|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
co do Tyńca klasztor jest bespieczny jedybie pojedyńcze małe skałki mogą spaś nic więcej...
Ale ludzie mają nad Wisła maja nie ciekawa sytuacje ![]()
[SIZE=6][COLOR=Red][COLOR=Blue][COLOR=Red][center]AVE WISŁA[/center][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE] |
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
|
tvn24 miazdzy..
most dębicki |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Na tvn 24 mowili że w krakowie zamknięte sa 3 mosty. wiadomo o które dwa poza dębnickim chodzi?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
Nowohucki |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Drugi most to jest Tama Dąbie.
Trzeci to most nowohucki niedaleko Selgrosa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zwierzyniecki, stopień wodny na dąbiu , nie wiem co z mostem Wandy
![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Zamknięto : Most Dębnicki, Stopień wodny - Dąbie, oraz Most Nowohucki.
A propos Majchera, wczoraj jak udzielał wywiadu przy moście Dębnickim, kilka osób dookoła.. komentowało jego "słowotwórczość", stwierdzeniem : " Skończ Pan Pieprzyć Panie Prezydencie, ratuj Pan Miasto... " , uśmiech reportera - bezcenny . |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
K..a powódź większa niż sprzed 10 lat ale klęski żywiołowej nie ogłoszą bo przecież wybory są.
Czuję że wiele gmin zostanie w czarnej dupie i nie będzie się mogło starać o żadne rezerwy budżetowe :[ ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Odcinek Surzyckiego Rybitwy Botewa w stronę Huty stoi od dobrych kilkunastu minut.
![]()
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wał pęka w okolicy zwierzynieckiego więc pewnie zaleje okolice , gdzies słyszałem ze już zamknęli, ale nie chce zamiweszania wprowadzać
![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
jak sie pogorszy zamykają przejazd od strony ks jozefa
Ostatnio edytowane przez Kamil : 19.05.2010 o godz. 09:00.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a i jeszcze takie pytanie wie ktos co się dzieje z jeziorzanami, bo nie ma nigdzie informacji na ich temat... a jestem w pracy i nie mam jak sprawdzić jak tam się sytuacja przedstawia...
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Prezydent Krakowa Jacek Majchrowski podjął decyzję o wolnym przejeździe wszystkich kierowców przez strefę B w Krakowie.
Ma to pomóc w komunikacji w mieście. Decyzja prezydenta obowiązuje od środy od godz. 9.30 do odwołania. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
łaskawca.... ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ewakuacja schroniska
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
jeziorzany zalane od strony wisły. dojazd do koscioła bez problemu. Dalej nie ma juz szans woda płynie całą drogą i zalewa terenyt starego koryta Wisły.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
widze że sie orientujesz mieszkasz w jeziorzanach? skąd woda płynie, bo z tego co zdąrzyłem się dowiedzieć to właśnie od mojej str... czyli od Wołowic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kraków-Bielany stan na 10:30-> 919 cm, o 10:00 było 922. Czernichów jest niestety aktualizowany co godzinę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
spoko dzięki za info. widać że woda opada, poza tym tak jak pisałem wcześniej Wisła w Wołowicach jest dużo mniejsza niż w '97, jednak pozostałe rzeczki i rowy melioracyjne które wpadają do Wisły a są obecnie zblokowane, mają dużo wyższy stan niż w powodzi stulecia. Wisla nie zagraża bezpośrednio, natomiast te małe strumyki tak, zalewają wszystko co znajduje się w ich pobliżu...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Mały wyciek wg Prezydenta Majchrowskiego http://polskalokalna.pl/raport/polud...uze,1265329,10
Szwagier mieszkający w TBSach na Nowohuckiej na wysokim parterze zaczął wynosić sprzęt piętro wyżej. Garaż do 2/3 wysokości zalany Zdjęcia sprzed kilkudziesięciu minut, mówi, że woda rośnie w oczach
Ostatnio edytowane przez pociu : 19.05.2010 o godz. 10:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Radio Kraków przed chwilą podało, (podobno informacja nieoficjalna) że wału przy zakolu nie da się naprawić i umacniają, żeby bardziej nie puścił :|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Tak mieszkam w Jeziorzanach, u nas Wisła nie stanowi największego problemu, tylko woda która płynie z Czernichowa i Wołowic. Podobno gdzies w Wołowicach przecieka wał.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
no teraz to już wiem... dzowniłem do domu. wał przecieka w dwóch miejscach. Wołowice - Wyspa i Wołowice - Grotowa, straż prosi wszystkich o pomoc w ładowaniu piasku do worków. sytuacja jest ciężka, poza tym ludzie są w panice bo ktoś podał informacje że mają wały wysadzać... choć podobno to nieprawda. jednak teraz to już nie wiadomo...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Srzyzowanie Saskiej z Nowohucka k/Tandety
http://polskalokalna.pl/raport/polud...duze,1265321,1 ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Radio Kraków podało, że chętni do pomocy proszeni są o zjawienie się (najlepiej z rękawicami i łopatami ) przy ul. Wioślarskiej. Z tego co wcześniej słyszałem, brakuje ludzi, żeby próbować załatać ten pękający wał.
Proszone są również osoby chcące zatrzymać u siebie na kilka dni zwierzaki ze schroniska na ul. Rybnej |
|
|