|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Niestety wszystko się zmienia. Naszym zadaniem jest nie patrzyć na te zmiany obojętnie ale w nich uczestniczyć aktywnie i prowadzić je w kierunku przez nas porządanym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Przecież na mecze przychodzi się dla Wisły, to w czym problem?
![]() Nawet jak będziecie musieli siedzieć i śpiewać, to stanie się coś? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo Ty nie rozumiesz że dla wielu Wisła to nie głównie piłkarze, ale cała otoczka jaka się wokół nich roztacza. Historia klubu, atmosfera trybun, doping, znajomi. Często marne piłkarzyki schodzą na drugi plan.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Michale
nie znasz dnia i godziny gdy na bramce zasadzi się na Ciebie steward z alkomatem abyś nie wchodził na trybunę nowoczesnego stadionu i nie straszył malutkich dzieci i ich matek chcących kontemplować wspaniałość widowiska w którym będzie występował Mariusz Pawełek a na skrzydle szarżował będzie twój ulubieniec Wojciech Łobodziński A oni zmuszą Cię do przyjęcia tego na trzeźwo, bo tak wypada?![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Do tych co są za tym, by na razie całe E było dla stojących:
czyli do czasu otwarcia całego stadionu osoby starsze i zbyt niskie - wypad? Nawet jeśli oznacza to wyraźnie niższą frekwencję niż aktualna pojemność? Mam duże wątpliwości co do tego, że większość E stała bo tego chciała większość osób. Bo na górnych sektorach wystarczy kilku-kilkunastu gości na dole sektora by cała trybuna musiała stać. Uważacie, że te osoby są w porządku i mają prawo decydować za paręset osób? I żeby to jeszcze były tylko osoby znajdujące się na swoich miejscach. Stanie wymuszali też ludzie stojący na schodach. Jakoś nie kojarzę by klub sprzedawał tam miejsca. Skrajny przypadek wyglądał tak - w przerwie do barierki na samym dole schodów dopchał się młody, podpity, bysiowaty osobnik, po czym wyciągnął małą buteleczkę wódki i łyknął sobie solidnie. Stał tam już całą druga połowę ignorując sugestie by sobie usiadł, i parę razy sugerował by to raczej wszyscy inni się podnieśli. Można założyć, że w klubie zawalono sprawę nie przydzielając większej liczby sektorów jako zdeklarowanie "stojące". Ale czy daje to prawo chcącym stać wyrzucenia ze stadionu wszystkich, którzy nie przyjdą stać, bo stojąc nic nie zobaczą oraz do zmuszania do stania tych, którzy woleliby lub muszą usiąść? A także do stania w miejscach do stania nie przeznaczonych? Trochę kultury i myślenia o innych by się przydało. Chyba, że o czymś nie wiem i dla tych osób konieczność usiadnięcia spowoduje ogromne i niepowetowane szkody natury fizycznej lub psychicznej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie jestem pewien, ale zdaje się, że za zmuszanie do oglądania czegoś takiego na trzeźwo jest paragraf.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Ze swej strony kończę temat stojący, zobaczymy co wyjdzie. Ja stawiam na parodię, przekonamy się za 28 godzin. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Naskoczyliście na Basałaja nie rozumiem dlaczego. A jaki był cel tego wywiadu to już nikt w swej przenikliwości nie spytał?
Przecież to element marketingowy - zachęcamy ludzi (specjalnie piszę ludzi a nie kibiców) aby przyszli na mecz. Jakoś trzeba zapełnić stadion, a ci którzy marzą o 30 tys. fanatycznych kibiców to mogą już iść spać - może im się to przyśni. Mecz piłkarski czy nam się to podoba czy nie to produkt komercyjny - taki jak film, koncert itp. Trzeba zachęcić potencjalnych klientów, żeby zamiast do kina przyszli na stadion. Dlatego nie ma co się dziwić że na większości trybun trzeba będzie SIEDZIEĆ. Dlatego Basałaj wziął się za reklamowanie produktu jakim jest mecz Wisły. Ma być bezpiecznie (bez burd i wulgaryzmów), komfortowo (na siedząco) i emocjonująco (Wisła ma wygrywać). Wy się tak przejęliście tym wywiadem jakby was ktoś gazetą po twarzy zdzielił, a to tylko darmowa reklama. I uwierzcie nie my jesteśmy jej adresatem! Bo my i tak przyjdziemy na mecz. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Możesz wyjaśnić pojęcie bezpiecznie czyli bez wulgaryzmów? Czyli jak ktoś przeklnie to mam go posądzić o próbę zabójstwa?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest element reklamy. A nie stwierdzenie że przeklinających będą traktować ekskomuniką.
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Tutaj dalej prezentują że jest bezpiecznie? Kto to wymyślił to ja nie wiem ale bez jaj...
Ostatnio edytowane przez MatMario : 30.09.2010 o godz. 22:32.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
słuchajcie sytuacja jest prosta- Basałaj wyskoczył przed szere. 3 mecze i wszystko się ureguluje SAMO
a nasz przemądrzały prezes mąci ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No mąci mąci. Tylko niestety jutro może to spowodować wysyp "panów", proszę nie zasłaniać, proszę nie przeklinać, czemu pan tak krzyczy...
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszyscy tutaj zapominają o chyba najważniejszym aspekcie prowadzenia dochodowego biznesu jakim według Basałaja ma być Wisła Kraków jako klub piłkarski a mianowicie:
skoro istnieje zapotrzebowanie na pewien produkt to podstawowym obowiązkiem prezesa jest zapewnienie jego dostępności. Skoro więc istnieje zapotrzebowanie na miejsca stojące podczas meczu i co więcej kibice są gotowi za nie zapłacić tą samą cenę co wabieni na stadion nowi klienci, którym Basałaj tak chce zaoferować komfort oglądania widowiska o póki co wątpliwym poziomie to ich obowiązkiem jest odpowiedzieć na to zapotrzebowanie. Niech mi ktoś wyjaśni jakim jest problemem podzielić trybunę E według poziomów. Dół gdzie siedzą super Vipy tylko i wyłącznie siedzący, może być nawet ze stewardami, a na górze niech decydują ludzie którzy tam przyszli. Oczywiście bez chamstwa i prostactwa. Na początku myślałem, że Basałaj mówi w prasie o tym komforcie oglądania meczów, spędzania czasu na stadionie jak w galeriach handlowych tylko po to, żeby przemycić do prasy wzmianki o stadionie. Teraz widzę, że nie ma pomysłu jak to wszystko ma wyglądać. Wypada się jedynie cieszyć, iż zostały nam tylko 4 mecze do końca rundy, a od nowego roku wszystko wróci do normalności czyli dawne A/B sobie mogą z radością siedzieć na gazetkach, D i E mogą stać, a na C niech się samo klaruje, albo góra dla stojących dół dla siedzących. Poza tym, nie wyobrażam sobie żywiołowego dopingu na siedząco. Edit: Powie mi ktoś jak to dzisiaj wyglądało w Pyrlandii, bo nie oglądałem Amici? Stali tylko za bramką czy też może około 30 tys.osób z trybun wzdłuż boiska dostanie zakaz stadionowy? Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez Greeg : 30.09.2010 o godz. 23:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Już dawno namawiałem, aby na nowym stadionie powstały dwa młyny. Jeden na dawnym D i drugi na dawnym E. Mam nadzieję, że grupa byłych ultrasów, wykupując na parę meczów do końca rundy karnety na ekskluzywne miejsca trybuny wschodniej, kierując się chęcią prowadzenia dopingu na równi z młynem z dawnego E czy wcześniejszego D, traktowała ten pomysł jako przejściowy, do czasu oddania stadionu w całości i w przypadku niedogadania się z klubem, grupa ta nie będzie z tego powodu walczyła z klubem. Nie podejrzewam bowiem ludzi po 30 lub 40 o głupotę i niezrozumienie naszego stadionu, gdzie dwie trybuny za bramkami i to trybuny jednopoziomowe, są najbardziej wskazanymi trybunami dla dopingu stojącego i fanatycznego oraz mającego ogromny wpływ na przewciwnika, bowiem przez dwie połówki meczowe, za bramką przeciwnika będzie piekło. Naturalnym też wydaje się podejście klubu do tego faktu, że dwie dwupiętrowe ekskluzywne trybuny powinny być siedzące bardziej a dwie jednopoziomowe za bramkami, stojące i fanatyczne. W każdym razie należy z klubem dyskutować i negocjować a nie stawiać klubowi warunki tzw. " nie do odrzucenia", z powodu żądania uznania za kolejną grupę kibicowską, na szczególnych prawach i to usytuowaną we wspólnym miejscu stadionowym z kibicami pragnącymi miejsc siedzących. Inaczej niż ultrasi z dawnego D czy E, zajmujący całą trybunę pod swoją wyłączność i nie kolidujący z oczekiwaniami innych kibiców. Trochę rozsądku i zrozumienia sprawy by się przydało, gdyż w/g mnie to klub i Basałaj decydują i raczej mają rację, co do charakteru poszczególnych trybun stadionowych oraz interesów klubu a w tym poszczególnych grup kibicowskich. Jeśli nie interesują Was oczekiwania innych kibiców z tej samej trybuny, to albo wykupcie wszystkie miejsca z tej trybuny i " róbta co chceta" albo uszanujcie interes większości kibiców z tej trybuny, a nie wykupicie kilkaset miejsc po środku trybuny i lekceważąc interesy innych kibiców oraz klubu, prawdopodobnie usuniecie ich ze stadionu pod hasłem " tworzymy doping stojący na wschodniej". Jeszcze raz namawiam do rozsądku i ponownego przemyślenia sprawy oraz prawdziwego interesu tak klubu, jak i Waszego, gdzie uważam, że najlepszym miejscem do zorganizowania dopingu stojacego i fanatycznego, są dwie trybuny za bramkami. Dawna trybuna D dla ABG a dawna trybuna E dla FC, byłych ultrasów i innych chętnych. Zaś trybuna wschodnia sama uykształtuje się z czasem, albo bardziej po stronie dopingu trybun ultrasowskich, przynajmniej od czasu do czasu w trakcie meczu, albo po stronie kibiców teatralnych bardziej, z drugiej strony boiska trybuny zachodniej
![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 01.10.2010 o godz. 00:44.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poproszę w takim razie o badania statystyczne na reprezentatywnej grupie kibiców oglądających mecz z Koroną z trybuny E potwierdzające tezę, iż zwolennicy siedzenia na piętrze stanowią przytłaczającą większość.
Dodatkowo może odpowiedz mi kocie czy gdyby wyniki takich badań pokazały, iż dajmy na to 75% osób będących na piętrze E woli obserwować mecz na stojąco i jest w stanie zapłacić za to te same pieniądze co siedzący to czy klub nie powinien, kierując się czystą kalkulacją, zapewnić im komfortowych warunków oglądania spotkania? Czyli po prostu pozwolić im stać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
![]() ![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Problem jest taki że na te 4 mecze nie ma czytelnych zasad.Twój pogląd sprowadza się do tego że jeśli nie ma to osoby starsze,część kobiet czy dzieci, ma w ogóle na mecze nie przychodzić.Jak dla mnie powinno być odwrotnie, nawet gdyby większość chciała stać(gdzie nie sądzę żeby tak było) powinna uszanować wolę mniejszości i dostosować się. Szczególnie że bilety na E są numerowane i jak osoba starsza, bądź taka która nie może(z przyczyn zdrowotnych) albo nie chce stać - jest skazana na swoje miejsce.Nie może, tak jak to było na dawnym C (bądź A,B) iść tam gdzie może na siedząco mecz oglądnąć. A już w szczególności gdzie jest całe dawne E i najpewniej cały łuk gdzie wszyscy stoją i nie ma z tym problemu. Gdzie ja nie jestem jakimś zwolennikiem siedzenia - sam lata temu miałem ostrą spinkę na B w tej kwesti(polała się krew ), ale zdaje sobie sprawę że nie może tak być że dziś osoba która nie chce cały mecz stać, lub jego większość nie ma czego szukać na ponad 18 tyś stadionie.Wiadomo że jak jest ekipa która chce stać i nikomu nie przeszkadza, to problemu nie ma ale też wiadomo że jak wstanie 5, to wstaje kolejnych 10(bo nic nie widzą), potem kolejni itp. Na prawdę nic złego się nie stanie jak do końca tej rundy 'kilku' siądzie na tyłku .W przerwie SKWK może dogadać się z klubem by na wiosnę już wszystko było jasne i by każdy rodzaj kibica wiedział na czym stoi(albo siedzi![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.10.2010 o godz. 00:06.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Reasumując należy się zacząć przyzwyczajać że większość widowni będą stanowić: pikniki/zwykli widzowie/przypadkowi goście.
I szczerze, byłoby świetnie gdyby na mecze przychodziło po 20 - 25 tys. osób. Ale żeby nie wiem jak naciągać statystyki nie okaże się nagle że większość z nich to ultrasi... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kocie ja nigdzie nie napisałem, że dysponuję takimi badaniami a liczby podałem jedynie obrazowo dla przykładu i tylko postawiłem pytanie co jeśli zdecydowana większość PIĘTRA E chciałaby stać.
Nigdzie też nie napisałem, że CAŁA trybuna E ma być stojąca. 1q2 nie zrozumiałeś mnie chyba , mój pogląd sprowadza się do tego, że klub się zupełnie nie przygotował na taką sytuację a była ona jak najbardziej do przewidzenia. Postanowiono nam zafundować Anglię bez naszej wiedzy, zgody, akceptacji i chęci.Dlatego napiszę to jeszcze raz. Czy wielkim problemem byłoby podzielenie przez klub trybuny E dajmy na to w ten sposób, że cały parter jest siedzący i nikt tam nie może stać, piętro jest stojące jeśli większości osób, które tam kupiły bilety by to odpowiadało, a narożnik D jest przeznaczony na sektor rodzinny gdzie matki z dziećmi i wnuki z dziadkami bezproblemowo usiądą na stadionie jak i dostaną promocyjną cenę, żeby na niego przychodzić stale? Nigdzie nie napisałem, że obejdziemy się bez pikników, napisałem jedynie, że nie zapełnimy całego stadionu piknikami a klub powinien przewidzieć pewne sytuacje i dostosować odpowiednio każdą trybuną a wcześniej poinformować ludzi przy zakupie biletów gdzie się siedzi cały czas, gdzie są zniżki a gdzie mogą występować utrudnienia. |
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Powinno być tak idziesz na G masz świadomość, że tam nie siedzisz, ale cały mecz stoisz i kibicujesz idziesz na E wiesz, że siedzisz na swoim wykupionym miejscu i że nikt ci nie będzie przeszkadzał.
Dawniej nie było takich problemów C kibicował A i B siedziało i to każdy na swoim miejscu nie raz od lat. Pewnie teraz pojawił się problem, bo część ludzi chciałaby mieć dobre miejsce (nie za bramką) i do tego kibicować, ale póki stadion jest nieoddany trzeba się na taki kompromis zgodzić. G kibicuje E ogląda. Może dobrym tymczasowym rozwiązaniem byłyby pomysł, by jeden z sektorów (ale tylko jeden) na E zarezerwować dla kibicujących a na reszcie twarde zasady bilet przywiązany do miejsca i oglądamy na siedząco. Jeśli nie zrozumiemy, że użytkownicy stadionu Wisły to Ultrasi, byli ultrasi, tacy, co chcą oglądać mecz a czasem coś pośpiewać, pikniki, przypadkowi ludzie, którzy może zamienią się w kibiców to zatrzymamy się na 10-12 tysiącach i będzie dramat, bo kibice to kasa itd. Pilnujmy G a potem C wraz z narożnikami i tam dawajmy czadu a to może pociągnąć cały stadion, ale uszanujmy też tych, którzy chcą inaczej oglądać mecz. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ciekawe czy wyczyścili krzesełka, bo to wcale nie jest takie pewne
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja ide na narożnik F i co tez mam siedzieć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Z Koroną byłem na F21 i generalnie nikt nie siedział, wszyscy dopingowali. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie podobnie
![]() ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak będą brudne krzesełka to wołaj stewarda
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
panowie wasze rozmowy są wtórne i nieprawdziwe.
Pod koniec lat 90 i na początku obecnego dziesięciolecia pamiętam dokładnie, że stała tylko X i kawałek IX i XI. reszta siedział, wstawała przy akcjach itd. Potem jakoś z biegiem lat wstało całe C i w większości całe C dopingowało. Tam był naprawdę fajny klimat stania na schodach, tłoku. Nowe osoby które przychodziły na C zawsze były zadowolone ![]() pamiętajcie, że mieliśmy przez moment 22 tysięczny stadion. Kto wtedy stał? Całe D, większość C i środek E. Basałaj wyskakuje przed szereg. Sam ostatnio znalazłem się przypadkowo w takim miejscu E, że miałem "siedzieć" kosztowało mnie to wiele (samo siedzenie i zrzędzenie) i w przerwie zmieniłem sektor. Tak przy okazji tego meczu, jak i następnych a już szczególnie na wiosnę ułoży się większość kibiców. Basałaj uderza tez w w większość kibiców zupełnie bez sensu. jeśli na silę będą faktycznie posadzone 3 sektory, to nasz stadion będzie smutny i ciągle słychać będzie kibiców gości ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |