The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2023, 20:21
Trzeba będzie zrobić statystyki barażowe, ale mi się nie chce.

Tak przy okazji - statystycznie wróciliśmy do widełek, z których sezon wypadł tylko na jedną kolejkę. Póki co, wszystkie znaki na ziemi i na niebie wskazują na to, że progiem będą w tym sezonie 63 punkty.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.05.2023, 21:08
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Teraz wychodzi jak bardzo szkoda tych 3 porażek na wyjazdach. No nic, trzeba liczyć, że Ruch jednak wtopi w którymś z meczów. My teoretycznie najtrudniejszy mecz wygraliśmy. Także też musimy dojechać do końca i kolejne 2 wygrać. Będzie ciekawie.

Ale jak nawet te 3 porazki ,maja sie do tych jesiennych kompromitacji?Porazka w Głogowie,Tychach i tak dalej....

mimo wszytsko oceniajac całosc my i tak wyciagnelsimy prawie maxa z tego wszystkiego,pisze prawie bo sa 2 mecze i
wszytsko moze sie zdarzyc .

Co do awansu bezposredniego to gdyby Ruch nie grał derbów to pewnie raczej by wygrał a tak GKS bedzie bojowo nastawiony i gotowy na młóckę jak to w derbach.Idealna okazja dla nas.Pozatym bedziemy juz wiedzieli wszystko bo ten mecz jest w sobote, a my gramy o rosołowej porze w niedziele.

P.S Coraz blizej Ekstraklasa Wisełko nasza Auu,ten kawałek tak mi sie wrył w pamiec ze w wypadku awansu az szkoda bedzie go usunać z repertuaru
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 22.05.2023 o godz. 21:55.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.05.2023, 22:44
MaLk napisał(a):Wyświetl post

Tak przy okazji - statystycznie wróciliśmy do widełek, z których sezon wypadł tylko na jedną kolejkę. Póki co, wszystkie znaki na ziemi i na niebie wskazują na to, że progiem będą w tym sezonie 63 punkty.
Nie ma za bardzo co analizować.Najnowsza historia to 19/20 wygrana 3 drużyny po sezonie zasadniczym(Warta) z 4 Radomiakiem

20/21 wygrana 6 drużyny po sezonie zasadniczym (Górnik Łęczna) z 5 ŁKS-em

21/22 wygrana 4 drużyny po sezonie zasadniczym (Korona Kielce) z 6 Chrobrym Głogów

Jednym zdaniem totalny misz-masz
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.05.2023, 07:09
Cytat:
Ale jak nawet te 3 porazki ,maja sie do tych jesiennych kompromitacji?Porazka w Głogowie,Tychach i tak dalej....
Wiadomo, że jesień to była tragedia ale ja oddzielam te dwie rundy gruba kreską. Wtedy walczyliśmy o spokój i żeby nie być w okolicy strefy spadkowej... Tak, bo przecież do tego to zmierzało.
Przyszedł Kiko i transfery, przyszła wiosna i to tutaj trzeba było zmazać plamę, gonić i szukać jak najwięcej punktów.

Wiadomo, że i tak pokazaliśmy się super ale jednak te trzy porażki, każda ja wyjeździe, z górą tabeli, praktycznie mecz po meczu (mecz z porażka przeplatany wygrana) trochę bolą.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.05.2023, 07:15
Chyba nie ma sensu. W barażach może zdarzyć się totalnie wszystko.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.05.2023, 07:34
Mysle ze w cuglach wygramy te baraze i jesli one beda (a beda na 99% i zakladam ze z 3 miejsca)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.05.2023, 08:00
Analiza baraży nie ma sensu głównie przez małą ilość danych.

Jakby już się uprzec, to w 2 z 3 przypadków awansowała druzyna która oba spotkania rozgrywała u siebie. Jedynie 20/21 to był jakiś paraliż drużyn swojego boiska (w każdym z 3 meczów barażowych wygrywała drużyna gości).

To jakim dla nas atutem jest własny stadion nie trzeba odpowiadać.

Jeśli wygramy 100% meczów u siebie w rundzie to na pewno pobijemy jakiś klubowy rekord (lub przynajmniej wyrównamy).
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.05.2023, 10:26
Jeśli nie bezpośrednio, to baraże koniecznie z trzeciego miejsca.
Na drugim meczu będzie 30k kibiców, tak jak wyżej wspomniano jest to nasz niezaprzeczalny atut (wg. słów Karcza dopiero na drugi mecz barażowy będzie dostępny cały stadion, pierwszy jest niepewny).

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.05.2023, 15:11
Może na 90minut Mogiel zrobi szczegółową analizę.
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 23.05.2023, 16:24
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Analiza baraży nie ma sensu głównie przez małą ilość danych.
Zawsze można sięgnąć do innych źródeł, np. baraże w Anglii, stare baraże w lidze itp. Jak ktoś chce, to sobie poradzi.

Ale mi się nie chce
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.05.2023, 17:42
a czego niby ma ta analiza dotyczyć?
Ile meczy trzeba wygrać, by awansować w barażach?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 23.05.2023, 17:56
Smok napisał(a):Wyświetl post
a czego niby ma ta analiza dotyczyć?
Ile meczy trzeba wygrać, by awansować w barażach?
Na przykład prawdopodobieństwa awansu zależnie od zajętego miejsca.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.05.2023, 18:32
Zawsze można sięgnąć do innych źródeł, np. baraże w Anglii, stare baraże w lidze itp. Jak ktoś chce, to sobie poradzi.

Ale mi się nie chce
A to tak. Tyle że to będą dane na tyle ogólne że można je wsadzić sobie między wiersze. Niewiele w naszym życiu zmieni jeśli się dowiemy że mamy 53 czy 58% szans na awans.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.05.2023, 20:32
Patryko napisał(a):Wyświetl post
(wg. słów Karcza dopiero na drugi mecz barażowy będzie dostępny cały stadion, pierwszy jest niepewny).
Najlepsze jest to, że to tylko 72 godziny różnicy.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.05.2023, 21:09
Każdy będzie miał tyle samo
Między 1 a drugim meczem barażowym jest 120 godzin (ew. 118).
Ten z 3 miejsca nie będzie musiał jeździć.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 24.05.2023, 06:36
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Ten z 3 miejsca nie będzie musiał jeździć.
O ile wygra swój pierwszy mecz
rok temu Arka zajęła 3 miejsce i przegrała u siebie z 6 Chrobrym. Finał baraży odbył się na stadionie 4-tej Korony
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.05.2023, 07:26
Dobrze, że sezon kończymy na wyjeździe, bo ewentualny finał baraży mógłby być na skopanej murawie jakbyśmy 3 mecze w 8 dni zagrali u siebie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2023, 07:30
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze jest to, że to tylko 72 godziny różnicy.
Wtorek a sobota to nie jest 72h, ale tyle co mówi Pepe czyli 120/118h.

31.05. koniec remontu, odbiory będą na pewno tylko w dni robocze, to zostają 3 dni przed 1 barazem. No nie wyrobią się z tym.

Full i pełna mobilizacja musi być na finał. Tu już na pewno Wisła będzie robiła naciski że wszystkch stron
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.05.2023, 09:11
Te posty powyżej to chyba powinny być w temacie "Budowa stadionu" ,a nie "Zabawy statystyką"...
W ogóle ostatnio jak wchodzę w jakiś temat to muszę jeszcze raz go zobaczyć na górze ,bo tak to wszystko jest rozjechane ,że...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.05.2023, 15:52
Ciesz się, że o ogóle na tym umierającym forum są jeszcze jakieś posty
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 24.05.2023, 16:29
to i tak jedno z najlepiej żyjących forów z dawnych czasów, wszystkie inne zjadły social media
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 24.05.2023, 20:38
Dobra, dobra...

https://dziennikzachodni.pl/kibice-g...ar/c2-17568089

Geksa, geksa!

Liczę na to że "Cygany" pokażą "jaja" i raz jeszcze nam pomogą. Jak na razie szacun dla nich za dotychczasową postawę - trochę naszym rywalom już krwi napsuli.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 24.05.2023, 20:38
Ja jakos nie moge sie na social media z tematami wislackimi przestawic
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.05.2023, 23:17
szym_ek napisał(a):Wyświetl post
O ile wygra swój pierwszy mecz
rok temu Arka zajęła 3 miejsce i przegrała u siebie z 6 Chrobrym. Finał baraży odbył się na stadionie 4-tej Korony
Rok temu lał nas kto chciał.
W tym roku w Krakowie wygraliśmy wszystkie mecze. Za to na wyjeździe przegraliśmy z Puszczą, Ruchem i ŁKSem.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.05.2023, 09:42
Jeśli zajęlibyśmy 3 miejsce i nie wygrali tych dwóch meczów u siebie to...

Wiem, że to sport, wiem, że presja zrobi swoje ale po takim sezonie, po tej serii z początku rundy, po tych wszystkich meczach u siebie wygranych, po tym na jakiej fali jesteśmy, gdybyśmy w takim momencie dali dupy to idealnie wpisałoby sie w ten obraz nieudacznictwa, który z nami jest od rządów trio.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.05.2023, 10:06
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli zajęlibyśmy 3 miejsce i nie wygrali tych dwóch meczów u siebie to...

Wiem, że to sport, wiem, że presja zrobi swoje ale po takim sezonie, po tej serii z początku rundy, po tych wszystkich meczach u siebie wygranych, po tym na jakiej fali jesteśmy, gdybyśmy w takim momencie dali dupy to idealnie wpisałoby sie w ten obraz nieudacznictwa, który z nami jest od rządów trio.
Baraże to również dogrywki, karne, nawet remis po 90 min jeszcze nic nie przekreśla. Przy dość szerokiej ławce i (co ważniejsze) małej ilości kontuzji to może być nasz kolejny atut. Mało bylo spotkan w których Wisła wyglądała gorzej w 2 polowach (o ile nie odpuszczala bo miała pewny wynik).

Również z Puszcza już raz udało się wygrać po dogrywce i karnych. Jest to zawsze dodatkowe doświadczenie tej ekipy.

Wymarzona opcja dla nas to wg mnie Stal w 1 meczu oraz Puszcza która po dogrywce wygrywa z TBB. Mamy z nimi spore rachunki do wyrównania.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.05.2023, 12:24
Baraże to również dogrywki, karne, nawet remis po 90 min jeszcze nic nie przekreśla. Przy dość szerokiej ławce i (co ważniejsze) małej ilości kontuzji to może być nasz kolejny atut. Mało bylo spotkan w których Wisła wyglądała gorzej w 2 polowach (o ile nie odpuszczala bo miała pewny wynik).

Również z Puszcza już raz udało się wygrać po dogrywce i karnych. Jest to zawsze dodatkowe doświadczenie tej ekipy.

Wymarzona opcja dla nas to wg mnie Stal w 1 meczu oraz Puszcza która po dogrywce wygrywa z TBB. Mamy z nimi spore rachunki do wyrównania.
Wygraliśmy z rezerwowym składem Puszczy wtedy.

Co do naszej ławki, to nie jest tak kolorowo. Wejście Młyńskiego, Szywacza, Colleya to natychmiastowy drastyczny spadek jakości. Zwłaszcza dwóch pierwszych jest tylko na papierze, absolutnie nic nie wnoszą do gry. Młyńskiemu to się chyba nawet nie chce biegać, wywalenie z osiemnastki nic nie pomogło. Zamiast powalczyć o nowego pracodawcę (bo u nas jest już raczej skreślony) gra na alibi i bezmyślnie fauluje. Nie rozumiem tego człowieka...

Jeśli Mula i Cisse się nie wyleczą gramy z jednym skrzydłem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.05.2023 o godz. 12:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.05.2023, 13:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wygraliśmy z rezerwowym składem Puszczy wtedy.
sami grając składem, który w stosunku do dzisiejszego można nazwać mocno rezerwowym
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.05.2023, 14:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post
sami grając składem, który w stosunku do dzisiejszego można nazwać mocno rezerwowym
Ja bym radził szczególnie wolfyiemu sprawdzić skład Puszczy, bo od początku grało tam 8 z 11 podstawowych zawodnikow Puszczy. Tak się łatwo przenoszą plotki o rezerwowych składach.

Dla nas z obecnej perspektywy skład który wtedy wyszedł to nie były rezerwy. To były głębokie rezerwy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.05.2023, 19:48
Ja bym radził szczególnie wolfyiemu sprawdzić skład Puszczy, bo od początku grało tam 8 z 11 podstawowych zawodnikow Puszczy. Tak się łatwo przenoszą plotki o rezerwowych składach.

Dla nas z obecnej perspektywy skład który wtedy wyszedł to nie były rezerwy. To były głębokie rezerwy.
OK, a podstawowy skład z teraz na błocku w Puszczy dostał w trąbę. Także nadal nie wiem o co chodzi, bo idąc dalej Twoją logiką wyjdzie nam że obecny skład jest gorszy niż ten który grał wtedy

Realia są takie że tamten mecz był bez przełożenia na ligę, Puszczę wynik walił.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów