The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2013, 11:52
Wszyscy mówicie o pracy sędziów a zapomnieliście o golu naszego najlepszego napastnika który strzelił 1 bramkę o prawie dwóch lat.... chłopakowi kończy sie kontrakt w czerwcu także skoro zaczął strzelać to proponuję kontrakt dla niego na 4-5 lat.... u nas przecież to norma
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.04.2013, 11:58
morganfield napisał(a):Wyświetl post
No właśnie tu jest nieporozumienie.
Ja nie doszukuję się spiskowych teorii i nie twierdzę, że sędziowie drukują pod legię czy tym bardziej pod nas. Ja jedynie twierdzę, że są dramatycznie słabi. I to do zawsze, a przy mizerii którą obecnie serwują nam piłkarze jest to bardziej widoczne bo i bardziej od pracy sędziów zależymy.

A ja się nie zdziwię jak i w krainie kwitnącej bulwy wypaczą wynik pod kuchennych.
Słabi czy ślepi? Bo z metra nie widzieć czy jest aut czy nie to nie kwestia wyszkolenia. Co mają powiedzieć liniowi w tenisie?

To że nas przekręcą było wiadomo już dawno, przeraża jednak to jak bezczelnie ośmielają sie to robić. No ale skoro nowy prezes PZPN nie widzi problemu ... To co sie dziwić.

Już chyba tylko desperaci emocjonują się tymi przekrętami, chyba dla jaj zwanymi ekstraklasą.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.04.2013, 11:58
Dla mnie najbardziej wku…ce jest to, że osoby decyzyjne w naszej piłce tzn. Boniek i Przesmycki uważają, że nic wielkiego się nie stało.
Po takiej sytuacji całą szóstka a przede wszystkim Jędrzejczyk, co najmniej do końca sezonu powinien być zawieszony nieodsunięty, ale zawieszony.
Jeśli góra mówi, że właściwie nic się nie stało to albo boją się ruszyć tego gó..a żeby nie zepsuć resztek, jako takiego obrazy Ekstraklasy, albo ……………………

I proszę niech nikt nie wciska, że sędzia mógł tego nie widzieć. Wiem, że to link do Wyborczej ale warto posłuchać co mówi Iwańczyk w 1,38 minucie
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12...ml#BoxSportTxt
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.04.2013, 11:59
Jędrzejczyk niby za co ? Już nie przesadzajmy.

E: no Kominek. Bo myślałem ze masz pretensje ze chłop sie zachował jak powinien hehe

Może czas zrobic zrzutke na oprawe z tymi pedałami ?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.04.2013 o godz. 15:17.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 15.04.2013, 12:03
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy mówicie o pracy sędziów a zapomnieliście o golu naszego najlepszego napastnika który strzelił 1 bramkę o prawie dwóch lat.... chłopakowi kończy sie kontrakt w czerwcu także skoro zaczął strzelać to proponuję kontrakt dla niego na 4-5 lat.... u nas przecież to norma
Ja generalnie też jestem zdania że na wynik pracuje się 90 minut i jest to wystarczająca ilość czasu. Wystarczająco dużo zawaliliśmy w tym sezonie. Przyjżyj się jednak zdjęciu na którym piłka wychodzi za końcową linię. Widzi to Pareiko i sędziam ma też wzrok utkwiony w piłkę. Palant stoi krok od piłki. Jesteś na boisku na pełnej adrenalinie. Piłkarze od razu podbiegają do nie niego a ten decyzji nie zmienia. To jest bezsilność i trzeba grać dalej. A jakiś debil jeszcze tłumaczy w T.V. że błędy to wina stresu związanego z błędnymi decyzjami.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.04.2013, 12:05
Przepraszam oczywiście nie Jędrzejczyk tylko Jarzębak
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.04.2013 o godz. 12:10.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 15.04.2013, 12:08
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.04.2013, 12:14
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
I proszę niech nikt nie wciska, że sędzia mógł tego nie widzieć. Wiem, że to link do Wyborczej ale warto posłuchać co mówi Iwańczyk w 1,38 minucie
wis.la/guo87

Murawski w tym programie wykazał się wyjątkową inteligencją na poziomie tabletki czyszczącej do ekspresu do kawy.

Źle ustawieni to chyba byli jego rodzice

Albo ten ślepak jest kompletnym pustakiem i nie powinien sędziować żadnej dyscypliny sportowej albo po prostu zrobił to z premedytacją, chciał zaistnieć albo wejść głęboko w odbyt i liczyć na awans czy inne korzyści.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.04.2013, 12:44
Zbigniew Przybecki - Siejewicz generalnie dobrze prowadził spotkanie, nie zostanie odsunięty a tym bardziej ukarany.... BRAWO............
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.04.2013, 13:18
Siejewicz nie popełnił poważnych błędów. Sytuację Jędrzejczyka czy Kuciaka intepretowali asystenci, którzy odpowiadają za te błędne decyzje. Siejewicz też dobrze widział sytuację Pareiki z pedałkiem z Warszawy i nie ukarał Siergieja, czego chciałby Stempniewski czy inne warszawskie tuby propagandowe.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.04.2013, 13:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Siejewicz nie popełnił poważnych błędów. Sytuację Jędrzejczyka czy Kuciaka intepretowali asystenci, którzy odpowiadają za te błędne decyzje. Siejewicz też dobrze widział sytuację Pareiki z pedałkiem z Warszawy i nie ukarał Siergieja, czego chciałby Stempniewski czy inne warszawskie tuby propagandowe.
Szkoda tylko, ze szef kolegium sedziow gada takie bzdury. Moze powinni wybrac kogos innego na to stanowisko. Pan Lyczmanski jak pomogł Nam w meczu z Jagiellonia to go zlinczowano a jak popełnia bład trojka sedziowska w meczu Wisla - Legia to nie chca nikogo karac. Ja sie pytam gdzie tutaj sprawiedliwosc? Albo oceniamy wszystkich tak samo albo dalej walimy wszystkich w oko

PS: http://www.weszlo.com/news/14508-Nie..._Monty_Pythona
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.04.2013, 13:43
Było mineło,cała Polska widziała co się stało,dla mnie Legia nie wygrała tego meczu,wstyd by mi było gdyby to Wisła w taki sposób zdobywała mistrzostwo.

Aha sprawa karngo:W 90% takich sytuacji na świecie odgwizdano by karnego

Słyszałem angielski komentarz na temat tego meczu i stwierdzono że drużyna godpodarzy została brutalnie oszukana

Sprawa Pareiki to jakiś żart,owszem nasz bramkarz popełnił błąd ale najpierw asekurował się przed nogą Koseckiego

W tym sezonie Wisła jest bardzo źle traktowana przez sędziów i nie dość że gramy słabo to jeszcze ktoś nas kopie

2 zupełnie nieprawidłowe bramki w pierwszym meczu z Pogonią przegranym 2-0

Słynny karny po faulu na Boguskim z Podbeskidziem

Była też sytuacja z nieuznanym prawidłowym golem w ostatnich kolejkach

Gol dla Jagielloni w Pucharze ze spalonego

i inne

Oczywiście nie tylko my jesteśmy tak traktowani,Polonia Warszawa również jest poszkodowana i wiele innych zespołów

Jako że nie lubie siać teorii spiskowych wstrzymam się od komentowania sytuacji Legii,mimo wszystko warto bedzie zobaczyć ich sędziowanie do końca sezonu
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 15.04.2013 o godz. 13:54.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 15.04.2013, 14:12
Była kiedyś taka ankieta od C+ na temat tego komu sędziowie najbardziej pomagają, podobno 70% było przy Legii.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 15.04.2013, 14:13
Coś czuję, że w meczu z Lechem sędzia będzie mylił się na naszą korzyść i "oddawał" nam "coś tam"

Każdy widział to co widział, pamiętam jakie gromy spadały na sędzie Lyczmańskiego (zresztą słuszne) ale widać w drugą stronę kolegium sędziów tak nie działa.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.04.2013, 14:29
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Coś czuję, że w meczu z Lechem sędzia będzie mylił się na naszą korzyść i "oddawał" nam "coś tam"
Nie tylko na naszą. Teraz dopiero widać klasę Wisły za Kasperczaka i poziom bezsilności jaki powodowała w drukarni.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.04.2013, 14:47
Wiecie co jest najgorsze? Najgorsze jest to iż po takim meczu i takich błędach zamiast karać winnych to słyszy się takie coś:
" Przy golu dla Legii największy żal mam jednak do sędziego liniowego Radosława Siejki, który do końca nie poszedł za piłką. To doświadczony arbiter i powinien pobiec do linii końcowej, a nie kurczowo trzymać się linii spalonego, którą i tak wyznaczała piłka. Zamiast patrzeć po prostej, był ok. pięć metrów dalej, przez co widział całą sytuację pod dużym kątem i trudno było mu ocenić, czy piłka wyszła. Mocno pomylił się też sędzia bramkowy, ale przesuwał się z miejsca, gdzie zawodnik wykonywał wślizg i ustawił się tak, że kąt patrzenia na linię końcową zasłaniała mu noga i piłka. Wszystko to znajdzie się moim raporcie.

Czy sędziowie poniosą konsekwencje?

- Nie, choć po ich meczu było sporo kontrowersji. Nie chcę jednak karać, bo to były głównie błędy w zarządzaniu zespołem. Największy żal mam do liniowego, bo jest specjalistą w tej dziedzinie, a sędzia bramki Sebastian Jarzębak - nie. Musimy siąść i porozmawiać, co dalej zrobić z system sędziowania przez pięciu arbitrów, bo na razie nie wygląda to dobrze.
"

Wychodzi na to że Jarzębiak stojący przy linii widzący sytuacje z kilkudziesięcu centymetrów MÓGŁ NIE WIDZIEĆ tego, i tak naprawdę on nie jest niczemu winien, nosz ku*wa to są jakieś jaja, jak poziom tej ligi ma być normalny skoro takie sytuacje mają chyba miejsce tylko w lidze mongolskiej, chociaż nasza liga w rankingu pewnie jest nawet za nią, co mnie osobiście nie dziwi. Gościu pieprzy że karnego być nie powinno a powinna być czerwień dla Pareiki, mimo iż panienka Kosecka sama mu wlazła pod nogi, i w dodatku była na spalonym.
Nie wiem jak to można określić - BEKA, ŻAL, KOMPROMITACJA, niech se w dupę wsadzą taką skorumpowaną ligę :]
Jarzębiak nie mógł nie widzieć, ON NIE CHCIAŁ widzieć
Ostatnio edytowane przez Kon®ado : 15.04.2013 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 15.04.2013, 15:03
http://wislaportal.pl/24668,Sebastia...l_zly_kat.html

Tłumaczenia k.... Jarzębaka. Jak ten człowiek honoru nie ma.
Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 15.04.2013 o godz. 15:03.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2013, 15:08
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
wis.la/x04ow

Tylko winny w tak perfidny sposob sie tlumaczy
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 15.04.2013, 15:14
@mitmichael - wspólna wersja z Przesmyckim uzgodniona. Ma ktoś może gdzieś tę sytuację video jak Jędrzejczyk biegnie. Czy ten pajac na serio się cofa czy stał tam już?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2013, 15:17
@mitmichael - wspólna wersja z Przesmyckim uzgodniona. Ma ktoś może gdzieś tę sytuację video jak Jędrzejczyk biegnie. Czy ten pajac na serio się cofa czy stał tam już?
Tak serio sie cofnał - jak chcial uniknac zderzenia to mogl odskoczyc w bok - nikt mu tego nie bronił przeciez. Glupio sie tlumaczy i tyle
wis.la/s3280
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.04.2013, 15:25
A co za różnica? Gdyby przemieszczanie się mogło tłumaczyć ślepotę... Wyobraźcie sobie podobne tłumaczenie głównego . Kabaret.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.04.2013, 15:29
wp_pl: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Przewodniczący Kolegium Sędziów PZPN Zbigniew Przesmycki poinformował w poniedziałek PAP, że od następnej kolejki piłkarskiej ekstraklasy nie będzie już tzw. arbitrów bramkowych. - Nie udał się ten eksperyment - przyznał.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.04.2013, 15:34
wis.la/x04ow

miałem 1% wątpliwości - teraz już wiem że to idiota

zgodnie z przepisami sędzia stoi ZA linią bramkową - a gość jeszcze mówi że odskoczył do tyłu - czyli stojąc ZA linią jeszcze odskoczył - to przecież wynika jasno że wszystko się działo za linią.

jeszcze to .......enie o złym kącie ... słońce mu chyba się w soczewkach odbijało ...

człowiekowi tylko ciśnienie skacze
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.04.2013, 16:59
Zakladajac ze Jarzebak nie ma zeza i widzi wzglednie prosto to wystarczy rozrysowac sobie prosta linie wzroku zeby zauwazyc ze spokojnie widzial linie boiska ponad pilka. Zeby miec trudnosci z ocena tej sytuacji musial by miec oczy na wysokosci kutasa.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 15.04.2013, 17:02
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Zakladajac ze Jarzebak nie ma zeza i widzi wzglednie prosto to wystarczy rozrysowac sobie prosta linie wzroku zeby zauwazyc ze spokojnie widzial linie boiska ponad pilka. Zeby miec trudnosci z ocena tej sytuacji musial by miec oczy na wysokosci kutasa.
No to wszystko się zgadza. Popatrz na niego i zobacz co ma na szyi: głowę czy kutasa bez jaj?
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.04.2013, 17:09
Wyglada na to ze Boniek tez stesknil sie za mistrzostwem legii nie mniej niz jej kibice ktorzy przebrali sie w Krakowie za stado plemników.
Wydaje mi sie ze prezes PZPN raczej powinien sie kajac i zapewniac ze zrobi wszystko co w jego mocy by sedziowanie bylo lepsze a nie udzielac glupich komentarzy. Jak zlapie sie zlodzieja to trzeba zlodzieja pietnowac a nie rugac tego ktory go zlapal
Ponizej dywagacje obu Panow

Boniek napisał: "Panie Bednarz, zamiast projektów dotyczących sędziów, może by Pan skoncentrował się na pracy dla swojego pracodawcy. Wisła na to liczy" oraz "Sędziowie przepraszają, bo popełnili błędy, ale zawodnicy, którzy kopią się w czoło, są cicho".
Bednarz ripostuje: "Nie obędzie się bez naszej reakcji na wpisy Bońka. Były skandaliczne! A po czołach nie kopią się piłkarze, tylko sam prezes - powiedział Bednarz dla "Przeglądu Sportowego".
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.04.2013, 20:49
Do której galerii nasz klub zakwalifikuje decyzję sędziego z 4:41 tego filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=uMoovzcuLok ?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.04.2013, 20:52
Moje dwa grosze o sędziowaniu i naszych protestach
http://futboltotalny.blogspot.com/20...a-gablote.html
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 15.04.2013, 21:11
I dobrze, tu muszę Bednarza i nasz klub pochwalić. Można być wyruchanym raz, drugi, ale nie kilka razy po rząd, gdy ledwo się runda wiosenna zaczęła. Mam nadzieje, że Bednarz nie pozwoli jawnie kpić z naszego klubu i załatwi rudzielca razem z tą czarną mafią.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.04.2013, 21:14
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
I dobrze, tu muszę Bednarza i nasz klub pochwalić. Można być wyruchanym raz, drugi, ale nie kilka razy po rząd, gdy ledwo się runda wiosenna zaczęła. Mam nadzieje, że Bednarz nie pozwoli jawnie kpić z naszego klubu i załatwi rudzielca razem z tą czarną mafią.
Czym ich załatwi ? Przeniesie Wisłę do Corgon Liga na Słowację ?

Ja osobiście bym wolał żeby Pan Bednarz podniósł standardy swoich transferów i pewnych działań, bo wypada w nich gorzej niż Jarzębak i reszta.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów