The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2010, 18:52
Kiro może wreszcie zacznie grać ;] brawo
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.07.2010, 18:55
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Kto to jest ten Nalepa ?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/...michal_nalepa/ najmłodszy na boisku. To dla niego na pewno cos wielkiego strzelic gola w takim meczu i pokazac sie Heniowi
Odpowiedz cytując
michalg
Member

Od: 11.2009

Stary 23.07.2010, 18:55
Patrząc na zmiany jakie zrobił Kasperczak wydaje się, że konkurs na nowego obrońcę Wisły wygrał Elsner.Mnie niepokoi to, że Paljić był w tym meczu mało widoczny - spartolił 2 rzuty wolne i tyle go widać w relacji (oprócz spięcia z rywalem). Miejmy nadzieję, że to dlatego, że partnerzy go nie dostrzegali... bo co by nie mówić graliśmy z drużyną II ligową. Aby moje obawy się nie potwierdziły i żebyśmy cieszyli się pierwszym przebojowym skrzydłowym od dłuższego czasu.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.07.2010, 19:00
a Rios jak tam sie zaprezentowal(nie chce mi sie relacij czytac)
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.07.2010, 19:03
michalg napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na zmiany jakie zrobił Kasperczak wydaje się, że konkurs na nowego obrońcę Wisły wygrał Elsner.Mnie niepokoi to, że Paljić był w tym meczu mało widoczny - spartolił 2 rzuty wolne i tyle go widać w relacji (oprócz spięcia z rywalem). Miejmy nadzieję, że to dlatego, że partnerzy go nie dostrzegali... bo co by nie mówić graliśmy z drużyną II ligową. Aby moje obawy się nie potwierdziły i żebyśmy cieszyli się pierwszym przebojowym skrzydłowym od dłuższego czasu.
Rzeczywiście nie było go widać w relacji , najwyżej można było o nim przeczytać ale też zapomniałeś dodać że kilka razy wywalczył rzut wolny z niedalekiej odległości od bramki rywala , obrońcy rywala często go faulowali co może wskazywać że przysparzał im trochę problemów. Co do Elsnera jeśli rzeczywiście był najlepszy z trójki testowanych obrońców to zatrudnić go można tylko w przypadku kiedy jest lepszy od Kowalskiego ponieważ ma dojść chyba jeszcze Chaves więc po przyjściu Elsnera Kowal byłby skazany na wypożyczenie . Atutem Elsnera bez wątpienia jest uniwersalność , może zagrać jako defensywny pomocnik i środkowy obrońca co jest przydatne w przypadku 4 środkowego obrońcy bo chyba taka rola go czeka gdyby podpisał kontrakt.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.07.2010, 19:06
wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...grala_sparing/

"Choć wszyscy przyglądali się głównie grze testowanych, to najbardziej uwagę przyciągali inni zawodnicy – Andres Rios i Tomas Jirsak. Ten pierwszy czarował techniką – to wkręcał w ziemię rywali, to próbował strzału przewrotką."
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

fanfan a gdzie to czytales ze Elsner moze grac rowniez defensywnego pomocnika?
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
z oficjalnej: Choć wszyscy przyglądali się głównie grze testowanych, to najbardziej uwagę przyciągali inni zawodnicy – Andres Rios i Tomas Jirsak. Ten pierwszy czarował techniką – to wkręcał w ziemię rywali, to próbował strzału przewrotką. Ten drugi natomiast najpierw dwa razy groźnie uderzył z dystansu, a w 31. minucie zaliczył asystę przy pierwszym golu. Tomas zagrał prostopadłą piłkę między obrońców do Christiana Tiboniego, który przejął podanie i mocnym strzałem z kilkunastu metrów pokonał Michała Wróbla

to chyba mowi wszystko
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.07.2010, 19:07
dzieki no czyli tego czego sie po nim spodziewalem!! Mysle ze bedzie z niego duzy pozytek
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.07.2010, 19:18
sportnh napisał(a):Wyświetl post
fanfan a gdzie to czytales ze Elsner moze grac rowniez defensywnego pomocnika?
Potwierdzam, Rok może grać jako defensywny pomocnik, a raczej powinien tam grać. On jest bardziej pomocnikiem niż obrońcą.

http://www.youtube.com/watch?v=I3-mkIapQjY
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.07.2010, 19:47
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A w jakich meczach - przykłady? W jakich meczach Jirsak zmieniał Małeckiego i od razu gra wyglądała lepiej w rundzie wiosennej?
Chętnie poznam fakty. Bo chyba mam amnezję - grają na różnych pozycjach i naprawdę nie pamiętam. Proszę o fakty
Ja nie pisałem o zmianach Jirssak za Małeckiego. Tylko jak Jirsak zmieniał Małeckiego w wykonywaniu rzutów wolnych i rożnych
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 23.07.2010 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.07.2010, 20:09
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ja nie pisałem o zmianach Jirssak za Małeckiego. Tylko jak Jirsak zmieniał Małeckiego w wykonywaniu rzutów wolnych i rożnych
Spójrz łaskawie na mojego posta wyżej - napisałem że źle zrozumiałem Twoją wypowiedź

A tak w ogóle to ile asyst zanotował Jirsak po tych świetnie bitych stałych fragmentach gry? Jak duża zmiana jakościowa to była?
Pytam bez złośliwości, bo wg mnie to że wolne bił Małecki to tylko świadczyło o tym jak krucho u Nas było z piłkarzami którzy potrafią dobrze bić stałe fragmenty. Teraz jak jest Garguła powinno być lepiej.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.07.2010 o godz. 20:12.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.07.2010, 20:32
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
Potwierdzam, Rok może grać jako defensywny pomocnik, a raczej powinien tam grać. On jest bardziej pomocnikiem niż obrońcą.

http://www.youtube.com/watch?v=I3-mkIapQjY
Co ciekawe Elsner jako junior w Nicei grał na pozycji napastnika. Tak więc najpierw był napastnikiem, potem środkowym pomocnikiem, a teraz robi za obrońcę.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 23.07.2010, 20:50
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rowiec_Sw_3_1/
galeria ze sparingu z KSZO

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.07.2010, 20:56
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Spójrz łaskawie na mojego posta wyżej - napisałem że źle zrozumiałem Twoją wypowiedź

A tak w ogóle to ile asyst zanotował Jirsak po tych świetnie bitych stałych fragmentach gry? Jak duża zmiana jakościowa to była?
Pytam bez złośliwości, bo wg mnie to że wolne bił Małecki to tylko świadczyło o tym jak krucho u Nas było z piłkarzami którzy potrafią dobrze bić stałe fragmenty. Teraz jak jest Garguła powinno być lepiej.
Sorry nie zauważyłem bo nie śledziłem dokładnie wymiany zdań.

Dobre dośrodkowanie wcale nie oznacza asysty. Wystarczy zamieszanie na polu karnym i gol po kilku przypadkowych odbiciach. A jak piłka przeleci przez pole karne po rogu albo wysoko nad bramką po wolnym to nawet zagrożenia nie ma.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.07.2010, 21:10
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Kirm chyba wraca do formy. Dzisiaj bramka, a wczoraj też przez dziesięć minut które zagrał udało mu się raz czy 2 zakręcić obrońcą i w tradycyjny dla siebie sposób(chyba) zejść do strzału z ostrego kąta.
A później obie sytuacje kompletnie spartolić. Też w tradycyjny dal siebie sposób.
Kirm we wczorajszym meczu to była nędza.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.07.2010, 21:23
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/...michal_nalepa/ najmłodszy na boisku. To dla niego na pewno cos wielkiego strzelic gola w takim meczu i pokazac sie Heniowi
Trochę poszperałem i okazuje się ze chłopak sporo bramek strzela po stałych fragmentach gry.

Do wglądu wywiad z Nalepą http://zatorzanka.boo.pl/page.php?id...ha%B3%20Nalepa
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.07.2010, 22:05
2 minutowy skrót - gole i najciekawsze akcje tutaj:
http://kiks.tv/2010/07/popucharowy-zwyczaj/

może być chwilowy problem z odtwarzaniem bo serwery VIMEO mają jakiś problem ale powinno się to naprawić w ciągu kilku chwil
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2010, 22:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A później obie sytuacje kompletnie spartolić. Też w tradycyjny dal siebie sposób.
Kirm we wczorajszym meczu to była nędza.
Jesteś mistrzem dostrzegania złych stron i znajdowania dziury w całym. Chyba inny mecz widziałam, Kirm ładnie zakręcił w polu karnym i miał sytuacje. Wywalczył rzut wolny przed polem karnym z lewej strony. Był aktywny w te paręnaście minut, które dostał. Czy ty na prawdę zawsze musisz dorzucić trzy grosze?
Podobno większość ludzi na forum, przesadza, jest zbyt zapatrzona w Wisłę i nie patrzy racjonalnie na grajków i niepotrzebnie jara się transferami. A ja widzę drugą grupę malkontentów którzy we wszystkim znajdą coś złego i skrytykują każdy ruch klubu.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.07.2010, 11:09
spinna napisał(a):Wyświetl post
2 minutowy skrót - gole i najciekawsze akcje tutaj:
http://kiks.tv/2010/07/popucharowy-zwyczaj/
1:38 - chłopak naprawdę będzie wymiataczem, źle przyjął piłkę, a i tak wyprzedził obrońcę w polu karnym, dobiegł i strzelił
I ten śmiech przy interwencji Pawełka
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 26.07.2010, 13:18
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...lka_na_calego/
foto z treningu

Odpowiedz cytując
sztafi
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2010, 17:17
30.07. (piatek) Wisla zagra sparing w Wolbromiu z miejscowym Przebojem godz. 18
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.07.2010, 06:54
Na oficjalnej stronie Przeboju Wolbrom tylko skąpe info:
http://www.przebojwolbrom.pl/index.p...uyna&Itemid=20

Stadion w Wolbromu ma pojemność 1500 miejsc z czego 1090 to miejsca siedzące.
Cena biletów chyba jeszcze nie znana... no chyba że będzie darmówka
Mam smaka na ten wyjazd
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.07.2010, 09:24
Wejście jest za darmo.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.07.2010, 11:47
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Jesteś mistrzem dostrzegania złych stron i znajdowania dziury w całym. Chyba inny mecz widziałam, Kirm ładnie zakręcił w polu karnym i miał sytuacje. Wywalczył rzut wolny przed polem karnym z lewej strony. Był aktywny w te paręnaście minut, które dostał. Czy ty na prawdę zawsze musisz dorzucić trzy grosze?
Podobno większość ludzi na forum, przesadza, jest zbyt zapatrzona w Wisłę i nie patrzy racjonalnie na grajków i niepotrzebnie jara się transferami. A ja widzę drugą grupę malkontentów którzy we wszystkim znajdą coś złego i skrytykują każdy ruch klubu.
Ten typ tak ma, jak to mawiają. Po co się wobec tego nadmiernie przejmować?
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.07.2010, 21:22
Cytat:
Z okazji 105-lecia futbolu rzeszowskiego Wisła Kraków zagra 4 września towarzysko w Rzeszowie z Resovią.
http://www.90minut.pl/news/129/news1...z-Resovia.html
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.07.2010, 21:35
Super. Wybiera się ktoś na ten mecz. Akurat wtedy powinienem być w Rzeszowie więc może akurat pojawię się na meczu
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.07.2010, 10:44
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Super. Wybiera się ktoś na ten mecz. Akurat wtedy powinienem być w Rzeszowie więc może akurat pojawię się na meczu
Kurde do Rzeszowa mam niecałe 50 minut drogi - byłoby grzechem jakbym nie pojawił sie na tym meczu
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.07.2010, 11:00
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Kurde do Rzeszowa mam niecałe 50 minut drogi - byłoby grzechem jakbym nie pojawił sie na tym meczu
tylko zeby pogoda dopisała...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.07.2010, 20:17
Ostatnie szlify w jednym rytmie

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...jednym_rytmie/

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z treningów Wisły i FK Karabachu.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...y_i_Karabachu/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów