|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 17 kolejki | |||
| Zwycięstwo Wisły |
|
249 | 98,81% |
| Remis |
|
3 | 1,19% |
| Zwycięstwo Ruchu |
|
0 | 0% |
| Głosujących: 252. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Wilk, jeśli nie obniży lotów, już od następnego sezonu powinien grać podstawowego defensywnego pomocnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Melikosna i Genkova to ładnie poturbowali
dobrze ze najwieksi drwale tej ligi juz za nami poza Górnikiem Genkov niby główki wygrywa, niby walczy ale czegos jeszcze brakuje Meleks zadziwia mnie w kazdym meczu coraz bardziej, jak sie taki facet tak długo w izraelskiej lidze uchowal Aha i Mały wyrasta na najlepszego piłkarza ligi, jeszcze tylko troche mniej rajdów a wiecej podniesionej głowy ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Teqcontroller ma rację. Źle wyglądała ruchliwość naszych zawodników, gra bez piłki. Szczególnie w I połowie. O ile w destrukcji pomoc grała nieźle, o tyle przy jej rozgrywaniu mało było opcji do gry.
Fatalnie funkcjonowało lewe skrzydło. Pajlić grał dzisiaj przeciętnie, Kirm - paradoksalnie mimo strzelonej bramki - po prostu źle. Andras nie wygrywał pojedynków 1 na 1, był za wolny, nie wychodził na pozycję i brakowało jego dobrych dośrodkowań. Lewe skrzydło funkcjonowało tylko wtedy, gdy przechodził na nie Małecki, a później Melikson. W pierwszej połowie nasza gra ofensywna opierała się na Małeckim, który znowu zagrał świetny mecz. Przydatny w ofensywie, walczący w odbiorze - brawo. Tylko niepotrzebny głupi faul w pierwszej połowie, za który mogła być żółta kartka. To był ewidentny rewanż na zawodniku Niebieskich. Oczywiście podobał mi się bardzo Melikson. Po strzelonej bramce wyraźnie się rozluźnił i pokazał swoje olbrzymie możliwości ofensywne. Jak facet chwyta swój rytm gry, wydaje się zawodnikiem z zupełnie innej piłkarskiej rzeczywistości. Co taki piłkarz robi na polskich boiskach - nie wiem, ale cieszę się że go pozyskaliśmy. Warto było. Bardzo pozytywnie zaskoczył Jirsak. Dostał szansę od trenera i ją wykorzystał. Przestrzegam tylko przed nadmiernym optymizmem i "wstawianiem" Tomasa do meczowej 11tki. Moim zdaniem on nadaje się na solidnego zmiennika, nic więcej. Pareiko znowu pokazał się z dobrej strony, w jego grze widać było niesamowitą pewność i spokój. Interwencja przy rzucie rożnym pod koniec spotkania - palce lizać. Okazuje się, że i na przedpolu umie dobrze zagrać. Martwi mnie trochę gra defensywy. Nie ma co ukrywać - Jaliens zagrał słabe zawody. Bunoza ok, ale bez rewelacji. Pajlić dziś też słabo, w sumie najlepiej chyba Cikosz. Ruch miał w tym meczu zbyt dużo sytuacji bramkowych. Co do Genkowa... On nie dostaje piłek. Szuka partnerów do gry z klepki, walczy w powietrzu. Ale by mieć z niego pociechę, muszą funkcjonować dobrze skrzydła. Jeden Małecki to za mało. Z drugiej strony Bułgar w II połowie był wyraźnie ospały i słusznie został zmieniony. Bardzo przydałaby mu się bramka, która dodałaby mu pewności w grze. No i cieszy sporo sytuacji bramkowych w ofensywie - naliczyłem ich z dziesięć, z czego wykorzystaliśmy 3. Nie najgorszy odsetek. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
od początku przyjścia Cikosa i Bunozy od razu jakoś ich polubiłem i mają u mnie kredyt zaufania
Ale może być tak że Jaliens gra dlatego że może nie wykupią Chaveza i nie ma sensu go wystawiać tak jak Riosa. Genkov będą z niego ludzie, chwila i zacznie strzelać gole. Melikson i Pereiko klasa sama w sobie Sivakov może się rozegra. no i Małecki 2 już dobry mecz. Teraz misja : pokonać Widzew! |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pareiko !!!!!!! Zauważcie jak często podaje do niego zespół piłkę. Nie boją się najwyraźniej "pawełków"
Genkov - przypomnijcie sobie ile czasu zajęło Żurawiowi zanim zaczął dla nas strzelać ? Małecki - jak dla mnie superstar, ale przede wszystkim Mały choć ....ica go bierze, że do niego nie podaje Kirm to Patryk rozkłada ręce, a nie macha nimi Maskant - ten facet wie czego chce ma szacunek u piłkarzy ! ![]()
jeremi
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Fajnie mieć problem z wybraniem gracza meczu.Mały,Melikson,Jirsak a może Pareiko - każdy z nich zagrał świetne zawody.
Genkow to nie drugi Hristow - będzie miał piłki, będzie strzelał gole.NA dziś ich nie ma ale to powinno się powoli zmieniać. Mecz średni ale rokujący.Jak sobie porównam zeszłą wiosnę gdzie 'żelaznym' składem graliśmy jak dzieci we mgle a teraz gdzie po totalnym rozpiżdzie , dajemy radę, to o optymizm nie trudno. Dobra robota choć mankamentów wiele. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Genkov napastnik co nie oddaje strzałów i jest chwalony przez niektórych
Ciekawe. Wiadomo dopiero 2 mecze zagrał ale widać, że raczej nas nie zbawi. Do zastawiania się i zgrywania piłek to równie dobrze mógłby być Ujek czy inny napastnik typu "goli nie strzela, ale się zastawia". Jak dla mnie Jaliens jest bardzo słaby. Źle się ustawia a on miał dyrygować obroną...Moim zdaniem najlepszy Małecki, Melikson i Jirsak. Najsłabiej chyba Genkov, Jaliens i Paljic, w obronie gra po prostu tragicznie (w ofensywie lepiej) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Odnosnie frekwencji to takie trzy rzeczy sie nasuwają 1.Mróz (no moze chłodek) 2.Zamieszanie na kurdwanowie a co za tym idzie jakis tam strach wynikajacy z tego 3.Stosunkowo drogie bilety na e 45 zł (na g był full) Co do meczu to z całą pewnością czas bedzie grał na naszą korzyść zarowno pod względem frekwencji jak i poziomu gry naszych piłkarzy ![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
hmm może z trybuny nie było widać tych błędów Jaliensa bo w mojej ocenie to Bunoza zagrał słabiej....każda sytuacja kiedy on ma piłke przy nodze to jest strata, bo idzie dzida do przodu to której albo nikt nie dochodzi albo nikogo nie ma w tym miejscu do którego leci piłka. cała obrona grała słabo i kilka razy nas Pareiko uratował. zdenerwowała mnie również sytuacja przy wolnym w 1 połowie, gdzie Mały jak zwykle się wpier...ił zamiast pozwolić strzelać Kirmowi albo Meliksonowi. największym pozytywem meczu to była korba jaką sobie wkręciliśmy na 2 połowoe ma całym g
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jirsak zagrał mecz życia, chociaż.... po strzeleniu bramki, zniknął (jak zwykle) na prawie 20 minut. Na szczęście Ruch opadł z sił w środku, Wisła zaczęła grać szybciej i Jirsak znowu mógł coś zrobić.
Jak dla mnie to z graczy środka (rozgrywających) jest i tak trzeci po Meleksie i Gargule . A może niech gra w środku ataku? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mecz słaby. Wygrana dość szczęśliwa. Ruch miał też sporo sytuacji.
Mamy bardzo słaba obronę i przeciętny atak. Za to bramkarz i pomoc są bardzo silne. Pomoc jest niewiele słabsza od tej z najlepszych czasów Wisły w 2002 roku. Na tym opieram swój optymizm w walce o mistrza. Mamy świetnego Małeckiego i Maora. Dobrych defensywnych pomocników i nieobliczalnego Kirma. Tu jest spory potencjał. Trzeba tylko aby zaczął wreszcie grać Genkow. Mimo wszystko na miejscu Maskanta ustawiłbym jako ofensywnego pomocnika Riosa, a jako lewego pomocnika Meliksona. Kirma na ławkę. Wtedy atak mógłby funkcjonować lepiej niż obecnie. |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Żeby nie było OT, mecz jak mecz, bez fajerwerków. Po raz kolejny się sprawdza Jirsak w roli dżokera, Bunoza trochę chaotycznie, Paljić pozytywnie, Maor w pierwszej połowie mniej widoczny, ale to pewnie ze względu, że pilnowali go dość i obijali, Genkov się rozkręci-z Żurawiem było podobnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie wyglada to najlepiej. Oczywiscie, mozemy wygrywac co mecz 1:0, ale gra naprawde słabiutka. Bunoza co nie dostanie piłki to na wiwat aby dalej, ale gdy próbujemy wyjsc z kontrą i zamiast lage posłać to gra krótka piłke... O presingu Ruchu tez mozna wspomniec. Podchodzą blisko, nasi do Sergieja a ten musi wybic, bo nie ma komu podac! Najczesciej takie piłki w aut. Para Bunoza - Jaliens naprawde słabo. Teraz czas na plusy. Coraz lepiej Kirm, Małecki. Czasami żydzą az oczy bolą od ich klapki na oczy i ogien ile fabryka dala do przodu, no ale robią wiatr z niezłym rezultatem( zagrozenie pod bramką rywala), choc mozna było kilka akcji lepiej rozegrac( widac było pretensje do siebie) 3 pkt sa, i aby do przodu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Przepraszam, mam takie pytanko. Czy ma ktoś cały zapis meczu nie tylko bramki ? Nie byłem w stanie całego obejrzeć, a jutro akurat dużo wolnego czasu i z moją lubą byśmy obejrzeli .
Co do meczu. Nie ma co większości powtarzać. Ale takie drugie pytanie, skierowane do FraMat. Co takiego Garguła przez całą grę w Wisłę pokazał ? Co on przez całą karierę swoją takiego wielkiego pokazał ? Płaci mu się tyle a nawet nie potrafi zagrać tak jak Jirsak. Może i chowa się na wiele minut, ale jak już odpala to tylko brawa bić. Wydaję mi się, że oczekuje się od niego grania innego niż definiuję to jego pozycja. Środkowy pomocnik(imo) ma regulować tempo i czasem błysnąć, a nie cała grę prowadzić. Melikson to playmaker, a Jirsak to taki cień. A z Garguły jeszcze raz powtórzę nic nie było, nic nie ma i nic nie będzie. Chociaż w głębi duszy zawsze wierzę, że wystrzeli, w końcu to gracz Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kto mnie zachwycił w tym meczu?
Oczywiście Maor Melikson! Tak samo jak w meczu z Arką. Kilka kapitalnych zagrać, sztuczek technicznych i do tego bramka w swoim debiucie na Reymonta 22 Wisła będzie miała z niego niesamowicie wiele pożytku i może on okazać się najlepszym transferem Wisły ostatnich lat! . Z dobrej strony pokazał się również Patryk Małecki, który po świetnym rajdzie dośrodkował i bramkę zdobył Andraż Kirm. Warto zauważyć również kolejny świetny mecz Pareiki gość łapie w ostatnich trzech meczach(Arka, Podbeskidzie, Ruch) prawie wszystko. Wisła nareszcie znalazła klasowego bramkarza. Warto zaznaczyć też bardzo dobre zmiany Jirsaka i Wilka. Ten pierwszy zaliczył kilka świetnych akcji oraz popisał się przepiękną bramką (ten jak już strzela bramki to piękne )A to moje oceny pomeczowe Pareiko 8 jedyne o co mam do niego zarzuty do wybijanie niektórych piłek w aut. Ogólnie wybronił kilka bardzo dobrych strzałów "Niebieskich" Paljic 6 kilka głupich w defensywie. Jednak jego gra ofensywa jak najbardziej na plus. Cikos 7 dobra gra w ofensywie oraz destrukcji. Obok spotkania z Legią najlepszy jego występ w barwach Wisły. Bunoza 3 wybijanie piłki w aut, problemy z opanowaniem piłki dziwne, że on, a nie Chavez gra w pierwszym składzie. Dziś najgorszy w barwach Wisły na boisku Jaliens 6 całkiem niezłe spotkanie. Kirm 7 duża część forumowiczów pisała, że nie powinien wystąpić w tym meczu, bo ostatni był bezbarwny on udowodnił, że zasługuje na pierwszy skład i strzelił jedną z bramek dla Wisły poza tym był bardzo aktywny. Sivakov 5,8 kilka głupich zagrań, strat - w tym meczu nie zachwycił. Zdecydowanie lepiej zagrał jego zmiennik Tomas Jirsak. Maor Melikson 8 po raz kolejny obok Pareiki najlepszy na boisku - świetne akcje, rozegrania piłki, bardzo przydatne schodzenie do skrzydła. Wielkie brawa za ten mecz! Patryk Małecki 7,9 Obok Pareiki i Meliksona najlepszy. Świetne akcje w ofensywie pokazał, że poradzi sobie nawet z czterema zawodnikami! Asysta przy golu Kirma Genkov 5,5 nie dostawał świetnych piłek stąd nie miał za bardzo okazji do wykazania się. Jednak kilkakrotnie wygrywał pojedynki główkowe... Tomas Jirsak 8 dał świetną zmianę zdobywając pięknego gola oraz przeprowadzając kilka bardzo dobrych akcji. Bramka i asysta Brawo! Cezary Wilk 7,8 czyścił dosłownie wszystko nie zaliczył chyba żadnej straty po wejściu na boisko. Będzie z niego następca Sobola, a może będzie nawet lepszy... Bramka Kirma po podaniu Małeckiego 1:0 Bramka Grzyba po podaniu Straki 1:1 Piękny gol Jisaka 2:1 Gol Meliksona po podaniu Jirsaka |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
FraMat napisał(a):
Zresztą, jeśli chodzi o precyzyjny strzał, to jest numerem jeden w drużynie. Może tam by się odnalazł, kto wie? Rozgrywanie, branie ciężaru gry na siebie zdecydowanie nie jest dla niego.Ciekawi mnie, czy Boukhari dostanie jeszcze szansę. Jestem ciekaw, jak wygląda jego gra po przerwie. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Parejko - najlepszy bramkarz od czasów Dolhy 8
Cikos - w obronie walczył, w ofensywie słabo 6 Jaliens - chyba jeszcze nie przystosowany do gry w Polsce. Parę błędów. 5 Bunoza - lepiej sobie radzi w parze z Chavezem. Zawalił bramkę, ale miał też b. dobre momenty 6 Paljić - odwrotnie jak Cikos. Dobry w ofensywie, słaby w defensywie. 6 Małecki - dużo zbędnego kiwania, mało dokładne wrzutki. Wygląda jakby grał inną taktyką niż zespół. 6 Sobolewski - trzyma równy, wysoki poziom. 8 Sivakov - b. dobry gracz. Walczy, jest niemalże wszedzie a do tego ładnie gra z klepki z kolegami. Brakuje strzałów z dystansu. 8 MELIKSON - mój nowy idol. Naprawdę klasowy zawodnik. Niekonwencjonalne i co ważne - dokładne zagrania. Gra z fantazją, świetnie podaje, dużo widzi. Powiedziałbym że godny następca Szymkowiaka, ale zaryzykuję stwierdzenie że Maor może być jeszcze lepszy. 10 Kirm - trochę niedokładnych zagrań, starał się, ale nie wychodziło. Za mało biegał jak na swoje możliwości. Na plus zdobyta bramka. 6 Genkov - starał się, ale skończyło się na szumie. 5 Jirsak - świetne wejście, rozruszał grę. 8,5 Wilk - on powinien grać w "11". Tylko za kogo? Dziś był jak Sobol za najlepszych czasów. 8 Łobodziński - grał krótko. Jedyne co zapamiętam z jego występu to głosy na trybunach zaadresowane do sędziego "jeszcze go nie wpuszczaj" ![]()
Ostatnio edytowane przez Mistel : 05.03.2011 o godz. 00:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 05.03.2011 o godz. 00:07.
![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Gdzie?! Ja widziałem tylko tak na pozytyw jego akcje lewą stroną boiska gdzie przedryblował zawodnika Ruchu w bardzo fajny sposób. Zdecydowanie bardziej mi pasuje para Chavez - Jaliens. |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
[QUOTE=KacpiTSW;1060030]A ile lat wtedy miał Maciek a ile lat teraz ma Tsvetan?
![]() fakt, ale Maciek przyszedł z Lecha to jakby nie było dosyć blisko ![]()
jeremi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Prawda jest taka że nasza gra kuleje , gdy obrona wychodzi do środka pola nie ma komu grac ! i cały mecz sie przyglądałem temu i tak było z każda akcją powtarzam każdą.
Zawodnicy się chowają za przeciwnikami , nie ma ruchu bez piłki stoją i patrzą i czekają jak im piłka do nogi wpadnie.Stan mentalny naszych zawodników jest beznadziejny (Oprócz Małego Cikosa Melikson reszta szkoda gadać) Oczywiście nie powiem ze jest źle , jest postęp , ale to jest dalej za mało. Beznadziejna gra do tyłu i spowalnianie akcji to mnie wkurzało , nie była gry z 1 piłki tak jak to było w meczu z Arką. Cytat:
Obrona , powiem krótko i na temat , nic się nie zmieniło. Jeliens - Wole juz Bunoza Chavez. Nie mamy ataku nie mamy obrony. Mamy bramkarza mamy zajebisty środek. Ale to dalej za mało. Jest duzo do poprawy , Trzeba grać tym co jest ,w lecie licze na szybkie transfery i zgrywanie nowych zawodników.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 05.03.2011 o godz. 00:19.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
[QUOTE=Jeremi;1060039]Ale to chyba ma małe znaczenie.Jak dla mnie to nawet 'Ibra' mógłby mieć problemy z golem.Najprościej jak się da - będziemy bardziej cisnąć - Genkow będzie strzelał, przydał by mu się też kompan w ataku - coś w stylu Żuraw,Kuźba
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Genkov się bardzo dobrze ustawia ale nasi nie potrafią mu dograć z pierwszej piłki. Do tego grał z kontuzją po starciu na początku meczu.
Obrona fatalne poza brmkarzem wiec niewiem jak wy ich mozecie tak wysoko oceniać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
chyba każdy widzi, żę Chavez jest aktualnie najlepszym środkowym obrońcą, nie wiem co tu wyjaśniać
Maaskant trochę niepotrzebnie kombinuje bo Chavez się zgrywał z Bunozą z każdym kolejnym meczem na jesień, dzięki czemu w 4 ostatnich nie straciliśmy bramki. Dzisiaj środek obrony grał bardzo słabo i wielka zasługa Pareiko, że straciliśmy tylko 1 bramkę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
To, że Jaliens na razie nie wygląda za rewelacyjnie to jeszcze nie znaczy, że nie będzie grał dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
W II połowie w tv było zbliżenie na Maaskanta, który puknął się 3 razy palcem w skroń, a z ruchu warg można było odczytać kierowane do zawodników "think!". Tego nam zdecydowanie brakuje w grze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
wygraliśmy, pomimo koszmarnych błędów...
... z 14 i 15 drużyną ligi! za tydzień 13. Widzew |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|