The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2011, 22:18
a mi się Iliev podoba i tyle. Ma jaja i chce grać ,stara się. kropka.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.07.2011, 22:19
gdyby Litex miał troche więcej zimnej krwi pod naszą bramką to wynik mógłby byc mniej korzystny.Co do Nuneza to widac że był podstawowym zawodnikiem w Argentynie w przeciwieństwie do Riosa.Myśle że z Gerwazego będzie sporo pożytku

W rewanżu pewnie Bułgarzy rzucą sie jak buldogi do odrabiania strat,to idealna sytuacja aby ich skontrowac jak dziś.Będzie dobrze

Co do życzeń na następną runde to Slovan Bratysława byłby najlepszy albo BATE
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.07.2011 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
mieczuu
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 26.07.2011, 22:20
Jak dla mnie - nie myślmy o rozstawieniu w IV rundzie, tylko o zrobieniu piekła w 2gim meczu rundy 3.
Niezależnie od potencjalnego rywala, sam awans do 4 rundy to ogromny sukces.

Mam tylko nadzieję, że w związku z realną szansą na grę do końca roku w pucharach, nasza ławka rezerwowych okaże się nieporównywalnie najlepsza w lidze. Dzięki czemu,w przeciwieństwie do Lecha, mimo gry w pucharach, nie będziemy grać kichy i traćic punktów w Ekstraklasie

Szczęśliwy idę spać
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.07.2011, 22:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś tego typu pokemony wyżywały się w transferowym, teraz (dzięki Valcxxovi) nie bardzo mają o czym tam pisać. Tak więc koleś, który rok temu pisałby żeby kupić Nowaka, Ujka i Analboredę teraz wyżywa się, wystawiając skład złożony w jednej trzeciej z zawodników, którzy są miesiąc z drużyną.

Normalni wiedzą, że liczy się wynik i gra na pewno będzie zachowawcza. Zresztą, czy my mamy jakichś naprawdę niesamowitych graczy ofensywnych na ławce, którzy mogliby odmienić grę drużyny? Garguła, Jirsak? No proszę was.
No i ten cały Nunez, o którym wiadomo tylko tyle, że spuścił z ligi dwa zespoły, przy czym kibice jego ostatniego życzą mu śmierci. Nie twierdzę, że jest zły, ale nie zaczniemy wszystkich pykać dlatego, że wystawimy jego albo Tomasa w składzie.
Wisła nie gra tragicznie, tylko brzydko. Na tyle, na ile ją realnie stać w tym momencie.

a jednak nie trzeba sie tak zaperzac za kazdym razem,bo jak widzisz Maaskant wystawil gosci co to sa mesiac z druzyna a taki pewny byles, ze takiego Nuneza w tak waznym meczu to tylko pokemony do skladu wstawiaja a moze bys tak zaufal czasami Stanowi, bo on jest za to dpowiedzialny a z ocenami poczekal pare meczy jak ich zobaczysz na zywo a nie opieral swoje opinie na podstawie tego, ze jakies debile chcieli jego smierci.po Krk pelno takich pajacow z nozami lata......

co do meczu wynik marzenie, na trudnym terenie z pewna doza szczescia, ktorego tyle lat nam brakowalo nareszcie jest progres.mam nadzieje ze na R22 nasi zgotuja im takie pieklo, ze beda musieli pampersy zmienic w naszych nowych szatniach zanim wyjda na boisko.mam tez nadzieje, ze Siergiej wroci, bo Milan w ch... niepewny jest w interwencjach, szkoda Ilieva, ale moze to lepiej, bo w ew 4 rundzie bedzie mial czyste konto
Ostatnio edytowane przez nh79 : 26.07.2011 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.07.2011, 22:21
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ponoć zwycięzców się nie sądzi...

Jedno zdanie krytyki - naprawdę nie potrafię zrozumieć co na boisku robi Wilk. Jestem na forum chyba jedynym osobnikiem, który nie dostrzega w tym chłopaku potencjału jaki wielu kibiców widzi. Sobolowi - nawet teraz, gdy Radek już dawno nie gra na swoim najlepszym poziomie - może buty nosić...
A zwłaszcza jak Radek fauluje na poziomie okręgówki niczym sfrustrowany trampkarz...
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Od: 08.2006

Stary 26.07.2011, 22:22
Moim zdaniem Cezary zagrał dziś tak sobie, ale będą z niego ludzie... tzn piłkarz nieprzeciętny i ambitny. Nie zawsze gra układa się tak jak tego sobie życzymy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.07.2011, 22:22
Quorth napisał(a):Wyświetl post
Nasz Treneiro powiedział, że brałby wynik 1:1 a jest jeszcze lepiej!!! na Reymonta zmieciemy ich dopingiem a nasi piłkarze dopełnią formalności. Nie narzekajcie, bo już dawno nie było takich dobrych widoków na przyszłość
Nie byłbym takim hurraoptymistą. Liteks Łowecz gra niezły futbol i trzeba będzie uważać na ich grę. Wydaje mi się, że powinnismy trochę wyżej zagrać i prowadzić grę w drugim spotkaniu, ale jednoczesnie niezbyt mocno się odsłonić. Czyli podobnie jak w meczu z Lechem Poznań. Myslę, że stać nas na taką grę.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 26.07.2011, 22:23
3242 przyjemnie się czyta takie posty.

Nie ma nawet o czym mówić, Cikos by gdzieś tam nie doleciał do szczupaka.
Kasperczak przegrałby mecz jeszcze w szatni, a Brożek by irytował raz po raz partnerów z drużyny swoimi pretensjami.
Trudny rewanż, nie mogą tego spieprzyć.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.07.2011, 22:24
bebeto napisał(a):Wyświetl post
A zwłaszcza jak Radek fauluje na poziomie okręgówki niczym sfrustrowany trampkarz...
Piszesz to właśnie po meczu, w którym Sobol był najlepszym z Wiślaków.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.07.2011, 22:26
River napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze tak apropo awansu do IV rundy.

Dzis odbylo sie pare spotkan w kwalifikacjach do LM. Kilka bardzo interesujacych dla nas wynikow.

Rangers - Malmo 0-1
APOEL - Slovan 0-0
Ekranas - BATE 0-0
Genk - Partizan 2-1

Rozstawieni i z wyzszym wspolczynnikiem od Wisly pogrubieni. Przy naszym awansie do IV rundy pojawia sie realna szansa na rozstawienie w tej rundzie. Zakladajac awans Slovana, Malmoe i Genku (sadze ze BATE jednak da rade) to brakuje tylko jednego do brydza

Z ponizszych par:

Macabi - Maribor
Rosenborg - Plzno
Helsinki - Dinamo

...mozliwy jest kazdy wynik.

Zakladajac odpadniecie Rangersow, APOEL-u, Partizana i kogos jeszcze jestesmy rozstawieni w IV rundzie. Wowczas potencjalnymi rywalami byliby:

- Sturm/Zestafoni
- Malmo
- Slovan
- Genk
- i jeden z tych zespolow: Maribor/Helsinki/Plzno

Teraz pytanie: lepiej miec rywala z zestawu powyzej czy z tego "standardowego" przy naszym nierozstawieniu: Rangers, Kopenhaga, BATE, MAccabi, Dinamo (dalej Rosebnorg, Partizan, APOEL)
Powiem szczerze, że nie robi mi to większej różnicy. Sam zwróciłeś uwagę, że większość z rozstawionych drużyn zawiodła. Poziom rywali jest tak wyrównany, że rozstawienie jest moim zdaniem sprawą drugorzędną. Każdy rywal jest trudny i do ogrania.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 26.07.2011, 22:26
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
Angmir nie zauważyłeś że ktoś sprzedał mecz ?
Chciałem dokładnie to samo napisać ale pomyślałem że odpuszcze.
Niemniej przy pierwszej wypowiedzi Angmira pomyślałem sobie o Jego wypowiedzi, że Śląsk sprzedał mecz z Dundee w którym awansował...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.07.2011, 22:27
Ja jeszcze chce zwrócić uwagę że zamieniając Paljica na Diaza i Cikosa na Lameya poprawiliśmy gre
głową całej obrony co widać prze defensywie stałych fragmentów gry.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.07.2011, 22:28
Ponoć zwycięzców się nie sądzi...

Jedno zdanie krytyki - naprawdę nie potrafię zrozumieć co na boisku robi Wilk. Jestem na forum chyba jedynym osobnikiem, który nie dostrzega w tym chłopaku potencjału jaki wielu kibiców widzi. Sobolowi - nawet teraz, gdy Radek już dawno nie gra na swoim najlepszym poziomie - może buty nosić...
Tak, jasne. Chciałem tylko skromnie zauważyć, że to Wilk prostopadle podał (i odebrał chyba piłkę Bułgarom?) do Meliksona, który potem strzelił zwycięskiego gola.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 26.07.2011, 22:29
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Nie byłbym takim hurraoptymistą. Liteks Łowecz gra niezły futbol i trzeba będzie uważać na ich grę. Wydaje mi się, że powinnismy trochę wyżej zagrać i prowadzić grę w drugim spotkaniu, ale jednoczesnie niezbyt mocno się odsłonić. Czyli podobnie jak w meczu z Lechem Poznań. Myslę, że stać nas na taką grę.
No chyba po levadi i innych psotach nie zabronisz...
( ciekawe czy ten Tom drogi..?)
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 26.07.2011, 22:29
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
Chciałem dokładnie to samo napisać ale pomyślałem że odpuszcze.
Niemniej przy pierwszej wypowiedzi Angmira pomyślałem sobie o Jego wypowiedzi, że Śląsk sprzedał mecz z Dundee w którym awansował...
No ale Angmir Wam dopiero w czwartek udowodni że Śląsk sprzedał mecz z Lokomotiwem, bo za oskarżanie Wisły o sprzedawanie bodajże Framat obiecał mu bana.

Matko, dlaczego tyle tu płaczących niewyżytych ludzi. Coraz wiecej do ignorowanych...

DO BOJU WISEŁKA, MAASKANT CZEKAMY NA SOLIDNE WNIOSKI I TYLKO ZWYCIĘSTWO W REWANŻU!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.07.2011, 22:30
Wszyscy narzekaja na Diaza,a calkiem mozliwe ze Paljicem ten Tom krecilby dwa razy czesciej i mogłoby sie to gorzej skonczyc.
Brawo dla Maaskanta,że zrobił dwie zmiany w tym niby żelaznym składzie,Nunez zaprezentował sie dosc solidnie.

Co do rewanżu do Szkoda Ivicy bo widac ze z Maorem rozumieja sie bardzo dobrze. Oby wrocil Pareiko + Mały i licze ze rozegramy to na spokojnie,przy 24 koła solidnego dopingu.

Dzis swietuje bo taki wynik to chyba kazdy by wzial w ciemno. Co do Bułgarów to po cichu licze,że dostana u nas solidny wpier.dol bo nie dosc,ze pewni siebie byli jakby gralii z bangorem to jeszcze widac,ze z kmiota człowieka nie zrobisz bo jak zwykle podwojne kontrole drogowe,jaja z konferencja,czyli wszystko byleby sobie pomoc.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.07.2011, 22:31
( ciekawe czy ten Tom drogi..?)
Tom, dokładnie ten, który kręcił Diazem jak chciał - za pół roku do wzięcia za friko, kończy mu się kontrakt, a już teraz pewnie za niewielką sumę by oddali, więdząc o wygasającej umowie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.07.2011, 22:32
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Tak, jasne. Chciałem tylko skromnie zauważyć, że to Wilk prostopadle podał (i odebrał chyba piłkę Bułgarom?) do Meliksona, który potem strzelił zwycięskiego gola.
Wcale z moim zdaniem nie musisz się zgadzać, to tylko moja subiektywna opinia o tym piłkarzu. Zagrał fantastyczną piłkę (choć widzę w tym podaniu przypadek a nie umyślne zagranie) jednak w tym meczu oprócz tego momentu nie pokazał absolutnie nic.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 26.07.2011, 22:33
snikki napisał(a):Wyświetl post
No ale Angmir Wam dopiero w czwartek udowodni że Śląsk sprzedał mecz z Lokomotiwem, bo za oskarżanie Wisły o sprzedawanie bodajże Framat obiecał mu bana.
Angmir napisał(a):Wyświetl post
1. Właściwie zastanawiam się nad sędziom - ale trudno to ocenić - gwizdał dość stronniczo ale u sędziego nie da się ocenić zaangażowania w grę a u zawodników tak. Dlatego nie wydam dzisiaj takiej opinii.
Niedoceniłeś ANgmira.
On już dziś zastanawia się nad sędziom.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 26.07.2011, 22:33
Wcale z moim zdanie nie musisz się zgadzać, to tylko moja subiektywna opinia o tym piłkarzu. Zagrał fantastyczną piłkę (choć widzę w tym podaniu przypadek a nie umyślne zagranie) jednak w tym meczu oprócz tego momentu nie pokazał absolutnie nic.
Miał kilka dobrych przechwytów.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 26.07.2011, 22:34
filemon napisał(a):Wyświetl post
Tom, dokładnie ten, który kręcił Diazem jak chciał - za pół roku do wzięcia za friko, kończy mu się kontrakt, a już teraz pewnie za niewielką sumę by oddali, więdząc o wygasającej umowie.
filemon-bo widzę że masz dojścia,kliknij tam "kup teraz"...
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2011, 22:35
Co do rzekomej bramki nr 2 dla Litexu:

Pamiętam co najmniej kilka takich fauli i to odgwizdywanych w okolicach połowy boiska gdy np. Małecki wskakiwał komuś na plecy.

A że mieliśmy kilka okazji żeby stracić bramkę? Zdarza się. Ile to było meczy że to my mieliśmy 10-15 okazji a przegraliśmy lub był remis? To jest sport.

Pamiętajcie, był to mecz o poważną stawkę:

- na samym początku sezonu
- w którym wystąpiło kilku bardzo nowych zawodników
- z dużymi zmianami w pierwszym składzie w tym w defensywie

Wynik cieszy gra do poprawy. Ale w Krakowie będzie lepiej! To się zaczyna ładnie kręcić!!

Cieszę że tak wyszło bo będą kolejki po bilety na rewanż i mam nadzieję że ich braknie co sprowokuje nowych niezdecydowanych do zakupu karnetu. I takim sposobem powiększy się nasza Wiślacka Brać.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 26.07.2011, 22:35
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post
Piszesz to właśnie po meczu, w którym Sobol był najlepszym z Wiślaków.
A jaki mecz oglądałeś Bo ja inny .
Odpowiedz cytując
woocashx
Member

Od: 07.2006

Stary 26.07.2011, 22:37
Nie mam nic do Jovanicia, ale teraz wszyscy widzimy jak wypada jego porównanie z Pareiką. Kontrast w stosunku do Pawełka był mniej wyraźny, nie? ( z przyjemnością zobaczyłbym ten strzał po bramce Meliksona, który rzekomo mu się prześlizgnął po rękawicy a realizatorowi umknął )

Na + zdecydowanie Melex i Lamey

Moim zdaniem przyzwoicie zagrał Jaliens.

Zaryzykuję stwierdzenie, że na Widzew wyjdzie Biton za Genkova i Garguła za Wilka
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.07.2011, 22:39
Przeczytajcie to: http://www.weszlo.com/blog/17

Cieszcie się z tego co macie, bo mogą kiedyś nadejść czasy, że nie będzie pucharów, mistrzostwa i fety na rynku (odpukać). Doceńcie to, że B. Cupiał wyłożył kasę na Wisłę; że gramy w pucharach; że mamy taki skład, bo połowa Ekstraklasy walczy o ligowy byt wtedy, kiedy my zapewniamy sobie triumf na krajowym podwórku i walkę o Champions League na 2 kolejki przed końcem sezonu.

Wisła nie zachwycała, ale takie były założenia taktyczne, aby grać z kontry. Udało się to, a jeśli chcecie ekwilibrystyki i idealnych, siedemdziesięciometrowych podań po zaledwie 3 spotkaniach na początku sezonu, to gratuluję. Włączcie sobie lepiej Barcelonę. To jest Wisła i kocha się ją bez względu na to jak gra. Wywieźliśmy bajeczny wynik, a tu nagonka na piłkarzy, trenera i Bóg wie jeszcze co. Postawicie się w roli kibiców drużyn z nizin tabeli. Oni, w odróżnieniu od Was, mają POWODY do narzekania...
Powód: czeski błąd.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 26.07.2011 o godz. 23:06.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.07.2011, 22:40
A jaki mecz oglądałeś Bo ja inny .

Oceniasz w tym meczu Sobola niżej niż Wilka? No to rzeczywiście inny mecz oglądaliśmy...

Wynik jest świetny, mecz był mniej więcej taki jakiego się spodziewałem. Diaza aż tak bym nie krytykował - Tom Paljicem kręciłby jeszcze bardziej. Junior ideałem nie jest ale będzie w stanie dać zespołowi znacznie więcej niż Dragan. Jest dobrze a za tydzień będzie jeszcze lepiej!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2011, 22:41
Jeszcze taki szczegol.. Dzisiejszy mecz pokazal, ze Maor swietnie uderza stale fragmenty gry wiec nie rozumiem dlaczego ich etatowym wykonawca jest Malecki ? On je regularnie przestrzeliwuje, bije takie zawiesiny.. Zupelnie jakby ktos nie mial oczu.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.07.2011, 22:42
Jeśli ktokolwiek znajdzie film z nieuznaną bramką dla Bułgarów, uprzejmie proszę o link
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Gra tragedia - wynik rewelacja, i to powinno wystarczyc za komentarz. Cud w Bułgarii.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

http://www.youtube.com/watch?v=el8syhVON98
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów