|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ciekawe kogo Skorża uważa za nienadającego się do Wisły, bo jakoś nie uwierzę, że tych piłkarzy, których za swojej kadencji sprowadził osobiście do Wisły ?
A teraz mam drugie pytanie, które nurtuje mnie już od dawna. Dlaczego na boisku gra Paweł Brożek, który podobno ma kontuzję pachwiny i gra w każdym meczu po 90 minut ?. Od czasu tej kontuzji, jego obecność na boisku nie wnosi zupełnie nić do gry Wisły a wręcz w takim stanie fizycznym i psychicznym, wydaje się on być osłabieniem Wisły i jaki w takim razie jest sens narażania go na poważniejszą jeszcze kontuzję ? Dzisiaj Leszczak dostał parę minut szansy i szkoda że nie dłużej, bo może choć on oddałby jakiekolwiek strzały na bramke rywali, gdyż Brożek, jedyny nominalny napastnik, usunął ze swojego repertuaru na stałe, strzelenie na bramkę przeciwnika. No chyba, że Skorża miał na uwadze jako nienadającego się do Wisły właśnie Leszczaka, ale byłbym tym mocno zdziwiony, że bez dania Leszczakowi szansy, postanowił go skreślić at hoc ?
Ostatnio edytowane przez kot : 23.11.2009 o godz. 01:39.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
No właśnie i tu spowrotem wrócę do płaszczyzny psychologii zespołu, M nie szuka nowych rozwiązań, gra tym samym ustawieniem, nie kombinuje jak zaskoczyć przeciwnika, gra Wisły opiera się na tych samych założeniach, a roszady w składzie bardziej wymuszają kontuzje niż chęć zmiany, wydaje mi się że M jest w pewnym sensie zgnieciony tym Gwiazdorstwem Wiślaków, tak jakby bał się kogoś posadzić na ławce, czy to jest do końca jego wina... hmmm sprawa dyskusyjna a conajmniej złożona....
Po porażce z Levadia M wziął na siebie całą odpowiedzialnośc, uchronił zawodników od odpowiedzialności, także zdaje mi się że teraz mamy piłkrzy, którzy są mistrzami Polski .... i trenera, który przegrał z Levadią...odruchowo po przegranym meczu chcemy głowy trenera, bo on bierze odpowiedzialność za porażki, a nie zawodnicy, czy tak jest odpowiedzmy sobie sami..... ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dopóki Skorża będzie nic się tu niezmieni, przyjdą kolejni nowi piłkarze i dalej będzie ta gra tak samo wyglądała. U Skorży mnie jeszcze przeraża ta wizja grania wysokim napastnikiem .... kto Rasiak, Radovanović czy Grzelak ktorego Skorża ceni a wszyscy wkoło uznają za paraolimpijczyka. Dalej twierdze że za motywacje odpowiada przedewszystkim sztab trenerski. Tłumacząc się brakami kadrowymi to może po porażce z Lechem a nie z Cracovią.
![]()
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW
TYLKO WISŁA Anty Jude |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie można sie nie zgodzić że era Skorży mineła.
![]()
Jeden za wszystkich - Wszyscy za jednego, za swych braci zawsze walcz do upadłego!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Podsumować prace Skorży będzie można dopiero po zakończeniu sezonu. Narazie wyluzujcie i przespijcie się z tym
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie mial zawodników... a Lenczyk ich mial
Niech sie lepiej zastanowi w jakiej czasoprzestrzeni sie znajduje, bo mam wrazenie ze zaczyna tracic kontakt z rzeczywistoscia. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja powiem tak. Gramy to samo co graliśmy jak zwalniali Petrescu, długa piła na aferę sytuacji jak na lekarstwo, albo strzelimy my albo oni.
Zwalniają go piłkarzyki którym się nie chce. Przykre ale Paweł powinnien wyemigrować jak najszybciej, Małecki na ławkę w kolejnym meczu, wpuścić młodzież, może poskutkuje. Jak za Petrescu grali dla mnie beznadziejnie cały czas to za Skorży były przebłyski. Ale to się musi chcieć, a tutaj chce się tak średnio. I zmienić podejście bo jak jeszcze raz usłyszę że się nic nie stało, że byliśmy lepsi, że za tydzień rehabilitacja to mnie ****ica strzeli, koniec .......enia, trzeba więcej grać. Wychodzą gwiazdy a podania nie ma nikt, przyjęcie to oni chyba piłkami lekarskimi ćwiczą, ale jak się ogląda filmiki z treningu gdzie każdy uśmiechnięty i jak poda to jest, to później na meczu dochodzi stres i takie jaja wychodzą. Brak profesjonalizmu, skupienia w prozaicznych dla gwiazdorów czynnościach treningowych, kończy się takimi a nie innymi zagraniami w meczu. Czemu nikt nie szedł w 1na1 w tym meczu to nie mam pojęcia przy podwojeniu takie akcje to odrazu przewaga i pole z przodu... Grają na zwolnienie trener nikt mnie nie przekona że jest inaczej!
Ostatnio edytowane przez MatMario : 23.11.2009 o godz. 02:26.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Kto miałby przyjść za Macieja Skorże?!!!
Sprawa jest dalece prosta tylko trzeba to wszystko umiejętnie przygotować. Nie można z dnia na dzień wywalić Skorży nie mając żadnych gwarancji ,że jego następcą kolejny młody polski zdolny szkoleniowiec bo takowych nie ma. Moim zdaniem trzeba szukać w innych krajach. Jeżeli nasza ekstraklasa jest mniej więcej na poziomie Serie B, Segunda Division czy drugiej ligi angielskiej to dlaczego nie szukać by tam. Szkoleniowca z nazwiskiem który grał w LM czy utytułowanego to nie szukajmy bo to strata czasu. Nam na obecnym etapie rozwoju polskiej piłki ogólnie (czy raczej na obecnym etapie upadku ) potrzebny jest nie ktoś z nazwiskiem ale wyrobnik , fachowiec od podstaw i tyle , bo podstaw tutaj trzeba. I darujmy sobie teksty głupawe pod tytułem piłkarzyki zwalniają trenera, wpuścić młodzież.. etc. Skorża to się zwalnia sam swoją postawą i brakiem fachowości poza tym wpuścić młodzież , młodzież czyli kogo.... żeby wpuścić młodzież to by dzisiaj trzeba byłoby wyjebać darmozjadów pokroju Kulawik , Kmiecik , Moskal którzy pracują za nazwisko a nie za efekty, zatrudnić parę osób z Holandii i poczekać jakieś przynajmniej sześć lat.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 23.11.2009 o godz. 06:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rozmowy ze Skorżą o nowym kontrakcie zostały przerwane.Chyba już Boguś zaczął działac.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.11.2009 o godz. 08:55.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Co za bzdury opowiadacie, że piłkarze zwalniają Skorżę.
Przecież im się to nie opłaca! U jakiego innego trenera kopacze w kiepskiej formie, ale dobrze opłacani mają pewny plac? Taki Łobodziński to po rękach powinien Skorżę całować po każdym meczu. U jakiego innego trenera będą mieli równie lekkie treningi, dni wolne etc? W dodatku mamy nowego trenera kadry, który ma przed sobą 2,5 roku sparingów - dobrze opłacanych i stanowiących darmową promocję. Czy w takiej sytuacji drużyna będzie dołować specjalnie z formą? Przecież Brożek, Boguski, Łobodziński, Małecki, nawet Jop - chcą się pokazać z jak najlepszej strony. Jasne, że w drużynie niewielu jest prawdziwych profesjonalnych piłkarzy. Ale w obecnej sytuacji im się zwalnianie Skorży nie opłaca. Natomiast wczorajsza wypowiedź Skorży może tą sytuację zmienić, bo jeśli trener zrzuca winę na piłkarzy, to mu się oni odwdzięczą. Atmosfera w szatni musi być fatalna. Skorża stracił głowę i albo ich przeprosi, albo faktycznie zaraz wyleci. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Kulawik miał mistrzostwo i wicemistrzostwo ME, więc wstrzymałbym się Panie Bronex. Pan Moskal to nie ten kaliber.
Moim zdaniem gorzej nie będzie, chodzi o nowego ducha, nowe rozwiązania taktyczne (m.in. zakaz grania górnej piłki do środkowych stref), odważne decyzje personalne (podejrzewam, że jakby wczoraj za Alvareza zagrał Burliga, a za Brożka Leszczak to byśmy nie przegrali). Jest jeden trener, któremu co prawda w Arce nie wyszło - ale tam nikomu nie wychodzi. Czesław Michniewicz. I co z tego, że Poznaniak, Skorża to Warszawiak, więc co za różnica. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Skorża daje plamę za plamą, ale największą konsekwencje powinni ponieść piłkarze , którzy Naszemu klubowi już nic nie dają a tylko zabierają. Traktują Go jak dojna krowę, Którzy to sami wiecie. Powinno się im zredukować kontrakty albo ukarać za brak zaangażowania i działanie na szkodę Firmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Za Levadie wine poniosl...Bednarz, ciekawe kto zaplaci lbem za derby i poprzegrywane mecze z Lechami i Legiami. Szatniarz?
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
bo Diaz jest playmakerem
![]() ma najlepsze długie podanie w lidze. co prawda 75% tych piłek leci w aut, ale jak jakas juz dojdzie, to Kirm i Łobo maja po guzie i wstrząs mózu, i od razu lepiej biegają ![]() Skorża miał zarabiąc ok 20 tys Euro miesięcznie, naprawde za te pieniądze nie ma w Europie lepszych trenerów? Powtórze to co pisałem kiedyś, albo zwalniamy Skorże teraz w grudniu albo za rok, zwolnienie w czerwcu to głupota ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
3rider Pewnie Szatniarz albo kierowca autokaru.Oj źle się dzieje w drużynie - źle.
Dziwię się włodarzom klubu. Ja bym tego nie wytrzymał. Bednarz pewne sprawy (transferowe) poukładał ale wciąż np. na stanowiskach trenerskich są ludzie tylko z nazwiskami.(Kulawik, Moskal, Kmiecik) ME powinna kreować przynajmniej jednego grajka rocznie który mógłby stwarzać konkurencje dla pierwszej 11. Brak ambicji naprawdę boli. tylko kasa i kasa się liczy. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Bednarz na zawsze pozostanie postacią ambiwalentną.
Sprowadził Niedzielana, Jirsaka, Marcelo, Singlara, Alvareza, Kirma, Diaza. Kto by też pomyślał, że Łobo się sypnie, a Ćwielong robi wszystko dobrze, dopóki nie musi strzelić w róg bramki. Szkoda, że Kosowski podpadł prezesowi - i że Bednarz się za nim nie wstawił. Kosa to był jednak lider, a lider powinien mieć więcej kasy... Niestety, wyszło na Kamila! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Prawda jest też taka, że mamy zakład rehabilitacyjny zamiast klubu sportowego: Garguła, Boguski, Głowacki, Sobolewski, Singlar, Gołoś, a Paweł Brożek gra na blokadach całą rundę!!! Z tego, co kiedyś czytałem na tej stronie, Pietia też ma okresowe problemy. To ma być profesjonalny klub, gdzie biedny Filip Pięta ma więcej podopiecznych niż w szpitalu dla ciężkich przypadków ortopedycznych?!
Co do grania bez liderów, to też bym się wstrzymał - Lech gra bez Arboledy dużo lepiej, Barcelona sprzedała Ronaldinho i też nic się nie stało. To wina trenera, że na czas nie umie, nie chce poukładać inaczej klocków i najlepszym dowodem na to są: Jop na obronie, Diaz w pomocy i kontuzjowany Brożek z sodziarzem Małeckim w ataku! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
- Skorża dostał od Cupiała wolną rękę w prowadzeniu drużyny i 100% zaufania po Levadii - Skorża od jakiegoś czasu wspomina publicznie, że zimą trzeba bedzie przemyślec obecność niektóych pilkarzy w kadrze (a nie wiemy od jak dawna wspomna o tym w szatni) Jaka może być reakcja kopaczy? - zwolnimy managera, zanim nowy zorientuje się, co się dzieje i kto jest piłkarzem, a kto kopaczem, zanim dostanie od Cupiała wolną rękę i pełne zaufanie, to trochę pensji wpłynie na konto... 2+2=4
Ostatnio edytowane przez FraMat : 23.11.2009 o godz. 09:29.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Po oglądnięciu filmików z konferencji prasowej wyglądało to tak jakby Lenczyk bardziej był przejęty porażką Wisły niż Skorża.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
Cały czas siedzieli i gadali a w niedzielę wieczorem po meczu odeszli od stołu WP ostatnio zeszła do poziomu Faktu i Pomponika więc nie ma co im wierzyć |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
ale na onecie to samo napisali powołując się na ORANGE Sport info więc może bardziej wiarygodne źródło informacji
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html mi się tylko jedno nasuwa.... czystki w klubie i porządny wstrząs... ale jeszcze teraz w zimie zeby był czas na zgranie i poukładanie drużyny... Skorża będzie musiał przed prezesem bronić się sam... po Levadii miał za soba kibiców i co? dostał 100% kredytu zaufania od bossa ale od kąd dostał kredyt druzyna sie stacza coraz niżej... A teraz jest goły jak palec, nie ma za soba nikogo, zobaczymy jak sobie poradzi...
Ostatnio edytowane przez Luk4s : 23.11.2009 o godz. 09:39.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Sprawa wydaje się być jasna albo piłkarze grają przeciw Skorży, co w świetle tego, co mówił o przewietrzeniu szatni wcale nie jest bez sensu i wtedy trzeba przetrwać te ostatnie mecze i wy..dolić kilku graczy i zostawić Skorżę.
Jeśli tak jest to ci gracze od dziś powinni zacząć grać tylko w Młodej Ekstraklasie i byłbym zadowolony gdyby zagrali też dziś i to w pełnym wymiarze. albo czas Skorży się skończył i wtedy należy go pożegnać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
po meczu ubrałem buty, leginsy i wyszedłem pobiegać, spokojniutki trucht, 5 km w powolnym tempie, na zewnątrz. Polecam tę metodę. Bo wszelkiej maści histeryczne napady wiążą się często z takim poziomem zawiści, tępej głupoty i nienawiści podłej, że to forum staje się niestrawne. Ilość pomyj wylewanych tutaj świadczy, że niektórym zalały już mózg. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Piszącym tutaj o piłkarzach zwalniających trenera wypada pogratulować tylko trzeźwego spojrzenia na sprawę. Kiedy graliśmy bez żadnego pomysłu i przegrywaliśmy lub fartownie wygrywaliśmy np. z Arką czy w kilku wypadkach w poprzednim sezonie, to też go chcieli zwolnić? Cała myśl szkoleniowa Skorży poszła się paść w momencie, kiedy brakło lidera, albo zawodnika będącego w naprawdę wysokiej formie (Zieńczuk, Kosowski, Brożek). Jak to o nim świadczy? Ano tak, że gdyby dać mu do prowadzenia taką Polonię Bytom, czy Piasta Gliwice, to byłoby to równoznaczne z degradacją tych klubów. Wisła nie tylko gra bez ambicji, ale i bez żadnego pomysłu! A czyja to wina? Ok, można by pomyśleć, że zawodników, którzy nie realizują założeń trenera, ale cytat z wypowiedzi Leszczaka powinien rozwiać Wasze wątpliwości: Cytat:
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 23.11.2009 o godz. 10:13.
![]() |
||
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Siedzę na krytej i nie raz słyszłem jak Skorża sie darł ,,po ziemi gramy po ziemi" a oni jak lobiki dawali tak dawali
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak Skorża gada o dośrodkowaniach ciągle to on ślepy jest !!!
Ćwielongowi i Leszczakowi powinien kazać zapierdalać z piłką w pole karne i szukać krótkich podań , bądź próby jakiś karnych wolnych , ewentualnie szukać nadbiegającego ( jeśli któremu by się chciało ) piłkarza z tyłu który mógłby strzelić bramkę !!! dośrodkowania na 2 wysokich obrońcow Cracovii nie miały jakiekolwiek sensu a on dalej chciał grać to samo ... jak z takim trenem możemy w ogóle myśleć o przyszłości o grze w pucharach !!!! Skończmy już tą szopkę bo Skorża do pewnego momentu był dobry ale już się wypalił ... dalej nie potrafi nadać drużynie stylu... nie umie zmotywować drużyny na ważne mecze . Dziękujemy Maciej ale już czas odejść !!! ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Tylko że winna Skorży jest w tym że cały czas gra tą samą jedenastką. Bo co drużynie w ostatnich spotkaniach dał Paweł Brożek, Łobo czy Kirm. Wczoraj na 20 minut pojawił się Boguski i nagle mieliśmy więcej sytuacji niż przez cały mecz z Legią i 70 minut z Cracovią. Może Janik, Burliga czy Leszczak mają mniejsze umiejętności ale gorzej zagrać niż niektórzy zawodnicy wczoraj to się chyba nie da. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Skoro Łobo ma kontrakt 50/50 to jak nie pogra przez jedną rundę, zaoszczędzimy na jego kontrakcie - też jakiś zysk. Łobo na 16 meczów, 1 zagra nieźle, 3 przyzwoicie, a 12 tragicznie. Ten kto za niego zagra w I składzie nawet jak zagra w takich samych proporcjach, to być może w przyszłości się rozwinie. Wojtek to dla mnie równia pochyła i chyba największy WielBłąd Skorży. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Bzdury kompletne. Ale są tacy co w to wierzą.
Pisze ktoś powyżej,że Skorża miałby zarabiać 20 tysięcy euro. To jeszcze gorzej świadczy to o naszym klubie. Za nic płaci się krocie. Ja bym proponował podziękować Panu SKorży, dać mu kwiatki laurkę,na DVD mecze z Levadią,Amicą, Legią,Cracovią i niech idzie trenować Liverpool. Za 20 tysięcy miesięcznie euro to my możemy mieć spokojnie Toppmellera, kogokolwiek z solidnych niemieckich trenerów z dobrym CV. Tylko trzeba by dać facetowi czas, bo musi cały skład wymienić, ale jest duża szansa,ze facet zna się na ocenie potencjału zawodników i nie będzie tutaj Beto ani innych Łobodzińskich Jopów. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|

|