The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2008, 19:23
Cytat:
Włodarze Lecha Poznań, który uzyskał awansował do 1/16 finału Pucharu UEFA, już niejednokrotnie zapowiadali, że nie myślą o sprzedaży swoich zawodników. Co więcej, klub pozyskuje nowych zawodników. Dzisiaj w szeregi "Kolejorza" weszło dwóch nowych graczy - Bośniak Haris Hadzic oraz Chorwat Gordan Golik.
Lech kontynuuje "bałkański" trop ściągając kolejnych graczy z byłej Jugosławii. Po Semirze Stilicu i Ivanie Djurdjevicu "Kolejorz" pozyskał dwóch nowych zawodników z południa Europy.

- Podpisaliśmy kontrakty z Bośniakiem Harisem Handziciem oraz z Chorwatem Gordanem Golikiem. Poświęciliśmy sporo czasu na obserwacje tych piłkarzy. Liczymy, że będą znaczącym wzmocnieniem dla naszego zespołu i dzięki temu na wiosnę drużyna będzie mogła realizować postawione przed sezonem cele. Obie umowy podpisaliśmy na 4,5 roku - mówi Dyrektor Sportowy Lecha, Marek Pogorzelczyk.
Zaledwie 18-letni Haris Handzic ma za sobą już występy w kadrze Bośni. Debiut napastnika w "dorosłej" kadrze wypadł w meczu towarzyskim z... Polską. Z kolei Gordan Golik ma 23 lata i jest środkowym pomocnikiem. W Chorwackiej ekstraklasie reprezentował barwy Varteksu.
Lech sie wzmacnia. Szczerze mówiąc troche mi to przypomina sytuacje Legii. Legii udalo sie sprowadzić dobrego zawodnika z Hiszpanii, Astiza, a Lech sciagnal Stilica z Bałkanow. Legia stwierdziła, ze skoro Astiz jest tak dobry, to każdy Hiszpa, którego wezma bedzie swietny. No i Lech robi podobnie, ściaga teraz hurtowo piłkarzy z Bałkan. Tylko jest male ale. W przypadku Lecha te transfery wydaja sie rzeczywiscie przygotowane. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, ja bym nie mial nic przeciwko, zebysmy przezyli deja vu
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 18.12.2008, 19:32
U nas jest to samo

Z tym, że nasi mają zamiar ściągać z Ameryki Płd. ...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.12.2008, 19:34
Z informacji, które ostatnimi czasy pojawiły się w mediach wynika, że scouting wygląda u nas podobnie jak w Lechu. Problem leży w bezsensownie długim procesie decyzyjnym. Jeśli rzeczywiscie o pozyskaniu piłkarza musi decydować tyle osób to ja się boję myśleć ilu zawodników sprzątnięto nam z przed nosa.

Co do transferów Lecha to ten Handzic może być dobry. Jeśli chodzi o resztę to nie jestem o tym przekonany.
Ostatnio edytowane przez Arked : 18.12.2008 o godz. 19:37.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 18.12.2008, 20:23
Scounting mamy ten sam ,ale u nich jest polityka transferowa a u nas najpierw sie wyprzedaje a potem sie zastanawia kim my to zdobedziemy mistrza ,i sie potem okazuje ,ze wszyscy nagle licza ze eksploduje talent Juszczyka,lub Niedzielan bedzie krolem strzleców
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.12.2008, 12:26
Grosicki poszedł do Białegostoku.

Jak dla mnie to idealne miasto dla tego chłopaka, czyt. małe, bez kasyn.
A przyszłości niedalekiej ma tam się pojawić Tomasz F. pseudonim "Franek".

Jaga dobrze zapełnia lukę po Szczocie.
.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.12.2008, 12:35
Nie zdziwiłbym się gdyby Tomasz F. zagrał jednak gdzie indziej. Grosicki miał chyba kiedyś do nas też trafić? Przecież oni z Dawidowskim byliby królami Krakowskich kasyn
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.12.2008, 13:26
http://niebiescy.pl/?id=3535

Fajny ranking kar finansowych...
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.12.2008, 13:53
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Nie zdziwiłbym się gdyby Tomasz F. zagrał jednak gdzie indziej. Grosicki miał chyba kiedyś do nas też trafić? Przecież oni z Dawidowskim byliby królami Krakowskich kasyn
nie zapominaj o Mr.Tomaszu H który broni się rękami i nogami żeby nie wylecieć z Górnika przecie za co by zwracał długi
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.12.2008, 15:59
Cytat:
- Łukasz Garguła ma kilka ofert do wyboru, jedną rzeczywiście z Legii Warszawa. Jest nią zainteresowany podobnie jak i innymi. W ciągu kilku dni podejmiemy decyzję, wybierzemy ta najwłaściwszą ofertę. Czy to prawda, że mamy czas do niedzieli na odpowiedź? Faktycznie tak się umówiliśmy z dyrektorem sportowym Mirosławem Trzeciakiem, że do końca weekendu się zdeklarujemy. Czy Łukasz w razie przyjęcia oferty z Warszawy stanie się jednym z najlepiej opłacanych zawodników ligi polskiej? Tego powiedzieć nie mogę, to szczegóły ściśle tajne - mówi dla Legia.Net menedżer Łukasza Garguły Radosław Osuch.
http://legia.net/wiadomosci,32135_Me...A_z_Legii.html
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 20.12.2008, 16:10
wszystkiego najlepszego z okazji 89 urodzin PZPN.
sto lat!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 21.12.2008, 11:15
W cieniu rywalizacji o Gargułę, pojawiła się ostatnio kilka razy informacja o tym, że na prezesa Polonii Warszawa szykowany jest Listkiewicz. Jeżeli faktycznie obejmie on funkcję, to ciekawe jaki to będzie miało wpływ na wiosenną rywalizację czołówki. Może to zabrzmi banalnie, ale jego wpływy w środowisku sędziowskim mogę coś do niej wnieść...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 21.12.2008, 16:32
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

coraz bardziej mi się to podoba, jak ktoś napisał niedługo ogłoszą że Lech najładniej udekorował choinkę klubową na święta.

Oto fragment tej wybitnej twórczości o której pisałem kilka postów wyżej, ehhh serce rośnie na widok takich postów:
Cytat:
OH ach ale ten lech wspaniały

niesamowite! Jest się czym jarać, żygać się chce już tym Lechem... można im oddać, ze grają w tym UEFA ale w lidze nic wielkiego nie pokazali oprócz zwycięstwa nad Wisłą... Za niedługo bedziecie się zachwycać tym, że deklasują rywali w oszczędzaniu wody. Naprawde śmiać mi sie chce powoli

odpowiedź:
Odp.: OH ach ale ten lech wspaniały

żal ci że to nie o twojej legi.wiśle,pogoni czy innej wiosce piszą !!! zazdrość cię zżera zakompleksiona istoto.Nie pasuje to sie nie odzywaj !!! A o Lechu niech piszą,bo na to zasługują !!! Jesteśmy waszą Dumą , czy wam się to podoba czy nie !!!

Żeby nie było że w jakiś sposób ujmuję dla Poznańskiej drużyny jej osiągnięcia, skądże znowu właśnie podziwiam ich za to co zrobili w UEFA, ale dziennikarze zaczynają trochę przesadzać, podobnie dziś Kołtoń w CF "próbowały Legia, Wisła, Zagłębie, dajmy szanse Lechowi zagrać w LM" - nie wiem czy pan Kołtoń wie że o tym decyduje zdobycie jeszcze MP, ale cóż chyba to był apel do właścicieli drużyn żeby oddali Lechowi MP walkowerem.
Ostatnio edytowane przez GJ1906 : 21.12.2008 o godz. 16:35.
Odpowiedz cytując
Ribas
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.12.2008, 18:33
Ostrowski (prawdopodobnie) w Legii.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 21.12.2008, 18:58
GJ1906 napisał(a):Wyświetl post
(...)

Żeby nie było że w jakiś sposób ujmuję dla Poznańskiej drużyny jej osiągnięcia, skądże znowu właśnie podziwiam ich za to co zrobili w UEFA, ale dziennikarze zaczynają trochę przesadzać, podobnie dziś Kołtoń w CF "próbowały Legia, Wisła, Zagłębie, dajmy szanse Lechowi zagrać w LM" - nie wiem czy pan Kołtoń wie że o tym decyduje zdobycie jeszcze MP, ale cóż chyba to był apel do właścicieli drużyn żeby oddali Lechowi MP walkowerem.
Nie, to był raczej apel, żeby po wywalczeniu MP Wisła oddała miejsce Lechowi, tak, jak zrobił to Drzymała przed obecnym sezonem. Wszak coś muszą chłopaki mieć od Krakowa prócz tyłków tych z drugiej strony...
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.12.2008, 15:51
http://sport.onet.pl/0,1248675,1885470,wiadomosc.html
Cytat:
Tomasz Frankowski powraca do polskiej ligi. Były piłkarz reprezentacji Polski jutro podpisze kontrakt z Jagiellonią Białystok.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 22.12.2008, 15:59
No, no, no. Jagiellonia poważnie się wzmacnia, brawo! Michał Twardowski (Freskovita W.M.)Alen Škoro (HNK Rijeka)Kamil Grosicki (Legia Warszawa)Tomasz Frankowski (Chicago Fire) obok Kolejorza Jaga jest najbardziej aktywna na rynku transferowym . ; o

tyle, że Amice nie życzymy dobrze
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.12.2008, 16:27
http://sport.onet.pl/0,1248675,1885504,wiadomosc.html
Cytat:
Radosław Matusiak w sierpniu 2008 rozwiązał umowę z SC Heerenveen i poinformował o zakończeniu kariery. Teraz ma grać w Widzewie Łódź.
Powód: żeby było śmieszniej!
Ostatnio edytowane przez rafiABG : 22.12.2008 o godz. 16:27.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.12.2008, 17:27
A ja sie zacząłem zastanawiać nad czyms innym. Czy czasem sprowadzenie nadmiernej liczby Bałkańców nie spowoduje jakiegos konfliktu wewnetrznego.Wiadomo jak u nich jest---sami sie nie moga dogadac w zadnej sprawie. A tu nagle bedzie 4erech Bosniakow, 2och Chorwatow,Polacy, Arboleda, ktory do najmniej kłotliwych nie nalezy.Zeby sie tylko nie okazalo ze Lech stanie sie "budowlą" na miarę Wieży Babel. Miała zachwycic a wiadomo jak sie skonczylo
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 22.12.2008, 17:45
Dla mnie to oni mogą się nawet nawzajem zjeść nie wiem czym Ty się przejmujesz
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.12.2008, 18:53
pytanie co oznacz Bośniak, bo jak będą to Chorwaci to co za problem, gorzej muzułmanie, ale moze byc problem, ajk będize mieszanka serbsko- chorwacka

Tomaaaasz Frankowskiiiii
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 22.12.2008, 19:03
Dyskutowaliśmy na temat tego zawodnika, że byłby ciekawym rozwiązaniem dla Wisły...
http://sport.onet.pl/0,1248675,18856...wiadomosc.html
...ale jest w Poloni z Warszwy.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.12.2008, 05:23
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to oni mogą się nawet nawzajem zjeść nie wiem czym Ty się przejmujesz
A w ktorym fragmencie postu przejawiam troske? Bo moze nie wiedzialem co pisze
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.12.2008, 07:41
Coś mi się wydaje że liga będzie trudniejsza ,jakieś spektakularne odejścia sie raczej nie szykują a kluby się raczej wzmacniają .Reszta klubów z dołu tabeli też będzie musiała jakoś reagować na wzmocnienia Jagi czy Górnika ,Ci z góry też wiedzą ze jeśli chcą coś namieszać to bez wzmocnień się nie obejdzie .... Może być ciekawie .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.12.2008, 09:49
Smuda wciąż marzy o Bundeslidze i uważa że nowi zawodnicy w Lechu nie są gorsi od Stliciia i Lewandowskiego.http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 23.12.2008, 10:20
http://www.legia.net/wiadomosci,3215..._Legii%21.html

To ten sam, ktory gral w Beitarze i przewracal sie po dotknieciu pilki ?
Jak dla mnie tania sensacja, co na to kibice Legii ?
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.12.2008, 10:29
Cytat:
Jeśli nie wydarzy się nic niespodziewanego, to bez problemu powinien zdobyć w sezonie 15-20 goli.
uwielbiam takie prognozy
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Stary 23.12.2008, 11:54
Dzisiaj dzień Legii, popatrzcie na kilka newsów z Legia LIVE
"Legia straci Muche"
"Ostrowski dopiero latem"
"Gancarczyk i Celeban nie dla Legii"
"Garguła wybrał Wisłę"
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 23.12.2008, 12:22
Tak samo jutro może być dzień Wisły chociaż jutro ostatnie wydanie przed świętami to może prasa się trochę ogarnie.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.12.2008, 12:24
bigi333 napisał(a):Wyświetl post
"Legia straci Muche"
"Garguła wybrał Wisłę"
prezenty gwiazdkowe dla kibicow (L)
.....
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.12.2008, 12:57
bigi333 napisał(a):Wyświetl post
"Legia straci Muche"
"Garguła wybrał Wisłę"
najtrudniej to chyba bedzie w Legii Muche zastąpic.Pamietam jak fenomenalnie bronił w ostatnim meczu przeciwko Wisełce.Daje głowe że Dowhań prędko znajdzie następce Muchy tak jak wcześniej znajdował Kowalewskiego,Boruca,Staneva.
Co do tych wzmocnien Wojskowych to uważam że maja tak wielu kreatywnych pomocników (Rybus,Iwański,Giza,Roger,Radovic) niegorszych od Gancarczyka i Ostrowskiego.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.12.2008 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów