The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2015, 18:28
kerim, Ty bądź mężczyzną i się zwracaj do innych z honorem, bo najczęściej to Ty prowokujesz i Ty zaczynasz ten festiwal wyzywania się wzajemnego.

Gwiaździsty, trochę się z Tobą zgadzam a trochę nie. Trochę też mam żal, że ludzie wyjechali z Kraju zamiast walczyć o zmiany ale z drugiej strony nie widać żeby się zanosiło na zmiany więc wyjechali za chlebem żeby godnie żyć. Bo jak miałaby ta walka wyglądać gdyby tu zostali? Robiliby za grosze, wegetowali i?
To, że coś by się zmieniło gdyby ci ludzie pozostali w Polsce to tylko nasze mrzonki.
Generalnie problem polega na tym, że społeczeństwa to takie stada baranów. Jak ich nikt nie popędzi w jakimś kierunku to będą się dawali wyzyskiwać okupantowi do woli. Jakoś od 26 lat nie widać nikogo kto by miał nas popędzić ku kontrrewolucji. Stąd pozostanie tych ludzi w Kraju mogłoby być bezzasadne, bo jak mieliby tu mieszkać i się męczyć tylko po to żeby oczekiwać na nadejście czasu na zmiany to po pierwsze by się mogli nie doczekać a po drugie nie wiem czy to by było takie dobre - żyliby w biedzie, zasililiby grono bezrobotnych itp = jeszcze większa bieda w Polsce.
Chociaż może by było tak jak mówisz i gdyby oni zostali i się zrobiło bezrobocie 2 razy większe niż obecnie to wtedy by ludzie wyszli na ulice. Ale to wszystko jest bez sensu bo dumać to sobie możemy, szkoda czasu na takie coś.

Prawda jest taka, że dzisiaj mało kto chce walczyć za Kraj, o dobro wspólne. Każdy chce żyć na poziomie. Bo to, że wyjechało 2-3 mln ludzi to nie oznacza, że ci co zostali mają przywilej taki żeby siedzieć bezczynnie. A tak się właśnie dzieje. Mało kto podejmuje inicjatywę i nie jestem pewien czy emigranci by coś zmienili w tej sytuacji - ilu z nich by chciało zmian w Polsce, 5%?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 26.03.2015, 18:39
Wyjdz na ulice popatrz na zwyklych ludzi. Kto i gdzie ci bedzie walczyl? Mlodzi wyjechali/wyjada, starsi po latach doswiadczen sa juz tak zobojetniali i znieczuleni, ze nie licza na zadne zmiany a pogodzili sie juz z losem. Zeby cos sie zmienilo to te pokolenie musi zejsc z tego padolu smiercia naturalna. Niestety smutne to ale prawdziwe. Problem w tym, ze jak juz zejdzie to nie bedzie juz mlodych bo beda zyc na emigracji jak ja w Uk czy tam gdziekolwiek indziej na swiecie. Mlodzi chca zmian ale te starsze pokolenie nie daje im mozliwosci na te zmiany.
Myslisz, ze ja wyemigrowalem za chlebem, czy jakis nieporadny zyciowo bylem. Ja wyjechalem, zeby miec spokoj psychiczny, odpoczac od tego zabetonowanego polswiatka, ktory sprawuje piecze nad narodem od kilkudziesieciu lat. Starsi daja sie loic po dupach bo sa do tego przyzwyczajeni jeszcze z czasow PRLu. Mowisz, ze wyjechalem zostawiaac kogos do walki i wroce laskawie jak cos sie zmieni. Ja wcale nie mam zamiaru wracac, chyba ze na wypadek wojny. Niestety ale Polska jest juz straconym krajem. Nie zwalnie mnie to jednak automatycznie od tego, zeby sie nie interesowac jego losami i jak widze, ze na wszym pisowskim przykladzie liczycie na jakies zmiany na korzysc Polski jednoczesnie popierajac gagatkow, ktorzy glosuja na niekorzysc Polski niejednokrotnie to co ja mam sobie pomyslec?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 26.03.2015 o godz. 18:42.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 26.03.2015, 18:44
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Wyjdz na ulice popatrz na zwyklych ludzi. Kto i gdzie ci bedzie walczyl? Mlodzi wyjechali/wyjada, starsi po latach doswiadczen sa juz tak zobojetniali i znieczuleni, ze nie licza na zadne zmiany a pogodzili sie juz z losem. Zeby cos sie zmienilo to te pokolenie musi zejsc z tego padolu smiercia naturalna. Niestety smutne to ale prawdziwe. Problem w tym, ze jak juz zejdzie to nie bedzie juz mlodych bo beda zyc na emigracji jak ja w Uk czy tam gdziekolwiek indziej na swiecie. Mlodzi chca zmian ale te starsze pokolenie nie daje im mozliwosci na te zmiany.
Myslisz, ze ja wyemigrowalem za chlebem, czy jakis nieporadny zyciowo bylem. Ja wyjechalem, zeby miec spokoj psychiczny, odpoczac od tego zabetonowanego polswiatka, ktory sprawuje piecze nad narodem od kilkudziesieciu lat. Starsi daja sie loic po dupach bo sa do tego przyzwyczajeni jeszcze z czasow PRLu. Mowisz, ze wyjechalem zostawiaac kogos do walki i wroce laskawie jak cos sie zmieni. Ja wcale nie mam zamiaru wracac, chyba ze na wypadek wojny. Niestety ale Polska jest juz straconym krajem.
nie zgadzam się z opinią Gwiazdzistego na temat wyjazdu z kraju , jeżeli miałbym sporo lat mniej zrobił bym to samo co Ty , tutaj nie ma przyszłości dla młodych , taka jest prawda , i będzie wyjeżdżało coraz więcej młodych , chyba że coś sie radykalnie zmieni

IncognitoTSW pytanie jest proste, kto i kiedy to zrobi? , pisząc o ulicy mam na myśli radykalne zmiany, "ulica" może być taką przenośnią , a może bez niej sie nie obejdzie
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 26.03.2015 o godz. 18:52.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.03.2015, 18:46
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
chyba że coś sie radykalnie zmieni
Dokładnie, masz rację. Potrzebne są radykalne zmiany ustroju, gospodarki.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.03.2015, 18:50
Cytat:
Mało kto podejmuje inicjatywę i nie jestem pewien czy emigranci by coś zmienili w tej sytuacji - ilu z nich by chciało zmian w Polsce, 5%?
Oni już w Polsce BYLI. Głosowali w 2005, 2007, 2010, 2011, 2014. Kolejny zaciąg zagłosuje w tym roku. Czy cokolwiek się zmieniło, czy dalej to te same mordy?

Ano dalej te same. Dalej PO vs PiS, dalej koniczynka vel arbuz jest polityczną kurtyzaną. Komuchy niby upadają/wymierają, ale szkolą sobie nowych o niezruganych teczkach, vide Kuźniar. Korwin "krul" w sejmie też był, wygrać nigdy nie wygra z powodu wypowiedzi. I z powodu tej prywatyzacji, która w Polsce się przejawia sprzedażą za symboliczną złotówkę lub Niemcom, lub oba aspekty złączone do kupy. Nawet wąchając się z Kukizem. Gość niby w porządku, ale za dużo razy się nawraca. Wątpię, by wszedł z partią stworzoną z własnego nazwiska. Niby był już taki przypadek i też liderował Janusz, ale nasilona krucjata na Kościół w połączeniu z nasileniem lewactwa w mass mediach dały taki efekt. No i oczywiście legalyzen mahiruanen xD

O ruchersach lewackich się wypowiedziałem, to zostali prawaccy, czyli Ruch Narodowy wąchający się z aparatczykami z PRLu. Solidarna Polska wróci z podkulonym pod ogon PiSu, Polska Zusammen to skompromitowany niby nawrócony Go-loser.

Zostaje coś? Polska Partia Pracy? Z powodów historycznych już mi się chce wymiotować. Solidarność? Nie te czasy. Zwłaszcza, że postAWSowscy okazali się gorszymi i bardziej pazernymi hienami niż lewackie ścierwo.

Niezależni kandydaci mają jakiekolwiek szanse? Ilu patrząc na 459-458 ("mniejszość" niemiecka) ma jakiekolwiek szanse się dostać? W sejmie niby ich masa, ale popatrzysz to byli ruchersi, Wipler były PiSowiec teraz korwinista.

Nie sejm, to moze senat? Oj, popatrzcie na rozkład mandatów.

Wyjść na ulicę? Spoko, ale ktoś ogarniający czy chociażby interesujący się tematem wie o ustawie 1066. Czasy gdzie byliśmy Winkelriedami narodu mają powrócić? Po co, skoro można bezkrwawo?

To forum również dobitnie ukazuje, że się NIE DA. Podpis Jaroo1 idealnie tłumaczy dlaczego. Do meritum jedynie odnosi się garstka osób, reszta ma to w zadzie. Lepiej sobie "pocisnąć".

Brakuje mi jedynie "bezideowego chama" czy "siadaj kurvo". "Spieprzaj dziadu" już było.

Cytat:
IncognitoTSW pytanie jest proste, kto i kiedy to zrobi? , pisząc o ulicy mam na myśli radykalne zmiany, "ulica" może być taką przenośnią , a może bez niej sie nie obejdzie
Odpowiem na te pytania.

Ad.1 - nie kto i kiedy to zrobi, tylko kto MOŻE to zrobić.
Ad.2 - radykalnych zmian nie zrobią już ww. przeze mnie, czyli de facto nikt z obecnej sceny politycznej. Gwiazda YT Stonoga też nie zrobi patrząc na komuszą cenzurę na jego facebookowym koncie odnośnie wypierrdolenia na bruk ludzi z jakiejś fabryki czy salonu. W dodatku już ma polityczną przeszłość w Samotnej bronie. Co nie zmienia faktu, że tymi wklejkami i działaniem robi pożyteczną robotę. Choć jak widać w praktyce niewiele to daje.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 26.03.2015 o godz. 18:59.
Anty PO-PiS!!!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 26.03.2015, 18:55
No dokladnie trzeba radykalnej zmiany. Juz nawet wziawszy pod uwage, ze PIS bylby w stanie ta radykalna zmiane zagwarantowac to i tak potrzebowalby wiekszosci. Poki co sie na to nie zanosi. Nawet jak PIS wygra wybory to i tak nic nie bedzie w stanie wskorac no bo jak i z kim? Juz nawet zakladajac, ze kiedys tak sie zdarzy, ze PIS wygra te wybory i bedzie mial ta wiekszosc to przeciez do tego czasu to juz nie bedzie co zbierac z Polski.
Potrzebna jest radykalna zmiana, zgadzam sie z tym oczywiscie ale zarazem jest to moj glowny zarzut w strone PISu wlasnie, ze bedac najwieksza "opozycyjna" sila od wielu juz lat nic ale to nic w tym kierunku nie robi. Ba nawet sie oslabia robiac ze wszystkich naokolo swoich wrogow.
kerim1906
Banita

Stary 26.03.2015, 18:59
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
No dokladnie trzeba radykalnej zmiany. Juz nawet wziawszy pod uwage, ze PIS bylby w stanie ta radykalna zmiane zagwarantowac to i tak potrzebowalby wiekszosci. Poki co sie na to nie zanosi. Nawet jak PIS wygra wybory to i tak nic nie bedzie w stanie wskorac no bo jak i z kim? Juz nawet zakladajac, ze kiedys tak sie zdarzy, ze PIS wygra te wybory i bedzie mial ta wiekszosc to przeciez do tego czasu to juz nie bedzie co zbierac z Polski.
Potrzebna jest radykalna zmiana, zgadzam sie z tym oczywiscie ale zarazem jest to moj glowny zarzut w strone PISu wlasnie, ze bedac najwieksza "opozycyjna" sila od wielu juz lat nic ale to nic w tym kierunku nie robi. Ba nawet sie oslabia robiac ze wszystkich naokolo swoich wrogow.
pisałem wiele razy na ten temat , PIS nie zrobi radykalnej zmiany , potrzebna jest siła która ich do tego popchnie , tak żeby nie mieli wyboru, problem w tym że ja takiej siły nie widzę, a z drugiej strony jedynie PIS procentowo jest realną siłą , niestety błędne koło

ABGwislakABG "ktoś ogarniający czy chociażby interesujący się tematem wie o ustawie 1066"

myślisz że się odważą ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 26.03.2015 o godz. 19:05.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 26.03.2015, 19:02
Myslalem, ze PO, SLD, PSL i inny badziew jest wystarczajacym powodem ku temu.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.03.2015, 19:05
Jak ja lubie go słuchać. Zawsze świetnie i celnie pokazuje paradoksy naszego "nieszczęśliwego państwa"
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 26.03.2015, 19:08
Jak tu może być dobrze jak tu wszystko przechodzi przez zagraniczne "ręce" handel banki i wiele innych.

Druga sprawa to spora cześć ze starszego pokolenia jakoś tu sobie potrafiła wywalczyć jakieś tam przywileje i im tak zle nie jest. Najtrudniej maja młodzi startujący od zera.

Radykalna zmiana ustroju to może nastąpi ale chyba po bankructwie, a zdecydowanie największym osiągnięciem naszego państwa jest to ze można stad bez problemu wyjechać zagranice.
alejasienieznam
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 26.03.2015, 19:14
Cytat:
myślisz że się odważą ?
Tak. Sądzę, że są w stanie do tego doprowadzić. W przeciwnym razie nawet nie wprowadzaliby tej ustawy. Nawet nie wiem czy to przypadkiem się z manifestacjami odnośnie ACTA nie zbiegło. To pokazało, że się boją. I do jakiej obrony koryta mogą się posunąć.

Owszem, można podjąć decyzję, że robimy powtórkę z lat 80tych. Nawet jeśli się uda, to boje się powtórki okrągłego stołu, gdy:

I nocnej zmiany. Ja nie uważam, że PiS jest największym złem. Problem w tym, że oni nie są w stanie zrobić NIC. Tak jak wspominał Wieśniak- platfusy, arbuzy i komuchy powinny być wystarczającą motywacją.
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 26.03.2015, 19:36
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Tak. Sądzę, że są w stanie do tego doprowadzić. W przeciwnym razie nawet nie wprowadzaliby tej ustawy. Nawet nie wiem czy to przypadkiem się z manifestacjami odnośnie ACTA nie zbiegło. To pokazało, że się boją. I do jakiej obrony koryta mogą się posunąć.

Owszem, można podjąć decyzję, że robimy powtórkę z lat 80tych. Nawet jeśli się uda, to boje się powtórki okrągłego stołu, gdy:

I nocnej zmiany. Ja nie uważam, że PiS jest największym złem. Problem w tym, że oni nie są w stanie zrobić NIC. Tak jak wspominał Wieśniak- platfusy, arbuzy i komuchy powinny być wystarczającą motywacją.
można do tego dodać ustawę podpisaną przez bula o możliwości użycia sprzętu emitującego strumień dzwięku sięgający 150 decybeli ,niesłychane ale prawdziwe, zawsze tak jest że historia się powtarza, po 1989 a nawet wcześniej przestała istnieć ja to nazywam pierwsza Solidarność, nie było wtedy takiego przepływu informacji jak teraz, dlatego wiele ludzi dało sie nabrać,powtórka z historii jak najbardziej możliwa
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 26.03.2015, 19:49
Cytat:
nie było wtedy takiego przepływu informacji jak teraz, dlatego wiele ludzi dało sie nabrać
Wtedy nie było komputerów z internetem. Z resztą jak było wiadomo, clue- już wtedy zaczęli trzepać mózgi. Tyle lat prania mózgu co trwa do dziś. Wmówili ludziom, że mają demokrację to wierzyli. Problem w tym, że nawet tacy "oświeceni" jak my z obecnym przepływem informacji jesteśmy w dupie bo i tak rozwiązania nie ma.

Tzn. jest, ale chętnych brak.
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 26.03.2015, 20:00
oprócz "trzepania" mózgów" przez ubeckie tvn-y czy polsaty zlikwidowali z premedytacją przemysł a a wraz z nim tzw klasę robotniczą , a to ona plus studenci była siłą w roku 1980 , górnicy , stoczniowcy ,hutnicy , i tysiące zakładów , co z tego pozostało ? tylko górnicy którzy teraz wywalczą "swoje" i wracają na ugruntowane pozycje, zawsze powtarzałem i powtarzam , teraz radykalną zmianę może zrobić tylko młode pokolenie , ale czy jest do tego zdolne , i kto ich poprowadzi ?
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 26.03.2015, 20:06
Cytat:
teraz radykalną zmianę może zrobić tylko młode pokolenie , ale czy jest do tego zdolne , i kto ich poprowadzi ?
To muszę Cię zmartwić- wujek google, ciocia wikipedia, chrzestny facebook i najlepszy psiapsiół snapchat:

Ten kraj został już skazany na zagładę. 4 czerwca 1989 roku.
Anty PO-PiS!!!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.03.2015, 20:08
Jeden emigrant w Wielkiej Brytanii wziął sprawy w swoje ręce:

http://niezalezna.pl/65468-polak-ukr...skiemu-rzadowi
Jaroo1
Senior Member

Stary 26.03.2015, 20:27
Cytat:
Oni już w Polsce BYLI. Głosowali w 2005, 2007, 2010, 2011, 2014. Kolejny zaciąg zagłosuje w tym roku. Czy cokolwiek się zmieniło, czy dalej to te same mordy?
Założenie jest takie, że emigranci to potencjalnie najbardziej niezadowolona grupa z rządów bandy czworga. Byli zmuszeni do wyjechania więc jeśli by zostali w Kraju to raczej powinni głosować przeciw układowi.

Cytat:
Podpis Jaroo1 idealnie tłumaczy dlaczego
Mój podpis bardziej odnosi się do spraw kibicowskich niż politycznych

Wieśniak, napisałeś, że Polska jest już stracona, zapytam więc czy Anglia jeszcze nie jest stracona? hehe

Może ku pokrzepieniu serc napiszę, że nie zgadzam się z Wami, że jest aż tak źle i czeka nas jedynie zjazd ku przepaści. Ja to widzę tak. Jest chusteczkowo ale potrzeba tylko iskry żeby wszystko zmienić. Ten system to takie niewolnictwo, niewolnicy są gnojeni ale jak zrobią bunt to mogą wszystko. Mogą się zemścić i mogą się rządzić po swojemu. Także nie przesadzajcie, że tu nie ma o co walczyć.
Potrzeba po prostu wyrobić elity, które by mogły w przyszłości rządzić a później już tylko bunt i wy.......ić kanalie z bandy czworga, które się dorwały do koryta.
W Islandii (ok, to jest malutki Kraj więc może porównanie do Polski nie jest trafne) się udało to i w Polsce można by zadziałać na takim patencie. Ten obecny system opiera się na tym, że siatka cwaniaków jest na tyle powiązana, że każdy każdemu coś zawdzięcza więc musza bronić siebie na wzajem bo wiedzą, że żeby mafia prosperowała to trzeba o nią dbać. DO tego na samej górze szajka jakichś bankowców, miliarderów i innych wpływowych grup, które z kolei czynią poszczególne Państwa swoimi niewolnikami. Czyli my jesteśmy niewolnikami PO-PiSów a oni z kolei (a co za tym idzie Polska) są niewolnikami zagranicznych grup wpływu - stąd te akcje z dawaniem kasy Żydom, z robieniem loda Żydom jakimiś zjebanymi filmami typu Pokłosie czy Ida, robienie loda banderowcom wzamian za embargo od Ukrainy i Rosji itp itd.
Trzeba po prostu się zebrać i powiedzieć "żegnam" najpierw tym, którzy zniewalają nas bezpośrednio a później tym, którzy zniewalają Polskę z zagranicy. I co nam zrobią? Mogą się w pompę cmoknąć, tak jak w przypadku Islandii.
Jak zmienimy konstytucję i im długów nie pospłacamy robiąc to zgodnie z prawem to co się stanie? Nic. Ewentualnie można iść drogą Węgrów i dbać o Polskę i zacząć te długi spłacać bez zaciągania kolejnych.
Rozwiązań jest sporo ale warunek jest jeden. Trzeba do władzy wynieść ludzi, którym będzie zależeć na Polsce.
Nie łudźcie się też, że znajdziemy jakiegoś nieskazitelnego kandydata lub partię bo chyba też nie o to chodzi, to nie eldorado. Trzeba po prostu głosować na tych co jeszcze nie rządzili a dobrze mówią, dać im szansę i zweryfikować czy mówili prawdę czy to była kiełbasa wyborcza. Proste.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kerim1906
Banita

Stary 26.03.2015, 20:34
ABGwislakABG "Ten kraj został już skazany na zagładę. 4 czerwca 1989 roku."

to zdarzyło się dużo wcześniej 13.12.1981, tego dnia zniszczono obywatelską Solidarność , pózniej to dogorywanie do 1989 , nocna zmiana , epizody Premiera Olszewskiego i Kaczyńskiego, i "rządy" urbanoplatfusów i zetesel do dzisjaj,

Jaroo1 "a co drugi post to jakieś przyjebane przytyki do wszystkich kto nie jest za narodowcami i kanapami"

he, he post powyżej , dobrze to ująłeś w tym cytacie
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 26.03.2015 o godz. 20:42.
Jaroo1
Senior Member

Stary 26.03.2015, 20:48
Kerimie, nie rozumiesz czegoś. Ja się nikogo nie czepiam, pisze po prostu jak jest. Dla mnie PiS to część układu / nieudolna opozycja więc o tym piszę. Czy ja się gdzie o coś do Ciebie dowaliłem?

Na profilu Stonogi na fb wywiad z milicjantem, który odchodzi ze służby na znak protestu. Widać iż mimo, że pies (były) to ogarnięty człowiek.

EDIT
Ale podeptał stokrotkę.
https://www.youtube.com/watch?v=WjVU-HSSRKk

PS. Co do zmian. Nie mówcie, że nic się w Polsce nie dzieje. Jest jakaś wojna między służbami specjalnymi, wyciekają jakieś taśmy z Sów i przyjaciół, Stonoga coś tam działa, antysystemowy Korwin wprowadza ludzi do europarlamentu, Ruch Narodowy wyprowadza ludzi na ulicę 11 listopada, 1 marca setki tysięcy ludzi oddają hołd Zołnierzom Wyklętym, Bęgowski nie zbiera 100 tys podpisów itp, itd. To wszystko to są takie małe kroczki, które mogą zwiastować w bliższej lub dalszej przyszłości większe zmiany.
Naturalne jest, że raczej się na hop siup nic nie zmieni tylko potrzeba lat i takich prób rozwalenia systemu. Tak jak w 81 był stan wojenny a dopiero w 89 roku "obalenie komuny". I nawet przy założeniu, że 89 rok to szwindel to jakby nie patrzeć jakieś zmiany nastąpiły. Trzeba po prostu walczyć i czekać co przyniesie czas, ciągle być czujnym czy następują kluczowe zmiany i wtedy nie powtórzyć blędów z lat 80-tych i nie oddać pałeczki znowu oszustom.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 26.03.2015 o godz. 21:08.
drozd:
kerim1906
Banita

Stary 26.03.2015, 20:51
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Kerimie, nie rozumiesz czegoś. Ja się nikogo nie czepiam, pisze po prostu jak jest. Dla mnie PiS to część układu / nieudolna opozycja więc o tym piszę. Czy ja się gdzie o coś do Ciebie dowaliłem?

Na profilu Stonogi na fb wywiad z milicjantem, który odchodzi ze służby na znak protestu. Widać iż mimo, że pies (były) to ogarnięty człowiek.
pisz , nie mam Ci za złe ,tylko miej miarę oceniając innych , bez urazy
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.03.2015, 20:55
Dochodze do wniosku ,że PIS wcale nie chce rządzić ,trwanie w opozycji im się generalnie oplaca. Im mają więcej w sondażach , natychmiast wyskakuje Macierewicz ze Smoleńskiem i PO znów wyprzedza PIS. PISowcy dobrze wiedzą ,że jakby wygrali i musieli rządzić to znowu by się skompromitowali jak w 2005 roku i w następnych wyborach by mieli 5% poparcia. Dlatego lepiej mieć to 25-30% i siedzieć w opozycji.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.03.2015, 21:11
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Dochodze do wniosku ,że PIS wcale nie chce rządzić ,trwanie w opozycji im się generalnie oplaca. Im mają więcej w sondażach , natychmiast wyskakuje Macierewicz ze Smoleńskiem i PO znów wyprzedza PIS. PISowcy dobrze wiedzą ,że jakby wygrali i musieli rządzić to znowu by się skompromitowali jak w 2005 roku i w następnych wyborach by mieli 5% poparcia. Dlatego lepiej mieć to 25-30% i siedzieć w opozycji.
Nie tylko Maciarewicz :

http://niezalezna.pl/65475-jurgen-ro...jsce-eksplozja
kerim1906
Banita

Stary 26.03.2015, 21:38
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie tylko Maciarewicz :

http://niezalezna.pl/65475-jurgen-ro...jsce-eksplozja
oni mają zakodowanego przez reżimówkę Macierewicza , reagują na obrazki i słowa , nic nie kapują , nie znają faktów , ale są wytresowani , pada słowo Macierewicz , jest reakcja, nie dziw się , to jest taka propagandowa tresura,, co do Rotha zapowiada się ciekawie, dzisjaj usłyszałem że został zaatakowany przez reżimowych dziennikarzy na fejsie , bardzo wymowne
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.03.2015, 22:56
W cieniu pół miliona głosów Ogórek, kolejnej transzy od Komorowskiego (wygląda na to, że nie dociągnęli do 1 mln podpisów) oraz prawdopodobnie 11 kandydatów na urząd Prezydenta RP startuje w tym samym momencie wyścig o Biały Dom, który rozegra się tak naprawdę za... 1,5 roku.

Ciekawie wyglądają wyniki potencjalnych kandydatów na ten urząd na starcie kampanii. Przewodzi zdecydowanie jastrząb demokratów, czyli Hilary Clinton, która zarówno pod względem pozytywnych opinii, jak też zbieżności poglądów jest o dwie mile przed wszystkimi. Jeśli chodzi o republikanów to znowu zanosi się na ślamazarny star i szukanie lidera na ostatnią chwilę, gdyż jedyny dotychczasowy kandydat z tego ugrupowania, czyli Ted Cruz na starcie ma jakby to powiedzieć... pod górkę.

Nieźle prezentuje się Jeb Bush, którego wyniki z sondażu na sondaż rosną i ma w tej chwili chyba najlepszą pozycję startową z całego obozu republikańskiego, a do tego nosi nazwisko, które może pomóc, ale również zaszkodzić.

Na pewno szykuje się ciekawe 19 miesięcy kampanii wyborczej, która w znaczącym stopniu może oddziaływać na Polskę

http://www.gallup.com/poll/181949/cl...ontenders.aspx
http://300polityka.pl/news/2015/03/2...przedwyborcza/
http://wiadomosci.wp.pl/gid,17384557...?ticaid=11493f
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 27.03.2015, 12:51
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.03.2015, 17:32
To jest ciekawsze od bredzenia Jarka. Niedoszły "zamachowiec" Bredzisława, kibol Wisły miażdży PISowca

Bełkot PiSowca jak Bełkot Pitery czy innego Niesiołka
komentarz: Orban pokazał jak pomysł zniesienia podatku dochodowego może być "radykalny"
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.03.2015 o godz. 17:38.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Smuga
Senior Member

Stary 28.03.2015, 18:07
Dukaczewski w roli sztabowca Komorowskiego: „To my mieliśmy rację!”
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 28.03.2015, 18:31
Wypchnięty na boczny tor z PiS (w kuluarach mówi się, że za zauważanie prawdy o prożydowskości PiS-u) Michał Kaminski, polityczna chorągiewka, która zakotwiczyła w PO, a właściwie to jego asystent okazał się złodziejem. Wykorzystuje państwową limuzynę BOR do celów prywatnych.
https://www.youtube.com/watch?v=v1GQlixvOso
Smuga
Senior Member

Stary 28.03.2015, 18:37
Ten sam Misio Kamiński, który pracuje dla izraelskiej firmy wywiadowczej robił w przeszłości za pisowskiego Rejtana w sprawie Żydów? Faktycznie wiarygodne te „kuluary”.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 28.03.2015, 18:44
Smuga napisał(a):Wyświetl post
Ten sam Misio Kamiński, który pracuje dla izraelskiej firmy wywiadowczej robił w przeszłości za pisowskiego Rejtana w sprawie Żydów? Faktycznie wiarygodne te „kuluary”.
A nie pomyliły Ci się daty? Pracuje dla niej od niedawna.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów