The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2009, 08:24
Proszę bardzo.
http://futbolnet.pl/klub/wisla-krako...FZeD3god6ywL-A

Ogladałem wczoraj na C+ "Ekstraklasa raz jeszcze-posumowanie" i powiem Wam ,ze sciskało mnie za gradło jak pokazywali mecze z Lechem,Legia ,czy chocby ze Śląskiem,gdzie dzieki Pawełkowi(nie wiem czy nie specjalnie to "podkreslili")mielismy ewidetna wtope z tymi zespołami.
Ps. To tak w nawiązaniu do podobnego listu.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Lukass_7
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 27.07.2009, 08:32
Nikogo lepszego za Bednarza nie znajdziemy, a jego transfery i tak są b.dobre.
Chyba, że chcielibyście za niego Beenhakkera albo może lepiej Zidane?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.07.2009, 08:37
Nie wiem co to ****a za barani łeb pisał ten list.Po przeczytaniu paru linijek nóz w kieszeni mi się otworzył.

Jakim trzeba był błaznem by powtarzać na okrągło te populistyczne hasła "Bo drogo sprzedawał a za darmo kupował".To teraz pytam się.ZA CO ****A MIELIBYSMY COŚ KUPIĆ, JAK W KLUBIE BIDA AŻ PISZCZY?.
Czy tu trzeba setki razy powtarzać, że Cupiał nie dokłada doWisły od mniej więcej 4 lat?.Wisła jest samofinansującą się spólką, która ledwo co zamyka budżet.I w takich oto warunkach przyszło pracować naszemu dyrektorowi. Nie ma transferów "z", nie ma "do".
To, że nie zatrudniliśmy jeszcze Bramkarza to wina naszego trenejro od bramkarzy.Kłopot w tym, że zamiast trenować woli skupić się na lataniu za młodymi dupami, czy imprezowaniu.
Chciałem przypomnieć też fakt,że Legia na Bednarzu (Już po jego odejściu) zarobiła z jego transferów około 25 mln złotych.Zobaczymy ile pójdzie kasy z Marcelo, Diaza, Alvareza, Kirma (A miał być jeszcze węgierki król strzelców).......
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 27.07.2009 o godz. 08:54.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 27.07.2009, 08:57
A poza tym Bednarz nie jest z Warszawy tylko z Mysłowic.

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.07.2009, 09:06
Hmm od dłuższego czasu piszą w gazetach że współpraca Bednarza ze Skorżą nie jest taka jak powinna.
Dla mnie to jest trochę dziwne bo myślałem, że "grają w jednej drużynie". Ciekawe czy doczekamy się wyjaśnienia którejś ze stron.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 27.07.2009 o godz. 09:11.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.07.2009, 09:10
Bednarz zawsze podkreślał, że najlepszym jego transferem do Wisły był Skorża. Byłoby to jednak teraz paradoksem gdybym stanowisko obronił Maciej a stracił Bednarz. Na takie możliwości jakie mamy to jest jeden z najlepszych dyrektorów sportowych jakich mieliśmy, (ładnie piszą o tym dzisiaj w 'krakowskiej') - zwalnianie go to głupota. Na Levadię obecna kadra powinna była wystarczyć, a jak czytamy zarówno bramkarz jak i napastnik był w planie przed kolejną rundą.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.07.2009, 09:11
Jeśli prawdziwe są informacje o konflikcie na linii Bednarz-Skorża, to któryś z nich (albo obaj) musi polecieć.

Nie wyobrażam sobie na dłuższa metę sprawnego funkcjonowania klubu, w którym najważniejsze osoby blokują swoje decyzje.
Najłatwiej więc pewnie będzie zwolnić Bednarza, bo nikt za nim nie stoi (za Skorżą przynajmniej manifestacje trybun), ale lepszego dyrektora sportowego prędko nie znajdziemy.

Jeśli jednak te informacje o konflikcie nie są prawdziwe, to jak dla mnie, powinna polecić głowa Kazimierskiego i może jeszcze Janasa (+ewentualnie nowego Italiano). Ale na to pewnie nie zgodziłby się Skorża, w konsekwencji wymuszając swoje odejście.

Szczerze mówiąc, gdyby ktoś przede mną postawił wybór: zaznacz jedną z opcji, spośród następujących kandydatów do zwolnienia:
a) Skorża-Kazimierski-Janas
b) Bednarz

to nie wiem co bym wybrał.

Ale zapewne rada nadzorcza nie kieruje się przesłankami wyniku sportowego, czy opłacalności transferów, lecz decyzją z Myślenic. A nie wiadomo, czy o tej decyzji już wie ten który ją wyda.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 27.07.2009, 09:21
co za bzdura !!!

nie wiem jak wy, ale ja jestem za pozostawieniem Bednarza. Taka kasa jaka dysponuje to i tak zrobil mistrzostwo swiata tymi transferami Oczywiscie, wpadki byly ale jesli juz to nie z winy Bednarza (Niedzielan, Lobo nagle traci forme z Zaglebia), albo nie ryzykowal duzej kasy i podpisywal wypozyczenie lub krotkie kontrakty (Beto, Rado). Jedyna ta wieksza wtopa to Jirsak (jesli to prawda z tymi 700 tys ojro). Nikogo lepszego nie znajdziemy podobnie jak ze Skorza. Smuda bankowo niezgodzilby sie na posade dyrektora sportowego, wszak on za bardzo kocha trenerke. Bednarz ma wyksztalcenie prawnicze co bonusowo pomaga przy negocjacjach, i jak juz ktos wspomnial, Legia do tej pory stoi jego transferami.

Jego wina za porazke Dupa jas. Tym skladem powinnismy ich rozjechac z palcem w dupie. A doszukiwanie sie winy u gory to jakis absurd typu "powodem huraganu na Hawajach jest zatrzepotanie skrzydlami przez motyla w Ameryce Pld." trzeba sobie to powiedziec, porazka jest skutkiem rozjechanych celownikow naszych snajperow, i nie wiem po co szukac dalej. dziekuje
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.07.2009, 09:23
I znowu wygra jakas GTW w klubie... Dla trenera nie ma alternatywy, dla dyrektora tez nie ma, zatem zwolnia dyrektora ;-) Jednym słowem cyrk. W Zagłebiu Lubin była ostatnio taka sama sytuacja. Lenczyk chcial miec wplyw na trasfery co w praktyce oznaczałoby ograniczenie kompetencji Jarosza. I ostatecznie popędzili pana Oresta...
Jako dyrektor pan Bednarz spisywał sie naprawde dobrze i nie ma co go winic za brak angazu kilku pilkarzy, bo mial nosa kiedy nie przedluzyl umowy z Zienczukiem, Baszczynskim czy tez nie podpisal kilku innych super kandydatow do gry w Wiśle.A udało mu sie opchnąc chocby Clebera za niezla kase. Jego błedy to nie zaangazaowanie bramkarza przez 2 lata i brak alternatywy dla Brozka.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 27.07.2009, 09:24
W artykule z gazety krakowskiej napisali już to, czym broniłbym Bednarza.

Za darmo: Garguła, Marcelo, Diaz

Za małą kasę: Kirm, Alvarez

Dlatego jestem zwolennikiem Bednarza. Z pustego to nawet Salomon nie naleje. A pan Jacek może
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.07.2009, 09:30
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
W artykule z gazety krakowskiej napisali już to, czym broniłbym Bednarza.

Za darmo: Garguła

Dlatego jestem zwolennikiem Bednarza. Z pustego to nawet Salomon nie naleje. A pan Jacek może
Gargula za free ?
.....
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.07.2009, 09:30
Zwolnienie Bednarza to głupota, patrząc na możliwości jakie posiada to najlepszy dyrektor sportowy w Wiśle. Popełnił kilka błędów w transferach ale błędy robi każdy. Natomiast większość piłkarzy jakich sprowadził gra bardzo dobrze.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2009, 09:31
no ale Jirsak za 700 tyś Euro to wtopa Bednarza.Na takie porażki finansowe raczej Wisły nie stac.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.07.2009 o godz. 09:36.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.07.2009, 09:33
Gościu od listu poza próbą zabłyśnięcia , chyba nic innego nie chciał wnieść , bo niektóre argumenty które się pojawiają wołają o pomstę do nieba .
Wyrzucenie Bednarza w kontekście meczu z Levadią , będzie tylko i wyłącznie działaniem na zasadzie ,,pokazówki'' . Nie przegraliśmy tego dwumeczu z powodu nietrafionych transferów .
Mimo iż niektóre obszary działalności p. Bednarza(20 testowanych bramkarzy - tylko pytanie się tutaj pojawia ile w tym winy dyrektora sportowego a ile wybrednego trenera bramkarzy) mogą irytować , to w ogóle można oceniać jego pracę in plus , szczególnie w kontekście jego poprzedników .
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 27.07.2009, 09:35
Cytat:
no ale Jirsak za 700 tyś Euro to wtopa Bednarza.Na takie porażki finansowe raczej Wisły nie stac.
Wymień mi jeszcze chociaż jedną jego wtopę. Bramkarz? Nie oszukujmy się, bramkarz to ewidentnie wina Kazimierskiego. Podobno (chociaż nie wiem tego na 100%) ma jakiś procent w kontrakcie Pawełka i tych, co są od niego lepsi spuszcza. Czyli już 21 kandydatów....
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.07.2009, 09:35
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
Gargula za free ?
Garguła przyszedł za darmo bo podpisaliśmy kontrakt z nim od 1 lipca 2009 a jego poprzedni kontrakt z GKSem Bełchatów wygasł 30 czerwca.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.07.2009, 09:36
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
. Jego błedy to nie zaangazaowanie bramkarza przez 2 lata i brak alternatywy dla Brozka.
Bramkarzy bylo sporo, podal propozycje chlopaki przyjechaly na testy i niestety Kazimierski kosi rowno z trawa wszystkich konkuretow Pawelka.
Smiem twierdzic ze jak by Bednarz zalatwil za free Bufona i Casijasa to i tak Kazimierski cos by znalazl i uwalil transfer.

Cwielonga chyba polotowal Bednarz- choc nie jestem pewien, na napastnika nas po prostu nie stac a za darmo to raczej nawet do mlodej ekstraklasy by sie nie nadawal
,
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 27.07.2009, 09:44
Zwalniać Bednarza ? A kto za niego ? Boguś i s-ka chyba już zapomnieli jaki chaos i bezkrólewie były po dymisjach Kapki i Mielcarskiego.
Prawda jest taka że Bednarz (choć osobiście go nie lubię ) jest osobą kompetentną i nie ma za bardzo o co się do niego przyczepić , a argumenty że warszawiak i (były) Legionista są dziecinne .
Ja bym wykopał trenera bramkarzy , po za tym nie jest winą Bednarza że "nominalnie klasowi" piłkarze których ma Wisełka grają taką PADAKĘ . Problem jest w piłkarzach a nie w "Bednarzach".
Tak jest od dawna.

Ps. Offtopowo :
Dawno temu M.Cantoro udzielił wywiadu nt. argentyńskich piłkarzy i ich poziomu sportowego. Powiedział że w tak biednym kraju kibice kochają futbol i na bilety na mecz wydają ostatnie pieniądze , gdyby zobaczyli że piłkarz ich drużyny gra "na pół gwizdka" i przechodzi obok meczu to nie miałby prawa chodzić w dzień po ulicy.......
Powód: ortografia i literówki..
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 27.07.2009 o godz. 09:46.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.07.2009, 09:44
Jirsak byłby porażką gdyby unikał gry i symulował niczym Varga lub piłki kopnąć nie potrafił. Kilka bramek i asyst jednak zaliczył. Co najwyżej można powiedzieć że za niego przepłaciliśmy. Zresztą jak dla mnie Skorża nie wykorzystuje w pełni Jirsaka.

Co do samego Bednarza sprawa jest podobna jak z trenerem. Kto za niego? Facet nieźle pracuje. Rozgląda się w Ameryce płd., Bałkanach, Włoszech, Słowacji i Czechach. Nie lata do gazet tylko stara się robić swoje, wie że nie ma lekkich warunków, szuka nowych rozwiązań.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.07.2009, 10:14
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Bramkarzy bylo sporo, podal propozycje chlopaki przyjechaly na testy i niestety Kazimierski kosi rowno z trawa wszystkich konkuretow Pawelka.
Smiem twierdzic ze jak by Bednarz zalatwil za free Bufona i Casijasa to i tak Kazimierski cos by znalazl i uwalil transfer.

Cwielonga chyba polotowal Bednarz- choc nie jestem pewien, na napastnika nas po prostu nie stac a za darmo to raczej nawet do mlodej ekstraklasy by sie nie nadawal
Ćwielong przyszedł za dług, jaki Ruch miał u nas.

Oprócz Jirsaka, którego chyba głównym problemem jest psychika przy takiej kasie jaką dysponował transfery wyglądają wg mnie dobrze.
Bramkarz to ewidentna wina Kazimierskego i tu może być linia niezgody, bo Kazimierski to człowiek Skorży. Bednarz się wścieka, że pomimo tylu prób nasz trener bramkarzy dalej widzi tylko między słupkami Mario a Maciek broni Kazimierskiego i jest konflikt.
Ewidentnym błędem były zbyt późne transfery Kirma i Alvareza, ale kto jest temu winien? Rada Nadzorcza, Bednarz, Skorża uważający że Levandię o tak pykniemy ?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.07.2009, 10:20
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ćwielong przyszedł za dług, jaki Ruch miał u nas.

Oprócz Jirsaka, którego chyba głównym problemem jest psychika przy takiej kasie jaką dysponował transfery wyglądają wg mnie dobrze.
Bramkarz to ewidentna wina Kazimierskego i tu może być linia niezgody, bo Kazimierski to człowiek Skorży. Bednarz się wścieka, że pomimo tylu prób nasz trener bramkarzy dalej widzi tylko między słupkami Mario a Maciek broni Kazimierskiego i jest konflikt.
Ewidentnym błędem były zbyt późne transfery Kirma i Alvareza, ale kto jest temu winien? Rada Nadzorcza, Bednarz, Skorża uważający że Levandię o tak pykniemy ?
zgoda. Bramkarz to wina Kazimierskiego i Skorży. Który ewidentnie staje po stronie J.K.
moim zdaniem Bednarz powinien zostać. Mając takie finanse jakie mamy robi naprawdę dobrą robotę.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.07.2009, 10:33
Ja tylko chciałbym dać wszystkim pod rozwagę jakich to, ach jakich genialnych zawodników sprowadzali poprzedni dyrektorzy sportowi.
Zostawienie zaś Skorży i jego (tfu!) sztabowi wolnej ręki w sprawie transferów skończy się dla nas tragedią. Wystarczy, że przerobiliśmy już Łobo, Matusiaka i Niedzielana z zawodników przez nich lobbowanych. Zresztą - wątpię aby Skorża dotrwał do kolejnego okienka, więc to i tak gdybanie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.07.2009, 10:34
Bednarz ma na swoja obrone udane transfery kilku obroncow, ale nie zapominajmy ze o dobrych defensorow zawsze bylo i jest najlatwiej.
Z pilkarzami ofensywnymi juz tak latwo nie jest. Faktem jest, ze pieciu napastnikow sprowadzonych za kadencji Bednarza, strzelilo mniej goli niz jeden sredni Jasiu Paulista w swoim ostatnim sezonie przy Reymonta, kiedy najczesciej wchodzil z lawki i wcale za wiele nie gral.
Nikt tez chyba w lidze nie ma tak kosztownych rezerwowych jak Wisla. Jirsak i Lobo kosztowali razem 1,1 miln euro i wcale malo nie zarabiaja delikatnie mowiac. A pozytek z nich jest takze delikatnie mowiac niewielki.
Twierdzenie, ze Lobo nagle stracil forme w Wisle, co rzekomo mialoby byc wina Skorzy, jest niczym innym jak zaklinaniem rzeczywistosci. Jak zawodnik, ktory przez cala runde w Zaglebiu poprzedzajaca jego przyjscie do Wisly, nie strzelil gola, ani nie zaliczyl asysty i ze swoimi mega-nieudolnymi strzalami kandydowal w konkurskie pt."szmata roku" mial niby cos obnizyc ? Ze niby da sie grac jeszcze gorzej ?

Gargula i Kirm maja szanse wydatnie podreperowac kiepski bilans Bednarza, ale dopoki nie stana sie czolowymi pilkarzami Wisly przez okres co najmniej jednego sezonu, nie ma o czym rozmawiac.

Do roztrzygniecia jest jeszcze kwestia, kto w jakim stopniu odpowiada za dany transfer. I tak np. Niedzielan, to przede wszystkim lobbing Skorzy, Jirsak to gorace namowy Bednarza itd.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 27.07.2009 o godz. 10:51.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.07.2009, 10:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko chciałbym dać wszystkim pod rozwagę jakich to, ach jakich genialnych zawodników sprowadzali poprzedni dyrektorzy sportowi.
Zostawienie zaś Skorży i jego (tfu!) sztabowi wolnej ręki w sprawie transferów skończy się dla nas tragedią. Wystarczy, że przerobiliśmy już Łobo, Matusiaka i Niedzielana z zawodników przez nich lobbowanych. Zresztą - wątpię aby Skorża dotrwał do kolejnego okienka, więc to i tak gdybanie.
Mieliśmy już trenera menadżera i jego Temple Omeonu i Ouadje
Bednarz powinien zostać. Wylecieć trener i jego załoga.
amen
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 27.07.2009, 10:54
emjot napisał(a):Wyświetl post
Mieliśmy już trenera menadżera i jego Temple Omeonu i Ouadje
Bednarz powinien zostać. Wylecieć trener i jego załoga.
amen

Dobrze ale kto w zamian. Nawalka, Moskal? kto. Dobrze niech bedzie zmaina ale przemyslana a nie taka ze w polowie sezonu bedziemy szukac nowego sztabu bo jestesmy poza pierwsza piatka ze starta 10 pkt.

Przyjdzie nowy dyrektor sportowy i co? za co dokona tych transferow? za swoje ma zaplacic? popracuje i wyleci bo nie bedzie efektow, albo nasciaga wynalazkow i potem trzeba bedzie trzech lat zeby sie pozbyc zbednego balastu a tego nam przynajmiej Bednarz oszczedza bo prawie wszyscy graja i jakos sie splacaja a przynajmniej mieszcza do 18 meczowej i trener ma w razie czego wyslac na boisko.

Sukcesem Bednarza jest wyczyszczenie kadry Wisly z niepotzrebnych zawodnikow

U nas nie ma polityki transferowej tylko liczenie na cuda, a tak sie nie da. Cupial i jego wspaniali doradcy chca zawodnikow za darmo i tanich w utrzymaniu. Tak to sobie moze Odra Wodzislaw funkcjonowac, na utrzymanie w lidze wystarczya le na mistrzostwo juz nie.

Do poki w klubie realnej wladzy nie bedzie mial trener to bedzie jak jest, chocby to Murinio czy Ferguson przyszli do pracy nie zdzialaj nic, bo nasze gwiazdki sa nietykalne jak krowa w Indiach.
Przyjdzie nowy trener nasi zaczna grac lepiej bo bedzie ryzyko ze na lawce wyladuja co wiaze sie z finansami bo nie bedzie premi meczowych.
Zacznie sie bunt na treningi poleca na skarge do Cupiala i bedzie out i pa trenerku. Tak jest nie tylo u nas ale w calej lidze i do poki to sie nie zmieni bedzie jak jest.

To nie RN ma decydowac tylko trener o transferach bo to On odpowiada za wyniki a nie RN, bo oni maja inne zadanie- utrzymanie plynnosci finansowej klubu a do tego sie im trener nie miesza.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 27.07.2009 o godz. 11:07.
,
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 27.07.2009, 11:08
Ja osobiście nie jestem za Bednarzem ale przemyślałem parę kwestii i stwierdziłem że jego zwolnienie nic tu nie da, dlaczego A dlatego że nawet jak przyjdzie nowy dyrektor sportowy to bedzie miał trudniejsze zadanie niż obecny, aktualnie mamy dziurę w budżecie i pieniądze na transfery szybko się raczej nie znajdą, więc znów będzie szukanie darmowych zawodników i innych wynalazków. To może tylko pogorszyć naszą sytuacje.
Fakt za pozostaniem Bednarza przemawiają transfery,lecz wciąż nie mogę zrozumieć jak przez 2 lata nie można znaleźć bramkarza i napastnika z prawdziwego zdarzenia
Denerwują mnie już te ciągłe testy nowych bramkarzy i tak nic z nich nie wynika. Ani kontraktów nic.
Osobiście nie jestem zwolennikiem Bednarza ale jaka pewność że po jego zwolnieniu na jego miejsce przyjdzie osoba kompetentna i ściągnie do klubu wartościowych zawodników. Albo będziemy mieć szczęście i trafi się nam dobry dyrektor albo kolejny wynalazca transferów z kosmosu.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.07.2009, 11:11
Witam,
Napiszę jeszcze raz to co w temacie o polityce transferowej. Bednarz jest najmniej odpowiedzialny z porażkę z Levadią . Trzeba być totalnym ignorantem o złej woli aby ową winę mu przybić i zrobić z niego kozła ofiarnego. Bednarz w zestawieniu z poprzednikami na stanowisku dyrektora sportowego pokazał ,że nawet przy tak okrojonym budżecie potrafi zatrudniać bardzo interesujących perspektywicznych zawodników, co więcej którzy w przyszłości mogą zostać sprzedani ,a właściciel zyska finansowo co jest jego nadrzędnym celem. Moim zdaniem dodatkowym atutem Jacka Bednarza jest to ,że w zasadzie wszystkie swoje pomyłki transferowe udało mu się względnie szybko naprawić. Pomyślcie jak procedowałby pan Jacek gdyby posiadał większy budżet na transfery. Kirm ,Marcelo, Diaz, Łobodziński , Jirsak. Pozbycie się z klubu zawodników niewydajnych. Poza tym należy dokładnie rozważyć czy mamy jakąkolwiek alternatywę dla Bednarza. Zwalniając Bednarza klub zaszkodzi tylko sobie bo Bednarz to sobie robotę znajdzie błyskawicznie. Zobaczycie dzisiaj go zwolnią a jutro Legia się będzie o niego z Lechem bić na śmierć i życie.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 27.07.2009, 11:13
Cytat:
nie można znaleźć bramkarza i napastnika z prawdziwego zdarzenia
Jeszcze nie dawno czytałem tutaj, że gdyby nie wpadka z Estończykami to zakontraktowalibyśmy tego Czecha co był na testach i króla strzelców ligi węgierskiej.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.07.2009, 11:21
Czepiacie sie Bednarza ze przez 2 lata nie znalazl porzadnego napastnika a powiedzcie czy jakiemu kolwiek innemu dyrektorowi sie to udalo od odejscia Franka i Zurawia?
Tak samo nie rozumiem czepiania sie o Niedzielana. Przeciez to byl swietny transfer marketingowo i sportowo. A ze zlapal taka kontuzje i sie szybko skonczyl? nikt nie mogl tego przewidziec i nikt za to nie odpowiada
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 27.07.2009, 11:24
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Czepiacie sie Bednarza ze przez 2 lata nie znalazl porzadnego napastnika a powiedzcie czy jakiemu kolwiek innemu dyrektorowi sie to udalo od odejscia Franka i Zurawia?
Tak samo nie rozumiem czepiania sie o Niedzielana. Przeciez to byl swietny transfer marketingowo i sportowo. A ze zlapal taka kontuzje i sie szybko skonczyl? nikt nie mogl tego przewidziec i nikt za to nie odpowiada
Jedynie co mozna przypisac Bednarzowi to Matusiak i Beto ale ich juz nie ma i nie trzeba im placic wysokich kontraktow bo zabawili tylko na jedna runde.

Ta znalesc dobrego napastnika zadarmo lub za niewielkie pieniadze zycze powodzenia
,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów