie Wisły.

Dla pokemona może to faktycznie radocha, bo z jednej strony wirtualny Ayew, z drugiej rzeczywista strata Diaza, czyli jesteśmy prawie na plus Dla kogoś realnie patrzącego na nasz klub - zostajemy z jednym lewym obrońcą, następca będzie z łapanki, kolejne osłabienie bloku obronnego ( Diaz może grać też na stoperze, gdzie akurat dziwnym trafem mamy braki ).

A w tej 20-sto osobowej kadrze to ilu zawodników się do czegokolwiek nadaje?

Daruj sobie demagogię, bo Ci wybitnie ostatnio nie idzie. Z arabami przynajmniej miałeś jakieś szanse kogoś nabrać...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.08.2010 o godz. 17:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.08.2010, 17:51
Z bloku defensywnego odejdzie 4 pilkarz z podstawowego skladu. I co z tego tak naprawde? Chcecie zeby Wisla byla lepsza? To moze zamiast pierd**** bez sensu i narzekac pozzwolcie im odejsc bo wiekszosc pilkarzy w tym klubie nie chce juz grac.

Wake Up geniusze.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.08.2010, 18:16
Szkoda że tego Diaza nie wynaleźliśmy wcześniej od Śląska.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów