The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wilis
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2009, 22:57
moze i to nie jest ten temat...ale jesli czyta go pan Maciek to prosze sobie tylko to ogladnac..
http://www.youtube.com/watch?v=OZn5j6N0us0

WTEDY DRUZYNA MIAŁA CHARAKTER !!!!!!!!!!!!!
Cieszyla sie gdy grala pilka
wczorajszy mecz przypominal mi wprost odwrotnie ze ta pilka ma kolce czy sie pali...tego juz nie wiem
Alvarez 5 razy przerzucil pilka 16. ;/ chociaz prosilo sie o podanie dolem...
no nic ja nie jestem od oceniania...ale prosze tylko sobie ogladnac ten filmik jak bylo kiedys
BEZ TAKICH PIŁKARZY JAK BASZCZU ZIENIU GŁOWA SOBOL KOSA JASIEK
JEST BARDZO CIĘZKO.....moze nie wszyscy ale duża większosc ma ten charakter ktorego nam potrzeba...
obecnie w Wiśle nie ma takiego człowieka...(Głowa i Sobol kontuzjowani)
Jedno mnie zastanawia...dlaczego szanse dalej dostaja Małecki i Brożek
niech sobie odpoczna 1 , lub 2 mecze
niech zagraja Młodzi (Leszczak, nawet Ćwielong)
ktorzy beda gryzc trawe!!!!! a nie machac rekami jak zle podadza pilke...
posiedza 2 mecze to sie naucza ze chcac Grać TRZEBA ZASUWAĆ!!!!!!!!
a taki Wojtek Ł. ma pewne ze bedzie gral...kasa leci to co bedzie...?

Jesli kogos urazilem to z gory przepraszam ale mowie jak jest...bo juz nie moge wytrzymac!!
PROSZE TRENERA! WYgrajcie w Wodzislawiu i niech Druzyna wroci na Swoje tory..
juz nie z Jesieni 07 ...bo o tym nawet nie marze ;(
Niech wroci do Formy z poczatku sezonu Kiedy grali w Lubinie czy nawet w Poznaniu!
WALCZYLI i to jest wazne ;/
Na koniec przypomne tylko tyle...

"Ale każdy ma prawo żądać ambitnej i nieustępliwej walki,Nie dopuśćcie do tego, aby Ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki
<<<HENRYK REYMAN>>>
Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasami i przegrać przychodzi...

Pozdrawiam.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.11.2009, 22:59
nesta napisał(a):Wyświetl post
Iwan poruszyl w tym wywiadzie cos o czym mialem napisac juz wczesniej, ale wydawalo mi sie, ze moze jestem przewrazliwiony. Teraz jednak widze, ze nie tylko ja na to zwrocilem uwage.

Otoz chodzi mi o stosunek Brozka i Maleckiego do Kirma. Czego by Sloweniec nie zrobil na boisku to jest zle.. Pamietam jedna z ostatnich akcji Kirma z niedzielnego meczu, kiedy ladnie urwal sie skrzydlem, niezle dosrodkowal i oczywiscie nasz "super" duet napastnikow odrazu na niego wsiadl. I pierwszy raz Kirm im odpyskowal. Ja tu nie chce usprawiedliwiac jego slabszej gry, ale z pewnoscia nie pomaga mu to w aklimatyzacji.Non stop machaja rekami i maja do niego pretensje. A zwlaszcza Malecki, ktory czesto nie zauwaza go na dobrej pozycji.
Niech sie qrwa sami wezma do gry. I tez mam oto zal do Skorzy, ze nie potrafi ukrocic takiego zachowania. Przeciez od tego on tam jest tez !!
Ale z drugiej strony - widziałeś mecz z parchami (nie wcześniejsze mecze) około 20 minuty i Małecki przedziera się lewym skrzydłem, upadając wykłada piłkę.... Kirmowi (z którym nie chce podobno grać....) a Andraż w sytuacji sam na sam idealnie celuje w Cabaja I wynik pozostaje 0-0.

Może jakby Kirm coś trafił, albo podał mniej byłoby tego machania rękami kolegów.....

A Iwan od czasu "sławnego" tekstu który był miodem dla parchów stracił wiele u mnie..... (wiadomo który tekst)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.11.2009, 23:03
nesta napisał(a):Wyświetl post
Iwan poruszyl w tym wywiadzie cos o czym mialem napisac juz wczesniej, ale wydawalo mi sie, ze moze jestem przewrazliwiony. Teraz jednak widze, ze nie tylko ja na to zwrocilem uwage.

Otoz chodzi mi o stosunek Brozka i Maleckiego do Kirma. Czego by Sloweniec nie zrobil na boisku to jest zle.. Pamietam jedna z ostatnich akcji Kirma z niedzielnego meczu, kiedy ladnie urwal sie skrzydlem, niezle dosrodkowal i oczywiscie nasz "super" duet napastnikow odrazu na niego wsiadl. I pierwszy raz Kirm im odpyskowal. Ja tu nie chce usprawiedliwiac jego slabszej gry, ale z pewnoscia nie pomaga mu to w aklimatyzacji.Non stop machaja rekami i maja do niego pretensje. A zwlaszcza Malecki, ktory czesto nie zauwaza go na dobrej pozycji.
Niech sie qrwa sami wezma do gry. I tez mam oto zal do Skorzy, ze nie potrafi ukrocic takiego zachowania. Przeciez od tego on tam jest tez !!
A jak chlop ma sie czuc jak nawet po dobrym zagranu nasze gwiazdki leca do niego z pyskiem, nic dziwnego ze z meczu na mecz jest przygaszony.
W niedzielnym meczu utkwilo mi w glowie dwie sytuacje gdzie Kirm byl na czystej pozycji to ani Malecki ani Brozek do niego nie zagrali tylko poszli na kiwke gdzie obok nich bylo trzech obroncow i oczywiscie pilke stracili.
,
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.11.2009, 23:06
No wlasnie o to mi chodzi.. Zobaczcie jak moze grac jak cieszy sie zaufaniem druzyny i trenera w kadrze Slowenii. Ja nie wiem czy np. Skorza rozmawia indywidualnie z zawodnikami i wezmie takiego Kirma na bok i mu powie, sluchaj stary wyluzuj, wiemy jak potrafisz grac, nie przejmuj sie, bedzie dobrze, stawiam na Cb. Do kazdego gracza trzeba podejsc, a Sloweniec widac, ze bardzo chce, ale jest caly czas pod presja i nie moze nic pokazac.
Ostatnio edytowane przez nesta : 23.11.2009 o godz. 23:08.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.11.2009, 23:07
Ja powiem tyle, jak zwolnimy Skorże to nie będzie w tym roku żadnych pucharów, ani MP. Już z nim szanse są marne, ale są. Bez niego to obstwaiam 100zł w ciemno że MP nie będzie.

A ten trener zagraniczny z nazwiskiem i ambicjami to kto może być? Ja sobie przypominam wywaid z którymś z prezesów Wisły że chciieli zatrudnić top treneiro zza granicy ale jak przyjechał i zobaczył naszą bazę sportową to nawet na kawę nie wchodził. Z czym do ludzi? Jakoś sobie nie przypominam żeby nam jakieś nowe boisko treningowe powstało w okresie ostatnich 12 lat

Był młody ambitny Petrescu i co było? Co ta drużyna grała wtedy? Piękną piłkę, jakoś przegapiłem.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
MasterCarl
Senior Member

Stary 23.11.2009, 23:08
dla mnie nieporozumieniem jest trzymanie na siłę w składzie Pawła i Patryka.. są bez formy to niech wchodzą na końcówki spotkań, niech Maciek da pograć Ćwielongowi i jakiemuś młodzikowi w ataku. Cieszę się że Boguś wraca. Poza tym jeśli miałbym ustawić skład na Odre to obrony bym nie zmieniał bo kogo za Jopa? (chociaż chyba nawet Niedzielan by się na tej pozycji lepiej spisywał) A druga linia to od lewej strony, Kirm, Jirsak, Diaz(?), Leszczak(Ćwielong) a w ataku Ćwielong z Brożkiem bo kogo innego? Brakuje nam typowego środkowego pomocnika przy tych kontuzjach Sobola i Guły, brakuje napastnika przy kontucjach i niedyspozycji innych zawodników, brakuje trzeciego środkowego obrońcy bo Jop nie spisuje się najlepiej o czym wszyscy wiemy już od meczu z estończykami, brakuje bramkarza który walczył by o "11" z Mariuszem, z całym szacunkiem do Cebanu ale chłopak na Wisłe narazie za słaby, powinien na wypożyczeniu się ogrywać a nie rywalizować o pierwszy skład. Właściwie na każdą pozycję potrzeujemy zawodnika. To właśnie teraz najlepiej jest widoczne bo to co aktualnie gra wisła to aż ciężko się patrzy.. jeszcze 3 kolejki i jakieś zmiany muszą nastąpić.. czy zmiana trenera? szczerze wątpię, pół roku kontraktu myślę że Skorża wypełni a jak Wisła będzie wyglądała na przełomie kwietnia/maja co najmniej bardzo dobrze i wygra te najważniejsze rewanżowe spotkania to wtedy niech zarząd pomyśli o kontrakcie trenera. Ale wzmocnienia zmią muszą być. Bez tego ta gra będzie tak wyglądać jak wygląda, no i rotacja składem też się przyda. Mecz z Odrą będzie najlepszym spotkaniem na spróbowanie czegoś nowego.
Kamyck1906
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 23.11.2009, 23:15
Ja bym Skorży nie zwalniał. Jest lider, ale gra jest jaka jest i całej winy nie da się zwalić na niego. Zmienili sposób prowadzenia klubu na styl jaki panuje w Anglii i nie możemy Maćka zwolnić po 2-3 miesiącach od tej zmiany.

Jak wyżej napisaliście, no to ta forma Małego i Brożka jest do dupy, tak samo źle traktują Kirma, ale myśle, że gdyby poćwiczyli na treningach gre trójkami, to może by sie jakoś zgrali w koncu i by to w końcu jakoś wyglądało.

I mam nadzieję, że ktoś czyta to forum z zawodników bądz ze sztabu, ponieważ wiele osób napisało tu dużo mądrych uwag.
Kamyck1906
Junior Member

Stary 23.11.2009, 23:25
I jeszcze odnośnie wzmocnień - jest do wzięcia Smolarek, który chce dużo kasy za gre. Taki Skorża pogadał by z nim i by mu powiedział - Synu, chcesz odzyskać formę, pozycje w reprezentacji i wrócić do jakieś mocnej ligi? To zgódź sie na mała kase przez np rok, ale bedziesz grał i zyska na tym klub i Ty.

Wystarczy tylko mocno pogadac, a mysle ze Ebi by sie zgodzil i zapierdalał by wiecej niz Brożek i Małecki razem wzięci.
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.11.2009, 23:25
idealny moment by zrobic to o czy marzylem tyle lat: pierd** panienkom kary finansowe. niemałe.
+ pokazac Małeckiemu jego miejsce w szeregu = zjeb* z gory na dół za jego zachowanie gwiazdorskie i pohukiwanie na wszystkich wokół (ma to zrobić Skorża)
+ "wyjaśnić" dobitnie Brożkowi, że ideałem nie jest i niech se te ręce i grymasy wsadzi w jedno konkretne miejsce. (ma to zrobić Skorża)

Skorża widzę, że dopiero uczy się podejścia do polskich kopaczy. Dobrze, że ewoluuje, gorzej że tak wolno. Powoli się przeobraża w Dana pod względem charakteru ale ta zmiana powinna nastąpić znacznie szybciej. Przejrzał, że z tymi kulawymi pierdołami łagodnie nie można.
MasterCarl
Senior Member

Stary 23.11.2009, 23:26
Tomek Frankowski kiedyś czytał więc może niech przekaże naszym piłkarzykom żeby tutaj zajrzeli zarząd sztab również mógłby ;]
cebulka997
Senior Member

Stary 23.11.2009, 23:29
na polskie warunki Skorża jest bardzo dobrym trenerem. jak nie bedzie Skorży to kto ma byc? chyba nie sciagna Guardioli albo Hiddinka bo Cupiał nie da tyle kesy bo mu szkoda ale zwrocilo by sie mu jakby Wisła byla w LM i jeszcze DAJ BOŻE wyszla z grupy. Hiddin bylby mozliwy bo jakich on juz druzyn nie prowadzil to i do WISŁY moglby zawitac. Lenczyk to dobry trener ale nie przyjdzie juz do Wisła mi sie wydaje. Smuda za pozno. chyba ze.... PROBIERZ on by jeszcze mogl cos zrobic. dzieki niemu Polonia Bytom zaczela cos grac. dzieki niemu Jaga tez gra cos(nie paczac na tabele przez -10pkt). Fornalik tez dobry trener ale nirzpyjdzie poki co bo dobrze mu idzie w Ruchu chociaz kasa zrobilaby swoje.
GURNY
ŚLUNSK
Kamyck1906
Junior Member

Stary 23.11.2009, 23:32
Ja bym o zmianie trenera nie gadał teraz. Ale na rynku jest w ****u dobrych pilkarzy za darmoche. Nawet taka Polonia Bytom co nie ma kasy rozmawiała ze Smolarkiem, gdzie pisałem o nim 4 posty wyzej. I by go wzieli, gdyby obnizyl swa gaze o jakies 10 tys euro, a Wisłę stac, zeby tyle mu zaplacic. Łobo chyba zarabia więcej...
cebulka997
Senior Member

Stary 23.11.2009, 23:36
w Lechu dobrze robia bo Rengifo w Peru strzela bramki Argentynie a w Lechu jest w ME i tu powinien Skorża tak samo zrobic. kto nic nie grac do ME
GURNY
ŚLUNSK
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.11.2009, 23:43
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
No nie przesadzaj z tą podobną sytuacją bo tamto było po bodajże 6 kolejkach a teraz mamy już ich 14 także tutaj akurat kulą w płot trafiłeś. Akurat wtedy Petrescu wyniki nie broniły i nie ma co tutaj koloryzować.

Teraz w 5 ostatnich kolejkach mamy 2 zwycięstwa 3 porażki - strata 9 punktów
Tam bylo sześć pierwszych kolejek - teraz 5 ostatnich
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.11.2009, 23:54
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale z drugiej strony - widziałeś mecz z parchami (nie wcześniejsze mecze) około 20 minuty i Małecki przedziera się lewym skrzydłem, upadając wykłada piłkę.... Kirmowi (z którym nie chce podobno grać....) a Andraż w sytuacji sam na sam idealnie celuje w Cabaja I wynik pozostaje 0-0.
a gdzie to wyczytales albo skad to wiesz
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.11.2009, 00:03
Rady dotyczące naszych piłkarzy pt. wyrzucić, przesunąć, ukarać, obciąć, nie wypłać są wspaniałe tylko niestety zarówno klub jak i piłkarzy obowiązują zapisy kontraktu który obie strony podpisały i obie strony musza respektować - co oznacza że klub też nie może dowolnie dysponować piłkarzem i jego zarobkami.
Natomiast większość naszych piłkarzy ma kontrakty motywacyjne więc posadzenie ich na ławce czy też wywalenie z 18 meczowej znacząco może wpłynąć na ich zarobki.

Ps. Mi się w czasie meczu nasunął się jeden obrazek: Wchodzący na zmianę Leszczak i Mauro który tuż przed zmianą coś długo mu tłumaczył na ucho. Ciekawe czy go motywował czy też ………
MasterCarl
Senior Member

Stary 24.11.2009, 00:04
cebulka997 napisał(a):Wyświetl post
w Lechu dobrze robia bo Rengifo w Peru strzela bramki Argentynie a w Lechu jest w ME i tu powinien Skorża tak samo zrobic. kto nic nie grac do ME
zgadzam się, no ale czy my czegoś takiego doczekamy w naszym klubie? ... oby!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.11.2009, 00:09
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ps. Mi się w czasie meczu nasunął się jeden obrazek: Wchodzący na zmianę Leszczak i Mauro który tuż przed zmianą coś długo mu tłumaczył na ucho. Ciekawe czy go motywował czy też ………
Myślę, ze nie ma sensu popadać aż taką nieufność wobec naszych piłkarzy. Co niby mógłby zyskać Leszczak?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.11.2009, 00:14
Oprócz wzięcia na siebie blamażu z Levadią Skorża nie zrobił w tamtym momencie nic więcej dobrego dla drużyny.
Przecież już w tym meczu w Sosnowcu było widać, iż właściwe podejście do zawodu miał tylko Kirm właśnie.
To jego było pełno na boisku wszędzie, to on kilkoma zagraniami przypominał czy to Szymkowiaka czy też Kosowskiego z najlepszych ich momentów. Miał również okazje bramkowe, m. in. poprzeczka.
Potem po domniemanej burze od "gwiazdorów", że co ty nam tu poprzeczkę wymagań podnosisz, usiadł na laurach w myśl typowo wiślackiej od czasów nastania Cupiała maksymy: "czy się stoi czy się leży ..."
I wtedy pan Maciej chyba zamiast pogonić resztę do roboty po prostu zmiękł w nogach.
Z kolei nasz boss w całej tej swojej miłości do Wisły, o jakiej mówi w każdym możliwym wywiadzie, robiąc nam dobrze jednocześnie zrobił nam źle.
Rozpieścił nas spełnieniem wieloletnich marzeń jednocześnie dając podstawy wielu ludziom mieniącym się piłkarzami Wisły do okazania swej płytkości i miałkości w całej możliwej do zniesienia przez starego kibica okazałości.
Poszukując raju Cupiał kręci się w kółko dając we władanie klub z milionowym zapleczem serc w ręce ludzi bądź to z "zaczerwienioną" przeszłością bądź będących na dorobku dopiero ( czy to menadżersko-biznesowym czy też trenerskim ).
Czasem się to udawało czasem mniej lub wcale ( Okuki czy inne Jurki ), ale zawsze gdy było bardzo dobrze komuś najwyraźniej to wadziło i zaraz spadały na nas jak grom z jasnego nieba Dynama, Valerengi czy inne Levadie.
Co do pana Macieja, zbyt łatwo przychodzi mu tłumaczenie swoich czy też piłkarzy błędów bez wyciągania jakichkolwiek wniosków na najbliższy możliwy czas.
Zupełnie nie rozumiem już jednego: stałego stawiania na W.Łobodzińskiego i M.Jopa.
I nie przyjmuję tłumaczenia, a na kogo ma postawić ?
Każdy inny piłkarz z kadry Wisły ( nawet z tych co podobno w ME grają cieniutko ) powinien sobie poradzić na tych dwóch pozycjach, w końcu noszenie koszulek z Białą Gwiazdą do czegoś zobowiązuje.
No chyba, że jak na dobrego wujka przystało Wojciecha "najlepszego na treningach" Łobodzińskiego wystawia dla "wyhaczenia" placowego, a Mariusza "biegającego w poprzek" Jopa w ramach jakiejś dziwnie rozumianej akcji charytatywnej.
Nie znam efektu wieczornych rozmów na dywaniku lecz jakiekolwiek one nie będą, bez uderzenia w dupę i to niemal dosłownie kliku młokosów, niewiele ulegnie zmianie na lepsze w najbliższej do przewidzenia przyszłości.
...nieczytelny...
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.11.2009, 00:19
Co smieszniejsze, pilkarze zwalaja wine za porazki na trenera, a trener na pilkarzy. Wywnioskowac to mozna z wywiadu Glowackiego. Doprawdy dziwna sprawa.
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 24.11.2009, 00:21
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Myślę, ze nie ma sensu popadać aż taką nieufność wobec naszych piłkarzy. Co niby mógłby zyskać Leszczak?
Zyskać może i nic, ale mógłby "przypadkiem" popsuć "starania" starszych kolegów ...

Nie, nie oczywiście nie ma co popadać w paranoję, ALE ... ja już nie od jednej osoby usłyszałam o małym "fochu" ze strony kopaczy za to, że nadal nie dostali premii za majstra ... i w świetle ostatnich wydarzeń powoduje to nie małe wątpliwości.

Ale oczywiście mogą to być tylko głupie plotki i niesłuszne oskarzenia.
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.11.2009, 00:40
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Zyskać może i nic, ale mógłby "przypadkiem" popsuć "starania" starszych kolegów ...

Nie, nie oczywiście nie ma co popadać w paranoję, ALE ... ja już nie od jednej osoby usłyszałam o małym "fochu" ze strony kopaczy za to, że nadal nie dostali premii za majstra ... i w świetle ostatnich wydarzeń powoduje to nie małe wątpliwości.

Ale oczywiście mogą to być tylko głupie plotki i niesłuszne oskarzenia.
Ja im k..wa dam fochy! Przegrali najważniejsze mecze w sezonie i jeszcze jakieś fermenty będą siać odnośnie premii, a przecież sami sobie tego piwa nawarzyli.Co? Kasa się skończyła na żel, furki i wypady do Bonarek itp.

Taki Łobo zainkasuje 75 000 PLN/miesiąc a gra jak przeciętny B-klasowiec(z szacunkiem dla B-klasy), Mały z podejrzeniem chronicznego uderzenia sodówy do głowy nie może zapanować nad sobą na boisku, a Broziowi chyba marzy się dalej wyjazd do silnych lig. Haha pogrążają się te marne piłkarzynki jeszcze bardziej grając taką padakę jaką zobaczyliśmy w derbach. ZERO ambicji i walki praktycznie u wszystkich. Poza Marcelo, Alvarezem, Kirmem i Jirsakiem.

Do Pepe czy Jopa nie można mieć pretensji - z przeciętniaka nie uczynisz nagle wirtuoza futbolu.

Levadia, dwa razy Amika,potem Legia a teraz Cracovia. Kto następny?
Ostatnio edytowane przez żuraw_9 : 24.11.2009 o godz. 00:46.
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.11.2009, 01:00
Skorża przegrał najważniejsze mecze. Nie podoba mi się on specjalnie jako trener bo nasza druzyna gra piach 3 sezony. Ale z tych 3 sezonów w 2 zdobylismy mistrza a teraz jestesmy liderem.

Są dwie bardzo ważne sprawy: 1-Wisła w tym sezonie gra same wyjazdy.
2- Skład od 5 lat mamy bardzo przeciętny i jechał on dotychczas na doświadczeniu.

Sobol i Głowacki są kontuzjowani. Baszczyński i Cleber odeszli.
Brożek Paweł nie jest liderem. Naszej druzynie brakuje SERDUCHA i napastników.

Pamietacie za ile pienidzy przychodzili Kosowski czy Żurawski lata temu?
Wtedy pieniadz był wiecej wart niz teraz.

Dziś nie ma transferów a ze sie udało kupić Marcelo to jeden na mln sukces.
Jak nie bedzie 2-3 mocnych transferów do klubu. To wkońcu wypadniemy z 1. trójki.

Trenera zmienić po sezonie lub w przerwie zimowej ale tylko na kogos z jajami.
Jak widać u nas trenerzy po roku nie maja pomysłów. Patrz Kasperczak czy Skorża.
Kao
Member

Od: 07.2008

Stary 24.11.2009, 01:13
weźcie z tym Alvarezem, jak ktoś powiedział, te jego balony to na festyn. Z drugiej strony czy trener jest na tyle niespostrzegawczy by nie zakazać Alvarezowi dośrodkowywać, lub z nim popracować na treningach, bo on się do tego aktualnie nie nadaje? Ale nawet nie dośrodkowania: Zauważyłem, że Alvarez łatwo daje się obiec i mało tego, tak dobry technicznie zawodnik, a daje się ogrywać na walizkę, nie mówiąc że w przebitkach wychodzi jeszcze gorzej. Jakim cudem on grał w Regginie?

Wypowiedź pomeczowa Kapitana jest aż nadto spokojna, więc może coś w planach zwolnienia Skorży może być. Ale to tylko teoria spiskowa.

Druga teoria spiskowa jest taka, że za rok ma być nowy stadion. Na mecz derbowy przyjdzie 35 tys. ludzi. Bilety będą po średnio 50 zł. Każdy z nas na nowym stadionie wyda jeszcze 20. Przychody z derbów to będzie 2,5 mln zł! Do czego zmierzam? Ano, że Cracovia ostatnio grała paskudnie i nie wiadomo, czy nie było jakiejś zmowy.

To tak jak ktoś lubi karmić swoje paranoje
royalmichael
Senior Member

Stary 24.11.2009, 01:15
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Że niby bet-at-home widząc mase kuponów na Wisłę uderzyło do starszyzny żeby co najwyżej był remis? masakra nawet nie chce wierzyc w takie rzeczy, to juz byłaby klęska
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.11.2009, 01:32
Daj Boze zeby wasze teorie spiskowe byly błędne ...

ale..

jesli pojawily by sie jakiekolwiek wątki i poszlaki dotyczace kolejnych spiskow,zmów ,i knucia nastepnych intryg pt "jacy to my biedni jestemy" ,to bez wyjątku wystawic KAZDEGO z pierwszej 11 na liste transferowa,obciąc KAZDEMU pilkarzowi premie o 50% i do konca rundy grac Mloda druzyną.

oczywsicie z naszej strony zadnego dopingu dla nich,nic ,zero wsparcia dla tych ludzi ktorzy plują na Wisłe Kraków.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 24.11.2009 o godz. 01:34.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 24.11.2009, 01:41
Jesli by sie okazalo ze te wpadki to planowane wpadki, to zadne listy transferoe, tylko polamac s****ysynom nogi.
Boia chi molla !
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 24.11.2009, 01:42
Panowie dajcie spokoj z ankieta na glownej stronie. Wrzucenie tam ZARZADU to jest chyba tylko proba zminiaturyzowania winy Skorzy. Bednarz juz zaplacil za...Levadie (komedia!), natomiast prawdziwi winni treneiro i nieroby hasaja dalej. I taki jest teraz tego efekt. Ani Bednarz, ani Wilczek nie grali w niedziele. Tydzien temu rowniez. Tam graly sowicie oplacane gwiazdy na czele z krolem anemii Lobo, fantastycznym Diazem etc. Grali w SS - systemie Skorzy polegajacym na czyms w rodzaju szaranczy, tylko trwajacej pelne 90min. Jednym slowem Chaos Absolutny.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
maciek777
Banita

Od: 08.2007

Stary 24.11.2009, 01:44
Co do całegp Bet-at-home i tych teorii spiskowych to wydaje mi sie,ze nic na rzeczy nie ma.Choc nie zdzwiilbym sie,gdyby za kilka lat wyszlo,co sie dzialo naprawde w polskiej pilce ;/

Skorża jeżeli chce zachowac wlasne dupsko,to niech przestane ich bronic tylko zaczne tepic na treningach,a jak ktorys ma ALE to do ME,albo nakladac kary finansowe badzi odsuwac od gry,a jak maja kontrakty motywacyjne to poczuja to mocno...
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.11.2009, 02:04
Popadacie w lekką paranoje

W naszej obecnej dyspozycji nie ważne, czy to Cracovia, Legia, Zagłębie, czy Sandecja, od każdego dostalibyśmy po dupie. Od dawna piłkarze na boisku nie tworzą rozumiejącej się piłkarsko drużyny i nie ważne, czy gra Sobol i Głowacki, czy nie. Bazujemy tylko i wyłącznie na przebłyskach Brożka, Małeckiego i Marcelo oraz na ich indywidualnych akcjach. Ostatnio obaj napastnicy są w dołku, a Marcelo nie dostaje dobrych piłek przy wolnych i rożnych i widzimy efekty. Skorża nie zbudował drużyny, stworzył z Bednarzem grupke niezłych piłkarsko zawodników, jak na naszą lige, ale to tyle z jego pracy.

Zauważcie, że w przegranych meczach nie było:

- zdobytej dla nas bramki w pierwszych 2 kwadransach spotkania,
- czerwonej kartki dla przeciwnika w 1 połowie meczu,

A teraz przypomnijcie sobie ile zwycięstw w tym sezonie i końcówce poprzedniego odnieśliśmy, kiedy jeden albo oba powyższe warunki były spełnione..

Gra za Skorży opiera się na indywidualnościach i szczęściu. Drużyny nie mamy.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów