The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2015, 22:08
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Po co to rozpowszechniasz, to chory człowiek
"Po to", że jestem wolnym człowiekiem i tak zdecydowałem.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 26.10.2015, 22:28
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Stonoga: miał ujawnić przed wyborami jakieś nagranie ze śp Lepperem, miał jakieś afery ujawnić, które zmiotą PO czy tam PO-PiS. W dniu wyborów pojawiło się u niego info, że ma około 5% i zachęca do pójścia do urn. W ogóle jakiś czas temu mówił, że to on będzie rządził w Polsce. Dudzie podobno załatwił pół miliona głosów a sam teraz zdobywa 80 tys. Nagrywa filmik gdzie wyzywa już całą Polskę, Polaków, wszystko pod obrazkiem z JPII.
Czub z niego jest pierwszej klasy. Teraz już tak dowalił do pieca, że należy mu się solidny w........ Nie wiem skąd u niego te nerwy. Chyba mu Tymochowicz nawciskał, że będzie pięknie a tu ....a. Najbardziej żal ludzi, którzy w niego uwierzyli i z nim działali w tej kampanii. Nieźle się wstydu najedli za debila.
Z nadmiaru alkoholu. Bo pić to trza umić.

A że po mordzie powinien dostać za to nagranie, to pełna zgoda.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 26.10.2015, 23:04
Dobra. kerim1906 wisisz mi 0,7 Finlandii; wislak68 wisze Ci flache lychy single malt. Szczegoly na pw sie uzgodni.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.10.2015, 11:38
Polacy mają "Pokłosie", oscarową "Idę", "Ziarno prawdy". Chętnie urządzają w publicznej projekcję serialu "Unseren pizzden, unseren skurvielen".

Nie dość, że staliśmy się winni 2WŚ i Holocaustu, to jeszcze zbudowaliśmy obozy koncentracyjne.

Natomiast Niemiaszki pięknie się wybielają. Żydów ratowali, gdzie AK ich zabijała. Prawie się wybielili, został do wybielenia/spajacowania Hitler przejmujący rolę Borata. No to proszę:

http://natemat.pl/159313,komedia-z-h...h-to-popnazizm
Anty PO-PiS!!!
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.10.2015, 13:09
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Dobra. kerim1906 wisisz mi 0,7 Finlandii; wislak68 wisze Ci flache lychy single malt. Szczegoly na pw sie uzgodni.
"Ja sie moge zalozyc o trzy butelki malta nawet, ze Korwin bedzie mial powyzej 5 procent. Odbior osobisty. Zgoda?"
Tak dokładnie to trzy butelki malta. Odezwij się na priv.
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 27.10.2015, 13:23
Nareszcie!
GW napisał(a):Wyświetl post

Prezydent zawetował ustawę o ratyfikacji tzw. poprawki dauhańskiej, przedłużającej obowiązywanie w Polsce Protokołu z Kioto do 2020; protokół dotyczy redukcji emisji CO2 - poinformowała Kancelaria Prezydenta.

Jak wyjaśnia kancelaria, we wrześniu Sejm wyraził zgodę na dokonanie przez prezydenta ratyfikacji Poprawki dauhańskiej do Protokołu z Kioto, nakładającej na Polskę "prawnie wiążące zobowiązania w zakresie emisji gazów cieplarnianych".

Powód? Brak analizy skutków ekonomicznych i społecznych

"Związanie Rzeczypospolitej Polskiej umową międzynarodową, która poprzez nakładane zobowiązania, wpływa na funkcjonowanie gospodarki i wiąże się z kosztami społecznymi powinno być poprzedzone szczegółową analizą skutków prawnych i ekonomicznych, w tym w ramach postępowania ustawodawczego poprzedzającego podjęcie decyzji przez Sejm w sprawie ustawy wyrażającej zgodę na ratyfikację umowy międzynarodowej. W opinii Prezydenta RP w trakcie prac ustawodawczych skutki te nie zostały dostatecznie wyjaśnione" - głosi komunikat Kancelarii Prezydenta.

Protokół z Kioto zobowiązywał sygnatariuszy do redukcji w latach 2008-2012 emisji gazów cieplarnianych o co najmniej 5 proc. w porównaniu z poziomami z roku 1990; Polska wypełniła zobowiązania nałożone Protokołem. Tzw. poprawka dauhańska przedłuża obowiązywanie Protokołu do 2020 r.

Grudniowa konferencja ONZ w stolicy Francji ma przynieść nowe globalne porozumienie, mające na celu ograniczenie wzrostu temperatury na Ziemi do dwóch stopni w porównaniu z epoką przedindustrialną.

a teraz:
W praktyce skuteczność protokołu oceniana jest jako bliska zeru – Stany Zjednoczone nie podlegając jego ograniczeniom zredukowały emisję o 14 ton per capita, podczas gdy średnia redukcja dla krajów EU27 wyniosła 12 ton per capita (w stosunku do roku bazowego 1990). W tym samym czasie jednak emisja per capita wzrosła o 205 ton w Chinach i o 100 ton w Indiach. Ogółem emisja CO2 od roku bazowego wzrosła ok 49%
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.10.2015, 14:21
Plus jeszcze tą:

Cytat:
Kolejne weto prezydenta. Andrzej Duda zawetował nowelę ustawy o lasach, która miała dopuścić możliwość sprzedaży lasów w celu realizacji inwestycji publicznych, np. dróg czy linii energetycznych. O decyzji prezydenta poinformowała we wtorek jego kancelaria.

"Uchwalona ustawa zawiera rozwiązania wskazujące, iż ustawy zwykłe mogą wprowadzać możliwość zbywania lasów państwowych, co nie gwarantuje pełnej ochrony lasów przed zmianą ich statusu. Ponadto ustawa wprowadza przesłankę wskazującą na możliwość zbywania lasów dla realizacji celów publicznych w rozumieniu ustawy o gospodarce nieruchomościami, co oznacza wprowadzenie szerokiego katalogu okoliczności umożliwiających dokonywanie zbywania lasów państwowych. Wreszcie uchwalona ustawa przyjmuje niejednoznaczną regulację dotyczącą dostępu do lasów państwowych" - zaznaczono.

Chętnie bym zobaczył głupią minę kogoś z PełO po tej decyzji - już byli w ogródku, już witali się z gąską (rasy nordyckiej zapewne) a tu klops
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 27.10.2015, 14:25
Trybunał stanu?

https://www.wikileaks.org/plusd/cables/09WARSAW78_a.html … Komorowski obiecał US ambasadorowi splacenie roszczeń (chodzi o amer. Żydów) z pieniędzy z prywatyzacji lasów.
wislak68
Senior Member

Stary 27.10.2015, 14:27
No to ja dam linka do omówienie wszystkich ustaw które zawetował dziś prezydent:
http://wpolityce.pl/polityka/269814-...awdz-szczegoly
Trzecia ustawa dotyczy mniejszości.
Wygląda na to że zaczynamy nareszcie prowadzić politykę polską.
wislak68
Senior Member

Stary 27.10.2015, 14:44
I jeszcze jeden ciekawy link:
http://niezalezna.pl/72332-subwencje...-i-przegranych
KORWIN będzie miał prawo do 4 mln PLN rocznej dotacji z budżetu. I strasznie jestem ciekaw czy będzie pryncypialny i zrezygnuje z "marnowania pieniędzy podatników" czy "pragmatyczny" (tak jak wyjaśnił na tym forum jeden z lokalnych korwinistów: jeśli kasę z Sejmu dostaje Brudziński to jest okradanie budżetu, ale jeśli dostaje ją Wipler to jest to "pragmatyka w walce z systemem").
Mój typ jest taki: już za parę miesięcy o kasę z budżetu pokłócą się Krul z Wiplerem, po czym z partii KORWIN wykluczony zostanie Janusz Korwin Mikke, a całą kasą zgarnie dla siebie (oficjalnie jako analizy dla Fundacji Republikańskiej albo coś w tym stylu) Wipler i jego przydupasy. Przemo do Sejmu co prawda się nie dostał, ale i tak budżet sfinansuje mu następne cztery lata. Ot i "wolnorynkowiec"...
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.10.2015, 14:55
Jest to wszystko bardzo prawdopodobne. Jestem przekonany, że przytuli te pieniądze podatników bez szemrania, oczywiście w ramach walki z systemem. W ten sposób osłabi system o 4 mln zł.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 27.10.2015, 14:58
Moze dzieki tym 4mln bedzie mial wiecej czasu antenowego i bedzie w nastepnych wyborach startowal na rowniejszych zasadach? Chyba, ze pis ma zamiar isc droga platformy, wtedy daremny trud.
Anty PO-PiS!!!
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.10.2015, 14:59
TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
Nareszcie!
Brawo i jeszcze raz brawo! Wetować wszystkie ustawy związane z tzw. mitycznymi zmianami klimatycznymi !
wislak68
Senior Member

Stary 27.10.2015, 15:19
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
1. Moze dzieki tym 4mln bedzie mial wiecej czasu antenowego i bedzie w nastepnych wyborach startowal na rowniejszych zasadach?
2. Chyba, ze pis ma zamiar isc droga platformy, wtedy daremny trud.
1. Kto: Krul czy Wipler?
2. Rozumiem że Twoim zdaniem warunkiem niezbędnym do tego aby "pis nie poszedł drogą platformy" jest wypłacanie rocznie KORWIN-owi 4 mln PLN z "pieniędzy podatników"? A co zrobić z faktem że sam KORWIN w kampanii twierdził że dotacje dla partii to okradanie podatników i "utrwalanie systemu"? Czyżby chcieli podczepić się pod "system"?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 27.10.2015 o godz. 15:22.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 27.10.2015, 15:38
1. Jeden ma opinie wariata, drugi pijaka i damskiego boksera nadana przez mainstream. Co to za roznica?
2. Nie, albowiem wynik KNP nie przekroczyl 3%, w zwiazku z czym nie dostali subwencji, co przeklada sie na taki a nie inny czas antenowy. Po 2011 za po tez by dostali tyle gdyby uzyskali taki wynik wyborczy.
3. Tutaj jest juz zaleznosc od sfery mentalnej czy okradajac zlodzieja samemu jest sie zlodziejem. Poza tym wg poslanki Pawlowicz sa rownie antysystemowi jak PiS. Nie dostajac subwencji jak Kukiz dostaliby dotacje.

Co do drogi - za czasow platformy by im wyplacili. Jak nie wyplaci pis to pojdzie nawet gorsza droga niz po.

Rozumiem, ze Pis jako partia antysystemowa zrzeka sie swojej subwencji, ze podjales temat? Sondowanie srodowiska antysystemowcow?
Anty PO-PiS!!!
wislak68
Senior Member

Stary 27.10.2015, 16:10
1. Jeden ma opinie wariata, drugi pijaka i damskiego boksera nadana przez mainstream. Co to za roznica?
2. Nie, albowiem wynik KNP nie przekroczyl 3%, w zwiazku z czym nie dostali subwencji, co przeklada sie na taki a nie inny czas antenowy. Po 2011 za po tez by dostali tyle gdyby uzyskali taki wynik wyborczy.
3. Tutaj jest juz zaleznosc od sfery mentalnej czy okradajac zlodzieja samemu jest sie zlodziejem. Poza tym wg poslanki Pawlowicz sa rownie antysystemowi jak PiS. Nie dostajac subwencji jak Kukiz dostaliby dotacje.

Co do drogi - za czasow platformy by im wyplacili. Jak nie wyplaci pis to pojdzie nawet gorsza droga niz po.

Rozumiem, ze Pis jako partia antysystemowa zrzeka sie swojej subwencji, ze podjales temat? Sondowanie srodowiska antysystemowcow?
1. Czyżby Krul tracił przywilej kanonicznej interpretacji co jest, a co nie jest "liberalizmem"?
2. Rozumiem że cnota (możliwość kontestowania partii "systemowych" utrzymywanych z "pieniędzy podatników") zaczyna się stawać tańsza niż pieniądze. Nigdy nie wątpiłem że główny problem jaki KORWIN miał z dotacjami dla partii politycznych, dotyczył nie samych dotacji,ale tego że oni ich nie dostają.
3. Jak ja lubię ten faryzeizm: "czy okradajac zlodzieja samemu jest sie zlodziejem". W ten sposób można udowodnić absolutnie wszystko: liczne żony Krula, marsze z Palikotem, biesiady w ruskiej ambasadzie itp, itd. Natomiast przywołanie poseł Pawłowicz jako arbitra rozstrzygającego o "antysystemowości" jest w ustach sympatyka "antysystemowów" bezcenne. Zanotuje.
Pis, w przeciwieństwie do KORWINA, nigdy nie uważał że wyznacznikiem "antysystemowości" jest przyjmowanie dotacji budżetowych (twierdził wręcz coś odwrotnego). Dlatego jego wyborcy nie będą mieć problemów z subwencjami. Martwię się natomiast o to w jaki sposób pozbawienie dziewictwa (czytaj przyjmowanie "pieniędzy podatników") przyjmą sympatycy Krula...
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 27.10.2015, 16:17
1. Tworca liberalizmu nie jest, wiec tego prawa nigdy nie posiadał.
2. No i git, 100% racji.
3. Sympatyka? Glosowalem na Korwina? Nie. Nie łżyj. Zanotuj, zanotuj. Wali mnie jak sympatycy korwina zareaguja na ten fakt. Nie jestem jednym z nich, ta grupa mnie nie dotyczy. Prawda natomiast jest, ze bez pieniedzy w polityce nie da sie zaistniec. A jakie kto ma podejscie do faryzeizmu to jego wlasna sprawa, mnie nic do tego.

Ps- z tymi zonami masz jakas obsesje? Nie wiem, ukryte marzenie poligamii? Marszami z Palikotem ma tyle wspolnego, co Razem z Pisem odnosnie podatkow. Tez chca ich zwiekszenia/dodania nowych, Korwin jak palikmiot chce legalizacji trawki. Korwin ma ruskie balangi, Pis ma izraelskie. Kneset party hard.

Seems legit.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 27.10.2015 o godz. 16:21.
Anty PO-PiS!!!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 27.10.2015, 20:50
Noto sie zaczyna. Jakis pakiet demokratyczny. Zaczynaja sie prezesowskie klimaty. No i nie Szydlo tylko juz Glinski. Na pol roku a po nim kto? No kto zgadnie kto bedzie premierem za pol roku?
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.10.2015, 20:54
Mi się wydaje że to kolejny etap zabawy JK z mediami. Puści newsa, że Gliński premierem, media i eksperci nabzdyczeni a potem…normalnie Szydło miała być i będzie. I znowu taka normalniejsza twarz PiS wyjdzie...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
kerim1906
Banita

Stary 27.10.2015, 21:34
sambo napisał(a):Wyświetl post
Noto sie zaczyna. Jakis pakiet demokratyczny. Zaczynaja sie prezesowskie klimaty. No i nie Szydlo tylko juz Glinski. Na pol roku a po nim kto? No kto zgadnie kto bedzie premierem za pol roku?
Wiesz co to jest pakiet demokratyczny? Gliński? a jak napiszą że myszka miki?
wislak68
Senior Member

Stary 28.10.2015, 00:24
1. Tworca liberalizmu nie jest, wiec tego prawa nigdy nie posiadał.
2. No i git, 100% racji.
3. Sympatyka? Glosowalem na Korwina? Nie. Nie łżyj. Zanotuj, zanotuj. Wali mnie jak sympatycy korwina zareaguja na ten fakt. Nie jestem jednym z nich, ta grupa mnie nie dotyczy. Prawda natomiast jest, ze bez pieniedzy w polityce nie da sie zaistniec. A jakie kto ma podejscie do faryzeizmu to jego wlasna sprawa, mnie nic do tego.

Ps- z tymi zonami masz jakas obsesje? Nie wiem, ukryte marzenie poligamii? Marszami z Palikotem ma tyle wspolnego, co Razem z Pisem odnosnie podatkow. Tez chca ich zwiekszenia/dodania nowych, Korwin jak palikmiot chce legalizacji trawki. Korwin ma ruskie balangi, Pis ma izraelskie. Kneset party hard.

Seems legit.
1. Stwierdzenie oczywiste, ale dla niektórych osób na tym forum jest zwykłą herezją.
2. No tośmy ustalili że Krul i jego partia to hipokryci. Forumowi korwiniści cierpią jeszcze bardziej.
3.Łagam Cytuję:
"Natomiast przywołanie poseł Pawłowicz jako arbitra rozstrzygającego o "antysystemowości" jest w ustach sympatyka "antysystemowców" bezcenne."
Deklarowałeś się jako zwolennik Brauna? Braun jest "antysystemowy"? Jesteś "antysystemowcem"? Gdzie tu jest coś o "sympatyku Korwina"?
Mam nadzieją że będziesz wiedział jak załatwić tę sprawę?
Jeśli chodzi o resztę to strasznie nieciekawie wygląda to obracanie się plecami gdy widzi się obłudę (szczególnie wśród osób kandydujących do stanowisk państwowych) bo: "faryzeizm to jego wlasna sprawa, mnie nic do tego."
PS: Jeśli chodzi o poligamię Krula to bawi mnie przede wszystkim wskazywanie przez młodziutkie kuce na starego satyra jako "obrońcy cywilizacji zachodniej". Równie dobrze mogliby postawić na Putina (co niektórzy z nich zresztą są skłonni robić).
No to by dopiero było, gdyby JK szedł obok "góry piachu" w marszu popierającym podwyższenia podatków. U Krula to nie razi?
No tak. To Izrael zaatakował naszego sąsiada i zaanektował część jego terytorium. To Izrael wycelowuje swoje rakiety w Polskę i organizuje regularnie manewry na których ćwiczy atak na nasze terytorium. To Izrael kręci w sprawie śledztwa smoleńskiego odmawia zwrotu wraku. To Izrael .... itp, itd.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.10.2015, 05:03
Ponoć od połowy roku 2017 ma być koniec opłat za roaming w całej UE... jeśli do tej pory UE jeszcze będzie zipać
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.10.2015, 07:56
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Ponoć od połowy roku 2017 ma być koniec opłat za roaming w całej UE... jeśli do tej pory UE jeszcze będzie zipać
Tak, "uchodźcy" wymogą to na UE. Prawo do rozmów bez roamingu podstawowym prawem człowieka
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.10.2015, 08:34
Będą dzwonić do swoich kumpli "pakujcie się i przyjeżdżajcie, dali nam mieszkanie i płacą pieniądze za to, ze tu jesteśmy. Allach jest wielki".
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.10.2015, 10:00
Rozumiecie to tak, że rozmowy bez roamingu będą też obejmowały Bliski Wschód i Afrykę?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.10.2015, 10:07
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Trybunał stanu?

https://www.wikileaks.org/plusd/cables/09WARSAW78_a.html … Komorowski obiecał US ambasadorowi splacenie roszczeń (chodzi o amer. Żydów) z pieniędzy z prywatyzacji lasów.
Hasbara działająca w POlsce nie dopuści, aby Gajowy stanął przed Trybunałem
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.10.2015 o godz. 10:15.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.10.2015, 11:02
Cytat:
Przepisy ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych ustalające kwotę wolną od podatku w wysokości 3089 zł są niezgodne z konstytucją i tracą moc 30 listopada 2016 r. - uznał w środę Trybunał Konstytucyjny. O zbadanie przepisów zwrócił się do TK Rzecznik Praw Obywatelskich.

Rzecznik wskazał, że ustalenie kwoty wolnej na poziomie 3089 zł powoduje, iż opodatkowane są dochody niewystarczające na zapewnienie minimum egzystencji. Granicę tę prawo określa na poziomie 6504 zł rocznie, czyli w wysokości ponad dwukrotnie wyższej od kwoty wolnej od podatku w obecnej wysokości. Zdaniem RPO należy zastanowić się, czy osoby żyjące poniżej granicy ubóstwa są w stanie ponosić ciężary płacenia podatków.
Najniższa kwota w Europie a nie-rząd jeszcze twierdził że jest za wysoka
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
kerim1906
Banita

Stary 28.10.2015, 11:14
Krótkie podsumowanie zaorania komunistów przez skrajnych komunistów

https://pbs.twimg.com/media/CSZYDQeUAAAa_aF.jpg

Kocur TK po wyborach? sprytne
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.10.2015, 11:15
Pisałem o tym dobre kilka lat temu. Zamiast wymyślać jakieś płace minimalne etc. trzeba ustalić kwotę wolną od podatku na początku w wysokości minimum egzystencji, a docelowo na poziomie minimum socjalnego, czyli na podstawie danych z 2014 roku to będzie ok. 13 tys. zł.

Następnie kasujemy płacę minimalną całkowicie, a GUS-owskie wskaźniki będą co roku waloryzowane.
wislak68
Senior Member

Stary 28.10.2015, 12:24
Trochę o większości konstytucyjnej:
PiS - 235
Kukiz - 42
Razem - 277
Większość konstytucyjna w Sejmie 307 (nie biorę pod uwagę Senatu bo tam większość 2/3 w zasadzie już jest)
Brakuje: 30
PSL -16 (moim zdaniem absolutnie do kupienia, jeśli odetnie się ich od agencji, sejmiki od kasy a prokurator zacznie bardziej szczegółowo badać sprawy Burego czy Sawickiego to po tygodniu przyczołgają się na kolanach prosząc o łaskę)
Spady z PO - potrzeba 14 (chyba do zrobienia. Myślę że Gowinowi powinno udać się skaperowanie kilku "konserwatystów". Schetino, jeśli będzie chciał jeszcze zaistnieć w większej polityce, nie ma innej opcji niż ucieczka z PO, bo jeśli tam zostanie, to tuskowcy go wypatroszą. A poza tym PO-owcy są tak przyzwyczajeni do posadek i apanaży że wizja ich utraty skłoni bardzo wielu z nich do "historycznego kompromisu").
Wątpliwości są dwie:
Czy w imię uchwalenia nowej konstytucji warto odpuścić całkowite czyszczenie brudów po PO/PSL (bo czymś trzeba im będzie niestety zapłacić)?
Czy nie wyłamie się cześć kukizowców (zbieranina jak weszła pod tym szyldem jest zupełnie nieprawdopodobna i obawiam się że w ciągu kilku miesięcy rozlezie się to po całym Sejmie, tworząc najróżniejsze kluby i klubiki, ciężko będzie zebrać ich wszystkich w kupę, aby zagłosowali za nową konstytucją) i pisowców (biorąc pod uwagę że do Sejmu pod szyldem PiS weszli: ziobryści, gowinowcy, pjnowcy, jurkowcy itp, itd, to JK będzie musiał włożyć bardzo dużo pracy w to, aby utrzymać to wszystko w kupie)?
Podsumowując: uchwalenie nowej konstytucji nie wydaje się być czymś zupełnie abstrakcyjnym, ale niestety wymagać będzie bardzo wielu zabiegów, z których część może okazać się kontrowersyjna (jak kupowanie PSL i części PO).

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów