The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mario69
Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2010, 18:38
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Wilk wyglada jak nażelowany chłopiec ,bardziej by pasowałw Amice
Z całą stanowczością zapewniam, że zarówno Rios jak i Wilk nie mają na włosach żelu
Są różne inne substytuty jak np. guma, pasta, klej do włosów, bo w ich przypadku nie wygląda to tak tendencyjnie jak żel. Skłaniałbym się ku paście

Zadowolenie z okienka jest i być powinno. Moim zdaniem Chavez to będzie ostatni transfer do klubu. Co do transferów Z KLUBU, sam jestem ciekaw...

Niemniej jednak najbardziej cieszyć powinny nas słowa prezesa Basałaja z wywiadu.

Cytat:
Właściciel mnie przekonał, bo sam był przekonany do zmian.

Czym?

- Zgodą na przebudowę struktur klubu i zasad funkcjonowania.
Stadion, nowe struktury zarządzania, wszystko co najważniejsze, co usprawni działanie, transfery i inne
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.07.2010, 18:49
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Nie łączyłbym tych dwóch faktów. Co to za "nazwisko" z ławki rezerwowej Premier League? Grać pewnie potrafi, ligę wciągnąłby nosem ale nie o to chodzi w tym transferze. Typowy piknik nie przyjdzie po to żeby go zobaczyć.
Prędzej chodzi o nazwisko typu Kluivert, już nie ta forma, już nie te lata ale nazwisko działa i wielu ludzi przyjdzie tylko po to żeby go zobaczyć na żywo.
Wciaz moze byc jednak tak, ze wypozycza do tego zespolu gracza mlodego, o duzych umiejetnosciach, uczestnika mistrzostw swiata w RPA, ktory wyszedl z grupy() a mimo to siedzi na lawce w swoim klubie a w reprezentacji jest jednym z najlepszych graczy. I dopiero taki pilkarz przyciagnalby na trybuny tlumy ludzi.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.07.2010, 19:00
Jakiś przykład? Bo wg mnie nie da się znaleść zawodnika o takich parametrach który chciałby przyjść grać do Wisły. Bo nawet zawodnicy drużyn typu Chile czy Paragwaj którzy byliby rezerwowymi w swoich klubach nie są raczej na tyle medialni żeby przyciągnąć jakiegoś piknika na trybuny. Bo np. co taki Fabian Orellana (reprezentant Chile) powie zwykłemu zjadaczowi chleba? Czy nawet Jonathan Santana (reprezentant Paragwaju, podstawowy zawodnik Wolfsburga)? Nic, to bardzo dobrzy piłkarze ale niemedialni i nie przyciągną kibiców tak jak nawet podstarzały Rivaldo, Mario Jardel (ludzie którzy mają po 20 pare lat na pewno pamiętają jak pare lat temu rządził i dzielił w FC Porto i jarali by się mocno że przychodzi do Polski).
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 26.07.2010, 19:00
Powiem tak: to MOZE byc jeszcze wieksza gwiazda. Poza tym, zalezy w jakich kategoriach rozpatrujemy pojecie GWIAZDA futbolu.

mr_kwolf. Wlasnie o to chodzi ze to moze byc pilkarz takiego pokroju jak Rivaldo.

P.S. Zapominacie o jednym mowiac ze tutaj nikt nie chcialby przyjsc - najwazniejsza jest suma jaka wyladuje na koncie pilkarza. Taka jest niestety prawda.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 26.07.2010 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.07.2010, 19:01
Mario Jardel parę dni temu podpisał kontrakt z jakimś bułgarskim klubem, więc może i do Polski chciałby przejść, jakby się nim zainteresowano. A właśnie taka podstarzała gwiazda przyciągałaby ludzi najbardziej.

koyoot napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak: to MOZE byc jeszcze wieksza gwiazda. Poza tym, zalezy w jakich kategoriach rozpatrujemy pojecie GWIAZDA futbolu.
No dobra. Ale podaj jakiś przykład, skoro myślisz, że to może być jeszcze większa gwiazda, to może masz kogoś konkretnego na myśli?
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.07.2010, 19:04
W najbliższy piątek gramy sparing - można się spodziewać że będziemy testować kolejnych zawodników...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.07.2010, 19:05
ChG Ty to tak na powaznie wszystko piszesz.. pytasz sie na forum kto to moze byc.. tylko po co? a skad to ktos ma wiedziec przyjdzie to przyjdzie, a moze nie przyjdzie, albo przyjdzie ktos taki kto nie bedzie robil wrazenia... tak wypisywac nazwiska to mozemy przez 100 stron, tylko jaki to ma sens? nie nakrecajcie sie tak bo nic z tego nie wyjdzie i nie zasniecie przez 2 tygodnie
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 26.07.2010 o godz. 19:10.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.07.2010, 19:06
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
W najbliższy piątek gramy sparing - można się spodziewać że będziemy testować kolejnych zawodników...
Nie narzekaj Porównaj sobie jakich zawodników teraz testujemy, a jakich testowaliśmy. Jest progres
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.07.2010, 19:06
Cytat:
Jakiś przykład? Bo wg mnie nie da się znaleść zawodnika o takich parametrach który chciałby przyjść grać do Wisły. Bo nawet zawodnicy drużyn typu Chile czy Paragwaj którzy byliby rezerwowymi w swoich klubach nie są raczej na tyle medialni żeby przyciągnąć jakiegoś piknika na trybuny. Bo np. co taki Fabian Orellana (reprezentant Chile) powie zwykłemu zjadaczowi chleba? Czy nawet Jonathan Santana (reprezentant Paragwaju, podstawowy zawodnik Wolfsburga)? Nic, to bardzo dobrzy piłkarze ale niemedialni i nie przyciągną kibiców tak jak nawet podstarzały Rivaldo, Mario Jardel (ludzie którzy mają po 20 pare lat na pewno pamiętają jak pare lat temu rządził i dzielił w FC Porto i jarali by się mocno że przychodzi do Polski).
1906% racji. Tym kimś, który ma duże nazwisko jest niestety Smolarek, Krzynówek, może Frankowski lub inny z Wisły z sezonu 2002/2003. To musi być głośne nazwisko u nas w kraju żeby przyciągnął pikników. Gwiazda z zachodniej Europy "raczej" nie wchodzi w grę. Przewijało się nazwisko Nondy, lecz nie wiem kim on do cholery jest i gdybym był piknikiem też to nazwisko by mi g**no powiedziało.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 26.07.2010, 19:08
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
ChG Ty to tak na powaznie wszystko piszesz.. pytasz sie na forum kto to moze byc.. tylko po co? a skad to ktos ma wiedziec przyjdzie to przyjdzie, a moze nie przyjdzie, albo przyjdzie ktos taki kto nie bedzie robil wrazenia... tak wypisywac nazwiska to mozemy przez 100 stron, tylko jaki to ma sens? nie nakrecajcie sie tak..
Po prostu chciałem się dowiedzieć kogo się spodziewacie, może nie tyle dokładnie jakiego nazwiska, co jakiego formatu zawodnika. Bo dla jednego gwiazdą jest Jerzy Dudek, a dla drugiego np Rivaldo. A i tego i tego zna każdy piknik.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.07.2010, 19:08
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Nie łączyłbym tych dwóch faktów. Co to za "nazwisko" z ławki rezerwowej Premier League? Grać pewnie potrafi, ligę wciągnąłby nosem ale nie o to chodzi w tym transferze. Typowy piknik nie przyjdzie po to żeby go zobaczyć.
Prędzej chodzi o nazwisko typu Kluivert, już nie ta forma, już nie te lata ale nazwisko działa i wielu ludzi przyjdzie tylko po to żeby go zobaczyć na żywo.
Na inne nazwisko nie ma co liczyć. Nie jestesmy emiratami, więc dużo nie zapłacimy. Na bank będzie split kontraktu pomiędzy Wisłą, a klubem, który chce trochę odciążyć budżet. Zresztą najczęściej piłkarz swoją grą przyciąga na stadion piknika. Bo co z tego, że będzie znany, jak np przegra rywalizację z typem z ME. Będą się ludzie wpatrywać w ławkę rezerwowych cały mecz ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.07.2010 o godz. 19:10.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 26.07.2010, 19:09
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
1906% racji. Tym kimś, który ma duże nazwisko jest niestety Smolarek, Krzynówek, może Frankowski lub inny z Wisły z sezonu 2002/2003. To musi być głośne nazwisko u nas w kraju żeby przyciągnął pikników. Gwiazda z zachodniej Europy "raczej" nie wchodzi w grę. Przewijało się nazwisko Nondy, lecz nie wiem kim on do cholery jest i gdybym był piknikiem też to nazwisko by mi g**no powiedziało.
Nie boj nic, kampania marketingowa by sprawila ze zdazylbys o nim uslyszec duzo.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 26.07.2010, 19:11
zeby bylo w temacie to raczej chodzi o glosne nazwisko w rozumowaniu moim i wielu innych kibicom Wisly. czyli cos jak Zurawski (umiejetnosci moze i nawet lepsze) tylko chodzi o nazwisko, kojarzenie tego zawodnika.. bo nazwiska Nonda czy Helder Postiga kompletnie mi nic nie mowia, i to nie jest zart.. i jestem pewien ze pozostalym 20 tys osobom na stadionie tez nie bedzie mowic.. znac takie nazwiska moze ktos kto sie bardzo interesuje pilka (pod wzgledem sportowym) i jest jej istnym maniakiem, FM-y, zagrywki u bukow, rozmowy przy piwie o ladnej grze danego zespolu itp.. a zwykly zjadacz chleba nie wie kto to Nonda czy Postiga ..
po mojemu na pewno nie chodzi o takie Nondy i Postigy.. dla mnie to kolesie kompletnie anonimowi, a Basalajowi pewnie chodzi o grajka typu Zurawski, czy idacy ? do Polonii Smolarek.. tak przynajmniej domniemam
moze i smieszne porownania... ale tak wlasnie jest, ze duza wiekszosc Polskich fanow raczej kojarzy tych swoich (typu Zuraw, Smolarek, Dudek itp) a zeby ot tak skojarzyc prawdziwa gwiazde to wymieni Messiego czy Ronaldo bo Nondy i Postigy to dla niego osoby o ktorych pierwszy raz slyszy

to tak z tych bardziej starszych... bo np. Blaszczykowski tez bylby strzalem w dziesiatke, choc na razie to nie niemozliwe to na pewno przyciagnalbym duzo wiecej osob na stadion niz para Nonda i ten Postiga .. bo jego kazdy z Polskich kibicowi kojarzy, w tym Wisly i bardzo go ceni.. ot cala filozofia rozumowania tego glosnego nazwiska
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 26.07.2010 o godz. 19:24.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 26.07.2010, 19:13
tofik napisał(a):Wyświetl post
Na inne nie ma co liczyć. Nie jestesmy emiratami, więc dużo nie zapłacimy. Na bank będzie split kontraktu pomiędzy Wisłą, a klubem, który chce trochę odciążyć budżet.

Tutaj bym się kłócił. Myśle że jesteśmy w stanie zapłacić takiego piłkarzowi duże pieniądze (myśle że nawet koło 1 mln euro za rok) byle tylko przyszedł, zagrał pare końcówek, pokazał sie na paru bilboardach, zrobiono mu pare zdjęć z koszulce Wisły, pojechał do paru szkół rozdać autografy, powiedział że Wisła to bardzo dobry klub itd. To jest inwestycja w marketing. Wystarczy że ściągnie na trybuny 2-3 tysiące widzów (którzy kupią karnet za jakieś 200 zł + może jakiś mecz pucharowy) i się to zwróci. On po roku odejdzie a Ci kibice pewnie zostaną.

Mamy do zapełnienia stadion za ponad 30 tysięcy. Tutaj trzeba włożyć kupe kasy żeby się to udało. Nic nie przyjdzie za darmo.

Jeżeli poważnie przyjdzie to "wielkie nazwisko" to nie ma co tego rozpatrywać pod kątem wzmocnienia sportowego. Tutaj będzie chodziło tylko i wyłącznie o nowych kibiców. Szczególnie jak czytam że na ten pomysł wpadł pion marketingowy.

Źle policzyłem i nie zwróci się to przy tyle kibicach ale ogólnie mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi.
Powód: pomyłka w obliczeniach :D
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 26.07.2010 o godz. 19:16.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 26.07.2010, 19:14
Nie jestem zwolennikiem ściągania tzw. zagranicznych gwiazd z dawnych lat z nazwiskiem. Na krótką metę to może korzystne- przyciągnie ludzi na stadion, ale w dłuższej perspektywie raczej nie będzie dobre dla drużyny. Gwiazda oznacza gwiazdorski kontrakt, marketingowo ok, ale sportowo niekoniecznie, może psuć atmosferę w drużynie...

Wolę młodych, perspektywicznych piłkarzy, lub solidnych , ale ,,bez nazwiska", jak tu mr_kwolf wspominał reprezentantów Chile czy Paragwaju.wtedy dobra i ciekawa gra przyciągnie ludzi na stadion.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.07.2010, 19:14
Proponuje przekonać Jacka Bąka, żeby jeszcze pograł rok. Wtedy stworzy z Cleberem najstarszą parę stoperów w lidze

A tak na serio, to myślę, że nie należy sprowadzać takiego zawodnika, które jedyne co ma to nazwisko. Jedynie doprowadzałoby to do konfliktów. Koleś uważałby się z bóstwo itp. Dla mnie lepiej sprowadzić jakiegoś rezerwowego, który będzie przynajmniej ambicje posiadał.

Niektórzy mówili w kontekście Makinwy, że będzie to przepłacony transfer. W takim razie po co nam jakaś super gwiazda
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.07.2010, 19:15
Cytat:
Nie boj nic, kampania marketingowa by sprawila ze zdazylbys o nim uslyszec duzo.
To byłby pierwszy tak naprawdę sprawdzian działu marketingu. Nie mam zamiaru polemizować nt tego czy udałoby się DM przyciągnąć nim ludzi na stadion czy nie bo tego nikt nie wie. Wiem za to natomiast, że zapewnieniem ludzi na stadionie byłby wysoki transfer gotówkowy (może tego "głośnego nazwiska"), np. przekroczenie miliona euro za transfer i przebicie kwoty Legii.

Żeby nie było, z tego okienka jestem bardzo zadowolony. Nie jestem kibicem sukcesu mimo iż Wiśle zacząłem kibicować dopiero od sezonu 2002/2003 w pamiętnych wojażach europejskich.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 26.07.2010, 19:22
Jakos dziwne mam przeczucie ze gdyby faktycznie doszloby do transferu tego "znanego nazwiska" to suma transferu moglaby dwu lub trzykrotnie przebic ta kwote ktora Legia zaplacila za Vrdloljaka czy innego Knezevicia(nie wiem kto to u nich kosztowal ten mityczny Milion Euro...).
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 26.07.2010, 19:23
Nie rozumiecie chyba do końca o co chodzi w tym wszystkim. Znam wielu ludzi, którzy Wiśle jakoś tam kibicują, w miare znają jej wyniki ale na mecze nie chodzą. I jestem pewien że przyjście dobrych, młodych graczy za ponad 1 mln euro nie spowoduje że pójdą na stadion. Powiem więcej, myśle że nie do końca będą wiedzieć że taki zawodnik do nas przyszedł ani za ile. Co z tego że będzie czarował swoją grą, wciągnie naszą lige nosem i w ogóle jak nie przyciągnie to na stadion nowych kibiców.

Co innego przywołany wcześniej Mario Jardel. Od razu zrobiłoby się głośno w mediach (poszedł do Bułgarii a nawet polskie portale o tym pisały, więc możecie sobie wyobrazić co by się działo jakby przyszedł do Wisły). Moi znajomi kojarzący gościa jak wymiatał w LM od razu by się tym zainteresowali, może skusiliby się pójść na stadion bo w końcu "mamy zagraniczną gwiazde". Ewentualnie jakiś młody ojciec z 5-letnim synem przyszedłby na stadion poopowiadać tak jak nasi ojcowie nam o Van Bastenie czy Deynie. A że sportowo nie pomógłby nam wiele? Nie tylko to jest najważniejsze w tym momencie.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 26.07.2010, 19:24
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
zeby bylo w temacie to raczej chodzi o glosne nazwisko w rozumowaniu moim i wielu innych kibicom Wisly. czyli cos jak Zurawski (umiejetnosci moze i nawet lepsze) tylko chodzi o nazwisko, kojarzenie tego zawodnika.. bo nazwiska Nonda czy Helder Postiga kompletnie mi nic nie mowia, i to nie jest zart.. i jestem pewien ze pozostalym 20 tys osobom na stadionie tez nie bedzie mowic.. znac takie nazwiska moze ktos kto sie bardzo interesuje pilka (pod wzgledem sportowym) i jest jej istnym maniakiem, FM-y, zagrywki u bukow, rozmowy przy piwie o ladnej grze danego zespolu itp.. a zwykly zjadacz chleba nie wie kto to Nonda czy Postiga ..
po mojemu na pewno nie chodzi o takie Nondy i Postigy.. dla mnie to kolesie kompletnie anonimowi, a Basalajowi pewnie chodzi o grajka typu Zurawski, czy idacy ? do Polonii Smolarek.. tak przynajmniej domniemam
moze i smieszne porownania... ale tak wlasnie jest, ze duza wiekszosc Polskich fanow raczej kojarzy tych swoich (typu Zuraw, Smolarek, Dudka itp) a zeby ot tak skojarzyc prawdziwa gwiazde to wymieni Messiego czy Ronaldo bo Nondy i Postigy to dla niego osoby o ktorych pierwszy raz slyszy
O kurczę...to widzę że Ty się piłeczką za bardzo nie interesujesz,tylko tak ogólnie....bez obrazy oczywiście... Wg mnie sprowadzenie któregoś z nich byłby sukcesem....fakt faktem Nonda już troszkę stary ale zawodniczek jak się patrzy. Cóż...wg mnie to byłyby naprawdę bomby transferowe, bo bądźmy szczerzy, takich zawodników u nas jak na lekarstwo....
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 26.07.2010, 19:26
Z reguly skupiam sie na Wisle , reszta druzyn mnie zbytnio nie interesuje.. a wiec ze takich jest mnostwo na stadionie.. nie kazdy tak sie interesuje innymi druzynami i zawodnikami tam grajacymi.. dlatego podalem za przyklad siebie, czyli zwyklego zjadacza chleba, ktory dowiaduje sie o Nondzie i Postidze (czy jak to sie wymienia)i nie wiem czy to jest jakis grajek z A klasy w PL czy z Bundesligi

spokojnie, dla mnie to zadna obraza.. po prostu nie znam kolesi bo nie przykladam uwagi na takie rzeczy, powiesz mi Zurawski? kojarze, Dudek? kojarze, Messi? kojarze, wymienisz tysiac innych nazwisk jak Nonda i Postiga? nie kojarze.. poczekamy zobaczymy, wedlug mnie jednak chodzi o takie nazwisko jak Zurawski , Dudek , Smolarek itd.. przekonamy sie moze niedlugo, albo w ogole no jeszcze mozna dodac takich Klaivertow, czy Roberto Carlosa, itd, owszem kojarze.. i to bardzo dobrze chociaz tyle..
ale tez nie chce zeby ten ktos robil za ruchomy plakat, po prostu zeby byl , zdzieral full kasy i nic nie gral.. bo to nie ma sensu, wole 3 takich Cikosow, kompletnych no-name`ow, niz "wielkie nazwisko" ktore bedzie grzac lawe i robic za ruchomy plakat przyciagajacy fanow na stadionie
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 26.07.2010 o godz. 19:39.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Stary 26.07.2010, 19:33
Znając życie ten zawodnik z nazwiskiem to wolny gracz - z tego co można wyczytać między wierszami z wypowiedzi Basałaja wynika że transfery gotówkowe będą dopiero w zimowym okienku po wcześniejszym zatrudnieniu dyrektora sportowego, szefa skautów etc...

Zresztą nauczony doświadczeniem w wypowiedzi Jarosza tym bardziej Ochalika nie wierzę - ich zadaniem nie jest wypowiadanie się jezeli na 100% nie jest klepnięte...

Można przypuszczać że zawodnik z nazwiskiem jest już klepnięty a wszystko zależy od dwumeczu z Azerami...
Nie ma bowiem sensu inwestować dodatkowo w kadrę z której w zimie mało kto pozostanie po kolejnej rewolucji tym razem jeszcze bardziej gruntownej...W oczach Cupiała wszyscy zawodnicy, którzy odpadli z Levadią są na cenzurowanym, nie będzie dla nich zmiłuj się w zimie...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.07.2010, 19:36
Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie, żeby płacić milion euro za pierdzenie w ławę. I to w momencie, gdy kontrakty motywacyjne zaczynają powoli spełniać swoją rolę. W końcu dopiero od tego sezonu zacznie się konkurencja o miejsce w składzie ( a przynajmniej powinna).
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Stary 26.07.2010, 19:42
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Postiga to jeszcze nie emeryt przecież, Nonda już prędzej.
A przytoczy ktoś wypowiedź prezesa, że jest temat ze znanym zawodnikiem na rzeczy? Bo pamiętam, że Jarosz tylko odpowiedział na pytanie, że na pewno ktoś taki by pomógł w marketingu

http://www.sport.pl/sport/1,65025,8176627,B.html

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...pnia,id,t.html
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 26.07.2010 o godz. 19:44.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 26.07.2010, 19:53
Tym nazwiskiem jak sie uda bedzie uczestnik ostatnich MS.Jest jeszcze taka opcja ,ze beda jeszcze 3 transfery.Musimy czekać na rozwoj wypadkow
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 26.07.2010, 20:02
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Tym nazwiskiem jak sie uda bedzie uczestnik ostatnich MS.Jest jeszcze taka opcja ,ze beda jeszcze 3 transfery.Musimy czekać na rozwoj wypadkow
To się rozszaleli......Ale szczerze nie wiem czy to dobrze. Bo po pierwsze nie znamy wartości ( w większości) tych zawodników których pozsykalismy. Może być tak że okaże się iż ilość wzięła góre nad jakością...a po drugie to jeśli chcą dokonać tych transferów, to muszą to być gracze naprawdę którzy wzmocnią nasz zespół a nie go tylko uzupełnią. Bo jako tako ten zespół już rezerwowych ma. Trzeba wzmocnień.

Oczywiście liczę ze nasze 7 zakupów sprawdzi się jak najlpiej, chciałbym żeby byli naszymi gwiazdami, ale za dobrze nie znam jeszcze ich umiejętności więc zachowuję powściągliwość.....rozumiecie....
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Stary 26.07.2010, 20:03
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Wszystko zależy czy uda się przejść Azerów i następnie na kogo trafimy w losowaniu 4 rundy...
Jeżeli sprzedamy Diaza to siłą rzeczy również można liczyć na transfery...
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.07.2010, 20:04
Basałaj potwierdził również, że klub nie doszedł do porozumienia z Atalantą Bergamo w sprawie angażu włoskiego napastnika Christiana Tiboniego, który przypadł do gustu trenerowi Henrykowi Kasperczakowi. - Nie doszliśmy do porozumienia z Atalantą Bergamo. W związku z tym rozmowy te są zawieszone - stwierdził prezes Wisły.

Mam przeczucie że to byłby hit no ale szkoda że się go nie uda pozyskać... bo gościu mógł się sprawdzić... ;D
Liczę na Riosa który jak się może udać może być zbawieniem naszym w ataku tak po ciuchu liczę na to... ;D
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.07.2010, 20:10
Mi sie tam wydaje, że nawet dobrze, że nie będziemy mieć Tiboniego, mamy już z 4 napastników a gramy systemem dwóch, a raczej na 3 nie przejdziemy ; >
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.07.2010, 20:27
UcheJ napisał(a):Wyświetl post
Basałaj potwierdził również, że klub nie doszedł do porozumienia z Atalantą Bergamo w sprawie angażu włoskiego napastnika Christiana Tiboniego, który przypadł do gustu trenerowi Henrykowi Kasperczakowi. - Nie doszliśmy do porozumienia z Atalantą Bergamo. W związku z tym rozmowy te są zawieszone - stwierdził prezes Wisły.

Mam przeczucie że to byłby hit no ale szkoda że się go nie uda pozyskać... bo gościu mógł się sprawdzić... ;D
Liczę na Riosa który jak się może udać może być zbawieniem naszym w ataku tak po ciuchu liczę na to... ;D
Dzisiaj na Orange Sport Info Basałaj powiedział, ze rozmowy sa na ten czas zawieszone wiec byc moze jezeli nadal beda sie nim interesowac to w koncu dogadaja sie z Atalantą. Chociaz w obecnej sytuacji mamy Brozka, Zurawia, Bogusia i Riosa wiec i tak bedzie w czym wybierac.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 26.07.2010 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów